انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
ورزش
  
صفحه  صفحه 28 از 32:  « پیشین  1  ...  27  28  29  30  31  32  پسین »

مقالات ورزشی


زن

 
آسیب های شایع در ورزش فوتبال چیست و چگونه با آنها برخورد کنیم


حدود نیمی از آسیب ها در فوتبال آسیب اندام تحتانی است . ( زانو به تنهایی ۳۶% موارد را تشکیل می دهد ) . اندام فوقانی ۳۰% آسیب ها و ستون فقرات و احشاء باقی موارد را تشکیل می دهند .






آسیب های شایع در ورزش فوتبال چیست و نحوه برخورد با آنها چگونه است.
حدود نیمی از آسیب ها در فوتبال آسیب اندام تحتانی است . ( زانو به تنهایی ۳۶% موارد را تشکیل می دهد ) . اندام فوقانی ۳۰% آسیب ها و ستون فقرات و احشاء باقی موارد را تشکیل می دهند .
اگر بخواهیم اختصاصی تر و بر حسب نوع آسیب این طبقه بندی را انجام دهیم به شرح زیر خواهد بود .
▪ کشیدگی ۴۰%
▪ کوفتگی ها ۲۵%
▪ در رفتگی ها ۱۵%
▪ شکستگی ها ۱۰%
▪ ضربه های خفیف ۵%
▪ و سایر موارد ۵%
فردی که در ارتباط با مراقبت از ورزشکاران است ، لازم است ماهیت و شدت این آسیب ها را بشناسد و با تشخیص ، درمان و توان بخشی آنها آشنا باشد . همچنین تدابیر برای ئیشگیری کننده یا کاهش دهنده اثرات ناتوان کننده صدمات در ورزش های تماسی اهمیت به سزا دارد .
در این نوشتار با آسیب های شایع در فوتبال و سایر ورزش های تماسی که سرعت و شدت بالا دارند آشنا می شویم .


● صدمات مغزی
صدمات مغزی در ورزش های تماسی از علل ناتوانی و مرگ به شمار می رود . صدمات مغزی به عنوان علت منتهی به مرگ در زمین بازی شناخته شده است . آمار نشانگر ثابت ماندن میزان مرگ در محدوده ۱۰-۵ مرگ در سال است که معادل نسبت خطری برابر ۶۵% به ازای هر ۱۰۰۰۰۰ بازیکن است .
▪ آسیب های ناحیه ای مغز : شامل خونریزی های مغزی ، کوفتگی مغز و خونریزی های زیر سخت شامه و بین سخت شامه و استخوان جمجمه می باشد . هماتوم داخل مغز و کوفتگی مغز معمولا باعث سردردهای دائم و دوره هایی از گیجی و فراموشی می شوند . این صدمات نیاز به CT اسکن و ارزیابی دقیق عصبی دارند .
یکی از وخیم ترین صدمات مغزی ، خونریزی و تشکیل هماتوم در فضای بین سخت شامه و استخوان جمجمه است . این خونریزی به دنبال آسیب شریان های ممنژ و در ضربات وارده به گیجگاه رخ می دهد . در ابتدای آسیب ممکن است حال عمومی مصدوم خوب باشد و احیاناً به جز سردرد مختصر علامت دیگری نداشته باشد . اما سریعا وضعیت دماغی مختل می شود ، مردمک ها تغییر می کنند و کوما و مرگ حادث می شود . بنابراین در مواجهه با این صدمات نهایت دقت باید اعمال گردد .
صدمات جدی مغزی با بیهوشی آنی و طولانی ( بیش از ۵-۳ دقیقه ) همراهند . پس از به هوش آمدن ممکن است مصدوم دوباره بیهوش گردد . این حالت اغلب در هماتوم های زیر سخت شامه و بین سخت شامه و استخوان جمجمه دیده می شود . در این موارد باید احتمال آسیب ستون مهره ها و بی ثباتی آن را نیز در نظر داشت .
در صورت بروز صدمات جدی مراقبت های پزشکی اور ژانس و ارزیابی های تشخیصی کامل باید صورت گیرد . ورزشکارانی که صدمات متوسط تا شیدد مغزی دیده اند اجازه ادامه بازی های رقابتی را ندارند .


● صدمات گردن
آسیب های گردن طیف وسیعی از صدمات کششی ریشه های اعصاب تا در رفتگی و ( شکستگی را در بر می گیرد . طی یک دوره ۱۱ ساله ، ۱۱۶ مورد آسیب دائم نخاع گردنی در فوتبالیست ها گزارش شده است که عمده آنها در مدارس عالی فوتبال رخ داده است . هنوز هم در هر سال ۱۵-۳ مورد آسیب دائم نخاع در فوتبال رخ می دهد . اغلب این آسیب ها حاصل نیروی محوری طولی وارد شده بر گردنی است که اندکی خم شده است و به دنبال تماس توپ با سر حادث می شود .
در هر ورزشکار بیهوش باید احتمال آسیب گردن را در نظر داشت . توجه به بی حرکتی گردن وحضور حداقل ۳ نفر برای جابه جایی مصدوم لازم است . آمادگی برای انجام تمام مراحل عملیات احیاء باید وجود داشته باشد .
درد در ناحیه گردن با یا بدون یافته های عصبی نیازمند انتقال به مرکز پزشکی جهت ارزیابی های دقیق تشخیصی است . در تمامی لحظات هدف نهایی حفظ نخاع از آسیب بیشتر باید باشد .
کشیدگی و رگ به رگ شدن گردن در ورزش های تماسی شایع است . تشخیص این حالت بر مبنای رد سایر علل ، معاینه عصبی طبیعی و بررسی رادیولوژیک طبیعی است . درمان شامل استفاده از گردن بند و داروهای ضدالتهاب است . هر ورزشکاری که دامنه کامل حرکات گردن را نداشته باشد از ورزش های تماسی منع می گردد .
آسیب شایع دیگر حاصل اصابت به زمین از ناحیه حدفاصل شانه و گردن به گونه ای است که شانه از یک سو و گردن از سوی دیگر تحت فشار قرار گیرند . درد شدید سوزشی ممکن است همراه با مورمور شدن و بی حسی بازو باشد . این احساس کوتاه مدت است و گردن به راحتی حرکت می کند . اگر ورزشکار قادر به کشش کامل و متقارن دست ها و حرکات کامل گردن بدون درد شد می تواند به بازی باز گردد . تکرار صدمات مشابه ، علایم عصبی ماندگار و علایم دو طرفه نیاز به بررسی تشخیصی بیشتر قبل از برگرداندن ورزشکار به بازی دارد .
رعایت چند نکته در پیشگیری از صدمات نخاع گردنی در ورزش های تماسی حائز اهمیت است . همه مربیان ، پرسنل و کادر پزشکی باید استفاده از سر را در حرکت ورزشی منع نمایند . وسایل ایمنی باید کاملا متناسب و اندازه باشد و در نوجوانان متناسب با رشد آنها از وسایل جدید و به اندازه باید استفاده شود . بر تمرینات وضعیتی برای تقویت عضلات گردن باید تاکید گردد . صدمات وارده به گردن نیاز به بررسی فوری دارند و تدابیر لازم برای جلوگیری از حرکت گردن و آسیب بیشتر در حین انتقال ورزشکار به مراکز پزشکی باید صورت گیرد .


● صدمات پشت
صدمات پشت در ورزش های تماسی عمدتا در ناحیه کمر ایجاد می شوند . این آسیب ها بیشتر شامل رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات است ولی آسیب های استخوانی و دیسک نیز دیده می شود . رگ به رگ شدن و کشیدگی پشت به دنبال پیچش و خم شدن در کمر ایجاد می شود .
درد در ناحیه کمر متمرکز است و علائم انتشار درد به دیگر نواحی وجود ندارد . برای رد کردن احتمال آسیب استخوانی عکسبرداری لازم است .
التهاب حاد را را با استفاده از یخ و استراحت تسکین می دهند . توان بخشی انجام می گیرد و بازگشت به حالت طبیعی ۱۰ روز تا ۳ هفته به طول می انجامد .
کمردرد که همراه با درد سیاتیک یا دردهای انتشاری دیگر باشد ، در ابتدا به شیوه ای مشابه درمان می شود . درصورت باقی ماندن علایم بدون ضعف ، اقدامات تشخیصی نظیر MRI یا CT اسکن برای بررسی ضایعه دیسک باید صورت گیرد . درصورت نارسایی درمان اولیه و وجود دیسک ممکن است درمان دیگر نظیر تزریق موضعی یا جراحی لازم شود .
کمردردی که با خم شدن به پشت بدتر می شود می تواند نشانه ای از شکستگی کمان مهره باشد . تشخیص با رادیوگرافی و اسکن داده می شود . درمان شامل محدودیت فعالیت ، تمرینات انعطاف پذیری و کششی و استفاده از کرست کمری – پشتی می باشد .
شکستگی بدون علامت منعی برای فعالیت ورزشی نیست . شکستگی پیشرونده یا علامت دار ممکن است علائم فشار به ریشه عصبی را ایجاد کند و نیاز به مداخله جراحی پیدا کند .


● اندام فوقانی
▪ کمربند شانه ای
شایع ترین صدمات کمربند شانه ای در ورزش های تماسی ، شکستگی استخوان ترقوه و دررفتگی شانه می باشد .
شایع ترین استخوانی که در کمربند شانه ای در این ورزش ها دچار شکستگی می شود ترقوه است که در ورزشکاران نوجوان در اثر ضربه مستقیم به ترقوه ایجاد می شود . معمولا ثلث میانی ترقوه می شکند و تورم و تغییر شکل واضح پیدا می شود . شکستگی با عکسبرداری تایید می شود . درمان ، باندا ژ به شکل هشت لاتین ( ۸ ) برای عقب نگه داشتن شانه ها و استفاده از باند آویزان کننده دست برای راحتی بیشتر است .
بازگشت به ورزش پس از ۸ هفته در صورت فقدان علائم بالینی و جوش خوردن شکستگی بر اساس شواهد رادیولو ژیک صورت می گیرد . توان بخشی و حرکات کششی شانه پیش از بازگشت ورزش باید انجام گیرد .
در اثر افتادن روی شانه یا اصابت دو بازیکن ، اگر در وضعیتی که بازو در کنار بدن است نیرویی به نوک شانه وارد شود جداشدگی یا کشیدگی مفصل شانه رخ می دهد . آسیب از کشیدگی لیگامانی تا پارگی کامل آن متغیر است . حساسیت موضعی روی شانه وجود دارد . ضایعه در عکس رادیولوژیک تشخیص داده می شود . درمان شامل استراحت ، استفاده از یخ و آتل در موارد کشیدگی لیگامان است . در پارگی ها بر حسب مورد جراحی یا آتل گذاری صورت می گیرد . بازگشت به ورزش نیازمند دامنه کامل حرکات و کشش است . محافظت شانه با باندا ژ مفید خواهد بود . عارضه تاءخیری این آسیب می تواند ورم مفصل باشد .
فوتبال یکی از علل شایع دررفتگی شانه است . فرد مصدوم درد حاد و محدودیت حرکت دارد و کناره شانه صاف به نظر می رسد . برای تشخیص ؛ معاینه دقیق و عکسبرداری لازم است . درمان این آسیب جا انداختن آن توسط پزشک با تجربه است . شایع ترین عارضه آن ، دررفتگی مجدد است و تا ۸۵% بیماران زیر ۳۰ سال گزارش شده است .


● آرنج
دررفتگی آرنج به دنبال نیروی بازکننده و فشارنده شایع است . این آسیب در اولین فرصت به ملایمت و با دقت به وضعیت عروقی عصبی اندام جا انداخته می شود. پس از جااندازی عکس رادیولوژیک جهت حصول اطمینان لازم است . بازگشت به ورزش با استفاده از آتل محافظ ظرف ۳ تا ۶ هفته برحسب دامنه حرکات و کشش صورت می گیرد .


● دست و مچ
صدمات مچ و دست شامل کشیدگی لیگامان ها ، دررفتگی ، شکستگی استخوان های مچ و انتهای ساعد است . با بررسی دقیق حساسیت دامنه حرکت و وضعیت عروق و اعصاب تشخیص داده می شود .عکسبرداری ضروری است . درمان برحسب نیازفردی است و بازگشت به تمرینات از الگوی دقیقی تبعیت نمی کند . شکستگی انتهای استخوان های ساعد ممکن است به ۳ ماه التیام پیش از بازگشت به فعالیت نیاز داشته باشد . شکستگی های کف دست اگر چرخش نامناسب یا کوتاهی استخوان ها ایجاد نشده باشد ، بدون جراحی درمان می شوند . وقتی با معاینه و بررسی رادیولوژیک التیام مورد نظر به ورزش را می دهند . شکستگی انگشتان در اثر نیروهای پیچشی ، له کننده و خم کننده ایجاد می شوند . جااندازی و آتل بندی برای بسیاری از این صدمات مفید است و اجازه برگشت زودتر ورزشکار را به بازی می دهد .
برای صدمات ثابت و صدمات با التیام بستن انگشتان به هم اجازه حرکات کنترل شده را می دهد .
شستن دست به لحاظ موقعیت خود در معرض خطر می باشد . آسیب لیگامانی مفاصل آن شایع است . پارگی نسبی لیگامان به ۶-۳ هفته بی حرکتی در آتل و بانداژ پس از آن نیاز دارد . پارگی های کامل نیاز به ترمیم جراحی دارد . دررفتگی انگشتان دست متعاقب صدمات بازکننده یا خم کننده رخ می دهد . جا اندازی به دقت صورت می گیرد و یک دوره بی حرکتی اعمال می شود .


● اندام تحتانی
لگن لبه های استخوانی لگن در ورزش های تماسی بسیار مستعد آسیب هستند . آسیب می تواند به صورت کوفتگی یا کنده شدن اتصالات عضلات شکمی به استخوان باشد . برای افتراق این دو حالت شرح حال و معاینه دقیق لازم است . کوفتگی به دنبال ضربه مستقیم حادث شده و به درمان علامتی ( یخ و پد ) نیازمند است .
کنده شدن اتصال عضلات ، نتیجه انقباض عضلات شکم با تنه رانده شده به سمت مخالف است . مصدوم به خاطر درد نمی تواند تنه را کاملا راست نگه دارد . کنده شدن کامل عضلات نیاز به جراحی دارد اما اغلب موارد کامل نیست و به درمان های موضعی با یخ کمپرس پاسخ می دهد . بانداژ تنه که حرکات را در ناحیه مصدوم محدود می کند ، تمرینات کششی ملایم به اضافه پد محافظت کننده بازگشت به ورزش را تسهیل می کند .
در ورزشکاران نوجوان ممکن است ناحیه اپی فیز استخوان ران بلغزد . چنین حالتی یک وضعیت وخیم است که لازم است در هر ورزشکار نوجوانی که لنگش و درد در لگن یا حتی زانو دارد در نظر گرفته شود .


● ران
علیرغم استفاده از پد محافظتی کوفتگی عضله چهارسر رانی یک آسیب مهم در ورزش های تماسی است . ورزشکار اغلب به بازی ادامه می دهد و آسیب اولیه را بی اهمیت می انگارد . با ادامه خونریزی به داخل ران عضلات سفت ، متورم و با حرکت دردناک می شوند .
سندرم کمپارتمنت می تواند به وجود آید و باید حتما با معاینه دقیق رد شود . در صورتی که تنها کوفتگی عضله چهارسررانی وجود داشته باشد . اقدامات لازم برای کاهش خونریزی استفاده از باندکشی بی حرکت کردن و یخ خواهد بود . در اولین فرصت توان بخشی صورت می گیرد .
برای پرهیز از صدمه بیشتر به عضله در حال بهبود دامنه کامل حرکات متقارن لگن و زانو پیش از بازگشت به ورزش لازم است .
همچون تمام ورزش هایی که با دویدن همراهند کشش عضلات خلف ران ، در فوتبال نیز شایع است . تغییر ناگهانی نیرو می تواند باعث کشش یا حتی پارگی اتصال عضلانی – تاندونی گردد . شدت کشش از پارگی خفیف تعدادی فیبر عضلانی تا پارگی کامل عضله متغیر است .
برای درمان در ابتدا از یخ و بانداژ فشاری استفاده می شود . با تخفیف درد ، توان بخشی شروع می شود . بازگشت تدریجی به فعالیت با طبیعی شدن ، انعطاف پذیری ، کشش و تحمل عضلات صورت می گیرد .
پرهیز از آسیب بیشتر مهم است و با ادامه تمرینات کششی ، تکنیک صحیح و بانداژ مناسب برای جلوگیری از بازشدن بیش از حد زانو میسر می گردد.


● زانو
آسیب زانو در فوتبال و ورزش های تماسی بسیار شایع است . تقریبا تمام ساختمان های زانو می توانند صدمه ببینند که در هر مورد تست های تشخیصی و اقدامات لازم تشخیصی و درمانی توسط پزشک معالج صورت می گیرد .
آسیب لیگامان داخلی زانو بسیار شایع است . در این حالت حساسیت موضعی در تمام طول لیگامانی و در انتهای رانی و ساقی آن وجود دارد .
در صدمات زانو در ورزشکاران نوجوان بررسی رادیولو ژیک برای اطمینان از عدم آسیب صفحه رشد ضروری است .
در تکمیل اقدامات درمانی و برای بازگرداندن مصدوم به ورزش توان بخشی نیز صورت می گیرد .
دررفتگی زانو یک آسیب نادر است . مصدوم باید در عین محافظت از اندام آسیب دیده سریعاً از زمین خارج شود . ساق پا نباید در وضعیت آویزان قرار گیرد . جاندازی باید در اولین فرصت صورت گیرد .


● قوزک پا
صدمات قوزک پا در فوتبال شایع است . علت عمده آن پیچش پا و خم شدن پاست که بر ساختارهای لیگامانی پا صدمه می زند . شرح حال برای تعیین مکانیسم آسیب و کمک به تشخیص مهم است .
درد در محل قوزک داخلی یا قوزک خارجی بر حسب جهت گردش پا در هنگام آسیب وجود دارد .
تورم و حساسیت موضعی نیز دیده می شود . در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول درمان با توجه به حروف کلمه « Rice » انجام می گیرد : Rest استراحت – تحمل وزن در حد توان Ice استفاده از یخ ۲۰ دقیقه یا کمتر – چهار بار در روز Compression بانداژ یا آتل هوا Elevation بالا نگه داشتن عضو مصدوم جهت کنترل ورم سپس توان بخشی و آماده سازی برای بازگشت به ورزش صورت می گیرد .




سایت پزشکان ایران
     
  
زن

 
ورزش برای رفع درد گردن


گردن‌درد، مشکل نسبتا شایعی است که برای بعضی‌ها همه‌روزه اتفاق می‌افتد؛ اما خوشبختانه بسیاری از علایم آنرا می‌توان از بین برد.

گردن‌درد، مشکل نسبتا شایعی است که برای بعضی‌ها همه‌روزه اتفاق می‌افتد. اما خوشبختانه بسیاری از علایم درد گردن را می‌توان با حرکات کششی، تمرینات مقاوم‌سازی و حفظ حالات صحیح استقرار گردن کاهش داد یا کاملاً از بین برد و حتی بالاتر از همه اینها، گاهی می‌توان به همین ترتیب از بروز گردن‌درد جلوگیری کرد...

