ارسالها: 489
#212
Posted: 19 Mar 2013 02:27
«زردی من از تو، سرخی تو از من»
این آیین باستانی برای همیشه زنده و جاوید
شب چهارشنبه سوری مبارککککککککک
تمام مشكل دنیا این است كه :
احمق های متعصب كاملا از حرفشان مطمئن هستند ،
اما آدمهای عاقل همیشه شك دارند...
" برتراند راسل "
ارسالها: 3650
#213
Posted: 19 Mar 2013 03:08
ســـــــــــــــــــــــرخی مــن زردی تـــــــــــــــــــــو
یک بار دیگر سه شنبه آخر سال آمده است . با غروبی که در آن ایرانیان یکی دیگر از سنتهای پسندیده نیاکان ما را گرامی می دارند . سرخی تو از من , زردی من از تو . روایات در خصوص چهار شنبه سوری بسیار است . عده ای می گویند پس از حمله اعراب ایرانیان برای حفظ این آیین خود مجبور شدند که جشنهای آتش را که در پنج روز آخر سال بر گزار می کردند به آخرین چهار شنبه یا همان غروب سه شنبه موکول کنند که اعتقاد اعراب براین بوده که چهار شنبه روز نحس و شیاطین بوده است وایرانیان از این حربه و نقطه ضعفشان استفاده کردند و آیین خود را به این صورت حفظ نمودند . گروهی از زرتشتیان پریدن از روی آتش را نوعی توهین به این نعمت الهی دانسته اصل مراسم وچگونگی بر افروختن آتش را به صورت دیگری می دانند . اما آنچه مهم است این است که جشن های آتش از دیر باز در ایران عزیز بر قرار بوده فلسفه ای نیک داشته است . گریز از ظلمت ورفتن به سوی نور .. پایان زمستان و آغاز بهار و استقبال از نوروز .... شکستن کوزه ها نشانه رفع بلا بوده است . قاشق زنی پشت درهای آشنایان و نیت جوانان برای رسیدن به آرزوهایشان نیز از صفای درون و اعتقاد پاکشان می گفته است . آتش , پلیدیها واهریمن بدبختی را دور می سازد و به خانه های مردم بر کت می آورد .... شاید بسیاری از اینها جنبه ای علمی نداشته باشد ولی اعتقاد پاک وشادی ملتی که هزاران هزار سال است که با سنتهای پسندیده خود طلایه دار تمدن جهان بوده گناه نیست . شاد بودن و شاد زیستن جرم نمی باشد . اما استفاده از مواد محترقه و آتش زا وانفجاری که صدمات جسمی و جانی وروحی را برای بسیاری به دنبال دارد می تواند بزرگترین بهانه برای آنهایی باشد که برای آیین نیک پدرانمان ارزشی قائل نیستند ودین داری را در نفی تمام ارزشهای باستانی می دانند . پس چه بهتر که بهانه به دست این بهانه جویان ندهیم . ما میلیونها ایرانی در گوشه ای آتش روشن نموده با پریدن از روی آن و یا نگریستن به آن با فریاد و یا حتی با سکوت فریاد می زنیم که ایرانی زنده است و ایران جاودان , تا زمانی که شعله های آتش در قلب پاک هر ایرانی زبانه می کشد وخون پاک عشق پاک میهن پرستی را در رگهای اومی خروشاند . آتش بر می افروزیم و ازخدا می خواهیم که اهریمن وپلیدی را در این آتش بسوزاند تا خورشید عشق و محبت از پشت کوهستان بهاری سر بر آورد و با لبخند زیبای خود به عروس زیبای بهاری سلام گوید . دلهاتان پر از آتش عشق ! خالی ازآتش کینه باد ! .... ایرانی
شب است و ماه میرقصد
ستاره نقره می پاشد
من اما
ساکت و خاموشم
ارسالها: 3650
#214
Posted: 19 Mar 2013 04:01
پیشینه ی چهارشنبه سوری
خیلی زیبا استاد توس، ریشه های تاریخی این روز را در قالب داستان به ما گفته:
سیاوش یکی از مظلوم ترین چهره های شاهنامه است. وقتی زن پدرش سودابه ، به او دل بست، و سیاوش به مکر او گرفتار نشد، کینه گرفت و به کیکاوس(پدر سیاوش) گفت که سیاوش به او جسارت کرده. سیاوش که مورد خشم پدر قرار گرفته بود، از پدر خواست برای اثبات بی گناهی خود از آتش رد بشه. و به سلامت این کار رو کرد و بی گناهیش ثابت شد.
این اتفاق و آزمایش عبور از آتش در بهرام سید (سه شنبه) آخر سال روى داده بود و از چهارشنبه تا ناهید شید (جمعه یا آدینه) جشن ملى اعلام شد و در سراسر کشور پهناور ایران به فرمان کیکاووس سورچرانى و شادمانى برقرار شد.
و از آن پس به یاد عبور سرفرازانه سیاوش از آتش همواره ایرانیان واپسین شبانه بهرام شید (سه شنبه شب) را به یاد سیاوش و پاکى او با پریدن از روى آتش جشن مى گیرند.
آره داداش
شب است و ماه میرقصد
ستاره نقره می پاشد
من اما
ساکت و خاموشم
ارسالها: 3650
#215
Posted: 19 Mar 2013 04:13
توصیه ای به دوستان جوان و بزرگوار خودم
گرد هم آمدن ،جشن و پایکوبی ، برافروختن آتش بر روی هیزم و روشنکردن فشفشه، از رسوم جاافتاده در جشن چهارشنبه سوری است.
چند سالي است که بر اين سنت لطيف و زیبای ايراني، انفجار و نارنجک و مواد محترقه هم اضافه شده و آنقدر فراگير، که لطافت و صميميت اين سنت تاريخي را تحت تاثیر قرار داده است.
سنت ديرين ايراني را با هياهوي انفجار ها از بين نبریم ...
آره داداش
شب است و ماه میرقصد
ستاره نقره می پاشد
من اما
ساکت و خاموشم
ارسالها: 2517
#217
Posted: 19 Mar 2013 13:03
جشن سوري
مراسم شب چهار شنبه سوري يكي ديگر از جشن هاي باستاني ايرانيان است. در نوشته هاي برجاي مانده از آن عهد، از اين جشن ملي بوته سوزي و پايكوبي در اطراف آن، به عنوان جشن سوري ياد شده است. مراسم بوته سوزي و پريدن از روي آن و خوردن آجيل و شادي و آرزوي تندرستي كردن، امروز به همان گونه كه هزاران سال پيش برپا داشته مي شد برگزار مي گردد.
جشن سوري (سوريك) به قدمت نوروز و به نوشته مورخان آلماني، قديمي تر از آن است و به تمامي آرين ها تعلق دارد. اين جشن در يكي از روزهاي پنج گانه اضافي سال ايران باستان برگزار مي شده است. ماههاي ايراني در عهد باستان 30 روزه بودند و پنج روز اضافي سال نامهاي مقدسي داشتند. به درستي معلوم نيست كه از چه زماني اين آيين باستاني را در شب آخرين چهارشنبه سال تثبيت كرده اند.
اين جشن پس از سلطه عرب، در اصفهان و توسط «مرداويز» سردار بزرگ و قهرمان ملي ايران احياء شد. وي كه از ديلمان برخاسته بود به سلطه عرب برمناطق شمالي و مركزي ايران پايان داد. در زمان سامانيان اين مراسم كهن ملي هنوز «جشن سوري» خوانده مي شد و در نوشته هاي آن زمان به همين نام ذكر شده است. بكار بردن اصطلاح «چهارشنبه سوري» ظاهرا مربوط به قرون معاصر است.
جشن سوری بر همگان گرامی باد
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 438
#218
Posted: 19 Mar 2013 13:09
چهارشنبه سوری مبارک عیدتون هم مبارک باشه
فقط جوونا امشب شب شادیه جان عزیزتون کسی رو با اتش بازی عزادار نکنید
اوس کــریم:گنــاهامو نادیده بگیرهمونطور که دعاهامو نشنیده میگیری :
(سلام به همه لزبین های لوتی)
ارسالها: 24568
#220
Posted: 19 Mar 2013 13:42
چهارشنبه سوری یکی از این جشن های باستانی است. در روز شمار ایرانیان باستان هریک از سیروز ماه را نامی است که نام دوازده ماه سال نیز در میان آنهاست ، ایرانیان باستان در هر ماه که نام روز با نام ماه برهم منطبق و یکی میشدند آن را به فال نیک گرفته و آن روز را جشن میگرفتند ، اغلب جشنهای ایرانیان آریایی چه
آنهایی که امروز برگزار میشوند و چه آنهایی که فراموش شدهاند ریشه در آئین کهن زرتشتی دارد.
در این روز آتش بر افروخته می شود . آتش در نزد ایرانیان آریایی مظهر روشنی، پاکی ، طراوت ، سازندگی و تندرستی و در نهایت مظهر اهورا مزدا «خداوند» است.
فلسفه ی چهارشنبه سوری روشنی و پاکی و صلح و آرامش است.
در این روز همگان برای آسایش و آرامش در سال آتی آرزو می کنند.
اما گویا این فلسفه زیبا با گذر زمان تغییر کرده است.
اگر در گذشته این روز مظهر امید برای آرامش در آتی بوده است. امروز نوید خشونت ، رفع آسایش و آلودگی صدا می دهد.
اگر در گذشته در کنار نهری و در کوی برزنی آتش بر افروخته می شد و آواز نهر و چهچهه ی پرندگان نوید دهنده سال نکو بود امروز در بدعتی ندیده و نشنیده در عهد باستان صدای فشفشه و نارنجک های دستی و انواع وسایل دودزا و آتش زا با صداهای مهیب نوید چهارشنبه سوری می دهند.در شب چهارشنبه سوری نیز این ناله ی سوختگان و آسیب دیدگان است که جای آواز نهر را گرفته است و گریه و داد و فغان مادران است که بر جای چهچهه ی پرندگان نشسته است.
آیا به این نیست که با روزی سرشار از آرامش و آسایش ، بدور از هرگونه آلودگی صوتی و آتش بازی های خطرناک با روشن کردن آتشی کوچک و زیبا در جمعی دوستانه و پر از مهر و محبت نوید سالی نکو و آرام به خود و خانواده و همشریانمان بدهیم؟
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند