ارسالها: 52
#58
Posted: 21 Sep 2012 14:38
چگونگی بازی :
پس از ضربهٔ سرویس که میبایست در نیمهٔ زمین فرد آغازگر بر زمین بخورد٫ در ضربههای بعدی توپ باید فقط در نیمهٔ زمین طرف مقابل به زمین بخورد. دو نیمهٔ زمین با یک تور از هم جدا شدهاند. اگر توپ در زمین حریف فرود نیاید یک امتیاز به حریف اضافه میشود و اگر توپ در زمین حریف فرود آید و پس از آن حریف نتواند توپ را به زمین طرف مقابل بزند یک امتیاز به فردی که ضربه را زده افزودده میشود.
اگر در ضربه اول، توپ پس از اینکه به زمین خورد، به تور بخورد و سپس در زمین حریف اصابت کند نت حساب میشود وفردیکه آغازگر است باید دوباره ضربه را بزند و هیچ امتیازی برای کسی حساب نمیشود
در عجبم از مردمی که خود زير شلاق ظلم و ستم زندگی ميكنند و بر حسينی میگریند كه آزادانه زيست....
(دکتر علی شريعتی)
ارسالها: 52
#59
Posted: 21 Sep 2012 14:40
شناسه ها و تعاریف:
رالی عبارت است از مدت زمانی که توپ در جریان بازی در گردش است.
توپ از اخرین لحظهای که به صورت ثابت در کف دست آزاد بازیکن قرار دارد، پیش از پرتاب برای زدن سرویس، رالی یک لت یا یک امتیاز محسوب میشود.
یک لت عبارت است از یک رالی که نتیجهٔ آن در شمارش بازی منظور نمیشود.
یک امتیاز عبارت است از یک رالی که نتیجه آن در شمارش بازی منظور میشود.
دست بازی دستی است که راکت را میگیرد.
دست آزاد دستی است که راکت را نمیگیرد.
یک بازیکن زمانی به توپ ضربه وارد کردهاست که با راکتی که در دست دارد و یا با قسمت زیر مچ دست بازی به توپ ضربه بزند.
یک بازیکن زمانی در مقایل توپ انسداد ایجاد میکند که لباس وی یا آنچه همراه خود دارد در هنگام بازی با توپی که هنوز از خط انتهایی خود عبور نکرده و یا از زمان آخرین ضربه از سوی حریف با زمین بازی برخورد نداشته تماس حاصل کند.
زننده سرویس بازیکنی است که اولین ضربه را در یک «رالی» به توپ وارد میکند.
گیرنده سرویس بازیکنی است که دومین ضربه را در یک «رالی» به توپ وارد میکند.
داور شخصی است که برای کنترل مسابقه منصوب میشود.
کمک داور شخصی است که در زمان تصمیم گیریهای ویژه به داور کمک میکند.
هر آنچه بازیکن پوشیده با همراه خود داشته باشد به غیر از توپ شامل همه لوازم و اشیایی است که در هنگام اغاز رالی مورد استفاده وی بودهاست.
زمانی که توپ از هر منطقهای به جز از قسمت بین تور و پایه آن و یا از قسمت بین تور و سطح بازی عبور کند، در واقع آن توپ از روی مجموعه تور یا دور تا دور آن «عبور کرده» تلقی خواهد شد.
خط پایانی خطی است که به صورت فرضی در هر دو جهت امتداد داشته باشد.
[ویرایش]شرح شناسهها
سرویس درست:
در آغاز یک سرویس، توپ باید بدون حرکت روی کف دست آزاد زننده سرویس در پشت خط پایانی و در بالای سطح بازی قرار داشه باشد.
سپس زننده سرویس توپ را تقریبا با حالت عمودی و به سمت بالا بدون چرخش پرتاب خواهد کرد به صوری که توپ، پس از رها شدن از کف دست آزاد بازیکن حداقل ۱۶ سانتیمتر به سمت بالا بیاید و سپس قبل از ضربه خوردن، بدون تماس با چیزی پایین خواهد آمد.
در زمانی که توپ به سمت پایین در حال حرکت است، زننده سرویس به آن ضربه وارد میکند به نحوی که توپ ابتدا با زمین خود و سپس بعد از عبور از روی مجموعه تور و یا از کنار آن، مستقیما با زمین حریف تماس حاصل کند. در بازیهای دو نفره، توپ باید به ترتیب به نیمه سمت راست زمین زننده سرویس و گیرنده سرویس برخورد کند.
از شروع سرویس تا وقتیکه به توپ ضربه وارد میشود توپ باید بالاتر از سطح بازی و پشت خط پایانی زننده سرویس قرار داشته باشد و نباید توپ توسط قسمتی از بدن یا لباس زننده سرویس یا یار او از گیرنده سرویس پنهان گردد. ضمنا پس از انجام سرویس، دست آزاد زننده سرویس نباید بین بدن او و تور قرار گیرد.
بازیکن مسئول است سرویس را بنحوی اجرا نماید که داور یا کمک او قادر به مشاهده رعایت مقررات اجراء سرویس صحیح از جانب او باشند.
درصورتیکه داور نسبت به صحیح بودن سرویس شک داشته باشد (برای اولین بار) تنها با دادن اخطار به زننده سرویس اکتفا میکند(لت) اما امتیاز به دریافت کننده سرویس داده نمیشود.
در صورت تکرار بندبالا(تردید داور در ارتباط با صحیح بودن سرویس) خطا گرفته شده و برای دریافت کننده سرویس یک امتیاز در نظر گرفته خواهد شد.
در صورتیکه سرویس محققا بطور وضوح غلط باشد، هیچ اخطاری داده نخواهد شد و به گیرنده سرویس یک امتیاز تعلق خواهد گرفت.
استثنائا، در صورتیکه داور، پیش از مسابقه از ناتوانیهای جسمی یک بازیکن آگاهی داشته باشد میتواند برخی از موارد عدم اجرای صحیح سرویس را نادیده بگیرد.
برگشت صحیح:
به توپی که سرویس شده یا برگشت داده شده به نحوی ضربه وارد خواهد شد که یا مستقیما از بالا و یا از کنار مجموعه تور عبور کند و یا پس از اصابت به مجموعه تور به زمین حریف اصبت کند.
ترتیب بازی:
در بازیهای انفرادی، زننده سرویس ابتدا باید یک سرویس صحیح را اجرا کند، سپس گیرنده سرویس، یک برگشت صحیح را اجرا کند و به همین ترتیب زننده سرویس و گیرنده سرویس هر یک به طور متناوب یک برگشت صحیح را انجام دهند. در بازیهای دو نفره، ابتدا زننده سرویس، باید یک سرویس صحیح را اجرا کند، سپس گیرنده سرویس، یک برگشت صحیح انجام داده، بعد از آن همبازی زننده سرویس، یک برگشت درست انجام میدهد و پس از آن هر بازیکن به نوبه خود به طور متوالی برگشت صحیح را انجام خواهد داد.
لت:
یک رالی در موارد زیر یک «لت» محسوب میشود: در صورتیکه توپ در سرویس در حین عبور از محموطه تور، به آن برخورد کند، مشروط بر آنکه سرویس به درستی اجرا شده باشد و یا گیرنده توپ یا همبازی او در توپ انسداد ایجاد کند؛
درصورتیکه سرویس زمانی اجرا شود که گیرنده سرویس با همبازی او آمادگی لازم را نداشته و هیچگونه اقدامی در جهت وارد کردن ضربه به توپ انجام ندهند؛
در صورتیکه بنا به دلایلی که خارج از کنترل بازیکن است، سرویس غیر صحیح یا برگشت غیر صحیح و یا عملی مغایر با قوانین بازی صورت گرفته باشد؛
در صورتیکه بازی توسط داور یا کمک داور متوقف شود.
بازی را در موارد زیر میتوان متوقف ساخت: به منظور تصحیح اشتباهی که در سرویس، دریافت و یا زمین رخ دادهاست؛ بمنطور اعلام سیستم تسریع؛ بمنظور اخطار یا جریمه بازیکن؛ اگر عواملی باعث اختلال در شرایط بازی شود به نحوی که در نتیجه رالی تاثیر بگذارد.
امتیاز:
به غیر از مواردی که رالی، یک لت محسوب میشود، در موارد زیر بازیکن یک امتیاز کسب میکند:
اگر حریف او نتواند یک سرویس صحیح اجرا کند.
اگر حریف او نتواند یک برگشت صحیح اجرا کند.
اگر پس از آنکه یک سرویس صحیح با یک برگشت صحیح را انجام داد، توپ پیش از آنکه توسط حریف زده شود به جایی غیر از مجموعه تور اصابت کند.
اگر توپ پس از آنکه توسط حریف زده شد، بدون اصابت با زمین او از خط انتهایی عبور کند.
اگر حریف مانعی بر سر راه توپ ایجاد کند.
اگر حریف دو مرتبه متوالی به توپ ضربه وارد کند.
اگر حریف با طرفی از راکت که سطح آن قانونی نباشد.
اگر بازیکن مقابل و هر آنچه که پوشیده یا حمل میکند، سطح بازی را حرکت دهد.
اگر بازیکن مقابل و هر انچه که پوشیده و یا حمل میکند، به محموعه تور اصابت کند.
اگر دست آزاد بازیکن به سطح بازی برخورد کند.
اگر بازیکنان مقابل در مسابقات دو نفره خارج از نوبتی که توسط اولین زننده توپ و اولین گیرنده توپ تعیین شدهاست به توپ ضربه وارد کنند.
و مواردی که در قسمت مربوطه به سیستم تسریع) به آنها اشاره خواهد شد.
گیم:
بازی از پنج گیم ۱۱ امتیازی تشکیل میشود. هر بازیکن یا زوجی که زودتر به امتیاز ۱۱ دست یابد، برنده گیم خواهد بود، مگر انکه دو بازیکن و یا هر دو زوج به امتیاز مساوی ۱۰ دست یابند. در این صورت برنده، بازیکن یا زوجی خواهد بود که دو امتیاز پی در پی بیشتر از حریف خود کسب کند.
میز:
سطح روی میز که سطح بازی نامیده میشود، باید به صورت مستطیل بوده طول آن ۲/۷۴ متر و عرض آن ۱/۵۲۵ متر باشد. این میز که در سطح افقی قرار میگیرد باید ۷۶ سانتیمتر از زمین ارتفاع داشته باشد. سطح موثر بازی کنارههای عمودی میز را در بر نخواهد گرفت. سطح بازی میتواند از هر جنسی ساخته شود با این شرط که وقتی یک توپ استاندارد در هر قسمت میز از ارتفاع ۳۰ سانتیمتری رها شود به اندازه ۲۳ سانتیمتر به سمت بالا جهش داشته باشد. سطح بازی باید دارای رنگی یکنواخت به صورت تیره و مات و بدون و بازتاب نور باشد و خط سفید کناری به عرض ۲ سانتیمتر در امتداد طول (لبهٔ ۲/۷۴ متری) و خط سفید انتهایی به عرض ۲ سانتیمتر در امتداد عرض (لبه ۱/۵۲۵ متری) کشیده میشود. سطح بازی به وسیله یک تور عمودی به دو قسمت مساوی تقسیم میشود. این تور موازی با خطوط انتهایی و به طور یکنواخت از یک طرف میز به طرف دیگر آن کشیده میشود. در بازیهای دو نفره، هر زمین به وسیلهٔ یک خط میانی سفید رنگ به عرض ۳ میلیمتر به دو قسمت مساوی به نام «نیم زمین» تقسیم میشود. این خط میانی به موازات خطوط کناری کشیده خواهد شد و باید جزئی از نیم زمین سمت راست محسوب شود.
مجموعه تور:
مجموعه تور شامل تور، ضمائم آن، پایههای مربوطه و گیرههایی است که مجموعه تور را به میز متصل میکند. تور باید به وسیلهٔ طنابی که طرفین آن به دو پایه عمودی به ارتفاع ۲۵/۱۵ سانتیمتر بسه شده متصل شود و حد خارجی این دو پایه نیز باید ۲۵/۱۵ سانتیمتر خارج از خط کناری میز باشد. بخش بالای تور در سرتاسر طول آن باید به ۲۵/۱۵ سانتیمتر از سطح بازی ارتفاع داشته باشد. بخش پایین تور، در سرتاسر طول آن باید تا حد امکان به سطح بازی نزدیک بوده و قسمتهای انتهایی دو طرف تور نیز تا حد امکان نزدیک و چسبیده به میلههای نگهدارنده تور باشد.
توپ:
توپ باید کروی شکل و قطر ان ۴۰ میلیمتر باشد. وزن توپ باید ۷/۲ گرم باشد. جنس توپ باید از سلولوئید با مواد پلاستیکی مشابه و رنگ آن سفید مات یا نارنجی مات و بدون انعکاس نور باشد. توپ دارای ضریب ارتجاعی 0.94 بوده و در مقابل ضربه های محکمی که قریب به 180 کیلومتر بر ساعت سرعت به آن میدهد به خوبی مقاوم میباشد.
راکت:
راکت میتواند به هر شکل، اندازه و وزن مورد استفاده قرار گیرد اما تیغه (چوب) آن باید صاف و محکم باشد. حداقل ۸۵ ٪ از ضخامت تیغه راکت (چوب راکت) باید از چوب طبیعی باشد. یک لایه چسبانک در میان تیغه راکت میتواند به کمک مواد الیافی مانند الیاف کربن، الیاف شیشه، یا کاغذ فشرده، محکم و تقویت شود اما این لایه نباید ضخیم تر از ۵/۷ درصد کل ضخامت و یا ۵۳/۰ میلیمتر باشد (در این محاسبه هر کدام عدد کمتری باشد در نظر گرفته میشود). هر طرف تیغه یا چوب راکت که برای ضربه زدن به توپ مورد استفاده قرار میگیرد باید از جنس لاستیک معمولی عاجدار که عاج آنها به طرف بیرون است پوشیده شود که در این صورت ضخامت کل آن به انضمام چسب نباید از ۲ میلیمتر تجاوز کند، و یا از جنس لاستیک دو لایه با عاجهای به طرف داخل یا خارح بوده که ضخامت کل آن به انضمام چسب نباید از ۴ میلیمتر بیشتر باشد. لاستیک عاجدار معمولی عبارت است از یک لاستیک بدون منفذ از نوع طبیعی یا مصنوعی که عاجهای آن به طور یکنواخت قرار گرفتهاند. تراکم این عاجها نباید کمتر از ۱۰ عاج و بیشتر از ۳۰ عاج در هر سانتیمتر مربع باشد.
لاستیک دو لایه عبارت است از یک لایه اسفنج منفذدار که با یک لایهٔ بیرونی لاستیک عاجدار معمولی با ضخامت حداکثر ۲ میلیمتر پوشیده شدهاست. تیغه راکت، لایه بین آن، لایههای پوشش و یا لایههای چسب بین آن که در قسمتی از راکت قرار داشته باشند که ضربهها با آن زده میشود، باید یکنواخت بوده و دارای ضخامت یکسانی باشند. سطح رویه یک طرف راکت و یا سطح تیغه راکت که رویه نداشته باشد، باید به رنگ قرمز روشن و مات و طرف دیگر آن سیاه باشد. عدم یکنواختی در سطح رویه راکت حتی به صورت جزئی و یا عدم یکنواختی در رنگ ان که به دلیل ضربه خوردن یا ساییدگی رخ داده باشد مجاز است مشروط بر آنکه منجر به تغییر در کل خصوصیان سطح رویه راکت نشود. در آغاز هر مسابقه و هر زمان که در طول مسابقه، بازیکن راکتش را عوض کند باید راکتی که میخواهد از آن استفاده کند به حریف اش و داور نشان دهد و اجازه امتحان کردنش را نیز به آنان بدهد
در عجبم از مردمی که خود زير شلاق ظلم و ستم زندگی ميكنند و بر حسينی میگریند كه آزادانه زيست....
(دکتر علی شريعتی)
ارسالها: 52
#60
Posted: 21 Sep 2012 14:44
طلاعات راکت تنیس روی میز
به طور کلی تمام رویه های راکت در دنیا به 4 دسته کلی تقسیم می شوند. صاف که رویه آنها صاف بوده و خاصیت چسبندگی و پیچ دهندگی دارد دسته دوم دانه کوتاه که روی آنها دانه دار می باشد اما اندازه دانه های آنها کوتاه و کلفت می باشد این دسته از رویه ها خواص مشابه رویه های صاف را داشته و شما می توانید به راحتی با انها تمامی تکنیک های تنیس روی میز را اجرا کنید اما بسته به نوع سرعت آنها به طور کلی مقداری از رویه های صاف کمتر بوده و در عوض کنترل آنها بیشتر می باشد ،مدل هایی از آنها پیچ زیاد به توپ می دهند و مدل های دیگر پیچ کمتر می دهند،این دسته از رویه ها همیشه اسفنج داشته و پیچ را بر عکس نمی کنند ،فقط ممکن است اندازه پیچ دریافتی را کمتر یا زیاد تر کنند.دسته سوم رویه هایی هستند که دانه بلند بوده و در ایران به آنتی مشهور می باشند این رویه ها دانه بلند تری نسبت به دسته قبلی داشته و دانه های انها نرم تر بوده و بسته به نوع آنها ممکن است در روی دانه ها نیز آجهایی وجود داشته باشد،خاصیت اصلی این رویه ها معکوس کردن نوع پیچ توپ می باشد به این صورت که اگر شما پیچ زیر به سطح این رویه برخورد کند پیچ برگشتی پیچ رو می باشد و بالعکس. همچنین در مورد پیچ بغل نیز به همین صورت می باشد و حرکت آن بر عکس می شود.به کمک این رویه شما بیشتر باید دفاع نمایید و تکنیک های حمله ای مانند تک بک هند و لوپ بک هند با این رویه قابل اجرا نمی باشد این رویه ها در دو مدل ابر دار و بدون ابر(OX) که به ترتیب برای بازی از عقب میز و نزدیک مناسب است تولید می شود.بازی کردن با این رویه ها به مهارت خاصی احتیاج داشته و بیشتر بازیکنان دفاعی از این سبک بازی استفاده می نمایند.در دسته چهارم یا آخر مربوط به رویه هایی هستند که اصطلاحا به آنها آنتی پیچ گفته می شود این رویه ها سطح صافی داشته و مانند رویه های صاف می باشد اما سطح آن چسبندگی ندارد و به همین دلیل هر ضربه ای با هر مقدار و نوع پیچی در برخورد با این رویه پیچ خود را از دست می دهد و اصطلاحا پیچ آن خنثی می شود این خاصیتی است که بعضی از رویه های دانه کوتاه مانند باکسترFLA از شرکت DONIC نیز داشته و به همین دلیل محبوبیت زیادی در بین بازیکنان دفاعی و کنترلی پیدا کرده است.رویه های آنتی همیشه اسفنج داشته و از نظر شکل ظاهری مانند رویه های صاف می باشند.
• گروه(OFF+……….DEF-) همانند بخش چوب راکت، این قسمت نشان دهنده سرعت رویه راکت می باشد و هر چه ازDEFensive به سمت OFFensive حرکت کنیم سرعت رویه بیشتر می شود و این مسئله از عواملی مانند نوع ،سفتی ،ضخامت اسفنج و نیز نوع و تکنولوژی لاستیک سرچشمه می گیرد.
نوع اسفنج: به طور کلی هر رویه راکت از دو قسمت اسفنج و لاستیک تشکیل شده اسفنج رویه خصوصیت سرعت رویه را تعیین می کند و لاستیک رویه خصوصیت پیچ رویه را تعیین می کند.به طور کلی هرچه اسفنج رویه سفت تر باشد رویه سرعت بیشتری پیدا کرده و البته واضح است کنترل آن نیز کاهش می یابد همان طور که در قسمت چوب راکت توضیح داده شد به دلیل سفت تر شدن اسفنج رویه شما فرصت زمان کوتاه تری برای انجام تکنیک داشته و به همین دلیل باید سرعت خود را افزایش دهید پس ضربه شما پیچ کمتری گرفته و به تک شبیه می شود.اما اگر اسفنج مورد استفاده شما نرم تر باشد شما می توانید پیچ بیشتری به توپ دهید چون توپ زمان بیشتری در روی راکت شما می خوابد اما به همین دلیل سرعت آن کاهش می یابد پس بازیکنانی که بازی سرعتی دارند بهتر است بسته به نوع بازی و نظر مربی از اسفنج های متوسط و سفت استفاده کنند و بازیکنانی که بازی آنها تاکتیکی است و به مکان فرود توپ اهمیت می دهند از اسفنج های نرم و متوسط استفاده نمایند.
ذکر این نکته ضروری است که هرچه بازیکن سابقه بازی بیشتری داشته باشند راحت تر می تواند با اسفنج های متوسط و سفت بازی کند چرا که سرعت اجرای تکنیک آنها بیشتر شده و می تواند به سرعت تکنیک مورد نظر را با پیچ کافی اجرا کند و به همین دلیل بهتر است بازیکنان مبتدی از رویه های با اسفنج نرم تر استفاده کنند.
• نوع لاستیک: خواص فیزیکی لاستیک رویه باعث تعیین شدن پیچ رویه می شود. لاستیک رویه از نظر نوع به 3 دسته کلی تقسیم می شود.دسته اول حمله ای و پر پیچ مربوط به رویه هایی می باشد که صاف بوده و نیز شما می خواهید در بازی به کمک آن رویه ها حمله بکنید و پیچ دهید و استفاده از آنها برای هر 2 منظور می باشد.با کمک این دسته از رویه ها می توانید هم حمله کنید و هم دفاع،بیشتر رویه های موجود در بازاردنیا به دلیل سبک بازی بازیکنان که به حمله ای تغییر یافته از این گروه می باشد،دسته دوم کنترلی و پر پیچ مربوط به رویه هایی می باشند که کنترلی و دفاعی هستند اما به توپ پیچ می دهند و قابلیت خنثی کردن پیچ را ندارند تعدادی از این رویه ها ی این دسته صاف هستند تعدادی دانه کوتاه و تعدادی دیگر دانه بلند هدف اصلی این رویه ها کنترل توپ و پیچ دادن به آن می باشد.دسته سوم کنترلی رویه هایی هستند که کنترلی هستند اما خاصیت آنها به گونه ای است که پیچ توپ را خنثی می کنند و این دسته از رویه ها برای بازیکنان کنترلی و نیز بازیکنانی که در دریافت سرویس و پیچ های زیاد مشکل دارند مناسب می باشد در این دسته هم رویه های صاف مانند مانند Anti-40 و هم دانه کوتاه مانند Boxter-f1-A وجود دارد.
• سرعت و کنترل: همانند قسمت چوب در قسمت رویه هم آیتمی به نام سرعت و کنترل وجود دارد.در این بخش بسته به نوع اسفنج رویه سرعت رویه تعیین می شود به طور معمول با افزایش سفتی اسفنج رویه سرعت رویه نیز افزایش یافته و کنترل آن کاهش می یابد البته سفتی اسفنج در میزان پیچ هم موثر است که در قسمت نوع اسفنج در مورد آن توضیح داده شد.در این بخش سعی شده تا تمامی محصولات موجود در بازار ایران به کمک سایت های معتبر تنیس روی میز دنیا بر اساس یک معیار مشخص سنجیده شوند و مشکل مختلف بودن معیار مقایسه آنها بر طرف شده و به همین منظور حداکثر عدد 120 و حداقل عدد صفر در نظر گرفته شده است.
• پیچ:در مورد رویه پیچ یکی از خصوصیات فنی مهم در انتخاب رویه می باشد.پیچ به طور مستقیم با نوع لاستیک رویه در ارتباط است و در حقیقت همان چسبندگی رویه به سطح توپ و اصطکاک بین آنها می باشد که پیچ رویه را تعیین می کند.همان طور که در قسمت نوع اسفنج هم توضیح داده شد،نوع اسفنج می تواند در پیچ رویه موثر باشد هر چند تاثیر این مسئله در پیچ رویه از درجه دوم می باشد.به طور طبیعی هر چه اسفنج رویه نرم تر باشد در شرایط یکسان لاستیک رویه پیچ آن نیز بیشتر می باشد به همین دلیل بازیکنان دفاعی و کات کش برای پیچ و کنترل بیشتر از رویه های با اسفنج نرم تر استفاده می نمایند.حداقل در نظر گرفته شده برای پیچ عدد صفر و حداکثر آن 120 می باشد.
• خاصیت موج دهی به توپ: این خصوصیت فنی مخصوص رویه هایی می باشد که دانه بلند و یا دانه کوتاه می باشند.به کمک این خاصیت تعیین دقیق نقطه فرود توپ برگشتی به راحتی امکان پذیر نمی باشد و اصطلاحا توپ گیج می زند این خاصیت به دلیل وجود اج بر روی دانه ها و نوع آج و جهت آن می باشد و بیشتر رویه های دانه بلند مانند piranja از این خاصیت استفاده می کنند البته شرکت DONICتوانسته از این خاصیت در رویه های دانه کوتاه مانند Baxter f1-A استفاده نماید به این معنی که در هنگام استفاده از این رویه ها حریف شما نخواهد توانست مکان دقیق فرود توپ را تشحیص دهد و حریف شما دچار مشکل خواهد شد.البته بازیکنان کنترلی و دفاعی از این خاصیت استفاده می نمایند و برای این مسئله برای رویه های صاف و بازیکنان حمله ای کاربر ندارد.
• ضخامت اسفنج: یکی از موارد دیگری که شاید اطلاعات کمتری در مورد آن وجود داشته باشد ضخامت اسفنج می باشد. به طور معمول ضخامت اسفنج برای رویه ها در تنیس روی میز دارای استانداردی می باشد و اندازه این استاندارد از صفر تا 6/2 میلیمتر می باشد که البته به تازگی ضخامت 6/2 میلیمتر هم ممنوع شده است والبته اندازه ی ضخامت رویه (لاستیک+اسفنج) نباید بیشتر از 4 میلیمتر باشد .به طور کلی با افزایش ضخامت اسفنج بدلیل خاصیتی فنری که در زمان برخورد توپ با رویه ایجاد می کند قدرت آن قوی تر بوده و توپ را با نیروی بیشتری بر می گرداند به همین دلیل ضخامت MAX که 3/2 میلیمتر می باشد بیشتر مورد استفاده بازیکنان حمله ای می باشد و ضخامت های کمتر همان رویه مخصوص بازیکنان نیمه حرفه ای و آماتور می باشد. به تجربه ثابت شده که رویه هایی با ضخامت اسفنج بیشتر عمر بیشتری دارند.
رویه های دانه بلند (آنتی) به دو حالت بدون ابر (Ox) و با ابر هستند که ابر آنها معمولا حداکثر 3/1 میلیمتر می باشد البته بیشتر این اندازه نیز منع قانونی ندارد به شرطی که از حداکثر ضخامت رویه (4 میلیمتر) بیشتر نشود
در عجبم از مردمی که خود زير شلاق ظلم و ستم زندگی ميكنند و بر حسينی میگریند كه آزادانه زيست....
(دکتر علی شريعتی)