ارسالها: 23330
#31
Posted: 4 Sep 2013 20:30
سرمربی تیم ملی ب فوتبال ایران در بازیهای غرب آسیا ۲۰۰۷
پرویز مظلومی
پرویز مظلومی بازیکن پیشین فوتبال و سرمربی سابق استقلال تهران است. وی در حال حاضر سرمربی تیم آلومینیوم هرمزگان میباشد.
بازی
مظلومی در جام تخت جمشید ۱۳۵۶ برای تیم تراکتورسازی نه گل زد وبه تیم ملی در آن سال دعوت شد. و در جام تخت جمشید ۱۳۵۷ برای تیم تاج (استقلال کنونی) هفت گل زد. او در سالهای حضور خود در استقلال مجموعا" ۷۲ گل برای این تیم به ثمر رساند. در پر تماشاچیترین بازی استقلال و پرسپولیس در سال ۱۳۶۲ در ورزشگاه آزادی که حدود ۱٢۰ هزار نفر شاهد این دیدار بودند استقلال با تک گل پرویز مظلومی ۱-۰ به پیروزی رسید.
مربیگری
پرویز مظلومی به مدت ۹ سال دستیار منصور پورحیدری در استقلال بود. در سالهای بعد سرمربی تیمهای صنعت نفت آبادان، مس کرمان، صبای قم (در آن زمان نام باشگاه صباباتری بودهاست)، ابومسلم مشهد (در این سال عنوان بهترین تیم شهرستانی لیگ را کسب کرد)و استقلال اهواز بود. او در سال ۲۰۰۷ بازیهای غرب آسیا، به عنوان سرمربی در کنار مارکار آقاجانیان به هدایت تیم ب ایران پرداخت و این تیم را قهرمان جام غرب آسیا کرد. در لیگ هشتم (سال ۸۷-۸۸) به همراه تیم مس کرمان در رتبهٔ سوم لیگ برتر ایران ایستاد و این تیم را روانهٔ لیگ قهرمانان آسیا کرد. پس از چند هفته از شروع لیگ نهم از مس کرمان جدا شد و بعد از آن در مقطع کوتاهی نیز هدایت باشگاه ابومسلم مشهد را بهعهده داشت.
استقلال تهران
فصل ۸۹-۹۰
وی توانست در اولین حضور خود با این تیم عنوان نایب قهرمانی دهمین دورهٔ لیگ برتر ایران را با یک امتیاز کمتر کسب کند. مظلومی در حالی تیم را تحویل گرفت که دو بازیکن اصلی تیم ( خسرو حیدری و جان واریو ) به سپاهان پیوسته بودند. در زمان باقی مانده تا شروع فصل استقلال چند بازیکن شاخص مانند میلاد میداوودی، ایمان مبعلی، و اسماعیل شریفات را در اختیار گرفت تا آماده ی حضور در لیگ شود. در این فصل مظلومی در بازی رفت و برگشت تیم پرسپولیس را با نتایج مشابه ۱-۰ شکست داد و از سوی هوادارن لقب پرویز رفت و برگشت را دریافت کرد.
فصل ۹۰-۹۱
در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۰ استقلال به سرمربیگری پرویز مظلومی موفق شد برای سومین بار متوالی پرسپولیس رقیب دیرینه اش را شکست دهد و مظلومی اولین مربی در تاریخ فوتبال ایران است که به چنین رکوردی دست یافتهاست. همچنین در تاریخ ۱۸ آذرماه سال ۱۳۹۰ برای بار چهارم نیز موفق به شکست پرسپولیس بانتیجه ۳-۰ در دربی هفتادوسوم شد.روند پیروزی های او در مقابل پرسپولیس سرانجام با شکست 3-2 در مقابل تیم ده نفره پرسپولیس در بهمن 1390 متوقف شد.
او در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ درحالی که دو بازیکن اصلی خود (تیموریان و جباری) را نداشت با شکست دادن شاهین بوشهر توانست استقلال را قهرمان جام حذفی کند. او دراقدامی نمادین قهرمانی جام حذفی را به روح ناصر حجازی تقدیم کرد.دراین فصل استقلال با ۵۸ گل زده بهترین خط حمله لیگ را داشت و با اختلاف یک امتیاز نسبت به قهرمان و یک گل کمتر نسبت به تیم دوم، به مقام سومی در لیگ دست یافت.
استیلآذین زاگرس
مظلومی به دنبال جدایی تارتار از تیم استیلآذین زاگرس، در تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۹۱ به عنوان سرمربی این تیم انتخاب شد. اما پس از گذشت کمتر از یک هفته و بدون نشستن روی نیمکت مربیگری تیم، بدلیل آنچه وی حل نشدن مساله مالکیت جدید و مشکلات مالی تیم عنوان کرد، از این تیم جدا شد.
آلومینیوم هرمزگان
در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۹۱، باشگاه فوتبال آلومینیوم هرمزگان ضمن برکناری اکبر میثاقیان، مظلومی را به عنوان سرمربی جدید این تیم معرفی کرد.
پرویز سوبله چوبله
تماشاگران تیم استقلال بعد از ۴ برد پیاپی استقلال در مقابل پرسپولیس با سرمربی گری پرویز مظلومی به او لقب پرویز سوبله چوبله دادند.
تغییر قیافه
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#32
Posted: 4 Sep 2013 20:40
منصور ابراهیمزاده
منصور ابراهیم زاده (زاده ۸ خرداد ۱۳۳۵)، مربی فوتبال، اهل کشور ایران و شهر اصفهان است.
او در تیم سپاهان اصفهان دستیار فرهاد کاظمی بود و در فصل ۸۱-۸۲ لیگ برتر ایران به قهرمانی رسید؛ سپس به دیگر تیم اصفهان یعنی ذوب آهن اصفهان پیوست و به عنوان دستیار رسول کربکندی مشغول به کار شد در آن زمان تیم ذوب آهن اصفهان نایب قهرمان لیگ برتر ایران شد. وی بار دیگر به عنوان دستیار به تیم سپاهان اصفهان بازگشت؛ این بار در کنار لوکا بوناچیچ.
حضور در تیم ملی
زمانی که امیر قلعه نویی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بود، ابراهیم زاده سمت دستیاری او را بر عهده داشت او در مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۰۷ یکی از اعضای کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران بود. پس از برکناری امیر قلعه نویی از سرمربیگری تیم ملی در سال ۱۳۸۶، نام خاویر کلمنته برای رهبری تیم ملی فوتبال ایران مطرح شد ابراهیم زاده نیز به عنوان دستیار او برگزیده شد.
خاویر کلمنته به ایران سفر کرد ولی به سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران انتخاب نشد فدراسیون فوتبال ایران، هدایت تیم ملی فوتبال ایران را به طور موقت به منصور ابراهیم زاده سپرد. تیم ایران با هدایت ابراهیم زاده در سه مسابقه سه بار مساوی کرد.
آغاز دوره سرمربیگری
منصور ابراهیم زاده در سال ۱۳۸۷ بار دیگر به تیم باشگاهی ذوب آهن اصفهان بازگشت این بار به عنوان سرمربی.
او در نخستین تجربه حرفه ایش به عنوان سرمربی تیم ذوب آهن اصفهان را در حالی در فصل ۸۸-۸۷ مسابقات لیگ برتر ایران به عنوان نایب قهرمانی رساند که تیم رقیب استقلال تهران به لطف تفاضل گل بهتر قهرمان شد.
شاگردان ابراهیم زاده در همان فصل قهرمان جام حذفی فوتبال ایران شدند.
در فصل ۸۸-۸۹ شاگردان ابراهیم زاده که برای دومین فصل پیاپی سرمربی گری تیم ذوب آهن را در لیگ برتر به عهده گرفته بود توانستند نایب قهرمان لیگ برتر شده و به مقام نایب قهرمانی مسابقات لیگ قهرمانان آسیا هم رسید.
ابراهیم زاده یرای سومین فصل پیاپی سرمربی گری تیم فوتبال ذوب آهن راعهده دارشد و این تیم را به مقام سوم رساند. وی یک فصل دیگر در این تیم حضور داشت و در فصل بعدی هدایت تیم نفت تهران را بر عهده گرفت و با این تیم جایگاه ۵ام لیگ برتر ۹۲–۱۳۹۲ را کسب کرد.
لیگ قهرمانان آسیا
تیم ذوب آهن اصفهان به عنوان قهرمان جام حذفی فوتبال ایران در فصل ۲۰۱۰ لیگ قهرمانان آسیا حضور یافت.
بازیهای خوب ذوب آهن خصوصاً دو پیروزی (۳-۰ و ۱-۰) برابر تیم قدرتمند بنیادکار ازبکستان سبب شد همگان تیم ذوب آهن را تحسین کنند.
این در حالی بود که تیم ذوب آهن اصفهان ستارگان زیادی در اختیار نداشت. همین موضوع سبب شد تا بسیاری عملکرد منصور ابراهیمزاده به عنوان سرمربی را بستایند به خصوص که تیم او توانسته بود تیم بنیادکار تحت هدایت مربی سرشناس فیلیپه اسکولاری را با تمام ستارگانش از جمله ریوالدو، جپاروف، دنیلسون و... را دو بار شکست دهد.
ذوب آهن با غلبه بر تیم پرافتخار الهلال تنوانست برای اولین بار به دیدار پایانی این مسابقات صعود کند.که در دیدار پایانی نتوانست پس از ۱۸ سال جام قهرمانی آسیا را برای یک تیم ایرانی بدست آورد و بانتیجهٔ ۳ بر ۱ مغلوب این تیم کرهای شد. او همچنین در این سال کاندیدای انتخاب به عنوان بهترین مربی جهان شد.
او در مسیر نایب قهرمانی تیمهای قدرتمندی چون بنیادکار ازبکستان، الاتحاد عربستان، پوهانگ استیلرز کره جنوبی (مدافع عنوان قهرمانی) و الهلال عربستان را از پیش رو برداشت.
افتخارات سرمربیگری
لیگ برتر
نایب قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران ۸۸-۸۷ به همراه تیم ذوبآهن اصفهان
نایب قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران ۸۹-۸۸ به همراه تیم ذوبآهن اصفهان
سومی در لیگ برتر فوتبال ایران ۹۰-۸۹ به همراه تیم ذوبآهن اصفهان
جام حذفی
قهرمانی در جام حذفی ۸۸-۸۷ به همراه تیم ذوبآهن اصفهان
لیگ قهرمانان آسیا
نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۰ به همراه تیم ذوبآهن اصفهان
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#33
Posted: 4 Sep 2013 21:00
علی دایی
علی دایی سفیر یونیسف٬ بازیکن سابق باشگاههای تاکسیرانی تهران، بانک تجارت، پرسپولیس، السد قطر، آرمینیا بیله فلد، بایرن مونیخ، هرتابرلین، الشباب امارات، صبا باتری، سایپا البرز و سرمربی کنونی تیم پرسپولیس تهران است. وی ۱۰۹ گل ملی در کارنامهٔ خود دارد و با فاصلهٔ زیادی بهترین گلزن بازیهای ملی در تاریخ فوتبال جهان است. دایی سابقه عضویت در کمیته فوتبال فیفا را دارد.همچنین وی دارنده نشان بینالمللی صلح از موسسه بینالمللی صلح میباشد.
زندگی شخصی
علی دایی در سال ۱۳۴۸ در شهرستان اردبیل و در محله خیرال متولد شد. در سال ۱۳۶۶ در رشته مهندسی عمران دانشگاه شریف پذیرفته شد، اما به دلیل بازی فوتبال هنگام اذان ظهر در گزینش ورود به دانشگاه رد شد. همان سال در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد تهران جنوب هم قبول شد و دو ترم هم به دانشگاه رفت. ولی در سال ۱۳۶۷ دوباره در کنکور شرکت کرد و اینبار بدون آن که گزینش گریبانگیرش شود در رشته متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و لیسانس خود را بهمن ماه سال ۱۳۷۱ از همان دانشگاه دریافت کرد؛ او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد ادامه داد. وی متاهل است و اکنون ساکن محله شهرک غرب در تهران میباشد. فرزند اول وی در سال ۱۳۸۸ به دنیا آمد.
علی دائی علاوه بر فوتبال، در تجارت نیز موفق بودهاست و گرداننده چندین شرکت بزرگ، چند فروشگاه، کارخانه تولیدی پوشاک ورزشی و عضو اتاق بازرگانی تهران است.علی دایی علاوه بر کارهای پوشاک ورزشی در ساختمان سازی نیز فعالیت دارد. علی دایی در شهرک گلستان شهر زادگاهش (اردبیل) یک مدرسه در مقطع متوسطه(هنرستان کارودانش) به نام ابوالفضل دایی (پدرش) ساختهاست و از خیرین مدرسه ساز اردبیل میباشد.
فوتبال باشگاهی
دایی، فوتبال را از استقلال اردبیل و شهرداری اردبیل آغاز کرد. او پس از قبولی در دانشگاه صنعتی شریف و اقامت در تهران، به تیم تاکسیرانی تهران، سپس به بانک تجارت پیوست و در این تیم بود که مورد توجه بیشتری قرار گرفت و برای اولین بار به تیم ملی دعوت شد. دایی پس از آن به تیم پرسپولیس تهران پیوست و پس از دو فصل حضور در این تیم به السد قطر پیوست.
السد قطر
علی دایی پس از دو سال حضور در پرسپولیس، در سال ۱۹۹۶ به السد قطر پیوست. دایی در فصل ۹۷-۱۹۹۶ به همراه این تیم به مقام پنجم در لیگ ۹ تیمی قطر دست پیدا کرد.
آرمینیا بیلهفلد
علی دایی در سال ۱۹۹۷ به همراه کریم باقری به تیم آرمینیا بیله فلد آلمان پیوست. دایی که پیراهن شماره ۹، آرمینیا بیله فلد را بر تن داشت در ۲۵ مسابقه برای این تیم در فصل ۹۸-۱۹۹۷ به میدان رفت و ۷ گل به ثمر رساند. آرمینیا بیلهفلد در این فصل به مقام هجدهم در بوندسلیگا دست یافت و به لیگ دو بوندسلیگا سقوط کرد.
بایرن مونیخ
علی دایی در سال ۱۹۹۸ به تیم بایرن مونیخ آلمان پیوست و به همراه این تیم به مقام قهرمانی بوندس لیگا دست پیدا کرد. دایی که پیراهن شماره ۲۴ بایرن مونیخ را بر تن داشتدر ۲۳ مسابقه برای این تیم در بوندس لیگا به میدان رفت و ۶ گل به ثمر رساند. وی که در مسابقات بوندس لیگا غالباً به عنوان جانشین کارستن یانکر به میدان رفته بود در ۴ مسابقه برای بایرن مونیخ به عنوان جایگزین این بازیکن در لیگ قهرمانان اروپا (در مجموع ۷۱ دقیقه) به میدان رفت. و به همراه تیم بایرن مونیخ به فینال لیگ قهرمانان اروپا صعود کرد. اما در دیدار فینال در مقابل منچستر یونایتد به میدان نرفت و از روی نیمکت کار هم تیمیهایش را دنبال کرد.وی پس از پایان قرارداد یک ساله و عملکردی ناموفق در بایرن مونیخ از این تیم جدا شد و به هرتابرلین پیوست.
هرتابرلین
فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹
علی دایی در سال ۱۹۹۹ به تیم هرتابرلین پیوست و پیراهن شماره ۹ این تیم را بر تن کرد. اگر چه دایی با زدن ۳ گل در ۲۸ مسابقه آمار مناسبی به عنوان مهاجم در بوندسلیگا نداشت ولی در لیگ قهرمانان اروپا درخشان ظاهر شد. دایی در مسابقات لیگ قهرمانان اروپا در فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ دوبار دروازه چلسی را باز کرد و یک گل در مقابل آ.ث. میلان ایتالیا به ثمر رساند (میلان ۱- هرتابرلین ۱). وی در فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ به همراه هرتابرلین مقام ششم بوندسلیگا را کسب کرد.
فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰
دایی در فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ در ۲۳ بازی برای هرتابرلین در بوندسلیگا به میدان رفت و ۳ گل به ثمر رساند. وی در دومین فصل حضور در این تیم برخلاف فصل اول، در سه بازی به عنوان بازیکن ثابت برای هرتابرلین در مسابقات بوندسلیگا به میدان رفتو در پایان فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ به همراه این تیم به مقام پنجم بوندسلیگا رسید.
فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱
دایی در سومین فصل حضور در هرتابرلین مورد توجه قرار نگرفت و تنها در ۸ بازی برای این تیم در بوندسلیگا به عنوان بازیکن جایگزین به میدان رفت. وی در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ برای هرتابرلین گلی نزد. دایی در پایان فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ به همراه هرتابرلین به مقام چهارم بوندسلیگا رسید و به دوران حضور خود در فوتبال اروپا پایان داد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#34
Posted: 4 Sep 2013 21:22
الشباب امارات
دایی در سال ۲۰۰۲ با عقد قراردادی ۲ ساله به تیم الشباب امارات پیوست. وی در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ به همراه این تیم به مقام نهم لیگ فوتبال امارت رسید. عملکرد دایی در الشباب امارات مورد توجه این تیم قرار نگرفت و در حالی که وی قراردادی دو ساله با این تیم داشت پس از یک فصل حضور در این تیم از سوی سرمربی الشباب کنار گذاشته شد. پس از کنار گذاشته شدن دایی، تیم جيابي چين خواهان به خدمت گرفتن این بازیکن شد، اما وی این پیشنهاد را نپذیرفت و به فوتبال ایران بازگشت.
پرسپولیس
علی دایی در مرداد سال ۱۳۸۲ پس از هفت سال به پرسپولیس بازگشت و به عنوان کاپیتان دوم این تیم پس از افشین پیروانی از سوی وینگو بگوویچ سرمربی وقت این تیم انتخاب شد.وی در اولین بازی پرسپولیس در مسابقات لیگ برتر در مقابل پگاه گیلان ۴ گل به ثمر رساند و در پایان فصل با زدن ۱۶ گل به عنوان اقای گل لیگ ایران انتخاب شد، تا برای اولین و آخرین بار این عنوان را در ده سال حضور در لیگ ایران به خود اختصاص دهد. دایی در سومین دوره لیگ برتر به همراه پرسپولیس مقام پنجم لیگ را بدست آورد.وی پس از یک سال حضور در این تیم به صبا باتری پیوست و به دوران حضور خود در پرسپولیس پایان داد.
صبا باتری
فصل ۸۴-۸۳
علی دایی در شهریور سال ۱۳۸۳ با عقد قراردادی یک ساله به تیم صبا باتری پیوست.این تیم که اولین حضور خود در لیگ برتر را تجربه می کرد با صرف هزینه بالا بازیکنان سرشناس لیگ ایران را به خدمت گرفت اما در پایان فصل به مقام نهم لیگ برتر دست پیدا کرد.دایی پس از جدا شدن از پرسپولیس در آبان سال ۱۳۸۳ در مقابل تیم سابق خود به میدان رفت که این دیدار با تساوی بدون گل به پایان رسید.دایی در ۲۵ بازی برای صبا باتری در لیگ برتر به میدان رفت و ۱۲ گل به ثمر رساند. وی به همراه این تیم به مقام قهرمانی جام حذفی دست پیدا کرد.
فصل ۸۵-۸۴
علی دایی در سال ۱۳۸۴ برای یک فصل دیگر قرارداد خود در تیم صبا باتری را تمدید کرد. وی در آبان سال ۱۳۸۴ در سومین تقابل با تیم سابق خود؛ در مسابقات لیگ برتر، موفق شد در برابر پرسپولیس گلزنی کند. این دیدار با تساوی ۲-۲ به پایان رسید. وی در پایان مسابقات لیگ برتر به همراه این تیم به مقام چهارم دست پیدا کرد. دایی پس از عملکرد ناموفق در جام جهانی ۲۰۰۶ در لیست فروش باشگاه صبا باتری قرار گرفت و به سایپا البرز پیوست.
رتبه به همراه تیم های باشگاهی
علی دایی در تیم ملی
علی دایی در آخرین سالهای بازیش همواره بازیکن اصلی ایران و کاپیتان تیم ملی بود. او رکورد بیشترین بازی ملی و بیشترین گل زدهٔ تاریخ تیم ملی را دارد (گلهای زدهٔ او در میان تمام تیمهای جهان نیز اول است).
او در جام ملتهای آسیا ۱۹۹۶ امارات به همراه باقری و عزیزی از بهترین ستارگان ایران بود.
دائی در بازی معروف ایران و استرالیا در بازی پلی اف مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) فرانسه پاس گل دوم ایران را برای خداداد عزیزی ارسال کرد و این گل باعث راهیابی ایران به جام جهانی شد.
او به همراه ایران در دو جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه و ۲۰۰۶ آلمان به میدان آمد و در ۵ بازی ایران در این بازیها شرکت کرد. پاس دایی بود که زمینه گذار گل مهدویکیا به آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۸ شد.
از نقاط اوج دوران ورزشی دایی را میتوان روز ۲۴ آبان ۱۳۸۳ دانست. او در این روز و در مسابقات مقدماتی راهیابی به جام جهانی ۴ بار دروازهٔ لائوس را گشود تا نام خود را به عنوان اولین فوتبالیست تاریخ جهان که ۱۰۰ گل در بازیهای ملی به ثمر رسانده ثبت کند.
لیست گلهای ملی
در قسمت نتیجه جدول زیر، همواره نتیجه کشور ایران، ابتدا آمدهاست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#35
Posted: 4 Sep 2013 21:35
بهترین گلزن در بازیهای بینالمللی
علی دایی نفر اول در لیست گلزنان بینالمللی است. در سال ۱۳۷۵ با به ثمر رساندن ۲۰ گل، دایی به عنوان بهترین گلزن در بازیهای بینالمللی توسط فدراسیون تاریخ و آمار فوتبال (IFFHS) معرفی گردید. از جمله گلهای به یادماندنی او، دو گل به چلسی و یک گل او به آث میلان در لیگ قهرمانان اروپا، برای تیم هرتابرلین آلمان است.
عضویت در فیفا
علی دایی پس از محسن صفایی فراهانی به عنوان دومین ایرانی عضو کمیته فنی فیفا به شمار می رود. عضویت دایی در فیفا در حالی انجام گرفت که محمد دادکان با ارسال نامه ای به فیفا شرایط حضور وی را در فیفا را فراهم کرد. دایی در اواخر سال ۱۳۹۱ از کمیته فنی فیفا کنار گذاشته شد.
بهترین بازیهای ملی
بازی ایران در برابر کره جنوبی، در مسابقات جام ملتهای آسیا ۱۹۹۶، که علی دایی ۴ گل به ثمر رساند.
بازی ایران در مقابل استرالیا، در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸، که علی دایی در این بازی یک پاس گل تاثیرگذار داد.
بازی ایران در مقابل آمریکا، در جام جهانی ۱۹۹۸، که علی دایی در این بازی یک پاس گل تاثیرگذار داد.
بازی ایران در مقابل لبنان، در سال ۱۳۸۲، که علی دایی رکورد فرانس پوشکاش را شکست.
بازی ایران در مقابل لائوس، در سال ۱۳۸۳، که با ۴ گل او در این بازی، تعداد گلهای ملی علی دایی، از مرز ۱۰۰ گل ملی گذشت.
بازی ایران در مقابل کاستاریکا، در سال ۱۳۸۵، که علی دایی، رکورد جاودانه ۱۰۹ گل ملی در فوتبال، را به نام خود و کشورش ثبت کرد.
بهترین بازیهای باشگاهی
ازی هرتابرلین آلمان در مقابل چلسی انگلستان، در مسابقات جام قهرمانان باشگاههای اروپا ۱۹۹۹-۲۰۰۰، که در این بازی علی دایی دو گل به ثمر رساند.
بازی هرتابرلین آلمان در مقابل آث میلان ایتالیا، در مسابقات جام قهرمانان باشگاههای اروپا ۱۹۹۹-۲۰۰۰، که در این بازی علی دایی یک گل به ثمر رساند.
سابقهٔ به عنوان مربی فوتبال
علی دایی دوران مربیگری خود را به عنوان سرمربی و بازیکن در تیم سایپا شروع کرد و توانست این تیم را در لیگ برتر ایران (جام خلیج فارس) به قهرمانی برساند.او در تاریخ ۱۲ اسفند سال ۱۳۸۶ به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد او شب قبل از انتخاب سرمربی تیم ملی ادعا کرد: کسی لابی قوی تری داشته باشد سرمربی میشود. و خودش سرمربی شد. پس از شکست تیم ملی مقابل عربستان در ورزشگاه آزادی مسئولان فدراسیون فوتبال تصمیم گرفتند علی دایی را از سمت خود برکنار کنند. تیم ملی ایران در ۸ فروردین ۱۳۸۸ و در حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر و رییس جمهور محمود احمدی نژاد، مقابل عربستان با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد. در روز ۹ فروردین ۱۳۸۸ فدراسیون فوتبال طی بیانیهای رسماً علی دایی را از سمت خود برکنار کرد. علی دایی از ۷ دی ۱۳۸۸ تا ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ سرمربی باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران بود.و توانست در این مدت به دو قهرمانی پیاپی در جام حذفی دست یابد.این در حالی بود که پرسپولیس در ۹ سال گذشته تنها موفق به کسب ۲ جام شده بود.وی همچنین توانست بعد از ۳ سال پرسپولیس را پیروز از میدان شهرآورد تهران بیرون بیاورد.
دایی پس از جند روز در ۲۳ تیر ۱۳۹۰ به عنوان سرمربی تیم راهآهن که به بخش خصوصی واگذار شده انتخاب شد.و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ در این تیم سرمربیگری نمود.تا اینکه توسط محمد رویانیان به عنوان سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس تهران انتخاب شد.
آمار عملکرد به عنوان سرمربی در لیگ برتر
تیم سایپا البرز به رهبری ورنر لورانت تا هفته پنجم لیگ برتر ۸۶-۱۳۸۵ ایران با کسب ۱۱ امتیاز (۳ برد و ۲ مساوی) در صدر جدول قرار داشت،که علی دایی در ۱۷ مهر ۱۳۸۵ به عنوان جانشین لورانت معرفی شد و اولین بازی خود به عنوان مربی-بازیکن را در مقابل پرسپولیس در هفته ششم لیگ برتر انجام داد که این مسابقه با تساوی ۲-۲ به پایان رسید.
تیم پرسپولیس به رهبری زلاتکو کرانچار تا هفته ۲۱ لیگ برتر ۸۹-۱۳۸۸ ایران در رتبه سوم جدول قرار داشت، که حبیب کاشانی، کرانچار را برکنار و علی دایی را به جای وی منصوب کرد.پرسپولیس به رهبری علی دایی در لیگ برتر ۸۹-۱۳۸۸ ایران با یک پله تنزل؛ نسبت جایگاه پرسپولیس در زمان سرمربیگری کرانچار، در رتبه چهارم لیگ؛ در پایان فصل قرار گرفت.
سفیر حسن نیت نهضت جهانی
علی دایی در سال ۱۳۸۶ توسط فدراسیون فوتبال ایران به عنوان نماینده فوتبال ایران در سازمان یونیسف معرفی شد. دایی و مهتاب کرامتی (بازیگر سینما) به عنوان دو سفیر ایران در این سازمان بینالمللی عضویت دارند.
جنجالها
انتقادات
علی دایی باوجود بازیهای خوب در دوران جوانی، در سالهای پایانی (مخصوصا در بازیهای جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶) مورد انتقاد برخی کارشناسان فوتبال، طرفداران و مطبوعات قرار گرفت. پافشاری برانکو ایوانکوویچ در استفاده مداوم از وی در تیم ملی از محبوبیت وی کاست.اما پس از چندی، موفقیت وی در باشگاه سایپا و قهرمانی او به عنوان بازیکن و سرمربی در لیگ برتر باعث شد تا دوباره توجه همگان را به خود جلب کند.
همچنین با آغاز سرمربیگری در تیم ملی، دایی بار دیگر آماج انتقادات قرار گرفت. او به دلیل دوشغله بودن (سرمربی همزمان تیم ملی و تیم سایپا) بهشدت مورد انتقاد قرار گرفت. ارائه لیست تیم ملی یکی دیگر از دلایل انتقادات از دایی است. این دسته از منتقدان وجود ۵ بازیکن از سایپا (که در ردههای میانی جدول قرار دارد)، عدم حضور بازیکنی از تیمهای خوزستانی (فولاد، استقلال اهواز، صنعت نفت) و عدم دعوت از برخی بازیکنان را از دلایل انتقادات خود برمیشمارند.
شکایت از مایلیکهن
دایی در اعتراض به سخنان محمد مایلیکهن سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران از وی شکایت کرد. دادگاه روز دوشنبه ۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۷ خورشیدی با حضور وکیل دایی و مایلیکهنبرگزار شد. مایلیکهن بر مواضع قبلی خود و انتقادات از دایی پافشاری کرد. دادگاه محمد مایلی کهن را بمدت یک سال از مصاحبه با رسانهها محروم اعلام کرد.
تصادف رانندگی
در یک حادثه رانندگی در شب آخرین شنبه سال ۹۰ در محور اصفهان - کاشان خودروی تویوتا پرادو محمد دایی(برادر علی دایی)از مسیر جاده خارج و سپس واژگون شد و علی دایی که در کنار برادرش در خودرو حضور داشت به شدت زخمی شد.این حادثه تلفات جانی در بر نداشت او بعد از این حادثه از شرکت تویوتا به علت بازنشدن کیسه های هوا شکایت کرد که نتیجه ای در بر نداشت .
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#36
Posted: 4 Sep 2013 22:33
علی دایی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#37
Posted: 4 Sep 2013 22:51
افشین قطبی
سید افشین قطبی (متولد ۸ فوریه ۱۹۶۴ در تهران، ایران)، مربی بینالمللی ایرانی-آمریکایی و مربی کنونی تیم شیمیزو اس-پالس و مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران و تیم فوتبال پرسپولیس است.
او که در نوجوانی ایران را ترک کرده بود، فوتبال را در جوانی در آمریکا شروع کرد. قطبی مدتی کمک مربی تیم ملی فوتبال آمریکا بوده و در دوران سرمربیگری گاس هیدینک، دیک ادووکات و پیم فربیک در تیم ملی فوتبال کره جنوبی کمک مربی این تیم بودهاست. او در سال ۲۰۰۷ برای سرمربیگری تیم فوتبال پرسپولیس تهران به ایران بازگشت و پرسپولیس را به قهرمانی لیگ برتر ایران رسانید.[اما در سال ۲۰۰۸، به سبب آنچه خود «نداشتن احساس امنیت در ایران» عنوان نمود، از سرمربیگری در این تیم استعفا داد و ایران را ترک کردهاست.
افشین قطبی در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۸۸ بعد از استعفای مایلیکهن به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب گردید. وی در ۱۲ مرداد ۱۳۸۸ در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در حسینه امام خمینی شرکت نمود که واکنشهایی را در بین مردم به همراه داشت. تا جایی که این واکنشها با انداختن نامه اعتراض آمیز به داخل منزل وی در کشور امارات، موجب ترس همسر وی شد.
زندگی
قطبی که در سال ۱۳۴۳ در تهران به دنیا آمده است، وی اصالتا اهل شهرهای نی ریز و جهرم در استان فارس است و در ۱۳ سالگی در ۱۳۵۶ به همراه پدرش ایران را به مقصد کالیفرنیا ترک کرد. او از دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس (UCLA) مدرک کارشناسی مهندسی برق دریافت کردهاست.
افشین قطبی متاهل است و همسر وی یوریم قطبی (بیک من) اهل کشور کره جنوبی است.
مربیگری
او در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی در باشگاههای آلیتالیا، آتوباهن، ولی ایگلز و فلایرز آمریکا بازی کرد و بعد از آن تا سال ۱۳۷۶ در دانشگاه جنوب کالیفرنیا بازیکن بود و همچنین از سن ۲۰ سالگی از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ سرمربی تیم فوتبال زنان همین دانشگاه بود. قطبی به مدت ۸ سال کمک مربی تیم ملی فوتبال کره جنوبی بود.
قطبی در سال ۲۰۰۷ برای هدایت تیم فوتبال پرسپولیس تهران به ایران بازگشت. وی توانست در اولین سال حضورش در فوتبال ایران، پرسپولیس را به مقام قهرمانی لیگ برتر فوتبال ایران برساند. در تاریخ ۳۰ مه ۲۰۰۸ میلادی افشین قطبی رسما اعلام کرد که برای فصلی دیگر در ایران نخواهد ماند و از عقد قرارداد تازه برای هدایت تیم فوتبال پرسپولیس سرباز زد.وی در این زمینه گفته بود: «پرسپولیس باشگاه من است و در قلبم جا دارد و اگر با پرسپولیس به توافق نرسم با هیچ تیم ایرانی دیگری مذاکره نخواهم نکرد.»او سرانجام در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۸۷، به همراه همسرش، ایران را به مقصد شهر دبی در امارات متحده عربی ترک کرد.
افشین قطبی در ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ میلادی، به سبب آنچه خود «نداشتن احساس امنیت در ایران» عنوان نمود، از سرمربیگری در این تیم استعفا داد و ایران را شبانه، به مقصد دوبی ترک نمود.
افشین قطبی در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۸۸، به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب گردید. وی در نامهای که در تاریخ ۵ آبان ۱۳۸۹ منتشر کرد، اعلام کرد جهت بازگذاشتن دست مسئولان فدراسیون فوتبال، پس از مسابفات جام ملتهای آسیا ۲۰۱۰ داوطلبانه از تیم ملی فوتبال ایران کنارهگیری میکند. وی در توضیح استعفایش اعلام کرد که هیچگاه از وطنش خداحافظی نمیکند و تا آخر عمر در خدمت ایرانیان است؛ اما به دلیل کم کردن حاشیهها و فشارهای وارد بر تیم ملی فوتبال ایران، برای اینکار پیش قدم شدم. وی عنوان کرد که استعفایش را دو ماه زودتر از شروع مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۱۰ عنوان کرده تا فشار رسانهها از دوش تیم ملی برداشته شود و تیم ملی در آرامش به آمادگی بپردازد. وی همچنین اعلام کرد که تمایل دارد پس از جدایی از تیم فوتبال ایران، در یک تیم خارجی به مربیگری بپردازد.
سابقه مربیگری
تیم فوتبال زنان دانشگاه جنوب کالیفرنیا (۱۹۸۴-۱۹۸۸)
تیم ملی فوتبال آمریکا (۱۹۹۷-۱۹۹۸) (مربی فنی)
تیم ملی فوتبال کره جنوبی (دسامبر ۲۰۰۰ - جولای ۲۰۰۲) (آنالیزور)
سوون سامسونگ بلووینگز (۲۰۰۲ - ۲۰۰۴) (کمک مربی)
لسآنجلس گالکسی (۲۰۰۴) (کمک مربی)
تیم ملی فوتبال کره جنوبی (۲۰۰۴ - ۲۰۰۷) (کمک مربی)
پرسپولیس تهران (۲۰۰۷-۲۰۰۸) (سرمربی)
تیم ملی فوتبال ایران (آوریل ۲۰۰۹ - ژانویه ۲۰۱۱) (سرمربی)
شیمیزو اس-پالس (ژانویه ۲۰۱۱ - تاکنون) (سرمربی)
طومار طرفداران تیم شیمزو اس-پالس علیه وی
در ۵ فصل پیش از مربیگری افشین قطبی این تیم جزء ۶ تیم برتر جی لیگ قرار داشت. اما با شروع مربیگری وی، جاگاه تیم تنزل پیدا کرد. به همین علت ۱۲هزار نفر از طرفداران تیم علیه وی طومار امضا نمودند و خواهان اخراج فوری قطبی از شیمزو شدند.
خانواده
روایات متفاوتی در مورد خانوادهٔ افشین قطبی، بهویژه هویت پدر او، مطرح شدهاست. هنگام بازگشت قطبی به ایران برخی رسانهها مدعی شدند که وی پسر عبدالرضا قطبی، آخرین مدیر رادیو و تلویزیون حکومت پهلوی و پسردائی فرح پهلوی، است.به جهت سویه سیاسی این موضوع در جمهوری اسلامی شایعه مزبور مباحثات بسیاری برانگیخت. اما مدتها بعد قطبی مدعی شد که پدر وی معلم و از اهالی نیریز، استان فارس است و نام وی محمد است نه رضا. حبیب کاشانی، مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس، هم در کنفرانس مطبوعاتی گفته بود: «اعلام کردند ارتباط خانوادگی با رئیس سازمان صداوسیمای طاغوت داشته و از اقوام نزدیک آنها بودهاست. گفتند او مشکل سیاسی دارد و مسلمان نیست؛ اما کسی که کنار من نشسته، سید است. پدر و مادر او اهل جهرم بوده و هر دو از بازنشستگان فرهنگی هستند.» قطبی نیز بعدها در گفتوگو با بیبیسی فارسی، عنوان کرد که پدرش در سال ۱۳۵۶ به آمریکا رفته و با یک پزشک آمریکایی ازدواج کردهاست.
پس از انتصاب علی دایی به سمت سرمربی تیم ملی فوتبال ایران و عدم انتخاب قطبی (که در روز قبل انتخاب او به عنوان سرمربی این تیم قطعی به نظر میرسید) گفته شده بود که به دلیل نسبت دوری که وی با فرح دیبا داشته، سازمان تربیت بدنی و شخص رئیسجمهور مخالف حضور وی بر روی نیمکت تیم ملی بودند.
در ۱۵ آبان ۱۳۸۹ پدر افشین قطبی برای تماشای بازی ایران و نیجریه به ایران بازگشت. اما خبرآنلاین نام او را «عبدالرضا قطبی» - و نه محمد یا محمدعلی- اعلام کرد و نوشت که او پس از سالها دوری از ایران و زندگی در لسآنجلس به ایران بازگشته و اصلیت شیرازی دارد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#38
Posted: 4 Sep 2013 23:06
علیرضا منصوریان
علیرضا منصوریان بازیکن سابق تیم فوتبال باشگاه استقلال و تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی کنونی تیم ملی زیر ۲۲ سال و آنالیزور تیم ملی فوتبال است.
وی برای باشگاههای مختلفی از جمله پارس خودرو، استقلال، آپولون اسمیرنیس و سن پائولی بازی کرده است.
وی سرانجام در ۲۷ خرداد ۱۳۸۷ پس از بازی پایانی و قهرمانی در جام حذفی به همراه تیم استقلال، از دنیای بازی در فوتبال کناره گیری کرد. لقب او در میان هواداران استقلال «علی منصور» است.
آکادمی فوتبال استقلال
منصوریان پس از کنارهگیری از بازی، از سوی علی فتحاللهزاده مدیر عامل باشگاه، بهعنوان رییس آکادمی فوتبال باشگاه استقلال منصوب شد. در بهمن ماه ۱۳۸۷ پس از بازی تیم فوتبال زنان استقلال با تیم نوجوانان این باشگاه که زیر نظر آکادمی اداره میشود، از سوی کمیته انضباطی باشگاه استقلال به پنج میلیون تومان جریمه نقدی و توبیخ کتبی محکوم شد. در پی این ماجرا تیم فوتبال زنان استقلال منحل شد.
مربی گری در تیم ملی
منصوریان در سال ۲۰۱۱ همراه با تیم ملی فوتبال ایران به جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱ اعزام شد که در انجا وی به عنوان دستیار افشین قطبی اجرای مسئولیت مینمود. همچنین، پس از جدایی افشین قطبی از تیم ملی فوتبال ایران او به عنوان سرمربی تیم ملی در مقابل تیم ملی فوتبال روسیه حاضر شد که در ان دیدار تیم ملی فوتبال ایران توانست با نتیجه ۱-۰ تیم ملی فوتبال روسیه را شکست دهد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#39
Posted: 4 Sep 2013 23:18
کارلوس کیروش
کارلوس مانوئل بریتو لئال کی روش(زادهٔ ۱ مارس ۱۹۵۳ در موزامبیک) مربی فوتبال اهل پرتغال است. وی هماکنون سرمربی تیم ملی فوتبال ایران است.
کی روش در دو دوره دستیار آلکس فرگوسن در منچستر یونایتد، و دو دوره سرمربی تیم ملی پرتغال بودهاست و این تیم را در جام جهانی ۲۰۱۰ رهبری کرد. او قبلاً موفق به راهیابی به جام جهانی ۲۰۰۲ با تیم ملی آفریقای جنوبی شده بود. از دیگر تجربیات مربیگری وی میتوان به سرمربیگری رئال مادرید در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۴ اشاره کرد که دوران ناموفقی برای وی تلقی میشود. او سابقه مربیگری در جی لیگ و امال اس را نیز دارد.
همکاری با فدراسیون فوتبال ایران
پس از جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱، فدراسیون فوتبال ایران با او برای سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران مذاکره کرد. او حتی به تهران آمد و از امکانات و شهر بازدید کرد، و پس از دیدن بازی ایران و روسیه در ابوظبی برای تصمیمگیری درباره پیشنهاد قراردادی ۳٫۵ ساله راهی پرتغال شد.
او در آستانه بالاگرفتن تنشهای سیاسی در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ شرایط ایران را برای مربیگری پذیرفت،
اما در شب ۲۵ بهمن با فرستادن یک ایمیل به فدراسیون فوتبال انصراف خود را از مربیگری تیم ملی ایران «به دلایل شخصی و خانوادگی» اعلام کرد.
در نهایت وی از تاریخ ۴ آوریل ۲۰۱۱ رسماً سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران را برای یک دوره سهساله به عهده گرفت.
وی در ایران بارها به دلیل بازی های ضعیف تیم ملی و باخت هایی به لبنان و ازبکستان مورد انتقاد قرار گرفت اما در سه بازی آخر مقدماتی جام جهانی با پیروزی مقابل قطر،لبنان و کره جنوبی توانست برای چهارمین بار تیم ملی ایران را به جام جهانی برزیل برساند.
آمار مربیگری
پایان بیو گرافی مربیان تیم ملی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#40
Posted: 6 Sep 2013 11:03
لیگ فوتبال ایران
تاریخچه
قبل از ۱۳۵۲
قدیمیترین مسابقات باشگاهی در ایران برمیگردد به سال ۱۳۳۹ که در آن تیم جم آبادان به قهرمانی میرسد. تا پیش از آن کلیه مسابقات برگزار شده به صورت استانی بوده و تیمهای منتخب هر استان در منطقهای متمرکز به دیدار یکدیگر میرفتند، در سال ۱۳۳۹ اولین گامها برای برگزاری مسابقات سراسری باشگاههای کشور توسط مصطفی مکری رییس وقت فدراسیون فوتبال برداشته شد، در این دوره تیم شاهین آبادان موفق به کسب عنوان قهرمانی شد. به علت اینکه اکثر تیمهای حاضر در این دوره از رقابتها تیمهای استانی بودند نمیتوان آن را رقابتهای باشگاهی نامید. دو سال بعد تیم دارایی فاتح چنین تورنمنتی شد و در سالهای ۱۳۴۶ پاس و ۱۳۴۷ پیکان در این مسابقات به مقام نخست دست یافتند. اما سال ۱۳۴۹ را میتوان آغاز رقابتهای باشگاهی در ایران نامید. مسابقاتی که برای اولین بار جنبه رقابتهای باشگاهی به خود گرفت زیرا تمام تیمهای حاضر در آن باشگاهی بودند. در اولین دوره این رقابتها که با نام جام منطقهای ایران برگزار شد تیم تاج (استقلال) تهران به قهرمانی دست یافت و درسال بعد تیم پیکان تهران با خرید سهمیه باشگاه پرسپولیس در این مسابقات شرکت کرد و موفق به کسب عنوان قهرمانی شد که به اشتباه این قهرمانی به نام پرسپولیس ثبت شده است درحالی که تیم فوتبال پرسپولیس در این مسابقات حضور نداشت.
جام تخت جمشید
در سال ۱۳۵۲ جام تخت جمشید آغاز شد، جامی که معتبرترین جام برگزار شده تا آن دوره بود، اولین دوره مسابقات جام تخت جمشید با حضور دوازده تیم آغاز شد، در نهایت و بعد از انجام بازیهای رفت و برگشت بین تیمهای حاضر در این مسابقات، پرسپولیس که بر خلاف اکثر تیمهای حاضر در آن جام از طریق بخش خصوصی اداره میشد، عنوان قهرمانی را در اولین دوره این رقابتها از آن خود کرد. تاج (استقلال) تهران نایب قهرمان شد و پاس به مقام سوم دست یافت. در سال ۱۳۵۳ تاج (استقلال) توانست عنوان قهرمانی را به دست آورد اما در سال ۱۳۵۴ بار دیگر پرسپولیس فاتح این رقابتها نام گرفت. در سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ این تیم پاس بود که موفق شد دو جام قهرمانی متوالی را بر بالای سر ببرد. ششمین دوره این مسابقات به دلیل انقلاب ایران ناتمام ماند تا فوتبال باشگاهی ایران مدتها به صورت غیررسمی برگزار شود.
۱۳۵۷ تا ۱۳۶۸
وقوع انقلاب در ایران و همچنین جنگ با عراق باعث شد لیگ فوتبال ایران با یک دهه وقفه مواجه شود. در این سالها مسابقات فوتبال در داخل کشور با حضور تیمهایی با نام استانها یا مسابقات باشگاهی با تعداد محدود در داخل استانها برگزار میشد. البته در سال ۱۳۶۴ مسابقاتی با عنوان جام قدس برگزار شد که تیم تهران الف موفق شد بالاتر از تیمهای تهران ب و مازندران قرار گرفته و عنوان قهرمانی را به دست آورد. در سال ۱۳۶۷ بازیهایی با عنوان جام هفدهم شهریور با حضور ۱۷ تیم تهرانی در این شهر برگزار شد و در نهایت پرسپولیس با کسب ۴۰ امتیاز از ۱۶ بازی بالاتر از تیمهای دارایی، اکباتان و استقلال قرارگرفت و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. در سال ۱۳۶۸ این مسابقات بار دیگر با عنوان جام قدس پیگیری شد و این بار تیم فوتبال استقلال موفق شد به مقام قهرمانی دست یابد. در پایان این رقابتها و در دوره ریاست ناصر نوآموز بر فدراسیون فوتبال، طرح برگزاری مسابقاتی با عنوان جام آزادگان با حضور تیمهایی از سراسر ایران تصویب شد.
لیگ آزادگان
پاس فاتح اولین دوره جام آزادگان که در سال ۱۳۶۹ برگزار شد نام گرفت. این تیم در سال بعد هم موفق به کسب عنوان قهرمانی در این جام شد و در همین زمان نیز جام قهرمانی باشگاههای آسیا را با شکست نماینده عربستان در دیدار فینال به ایران آورد. پس از دو قهرمانی متوالی پاس تهران نوبت به سایپا تهران رسید تا در سالهای ۱۳۷۱ و ۱۳۷۲ دوبار پیاپی فاتح این جام شوند. پرسپولیس در سالهای ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ جام قهرمانی را از آن خود کرد. در سال ۱۳۷۵ استقلال فاتح این رقابتها نام گرفت.
آغاز لیگ حرفهای
در چهارمین سال ریاست صفایی فراهانی بر فدراسیون فوتبال، هیات رئیسه سازمان لیگ تصمیم به برگزاری لیگ حرفهای در مسابقات باشگاهی ایران گرفت که در نهایت نام لیگ برتر روی آن نهاده شد. برنامههای این لیگ با هدف پیشرفت فوتبال باشگاهی در ایران تدوین و تصویب شد. در این مدت نحوه سقوط و صعود تیمها به این مسابقات بارها تغییر کردهاست.
به گفته بهمن حسین پور سفیر ایران در ترکیه، وی قوانین لیگ حرفه ای فوتبال ترکیه را به ایران ارسال کرده و اساسنامه لیگ حرفه ای ایران بر اساس قوانین لیگ حرفه ای فوتبال ترکیه تدوین شده است.
اولین دوره لیگ برتر با حضور ۱۴ تیم آغاز شد، ۱۲ تیم آخرین دوره جام آزادگان، به اضافه دو تیم ملوان و ابومسلم که از زیر گروه صعود کرده بودند، تیمهای حاضر در این مسابقات را تشکیل میدادند.این رقابتها از روز یازدهم آبان ماه سال ۱۳۸۰ آغاز شد و باقهرمانی پرسپولیس به پایان رسید.
سپاهان اصفهان قهرمان دومین دوره لیگ برتر بود.جام قهرمانی سومین دوره این مسابقات به پاس تهران رسید.
جام چهارم که با اضافه شدن دو تیم به تیمهای پیشین با حضور ۱۶ تیم برگزار شد، به یک تیم دیگر شهرستانی رسید. فولا د خوزستان موفق شد جام قهرمانی را به اهواز ببرد.جام پنجم با قهرمانی استقلال تهران به پایان رسید. ششمین دوره لیگ برتر، در رقابتی فشرده بین چهارتیم سایپا، استقلا ل اهواز، پرسپولیس و استقلا ل برای فتح جام سرانجام به سایپای تهران رسید.
در دوره هفتم لیگ حرفهای سازمان لیگ تصمیم به برگزاری ادامه رقابتهای لیگ حرفهای با نام جام خلیج فارس گرفت.
این جام با اضافه شدن دو تیم دیگر با ۱۸ تیم و بدون رئیس فدراسیون آغاز شد که در ثانیههای پایانی تیم پرسپولیس توانست به قهرمانی برسد.
قهرمانان
جام منطقهای
۱۳۳۹ شاهین آبادان
۱۳۴۰ برگزار نشد
۱۳۴۲ دارایی
۱۳۴۳ تا ۱۳۴۶ برگزار نشد
۱۳۴۶ پاس
۱۳۴۷ پیکان
۱۳۴۸ برگزار نشد
۱۳۴۹ تاج
۱۳۵۰ پیکان تهران
جام تخت جمشید
۱۳۵۲ پرسپولیس
۱۳۵۳ تاج
۱۳۵۴ پرسپولیس
۱۳۵۵ پاس
۱۳۵۶ پاس
۱۳۵۷ به علت انقلاب ایران ناتمام ماند
۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷
۱۳۵۷-۱۳۶۷ لیگ سراسری برگزار نشد.
در این دوره جام باشگاههای تهران برگزار می شد
جام قدس
۱۳۶۸ استقلال
لیگ آزادگان
۱۳۷۰ پاس
۱۳۷۱ پاس
۱۳۷۲ سایپا
۱۳۷۳ سایپا
۱۳۷۴ پرسپولیس
۱۳۷۵ پرسپولیس
۱۳۷۶ استقلال
۱۳۷۷ پرسپولیس
۱۳۷۸ پرسپولیس
۱۳۷۹ استقلال
لیگ برتر
۱۳۸۰ پرسپولیس
۱۳۸۱ سپاهان
۱۳۸۲ پاس
۱۳۸۳ فولاد
۱۳۸۴ استقلال
۱۳۸۵ سایپا
۱۳۸۶ پرسپولیس
۱۳۸۷ استقلال
۱۳۸۸ سپاهان
۱۳۸۹ سپاهان
۱۳۹۰ سپاهان
۱۳۹۱ استقلال
یادداشت
۱. در سال ۱۳۵۷ تیم تاج به استقلال تغییر نام داد.
۲. در سال ۱۳۶۴ پرسپولیس ابتدا به آزادی و سپس به پیروزی تغییر نام داد اما در تمامی این مدت در سطح جامعه از این تیم با عنوان پرسپولیس یاد میشد. در نهایت در سال ۱۳۹۱ به صورت رسمی برند پرسپولیس برای این تیم ثبتشد.
. لیگ آزادگان هم اکنون به لیگ دسته اول فوتبال ایران اطلاق میشود.
۴. سپاهان با سه قهرمانی متوالی٬ رکورددار بیشترین قهرمانیهای متوالی در تاریخ لیگهای فوتبال ایران است.
۵.استقلال تهران در سال ۱۳۵۷ در حالی که صدر جدول بود لیگ طعتیل شد
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7