تحت هیچ شرایطی در صورتی که گردن درد شما همراه با احساس بی‌حسی در قفسه‌سینه، شانه و کتف، بازو و دست بود، حرکات و تمرینات زیر را انجام ندهید زیرا این تمرینات بیشتر در شرایطی توصیه می‌شوند که درد در اثر وضعیت‌های نامناسب و فشارها و ضربه‌های کوچک و سبک به وجود آمده باشند. در غیر این صورت اگر در اثر صدمات شدید و یا در حالی که درد بی‌دلیل و خود به خودی به وجود آمده است، حتماً به پزشک مراجعه نمایید. حفظ سلامت و صرف وقت برای آن بهتر از تأسف خوردن برای عواقب کارهای نسنجیده است. ضمن این‌که در هر حال باید درمان‌های اولیه گردن‌درد را هم پشت سر بگذارید:

1. گرمادرمانی: یک دوش آب گرم بگیرید و اجازه دهید که آب مستقیما به گردن شما برسد. همچنین می‌توانید از جکوزی، پدهای گرم و بطری آب گرم استفاده کنید. فشار آب را تا اندازه‌ای که پوست کمی ‌قرمز و اندکی گرم شده باشد می‌توانید نگه دارید.

2. استراحت: از انجام حرکات و کارهایی که درد شما را شدیدتر می‌کنند خودداری کنید و به گردن‌تان استراحت دهید.

در حالی عضلات کتف‌تان شل و ریلکس می‌باشد، سرتان را به یک طرف بچرخانید تا احساس کشش در گردن کنید، به طوری که نگاهتان به روی کتف و شانه باشد. 6 ثانیه مکث کنید و این حرکت را برای هر طرف 3 بار انجام دهید.
سر خود را به جلو خم کنید، به‌طوری که چانه‌تان به قفسه‌سینه برسد. برای ایجاد کشش بیشتر می‌توانید با کمک انگشت به آرامی ‌از پشت سر فشار اندکی وارد کنید تا بیشتر به سمت قفسه‌سینه خم شود. زمانی که احساس کشش کردید به مدت 6 ثانیه مکث کنید و سپس به حالت اولیه برگردید. این حرکت را می‌توانید 3 بار تکرار کنید.

کف دست را روی پیشانی‌تان قرار دهید (مانند حالت قبل) اما این بار رو به جلو فشار وارد کنید و در اینجا نیز سعی کنید سر و دست حرکت نکند. 10 ثانیه مکث کنید و 3 بار تکرار کنید.
دست خود را دوباره بر کنار سرتان بگذارید اما این‌بار سر خود را به سمت شانه بچرخانید، به طوری که می‌خواهید بالای کتف و شانه را ببینید اما حرکتی نداشته باشید. 10 ثانیه مکث کنید و برای هر طرف 3 بار تکرار کنید.


گردن خود را به آرامی‌ به بغل خم کنید و با دست نیز فشار اندکی برای ایجاد کشش بهتر وارد کنید؛ 6 ثانیه مکث کنید و به حالت اولیه برگردید. این حرکت را برای هر سمت 3 بار انجام دهید.
یک دست خود را یک طرف سرتان بگذارید و سر را به سمت دست فشار دهید اما سعی نکنید آن را فشار دهید. روی این حالت 10 ثانیه تمرکز کنید. این حرکت را برای هر طرف 3 بار انجام دهید.
استفاده از بالش مناسب: در صورتی که بیش از یک بالش زیر سرتان می‌گذارید، از بالش‌های طبی استفاده کنید. بالش در صورتی که به درستی انتخاب شود، با حفظ فقرات گردنی در وضعیت صحیح از درد شما می‌کاهد.
     
  
زن

 
نحوه صحیح ایستادن، نشستن و خوابیدن


هنگامی که در مورد سلامتی صــحبت بـه میـان می‌آیـد، بی تـردید وضــعیت صحیـح قرارگـیـری بـدن شـمـا هـنـگام فعالیتهای گوناگون در راس عوامل مهم سلامتی قـرار خـواهد گـرفـت زیـرا...
هنگامی که در مورد سلامتی صــحبت بـه میـان می‌آیـد، بی تـردید وضــعیت صحیـح قرارگـیـری بـدن شـمـا هـنـگام فعالیتهای گوناگون در راس فهرست عوامل مهم سلامتی قـرار خـواهد گـرفـت زیـرا بـه انـدازه تغذیه مناسب، ورزش، پـرهـیـز از مواد الکلی و مـخدر و سیگار در حفظ سلامتـی بـدن موثر میباشد. وضـعـیت صحیح قرارگیری اندامها کمک می‌کند تا کـارهـایـتـان را بـا انـرژی بیـشتـر و اسـتـرس و خـستگی کمتر به انجام رسانید.
هنگامیـکه وضعـیت بدن شما در حالت مناسب می‌باشد:
۱) هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن کمترین فشار و استرس روی عضلات پشتیبان و رباطهای بدن شما اعمال میگردد.
۲) وضعیت ستون فقرات شما در حالت استراحت و خنثی میباشد.
۳) اعضاء حیاتی بدن در مکان صحیح قرار دارند.
۴) عملکرد طبیعی دستگاه عصبی شما بهتر صورت میپذیرد.
۵) در دراز مـدت بر روی دستگاه گوارش-تنفس-عضلات -رباطها و استخوانهای بدن تاثیر میگزارد.
۶) استخوانها و مـفاصـل در وضـعـیت صـحیـح خـود قـرار دارنـد و کـارایـی عضـلات حداکثر میباشد.
۷) تحلیل و سـایش نـابـهنـجار مـفاصل کاهش یـافته و از التهاب مفاصل جلوگیری بعمل می‌آید.
۸) از ثابت قرار گرفتن ستون فقرات در وضعیت غیر طبیعی جلوگیری میکند.
۹) از مشکلات کمردرد و دردهای عضلانی جلوگیری میکند.
۱۰) از خستگی جلوگیری میکند زیرا استـفـاده بهینه از عضلات بدن انرژی مصرفی بدن را کاهش میدهد.
۱۱) در بهبود ظاهر شما موثر است.
وضعیت نادرست بدن بر اثر موارد زیر ایجاد می‌گردند:
۱) سوانح و مصدومیتها.
۲) اضافه وزن و چاقی.
۳) تکیه گاه نامناسب تشک در هنگام خواب.
۴) مشکلات بینایی.
۵) کفش نامناسب و پاشنه بلند.
۶) عـادات نشـستن، ایـستـادن و خـوابـیـدن بی دقت.
۷) اعتماد بنفس پایین.
۸) عضلات ضعیف و انعطاف ناپذیر.
۹) طراحی نامناسب محل کار.
مـهمتـرین قسـمت بـدن که نقش بسزایی در داشتن وضعیت صحیح بدن ایفا می‌کـنـد، ستون فقرات می‌باشد. ستون فقرات شما دارای قوسهای طبیعی است که باید آنها را در وضعیت طبیعی خودشان همواره حفظ کرد. سـتون فـقـرات از ۳۲-۳۴ مـهـره تـشکـیـل یافته:
۷ مهره گردنی، ۱۲ مهره پشتی، ۵ مهره خاجی و ۳ الی ۵ مهره دنبالچه ای.
میـان مـهره‌‌های کمر در دیسک کمـر واقع است که در واقع نقش ضربه گیر را ایفا میکند. هنـگــامی که شما فشار بیش از حد و نامناسب به ستون فقرات اعمال می‌کنـیـد، بـه دیسک کمر فشار می‌آید و آن را از مکان خود جابجا کــرده و به اعصاب اطراف خود فشار آورده و ایجاد درد می‌کند.
● شرایط لازم برای داشتن وضعیت صحیح
۱) عضلات قوی و انعطاف پذیر.
۲) حرکات طبیعی مفاصل.
۳) توازن قدرت عضلانی در دو سوی ستون فقرات.
۴) آگاهی از وضعیت بدن در حالات مختلف.
● تست وضعیت صحیح بدن
شـما بـا این ۲ تست قادر خواهید بود از وضعیت صحیـح و طبیعی بدن خود آگاه گردید:
۱) تست دیوار
از طـرف پشت به دیوار تکیه داده در حالیـکه پشـت سـر و باسن شما با دیوار تماس داشته و پاشنه پا ۱۵ سانتیمتر از دیـوار فاصله داشته باشد. اکنون فاصله بین گودی گردن و کمر خود را اندازه بگیرید. اگر ایــن فاصله در نــاحیه گـردن ۵ سانتیمتر و در کمر بین ۲.۵ تا ۵ سـانـت بــاشــد وضعیت بدن شما ایده آل است و گرنه بـایـد بـه یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
۲) تست آینه
▪ نمای روبرو: روبـروی یـک آیـنه تمام قد بایستید و موارد زیر را چک کنید:
۱) شانهای شما باید همسطح و تراز باشند.
۲) سر شما باید مستقیم وصاف باشد.
۳) دو سوی باسن شما همسطح و تراز و کشـکـک‌‌های دو پا باید مستقیم رو به جلو باشند.
۴) فاصله میان بازوها و دو طرف بدن یکسان میباشد.
۵) قوزک‌‌های دو پای شما باید مستقیم و صاف باشد.
▪ نمای پهلو:با گرفتن عکس و یا کمک از یک دوست میسر میباشد:
۱) سر باید قائم و افراشته باشد و به جلو و یا عقب خمیده و افتاده نباشد.
۲) چانه باید موازی با سطح کف اتاق باشد و به سمت پایین و یا بالا کج نشده باشد.
۳) شکم باید هموار و مسطح باشد.
۴) زانوها باید صاف و مستقیم باشند.
     
  
زن

 
ورزشهایی که کمردرد را بدتر می‌کنند


كمردرد یكی از شایع‌ترین مشكلات مردم دنیا است و گفته می‌شود كه سالانه حدود ۵۰درصد ساكنان كره زمین یعنی...

كمردرد یكی از شایع‌ترین مشكلات مردم دنیا است و گفته می‌شود كه سالانه حدود ۵۰درصد ساكنان كره زمین یعنی رقمی بیشتر از ۳ میلیارد نفر حداقل یك بار دچار كمردرد می‌شوند. ورزش می‌تواند موجب بهبود كمر درد شود اما به شرطی كه به‌صورت درست انجام شود. البته برخی از ورزش‌ها می‌توانند كمر درد را بدتر كنند. دانشگاه میشیگان آمریكا با انتشار نتیجه یك تحقیق گسترده ضمن اشاره به اینكه قبل از آغاز هر گونه فعالیت ورزشی بهتر است با پزشك خود مشورت كنید، توصیه‌های زیر را برای ورزش پس از بهبود كمر درد دارد: ورزش‌هایی كه صدمه كمتر دارند مانند شنا، راهپیمایی و دوچرخه سواری معمولا برای كمر درد سالم‌تر هستند.
اگر قبل از ورزش گرفتگی عضلات دارید حمام گرم قبل از ورزش كمك‌كننده است. لباس گشاد و راحت بپوشید و كفش ورزشی مناسب استفاده كنید. هر ورزشی كه موجب درد می‌شود باید متوقف شود. از ورزش‌های شكم، چرخش لگن، رساندن دست به نوك پا و هر گونه ورزشی كه موجب خم شدن كمر به سمت عقب می‌شود خودداری كنید. فوتبال، والیبال و ورزش‌هایی از این قبیل ممنوع است.
از هر گونه فعالیتی كه به كمر فشار زیاد وارد می‌كند مانند بلند كردن وزنه‌های سنگین خودداری كنید. متخصصان می‌گویند بیشتر كسانی كه به كمردرد دچار می‌شوند یا كارمندانی هستند كه مجبورند مدت زیادی پشت میز بنشینند یا رانندگان جاده‌ها هستند كه مدت طولانی رانندگی می‌كنند. این نوع كمردردها را می‌توان بدون صرف هزینه‌های سنگین با تغییر در نحوه فعالیت، پیشگیری و درمان كرد.
     
  
زن

 
از دستگاه‌های ورزشی، خودسرانه استفاده نکنيد



در فیزیوتراپی و طب فیزیکی و توانبخشی از وسایل گوناگون برای عصب و عضله بهره می‌بریم اما بر طبق اصول و قوانین و در...

مدتی است در رسانه‌های گوناگون تبلیغ دستگاه‌های ورزشی و الکتروعضلانی را می‌بینیم و گاهی در این تبلیغات ادعا می‌شود که برای افزایش فعالیت و تقویت عضلات می‌توان از این دستگاه‌ها استفاده کرد و حتی به منظور زیبایی گونه‌ها‌ و تناسب‌اندام نیز می‌توان از این وسایل بهره جست. متاسفانه شیوه اطلاع رسانی به گونه‌ای است که به طور کامل نمی‌توان به شیوه کار کامل این دستگاه‌ها پی برد اما می‌توان حدس زد که به منظور کاهش درد اندام‌ها و ورزیده ساختن عضلات به کار می‌رود. در اینجا نظر کارشناسان طب فیزیکی و توانبخشی و فیزیولوژی ورزشی را در این باره جویا شده‌ایم که می‌خوانید...

دکتر حبیب مفخم متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: «بهتر است بدانیم که هر کاری، فعالیتی و حرکتی به‌صورت طبیعی مفید و موثر است. در نتیجه استفاده از وسایلی هرچند موثر در تحریک الکتریکی عضلات، نمی‌تواند تاثیر ورزش و حرکت فعال و ارادی عضلات را داشته باشد البته در فیزیوتراپی و طب فیزیکی و توانبخشی از وسایل گوناگون برای عصب و عضله بهره می‌بریم اما بر طبق اصول و قوانین و در جلسات متعدد و تحت نظر کارشناسان انجام می‌گیرد. بهتر است با کارهای طب فیزیکی و توانبخشی و فیزیوتراپی آشنا شویم تا مردم خود به اهمیت موضوع پی ببرند.»

فیزیوتراپی یكی از شاخه‌های توان‌بخشی است كه شامل شاخه‌های زیر است:
1. الكتروتراپی
2. حرکت درمانی و مكانوتراپی
3. آب درمانی یا هیدروتراپی

فیزیولوژیست‌های ورزشی چه می‌گویند؟
دکتر فرشاد غزالیان فیزیولوژیست ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علمی تحقیقات بر این باور است ورزش فعال، آثاری به مراتب پایدارتر و موثرتر از ورزش‌های غیرفعال با دستگاه دارد. او می‌گوید: «بیماران مبتلا به آرتروز، کمردرد، گردن‌درد و اختلالات گوناگون عضلات و مفاصل، اگرچه با روش‌های فیزیوتراپی و دستگاه‌ها می‌توانند و در مواردی باید کار کنند و نتیجه هم می‌گیرند، نسخه ورزشی، بخش جدایی‌ناپذیر درمان اختلالات عضلات و استخوان و مفاصل و رسیدن به تناسب‌اندام است. دستگاه‌های الکتریکی و مکانیکی اگرچه ممکن است تا حدودی به شل کردن عضلات و تقویت آنها کمک کند، به تناسب اندام واقعی و کاهش چشمگیر درد و التهاب کمک چندانی نمی‌کند.

در ادامه، دکتر حبیب مفخم درباره نقش طب فیزیکی در بیماری‌های گوناگون توضیح می‌دهد و بر این باور است که دستگاه‌های فیزیوتراپی در مطب یا بیمارستان می‌توانند موجب هدایت طرح درمان شوند و دستگاه‌های مخصوص بیمار که در بازار موجود است، درمان جزیی را در منزل و با نظر متخصصان این رشته ادامه می‌دهد.

1. الكتروتراپی
دستگاه‌های مورد استفاده در الكتروتراپی با هدف كاهش درد، كاهش اسپاسم، كاهش چسبندگی، بازتوانی و تقویت عضلات بیماران به صورت زیر تقسیم بندی می‌شود.

استفاده از اشعه فروسرخ: اشعه مادون قرمز جریانی با طول موج 1000 تا 40 هزار آنگسترم است كه وقتی با بدن برخورد می‌كند به گرما تبدیل شده و باعث افزایش جریان خون در نقطه درمان می‌شود و در نتیجه باعث بهبود تغذیه و دور شدن مواد زایدی می‌شود كه به علت سیكل درد ایجاد شده‌اند.
این روش برای كاهـــش درد،‌ كاهش اسپـاسم،‌ كاهـش سفتـی،‌ افزایش دامنه حركتی،‌ صدمات و ضایعات ورزشی،‌ آماده‌سازی بیمار برای انجام حركات‌ ورزشی‌ و تكنیك‌های ‌درمانی استفاده می‌شود.

استفاده از کیسه داغ:‌ كیسه مخصوصی است كه دارای گرمای مرطوب بوده و ضمن گرم نمودن ناحیه مورد درمان با خاصیت افزایش گردش خون در ناحیه درمان كاربردهای زیر را دارد.
از این روش برای كاهش اسپاسـم، كاهــش درد، كاهش‌چسبندگی،‌ کاهش سفتی بافت نرم،‌ افزایش دامنه حركتی، كاهش گرفتگی عضله و آماده‌سازی‌‌ بیمار‌ برای‌ انجام‌ حركات‌ ورزشی‌ و تكنیك‌های‌ درمانی استفاده می‌شود.

استفاده از امواج مافوق صوت: اشعه مافوق صوت با فركانس بیش از 20 هزار هرتز و شدت 5/0 تا 3 ولت بر سانتی‌متر با عمق نفوذ حدود 5 سانتی‌متر كه با ایجاد گرمای عمقی در بدن باعث افزایش گردش خون و نفوذپذیری غشای سلولی و نیز تخلیه منطقه درمان از مواد دردزا می‌شود.
از این روش برای از بین بردن چسبندگـی، كاهش التهاب،‌ كاهش اسپاسم عضلانی، كاهش درد، آزاد‌سازی‌‌ بافت‌ از مواد دردزا و افزایش‌دامنه‌حركتی استفاده می‌شود.

استفاده از امواج دیاترمی: از انواع امواج كوتاه رادیویی است و بر اساس طول موج مورد استفاده در فیزیوتراپی باعث ایجاد گرمای عمیق یا سطحی در ناحیه درمان می‌شود.
از این روش نیز برای كاهش اسپاسم، كاهش درد و افزایش دامنه حرکتی استفاده می‌شود.

استفاده از جریان گالوانیک: در عضلاتی که به علت قطع عصب و یا ضایعه عصبی قادر به انقباض نیستند، زمان تحریک بالایی لازم است تا جریان به همه فیبر‌های عضله برسد و باعث انقباض آن عضله شود و جریان گالوانیک با شدت 5/0 تا 5/2 میلی آمپر، ولتاژ کمتر از 100 ولت، زمان تحریک 100 و 300 و 1000 و 3000 میلی ثانیه را انتخاب کرده و باعث انقباض عضله ‌شوند.
از این روش جهت ضایعات نخاعی،‌ قطع عصب و نروپاتی‌های شدید استفاده می‌شود.

استفاده از جریان فارادیک: جریانی با زمان تحریك كوتاه است یعنی با زمان تحریك 1/0 و 3/0 و 1 و 3 میلی‌ثانیه و در مواردی كه عصب سالم بوده ولی عضله توانایی لازم برای انقباض را ندارد به كار می‌رود.
از این روش برای توانبخشی بیماران مبتلا به سكته مغزی،‌ بیماران ناتوان و نروپاتی‌های خفیف و میوپاتی‌ها استفاده می‌شود.

استفاده از جریان‌های پرفرکانس:‌ در این جریان از تداخل دو جریان پرفركانس، یك جریان مدوله شده كم فركانس ایجاد می‌شود که امواج 2000 هرتز آن جهت تقویت عضلات عمقی و امواج 4000 هرتز جهت كاهش درد و اسپاسم استفاده می‌شود.
از این روش برای كــاهــش درد، كاهش التهاب،‌ تقویت عضلات، كــاهــش ادم، بازپروری عضلات و درمان‌ بی‌اختیاری ‌ادرار استفاده می‌شود.

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS): یعنی با استفاده از جریان الكتریكی از طریق پوست باعث تحریك عصب ناحیه درمان شویم و جریانی با فركانس 50 تا 150 هرتز است كه شدت آن بین 12 تا 30 میلی آمپر است كه با اشكال مختلف و به صورت ضربه‌ای و نرمال طراحی شده است و از طریق بسته شدن دریچه درد و ترشح آندروفین باعث تشكین درد می‌شود.
از این روش جهت كاهش‌ دردهای عصبی،‌ كاهــش اسپاسم، كاهش دردهای متعاقب اعمال جراحی،‌ كاهش ‌دردهای ‌متعاقب‌ صدمات ‌و ضایعات ‌ورزشی، كاهش دردهای مزمن و مداوم مثل كمر درد و سردرد استفاده می‌شود.

ولتاژ بالا: اشعه‌ای با طول موج 100 تا 400 نانومتر بوده كه با بلوكه كردن سیستم سمپاتیك باعث افزایش گردش خون در ناحیه می‌شود.
از این روش برای افراد دیابتی، زخم‌های فشاری و بیماران سرمازده می‌توان بهره جست.

استفاده از اشعه لیزر: لیزر از جمله روش‌های پرطرفدار در بسیاری از رشته‌ها به‌ویژه در فیزیوتراپی است. در فیزیوتراپی از لیزر كم توان جهت ترمیم و كاهش درد، كاهش التهاب، كاهش چسبندگی و تاندونیت و بورسیت استفاده می‌شود.

اشعه فرابنفش: اشعه با طول موج 1800 تا 3900 آنگستروم و با عمق نفوذ كمتر از 1/0 میلی‌متر است و با تأثیرات شیمیایی كه در بافت‌های بدن ایجاد می‌كند جهت درمان برخی از اختلالات و بیماری‌های پوستی و جلدی به كار می‌رود و بنابراین جریان خون و در نتیجه ساخت و ساز در ناحیه را افزایش داده و به ساخته شدن ویتامین D نیز كمك می‌شود. موارد كاربرد آن برای ترمیم زخم بسته، استئومالاسی (نرمی استخوان) و زخم عفونی است.

استفاده از ماساژور پا: ماساژ عبارت است از یك سری حركات منظم و ریتمیك كه توسط یك فیزیوتراپیست ماهر و یا با استفاده از یك دستگاه ویبراتور انجام می‌شود و روی سیستم عصبی عضلانی و گردش خون تأثیر می‌گذارد.
آثار آن عبارتند از: ایجاد آرامش در بدن،‌ کاهش‌چسبندگی،‌ كمك به بازگشت خون، كاهش درد،‌ تخلیه ترشحات ریه و كاهش اسپاسم.

2. حرکت درمانی و مكانوتراپی

در ورزش درمانی با توجه به اینكه مشكل بیمار محدودیت حركتی، كوتاهی یا ضعف و ناتوانی عضله است تكنیك‌های درمانی مخصوص و ورزش‌های ایزومتریك و ورزش‌های مقاومتی برنامه‌ریزی شده و با استفاده از وسایل موجود در فیزیوتراپی از قبیل فنر، قرقره، وزنه، صندلی چهار سر، پارالل، دوچرخه ثابت، چرخ شانه، نردبان شانه، كشش مكانیكی گردن و ... هدف درمانی پیگیری می‌شود كه ورزش درمانی در دستور فیزیوتراپی تحت عنوان ورزش یا EXC مطرح می‌شود.

3. آب درمانی یا هیدروتراپی

استفاده از آب و خواص آن جهت اهداف درمانی را هیدروتراپی می‌نامند. در فیزیوتراپی از خواص درمانی آب در جهت كاهش اسپاسم و كاهش سفتی مفاصل و ... استفاده می‌شود. موارد كاربرد این روش شامل توانبخشی افراد دچار فلج مغزی، رفع خستگی، كاهش‌ استرس‌های ‌روحی‌ و روانی و بیماری‌های‌ روماتیسمی‌ مانند آرتریت‌ روماتوئید است.
     
  
زن

 
پيشرفت كند پروژه‌هاي ورزشي

جهش زيرساخت‌هاي ورزش كشور در زمان رياست مصطفي هاشمي‌طبا بر سازمان تربيت بدني به طور جدي و با طرحي موسوم به «1377» كه بيانگر آغاز كار ساخت اين تعداد پروژه در سال 1377 بود، آغاز شد.


اين طرح در زمان رياست محمد علي‌آبادي بر سازمان ورزش كشور به شكل گسترده و چشمگيرتري نمود پيدا كرد به طوري كه با توسعه زيرساخت‌ها، علي‌آبادي بارها از آمادگي سازمان تربيت بدني براي ميزباني رويدادهاي بزرگي همچون المپيك، بازي‌هاي آسيايي، جام ملت‌هاي آسيا و حتي جام جهاني خبر مي‌داد؛ ادعايي كه به مرور زمان مشخص شد دور از ذهن است.

از طرفي رييس وقت سازمان تربيت بدني همواره تاكيد مي‌كرد كه تا پايان برنامه چهارم توسعه، ميانگين سرانه فضاي ورزشي براي هر ايراني به بيش از يك متر مربع خواهد رسيد.

با اين حال گرچه در سال‌هاي اخير تعداد قابل توجهي اماكن ورزشي در سطح كشور به بهره‌برداري رسيده است، اما اكثر قريب به اتفاق اين اماكن ورزشي را سالن‌هاي چندمنظوره و زمين‌هاي كوچكي تشكيل مي‌دهند كه نمي‌توانند نقشي در ميزباني رويدادهاي بين‌المللي و حتي ملي (در سطح بالا) ايفا كنند.
اين در حالي است كه محمدعباسي، وزير ورزش و جوانان تاكيد دارد كه در طول دولت‌هاي نهم و دهم به اندازه 60 سال، اماكن ورزشي در سطح كشور ايجاد شده است؛ البته وزير ورزش و جوانان در ذكر اين آمار و ارقام اشاره‌اي به ميزان جمعيت كشور در سال‌هاي گذشته نداشته است، اين‌كه جمعيت ايران در اولين سرشماري رسمي در سال 1335 تنها 18 ميليون نفر و اين رقم در سال 85 به 70 ميليون نفر بالغ شده است.
در چنين وضعيتي به طور طبيعي اماكن ورزشي موجود نمي‌توانند پاسخگوي اين جمعيت باشد.
در اين گزارش به بررسي وضعيت اماكن موجود در سطح كشور با رويكرد روند تكميل پروژه‌هاي نيمه‌تمام و مسائل و مشكلات آنها مي‌پردازيم.
بار سنگين سه هزار پروژه نيمه‌تمام بر دوش
بنا بر اعلام چندباره احمد رسولي‌نژاد، معاون حقوقي، امور مجلس و هماهنگي امور استان‌هاي وزارت ورزش و جوانان، در حال حاضر سه هزار پروژه ورزشي نيمه‌تمام در سطح كشور وجود دارد كه براي تكميل اين تعداد پروژه، اعتباري بالغ بر 6500 ميليارد تومان نياز است.
وي با بيان اين‌كه در حال حاضر هيچ برنامه‌اي براي ساخت و آغاز به كار پروژه‌هاي جديد وجود ندارد، مي‌افزايد: براي رسيدن به اين مهم در سال‌هاي 91 و 92 به حمايت و عزم ملي دولت و مجلس نياز داريم چرا كه در حال حاضر طرح‌هايي همچون نقش جهان اصفهان، 5 مهر آبادان، يادگار امام تبريز و ثامن‌الائمه مشهد در بسياري از نقاط كشور وجود دارند كه نياز به اعتبارات چشمگيري براي تكميل آنهاست.
مسوولان وزارت ورزش در شرايطي از تصويب نشدن پروژه جديد تا تكميل پروژه‌هاي زمين مانده در سطح كشور ياد مي‌كنند كه پيش از اين اسلاف آنان بارها بر اين موضوع تاكيد مي‌كردند و در عمل اتفاق ديگري مي‌افتاد.
يعني در هر سفر استاني ساخت چندين پروژه ورزشي به تصويب مي‌رسيد تا مجموع اين مصوبات به همراه پروژه‌هاي نيمه‌تمام سال‌هاي قبل، كار را به جايي برساند كه در حال حاضر پروژه‌هاي نيمه‌تمام زيادي روي دست وزارت ورزش و جوانان باشد البته به مرور زمان حتي ساخت و سازهاي صورت‌گرفته قبلي نيز به دليل تكميل‌نشدن، كيفيت خود را از دست داده و آنها هم نياز به مرمت خواهند داشت.
اتفاقي كه بنا به ادعاي مسوولان مختلف ورزش استان‌ها، مصداق آن در بسياري از نقاط كشور وجود داشته و دارد.
با وجود اين هنوز هم به صورت جسته و گريخته از نقاط مختلف كشور خبر تصويب احداث اماكن ورزشي به گوش مي‌‌رسد، مصوباتي كه ظاهرا اعتبار لازم براي احداث آنها هم وجود ندارد و تنها بار پروژه‌هاي عمراني را بر دوش مجموعه ورزش كشور سنگين‌تر از چيزي كه الان هست، مي‌كند.
خبري از بودجه‌هاي سه هزار ميلياردي نيست
وزارت ورزش در شرايطي براي تكميل پروژه‌هاي موجود به اين بودجه بالا نياز دارد كه صحبت از تخصيص بودجه 300 ميليارد توماني به اين وزارت است، اين در حالي است كه رسولي‌نژاد در گفت‌وگو با ايرنا عدم اختصاص بودجه ملي را مهم‌ترين دليل پروژه‌هاي نيمه‌تمام ورزشي دانسته و تصريح مي‌كند: «بيش از 10برابر بودجه 300 ميليارد توماني يعني سه هزار ميليارد تومان را براي سال 91 و معادل آن را براي سال 92 نيازمنديم تا همه اين پروژه‌ها در سال 92 تكميل شوند.»

اعتباري كه با توجه به اولويت‌هاي بسيار مهم كشور در ساير حوزه‌ها بسيار بعيد به نظر مي‌رسد به بدنه عمراني ورزش تزريق شود.

اما اين سه هزار پروژه چه پروژه‌هايي هستند؟ پروژه‌هاي ورزشي سازمان تربيت بدني سابق و وزارت ورزش و جوانان كنوني به دو دسته عمده تقسيم مي‌شوند؛ يكي پروژه‌هاي ملي كه توسط شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي (يكي از شركت‌هاي تابعه وزارت ورزش) ساخته مي‌شود و دومي پروژه‌هاي استاني كه اعتبارات آن توسط ادارات كل ورزش و جوانان استان‌ها تخصيص مي‌يابد.
در اين بين نگاهي مي‌اندازيم به روند ساخت پروژه‌هاي ملي. از سه هزار پروژه نيمه‌تمام موجود در سطح كشور، كار ساخت 340 پروژه عمده ملي بر عهده شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي است؛ پروژه‌هايي كه هر چند به لحاظ كمي خيلي پايين‌تر از مجموع پروژه‌هاي نيمه‌تمام هستند، اما براي تكميل آنها اعتبار بالايي نياز است.
علي تركاشوند، مديرعامل شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي در گفت وگو با «جام‌جم» در اين باره تصريح مي‌كند: ابتدا لازم مي‌دانم اين نكته را بگويم كه پروژه‌هاي ورزشي نيمه‌تمام هم به پروژه‌هايي اطلاق مي‌شود كه احداث آنها به تصويب رسيده و در حال سپري‌كردن مراحل اداري آغاز كار ساخت هستند و هم پروژه‌هايي كه به طور كامل به بهره‌برداري نرسيده‌اند.
به هر حال با احتساب اين پروژه‌ها و پروژه‌هايي كه از 20 درصد تا 80 درصد پيشرفت فيزيكي داشته‌اند، در مجموع براي تكميل اين پروژه‌ها به حدود 4 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز داريم.
دهكده‌هاي المپيك و نبود طرح مجزا
از جمله مصوبات مهم عمراني ورزش كشور در دوره رياست محمد علي‌آبادي، احداث هشت دهكده المپيك در سطح كشور بود كه حالا صحبت از افزايش اين تعداد به 12 دهكده است.
دهكده‌هايي كه قرار بود در شهرهايي نظير كرمانشاه، اهواز، شيراز، كرمان، اصفهان، تبريز، مشهد، رشت، خرم‌آباد و تهران احداث شود.
با وجود اين‌كه تصور مي‌شد كار احداث اين دهكده‌ها به طور مجزا پيگيري شده و با توجه به حجم بالاي كار ساخت و ساز، برنامه مشخصي براي تكميل آنها وجود داشته باشد، اما اين‌گونه نيست و برخي از اين دهكده‌ها مثل دهكده خرم‌آباد پس از چهار سال توقف، تغيير نام داده و اخيرا به نام مجموعه ورزشي خرم‌آباد كار ساخت آن از سر گرفته شده است.
تركاشوند درباره احداث دهكده‌هاي المپيك به جام‌جم مي‌گويد: دهكده‌هاي المپيك يا مجموعه‌‌هاي ورزشي در 12 شهر كشور احداث مي‌شوند و با توجه به اين‌كه مشتمل بر چند پروژه هستند كار ساخت پروژه‌ها را يكي‌يكي شروع مي‌كنيم.
به عنوان مثال در كرمانشاه، كار ساخت استخر قهرماني از گذشته شروع شده و طبق ماده 32 قانون برنامه چهارم توسعه و ماده 215 قانون برنامه پنجم پس از ابلاغ از سوي معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور، ما به مرور كار ساخت هريك از پروژه‌هاي اين دهكده‌ها را كه شامل استاديوم‌هاي فوتبال، استخر قهرماني، سالن‌هاي دووميداني و ديگر پروژه‌هاي بزرگ است، شروع مي‌كنيم.
از ورزشگاه‌هاي 15 هزار نفري چه خبر؟
از ديگر پروژه‌هاي مهم، احداث ورزشگاه‌هاي 15 هزار نفري در همه مراكز استان‌هاست، ورزشگاه‌هايي كه هر چند در دوره رياست محسن مهرعليزاده بر سازمان تربيت بدني بنا بود در همه مراكز استان‌ها 50 هزار نفري احداث شوند، اما با روي كار آمدن محمد علي‌آبادي، اين اقدام غيركارشناسي تشخيص داده شد و بنا شد همه مراكز استان‌‌ها صاحب ورزشگاه 15 هزار نفري شوند.
در اين رابطه فعلا 22 ورزشگاه 15 هزار نفري در سطح كشور افتتاح يا در حال ساخت هستند. از مجموع اين 22 ورزشگاه، ورزشگاه‌هاي كاشان، زاهدان، قم، سنندج، كرمان، گرگان، رشت، ساري، اراك، همدان و يزد به بهره‌برداري رسيده‌اند. ورزشگاه‌هايي كه كار ساخت آنها مثل ورزشگاه كاشان از سال 74 شروع شده بود.
حالا جامعه ورزش اروميه، ايلام، بوشهر، بجنورد، سبزوار، بيرجند، زنجان، سمنان، قزوين، كرمانشاه و ياسوج نيز در انتظار تكميل ورزشگاه‌هاي 15 هزار نفري خود هستند.
در اين بين كمترين ميزان پيشرفت فيزيكي در روند ساخت اين ورزشگاه‌ها مربوط به سبزوار با 45 درصد پيشرفت فيزيكي است، اما به گفته مديرعامل شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي ورزشگاه‌هاي قزوين، كرمانشاه و ايلام تا پايان امسال به بهره‌برداري مي‌رسند.
افتتاح 40 پروژه ملي در دهه فجر
تركاشوند كه پيشتر از نياز اين شركت به چهار هزار ميلياردتومان براي تكميل پروژه‌هاي ورزشي موجود خبر مي‌داد به گفته خودش در سال مالي جاري كه تا تير 91 ادامه خواهد داشت، 187 ميلياردتومان به اين شركت اختصاص يافته است و اين در حالي است كه در دهه فجر امسال 40 پروژه و تا تير سال آينده 20 پروژه اين شركت قرار است به بهره‌برداري برسند.
او در اين باره اضافه مي‌كند: «اميدواريم كه از محل يك درصد اعتبارات دستگاه‌هاي اجرايي هم بودجه قابل توجهي به تكميل پروژه‌ها اختصاص يابد، يعني امسال 100 ميليارد تومان و سال آينده 240 ميليارد تومان.»
محقق ‌نشدن سرانه فضاي ورزشي
درحالي كه بر اساس برنامه چهارم توسعه تا پايان اين برنامه يعني سال 88 قرار بود ميانگين سرانه فضاي ورزشي كشور براي هر ايراني به يك متر مربع برسد، اما مديرعامل شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي در اين باره مي‌گويد: در حال حاضر اين عدد كمتر از يك متر يعني 71 صدم مترمربع است، البته بايد اين نكته را هم در نظر گرفت كه جمعيت كشور هم در اين رابطه رشد داشته است.
نكته: محمدعباسي، وزير ورزش و جوانان تاكيد دارد كه در طول دولت‌هاي نهم و دهم به اندازه 60 سال، اماكن ورزشي در سطح كشور ايجاد شده است؛ البته وزير ورزش و جوانان در ذكر اين آمار و ارقام اشاره‌اي به ميزان جمعيت كشور در سال‌هاي گذشته نداشته است
از جمله مواردي كه در ارتقاي چشمگير ميانگين فضاي سرانه ورزشي در هر شهر و استان مي‌تواند نقش قابل ملاحظه‌اي داشته باشد، پروژه‌هاي بزرگ ملي است.
مديرعامل شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي در اين رابطه با اشاره به روند ساخت ورزشگاه 75 هزار نفري نقش جهان اصفهان توسط استان و اين شركت مي‌گويد: براي تكميل ورزشگاه 75 هزار نفري نقش جهان 30 ميليارد تومان بودجه نياز است.
وي با بيان اين‌كه تنها كار ساخت ورزشگاه‌هاي بالاي 2500 نفري بر عهده شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي است، تصريح مي‌كند: در حال حاضر كار ساخت و تكميل 340 پروژه نيمه‌تمام به اضافه دهكده‌هاي المپيك بر عهده ما است، اما فراموش نكنيد كه در كنار اين ساخت و سازها، بحث بازسازي مجموعه‌هايي چون آزادي تهران را هم در دستور كار داريم.
به طوري كه براي بازسازي سالن 12 هزار نفري به منظور ميزباني رقابت‌هاي واليبال جام ملت‌هاي آسيا بالغ بر سه هزار و 300 ميليارد تومان هزينه شد، ضمن اين‌كه براي ترميم اين مجموعه 15 ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، اعتباري كه صرف بازسازي بخش‌هاي مختلف استاديوم 100 هزار نفري هم خواهد شد. در اين بخش بد نيست نگاهي بيندازيم به روند ساخت برخي پروژه‌هاي عمده سطح كشور.
سالن‌هاي شش هزار نفري
از ديگر پروژه‌هاي مهم ورزش، ساخت 10 سالن 6 هزار نفري است؛ سالن‌هايي كه تنها در اروميه و كرمانشاه به بهره‌برداري رسيده‌اند و در قزوين تنها 38 درصد پيشرفت فيزيكي، ساري 45 درصد، يزد 85 درصد، همدان 98 درصد، سنندج 10 درصد، مشهد 54 درصد(طبق برنامه بنا بوده اين سالن امسال به بهره‌برداري برسد)، اصفهان 89 درصد و رشت 80 درصد پيشرفت فيزيكي داشته‌اند. نكته جالب توجه اين‌كه غير از سالن شش هزار نفري قزوين و سنندج كه بناست تا سال 92 به بهره‌برداري برسند ديگر سالن‌ها طبق برنامه مي‌بايست در حد فاصل سال‌هاي 87 تا 90 افتتاح مي‌شدند.
چهار استخر قهرماني نيمه‌تمام
در حال حاضر تنها استخر قهرماني ايران كه حداقل استانداردهاي بين‌المللي را داراست، استخر مجموعه ورزشي آزادي تهران است كه حدود چهار دهه از احداث آن مي‌گذرد.
امروز كار ساخت چهار استخر در شهر‌هاي تهران، تبريز، اصفهان و كرمانشاه در حال انجام است و در شرايطي كه استخر قهرماني تهران تاكنون دو بار افتتاح شده، اين استخر 95 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است، استخري كه بنا بود در سال 87 به بهره‌برداري كامل برسد.
البته استخر اصفهان 51 درصد، استخر كرمانشاه 60 درصد و استخر تبريز تنها 42 درصد پيشرفت فيزيكي داشته‌اند و سال 91 نيز زمان افتتاح آنها اعلام شده است. بايد منتظر ماند و ديد طبق برنامه زمانبندي به بهره‌برداري خواهند رسيد يا باز هم مشمول گذشت زمان خواهند شد؟
وضعيت سالن‌هاي دووميداني و جانبازان
در حالي كه مجموعه اختصاصي جانبازان و معلولان در تبريز، ايلام، زنجان و كرمان تكميل شده است مجموعه تهران با وجود افتتاح در دو سال قبل، 97 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
ضمن اين‌كه پيست دوچرخه‌سواري ـ كه يكي ديگر از ضروري‌ترين زيرساخت‌هاي ورزش محسوب مي‌شود ـ در تبريز، مشهد و ساري تكميل شده است.
اين پيست‌ها در اهواز 83 درصد، در يزد 60 درصد و در كرمان 82 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
سالن‌هاي اختصاصي دووميداني نيز وضعيت مشابهي دارند و در حالي كه سالن دووميداني اروميه و مشهد تكميل شده است سالن‌هاي تبريز، اردبيل، شيراز، قزوين و خرم‌آباد همچنان در حال ساخت هستند.
نكته جالب توجه درباره سالن دووميداني تبريز ‌كه 54 درصد پيشرفت فيزيكي داشته اين است كه اين سالن قرار بوده سال 86 يعني چهار سال پيش به بهره‌برداري برسد.
استاديوم‌هاي بزرگ فوتبال
استاديوم‌هاي فوتبال نيز از اين وضعيت مستثني نيستند و گرچه تعدادي از آنها به بهره‌برداري رسيده‌اند، اما هنوز كامل نشده‌اند، مثل ورزشگاه 50 هزار نفري سهند(يادگار امام) تبريز و 20 هزار نفري علي دايي اردبيل كه هنوز شرايط كاملي ندارند.
در اين بين، ورزشگاه 75 هزار نفري نقش جهان اصفهان با 93 درصد پيشرفت فيزيكي، ورزشگاه 50 هزار نفري شيراز 57 درصد و ورزشگاه 20 هزار نفري بندرعباس با وجود افتتاح‌شدن در دو سال گذشته 95 درصد پيشرفت فيزيكي داشته‌اند.
ضمن اين‌كه استاديوم اختصاصي و 40 هزار نفري بانوان تهران ـ كه در مجموعه ورزشي آزادي تهران در حال ساخت است ـ‌ با وجود اين‌كه قرار بود سال 88 افتتاح شود تنها 41 درصد پيشرفت فيزيكي را شاهد بوده است.
در رابطه با ورزشگاه اختصاصي بانوان، عبدي معاون فني و مهندسي شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي مي‌گويد: بي‌ترديد عمده‌ترين دليل تاخير در روند ساخت پروژه‌‌هاي ورزشي عدم‌تخصيص اعتبارات لازم است، در حالي كه براي ساخت اين ورزشگاه 60 ميليارد تومان اعتبار لازم است، سالانه تنها دو ميليارد تومان به آن تزريق مي‌شود و با اين روند تخصيص اعتبارات معلوم نيست كه چه زماني آماده بهره‌برداري شود.
درست مثل ورزشگاه نقش جهان كه براي تكميل آن 30 ميلياردتومان نياز است و سالانه تنها 6 ميلياردتومان به آن اختصاص مي‌يابد.
آيا انتظار 17 ساله اهوازي‌ها به سر مي‌رسد؟
خوزستان و بويژه اهواز همواره به عنوان يكي از قطب‌هاي اصلي فوتبال ايران شناخته شده است، به همين دليل و همچنين ميزان علاقه مردم اين استان، از سال 73 كار ساخت ورزشگاه 50 هزار نفري غدير اهواز توسط وزارت مسكن و شهرسازي وقت آغاز شد و طي سال‌هاي 78 تا 82 به دليل عدم تخصيص اعتبار، عمليات احداث به‌طور كامل تعطيل بود.
با اين وجود حميدرضا گرشاسبي، مديركل ورزش و جوانان استان خوزستان خبرهاي خوشي در اين مورد دارد.
او به «جام‌جم» مي‌گويد: خوشبختانه با تزريق خوب اعتبارات، ورزشگاه 50 هزار نفري اهواز در دهه فجر امسال به بهره‌برداري خواهد رسي. حتي صندلي‌هاي اين استاديوم بزرگ هم نصب شده و اگر مشكل خاصي پيش نيايد اين استاديوم در دهه فجر افتتاح خواهد شد، ورزشگاهي زيبا و بزرگ كه داراي پيست 8 خطه تارتان نيز هست.
وي با بيان اين‌كه در ضلع شمالي اين ورزشگاه 200 هكتار زمين براي احداث ديگر زيرساخت‌هاي ورزش خريداري شده، اضافه مي‌كند: اين مجموعه تحت عنوان شهر ورزش شامل زيرساخت‌هاي پيست اتومبيلراني و موتورسواري، سالن 6 هزار نفري و پيست دوچرخه‌سواري است كه كار ساخت آنها ادامه دارد.
مديركل ورزش و جوانان خوزستان با اشاره به اين‌كه در حال حاضر خوزستان 256 پروژه نيمه‌تمام ورزشي دارد كه قرار است در دهه فجر 40 پروژه از اين تعداد افتتاح شود، مي‌گويد: سرانه فضاي ورزش استان در حال حاضر 52 صدم متر مربع است و در صورت افتتاح كل اين پروژه‌ها، به 60 سانتي‌متي مربع مي‌رسد. حتي خوزستان يك استاديوم در دست ساخت ديگر هم دارد؛ ورزشگاه 40 هزار نفري 5 مهر آبادان.
مشكل تملك وزارت ورزش بر زيرساخت‌ها
اما اين همه مسائل و مشكلات پروژه‌هاي ورزشي نيست چرا كه به گفته رسولي‌نژاد، معاون پارلماني وزارت ورزش، برخي اماكن ورزشي با مشكل معارض روبه‌رو هستند.
او در اين‌باره مي‌گويد: بايد درباره زمين‌هايي كه براي پروژه‌ها در نظر گرفته مي‌شود، مطمئن باشيم كه معارض ندارد تا در آن ساخت و ساز انجام دهيم، زيرا امروز بعد از گذشت 40 سال در برخي از شهرها، مالك زمين با سند پيدا شده و ادعاي مالكيت مي‌كند و حتي در آستانه گرفتن حكم قلع و قمع نيز هست.
وي با اشاره به اين كه 8400 ملك وابسته به وزارت ورزش و جوانان در كشور شناسايي شده كه تنها يك هزار از اين املاك سندشان به نام وزارت است، اضافه مي‌كند: در اين راستا با دستور وزير با مؤسسات حقوقي و مشاوران عالي حقوقي قرارداد بسته‌ايم تا زمين‌هاي خود را سنددار كنيم.
از سوي ديگر از بازنشستگان سازمان تربيت بدني سابق خواسته‌ايم تا زمين‌هايي كه متعلق به ما هستند و آن را مي‌شناسند، معرفي كنند تا نسبت به سندسازي آنان اقدام نماييم.
به گفته رسولي‌نژاد، در اين راستا نيز در چارت جديد وزارت ورزش و جوانان، اداره كل حقوقي از واحد حقوقي تغيير وضعيت پيدا كرده تا كارها بهتر و سريع‌تر انجام شود.
     
  
زن

 
روزي 90 دقيقه ورزش تا دوباره چاق نشويد

متخصص تغذیه گفت: افرادی كه وزن خود را كاهش داده اند باید روزانه 90دقیقه ورزش كنند تا دوباره به عارضه چاقی مبتلا نشوند.


خدیجه رضایی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه روزانه دست كم 30 دقیقه فعالیت بدنی برای همه افراد توصیه می شود، افزود: 60 دقیقه ورزش برای پیشگیری از افزایش وزن برای افراد بالغ لازم است.
وی خاطرنشان كرد: یك ساعت پیاده روی سبك در روز می تواند در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها موثر باشد و باید از اضافه وزن و لاغری مفرط پرهیز كرد.
رضایی با اشاره به مصرف انواع غذاهای گیاهی در برنامه غذایی روزانه، اظهار كرد: در طول روز انواع میوه، آب میوه طبیعی و سبزی باید مصرف شود.
این متخصص تغذیه به مردم توصیه كرد: مصرف غلات و دانه های كامل حاوی سبوس را فراموش نكنند.
رضایی اضافه كرد: مصرف گوشت های قرمز را باید كاهش داد و از مصرف گوشت های فرآوری شده نیز اجتناب كرد.
وی تاكید كرد: برای داشتن وزنی مناسب باید از مغزها و حبوبات كه حاوی فیبر بالایی هستند بیشتر استفاده كرد.
     
  
زن

 
ورزش تاثير ضد افسردگي دارد

بازخوانی نتایج یك پژوهش گسترده نشان می دهد كه ورزش مناسب و برنامه ریزی شده متناسب با توان افراد، می تواند درمانی برای افسردگی باشد كه رنج بسیاری را بر زندگی بیماران تحمیل كرده است.


در یافته های این پژوهش دانشگاه بیرمنگام انگلیس آمده است كه اگر از یك بیماری مزمن رنج می برید و افسردگی دارید، ورزش ممكن است همان درمان مورد نیاز برای بهبودی باشد.
ماتیو هرینگ، مسئول این پژوهش و گروه همكاری كننده، نتایج 90 تحقیق در باره 10 هزار و 500 بیمار كم تحرك با یك بیماری مزمن را بازبینی كردند كه شامل انتخاب های تصادفی در گروه های ورزشی یا غیرورزشی می شد و میزان افسردگی شركت كنندگان پیش و پس از ورزش نیز اندازه گیری شد.
به گزارش نشریه آرشیو جنرال مدیسن انتشار یافته در ژانوبه 2012، پژوهشگران دریافتند افرادی كه ورزش های مختلف شامل فعالیت هایی مانند راه رفتن تند، دوچرخه سواری و تمرینات استقامتی را انجام می دهند، شاهد 22 درصد كاهش در نشانه های افسردگی خود بودند.
همچنین افراد مورد پژوهش با حداقل 150 دقیقه ورزش متوسط یا 75 دقیقه ورزش تند در روز بهبودی های بیشتری داشتند.
بیمارانی كه بیشترین زمان و كیفیت ورزش را داشتند و افسردگی آنها كم تا متوسط بود، نیز توانستند انجام وظایف خود را بهبود بخشید.
براساس این یافته ها، هرینگ پیشنهاد داده كه ورزش به عنوان درمانی كم خطر برای افسردگی مزمن، نتیجه خوبی دارد. (ايرنا)
     
  
زن

 
گفتم بیاد بالا دوستان مقاله بخونن
     
  
مرد

 
پراندلي، جراح زيبايي آتزوري

سايت گل- چزاره پراندلی؛ هافبک سابق یوونتوس و شاگرد عموتراپ بزرگ در بین سال‌های 79 تا 85 میلادی، تا پیش از هدایت آتزوری کارنامه افتخارآمیزی نداشت. کارنامه‌ای که بشود با استناد بر آن دورنمای موفقی برای ایتالیا ترسیم کرد. البته شاید کار در تیم‌های کم‌نام‌ونشان مجالی برای درخشش آنچنانی فراهم نمی‌کرد. تنها افتخارات وی در عرصه مربیگری باشگاهی هم در «سری ب» رقم خورد. جایی که در فصل 99-1998 به همراه «ورونا» به قهرمانی رسید و در 01-2000 با چهارم کردن «ونتزیا» جواز حضور در سری آ را کسب کرد.

بدشانسي محض در گام‌هاي اول

با این حال شاید بتوان گفت نام او از سال 2002 و زمانی که با پارما به‌طور جدی کار در سری آ را آغاز کرد بر سر زبان‌ها افتاد. پراندلی با پارما طی دو فصل پیاپی در سری آ پنجم شد و راهی جام یوفا. بعد در سال 2004 «اِنیو تاردینی» را به هوای پایتخت ترک کرد تا سرمربی رم شود. بزرگ‌ترین تیمی که تا آن روز به سراغش آمده بود. اما خبر ابتلای همسرش به بیماری سرطان اجازه خودنمایی را از او گرفت تا ظرف کمتر از یک‌ماه مجبور به استعفا شود. این ضربه مهلک تا مدت‌ها پراندلی را خانه‌نشین کرد. بعد یک دوره 5 ساله را در فلورانس آغاز کرد که ماحصلش دو مقام چهارمی و رسیدن به لیگ قهرمانان بود.

بنفش... بنفش خوشرنگ

شاید درخشان‌ترین تصویری که از دوران مربیگری پراندلی در اذهان علاقه‌مندان حک شده مربوط به نمایش دلاورانه تیمش فیورنتینا در لیگ قهرمانان فصل 10-2009 باشد. جایی که فیورنتینا با دست خالی از گروهی که لیورپول و لیون بخت‌های اصلی صعودش بودند به عنوان سرگروه بالا رفت و در یک‌هشتم نفس بایرن -فینالیست آن جام- را بند آورد تا در نهایت با ناداوری و قانون گل زده در خانه حریف از گردونه مسابقات کنار برود.
اما در تمام این تیم‌ها، چه کوچک و چه بزرگ، پراندلی امضای خودش را حفظ کرده که آن پایبندی به فوتبال زیبا علیرغم بضاعت محدود و تمام کاستی‌های موجود است.

تحويل گرفتن ويرانه‌ي ليپي

پراندلی بدترین تیم تاریخ ایتالیا را از لیپی تحویل گرفت. چیزی شبیه لاشه‌ی یک تیم فوتبال. مجموعه‌ای به‌شدت مُسن که فوتبال بازی کردن را فراموش کرده بود. برای چنین تیمی پراندلی انتخاب مناسبی بود چرا که در پس آن فضای مایوس و دل‌بُریده از تیم ملی، آرامش و توقعات کمی وجود داشت که به او اجازه کار می‌داد. دیگر قهرمانی آرزویی محال به شمار مي‌آمد و رسالت پراندلی تا حد ارائه یک فوتبال آبرومند پایین آمده بود...

او می‌دانست برای تغییر نسل باید دست به جوانگرایی بزند و در پی بازیکنان خلاق باشد. از چرخه معیوب ستاره‌سازی در فوتبال ایتالیا هم آگاه بود. لذا در اولین اقدام، تمام محدودیت‌ها را برداشت و درهای تیم ملی را به روی همه کسانی که می‌توانستند برای ایتالیا بازی کنند گشود. آمائوری و تیاگو موتای برزیلی دعوت شدند. بعدها آمائوری افول کرد و خط خورد اما موتا جزء مسافران اوکراین و لهستان شد.

سياهپوست و سياه‌بخت؛ يك زوج خطرناك

پراندلی فهمیده بود ایتالیای خطرناک، ایتالیایی است که در خط حمله بازیکنان فانتزی داشته باشد. از این رو هیچ ابایی از دعوت کردن آنتونیو کاسانوی نه‌چندان جوان به تیم ملی نداشت. در واقع او هیچ حصاری از «بایدها و نبایدها» به دور افکارش نکشید. این شد که در نفرات منتخب پراندلی برای یورو، بیشتر «شایسته‌سالاری» به چشم می‌خورد تا جوانگرایی صرف. هم بوفون‌ها و پیرلوها هستند هم بالوتلی‌ها و بورینی‌ها. همه شایسته‌ها.

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد پراندلی، اعتقاد عجیب و غریبش به بالوتلی و کاسانو بود. از اولین مسابقه‌ای که لاجوردی‌پوشان تحت رهبری او مقابل «ساحل عاج» به میدان رفتند پسران شرور دیروز و امروز حضور داشتند! رجوع به کاسانوی باتجربه اتفاق جدیدی نبود اما پافشاری روی یک جوان تندمزاج 19 ساله که استعداد محرز شده‌ای هم نداشت، عجیب و بحث‌برانگیز بود. در آن زمان تقریبا هیچکس در ایتالیا موافق این تصمیم نبود اما پراندلی انگار چیزی را در وجود پسرک سیه‌چُرده دید که از دید عوام پنهان مانده بود و این دقیقا همان انتظاری است که از مربیان بزرگ می‌توان داشت. پراندلی برنامه‌های هجومی تیمش را بر پایه این دو بنا نهاد و حتی عمل قلب و دوری چندماهه کاسانو از دنیای فوتبال هم باعث قطع امید او از «جواهر باری» نشد.
حتی قرار دادن نام بازیکنی مثل آلساندرو دیامانتی ذخیره طلایی این روزهای ایتالیا که سابقه بازی در هیچ باشگاه تراز اولی را در کارنامه‌اش ندارد در لیست نهایی مسافران یورو هم از جمله تصمیم‌گیری‌های خاص و موفق پراندلی بوده.

زيباترين ايتالياي تاريخ
اما هیچکدام از این خُرده اقدامات به اندازه هدف متعالی پراندلی به درد فوتبال رو به زوال ایتالیا نخورد. هدفی که با تحکیم پایه‌های قدرت کاتاناچیوی جادویی، چهره همیشگی فوتبال تدافعی ایتالیا را تغییر داد. ماحصل دستپخت دو ساله چزاره پراندلی، تیمی شد که می‌تواند عنوان «زیباترین ایتالیای تاریخ» را به خودش اختصاص دهد. پراندلی امشب سومین مربی تاریخ آتزوری – بعد از والکارگی و دینوزوف – خواهد بود که صدای سوت فینال اروپا را می‌شنود. او به حرمت نخستین گام‌هایی که در جهت ساخت ایتالیای نوین برداشت تاریخ‌ساز شده است، خواه برنده فینال باشد و خواه بازنده!
     
  
صفحه  صفحه 28 از 32:  « پیشین  1  ...  27  28  29  30  31  32  پسین » 
ورزش
ورزش

مقالات ورزشی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA