ارسالها: 489
#251
Posted: 26 Apr 2013 00:52
نامه ها
نوشته بزرگ علوی
مروری بر کتاب
این کتاب شامل داستانهای
نامه ها : قاضي كه قيافه اي زشت دارد از همه دنيا به جز دخترش شيرين فرار مي كند و ناشناسي طي نامه هايي براي شيرين از گذشته پدرش مي گويد .
گيله مرد : مرد گيلكي زنداني است . همون داستاني كه توي ادبيات هممون خونديمش .
اجاره خانه : اجاره خانه عقب افتاده و مرد به فكر شوهر دادن دخترش است . دختري كه قرار بوده جور ديگري زندگي كند .
دزاشوب : مرد با همه بدبختي دخترش را به مدرسه مي فرستد تا بعدها ماماي ده شود .
يه ره نچكا : دختر لهستاني كه شبي پيش مرد مي آيد .
يك زن خوشبخت : دختري در خانواده سنتي كه مجبور مي شود با دوست پسرش ازدواج كند و همه او را خوشبخت مي دانند .
رسوايي : دختر به خاطر زيبايي با مرد سرشناسي ازدواج كرده اما خوشبخت نيست .
خائن : 5 نفر در حال اداره گروه سياسي ضد دولت شاه هستند و يكي از آنها خائن است .
پنج دقيقه پس از دوازده : مرد نمي تواند در اداره كارش را راه بيندازد تا وقتي كه رشوه مي دهد .
تمام مشكل دنیا این است كه :
احمق های متعصب كاملا از حرفشان مطمئن هستند ،
اما آدمهای عاقل همیشه شك دارند...
" برتراند راسل "
ویرایش شده توسط: behnaz1989
ارسالها: 489
#252
Posted: 26 Apr 2013 00:55
داستان دو شهر
نوشته چالز دیکنز
مروری بر کتاب
داستان دو شهر اشاره به پاريس و لندن داره و زمانش قبل و حين انقلاب فرانسه هستش . چارلز دارني يكي از اشراف فرانسوي هست كه كلا از شيوه زندگي اشرافي و فساد اين طبقه ناراضي هست كشورش را ترك مي كنه و وار انگليس مي شه و با لوسي ازدواج مي كنه . در زمان انقلاب فرانسه اونا مجبور مي شن به فرانسه برگردن و اين جاست كه خشم مرد فرانسه نسبت به اشرافي قبلي دامن اونها را هم مي گيره .
داستان دو شهر هم يكي از معروف ترين كتاب هاي ديكنز هست كه جز پرفروش ترين رمان هاي تك جلدي دنيا محسوب مي شه .
تمام مشكل دنیا این است كه :
احمق های متعصب كاملا از حرفشان مطمئن هستند ،
اما آدمهای عاقل همیشه شك دارند...
" برتراند راسل "
ارسالها: 489
#253
Posted: 26 Apr 2013 01:03
سمفونی مردگان
نوشته عباس معروفی
مروری بر کتاب
"سمفوني مردگان" داستان زندگي خانواده اورخاني است. پدر، جابر اورخاني، يك تاجر موفق و سرشناس در كاروانسراي آجيل فروشهاست كه با همسر و چهار فرزندش در اردبيل زندگي ميكند.
داستان زندگي خانواده اورخاني در موومان دوم گفته ميشود. يوسف، پسر بزرگ خانواده است كه از نظر پدر «بچه خنگي» است. پس از او دوقلوها آيدا و آيدين هستند و در آخر اورهان كه «بر همه بچهها ترجيح داشت»
داستان در بين سالهاي 1313 تا 1355 نقل ميشود. در زمان جنگ جهاني دوم، سال 1320، يوسف كه «هر روز از ايوان محو تماشاي چتربازها ميشد، روزي تصميم [ميگيرد] تا خودش پرواز كند» پس با چتر بزرگ و سياه پدر از لبه بام پرواز ميكند و تبديل به چيزي ميشود بين آدم و حيوان. مرده و زنده. يك تكه گوشت. يك جانور كه مدام ميبلعد.
پس از يوسف، حالا" آيدين پسر بزرگ و انگار بچه اول است و سختگيري در مورد او شروع ميشود. پدر دوست دارد كه آيدين مثل او باشد و همراه او به حجره برود، اما آيدين ميخواهد ادامه تحصيل بدهد و فقط به خاطر صحبتهاي مادر كه هميشه از مساوي بودن حقوق او و اورهان ميگويد، حاضر ميشود كه موقتاً عصرها به حجره، نزد پدر برود. ولي اورهان كه ميخواست "وارث تنها" باشد و" طمع بيشتري براي تصاحب داشت رنج ميبرد، حسادت ميكرد و ميخواست كه آيدين به همان درس و كتابش علاقمند باشد."
در جريان قيام پيشهوري، اياز پاسبان به پدر هشدار ميدهد كه مبادا بچه ها از مدرسه اعلاميه و يا شبنامه خطرناكي بياورند. " از آن پس پدرمدام آيدين را تحت نظر میگیرد و كتابهايش را وارسي میکند" و از آيدين ميخواهد كه درس و مدرسه را رها كند و كاسب بشود. اما آيدين بر سر ادامه تحصيل پافشاري ميكند. سرپيچي آيدين از پدر، بيش از حد او را ناراحت و عصبي ميكند.
و اما «آيدا» دختري كه به خاطر زيبايي بيش از حد و تعصب و سختگيري پدر "در آشپزخانه نم ميكشيد" و " به سكوت خو ميگرفت و آنقدر بي حضور شده بود كه همه فراموشش كرده بودند"، "كلفت غريبهاي را ميمانست كه مبتلا به جذام باشد"
وقتي هفده ساله بوده، انوشيروان آباداني، تحصيل كرده آمريكا به خواستگاري او آمد. اما پدر مخالف ازدواج آنهاست و در روز عروسي آيدا، به تبريز ميرود. و حتي حاضر نميشود با آنها خداحافظي كند و ازدواج آيدا را "ناموس دزدي" ميپندارد.
پس از رفتن آيدا به آبادان، پدر بسيار بيحوصله ميشود و مخصوصاً با ديدن "شعر سرخ" آيدين در روزنامه بسيار برآشفته ميشود و از اياز كمك ميخواهد. اياز نيز سريعاً دستور دستگيري استاد دلخون، معلم آيدين را صادر ميكند و او را به تهران ميفرستد. اما رفتار و منش آيدين همچنان سلوكانه است...
تمام مشكل دنیا این است كه :
احمق های متعصب كاملا از حرفشان مطمئن هستند ،
اما آدمهای عاقل همیشه شك دارند...
" برتراند راسل "
ارسالها: 489
#254
Posted: 26 Apr 2013 01:07
هیولا
نوشته پل استر
مروری بر کتاب
مثل اكثر كارهاي استر اينجا هم قهرمان كتاب يك نويسنده است . پي تر در پي خواندن حادثه يك خودكشي در روزنامه حدس مي زند كه آن فرد بايد دوست مفقود شده اش بنيامين ساچز باشد . اف بي آي به سراغ او مي آيد و در اين زمان او از هويت مقتول مطمئن مي شود اما رابطه اش با او را انكار مي كند . شروع به نوشتن اين رمان مي كند و بيان مي دارد كه بايد قبل از بازگشت اف بي آي اين كتاب را بنويسم و نگذارم پشت سر سانچز بدگويي كنند بايد همه چيز را اشكار كنم.
پي تر و ساچز هر دو نويسندگاني هستند كه اتفاقي با يكديگر اشنا شده و تبديل به دو دوست صميمي مي شوند. ساچز انساني با روحيات خاص است . سر و وضعي عجيب و قلبي مهربان . رويدادهاي زندگي به گونه اي در برابر او قرار مي گيرند كه دچار نوعي دلزدگي و انزجار مي شود . از نويسندگي دست مي كشد و به سياست روي مي اورد . از رويكرد دولت و مردم افسرده است و سرانجام اين دلزدگي باعث مي شود كه به وسيله يك بمب دست ساز به صورتي خودكشي كند كه ديگر قابل شناسايي نيست .
عنوان اصلي رمان لوياتان است كه در انجيل به معناي حيواني افسانه اي است . نوعي هيولاي عظيم و بسيار نيرومند دريايي كه هيچ قدرتي ياراي برابري با آن را ندارد .
شبيه بقيه داستان هاي استر نبود يعني پر از داستان تو در تو نبود بلكه يك داستان پر پيچ و خم بود . قشنگ بود نوعي اعتراض و سرخوردگي را بيان مي كرد . البته يك جورايي غيرقابل درك بود اينكه سانچز كه اونقدر همسرش را دوست داشت و ادعا داشت چطور بين خودش و اون نهايتا خودش را انتخاب كرد فني كه اونقدر عاشق سانچز بود چطور هنوز يك ماه نشده از رفتن اون و حتي طلاق نگرفته سراغ كس ديگه رفت ....... حس غريب و تلخي داشت اما قشنگ بود
يك مورد جالب توي داستان زن هنرمندي به اسم ماريا بود اون عادت داشت دنبال افراد ناشناس مي رفت اونها را تعقيب مي كرد و ازشون عكس مي گرفت و بعد براي عكس ها داستان مي ساخت يا خيلي پروژه هاي جالب ديگه رو انجام مي داد . ظاهراً اين كاراكتر از فردي واقعي به نام sophie calle وام گرفته شده . كارهاي بامزه و شگفت انگيزي انجام مي داده!
تمام مشكل دنیا این است كه :
احمق های متعصب كاملا از حرفشان مطمئن هستند ،
اما آدمهای عاقل همیشه شك دارند...
" برتراند راسل "
ارسالها: 24568
#255
Posted: 26 Apr 2013 23:27
آزادی در نیمه شب
نويسنده: لاري كالينز
مترجم: پروانه ستاري
مروري بر كتاب
داستان استقلال هند
جنبش استقلال هند، سلسلهای از انقلابات بود که توسط مردم هند و در جنگ با امپراتوری بریتانیا بر سر استقلال سیاسی هند صورت گرفت. این جنبش از شورش ۱۸۵۷ شروع شد و در اواسط دههٔ ۴۰ با «جنبش خروج از هند» به رهبری مهاتما گاندی و تسخیر هند بریتانیا توسط ارتش ملی هند به رهبری سوبهاش چاندرا بوز اوج گرفت. آزادی نهایی بالاخره در ۱۵ اوت ۱۹۴۷ ممکن شد.
مبارزات این جنبش با بسیاری از وقایع تاریخی و یگانه شناخته میشوند. برای مثال اولین و بزرگترین مقاومت غیرخشونت آمیز تودهای که در آن ۵۰ میلیون نفر از ۱۹۱۸ تا ۱۹۴۵ به رهبری مهاتما گاندی شرکت کردند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#256
Posted: 26 Apr 2013 23:33
گاندي فرزند اشتباه زمان
نويسنده: لوئيز فيشر
مترجم: محمد عبادزاده كرماني
مروري بر كتاب
محیط زندگی اجتماعی و سیاسی و رسالت جهانی مهاتما گاندی در روشنایی قرن بیستم
مهانداس کارامچاند گاندی یک رهبر بزرگ روحانی وسیاسی جنبش استقلال هند بود
گاندی نخستین بار ایده عدم تبعیت از قانون را در تلاش برای احقاق حقوق مدنی در کشور آفریقای جنوبی بکار گرفت. در بازگشت به هند رهبری کشاورزان و کارگران فقیر را به عهده گرفت و آنها را به اعتراض علیه مالیات ظالمانه و تبعیض فراگیر رهنمون گردید.
هم او در سمت ریاست کنگره ملی هند برای فقرزدایی، آزادی زنان، برادری در میان اقشار مختلف و پایان بخشیدن به ایده نجاست و رفع تبعیض و نیل به خودکفایی اقتصادی کشور تلاش نمود. اما مبارزه او معطوف هدف استقلال هند سواراج بود. در هند شهرت زیادی کسب کرده بود و درسال 1930 با سفری 400 کیلومتری مردم منطقه را به نپرداختن مالیات نمک ترغیب نمود دندی مارچ و در سال 1942 علنا خواستار"خروج بریتانیا از هند " شد
دوستان و همراهان عزیز امروز نور از زندگی ما رخت بربسته است وهمه جا را ظلمت فرا گرفته است وواقعا نمی دانم که چه بگویم وچگونه با شما سخن بگویم رهبر محجوب ما باپو پدر ملت دیگر درمیان مانیست شاید بهتر است بگویم مادیگر اورا نمی بینیم ما سالها او را ملاقات کرده ایم ولی دیگر نمی توانیم به سراغ او برویم واز او نظر توصیه ای بگیریم این یک فاجعه است نه تنها برای شخص من بلکه برای میلیونها میلیون نفر در سراسر کشور.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#257
Posted: 26 Apr 2013 23:44
ناپلئون
نويسنده: ي.و.تارله
مترجم: محمد قاضي
ناشر: خوارزمي
مروري بر كتاب
بنا به گفته مورخين، بزرگترين اشتباهات ناپلئون يكي تسخير اسپانيا (يار ديرين و متفق ناپلئون كه در جنگها وي را ياري مينمود) و يكي لشكركشي به روسيه بود كه موجبات ضعف وي و كشته شدن بسياري از ارتش وي و نيز نارضايتي فرانسويان را فراهم آورد.
ناپلئون همراه با ايرانيان يك معاهده را امضاء نمود كه از خاك ايران براي تسخير هند استفاده كند، در مقابل براي برگرداندن قفقاز (دربرگيرنده گرجستان) به ايرانيان كمك كند.
او به گفتههاي خويش عمل نمود و ارتش ايران را آموزش نظامي ميداد، و براي آنها توپهاي متحرك و تفنگهاي باروتي از فرانسه وارد نمود. اما پس از امضا عهد نامه صلح تليست با الكساندر اول، امپراتور روسيه از كمك به ايران در جنگ با وي سر باز زد و فتحعلي شاه قاجار بعد از خيانت وي به بريتانيا متوسل شد.
بزرگترين دشمن ناپلئون بريتانيا بود كه همه جا چون سايه وي را تعقيب ميكرد و دولتهاي مورد تجاوز فرانسه را حمايت مينمود. سرانجام كشورهاي تحت تسلط ناپلئون كه همه از سوي بريتانيا حمايت ميشدند و همين طور دشمنان ناپلتون در خاك فرانسه متحد گشته وي را شكست دادند و بجاي او لوئي هجدهم را به حكومت انتخاب كردند
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#258
Posted: 27 Apr 2013 22:27
شاه طهماسب
نويسنده: رالف كانلي
مترجم: فروردين صبا
ناشر: سمير - گسترش فرهنگ
مروري بر كتاب
قهرمان عشق و جنگ / ايران در زمان صفويه
روز بيست و ششم ماه رجب سال ۹۳۰ هجري مطابق با ۱۵۲۳ ميلادي، پس از اين كه بامداد دميد، كساني كه از كوچه هاي شهر اردبيل واقع در آذربايجان عبور مي كردند كساني را مي ديدند كه قبل از آن روز با آن وضع نديده بودند.
آنها مرداني بودند سي ساله يا چهل ساله، يا پنجاه ساله، كه شمشيرهاي برهنه در دست داشتند با پاي بدون كفش، زاري كنان از كوچه ها مي گذشتند تا اين كه خود را به يكي از سه مسجد بزرگ اردبيل برسانند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#259
Posted: 27 Apr 2013 22:31
عارف ديهيم دار
نويسنده: جيمز داون
مترجم: ذبيح الله منصوري
ناشر: نگارستان كتاب
مروري بر كتاب
شاه اسماعيل صفوي
بنيانگذار سلسله صفويه
دوره دو جلدي
روي كارآمدن بنيانگزار سلسله صفوي در طليعه قرن دهم هجري قمري و آغاز قرن شاهزدهم ميلادي يكي از رويدادهاي بزرگ تاريخ ايران است كه تا امروز از طرف مورخان خود ما كتاب اختصاصي در مورد وي نوشته نشده است.
يكي از كارهاي بنيان گزار سلسله صفوي در اين كشور ايجاد وحدت سياسي در ايران بود و آن وحدت تا امروز باقي مانده است.
در اين كتاب آثار تاريخي ديگران و بخصوص آثار تاريخي بازرگانان ونيزي كه در قرن پانزدهم و شاهزدهم ميلادي براي تجارت به ايران سفر مي كردند نيز وجود دارد...
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#260
Posted: 28 Apr 2013 23:36
زمين خوب
نويسنده: پرل باك
مترجم: فريدون بدره اى
ناشر: مرجان
مروري بر كتاب
«خاك خوب» كه يكي از بزرگترين آثار ادبيات كلاسيك مدرن آمريكا به شمار ميرود در سال۱۹۳۲ به خاطر به تصوير كشيدن كيفيت زندگي در مناطق روستايي چين و آشنا كردن مردم آمريكا با مشكلات اين جامعه نوشته شد.
«باك» كه دختر يك ميسيونر مذهبي بود تقريباً نيمي از زندگي خود را در چين گذراند و به همين خاطر داستان بسياري از رمانهايش در اين كشور روي ميدهند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند