ارسالها: 9253
#111
Posted: 13 Feb 2014 01:09
پورامین: اوضاع جودوی بانوان ناراحتم میکند/ ورزشکار باید حد خود را بداند
زهرا پورامین در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در مورد اوضاع این روزهای جودوی بانوان اظهار داشت: هر چند به آزادی بیان معتقدم اما از اینکه برخی از دوستان علیه هم مصاحبه میکنند و جودو را به حاشیه میکشند، بسیار ناراحتم. نباید فراموش کنیم که همه ما عمری را در این رشته در کنار هم گذراندیم و اهالی یک خانواده هستیم.
وی در ادامه افزود: همه این مشکلات به این دلیل پیش آمده که جایگاهها را گُم کردهایم. ورزشکار به جای مربی حرف میزند، مربی به جای سرپرست و سرپرست هم به جای فدراسیون تصمیم میگیرد. در این شرایط نباید توقع داشته باشیم که شرایط بهتر از این شود. باید نظم و انضباط را حکمفرما کنیم. وقتی فرزند بزرگتر یک خانواده حرمت مربی و و بزرگترهای خود را حفظ نمیکند نباید از دیگر نفرات نیز توقع داشته باشیم.
نایب رئیس پیشین فدراسیون جودو خاطرنشان کرد: مخالف انتقاد نیستم و همانطور که دیدید در زمان روسای دیگر هم مانند رضوی و امینی از برخی امور انتقاد میکردم اما در این میان بهتر است صلاح جودو را در نظر بگیریم. انتقادات نباید تخریبکننده و به قولی مغرضانه باشد و میبایست در نهایت به سود جودوی کشور باشد.
وی ضمن تاکید بر اینکه همه باید کمک کنند تا جودوی کشور پیشرفت کند، افزود: جودوکاران نباید به خود اجازه دهند که خارج از فضای کاریشان حرف بزنند و عمل کنند.
پورامین با بیان اینکه «وقتی هدف گم شود چنین مشکلاتی پیش میآید»، افزود: متاسفانه در حال حاضر چندین گروه تشکیل شده است و هربار یکی از این گروهها قهر میکند! فقط سمیه حیدری نیست که مدال گرفته، خیلی از قهرمانان در این بخش صاحب مدال هستند ولی به نظر من باید این افراد را هدایت و حمایت کنیم. متاسفانه اتحادی که در زمان ریاست محمد درخشان وجود داشت امروز در جودوی بانوان وجود ندارد و همین مشکلساز شده است.
وی تصریح کرد: به عقیده من عدم ثبات مدیریت وضعیت را به اینجا کشیده است. افراد مختلفی آمدند که بدون اغراق تمام آنها نیز برنامههایی داشتند. هر چند برخی از این برنامهها درست نبود اما متاسفانه زمان اجازه نداد همین برنامههای غلط را هم اجرا کنند.
نایب رئیس پیشین فدراسیون فوتبال با یادآوری اینکه بدقانونی بهتر از بی قانونی است، گفت: عدم ثبات مدیریت و جابهجاییهای زیاد این مشکلات را پدید آورده است. نباید فکر کنیم که جودوی بانوان از لحاظ مدالآوری تعطیل است. تا همین 2 سال پیش هم در نوجوانان مدال داشتیم.
پورامین در خاتمه تصریح کرد: امیدوارم ورزشکاران و مربیان به جای برهم زدن جو به دنبال توسعه و پیشرفت جودو باشند. من هم به نوبه خود به آرام شدن فضا کمک میکنم و سعی میکنم آینده خوبی را برای این رشته در ذهنم ترسیم کنم. پتانسیل موفقیت را داریم و با کمی همدلی و کار میتوانیم به این هدف برسیم.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#112
Posted: 13 Feb 2014 01:14
توکلی: هدف اصلیام موفقیت در بازیهای آسیایی است
سپیده توکلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس اظهار داشت: هم اکنون در حال پشت سر گذاشتن آخرین تمرینات پیش از اعزام به بازیهای داخل سالن قهرمانی آسیا که قرار است هفته آینده در چین برگزار شود، هستم. خدا را شکر شرایط خوبی دارم و امیدوارم بتوانم در این پیکارها نتایج خوبی کسب کنم.
وی ادامه داد: 3 هفته پیش مسابقاتی در ایران تحت عنوان جام فجر برگزار شد که حکم کسب سهمیه ورودی برای رقابتهای دوومیدانی داخل سالن آسیا را داشت. در این مسابقات موفق شدم مجوز حضور در رشته پنجگانه این پیکارها را کسب کنم.
عضو تیم ملی دوومیدانی بانوان ایران گفت: رکوردهای خوب و آمادگی مناسبی داریم. البته این مسابقات هدف اصلی ما نیست بلکه نگاه ما به حضور پررنگ و درخشان در بازیهای آسیایی اینچئون است. در دوره گذشته رقابتهای دوومیدانی داخل سالن آسیا به مدال برنز دست پیدا کردم و امیدوارم در این دوره مدال خوشرنگتری را از آن خود کنم.
وی با بیان اینکه زیر نظر خسرو شیری و به صورت برنامهای کار میکند، تصریح کرد: فعلا خبری از مربی خارجی نیست و حرفی هم در این مورد زده نشده است، ضمن اینکه از شرایط کنونی رضایت کافی دارم.
توکلی گفت: وقتی از مسابقات داخل سالن آسیا به ایران برگردیم مدت کوتاهی استراحت خواهیم کرد و سپس تمرینات خود را برای حضور در بازیهای آسیایی آغاز میکنیم. اگر امکان حضور در اردوهای برون مرزی و مسابقات مختلف وجود داشته باشد، شرایط خیلی بهتر میشود.
عضو تیم ملی دوومیدانی بانوان گفت: در دوره گذشته بازیهای آسیایی و در شرایطی که تنها 6 ماه از فعالیت من در رشته هفتگانه سپری میشد، در مسابقات گوانگژو شرکت کردم و به عنوان ششمی دست یافتم. امیدوارم در این دوره بتوانم به مدال دست یابم و باید بگویم هدف اصلی من همین است
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#113
Posted: 27 Feb 2014 01:17
محرومیت فوتبالیستهای زن ایرانی به بهانه 'رفتار مردانه
image hosting 30 mb
"موی خیلی کوتاه٬ لباس پسرانه و تیپ اسپرت در اردوهای تیم ملی فوتبال زنان ممنوع است و اگر یکی از این موارد را داشته باشیم، حتما ما را برای تست تعیین جنسیت میفرستند."
این سخنان شیرین٬ فوتبالیستی است که در لیگ دسته اول زنان بازی میکند.
احمد هاشمیان٬ رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال ایران از محرومیت هفت بازیکن زن به دلیل "ابهام جنسیتی" خبر داده است. در پی انتشار این خبر، بسیاری از رسانهها با تیترهای جنجالی مبنی بر "حضور مردان و افراد دوجنسیتی در میان فوتبالیستهای زن ایرانی" این مساله را پوشش دادند، اما بازیکنان تیمهای فوتبال و فوتسال زنان میگویند که آنچه اغلب موجب اخراج بازیکنان زن میشود٬ "رفتار و ظاهر متفاوت با تعاریف معمول زنانگی" و رعایت نکردن "مرزهای جنسیتی مرسوم" است.
بر اساس گزارشی که ششرنگ (شبکه لزبینها و ترنسجندرهای ایرانی) به تازگی منتشر کرده٬ بسیاری از محرومیتهای اعمال شده علیه ورزشکاران زن در سالهای اخیر، "گزینشی و بدون وجود هیچ مقررات واحدی" بوده و مسئولان حراست فدراسیون در صورت احراز ترنسسکشوال بودن یا شک به همجنسگرا بودن فرد، بلافاصله او را از تیم اخراج کردهاند.
مسوولان فدراسیون فوتبال ایران٬ دلیل این سختگیریها و انجام آزمایش تعیین جنسیت را اطمینان از "زن" بودن ورزشکاران و "یکسان بودن توان جسمی" آنها عنوان میکنند.
زهره هراتیان، افسر كمیته ضد دوپینگ فیفا در مصاحبه با روزنامه اعتمادگفته است که بحث بر سر هورمونهای مردانه و "زیر سوال رفتن فیر پلی" است و اینکه "تمام بازیكنان از نظر توان جسمی در یك سطح باشند."
تردید در مورد 'دوجنسی' بودن زنان ورزشکار قوی هیکل
سرعت دوندگی بالا، اندام و ماهیچههای قویتر، قدرت بدنی بیشتر، صدای بم و وجود موی زبر در صورت برخی بازیکنان زن از جمله دلایل مدعیان حضور بازیکنان دوجنسیتی در تیم های فوتبال زنان است.
سحر سجادی، پزشک و پژوهشگر حوزه جنسیت با تاکید بر اینکه داشتن توان جسمانی و عضلانی به مراتب بالاتر از مردم عادی در بین ورزشکاران بدیهی است٬ میگوید: "اینکه هر ورزشکار زنی به موجب موفقیت و توان عضلانی بسیار بالا مورد ظن زن نبودن قرار بگیرد، اصل ورزش رقابتی برای زنان را زیر سوال میبرد."
از سوی دیگر در حالی که برخی رسانهها٬ مسوولان فدراسیون و مربیان تیمهای ورزشی زنان در بسیاری از موارد بازیکنان محروم شده یا در معرض محرومیت را "دوجنسی" مینامند٬ گفتوگو با زنان عضو تیمهای فوتبال بیانگر آن است که اغلب بازیکنان در معرض محرومیت، یا تراجنسی (ترنسکشوال) هستند یا به دلیل نداشتن رفتارهای مرسوم زنانه متهم به همجنسگراییاند.
زنانی که تراجنسی نام میگیرند٬ از جنسیت بیولوژیکی که با آن زاده شدهاند، راضی نبوده و خواهان تغییر جنسیت خود هستند. اما از لحاظ اندام و خصوصیات فیزیکی فرقی با دیگر زنان ندارند. به گفته سحر سجادی، این افراد در صورتی که تستوسترون مصرف نکنند، هیچ امتیاز جسمانی نسبت به زنان دیگر ندارند وشرکت کردنشان در تیم های ورزشی زنان مشکلی ایجاد نمی کند.
آنچه مسوولان دوجنسی می نامند، احتمالا پدیده نادرهرمافرودیسم است که در فارسی به عنوان ابهام جنسی، اختلال دستگاه جنسی و وضعیت بین جنسی ترجمه شده است. در این افراد برخی ازشاخصهای جنسی همچون کروموزومها، غدد جنسی یا اندام تناسلی داخلی یا خارجی با بقیه افرادی که به طور معمولی مرد یا زن هستند، متفاوت است، این مساله گاهی در نوزادی و گاهی پس از بلوغ یا حتی دیرتر تشخیص داده میشود.
فدراسیون فوتبال، عمل جراحی را راه چاره ادامه ورزش حرفهای برای این افراد میداند. سحر سجادی در این مورد می گوید: "منظور مسوولان از جراحی روشن نیست. برخی از افرادی که این شرایط را دارند مشکلات پزشکی جدی مانند کمبود کورتیزول و نیاز به درمان دارویی دارند ولی شکل دستگاه تناسلی، سلامت افراد را به خطر نمیاندازد که نیاز به جراحی داشته باشد و ربطی به بحث المپیک و ورزشکاران نیز ندارد."
او با تاکید براینکه اجبار ورزشکاران به عمل جراحی که برای سلامت فرد ضروری نیست مغایر اصول اخلاق پزشکی است، اضافه میکند: "این شرایط بسیار نادر است و تعلیق چندین بازیکن یک تیم به بهانه شک به بینجنسی بودن این افراد بسیار عجیب است."
توصیه دیگر مسئولان ورزشی برای ورزشکارانی که "ابهام جنسیتی" دارند، هورمون درمانی است که از سوی کمیته المپیک نیز مورد توجه قرار گرفته است.
آنطور که شادی امین٬ فعال حقوق زنان میگوید، بر اساس مقررات بینالمللی٬ آزمایش هورمونی فقط در مورد ورزشکاران زنی مجاز است که میزان تولید هورمون آندروژن در آنها برابر با مردان باشد. شادی امین میگوید: "در صورتی که نتیجه آزمایشها حاکی از این باشد که این ورزشکاران به دلیل میزان هورمونهایشان از قدرت بدنی بیشتری نسبت به رقبای زنشان برخوردارند٬ به صورت موقت و تا زمان کاهش سطح آندروژن، مجاز به شرکت در مسابقات نخواهند بود. با این حال دلایل این محرومیت نباید علنی شود و فرد میتواند دلایل دیگری برای شرکت نکردن در مسابقات عنوان کند."
تصمیم کمیته المپیک مبنی بر محرومیت زنان ورزشکاری که میزان تستوسترون بالاتر از حد معمول دارند، در سکوت پذیرفته نشده و انتقادات بسیاری را در پی داشته است. چنانکه سحرسجادی توضیح میدهد٬ برخی منتقدان به این موضوع اشاره کردهاند که سطح تستوسترون زنان و مردان در درصدی از افراد به طور طبیعی می تواند همپوشانی داشته باشد. علاوه بر این از آنجا که تستوسترون یکی از چندین معیار تعیین کننده قدرت جسمی است، سطح تستوسترون به تنهایی لزوما موجب برتری چشمگیر این افراد نمیشود و اغلب این ورزشکاران عملکرد معمولی دارند. مخالفان این تصمیم کمیته المپیک میگویند که حتی اگر بدن این زنان به طور طبیعی میزان بالاتری تستوسترون تولید میکند این امتیاز چه تفاوتی با سایر امتیازات فیزیکی و ژنتیکی ورزشکارن موفق دارد؟ آیا کسانی که به طور ژنتیک بدن انعطافپذیرتری دارند باید از ژیمناستیک حذف شوند؟ آیا ورزشکاران بلند قدتر از معمول باید از بسکتبال حذف شوند؟ یا برعکس آنها تشویق میشوند؟"
سحر سجادی با اشاره به اینکه حتی مردانی که به دلیل دارا بودن سندرم کلاینفلتر بسیار بلندقد هستند منعی برای شرکت در بسکتبال ندارند، اضافه میکند: "بسیاری معتقدند چنین تصمیمی راه را برای کنترل و آزار زنانی که ظاهر و رفتارشان با برخی معیارهای زنانگی مطابق نیست باز میکند."
نگرانی فدراسیون فوتبال از نگرش جنسیتی زنان ورزشکار
مروری بر روند آزمایشات گرفته شده از ورزشکاران زن حاکی از این است که نگرش جنسیتی زنان ورزشکار بیشتر از ویژگی های فیزیکی آنها مسوولان فدراسیون فوتبال را نگران کرده و در اغلب موارد بازیکنانی با رفتارهای به اصطلاح غیرزنانه بیشتر در معرض تهدید به محرومیت و گرفتن آزمایش تعیین جنسیت قرار دارند.
بر اساس گزارش شش رنگ: "آزمایشهای تعیین جنسیت در مرحله اول شامل یک تست روانشناسی است که طی آن سوالاتی از قبیل میزان تمایل به حضور در اجتماعات زنانه٬ میزان علاقه به زندگی مشترک٬ ازدواج٬ گرایش جنسی و چرایی کوتاه کردن موها و سوالاتی از این قبیل طرح میشود. در صورت تشخیص روانشناس مبنی بر ادامه تست٬ ورزشکاران زن برای معاینه پستان و واژن به کمیسیون پزشکی که در مواردی مرکب از یک تا ۶ پزشک (سه زن و سه مرد) بوده، ارجاع داده میشوند. در برخی موارد٬ ورزشکاران زن علاوه بر این آزمایشها مجبور به سونوگرافی از رحم و تخمدان نیز میشوند. گرفتن تاییدیه پزشکی مبنی بر "مونث بودن" آخرین مرحله این آزمایشها و شرط صدورمجوز حضور و شرکت در مسابقات ورزشی است."
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#114
Posted: 2 Mar 2014 20:08
فوتبالیستها میتوانند روسری سر کنند
image hosting 30 mb
هیئت بینالمللی فوتبال، تنها نهاد دارای صلاحیت قانونگذاری در فوتبال، در مصوبه نهایی خود به بازیکنان اجازه داد با روسری موی خود را بپوشانند.
این قانون در صد و بیست و هشتمین نشت عمومی سالانه این هیات در زوریخ، به ریاست سپ بلاتر، به تصویب رسید.
این مصوبه تصریح میکند که پوشش سر باید با مجموعه لباس ورزشکار تطبیق داشته باشد، دارای برآمدگی نباشد و برای خود ورزشکار یا دیگران "خطر آفرین" نباشد.
پیش از به تصویب رسیدن این مصوبه، پوشش سر برای دو سال در مرحله آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت.
پیش از المپیک لندن، تیم ملی فوتبال زنان ایران در مرحله مقدماتی به دلیل بستن روسری از بازی مقابل تیم اردن منع شد. علت ممانعت تیم ایران از بازی مقابل اردن "خطرناک" بودن نوع پوشش بازیکنان این تیم عنوان شده بود.
این در حالی بود که تیم ایران در بازیهای پیشین هم با پوشش سر حاضر شده بودند.
پیروان مذهب سیک در کانادا هم پیش از تصویب این قانون برای لغو ممنوعیت پوشش سر در مسابقات درخواست کرده بودند.
بحث بر سر رفع ممنوعیت پوشش سر پیش از این هم در هیات بینالمللی فوتبال مطرح شده بود و این هیات موافقت خود را با لغو ممنوعیت این نوع پوشش اعلام کرده بود.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 9253
#115
Posted: 7 Mar 2014 23:35
آزمایش تعیین جنسیت در تیم فوتبال زنان ایران
فوتبالیستهای زن ایرانی مجبور به انجام آزمایش تعیین جنسیت هستند. به گزارش روزنامه "تلگراف"، پس از آنکه برخی از فوتبالیستهای زن ایران به دلیل ناتوانی در پشت سر گذاشتن آزمایش تعیین جنسیت از حضور در میادین ورزشی محروم شدند، مسوولان ورزش ایران انجام آزمایشات تعیین جنسیت را اجباری اعلام کردند.
ایران در تیم فوتبال خود از چهار بازیکن که یا مرد بوده اند یا اینکه جراحی تغییر جنسیت را به طور کامل انجام نداده بودند، استفاده می کرده است.
این آزمایشات بدون اعلام قبلی بر سر تمرینات انجام خواهد شد.
گفتنی است پیشتر قرارداد ۷ بازیکن بدلیل ناتوانی در پشت سر گذاردن این آزمایش لغو شده است.
بودی تـــــــو تو بغلم
گردنت بود رو لبم
ارسالها: 1264
#116
Posted: 29 Nov 2015 17:56
بچه ها در بازیهای اسیایی گل کاشتند و سنک تموم گذاشتند و قهرمان شدند . گل بسیار زیباشون به مالزی در رساناهای معتبر دنیا انعکاس پیدا کرد. چرا کسی از این موفقیت بانوان چیزی ننوشته؟
نه بسته ام به کس دل نه بسته کس به من دل
چو تخته پاره بر موج رها رها رها من
ارسالها: 1264
#117
Posted: 25 Jun 2016 16:42
[دختر هفده ساله ایرانی به المپیک ریو راه یافت
کیمیا علیزاده با تنها ۱۷ سال سن دارنده اولین مدال بانوان ایران در مسابقات جهانی و گرند پری تکواندو است و حال با کسب سهمیه المپیک شانس خود را برای کسب مدال در المپیک ریو امتحان خواهد کرد.
نه بسته ام به کس دل نه بسته کس به من دل
چو تخته پاره بر موج رها رها رها من
ارسالها: 1264
#118
Posted: 28 Jun 2016 18:35
شیر زنان ورزشکار عرصه پهناور ایران با کسب نهمین سهمیه المپیک ریو 2016 برای نخستین بار در تاریخ ورزش کشور رکورد بیشترین سهمیه راه یافته به بازی های المپیک را به خود اختصاص دادند
نه بسته ام به کس دل نه بسته کس به من دل
چو تخته پاره بر موج رها رها رها من
ارسالها: 12859
#119
Posted: 18 Aug 2016 12:56
امروز (پنج شنبه ۲۸ امرداد ۱۳۹۵ هجری خورشیدی) کیمیا علیزاده، دختر تکواندوکار ۱۸ ساله ایرانی با حریفش از کرواسی به نام آنا زانینویک در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو مصاف میدهد. مقایسه میان کیمیا و حریف اولش جالب است:
کیمیا از او ۷ کیلو سنگینتر، ۱۳ سانتیمتر بلندتر و ۱۱ سال کوچکتر است.
با آرزوی موفقیت برای کیمیا علیزاده
Make the REST of your life, the BEST of your life