علایق فرح پهلوی، از علاقهمندان به هنر سوزندوزی بود. به سفارش وی، برخی لباسهای درباری در دهه ۵۰ خورشیدی دوختهشده و آراسته به سوزندوزی توسط زنان بلوچ بودند.
بازدیدهای داخلی فرح پهلوی بازدیدهای داخلی فرح پهلوی چکیده و دستچینی از بازدیدهای فرح پهلوی است که نمایانگر بخشی از دستاوردهای برنامههای عمرانی ایران و سازمانهای زیر ریاست عالیه فرح پهلوی به ویژه در فرهنگ، سنت، لباس و موسیقی ایران میباشد. فرح پهلوی در چهارچوب فعالیتهایش به عنوان «شهبانوی ایران» از استانهای ایران بازدید به عمل آورد. این بازدیدها برای آگاه شدن از شرایط زندگی مردم بومی و آوردن طرحهای نوین اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، عمرانی و رفاهی و سرپرستی انجام آن بود.
بازدید از استان سیستان و بلوچستان فرح پهلوی در بازدید از سیستان و بلوچستان ۱۳۴۴ با سران بلوچ نخستین سفر فرح پهلوی روز سه شنبه ۱۵ آذر ۱۳۴۴ به سوی سیستان و بلوچستان بود. پس از ساعتی پرواز از تهران فرح پهلوی گام بر فرودگاه زاهدان گذاشت. زاهدان همسایه کویر لوت پیش از این دزدآب نام داشت و رضا شاه نام آن را تغییر داد. زاهدان در آخر خطی قرار دارد که به شبه قاره هندوستان می پیوندد. فرح پهلوی در تالار فرهنگیان با دانش آموزان و فرهنگیان دیدار کرد و دریافت که زاهدان با کمبود دبستان رو به رو نیست. فرح پهلوی از دو بازار زاهدان دیدن کرد و در همان روز فرستنده یک سد کیلو واتی رادیو زاهدان را گشود و به مردم بلوچ قول داد "که از این پس نماینده شما مردم بلوچ باشد". ۱۶ آذر ماه فرح پهلوی وارد زابل شد و با رییس ایل ریگی به گفتگو پرداخت. در بازگشت به زاهدان از نمایشگاه صنایع دستی زنان بلوچ سوزندوزی و کلاس مبارزه با بیسوادی دیدن کرد. در ۱۷ آذر ماه فرح پهلوی به خاش رفت و از درمانگاه شیر و خورشید بازدید کرد و سپس رهسپار ایرانشهر شد . ایرانشهر پیش از سامانه پهلوی " پیله" نام داشت. از دهکده مرزی قاسم آباد از دبستانی دیدن کرد و گروه هنرمندان بلوچی برای اجرای برنامههایشان به حضور فرح پهلوی آمدند و موسیقی بلوچی با سازهای رباب و سرود نواختند. در راه بازگشت از قاسم آباد به بمپور رفت و از دانشسرای کشاورزی و مدرسه روستایی دیدن کرد. و سپس راهی چابهار شد. استاندار از گسترش شیلات و بنیان سردخانه مجهز و ابزار بهتر یخسازی گزارش داد. مردم اعزام سپاه دانش بیشتری از فرح پهلوی می خواستند و هم چنین فرح پهلوی قول داد که سپاه بهداشت بیشتری به یاری مردم سیستان و بلوچستان اعزام شوند. در این سفر فرح پهلوی دادگاه بخش چابهار نیز گشود و در سفرهایی که پس از سال ۱۳۴۴ فرح پهلوی به این استان کرد ساختمان یک پایگاه دریایی و هوایی برای پیوند با اقیانوس هند و بندرگاه و اسکله دریایی، فرودگاهی برای پرواز و فرود جت به گمنامی چابهار پایان داد. دستور برای خانه سازی و رفاه مردم در این منطقه داده شد. پس از بررسیهای متخصصان در بستر خشک یک رودخانه مته به آب شیرین رسید و سبب ساخت کارخانه ها، سردخانهها و سیلوها شد. آمار نشان می دهد که از سال ۱۳۵۲ میلیو نها دلار سالانه دستمزد نیروی کار بومی بوده است.
بازدید از استان هرمزگان فرح پهلوی در بازدید از بندرعباس ۱۳۴۴ نخستین بار که فرح پهلوی از استان هرمزگان بازدید کرد سال ۱۳۴۴ بود. بندرعباس بزرگترین اسکله ایران و در شمار مجهزترین اسکله خاورمیانه است این بندر با درازای ۱۰۵۰ متر و ۱۸ سکوی بارگیری است که هم زمان شش کشتی به ظرفیت ۱۵ هزار تن می توانند در آن بارگیری کنند. بندرعباس که در پیش گمرن نامیده می شد و شاه عباس آن را آباد کرد و نام خود را بر آن نهادند. در بندرعباس فرح پهلوی از یک مهد کودک دیدن کرد که بیشتر کودکان کارکنان نیروی دریایی در آن جا نگهداری می شدند. و سپس به دیدن ناو بایندر که به نام دریادار بایندر افسر شهید در شهریور ۱۳۲۰ نامگذاری شده بود رفت. دومین بازدید فرح پهلوی از استان هرمزگان ۱ اردیبهشت ۱۳۵۶ بود در این سفر دستاورد سفر نخستین و بازرسیهای بیشمار بر اجرای پروژهها نمایان بود. بندرعباس با طرح سبز کردن کویر اینک پس از یازده سال با کاشتن گیاهان بومی و جنگلکاری بسیار سبز شده بود و سبب ایستا شدن شنهای روان . برکهها یا آب انبارهای کهن که جای رشد میکرب بیماری پیوک بود به موزه و کارگاه ها، تاتر و فروشگاه و چایخانه سنتی و زورخانه، کتابخانه و اکواریوم تغییر یافته بودند. شب نخست عید نوروز ۱۳۵۶ زلزله سختی بندر عباس را لرزاند و فرح پهلوی به دیدار زلزله زدگان در کپرهای حصیری که برای بندرنشینان بر پا شده بود و خنک و بی خطر بود رفت. پس از آن به بازدید از رادیو تلویزیون بندر عباس که ساختمان بی همتای آن در بنیاد آقا خان در ژنو و نیویورک ثبت شده و با الهام از سنت و تکنیک مدرن در گیتی سوم شناخته شده بود رفت. رادیو تلویزیون بندرعباس با قدرت بیست کیلو وات آغاز به کار کرد و در کوتاهی همه کرانه خلیج فارس را زیر پوشش گرفت. فرح پهلوی هم چنین از مهد کودک شماره دو جمعیت بهزیستی و از جمعیت خیریه فرح پهلوی در بندرعباس که به ویژه مادران تنها را زیر چتر حمایت خود داشت و نیز کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دیدن کرد و سپس راهی جزیره هرمز شد. دبستان راهنمایی هرمز که جالبترین ساختمان دبستان را در ایران داشت مورد بازدید فرح پهلوی قرار گرفت.
بازدید از بنادر جنوب ایران فرح پهلوی در بازدید از بندر کنگ ۱۳۴۴ در سفری دیگر فرح پهلوی از بندرلنگه و جزیره ابوموسی و بندر کنگ و شهر میناب و روستای حاجی خادمی بازدید کرد.بندر لنگه، بندر مرواریدهای غلطان از قرن نوزدهم یعنی دوران سلطه بیگانگان بر این بندر خاطرات تلخی را دارد در آن زمان نخستین فرودگاه ایران در بندرلنگه ساخته شد که فرح پهلوی و همراهان در آن جا فرود آمدند و از درمانگاه جمعیت شیر و خورشید سرخ و نیز کشتی بیمارستانی فارور وابسته به جمعیت که در آن پنج پزشک جوان و سی متخصص و بهیار و پرستار خدمت می کردند بازدید کردند. در بندرلنگه از دبیرستان پهلوی بازدید به عمل آمد و سپس راهی بازار شدند و در ادامه به بازدید از سردخانه شیلات جنوب که در بنادر جاسک، جزیره خارک، بندر دیر، و بندر بوشهر و اروندکنار در کناره اروندرود و جزایر ابوموسی، سری و قشم که سبب رفاه مردم بومی شده بود پرداختند. در بندر کنگ به دیدار لنجسازان رفتند و سپس رهسپار جزیره ابوموسی و میناب شدند. در دوازده کیلومتری میناب ساختمان سدی که بر روی رودخانه میناب زده شده بود که بیش از ده هزار هکتار زمین زراعتی را زیر کشت می برد، عملیات ساختمان دانشسرای مقدماتی و مجموعه مسکونی کارگران مورد بازدید و بررسی قرار گرفت و همچنین فرح پهلوی از مهد کودک سازمان زنان، نمایشگاه نقاشی کودکان و مرکز مادران و نوزادان دیدن کرد. دهکده خادمی با دبستان پنج کلاسه و کلاس مبارزه با بیسوادی، خانه بهداری و بهزیستی و خانههای فرهنگ روستایی را فرح پهلوی روستایی نمونه و آباد یافت. مرکز شرکت تعاونی و روستایی مهرگان با بیش از هزار تن عضو در این روستا واقع بود. فرح پهلوی در سال ۱۳۵۰ برای نخستین بار به جزیره کیش پرواز کرد و در اوایل دهه پنجاه سازمان عمران کیش دستور یافت که از جزیره یک مرکز جهانگردی و گردش جهانی، برای ایجاد بندری آزاد و جذب سرمایه های خارجی بسازد . خانواده سلطنتی روزهای عید نوروز و زادروز لیلا پهلوی را در کیش می گذراندند.
بازدید از جزیره خارک فرح پهلوی با زنان سنندج ۱۳۴۷ در ۱۳ آبان ۱۳۵۱ فرح پهلوی همراه پادشاه ایران محمد رضا پهلوی وارد جزیره خارک بزرگترین اسکله نفتی ایران شدند. این چهارمین دیدار برای گشایش پروژههای انجام شده در خارک و یکی از بزرگترین پروژههای صنعتی شدن کشور بود. در این روز محمد رضا پهلوی در اسکله خارک، "آذرپاد " دوم، در کنار آذرپاد اول و مرحله چهارم پروژه "گسترش خارک" و پایان بخشی از پروژه "چم" را گشود و بدین ترتیب خارک را در رده بزرگترین اسکله بارگیری نفت خام گیتی در آورد. جزیره دریایی و اسکله چهارپهلوی آذرپاد در بالاترین سطح دریا قرار داشت که می توانست بزرگترین نفت کشهای دنیا را در کنار خود جای دهد. بیش از دویست میلیون دلار برای ساختمان این سیستم مدرن بارگیری و ذخیره و صادرات نفت پرداخت شده بود. شهریار شفیق فرمانده هوا ناو به فرمان محمد رضا پهلوی فرماندار جزیره خارک بود. زندگی جزیره با بوجود آمدن شرکتهای عامل نفت تغییر کرد. در وسط دریا در قسمت فلات قاره سکوهای نفتی به نام "داریوش" و "سیروس" به وجود آمده بود. از پروژههای رفاه مردم نصب دستگاههای تبدیل آب شیرین بود که به یاری مهندسین و متخصصین محیط زیست دانشگاه آریزونا به وجود آمده بود. تاسیسات شیلات زندگی مردم بومی را رونق بخشیده بود. ایرانیهای نسطوری (عیسوی) پس از زرتشتیان ایرانی در جزیره خارک زندگی می کردند.
22 مهر زادروز شهربانو فرح پهلویوفا نکردی و کردم، خطا ندیدی و دیدمشکستی و نشکستم، بُریدی و نبریدماگر ز خلق ملامت، و گر ز کرده ندامتکشیدم از تو کشیدم، شنیدم از تو شنیدمکی ام، شکوفه اشکی که در هوای تو هر شبز چشم ناله شکفتم، به روی شکوه دویدممرا نصیب غم آمد، به شادی همه عالمچرا که از همه عالم، محبت تو گزیدمچو شمع خنده نکردی، مگر به روز سیاهمچو بخت جلوه نکردی، مگر ز موی سپیدمبجز وفا و عنایت، نماند در همه عالمندامتی که نبردم، ملامتی که ندیدمنبود از تو گریزی چنین که بار غم دلز دست شکوه گرفتم، بدوش ناله کشیدمجوانی ام به سمند شتاب می شد و از پیچو گرد در قدم او، دویدم و نرسیدمبه روی بخت ز دیده، ز چهر عمر به گردونگهی چو اشک نشستم، گهی چو رنگ پریدموفا نکردی و کردم، بسر نبردی و بردمثبات عهد مرا دیدی ای فروغ امیدم؟اینم یادگاری از عکاسخونه به دوست داران شهربانو فرح دیبا
بازدید از بندر بوشهر فرح پهلوی در سال ۱۳۵۴ از بندر بوشهر بازدید کرد در آن زمان در نزدیکی بوشهر بنای بزرگترین نیروگاه اتمی ایران که از جمله بزرگترین نیروگاه انمی جهان بود در دست ساختمان بود. پنج هزار کارگر ایرانی و چهار سد متخصص خارجی از جمله آلمانیها در شش کیلومتری شهر آن نیروگاه را بنا می کردند. در بازدیداز پایگاه نیروی دریایی بندر بوشهرآخرین مدل هلی کوپترها را که نیروی دریایی ایران خریداری کرده بود نشان داده شد و گفته شد که پایگاه نیروی دریایی به زودی به بندر عسلویه جا به جا خواهد شد. فرح پهلوی در بوشهر از کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جمعیت بهزیستی و آموزشی فرح پهلوی دیدار کرد و سپس رهسپار بندر ماهشهر، بندر شاهپور، لاوان، خورزنگی و خور موسی شد و مرکزهای فرهنگی و بهداشتی و پروژههای رفاهی و خانه سازی این بندر ها را بازدید کرد.
بازدید از خوزستان فرح پهلوی در بازدید از مهاباد ۱۳۴۷ نخستین سفر فرح پهلوی به خوزستان پس از سفر رسمی وی به پاکستان به همراهی پادشاه ایران در سال ۱۳۳۸ خورشیدی بود. زوج سلطنتی از کراچی وارد آبادان شد. در آن روز فرح پهلوی گواهینامه دانش آموختگان آموزشگاه پرستاری آبادان را به پرستاران داد و سپس به دبیرستان رازی و دیدار از غرفههای کاردستی دانش آموزان شماری از دبیرستانها پرداخت. زوج سلطنتی روز بعد به بازدید از پالایشگاه آبادان و اتاق کنترل دستگاه "کت کراکر " رفتند و پس از آن برای بازدید از دانشکده فنی نفت که در آن روز برابر با بیستمین سال برپایی این دانشکده بود رفتند. در این سفر پل ۶۰۰ متری خرمشهر پیوند میان خرمشهر و آبادان که برفراز رود کارون زده شدهبود گشوده شد. سپس محمدرضا پهلوی و فرح پهلوی تلویزیون خرمشهر و اسکله خرمشهر را گشودند. . در درازای این سفر فرح پهلوی پرورشگاه سد تختخوابی جمعیت خیریه فرح پهلوی را گشود و سپس زوج سلطنتی از تاسیسات نیروی دریایی جنوب در خرمشهر دیدار کرد. زوج سلطنتی رهسپار اهواز شد و از تاسیسات راهآهن جنوب دیدن کردند. پادشاه ایران دستور دادند که همه لکوموتیوهایی که در راههای گوناگون کار می کنند یه لکوموتیوهای الکتریکی تغییر یابند. در ۱۸ آذر ۱۳۴۰ محمد رضا پهلوی کارخانه قند خوزستان را در هفت تپه گشود. این کارخانه در روز ۳۰۰ تن قند تولید میکرد. در سال ۱۳۴۲ در دزفول سد محمد رضا شاه را زوج سلطنتی گشودند. این سد که ۲۰۳ متر بلندای آن است ۵۲۵ مگا وات برق تولید میکرد و یک میلیون هکتار زمینهای دور و نزدیک را زیر کشت برده بود. در سفری دیگر در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به خوزستان فرح پهلوی وارد خرمشهر شد و به همراهی شهریار شفیق به دیدن شهر رفت. در این سفر فرح پهلوی از موزه هفت تپه بازدید کرد. چیزهایی را که در موزه برای نمایش گذاشته بودند دستاورد کاوشهای باستانشناسان بود و به هشت هزار سال پیش تمدن کهن ایرانی پیوند داشت. روی دیگر هفت تپه خرابههای شهر قدیمی شوش بود. فرح پهلوی در شوش به زیارت آرامگاه دانیال نبی رفت. سپس فرح پهلوی در این سفر به سوی دشت میشان مرکز سوسنگرد با هلی کوپتر پرواز کرد و با هفتاد دختر سپاه دانش در دانشسرای تربیت معلم گفتگو کرد. فرح پهلوی از شهر دزفول که در کنار رود دز در دشت پهناوری است و هم چنین از آرامگاه یعقوب لیث صفاری دیدن کرد. در سال ۱۳۴۷ خورشیدی دانشگاه جندی شاپور دراهواز به فرمان محمد رضا پهلوی و در حضور زوج سلطنتی گشایش یافت.آخرین سفر فرح پهلوی به اهواز هفته آخر اسفند ماه ۱۳۵۶ بود.