انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ورزش
  
صفحه  صفحه 3 از 16:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  13  14  15  16  پسین »

رشته های ورزشی


مرد

 
اهمیت تغذیه در برنامه های کوهنوردی

مصرف گلوکز در یک اقامت طولانی مدت در ارتفاع در مدت زمان مشابه در مقایسه با سطح دریا افزایش می یابد و این مسئله باعث کاهش سطح گلوکز خون در برنامه های کوهنوردی می شود مگر اینکه مصرف کربوهیدرات را قبل از عزیمت به ارتفاع افزایش دهیم .


کدام نوع مواد غذایی در کوهنوردی مهمترند:
چربی ، کربوهیدرات یا پروتئین ؟
قرار گرفتن در معرض ارتفاع باعث افزایش مصرف گلوکز بعنوان سوخت بدن در حال استراحت و فعالیت می شود .
مصرف گلوکز در یک اقامت طولانی مدت در ارتفاع در مدت زمان مشابه در مقایسه با سطح دریا افزایش می یابد و این مسئله باعث کاهش سطح گلوکز خون در برنامه های کوهنوردی می شود مگر اینکه مصرف کربوهیدرات را قبل از عزیمت به ارتفاع افزایش دهیم .
در فعالیت هایی مثل اسکی، کربوهیدراتها سوخت اصلی هستند و بعد از چند ساعت فعالیت افت قند شروع می شود .
البته این افت قند به شدت ومدت فعالیت اسکی بستگی دارد .
مطالعات انجام شده همچنین حاکی از این است که مصرف کافی کربوهیدرات علائم بیماری حاد ارتفاع را کاهش می دهد و میزان اکسیژن مصرفی جهت سوزاندن کربوهدرات ۸ تا ۱۰ % کمتر از میزان مورد نیاز برای متابولیسم چربی است .
بنابراین سوخت ایده آل برای بدن در ارتفاعات کربوهیدرات است . البته این بهترین پاسخ دوستانه برای آنها که مجبورند تمام غذایشان را به صورت کربوهیدرات حمل کنند نیست .
و میزان انرژی چنین غذایی هم به میزان غذای تشکیل شده از چربی نیست چرا که از هر گرم چربی تقریبا به میزان۲ برابر کربوهیدرات، انرژی حاصل می شود .
در نتیجه شما مجبورید کربوهیدرات بیشتری بخورید و بنابراین میزان بار بیشتری را حمل کنید. از آنجا که اشتها در ارتفاعات کاهش می یابد و اغلب غذا هایی کربوهیدراتی حجیم هستند ممکن است کوهنوردان با مصرف کربوهیدرات های فشرده و پر کالری در ارتفاع مشکل پیدا کنند.
به هر حال ماجرا وقتی مهمتر تلقی می شود که بخواهید در یک کوه پیمایی طولانی همراه با مایعات شیرین توام با الکترولیت ها غذاهای پرکالری حاوی کربوهیدرات را نیز مصرف نمایید.
در سفر های پرمخاطره و وضعیت هایی مثل سفر اکتشافی قطب (مثل سفر کاپیتان اسکات ) اهمیت غذاهای کربوهیدراتی در به حداقل رساندن کاهش وزن و از دست دادن توده چربی بدن کاهش ترکیبات هیدرات کربنی فشرده و پرکالری بخوبی نشان داده شده است.
در هر صورت در چنین فعالیت و سفری که نیاز به شجاعت و مهارت بالا داشت نه اسکات و نه همراهانش متوجه نشدند که سوء تغذیه شدیدی موجب مرگشان شد اگر چه کربوهیدرات ها مهمترین سوخت بدن در ارتفاع تلقی می شوند ولی باید این واقعیت را در نظر بگیریم که آنچه در ارتفاع مهم است حفظ بالانس انرژی است.
فقدان انرژی کافی در ارتفاع نه تنها ریسک ابتلا به بیماری حاد کوهستان و دهیدراتاسیون را افزایش می دهد بلکه منجر به افزایش مصرف سوخت پروتئینی می گردد که بالانس منفی مصرف پروتئین را بدنبال دارد به خاطر همین مسائل است که چنانچه عملکرد بیشتری را مد نظر داشته باشیم دریافت بیشتر پروتئین و کربوهیدرات را توصیه می کنیم ضمناً چون اشتها در ارتفاع کاهش می یابد مصرف ترکیبات قندی و پروتئینی تواما توصیه می شود خوراکی هایی مثل ماست های طعم دار، مکمل های ورزشی ، برگه های میوه و مایعات حاوی قند و مواد معدنی برای ارتفاع ایده ال بنظر می رسند .
غذاهای کربوهیدراتی متراکم :
این غذاها برای افرادی که مجبورند غذایشان را حمل کنند مفید تر هستند چرا که این غذاها با حجم کم، انرژی زیادی را عرضه می کنند و انگیزه ورزشکار و کوهنورد برای خوردن غذا را افزایش می دهند.
● بعضی از کربوهیدراتهای متراکم عبارتند از :
▪ عسل ، مربا و شربت
▪ ژله های ورزشی
▪ آب و خود کمپوت
▪ انواع نوشیدنی های ورزشی که به صورت پودر در آمده
▪ پاستا و غلات متراکم
▪ نوشیدنی های انرژی زا
▪ میوه های خشک
▪ برنج
▪ عصاره مالت
▪ کیک نعناع
▪ نان شیرین
▪ ترکیبی از هیدرات کربن متراکم و پرکالری همراه با محتوای مایع ممکن است برای ورزشکاران ارتفاع که با کاهش اشتها نیز مواجهند جذاب تر باشند و ضمنا دسترسی به آنها نیز آسانتر باشد.
▪ مهمترین غذا های سرشار از کربوهیدرات با محتوی مایع بالاعبارتند از :
▪ برگه های میوه
▪ مکملهای خوراکی مایع
▪ نوشیدنی های پر کربوهیدرات تجاری
▪ ژله های ورزشی
▪ ماست طعم دار
▪ بستنی
▪ ماست فریز شده
▪ عصاره کمپوت
__________________
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
14 توصيه‌ فدراسيون کوهنوردي

روابط عمومي‌فدراسيون کوهنوردي با صدور اطلاعيه‌اي عموم هموطنان عزيز و علاقه‌مند به کوهنوردي را به رعايت چند نکته ايمني به شرح ذيل توصيه کرد :



1) همراه داشتن پوشاک کافي و مناسب فصل


2) آگاهي يافتن از وضعيت آب و هوايي، قبل از صعود به ارتفاعات


3) آگاه نمودن خانواده، نزديکان يا دوستان از جزييات زماني و مکاني صعود و برگشت


4) استفاده از مسيرهاي مشخص و پاکوب شده جهت صعود و فرود


5) زمان‌بندي مناسب جهت به پايان رساندن برنامه قبل از تاريکي هوا (بهترين زمان اقدام به بازگشت: ساعت 14)


6) به همراه داشتن وسايل ضروري کوهستان شامل: مواد غذايي کافي و وعده غذايــي اضافه، تجهيــزات روشنـايي، سـوت، قطب نما، نقشه منطقه‌اي کوهستان، کمک‌هاي اوليه، چاقو، کبريت، کارت شناسايي، گوشي همراه


7) اشراف داشتن بر منطقه صعود از لحاظ مسيرها و نقاط خطرناک (پرتگاه‌ها، مناطق بهمن‌خيز، مناطق با احتمال ريزش سنگ و...)


8) خودداري از صعود انفرادي، همراه بودن با گروه و افراد مجرب


9) پرهيز از اجراي برنامه‌هايي که فراتر از توانايي جسمي، فني و روحي است.


10) خودداري از رفتن به ارتفاعات تا 72 ساعت پس از بارش برف (به لحاظ احتمال ريزش بهمن)


11) استفاده از لباس‌هايي با رنگ‌هاي واضح (قرمز، زرد و فسفري)


12) توجه به علايم هشداردهنده، تابلوهاي راهنماي مسير، هشدارهاي افــراد مجرب، امدادگران و افرادي که از ارتفاع برمي‌گردند.


13) فراگيري آموزش‌هاي کوهنوردي در مراجع ذي‌صلاح (هيات‌هاي کوهنوردي و باشگاه‌ها)


14) همراه داشتن شماره تماس ارگان‌هاي امدادرسان منطقه (اورژانس، هلال احمر، نيروي انتظامي
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
مهارتهای روانشناسانه در کوهنوردی

کوهنوردی به واقع ورزشی ذهنی می باشد و هدف این مقاله نشان دادن برخی مهارت های روانی است که به یاری آنها قادر خواهید بود ایمن تر و با لذت بیشتر کوهنوردی کنید .
این مهارتها عبارتند از :
کنترل اضطراب
اعتماد به نفس
تمرکز حواس
حل مشکلات
همانند مهارتهای جسمانی ; مهارتهای روانی نیز قابل یادگیری هستند و بعضی افراد آنها را ساده تر از دیگران می آموزند .

مهارت های کنترل اضطراب
همه کوهنوردان تاثیرات منفی اضطراب را در مراحلی از کوهنوردی تجربه کرده اند و به سهولت می توانند نمونه هائی از این تاثیرات منفی را به یاد آورند . این تاثیرات طیفی از حالتهای دلشوره ( ناشی از خستگی ) تا واهمه از رفتن به مسیری را در بر می گیرد که کاملا در حد توانائیهای کوه نورد قرار دارد . اما اگر بتوان برخود مسلط شد ; اضطراب جنبه های فایده مند بسیاری هم در بر دارد .
علائم اضطراب معمولا به دو شکل نمود پیدا می کند :
نگرانی
برانگیختگی روحی

اساسا نگرانی ; پندار ها یا تصوراتی از ناکامی یا سقوط را در بر می گیرد ; حال آنکه بر انگیختگی روحی بخشی از ساز و کار طبیعی دفاع بدن به شمار می رود . واکنش شناخته شده ” بجنگ یا مغلوب می شوی ” .
علائم بر انگیختگی روحی شامل موارد ذیل است :
افزایش آدرنالین
خشکی دهان
عرق نشستن بر کف دستها
نیاز به دفع ادرار
این علائم به خودی خود بد نیستند ; برای مثال ; افزایش آدرنالین ضربان قلب را افزایش می دهد . در نتیجه اکسیژن بیشتری به بافتهای عضلانی می رسد که به آن نیاز می باشد . افزایش عرق بر روی منافذ پوست نیز احتمال پارگی پوست را کاهش می دهد و دفع ادرار ; وزنی را که با خود حمل می کنید پائین می آورد .
از سوئی دیگر بالا رفتن میزان آدرنالین باعث کشیدگی عضلات هم می شود . از این روست که گاه کوه نوردان مضطرب دچار گرفتگی عضلات می شوند .

نگرانی نیز درست به همین صورت ممکن است دو جنبه مفید و نامفید داشته باشد . برای مثال : نگرانی منبع ارزشمند به تحرک افتادن است ; نه فقط برای صعودی بهتر ; بلکه مهمتر از آن برای تمرکز بیشتر و صعود محتاطانه تر .
عدم وجود احساس نگرانی چه بسا یکی از دلایل اصلی وقوع سوانح بیشتر در مسیرهای ساده نسبت به مسیر های دشوار است .
این موضوع ; به خصوص در منطقه آلپ و دیگر مناطق کوهستانی بزرگ مشاهده می شود که حوادث بیشتر به هنگام فرود پیش می آیند تا زمان صعود .
از سوی دیگر نگرانی مهار نشده می تواند مایه برآشفتگی بسیار گردد که در بهترین حالت باعث تردید ; درنگ و بی مسئولیتی می شود و در بدترین حالت به بروز اشتباهات و سوانح جدی منجر می گردد .
کلید حل همه این حالتها چه بسا خیلی آشکار باشد . اگر بخواهید از اضطراب به نحوی مفید بهره برداری کنید یا دست کم به طوری با آن بسازید که بتوانید به مسیرتان ادامه دهید ; باید قادر باشید که هم نگرانی و هم عناصر روحی ناشی از آن را کنترل کنید .
راهبردهای بسیار متفاوتی برای کسب آرامش وجود دارد که قابل یادگیری هم هستند ; اما برای دستیابی به هدف خود آنها را به دو گروه تقسیم می کنیم :
۱. راهبرد های آرامش بدنی
۲. راهبردهای آرامش ذهنی

بسیاری از کوه نوردان بسیار توانا این مهارتها را خود به خود در جریان کوه نوردی می آموزند . اما جای تردید نیست که اکثر کوه نوردان در مراتب مهارتی گوناگون از دنبال کردن یک دوره رسمی برای تمرین آرامش باید بهره بگیرند .

در مورد سنگنوردان ; بلافاصله دو راهبرد کسب آرامش به ذهن متبادر می شود که توانائیهای زیادی هم برای آنها فراهم می اورد .

” آرامش عضلانی پیش رونده ” ( Progressive Musular Relaxation )
نخستین بار به عنوان مهارتی ابداع شد تا افراد به کمک آن بتوانند کنترل دقیق هر یک از گروههای عضلانی را در بدن خود به دست آورند .
این مهارت به هنگام سنگنوردی هم تاثیر مثبتی بر حرکات می گذارد ; به این صورت که می توان تنش های ناخواسته را از یک گروه معین عضلات ” به آرامی دور کرد ” و در نتیجه به صرفه جویی در انرژی دست یافت .
تکنیک دیگر که به نظر می رسد برای کوهنوردان توان زیادی به ارمغان آورد آرامش ناشی از تمرکز فکر است . البته روش های مختلفی برای رسیدن به تمرکز فکری ( مدیتیشن ) وجود دارد ; اما همه آنها از طریق کند کردن متابولیسم ( سوخت و ساز ) بدن و مشغول کردن فکر به چیز های ساده و بی ضرر عمل می کنند تا فکر را آرامش دهند .
آرامش ذهنی طبیعتا به فن دیگری منتهی می شود که تمرکز نام دارد و در مواقعی که در معرض لغزش قرار دارید برای به دست آوردن دوباره کنترل خود فوق العاده مفید است . برای مثال : در مواقعی که تلاش می کنید به گیره انتهائی مسیر چنگ اندازید ! تمرین های زیر می تواند در این زمینه سود مند باشد ……
تمرین یک
۱. چند دقیقه آرام بگیرید و توجه خود را به هر دم و بازدم معطوف دارید . آرام و آسان با استفاده از پرده دیافراگم نفس بکشید . ببینید با هر بازدم چقدر احساس راحتی می کنید .
۲. سپس توجه خود را متوجه بدنتان سازید و به آرامی آن را از پائین تا بالا برانداز کنید ; از پاهای خود شروع کنید ; به ماهیچه ساق پا ; رانها ; باسن ; شکم; گردن و سر و صورت خود نگاه کنید . آنگاه چشم خود را برگردانید و به شانه ها ; بازوها و در آخر ساعد و کف دستانتان نظر اندازید . همانطور که بدن خود را برانداز می کنید از جائی که دچار تنش است یاد داشت ذهنی بردارید . سعی نکنید محل فشار را تغییر دهید ; فقط متوجه آن باشید . می بینید که در موقع انجام این کار بدنتان به آرامش می رسد .
۳. پس از چند دقیقه ; با ۵ یا ۶ نفس عمیق خود را به حالت آمادگی حرکت برگردانید . بعد از نفس ششم بدن خود را بالا بکشید و صعود کنید .

بالاخره اگر می خواهید مهارتهای کسب آرامش را بیاموزید بکوشید یک دوره آموزشی یا نوار آموزشی را انتخاب کنید که فردی کار آزموده مربی آن است ; چرا که یک برنامه آموزشی خوب باید حاوی شماری از فنون مراقبتی مهم باشد .

اعتماد به نفس
شاید بهترین پادزهر در مقابل اضطراب شدید اعتماد به نفس باشد . اعتماد به نفس زمانی که دچار اضطراب شده اید نمی تواند در غلبه بر ان به شما کمک کند ; اما در ابتدای کار احتمال مضطرب شدن شما را کاهش می دهد . هرچند که اعتماد به نفس افراد از موقعیتی به موقعیت دیگر تغییر می کند ; اما در هر یک از آن موقعیت ها نسبتا ثابت می ماند . برای مثال بعضی از افراد وقتی که در حالت معلق بودن به خوبی حمایت می شوند اعتماد به نفس خوبی دارند ; اما وقتی روی دیواره ای با حمایت ضعیف قرار دارند از اعتماد به نفس شان کاسته می شود ; در حالیکه برای برخی دیگر عکس این شرایط مصداق دارد .
به هر حال ; مردان ” دیواره ” معمولا در مقابله با یک وضعیت معلق جدی به ضعف اعتماد به نفس دچار می شوند و احساس آنها نسبت به سهولت صعود یک دیواره ; هر قدر دشوار باشد ; تغییری در این وضعیت ایجاد نمی کند . مهارتهای روحی همانند مهارتهای جسمانی به شرایطی که آنها را آموخته ایم وابسته هستند . جنبه دیگر از خصلت نسبتا با دوام اعتماد به نفس آگاهی به این است که یک شبه نمی توان به آن دست یافت . حصول اعتماد به نفس به سخت کوشی و برنامه ریزی زیادی نیاز دارد . متاسفانه از دست دادن اعتماد به نفس به کوشش و برنامه ریزی زیادی وابسته نیست !!
تجربه قبلی تاثیر قدرتمندی بر اعتماد به نفس دارد . در نتیجه ; بهترین راه برای افزایش اعتماد به نفس در مسیری ” دشوار” آن است که برنامه خود را در مسیر های ” آسانتر ” که شکل مشابهی دارند آغاز کنیم . این مسیرها باید در آغاز ساده باشند و به تدریج دشوارتر شوند . از آنجا که شرایط آب و هوائی ممکن است با برنامه ما همراهی نکند ; باید در برنامه خود تغییرات رطوبت هوا را هم منظور کنید و هر تمرین مهارتی و بدنی که با آن تناسب دارد انجام دهید . شاید مهمترین موضوع در زمینه تعیین هدف برای خود آن باشد که هدفها ارزشمند و واقع گرایانه تعیین گردند . به خاطر داشته باشید زمانی که در خانه نشسته اید و یک کتاب راهنما را می خوانید ممکن است مسیر ها به نظرتان واقعگرایانه به نظر رسند ; اما وقتی که در پایان آنها ایستاده اید چنین نباشد !
به محض آنکه ایده اولیه تعیین هدف را دریافتید ; می توانید از آن به شیوه های هشیارانه تری برای تمرکز روی جنبه های معین فن کوهنوردی ; یا تجسم یک مسیر استفاده کنید . این نیازمند آن است که به عنوان یک کوهنورد بیشتر به تحلیل نقاط ضعف و قدرت خود بپردازید . به هر صورت سودمندی چنین رویکردی بسیار زیاد است ; زیرا کاری که می کنید در اساس تبدیل جنبه های منفی برخورد خود به جنبه های مثبت است که هدفی را برای بازدهی آینده شما تعیین می کند . برای مثال : من اساسا کوهنوردی کند و محتاطم . وقتی شرایط مناسبی دارم ; خوب مشکلی پیش نمی آید . اما وقتی در کوهنوردی ضعیف عمل می کنم انرژی بسیار زیادی را صرفا در حالت معلق بودن از دست می دهم . در نتیجه ; تعیین یک هدف خوب برای من به هنگام ضعیف عمل کردن در کوهنوردی این است که به محض پیدا کردن یک جای دست خوب از آن استفاده کنم .
روش دیگری که برای کسب اعتماد نسبت به یک مسیر معین پیشنهاد می شود آن است که عبور فرد دیگری را از آن نگاه کنیم و حتی بهتر آنکه گذر چندین نفر دیگر را از آن نظاره گر باشیم . در مورد مسیر های کوههای بزرگ گاهی صحبت کردن با کسانی که قبلا آن مسیر را پیموده اند می تواند کافی باشد ; مهم ترین چیز آن است که خود را به آنها پیوسته بدانیم .
در نتیجه ; راه رفتن بدنبال دوستی که فقط کمی از شما بهتر است می تواند راهبردی خوب برای کسب اعتماد به نفس در باره یک ” سطح بالاتر ” باشد ; اما نگاه کردن به کوهنوردی استثنائی که با سه جهش از سنگ بالا می رود شاید چندان کار ساز نباشد !!
در سطحی عمومی تر ; تصور اینکه با موفقیت از کوهی صعود کرده اید هم می تواند تاثیر مثبتی بر اعتماد به نفس شما بگذارد . برای بعضی مردم مشکل است که تصوراتی از رفتار متعادل را در ذهن خود شکل دهند . اما با تمرین هرکسی می تواند از تخیل خود استفاده کند . فقط برخی افراد بیش از دیگران به این تمرین احتیاج دارند . با استراحت اندکی قبل از کوشش برای تمرین ذهنی می توان به فرآیند تخیل سازی سرعت بخشید . اگر با تجسم کارهائی آغاز کنید که با آنها آشناتر هستید ; باز هم به شما کمک خواهد کرد . فراموش نکنید : هر قدر به موفقیت های بیشتری دست یابید بیشتر به تخیل خود اعتماد خواهید کرد و این تخیل سازی برایتان ساده تر می شود .
گردآوری اطلاعات هرچه بیشتر ; قبل از طی یک مسیر; به کارکرد قدرت موفق تر قدرت تخیل کمک می کند ; به این ترتیب می توانید قدرت تخیل تفصیلی تر و روشن تری بیابید . گردآوری این اطلاعات برای یافتن راه حل های مختلف در برنامه ریزی هدفهائی که برای خود تعیین کرده اید نیز بسیار مهم است .
اگر این کار را نکنید و همنورد شما نخواهد تنها مسیر انتخابی شما را طی کند ; همه تمرین های ذهنی و امادگی های قبلی شما به هدر خواهد رفت .
سخن آخر آنکه همواره بکوشید در باره کوهنوردی مثبت فکر کنید . به جای آنکه بگوئید نمی توانید کاری را از پیش برید ; بکوشید از پس مشکلاتی برآید که مانع انجام آن کار می شود . پس از آن برای هدفهایی برنامه ریزی کنید که شما را قادر به رسیدن به خواسته هایتان می کند
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
لذت با هم بودن در دامنه استوار کوه:نگاه کارشناسان به ورزش‌های دسته جمعی و خانوادگی

تمنای یافتن لحظه‌ای برای سکوت و دوری از هیاهو و شلوغی شهر بزرگ‌ترین دغدغه هر شهروند امروزی است که برای تحقق آن از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند.

پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور و رفتن به بیراهه تنها نتیجه این تمنای بی‌حاصل است.

این در حالی است که طبیعت و دردل آن کوه به بلندی قد علم کرده است تا گواهی دهد که خداوند برای اثبات عشق خود به انسان چه نعمتی را در اختیار او قرار داده است.

● کوهنوردی

کوهنوردی به عنوان ورزشی گروهی و فردی یکی از کم‌هزینه‌ترین تفریحاتی است که بیشتر خانواده‌ها از آن غافل‌اند.

این ورزش نه تنها بر سلامت جسمانی نقش مؤثری دارد بلکه از نظر علم روانشناسی و جامعه‌شناختی باعث قوت هنجارهای فردی و اجتماعی بسیاری در انسان می‌شود.

گره خوردن با طبیعت، بهره‌مندی از هوای پاک، تحرک بدن و هیجانات سالم از دیگر فوائد ورزش کوهنوردی است.

اثر متقابل سلامتی جسم در روح و روان یکی از محورهای سلامت روانی در افراد جامعه است که همواره مورد توجه قرار داشته است.

نیکی زند یکی از شهروندانی است که کوه‌پیمایی را به عنوان تفریحی برای پایان هفته خود انتخاب کرده است.

این فارغ‌التحصیل رشته معماری می‌گوید: در علم معماری اهل فن به دنبال یافتن هماهنگی در طبیعت و رنگ‌ها برای خلق زیباترین بناها هستند.

این در حالی است که خداوند کوه را با تمام نظم و زیبایی پیش‌روی انسان قرار داده است.

این زن کوهنورد می‌افزاید: امروزه انسان با تمام پیشرفت در این زمینه به دستاوردی افتخار می‌کند که از آن به عنوان آسمانخراش‌ها یاد می‌شود، غافل از آن‌که خداوند آینه‌ای نشکن را در زمین قرار داده تا رنگ فصل‌ها را در خود منعکس کند.

با بارش کوچک‌ترین برف زمستانی سفیدپوش و با گرمای هوای بهاری سبزپوش می‌شود.

علی زمانی پیرمردی است که دل کوه را پناهگاهی امن برای نجوای دردهای خود می‌داند.

این کوهنورد که به تازگی اعضای خانواده‌اش را بر اثر تصادف از دست داده معتقد است: سکوت کوه به انسان فرصتی برای آرامش و تفکر می‌دهد تا بتواند به‌راحتی و فارغ از قیل و قال فضای شهر خود را برای رویارویی با مشکلات آماده کند.

زمانی می‌افزاید: درد دل‌های خود را توشه سفر به کوه می‌کنم و هدیه نشاط و شادمانی را با خود به ارمغان می‌برم تا به تنهایی قادر به ادامه زندگی با شمع باشم و زخم مصیبت وارده از درگذشت اعضای خانواده‌ام در من التیام پیدا کند.

خانواده فرهانی کوهنوردانی هستند که مشتاقانه برای گذراندن اوقات فراغت راهی کوه می‌شوند و در کنار یکدیگر انجام هدفی مشترک را تجربه می‌کنند.

رضا فرهانی پدر خانواده می‌گوید: در سال‌های گذشته که فرزندم کوچکتر بود زمانی که از محل کار به خانه می‌آمدم اطمینان داشتم خلأ حضورم را همسرم به تنهایی برای او پر می‌کند ولی اکنون که پسرم بزرگ‌تر شده است علاوه بر مادرش نیازمند همفکری با من نیز هست.

کوهنوردی ورزشی است که این فرصت را به اعضای خانواده می‌دهد تا بدون هزینه مالی ساعتی را به صحبت و هم‌اندیشی با یکدیگر بپردازند.

● اثرات فردی کوهنوردی

ورزش‌هایی را که منجر به فعالیت دم و بازدم در انسان می‌شود، ورزش‌های هوازی می‌گویند.

این ورزش‌ها در درمان بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی مؤثر و مفید است. دکتر عزت‌ا... کردمیرزا، روانشناس می‌گوید: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روحی و روانی که اغلب افراد جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند افسردگی است و ورزش‌هایی مانند کوهنوردی، شنا و ... جزو ورزش‌های هوازی هستند که در درمان این‌گونه بیماری‌های روحی و روانی بسیار مؤثر است.

این کارشناس با اشاره به این‌که انسان‌هایی در زندگی موفق‌تر هستند که از خود شناخت درست و منطقی داشته باشند، معتقد است: برخورد با طبیعت باعث می‌شود تا انسان فرصتی را برای خلوت با خود و مرور نتایج کارها پیدا کند و بدین‌صورت به شناختی منطقی از خود دست پیدا کند.

کردمیرزا می‌افزاید: هر فرد زمانی که از کوه بالا می‌رود در رویارویی با مشکلات موجود در طبیعت و مقاومت برای مبارزه با آنها آگاهی‌های لازم را درباره خود و پیرامونش کسب می‌کند و به اصطلاح به خودشناختی می‌رسد.

این متخصص به افراد افسرده توصیه می‌کند تا برای تأمل در گذشته به دل کوه بروند و در کنار طبیعت فرصتی را برای مرور گذشته پیدا کنند تا بدین صورت با شناخت معرفتی از خویشتن و شناخت نقاط قوت و ضعفش گامی مؤثر برای درمان بیماریشان بردارند.

دکتر رضا خاکپور، مشاور خانواده در این باره می‌گوید: برخورداری از سه عامل مدیریت خود، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط اجتماعی از نتایج مثبت ارتباط با طبیعت است که در زندگی انسان بسیار تأثیرگذار است.

این متخصص با اشاره به این که کوهنوردی با تحرکات شدید بدنی همراه است که برای سلامت روح و روان مفید است، می‌افزاید: آگاهی از توانایی بدنی لازم برای کوهنوردی اصل بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود زیرا در صورتی که فرد از صحت و سلامت کاملی برخوردار نباشد با احساس نرسیدن به هدف مانند دیگر کوهنوردان دچار سرخوردگی می‌شود.

● نتایج مثبت کوهنوردی در خانواده و اجتماع

از نظر علم جامعه‌شناختی ورزش‌های دسته‌جمعی باعث تقویت روابط انسانی و بین فردی می‌شود. کوهنوردی به عنوان ورزشی همگانی به اعضای خانواده این فرصت را می‌دهد تا با یکدیگر به گفت‌وگو بنشینند و روابط خود را استحکام بخشند.

دکتر کاظم قجاوند، جامعه‌شناس معتقد است: در کوهنوردی فرزندان در فضایی غیررسمی با والدین خود صحبت می‌کنند و به دور از لجبازی‌ها و خصلت‌های ناپسند از والدین خود الگوپذیری می‌کنند.

این متخصص می‌افزاید: در جامعه امروزی مشغله کاری والدین منجر به دوری اعضای خانواده از یکدیگر شده است بطوری که شاید آنها ماه‌ها در کنار یکدیگر زندگی کنند ولی از وضعیت روحی و مشکلات یکدیگر غافل باشند.

دکتر مصطفی اقلیما، آسیب‌شناس اجتماعی در این رابطه می‌افزاید: باتوجه به این که خواسته‌ها و نیازهای افراد در مدت کوتاهی تغییر می‌کند درصورتی که افراد خانواده از یکدیگر باخبر نباشند به جرأت باید گفت به مرور زمان اعضای خانواده اگرچه در کنار یکدیگر هستند ولی دیگر یکدیگر را نمی‌شناسند.

این متخصص با اشاره به این که ۷۰ درصد عوامل طلاق به صورت عاطفی است می‌گوید: در جامعه امروزی نه تنها کوهنوردی لحظات مفرح و شادی را برای ارتباط بیشتر والدین با فرزندان به وجود می‌آورد بلکه همسران به راحتی در جریان مشکلات یکدیگر قرار می‌گیرند و روابط عاطفی آنها بیشتر می‌شود و به دلیل شناخت درست همسرشان خواسته‌ها و توقعات آنها منطقی‌تر می‌شود و سوءتفاهم‌ها از بین می‌رود.

اقلیما می‌افزاید: تمایل نوجوانان و جوانان امروزی برای پرکردن اوقات فراغتشان با گروه‌های همسن به تأثیرپذیری آنها از یکدیگر به دلیل نداشتن الگویی مناسب منجر به تهدیداتی جدی برای خانواده‌ها شده است.

این درحالی است که والدین با همنشینی با فرزندان در فرصت‌های مناسبی مانند کوهنوردی این تهدیدات را به فرصت‌ها تبدیل می‌کنند که برای تربیت فرزندانشان بسیار مفید و مؤثر است.

این آسیب‌شناس معتقد است: خوشبختانه در چند سال اخیر ورزش‌های همگانی با استقبال عموم همراه بوده است.

قجاوند، جامعه‌شناس به خانواده‌ها توصیه می‌کند با جمع‌آوری زباله‌های مسیر کوهنوردی الگوی مناسبی برای آموزش نحوه برخورد با طبیعت و حفظ محیط زیست برای فرزندان باشند.

دکتر عزت‌الله کردمیرزا، روانشناس معتقد است: هنگامی که انسان غرق در احساسات مختلفی مانند غم، شادی، ترس و... می‌شود هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شود که مستقیماً روی سیستم اعصاب مرکزی و مغز تأثیر می‌گذارد. این ترشحات تأثیر بسزایی روی خلق و خوی انسان دارند.

بنابر این در خانواده‌هایی که تمایل بیشتری به کوهنوردی دیده می‌شود، به صورت شایع می‌بینیم همگی خلق‌و‌خو‌هایی اجتماعی دارند و در ارتباط با افراد جامعه و رویارویی با مشکلات و اطرافیان از تبحر کاملی برخوردارند و توانمندتر هستند.


منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
صخره نوردی؛ جستجوی ارتفاعات تازه


چیزی که در ابتدا مثل یک صعود پر هیجان شروع شد، اکنون در سرگرمی های همگانی و فعالیتهای رقابتی وارد شده است.
صخره نوردی جدیدترین ورزش مشکلی است که در تمام آمریکا در حال گسترش است. تخمین زده می شود که بیش از سیصدهزار نفر از مردم در آمریکا از یک دیواره صخره ای بالا رفته اند. به هر حال با گسترش بیشتر این فعالیت آسیبها هم بیشتر می شود. در نتیجه حرکتی در جهت دادن آگاهی بیشتر راجع به خطرات احتمالی صخره نوردی به نوآموزها تازه کارها و با تجربه ها شروع شده است به این امید که از صدمات پیشگیری شود.
● پیش نیازهای صخره نوردی
صخره نوردی یک ورزش جدی و بسیار انرژی بر است. شما باید کمر شانه ران و دستهای بسیار قوی داشته باشید و آمادگی ذهنی نیز به همین اندازه مهم است که البته بعضی از صعود کننده ها ممکن است به این امر آگاه نباشند، برای مثال شما باید نسبت به بدنتان کاملاً آگاه باشید به طوری که قبل از انجام حرکت بعدی تان بدانید که دستها و پاهایتان دقیقأ کجا هستند.
همچنین شما باید توانایی تمرکز روی چالش هایی را که در حین کوشش برای حفظ تعادل و ایجاد وضعیت مناسب برای حرکت بعدی تان مکررا اتفاق می افتد، داشته باشید.
● انواع آسیبهایی که در صخره نوردی اتفاق می افتد
بیشترین نگرانی برای کسانی که در صخره نوردی تازه کارند احتمال آسیب به خصوص به انگشتان و دستها است.
تکرار و شدت صدمات در صخره نوردی به بسیاری از متغیرها بستگی دارد مانند تجربه موقعیت صخره نورد ( حرفه ای تازه کار) نوع صعود اقدامهای پیشگرانه ای که به عمل آمده است و معالجات و مراقبتهای انجام شده بعد از جراحت. متداول ترین صدمات در صخره نوردی در پایین ذکر شده اند. مشکلات (حفره آرنجی) وقتی اتفاق می افتد که در حین کشیدن وزن بدن به بالا فشار در عضلات Brachialis و Biceps Brachii قرار دارد. این می تواند در تاندونهای اتصال دهنده عضله منجر به آسیب و التهاب شود.آسیبهای سقوط ممکن است صرفاً از بودن در ارتفاعات بالا ناشی شود که می تواند روی قدرت قضاوت و هماهنگی دست و چشم اثر بگذارد و یا ممکن است از توجه کامل نداشتن به صعود و به کسانی که با شما صعود می کنند ناشی شود. عموماً در کوهنوردانی که سقوط کرده اند شکستگی های استخوان های زانو و استخوان ساق پا دیده شده است. در بعضی موارد سقوط می تواند به آسیب دیدگی شدید سر گردن و پشت منجر شود و در نتیجه باعث ضعف قوای جسمانی و مرگ گردد.
● آیا این آسیبها قابل پیشگیری هستند
مانند تمام ورزشها کار کشیدن بیش از حد از یک قسمت از بدن می تواند منجر به آسیب شود. رعایت اقدامهای پیش گیرنده مانند استفاده از تکنیکهای صعود که در یک زمان فشار زیادی روی یک دست یا انگشت نمی آورد می تواند در جلوگیری از آسیبها نقش مهمی بازی کند. بسیاری از سالنها (باشگاهها) در امکانات صعودشان از گیره های بزرگی استفاده می کنند که به شما اجازه می دهد در حالی که فشار کمی روی انگشتانتان وارد می کنید گیره های خوبی را بگیرید.
صعود کنندگان باید بین صعودهایشان وقفه هایی برای استراحت و برگشت به حالت طبیعی ( تجدید قوا) ایجاد کنند.
به خاطر داشته باشید دوره های تکنیکی و تکنیکهای مربوط به صخره نوردی بسیاری وجود دارند که قبل از انجام حتی ساده ترین صعودها باید به خوبی آموخته شوند. صخره نوردان تازه کار باید با صعودهای ابتدایی و پایه ای شروع کنند مانند تمرین سنگ کوتاه (صعود افقی و فقط چند متری بالاتر از زمین) و تمرینهای شان را تا رسیدن به صعودهای کاملاً حرفه ای مانند سرطناب شدن در مسیرهای بلند با درجه سختی بالا (صعود روی دیواره های طبیعی که صدها متر از زمین فاصله دارد) ادامه دهند. یک راه خوب برای حرفه ای شدن در این صعودها تمرین در باشگاه منطقه خودتان است، آن جا می توانید دیواره های مختلف برای رده های مهارتی مختلف پیدا کنید: دیواره های مبتدیان با گیره های نزدیک به هم دیواره های مشکل تر با گیره های پراکنده تری که صعود کنندگان را به چالشهای بیشتری دعوت می کنند.
● فواید صخره نوردی
صخره نوردی می تواند به وسیله بیشتر گروههای سنی انجام پذیرد و بدن سازی کاملاً خوبی را ارایه می دهد، زیرا که بیشترین گروههای عضلانی را در بر می گیرد. صخره نوردی می تواند به شما در ساختن اعتماد به نفستان مهارت در حل کردن مشکلات تقویت و بالا بردن تمرکز ذهنیتان کمک کند. هزینه تجهیزات لازم برای یک صعود کننده تازه کار در حدود ۳۰۰ دلار است. شما می توانید با پیوستن به باشگاه صخره نوردی منطقه تان یا تماس با یک مربی باتجربه صخره نوردی طبیعی در مورد این ورزش بیشتر فرا بگیرید.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
در صخره نوردی چه تغذیه ای باید داشته باشیم؟


افرادی که به ورزش صخره نوردی می پردازند،در اغلب موارد تا حد امکان باید غذاهای کامل را انتخاب کنند. به کار بردن غذاهای کامل (غذاهای تصفیه نشده ،یعنی غذاهای حاوی سبوس) منجر می شود که فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها از طریق غذاهای مختلف که در طول روز انتخاب می شوند برآورده شوند. غذاهای تصفیه شده، عاری از مواد معدنی و مواد مغذی مهم مانند ویتامین های گروه b می باشند. با مصرف غذاهای تصفیه شده شما فقط مقداری کالری بدست می آورید .
انرژی روزانه مورد نیاز شما، بستگی به مقدار زمانی که شما صرف ورزش صخره نوردی یا سایر ورزشها در طول هفته می کنید، دارد. اگر شما در طول هفته ۳ یا ۴ روز ( در مجموع ۲۵- ۱۸ ساعت) صرف انجام فعالیت های ورزشی می کنید باید بدین طریق انرژی مورد نیاز خود را محاسبه کنید:
۱) وزن خود را (برحسب پوند) در ۱۴ضرب کنید که حاصل این ضرب، مقدار انرژی مورد نیاز شما در حالت استراحت می باشد. (هر یک کیلوگرم معادل ۲/۲ پوند است)
۲) عدد فوق را در ۳۰ درصد ضرب نمایید.
۳) سپس عدد بدست آمده را با انرژی مورد نیاز در حالت استراحت جمع کنید. عدد بدست آمده انرژی مورد نیاز شما در طول یک روز است.
میزان انرژی مورد نیازشما حتی درروزهایی که صخره نوردی یا فعالیت ورزشی انجام نمی دهید، نیزیکسان است.این هم بدین دلیل است که، شما باید مقادیر کافی چربی، پروتئین،کربوهیدرات را برای بدن خودتأمین کنید ،تا قوی و سالم باقی بمانید. اگر فعالیت ورزشی شما شامل هفته به هفته است، غذای شما می تواند از یک روز به روز دیگر ثابت باقی بماند بدون توجه به اینکه شما در طول آن روز صخره نوردی انجام می دهید یا خیر. یک یا دو روز طول می کشد تا ذخیره گلیکوژن تخلیه شده دوباره تامین شود. بنابراین دریافت غذای خود را به طور ثابت نگه دارید.
رژیم غذایی صحیح باید شامل مقادیر متعادل کربوهیدرات، چربی و پروتئین باشد. به طور کلی، روی هم رفته فرد صخره نورد باید ۵۰ تا ۵۵ درصد انرژی مورد نیازش را از کربوهیدرات، ۱۸ تا ۲۰ درصد را از پروتئین و ۳۰ درصد رااز چربی به دست آورد: بهترین راه برای جلوگیری از اتلاف وقت جهت محاسبه این درصد ها این است که بشقاب خود را بدین روش به بخشهای مختلف تقسیم کنید، یعنی یک سوم آن را بوسیله کربوهیدراتهای پیچیده (نان، غلات کامل، سیب زمینی، برنج، ماکارونی)، ¼ آن را بوسیله پروتئین و مقدار باقی مانده را بوسیله چربیهای مفید (روغن زیتون و گردو) پر کنید.
مغزها می توانند به عنوان میان وعده مصرف شوند که مصرف اینگونه مواد باعث می شود که شما به سرعت به حالت قبل از هیپوگلیسمی بر گردید.
در برخی از ورزشکاران که چربی کمتر ازمقدارمورد نیازشان مصرف می کنند ،سیستم ایمنی با خطرمواجهه می شود. برای تقویت سیستم ایمنی هر روز حدود ۵-۳ گرم از اسیدهای چرب امگا-۳ در کنار سایر چربی ها دریافت کنید. منابع خوب امگا - ۳ شامل ماهی، روغن بذرک، روغن کانولا، روغن بوته شاهدانه، زرده تخم مرغ امگا-۳، تخمه کدو، گردو یا روغن گردو و جوانه گندم می باشند. همچنین کاهش مصرف چربی های حاوی اسیدهای چرب امگا-۶ به عنوان مثال، روغن کنجد، روغن ذرت، روغن آفتاب گردان، تخمه ها و مایونز توصیه می شود. هیپو گلیسمی ( پایین آمدن قند خون از سطح نرمال) ممکن است بزرگترین کاهش مواد مغذی در بیشتر ورزشکاران باشد. زمانی که قند خون شما پایین تر از سطح قند خون طبیعی باشد، در حدود ۴۰ درصد قند خون شما به سمت مغز می رود.
در نتیجه شما عصبی، تند خو، افسرده، بی ثبات، خسته، مأیوس و بی حال می شوید. برای مقابله با هیپوگلیسمی( جهت برقراری قند خون در سطح نرمال)، توصیه می شود که ۵ یا ۶ وعده غذایی (منتها در مقیاس کوچکتر) در طول روز خورده شود. انتخاب غذاها باید هوشیارانه صورت گیرد. شما می توانید برای صبحانه ماست به همراه میوه و مغزها یا حتی ساندویچ تن ماهی به همراه نان گندم کامل(منظور نان گندمی است که سبوس داشته باشد) مصرف کنید.
می توانید یک یا دو میان وعده به همراه خود در هنگام بالا رفتن از صخره داشته باشید. مخلوط خشکبار و مغزها می توانند به عنوان میان وعده مصرف شوند که مصرف اینگونه مواد باعث می شود که شما به سرعت به حالت قبل از هیپوگلیسمی بر گردید. مغزها مقداری انرژی به شما می دهند که این انرژی از چربی و پروتئین موجود در مغزها بدست می آید. همچنین باید میان وعده یا وعده غذایی شامل کربوهیدرات و پروتئین، در فاصله ۹۰-۱۵ دقیقه بعد از انجام فعالیت ورزشی مصرف شود. مصرف اینگونه مواد باعث برگرداندن گلیکوژن مصرف شده ماهیچه می شود. همچنین باعث می شود که سطح قند خون ثابت باقی بماند.
__________________
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
آسیبهای شايع پا در ورزش کوهنوردی


گاهي خصوصاً زماني كه سايز كفش به درستي انتخاب نشده باشد ، فشارهاي وارده به انگشتان و ناخنها به حدي است كه منجر به بروز خون مردگي در زير ناخنها و دردهاي شديد موضعي مي گردد . در چنين شرايطي گهگاه ، خونريزيهاي كوچك زير ناخن ، به كبود و سياه شدن زير ناخن مي انجامد . در بعضي افراد تغيير شكل و اندازه ي كف پا در حين ايستادن و فعاليت ، بسيار زياد و بعضاً بالغ بر دو سايز مي باشد كه قطعاً اين افراد به شدت مستعد آسيب انگشتها و ناخنها هستند . خونريزي و تجمع آن در زير ناخن ، هر چند اندك ، با جدا كردن ناخن از بستر آن ، به درد شديدي مي انجامد كه گاهي راه رفتن را دشوار مي سازد و نياز به اقدامات درماني خاص را طلب مي كند .
مهمترين اصل در پيشگيري از بروز اين عارضه ، انتخاب كفش و سايز مناسب مي باشد در شرايط حاد و چنانچه درد ناشي از افزايش فشار در زير ناخن بسيار زياد باشد ، مي توان با ايجاد يك سوراخ كوچك در سطح ناخن ، امكان تخليه خون و كاهش فشار و درد را فراهم نمود . براي اين منظور مي توان با حرارت دادن يك سر يك گيره كاغذ يا سوزن و قرار دادن آن بر روي ناخن به سادگي و بدون درد ، سوراخ لازم را در سطح ناخن ايجاد نمود .
استفاده از داروهاي مسكن مانند استامينو فن به همراه كاستن از ميزان فعاليت و استفاده از كفش راحتي و يا دمپايي به درمان سريعتر مشكل كمك مي كند .

* عفونت گوشه ي ناخن ( Ingrwing toe nail )

اعمال فشار بيش از حد به انگشتان پا ، چنانچه در مورد قبل ياد شد ، مي توان باعث فرو رفتن قسمتهاي كناري ناخن انگشت شصت پا در نسوج نرم كنار آن گردد . در اين شرايط « و با اضافه شدن آلودگي ميكروبي ، زمينه بروز عفونت با درد شديد و ناتواني در راه رفتن همراه مي شود . عدم درمان مناسب اين عارضه به مــــزمن شـــدن و تكرار متناوب آن مي انجامد.
حفظ بهداشت پا و نحوه ي درست كوتاه نمودن ناخن ( در عين كوتاه بودن نبايد از ته و بصورت زاويه دار گرفت ) در كنار استفاده از كفش مناسب ، از بروز اين عارضه پيشگيري مي نمايد .
در صورت بروز ،‌ انگشتان مبتلا را روزانه چندين نوبت با الكل شستشو داده و در محلول آب و نمك گرم قرار دهيد . مراجعه به پزشك به جهت تجويز آنتي بيوتيك مناسب الزامي است و در صورت تكرار و مزمن شدن عارضه ، گاهي برداشتن قسمتي يا تمامي ناخن به طريق جراحي قطعي ترين روش درمان است .

* عفونت قارچي انگشتان

فضاي بين انگشتان پا كه غالباً مرطوب از تعرق و مدتها در جوراب و كفش و به دوراز هواي آزاد و نور خورشيد مي باشد ، محل بسيار مناسب و شايع براي رشد و تكثير عفونتهاي قارچي مي باشد . اين وضعيت خصوصاً در كوهنوردان كه ساعات متمادي پا در كفش به فعاليت مشغول هستند متحمل تر مي باشد . به دنبال استقرار و آلودگي قارچي ، علائم بصورت احساس سوزش و بعضاً درد در بين انگشتان ، خصوصاً بين انگشتان چهارم و پنجم بروز مي كند . در چنين شرايطي با نگاه مستقيم متوجه ترشحات بد بو و ظهور سفيدك در سطح پوست ناحيه مي شويم . اكثر مبتلايان به جهت خفيف بودن علائم معمولا‌ً توجه كافي به اين عارضه نمي كنند و هرچه بسا ماهها دچار آلودگي باقي مي مانند . مزمن شدن اين آلودگي مي تواند باعث استقرار عفونت در بقيه نواحي بين انگشتان و نيز درگير نمودن و دچار بد شكلي و از بين رفتن تقارن مي گردد ، گاهي پوسته پوسته شده و از بستر ناخن جدا مي گردد .
رعايت بهداشت فردي ، شستشوي متناوب پا با آب صابون و استفاده از جورابهاي نخي و پنبه أي به جاي استفاده از جورابهاي از جنس مواد مصنوعي ، اصول پيشگيري از اين عارضه است به جهت تجويز داروي ضد قارچ به پزشك مراجعه نماييد . لازم به ذكر است كه درمان عفونتها ي قارچي ناخنها معمولاً طولاني و نيازمند مصرف داروهاي تخصص خوراكي و موضعي است .

* ميخچه انگشتان (Corn )

وارد شدن فشار زياد بر پوست قسمتي از انگشت به مرور زمان سبب كلفت شدن ( هيپوترفي ) پوست در محل فشار مي گردد . اين عارضه پوستي كه ميخچه ناميده مي شود به تدريج حساس و دردناك مي شود و گاهي شدت درد مانع انجام حركات روزانه و فعاليتهاي ورزشي مي شود . انتخاب كفش مناسب كوه چه از نظر فرم و چه از نظر سايز اهميت فراوان دارد . درمان ميخچه معمولاً ، برداشتن آن بوسيله ي استفاده از داروهاي موضعي و يا در موارد شديد به طريق جراحي است كه در هر صورت نياز است تا به يك پزشك متخصص مراجعه شود .

* شكستگي انگشتان پا ( Toe fracture )

اگر چه بروز شكستگي انگشتان پا آسيب شايعي نيست ليكن در كوهنوردي ، به دنبال سقوط سنگ بر روي پنجه پا و يا بد قرار گرفتن نوك كفش در بين سنگها امكان بروز آن وجود دارد . معمولاً در شرايط مناسب درمان اين شكستگي ها به راحتي با فيكس نمودن انگشت آسيب ديده به انگشت بزرگتر مجاور خود به وسيله چسب زخم بندي امكان پذير است و البته به دنبال آن براي حداقل يك هفته مي بايست از پوشيدن كفش خود داري و از دمپايي استفاده شود .

* سندرم مورتون ( Morton s syndrome )

حركات زياد و مكرر استخوانهاي « متاتارس » خصوصآً‌ در حين راهپيمايي در سطح ناهموار كوهستاني ، باعث گير افتادن و فشرده شدن اعصاب بين آنها مي شود كه بتدريج به التهاب موضعي شاخه هاي عصبي در محل فشار و در ادامه به ايجاد يك توده ي عصبي كوچك ( به اندازه يك عدس )‌در محل فشردگي منجر مي گردد . چنين توده أي كه نورماي مورتون ناميده مي شود ، در برابر فشردگي بسيار حساس و دردناك است و تحريك آن باعث ايجاد درد، احساس برق گرفتگي در انگشتان و گاهي اختلال حسي به شكل كاهش حس و احساس گزگز در بغل و نوك انگشتان مجاور مي گردد . به راحتي قابل درك است كه پوشيدن كفشهاي نامناسب خصوصاً تنگ بر ايجاد و پيشرفت اين ضايعه تاثير زيادي دارد . پيشگيري از بروز اين ضايعه ي دردناك و مزاحم در گرو استفاده از كفش مناسب با كفي مستحكم و متناسب با اندازه ي پا و نيز انجام تمرينات كششي و قدرت پنجه و كف پا است . نكته مهم اين است كه درمان اين عارضه در مراحل اوليه راحت تر است ليكن چنانچه به آن توجه نشود و بتدريج بر قطر توده عصبي افزوده گردد ، درمان قطعي صرفاً‌برداشتن آن به طريق جراحي است .

* استخوانهاي متاتارس دردناك – متاتارسالژيا ( Metatarsalgia )

ضعيف بودن عضلات كف پا و وارد شدن فشارزياد به استخوانهاي متاتارس در پنجه و كف پا ، اجازه ي حركات بيش از حد و خارج شدن از محل اين استخوانها را ميسر مي سازد . اين حركات باعث فشرده شدن و سايش بين استخوانهاي متاتارس مي شوند كه منجر به بروز درد در ناحيه كف و يا روي پا مي گردند. اين عارضه را كه در واقع التهاب اين استخوانها است متاتارسالژيا مي نامند . در صورت نياز به كارگيري كفي هاي طبي ويژه در كاهش درد موثر مي باشد .

* دردهاي قوس كف پا

مجموعه اي از عضلات ليگامانها ، تاندون عضلات ، استخوانها و مفاصل كوچك در ناحيه كف پا ، قوسهاي طولي داخلي و خارجي كف پا را تشكيل مي دهند . اين دو قوس در كف پا مانند ضربه گير عمل مي كنند و وجود آنها امكان انعطاف و تحمل وزن بيشتري را به پا در حين ايستادن و راه رفتن مي دهد . چنانچه يكي از عناصر اين قوسها ، ضعيف شده يا آسيب ببيند ، استخوانهاي قوس پا از امتداد خود خارج مي شوند و قوس به هم مي ريزد اين اختلال باعث مي شود تا فشار و كشش زيادي به نسوج نرم كف پا وارد شود و نيز مفاصل استخوانهاي بين كف پا به هم فشرده شوند . مجموعه أي تغييرات به احساس درد در ناحيه قوس كف پا خصوصاً در حين راه رفتن و دويدن و خستگي زود رس پا مي انجامد . در اين بين افرادي كه بطور مادر زادي داراي قوس كف پاي كمتر از حد ( كف پاي صاف ) يا بيش از حد هستند ، نسبت به بروز اين عارضه حساس ترند و به جهت پيشگيري مي بايست با نظر پزشك متخصص از كفـهاي طبي خاصي استفاده نمايند .
استفاده از كفشهاي نا مناسب كوهنوردي كه كف داخلي مناسبي ندارند و يا كف نرم و قابل انعطافي دارند مزيد به علت و عامل بروز تشديد اين عارضه هستند به خاطر داشته باشيد كه چنانچه كفش خود را بين دو دست خود قرار دهيد و با اعمال فشار سعي در خم نمودن تخت آن نماييد ،چنانچه از ناحيه ي وسط تخت خم گردد مناسب و استاندارد نيست . در يك كفش خوب با اعمال چنين فشاري ، تخت كفش از ناحيه جـــــلو تر ( حدود قرار گيري محل پنجه پا ) خم مـي شود نه از وسط.
پيشگيري از اين عارضه عبارتند از : ۱-كنترل و جلو گيري از وزن بدن ۲-انجام تمرينات كششي عضلات پشت ساق پا ۳-انجام تمرينات كششي و افزايش طول فاشياي كف پا ۴-استفاده از كفشهاي استاندارد با كفي و تخت مناسب ۵-مراجعه زود هنگام به پزشك متخصص و در صورت بروز عارضه ، به جهت درمان سريع و مناسب و جلو گيري از مزمن شدن عارضه كه غالبآً مستلزم درمانهاي طولاني و دشوار است .
* دردهاي پاشنه پا

يك باند نسبتآً ضخيم و مستحكم از جنس نسج و عضلات بنام فاشيا در كف پا از حدود انگشتان پا شروع شده و به پاشنه پا متصل مي شود كوتاه بودن اين فاشيا ، فشار و كشش زيادي را به محل چسبندگي خود در زير استخوان پا وارد مي سازد . تكرار اين فشار و كشش ها سبب بروز التهاب در محل چسبندگي و پيدايش درد پاشنه پا مي شود . اين درد با راه رفتن و دويدن تدريجاً افزايش مي يابد و معمولاً صبح هنگام قبل از آغاز فعاليتهاي روزانه در بيشترين حد خود است . تكرار زياد اين مكانيسم و اعمال فشار بر اين محل چسبندگي فاشيا و استخوان باعث تشكيل زايده ي استخواني كوچك و خارمانندي مي شود كه به اصطلاح خار پاشنه ناميده شده است و معمولاً‌در كليشه هاي راديو گرافي به وضوح ديده مي شود . از علل ديگر دردهاي پاشنه پا ، تحت فشار قرار گرفتن شاخه هاي كوچك و حساس عصب كف پايي در زير و سطح داخلي پاشنه پا مي باشد .همراه علائمي چون بي حسي و سوزن سوزن شدن نواحي مجاور مي گردد. استفاده از كفشهايي كه فضاي كافي و مناسبي براي پاشنه پا ندارند از عوامل بروز اين اختلال محسوب مي شوند . انجام تمرينات كششي عضلات پشت ساق پا و فاشياي كف پا به همراه قرار دادن مكرر كيسه هاي حاوي يخ خرد شده در محل دردناك پاشنه پا ، چند نوبت در روز و استفاده از داروهاي ضد درد ساده أي چون آسپرين در كاهش درد و بهبود شرايط بسيار موثرند .
__________________
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
توصيه‌هاي زمستاني به کوهنوردان


غير از سقوط و يا ريزش بهمن که گاهي به مرگ منجر مي‌شود، تغيير ارتفاع نيز بيماري‌هايي به دنبال دارد

دکتر حميد مساعديان - عضو کميسيون پزشکي اتحاديه جهاني کوهنوردي

توصيه‌هاي زمستاني به کوهنوردان

اين روزها کوهنوردي به يکي از رشته‌هاي مورد علاقه و در دسترس جوانان تبديل شده است و چون در اغلب نقاط ايران رشته کوه‌هايي براي صعود وجود دارد، بيشتر جوانان تعطيلات آخر هفته خود را به صورت گروهي يا انفرادي در دامنه کوه‌ها سپري مي‌کنند. در اين بين تعدادي نيز کوهنوردي را به طور جدي و حرفه‌اي دنبال مي‌کنند....



کوهنوردي يکي از رشته‌هاي پرهيجان و در عين حال پرمخاطره است. همچنين از جمله رشته‌هايي است که ورزشکار در آن در يک قدمي‌مرگ قرار دارد. چنانچه در سال گذشته رشته کوه‌هاي هيماليا جان «محمد اوراز» و در سال جاري جان «داوود خادم» و دکتر بهارلو، پزشک کوهستان را گرفت اما غير از سقوط و يا ريزش بهمن که گاهي به مرگ منجر مي‌شود، تغيير ارتفاع نيز بيماري‌هايي به دنبال دارد. به همين منظور نخستين کنگره بين‌المللي پزشکي ارتفاع با همکاري فدراسيون پزشکي‌ورزشي و فدراسيون کوهنوردي کشور برگزار شد.





براي کوهنوردان در تغيير ارتفاع بيماري‌هاي زيادي ممکن است اتقاق بيفتد، از جمله مشکلات تغذيه‌اي، ريوي و سردرد که حتي گاهي کوهنورد را از ادامه صعود باز مي‌دارد. براي بسياري از کوهنوردان به ويژه جواناني که به صورت آماتور کوهنوردي مي‌کنند هم‌هوايي (سازگاري بدن با ارتفاع جديد) لازم است و گاه تا رسيدن به هم هوايي مشکلاتي براي فرد پيش مي‌آيد.


غير از سوانحي از قبيل سقوط و بهمن زدگي (هيپوترمي) و سرمازدگي ، شايع ترين بيماري در ارتفاع که تقريباً بيش از 60 درصد کوهنوردان در ارتفاعات بالاي 2500 متر دچار آن مي‌شوندکوه‌گرفتگي است که در صورت بي‌توجهي به خيز ريوي يا مغزي و در نهايت مرگ منجر مي‌شود.


کوه‌گرفتگي هنگامي ‌پيش مي‌آيد که افراد به طور يکباره به ارتفاعات بالاي 2500 متر صعود کنند و سازگاري مناسب با آن ارتفاع را نداشته باشند. سردرد که بارزترين علامت آن است به همراه تهوع، استفراغ ، بي اشتهايي، ناتواني در خواب، سستي وگيجي از نشانه‌هاي ديگرکوه‌گرفتگي هستند.


طبق تعريف انجمن بين المللي سردرد، سردرد ناشي از ارتفاع به سردردي گفته مي‌شود که درمدت 24 ساعت پس از صعود يکباره به ارتفاع بالاي 3000 متر حداقل با يکي از نشانه‌هايي که در ارتفاعات وجود دارد همراه باشد.


براي بسياري از کوهنوردان به ويژه کوهنوردان جواني که براي نخستين بار قصد صعود مي‌کنند، زمان خيلي مهم است. آنها اغلب اوقات بدون توجه به سردردهاي خود صعود را ادامه مي‌دهند که مي‌تواند براي سلامتي آنها خطر آفرين باشد. در ارتفاعات فشار اکسيژن کم است و هم هوايي براي کوهنوردان به ويژه کساني که مبتدي هستند، مشکل مي‌شود. در صورت بي توجهي به علايم کوه‌گرفتگي ممکن است کوهنورد به خيزريوي ناشي از ارتفاع و خيز مغزي ناشي از ارتفاع دچار شود. زمينه ژنتيک در ابتلا به کوه‌گرفتگي بسيار پررنگ است و برخلاف تصور عده اي، آمادگي جسماني و فيزيکي هيچ نقشي در اين زمينه ندارد بلکه عامل ژنتيک و سابقه بيماري بسيار مهم تر است.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
مراقب «بيماري كوهستان» باشيد


قله دماوند ‌به علت داشتن دو ويژگي خاص موجب بروز بيماري حاد كوهستان (ams) در كوهنوردان مي‌شود.

دكتر وحيد ضيايي رييس مركز تحقيقات پزشكي - ورزشي دانشگاه علوم پزشكي تهران در مورد ويژگي‌هاي دماوند، به خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي ايران گفت: عدم وجود قلل كوچك در اطراف دماوند،‌ باعث مي‌شود كوهنورد حين صعود به يكباره تغيير ارتفاع زيادي را تحمل كند. در ضمن ويژگي آتشفشاني دماوند، باعث متصاعد شدن دائمي گاز سولفور در ارتفاعات اين قله مي‌شود.

وي ادامه داد: اين دو ويژگي باعث شيوع بيماري‌ موسوم به «ams» يا بيماري حاد كوهستان به ميزان 60 درصد در ميان كوهنوردان دماوند مي‌شود.

وي توضيح داد: «ams» بيماري است كه با علايمي همچون سردرد، تهوع و احساس سرگيجه در كوهنوردان بروز مي‌كند و هر كوهنوردي، لااقل براي يكبار، اين علايم را حين صعود تجربه كرده است.

دكتر ضيايي براي پيشگيري از بروز « ams» به كوهنورداني كه قصد صعود به دماوند را دارند توصيه كرد كه از چند هفته قبل، صعود به ارتفاعات كمتر از دماوند را آغاز كنند و هر بار اندكي ارتفاع خود را افزايش دهند. اين عمل كه «هم هوايي» نام دارد، باعث سازگاري بيشتر بدن كوهنورد با شرايط خاص ارتفاع مي‌شود.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
مرد

 
jack99
atilazz
Piremard
forgottenman
ممنون دوستان عزیز به خاطر نظراتتون..
ادامه.....


ورزش کوه نوردی و درمان بیماریها

ورزشهای گوناگون علاوه بر انکه از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کرده و نقش پیشگیری را به عهده دارند هموارهقادرند در درمان بسیاری از بیماریهای بشری موثرواقع شده و یک نقش درمانی را از نظر علم پزشکی بر عهده بگیرند.
بدین منظور توجه شما را به اثرات درمانی ورزش در ارگانهای مختلف بدن و بیماریهای مربوط جلب می نماییم.
● فشار خون بالا
با انجام ورزشهای معمولی همراه با رژیم غذایی و استراحت مناسب در طی یک سال می توان فشار خون ماکزیمم را از ۱۷به حدود ۱۴رسانید.و به وضوح روشن است که ورزشکاران معمولا دچار عوارض فشار خون نمی شوند .و ورزش حتی در سنین ۸۰_۶۰ سالگی میتواند در متعادل نگهداشتن فشار خون سهیم باشد.زیرا در اثر ورزش عروقی که در سطح بدن جریان دارند انبساط یافته و فشار خون سقوط می کند .پیاده روی و کوه نوردی به خوبی قادرند فشار خون بالا را متعادل ساخته و بته مرحله درمان برسانند.
● ازدیاد چربی خون
ورزش منظم و مستمر در بیمارانی که دارای چربی خون با لایی هستند قادر است کلسترول خون یا چربی مضر خون(LDL کلسترول) را کاهش و در عوض باعث ازدیاد چربی مفید خون (HDL) بشوند در نتیجه از اثرات ناشی از ازدیادچربی خون در بروز بیماریهای عروقی و سنگهای صفراوی جلوگیری می نماید.
● بیماران با دردهای قلبی (سکته)
انجام ورزشهای سبک طبق آمار های جهانی نه تنها قادر است انواع دردهای قلبی پایدار و غیر پایدار را تسکین و کاهش دهد بلکه قادر است سبب حل شدن لخته های داخل خون شریانی قلب شده و از بروز سکته های بعدی ممانعت می کند .همچنین ورزشهای سبک مانع از زسوب پلاکهای چربی در داخل عروق کرونر قلب و یا عروق سایر نقاط بدن شده و در پیشگیری بیماریهای قلبی و عروقی آیندهی افرادی که یکبار به انفرکتوس مبتلا شده اند دخیل باشند
● بیماری
امروزه ثابت شده است که ورزشهای مناسب در نزد افرادی که مبتلا به دیابت هستند و حتی انسولین نیز تزریق می نمایند بسیار مفید بوده و مقاومت بدن را در برابرعوارض حاصله از این بیماری بیشتر می نماید .اول و آخر همه حرف ما این که ورزش درمون هر دردیه. در هر سنی که هستی یا هر بیماری که داشته باشی .
● کفش کوه
بدون تردید بسیاری از آسیبهای ورزشی "دشوار "وقت گیر و پر هزینه است و در بسیاری از موارد برگشت به سلامت کامل تحقق نمی یابد.این واقعیت "اهمیت پیشگیری از بروز اسیبهای ورزشی را به خوبی اشکار می سازد .در ورزش کوه نوردی شایع ترین اسیبهای ورزشی "صدمات اندامهای تحتانی و ناحیه کمر هستند.مفاصل زانوو مچ پا در اندام تحتانی بسیار حساس و اسیب پذیر هستند و نیاز به توجه خاص دارند .ماهیت ورزش کوهنوردی "وارد امدن نیروهای مختلف در جهان و بردارهای گوناگون در زوایای متغیر مفاصل بدن از اندام تحتانی به بالاست .
کنترل نیروهای که بدین شکل در طی راه پیمایی و کوه نوردی به اندامهای بدن وارد می شوند نیاز به درک صحیحی از بیومکانیک بدن دارد و البته طرح این مسئله از حوصله این بحث خارج است.نتیجه کلی آنکه برای پیشگیری از اسیبهای ورزش کوهموردی در وهله اول نخست به سلامت و بهداشت پا توجه نمودو در این بین اهمیت کفش مناسب و تاثیر آن بر سلامت بدن به وضوح قابل درک است.با تکنیکی شدن روز افزون ورزشها "الزامادر تجهیزات و لوازم خاص ان رشته نیز خمگام با نیازهای ورزشکاران تغییراتی ایجاد می گردد تابهترین نتایج در مطمئن ترین شرایط بدست ایند.یک جفت کفش مناسب امکان اجرای تکنیک های ظریف و حرکات متناسب و موزون را فراهم اورده و همزمان سلامت پا و بدن کوهنورد را نیز تضمین می کند.امروزه با بهره گیری از تکنولوژی جدید "تهیه و تولید کفشهای کوه نوردی و سنگ نوردی از چنان طیف گستردهای برخوردار است که هر کوه نورد برای هر منظور و مقصد و اجرای هر تکنیک "می تواند کفش مورد تظر او خواهد بود و در این مرحله شرط اساسی "دقت خود کوه نورد است .اگر کوه نورد شرایط تخصصی یا حرفه ای خود را از لحاظ مسیر صعود "طول مسیر "اهکی" شنی یا سنگی بودن مسیر "شرایط اقلیمی "عوامل موثر خاکی و اجرای فنون لازمه در هر مسیر را بررسی کرده و در نظر داشته باشد "راحت تر من تواند کفش خود را با توجه به نیازهایش تهیه نماید. در ادامه این مقاله صرفا به ویژگی های کفش و مسایلی اشاره می شود که کوهنورد برای انتخاب کفش باید انها را مد نظر قرار دهد.
● دویدن و کوهنوردی آرام و طولانی
برای دست یابی به تندرستی و نشاط راهی دلپذیرتر از دویدنها و کوهنوردآرام و طولانی در پارکها و تپها و کوهای نزدیک منطقه ی مسکونی وجود نداردو هزینه ی زیادی برای چنین ورزشی لازم نیست.از طرفی محیطهای طبیعی و پر از درخت و اب چه در کوها و چه در تپها قطعا بر روی تمام ارکانهای بدن (جسم و روح انسان)جهت کار و فعالیت بیشترو خستگی کمتر تاثیر مطلوب دارد.به منظور حداکثر بهده برداری از این ویژگی خود باید تمرینات دویدن یه کوه پیمایی را به طور منظم انجام دهیم در غیر این صورت بدین مقصود مخواهیم رسید.
● برای دویدن و کوه پیمایی آرام و طولانی مواد زیر ضروری است:
▪ انتخاب فضای مناسب: پارکها و کوهای اطراف محل سکونت که خیلی راحت در دسترس باشد.خوشبختانه کسانی که در شهرهای بزرگی مانند تهران و ...... که به کوهستان نزدیک اند می توانند به اسانی از آن استفاده کنند
▪ انتخاب زمان ورزش: پزشکان ورزشی در کشورهای پیشرفته نظر دارندکه بهترین زمان برای ورزش بعد از ظهر هاست و پس از غذای سبک و به موقعو بین ساعات۳تا ۷ میباشد.البته نباید فراموش کردکه در شهرهایی مانند تهران این برنامهخطرناک است چون هوای آلوده و دود به نا سلامتی بیشتر کمک میکند
● نتیجه دویدن و کوهنوردی آرام و طولانی
▪ بهبود اعمال عصبی و روانی :تحقیقات و مطالعات طب ورزشی نشان میدهد دویدنها ی منظم و راه پیماییدر کوهستان انتقال اکسیژن را از ششها به تمام نقاط تحتانی بدن تسهیل مرده و از اینرو به طور مو ثری بر روی عملکرد دماغی اثر میگذارد
▪ افزایش بافت استخوانی به عقیده ارتو پدها: استخوان بندی انسان پیوسته تحت تاثیر عمل سلولهایی است که بافت استخوانی می سازند یا تخریب می کنند . تنفس حاصل از دویدن یا کوه نوردی ارام و طولانی حریکات لازم را به منظور حفظ رابطه موجود بین فرایندهای ساخت و تخریب بافت استخوانی ایجاد می کند به علاوه ترا کم بافت اسخوانی افرادی که حداقل ۳۰ دقیقه می دوند یا راههای کوهستانی را به مدت چند ساعت ارام می پیمایند ۳۰ با۴۰ درصد بیشتر از افرادی است که با این ورزش های دست یافتنی اسان نمی پردازند
▪ افزایش طول عمر : دکتر رالف پافنگر DR.RALPH_PAPHENBER المانی می گوید کسانی که در ۸۰ سالگی به طور منظم به ورزش بپردازند می توانند انتظار حداقل انتظار ۲ سال عمر مفید بیشتر از فردی که گاه گاه ورزش می کند داشته باشد.
▪ غلبه بر افسردگی : زمان زمان بیماری افسردکی است بخصوص در شهرهابی بزرگ و پر جمعیت و بین اسمان خراشهای سر به فلک کشیده. یک تیم پزشکی برنامهای ورزشی در دانشگاه ویسکانسین امریکا مدت ۲ سال روشهای درمانی مختلفی را برای معالجه افسردگی افراد مورد تحقیق و بررسی قرار دادند. در نتیجه تنها درمانی که صد در صد در چنین مواردی تاثیر داشت دویدن و کوخ پیمایی آرام بود. این درمان مدتها قبل یعنی از زمانی که دکتر جوانی به نام فاچهDR.FACHEدر سال ۱۸۹۶یک فرضییه پزشکی تحت عنوان (ضعف اغصاب و درمان ان به وسیله تمرینات بدنی) ارایه داده نیز شناخه شده است.
▪ تمریناب عضله قلب : تجربه نشان داده است که پزشکان برخی ناراحتی های قلبی را به راه پیمایی و کوه پیمایی ارام و سبک و دویدنهای ارام و طولانی مداوا کردند زیرا که چنین برنامه های ورزشی که به طور مداوم منظم انجام گیرد کار سیستم قلبی و عروقی را بهبود می بخشدو باعث قوی شدن عضلات و عروق قلب از نظر فیزیولوژیکی می شودو جربان خون را به وسیله انقباضات بسیار نیرومند می شود.وقتی چنین فعالوتی همید قدر بدونین که ورزش دوای خیلی از درد هاسا کافیه.....
● تجهیزات زمستانی کوه پیمایی
یخ شکن یا کرامپون (Crampon) , رکاب برفی, دستکش, عرق گیر اضافی, شلوار و کاپشن ضد باد, کت پر, عینک کوه, کلنگ کوهنوردی, کلنگ کوهنوردیتوجه داشته باشید که از کلنگ کوهنوردی نباید به عنوا عصا استفاده کرچون نه تنها حرکت آهنگ شما را بهم میزند بلکه نوک آن را کند می نماید.کوهنوردی یکی از ورزشهاییست که من آن را بسیار دوست دارم.شما را نمی دانم ولی احساس می کنم هر کس در این رشته قدم نهاده است به یک آرامش فکری و روحی رسیده است و دارای اعتماد به نفس بالا شده است.به یاد داشته باشید... در این ورزش تنها چیزی که سر انسان را به باد می دهد غرور است غرور.کوهنوردی ورزشی مفرح و در عین حال سخت و طاقت فرساست.کوهنوردی را نمی شود همینطوری شروع کرد.
یعنی یک کیف روی کولت بیندازی و پر از خوراکی کنی و برای گذراندن یک روز به یک کوه یا تپه بروی. اگر می خواهید یک کوهنورد موفق شوید ابتدا باید با یک باشگاه کوهنوردی مراجعه کنید. پس از مشورت با مربیان و ثبت نام در آن باشگاه سعی کنید تا برنامه ای را که آنها دارند انجام دهید و فقط با مربیان و راهنمایان آنها به کوه بروید. چون خطر های زیادی وجود دارد که آنها بر آن آگاهی دارند. در ضمن آنها کارکشته تر از شما هستند.با تواضع و فروتنی با صبر و حوصله می توانید یک کوهنورد با تجربه و کارازموده شوید. در برابر مشکلات کمر خم نکنید. طی گذشت زمان شما برنامه های زیادی خواهید رفت و تجربیات زیادی کسب می کنید در نتیجه یک فرد با تجربه می شوید که دیگران می توانند به شما اتکا کنند. پس سعی کنید از روز اول که به جرگه ی کوهنوردان وارد شدید صبر و تواضع داشته باشید. بد نیست کمی با وسایل کوهنوردی آشنا شوید.
● کفش
کفش مناسب برای صعود به کوههای کوتاه و بلند بسیار مهم است. وقتی پا احساس راحتی کند صعود نیز تقریبا بدون مخاطره انجام می شود. دارای انواع مختلف است : پیاده روی- پیاده روی سنگین- ضد آب- ضد سرما و ...
● کوله پشتی
یکی از وسایل مهم کوهنوردی که می توان آن را در اندازه های مختلف تهیه کرد. میزان جایگیری و بزرگی کوله پشتی را به لیتر می سنجند و لیتر های بزرگتر مسلما برای صعود های طولانی تر هستند. ۲۰- ۴۰- ۷۰- ۹۰- ۱۱۰ لیتری سایزهای مختلف هستند.
● البسه
در هر موقعه از سال که مسلما لباس همان فصل را بر تن خواهیم کرد. در بهار و تابستان لباسهای نخی سفید و آستین دار. همچنین شلوارهای نخی – پاییز و زمستان لباسهای ضخیم و دوپوش و حتی لباسهای پشم شیشه ای که بتوانند دمای منفی ۱۰ درجه را تحمل کنند. البته لباس شما باید شاد و ضد طبیعت باشد که اگر در وضعیتی گم شدید و در جستجوی شما بودند از دور قابل تشخیص باشید.
● لوازم جانبی
مانند چاقو کوهنوردی , ناخن گیر , بیل چه , تبر کوچک , کبریت , دستکش , کلاه , قمقمه , گداجوش , یقلوی و ...
● کیسه خواب
کیسه خوابها اکثرا با الیاف پشم شیشه و پر ساخته می شوند. انواع مختلف دارد : تابستانی و زمستانی. تابستانی اکثرا الیاف هستند ولی زمستانی از دو پوشش ساخته می شود و معمولا سرمای زیر صفر را تحمل می کنند.
▪ زیر انداز یا فوم
▪ دوربین عکاسی
برای ثبت وقایع به عنوان یادگاری همیشه همراهتون داشته باشید.
● سنگ نوردی :
سنگ نوردی یکی از جذابترین و هیجان انگیز ترین فعالیتهای ورزشی در هوای آزاد است.این فعالیت ترکیب گوناگونی از تمرینات بدنی، حرکات ژیمناستیک، درگیری با مسائل و قدرت حل آنها و طبیعتا دارای لذت اقامت و به سربردن در طبیعت و کنکاش در عجایب طبیعت است.
متاسفانه در کشور ما سنگ نوردی همیشه بخشی از یک کتاب کوهنوردی بوده است که تازه در این بخش هم فقط به معرفی ابزار سنگ نوردی و اصطلاحات فنی پرداخته شده است.قدرت بدنی به آن صورت مبالغه انگیزی هم که گفته می شود، مهم نیست.مهمترین مسئله میل، علاقه،پشتکار و استقامت است. البته لازم به ذکر است که سنگ نوردی یکی از ورزشهای پر خطر جهان است (پنجمین ورزش پرخطر) که جانی سنگ نوردان زیادی را هم گرفته است. البته برای کسانی که بی احتیاط بوده اند.
▪ بهتره یک تعریف کلی از سنگ نوردی داشته باشین :
ـ سخت ترین راه و شیوه ای که انسان را به هیچ جا نمی برد و در آخر هم باید از آن پایین بیاید!
ـ حالا می پرسین که چرا این همه آدم سنگ نوردی می کنند.
بشر از ابتدا دوست داشت از ارتفاع بالا بره.همة ما در بچه گی علاقة زیادی به بالا رفتن از همه چیز داریم (درخت، تپه، صندلی و ...).که اکثر ما وقتی بزرگ شویم دست از این کار میکشیم.اما عدع ای هم هستند که این کار را دنبال میکنند. به مرور زمان انسان به ورزش سنگ نوردی روی آورد و در سطح حرفه ای به آن بهاء داد و رواج پیدا کرد.
▪ کلا سنگ نوردی ۶ حالت دارد:
ـ حرکت و راه رفتن بر روی سطح صاف
ـ حرکت و راه رفتن بر روی سطح شیب دار
ـ سنگ نوردی بر روی سطح شیب دار
ـ سنگ نوردی سبک که در بعضی جاها از طناب استفاده می شود.
ـ سنگ نوردی آزاد که همراه با حمایت میانی است.
ـ سنگ نوردی مصنوعی.
منم فرزند ایران از نسل کوروش و داریوش بزرگ نه از نسل دروغ و فریب
     
  
صفحه  صفحه 3 از 16:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  13  14  15  16  پسین » 
ورزش
ورزش

رشته های ورزشی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA