ارسالها: 2557
#81
Posted: 10 Oct 2012 17:18
قيچي زدن امروزه و در وزنه برداري حرفه اي امروز تنها در حرکت دو ضرب معمول است ولياين تکنيک اجراي يک ضرب را ببينيد که وزنه برداري در زير وزنه يک ضرب هم قيچي زده است!
به تصوير بعدي توجه کرده و تعجب کنيد! در وزنه برداري حرفه اي امروز. براي اجراي حرکت دو ضرب ابتدا فرد هالتر را تا جايي که در توان دارو بالا کشيده و سپس سريعا در زير وزنه نشسته و بدين ترتيب وزنه را ابتدا بر روي سينه خود جاي داده و سپس بر مي خيزيد در حالي که وزنه بر روي سينه وي قرار دارد.
وزنه بردار پس از يکي دو نفس عميق و با يک حرکت انفجاري وزنه را به سمت بالاي سر پرتاب کرده و سريعا آرنج ها را قفل مي کند و اين در حالي است که براي رفتن به زير وزنه قيچي بلندزده و بدين ترتيب از ارتفاع بدن کم مي کند تا وزنه راحت تر بالاي سر قرار بگيرد.
زماني که وزنه بالاي سر قرار گرفت و آرنج ها قفل شد پاها را جمع کرده و حرکت را به ثبت مي رساند ولي در اين تصوير دقت کنيد و ببينيد که در گذشته براي اجراي حرکت دو ضرب در همان مرحله اول که کشيدن وزنه به روي سينه است نيز افراد از تکنيک قيچي براي اين کار (کم کردن از ارتفاع بدن) استفاده مي کرده اند که اين شکل از اجرا امروزه منسوخ شده است.
ليفت هاي حاشيه اي
با اين وجود و عليرغم اينکه يک ضرب و دو ضرب و پرس سينه سه ليفت رسمي اعلام شده و باقي ليفت ها به حاشيه رانده شده بودند ولي کماکان ورزشکاران از ديگر نمونه هايي که به حاشيه رانده شده و مردود اعلام شده بود در تمرينات خود استفاده کرده و در برخي موارد هم نمايشات و حتي رقابت هاي محلي و غير رسمي بر اين اساس ترتيب مي دادند.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#82
Posted: 10 Oct 2012 18:09
شايد براي شما هم جالب باشد بدانيد بدن هايي که در آن دوران به عنوان بادي بيلدر شناخته مي شدند و نشريات تخصصي پرورش اندام آن دوران که در فرم هاي بسيار ابتدايي چاپ و منتشر مي شدند روي جلد خود را مزين به تصوير اين بدن ها مي کردند چه شکلي بوده اند؟ در تصوير بالا بدن هايي که در آن دوران به عنوان بادي بيلدر و بدنساز شناخته مي شدند را به وضوح مي بينيد و در اين تصوير سه نمونه از فيگورهاي آن دوران که استاندارد چندان سفت و محکمي هم نداشت به تصوير کشيده است!
شايد اين بدن ها براي شما که دروضعيت امروزی و در زمان کنوني زندگي و تمرين مي کنيد و بدنهاي امروزي را در تصاوير مي بينيد خنده دار به نظر برسد ولي خواه باور کنيد خواه نه روزگاري نه چندان دور اين بدن ها بودند که در روي جلد نشريات تخصصي پرورش اندام خود نمايي مي کردند!
تغيير رويکرد Amateur Athletic Union
همين مسئله نيز سبب شد تا Amateur Athletic Union که در سال 1928 ميلادي در آمريکا سازماندهي و هدايت وزنه برداري به شکل يک ضرب و دو ضرب وپرس سينه را بر عهده گرفته بود تغيير رويکرد داده و به سمت و سوي پاورليفتينگ گرايش پيدا کند.
تغيير کامل رويکرد
تغيير کامل رويکرد اين سازمان مدت زماني به طول انجاميد و پس از کشمکش هايي که در گرفته بود عاقبت در سال 1958 کميته ملي وزنه برداري که در بدنه Amateur Athletic Union شکل گرفته بود تصميم به رسميت شناختن و ثبت و ضبط رکوردهاي ديگر فرم هاي ليفت مردود شناخته شده در وزنه برداري و ليفت المپيک گرفت.
اولين رقابت حقيقي پاور
در سال 1959 برنامه و جدول مسابقات ملي رشته پاورليفتينگ درآمريکا نوشته شد ولي هرگز عملي نگرديد اما اولين مسابقات واقعي ملي در آمريکا در سپتامبر سال 1964 با حمايت مالي و تدارکاتي شرکت York Barbell Company اجرا شد و جالب توجه اين بود که Bob Hoffman مالک کمپاني York Barbell تا چندي قبل از مخالفين شناخته شده و سر سخت رشته پاورليفتينگ بود.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#83
Posted: 10 Oct 2012 18:22
استاندارد سازي حرکات
کش و قوس هاي فراواني در انتخاب حرکات و ليفت هاي استاندارد براي رشته نوپا و جديد درگرفته بود و سرانجام بر سر سه حرکت ددليفت، اسکوات و پرس سينه توافق شد.
اين در حالي بود که حرکت پرس سينه که تا مدت در رشته وزنه برداري المپيک حرکت اصلي و اجباري به شمار مي رفت از اين رشته حذف گرديد.
حذف پرس از وزنه برداري
دليل حذف پرس سينه از وزنه برداري المپيک نتيجه تحقيقاتي بود که اثبات مي کرد پرس سينه هاي سنگين در طولاني مدت به مهره هاي گردني صدمات جبران ناپذيري را وارد مي کند!
ولي اين موضوع فقط ظاهر قضيه بود و چندان با عقل سازگار نبود چرا که قاعدتا حرکت سنگين يک ضرب و دو ضرب بايد فشار***نده و خرد کننده شديد تري به مفاصل و مهره هاي گردني و کمري وارد کنند!
حقيقت امر چه بود؟
حقيقت اين بود که اعمال نفوذ در داوري و حق خوري هاي آشکاري که عموما ناشي از ..... کردن ورزش و يا بهتر بگويم آلودن ورزش به سياست بود بعدها باب روز ورزش قهرماني و مخصوصا ورزش هاي قدرتي و علي الخصوص دسته سنگين وزن وزنه برداري گرديد!
اوج حق خوري در وزنه برداري
اين مسئله مخصوصا زماني که کمونيست ها اتحاد جماهير شوروي را پايه ريزي کرده و از هر وسيله و راهکاري اعم از انساني و غير انساني و اعم از معقول و غير معقول براي اثبات برتري پوشالي کمونيسم روسي بر غرب استفاده هاي ابزاري مي کردند به بالاترين و زننده ترين درجه خود رسيد.
نکته
مدال و عناوين قهرماني المپيک معتبرترين مدال ها و عناوين در ورزش هاي قهرماني محسوب مي شود به گونه اي که بارها ديده شده است افراد براي تصاجب اين مدال و اين عناوين از مدال هاي و عناوين قهرماني جهان گذشته و به جاي شرکت در رقابت هاي قهرماني جهان به تمرينات آماده سازي خود همت گماشته و براي رقابت هاي المپيک برنامه ريزي و تمرين کرده اند.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#84
Posted: 10 Oct 2012 18:40
مواد اصلي پاورليفتينگ نوپا
گفتيم که در نهايت سه حرکت ددليفت، اسکوات و پرس سينه به عنوان سه ماده رشته نوپاي پاورليفتينگ انتخاب شد و جالب است بدانيد که پرس سينه و اسکواتي که به عنوان پرس سينه و اسکوات استاندارد اين رشته نوپا پذيرفته شد فرم اصلاح شده و استاندارد شده از انواع پرس ها و ليفت هايي بود که تا آن زمان هرکس و هر منطقه اي اين پرس ها و ليفت ها با به شکل و فرم متفاوت اجرا مي کرد.
استاندارد سازي پرس سينه
پرس سينه فرم اصلاح شده back press بود. تا آن زمان ورزشکاران براي اجراي اين حرکت بر روي زمين و به پشت دراز مي کشيده و وزنه را بر روي سينه خود گذاشته و سپس وزنه را با دست ها به سمت بالا پرس مي کرد.
سوال
شايد اين سوال براي شما پيش آمده باشد که اين ورزشکار که اين حرکت را به اين فرم اجرا مي کرد چگونه وزنه را از روي زمين بلند کرده و بر سينه مد مي گذاشت؟
پاسخ
معمول ترين روش اين بود که درزير صفحه هاي چيده شده به هالتردر طرفين دو عدد جعبه در ارتفاع مناسب مي گذاشتند و وقتي ورزشکار در زير هالتر مي خوابيد و هالتر را در دست مي گرفت دو نفر اين جعبه ها را از زير وزنه کنار مي زدند و ورزشکار نيز وزنه را تا روي سينه فرود مي آورد و آنگاه تقلا براي بالا زدن وزنه شروع ميشد.
ميز پرس ابداع مي شود!
در سال هاي دهه 1950 ميلادي بودکه ميز پرس ابداع شد و افراد به جاي اينکه بر روي زمين دراز کشيده و وزنه را بدين ترتيب بالا بزنند بر روي ميز پرس هاي ابتدايي و اوليه دراز کشيده و حرکت را تقريبا به فرمي که ما امروزه اجرا مي کنيم اجرا مي کردند.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#85
Posted: 10 Oct 2012 18:44
شيوه اجراي قديمي و حوادث ناگوار
مشکلي که در اجرا به شيوه گذشته وجود داشت اين بود که پس از اتمام حرکت بايد دوباره جعبه ها را زير وزنه مي کاشتند و ورزشکار نيز وزنه را بر روي آن فرود آورده و از زير وزنه خارج مي شد که اين مسئله مصدوميت ها و حوادث ناگواري را رقم مي زد و دشواري هاي زيادي هم داشت که با ادلع ميز پرس اين مشکلات منتفي شده بود.
تغيير نام
در اين دوره بود که حرکت پرس سينه که تا ديروز back press ناميده مي شد به bench press تغيير نام داد و واژه bench از ميزي که اين حرکت از اين به بعد بر روي آن اجرا شد گرفته شد!
استاندارد سازي اسکوات
اسکوات پايي که به عنوان حرکت استاندارد شناخته شده بود نيز با فرمي از اسکوات ها که تا ديروز deep knee bend ناميده مي شد و استاندارد مشخصي هم نداشت تفاوت هاي زيادي کرده بود.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#86
Posted: 10 Oct 2012 18:48
Deep Knee Bend
سابقا و تا پيش از استاندارد شدن حرکت اسکوات پا فرم هاي گوناگون اسکوات که به نام عمومي deep knee bend نيز سناخته مي شد به اين ترتيب اجرامي شد که افراد مطابق تصوير بالا در زير وزنه قرار گرفته و تا جايي که در توان داشتند و تا جايي که کپل با زمين تماس پيدا کند زير وزنه مي نشستند و سپس اقدام به بلند شدن مي کردند و صد البته مصدوميت هاي زمين گير کننده زانو در بين افرادي که چنين اسکوات هايي را اجرا مي کردند بسيار شايع بود.
شايد بد نيست بدانيد که اجراي اين چنيني اسکوات به صورت رکورد تکي هم مطرح نبود و افراد معمولا در رکوردهايي که ثبت مي کردند علاوه بر تناژ وزنه تعداد تکرارهايي که داشتند را نيز مد نظر داشتند.
Harry Fields
به طور مثال در سال 1939 فردي به نام Harry Fields با وزنه 400 پوندي که تقريبا معادل 181 کيلوگرم مي شود رکورد غير رسمي جهاني خود را به ثبت رسانده و 15 بار به شيوه اي که ياد شده و کپل تا تماس با زمين پايين مي رفت اين حرکت را اجرا نمود.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#87
Posted: 10 Oct 2012 18:52
پايه اسکوات
استفاده از پايه اسکوات نيز تا پيش از استاندارد شدن اين حرکت در رشته نوپاي پاورليفتينگ معمول نبوده است و افراد از روش هاي مختلف براي قرار دادن وزنه در پشت گردن براي اجراي حرکت استفاده مي کردند.
اسکوات و روش هاي پر خطر
در برخي موارد وزنه به کمک چندين نفر از روي زمين بلند شده و در پشت گردن فرد گذاشته مي شد و در برخي موارد ديگر از روش هاي پر خطر و مخاطره آميز ديگر استفاده مي کردند که با استاندارد شدن خود حرکت اسکوات پا، پايه اسکوات نيز ابداع شده و به کار گرفته شد.
اصطلاح دامنه حرکت
همچنين در جريان استاندارد سازي اسکوات پا بر اين مهم نيز تاکيد شده بود که بدن در زير وزنه تا جايي که بالاترين قسمت ساق ها در امتداد مفصل لگن باشد و نشستن بيش از اين جايز و لازم نبود.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#88
Posted: 10 Oct 2012 18:55
ددليفت بي نياز از استاندارد سازي
حرکت ددليفت حرکتي بود که به همان فرمي که اجرا مي شد به رسميت شناخته شده بود و در استاندارد سازي اين حرکت نياز به تغيير چنداني حس نمي شد.
فرد وزنه را از روي زمين بلند کرده و قامت را زير وزنه صاف مي کرد و اساس کار همين بود و صد البته زانو ها هم بايد قفل مي شدند.
نکته اي شنيدني
همچنين در مسابقات افراد بايد پس از شنيدن صداي داور مبني برتاييد حرکت اين وزنه را دوباره پايين آورده و بر زمين مي گذاشتند!
پاورليفتينگ مدرن
به همت دو کشور آمريکا و بريتانيا بود که در سال 1973 فدراسيون جهاني پاورليفتينگ ( IPF )تشکيل شد و اولين دوره رقابت هاي پاورليفتينگ قهرماني جهان و در همان سال برنامه ريزي و اجرا شد.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#89
Posted: 10 Oct 2012 18:59
پاورليفتينگ بانوان
زماني که فدراسيون جهاني پاورليفتينگ تشکيل شد پرورش اندام سال ها بود که در جهان شناخته شده بود و زنان نيز در اين عرصه فعاليت هاي چشمگيري داشتند.
از آنجايي که پاورليفتينگ و پرورش اندام و حتي وزنه برداري را مي توان در برخي موارد شبيه به هم دانست و در حقيقت اين سه رشته از يک خانواده محسوب مي شوند فعاليت زنان در رشته پاورليفتينگ هم مطرح شد و زمينه براي به رسميت شناخته شدن فعاليت بانوان در رشته نوپاي پاورليفتينگ هم در کمترين زمان ممکن مهيا شد.
مسابقه قهرماني کشور بانوان
اولين مسابقه قهرماني کشور بانوان در رشته پاورليفتينگ در سال1978 در آمريکا برگزار شد و فدراسيون جهاني پاورليفتينگ هم رقابت هاي قهرماني بانوان را در سال 1979 به رسميت شناخته و درفهرست رقابت ها گنجاند.
محدوديت ها
در حوالي سال 1978 بود که قوانيني به تصويب رسيد و بر اساس اين قوانين ورزشکاراني که در باز هاي المپيک شرکت کرده و يا در رده هاي بالاي قهرماني در سطح جهان مسابقه مي دهند بايد تابعيت کشوري را داشته باشند که زير پرچم آن کشور رقابت مي کنند و اين قانون از سال1980 لازم الاجرا شد.
فدراسيون پاورليفتينگ
در نتيجه تشکيلات AAU کنترلي که تا ديروز بر ورزش آماتوري سطح جهان و از جمله پاورليفتينگ داشت را از دست داد و فدراسيون پاورليفتينگ ايالات متحده آمريکا در سال 1980 تاسيس شده و امور پاورليفتينگ در اين کشور را بر عهده گرفت.
داروهاي نيروزا در پاورليفتينگ
از بدو پيداش وزنه برداري در فرم رسمي و جهاني استفاده از استروئيدها و داروهاي نيروزا در اين رشته معمول بود و صد البته اين روند در ورزش و در رشته نوپاي پاورليفتينگ هم مشهود بود.
بعدها کساني که استفاده از استروئيد و داروهاي نيروزا در پاورليفتينگ را محکوم مي کردند و کساني که استفاده از دارو در اين رشته را الزامي مي دانستند راه خود را از يکديگر جدا کردند و انشقاق صورت گرفت.
روزگار غریبی ست نازنین ...
ارسالها: 2557
#90
Posted: 13 Oct 2012 10:03
نكته
– کسی نمی داند که اولین شخصی که این تمرین یا ورزش را شروع کرد چه کسی بوده است ولی هر کس بوده احتمالاً پیش از ۷۷۶قبل از میلاد یعنی سالاولین بازی های المپیــک با ستــا نی می زیستـه است . احتمالاً این شخص در محل فعلی یونان یا در نزدیکی های آن زندگی می کرده است .دانستـن این امر از آنجا ناشی می شود که رکوردهایی که ورزشکاران و قهرمانان رشته های مختلف در اولین دوره بازی های المپــیک به دست آوردند مسلماً با استفاده از وزنه بوده است . اگر این شخص یونانی نبوده حتماً ساکن سرزمینـی از نواحی شرقی دریای مد یـترانه بوده است . تاریخ دانان و باستان شناسان شواهدی پیـدا کردند که مصری ها، ایرانی ها ، چینی ها و ماد ها و بابلی ها ، سنگ یا اشیاء فلزی را در دست می گرفتند و تمرین پرش و دو انـجام می دادند . فکر ایجـاد قدرت و تحمل به وسیله ایجاد مقاومت یک عضله یا گروه عضلات بسیار سود مند است . مشهورترین دزدان دریایی عصر قـدیم رومی ها این فکر را از یونـانی ها گرفته و اما رومی از این روش در تربیت سـربازان خود استفـا ده سرشار می کردند . اسناد تاریخی که از این فوم به جا مانده حکایت می کند که سربـازان رومی هنگام رژه بارهای سنگین حمل می کردند که در هنگام شدت سنگینی این بارها کمتر احساس شود این سرباز رومی می دوید و می پرید و شنا می کرد و در همه احوال سنگ و میله های فلزی با خود حمل می کرد او دست هایش را با قطعه چوبی که در طرف آن سنگ قرار گرفته بود تمرین می داد و این اولین دمبل بود .
در همین عصر بود که روم به دنیای متمدن حکومت می کرد و یک یونانی به نام «میلوی کورتتونا» تمرین های وزنه برداری را اگر هم اختراع نـکرده ارائه داد. میلو همه روزه گاو نری را با شانه هایش بلند می کرد او از هنگامی که گاو نر گوساله بود این تمرین را شروع کرد و تازمانی که حیوان بزرگ شد ادامه داد میلو به مدت چهل سال در بازی های المپیـک قهرمان بود .
– در دوران روم باستان رومی ها همیشه ادعای وراثت را داشتند و معتقد بودند که قدرت به طور ارثی به اهالی روم اهدا شده و آنهانیرومندان روی زمین هستند .
سامسون نیز یکی از اسطوره های قدرت است که داستان ویران کردن معبد کفار به دست او بسیار است . هرکول هم در اساطیر یونان باستان مظهر نیرو و توانمندی است . در قرن چهارم قبلاز میلاد مسیح در چین سلسله « شو» سربازان خود را با تمرین با وزنه آماده و جنگ آور می کردند
در مصر باستان شخصی به نام « بنی آل حسن » زندگی می کرد که مهارت و نیروی خاصی در بلند کردن سنگ های عظیم مرمر و شمش های سرب داشت میلو از شهر کروتون مشهورترین ورزشکار المپیـک باستان بود او قدرتش را با بلند کردن گاو نر و بردن آن به ورزشگاه به اثبات رسانید .
« لوئی سیر » اهل کانادا در سال ۱۸۷۷ د رسن ۱۴ سالگی بدون اینکه از سر گذشت و زندگی نامه میلو خبر داشته باشد قدرتش را با بلند کردن یک گوساله به نمایــش گذارد و سر انجام نیرویش را به افســانه پــیوند زد . در یو گسلاوی یک بازرگان چرم به نام پمیوینوس زدسیموس نقش و نگار قدرت انسانی خود را روی سنگ مقبــره خود حکاکی کرده است . همچنین «ژولیوس وسان » مشهور روی شانه های خود یک اسب را حمل می کرد. درست است که نمونه های بیان شده با ورزش پاورلیفتینگ امروزی فاصله زیادی دارد اما به هر حال مقدمه ای برای تمرینات با وزنه بود که گسترش آن موجب پدید آمدن رشته های مختلف ورزش با وزنه بود.
روزگار غریبی ست نازنین ...