انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 3 از 4:  « پیشین  1  2  3  4  پسین »

تاریخچه و تمدن انگلستان


مرد

 
ادامه دلایل پیشگامی انگلیس در انقلاب صنعتی

نتیجه، بوجود آمدن جمعیتی بود که روزنامه می‌خواندند و سیاست را تا درجه بی سابقه‌ای دنبال می‌کردند. مسلما آن جهان جدیدی بود که یک فرد افراطی مانند جان پین توانست با فروش صدها هزار نسخه از کتاب «حقوق بشر» به شهرت برسد. عوامل اقتصادی درست است که عوامل فرهنگی و سیاسی در فراهم کردن بستر مناسب برای وقوع انقلاب صنعتی دخیل بودند و نقش آنها را نمی‌توان انکار کرد؛ اما اکتشافات علمی تقریبا در سراسر اروپا شناخته شده بودند و اشتیاق برای فلسفه طبیعی نیز جهانی بود.

بنابراین توسعه فرهنگی نمی‌تواند توضیح دهنده این سوال باشد که چرا انقلاب صنعتی ابتدا در انگلستان اتفاق افتاد. در عوض جواب این سوال در ورای ساختار منحصر به فرد دستمزدها و قیمت‌های انگلستان نهفته است. اقتصاد با انرژی ارزان و دستمزدهای بالا در بریتانیا باعث شد که اختراع و استفاده از تکنولوژی‌های اکتشافی برای بنگاه‌ها سودآور باشد؛ اما چرا در انگلستان دستمزدها بالا رفت و قیمت انرژی پایین آمد؟ انقلاب صنعتی پاسخ بریتانیا به چالش‌ها و فرصت‌هایی بود که بعد از سال ۱۵۰۰ توسط اقتصاد جهانی برای این کشور ایجاد شد.

این یک فرآیند دو مرحله‌ای بود. در اواخر قرن شانزدهم و اوایل قرن هفدهم یک بازار گسترده اروپایی پدیدار شد. انگلستان در این بازار از طریق صنعت نساجی خود که رقبای ایتالیایی و دیگر کشورهای پایین دستی را از رقابت به در کرد، توانست رهبری این بازار را به عهده بگیرد و این رهبری خود را در قرن‌های هفدهم و هجدهم نیز از طریق ایجاد یک شبکه تجارت بین قاره‌ای شامل آمریکا و هند گسترش داد.

گسترش تجارت بین قاره‌ای به استفاده از مستعمرات، ترویج تجارت مرکانتیلیستی و قدرت نیروی دریایی بستگی داشت. نتیجه موفقیت بریتانیا در اقتصاد جهانی، گسترش صنایع تولیدی روستایی و شهری‌سازی سریع بود. آنگلیای شرقی که مرکز صنعت لباس پشمی بود، محصولاتش از طریق لندن صادر می‌شد که حدود یک چهارم شغل‌ها در لندن وابسته به بندر بود. در نتیجه جمعیت لندن از پنجاه هزار در سال ۱۵۰۰ به دویست هزار در سال ۱۶۰۰ و نیم میلیون در سال ۱۷۰۰ افزایش یافت.

در قرن هجدهم گسترش تجارت با مستعمرات آمریکایی و هند دوباره جمعیت لندن را دو برابر کرد و حتی باعث رشد سریع‌تر در شهرهای اسکاتلندی و ایالتی شد. نسبت جمعیت در کشاورزی به 45 درصد کاهش یافت؛ به طوری که در سال ۱۷۵۰ سهم جمعیت غیر کشاورزی روستایی ۳۲ درصد بود. بیشتر این افراد در صنایع تولیدی استخدام شدند و تولیدات آنها به سراسر اروپا و در بعضی موارد با کشتی به سراسر جهان فرستاده شد.

موفقیت بریتانیا در اقتصاد و تجارت جهانی که از طریق امپریالیسم و نیروی دریایی آن حمایت و تقویت می‌شد و دارایی‌ها و تسلط انگلستان را در جهان افزایش می‌داد، سه نتیجه مهم را به دنبال داشت: اول اینکه رشد شهری سازی و تولیدات روستایی، تقاضا برای نیروی کار را افزایش داد و باعث شد که دستمزدها و استانداردهای زندگی در انگلستان، از بقیه جهان بالاتر رود.

دستمزدها در انگلیس نسبت به قیمت سرمایه بالا بود. در اواخر سال‌های ۱۵۰۰ نرخ دستمزد نسبت به قیمت خدمات سرمایه در جنوب انگلیس، فرانسه و اتریش که نماینده کل قاره اروپا به شمار می‌روند، یکسان بود؛ اما در اواسط قرن هجدهم کار نسبت به سرمایه در انگلیس ۶۰ درصد گران تر از دیگر کشورهای قاره اروپا بود. در اوایل قرن نوزدهم کار نسبت به سرمایه در هند حتی از فرانسه و اتریش نیز ارزان‌تر بود. در نمودارشماره۳ نسبت معاش نیروی کار را که همان نسبت درآمد به هزینه است، ملاحظه می‌کنید که در لندن بیشتر از دیگر شهرهای اروپا بود.

دوم اینکه شهرهای در حال رشد و اقتصاد با دستمزدهای بالا، باعث افزایش تقاضا برای غذا و نیروی کار در بخش کشاورزی شد. نتیجه آن انقلاب کشاورزی بود که تولید سرانه هر کارگر کشاورز۵۰ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح در اروپا رسید. سوم اینکه تقاضای درحال رشد شهری باعث انقلاب‌هایی در زمینه انرژی نیز در انگلستان شد. در قرون وسطی زغال‌چوب و هیزم سوخت‌های اصلی مورد استفاده در شهرها بودند.

همراه با رشد شهرها قیمت سوخت چوبی به سرعت بالا رفت و سوخت‌های جانشین توسعه یافتند. در انگلیس سوخت جایگزین زغال‌سنگ بود. زغال سنگ از شهرهای دورهام و نورتامبرلند استخراج می‌شد و با کشتی از طریق ساحل به لندن برده می‌شد. در قرن هجدهم انگلیس تنها کشور جهان با یک صنعت بزرگ استخراج زغال سنگ بود که موجب دستیابی آن به ارزان‌ترین انرژی در جهان می‌شد.

چهارم اینکه اقتصاد با دستمزدهای بالا، سطح بالایی از سواد و شکل گیری مهارت‌ها را در جامعه ایجاد کرد. گسترش تجارت و تولید، تقاضا برای آموزش را از طریق با ارزش کردن آن از لحاظ اقتصادی، افزایش داد و همزمان اقتصاد با دستمزدهای بالا والدین را قادر ساخت تا پول مورد نیاز برای به مدرسه فرستادن فرزندان خود را داشته باشند. همان‌طور که در جدول زیر ملاحظه می‌کنید، بعد از وقوع انقلاب صنعتی، انگلیس یکی از کشورهایی است که بیشترین درصد جمعیت باسواد را در اروپا دارد.

در نتیجه این تفاوت‌ها در دستمزدها و قیمت‌ها، برای کسب و کارها در انگلستان سودآور بود که از تکنولوژی‌های کار اندوز، از طریق افزایش به‌کارگیری سرمایه و انرژی ارزان، استفاده کنند. با در اختیار داشتن انرژی و سرمایه بیشتر، بهره‌وری کارگران بریتانیایی حتی بیشتر افزایش یافت که همان راز انقلاب شکوهمند برای رشد اقتصادی بود. در آسیا و آفریقا ارزان بودن نیروی کار نتجه معکوس به همراه داشت.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
پیامدهای انقلاب صنعتی در انگلستان

انقلاب صنعتی، انگلستان را به اولین قدرت صنعتی دنیا مبدل ساخت. ساخت اولین پل آهنی در سال ۱۷۷۹، احداث اولین شبکهٔ راه آهن در سال ۱۸۲۵ و هم چنین افزایش چشمگیر فراورده‌های کشاورزی و دامی از جمله نتایج مثبت انقلاب صنعتی در انگلستان بود.

اما در این جریان، کارخانه‌ها ی متعدد با دودکش‌های بلند و غلیظ جانشین دهکده‌های سبز و خرم روستایی شدند. رشد و گسترش کارخانه‌ها منجر به از بین رفتن جنگل‌ها و فضاهای سبز، افزایش دود و آلودگی هوا، بوجود آمدن کوه‌های زغال و تودهٔ فضولات بود.

در عصر انقلاب صنعتی، هر اختراع تازه سبب می‌شد که ماشین‌ها ی تازه به جای عده‌ای از کارگران به کار بیفتند و گروهی را بیکار کنند. در نتیجهٔ بیکار شدن عده‌ای از کارگران و هم چنین افزایش قیمتها به دلیل تغییر و تحولات صنعتی، فقر و تنگدستی بر آنها چیره شده و آنها ناچار بودند که برای سیر کردن خود و خانواده‌هایشان به گدایی و خوردن پسماندهٔ غذاهای رستوران‌ها روی بیاورند. در شهر لندن این معضل بسیار چشم گیر تر بود.



کودکان کارگر

در اوایل انقلاب صنعتی مزد کارگران ناچیز بود و برای سیر کردن شکم شان، زنان و کودکان خود را برای کار به کارگاه‌های ناسالم و خفه می‌بردند بطوریکه در سال ۱۷۵۰ در انگلستان ۱۴ درصد کارگران در کارخانجات زیر ۱۴ سال بودند.

این عمل موجب رشد بی سوادی، ایجاد بیماریهای روحی و روانی و افزایش جرم و جنایت در میان کودکان را در پی داشت. همان‌گونه که چارلز دیکنز نویسندهٔ انگلیسی عصر انقلاب صنعتی، در رمان الیور توئیست که به معضلات کودکان آن زمان انگلستان می‌پردازد و به اعتقاد برخی ناقدان شرح زندگی خودش است، می‌نویسد:

الیور گفت: هیچ وقت کسی تشویقم نکرد. کسی دستم را نگرفت. تر و خشکم نکرد و هرگز نگفت دوستم دارد، امید برایم واژه یی غریبه بود. تا چه برسد به کلمهٔ امید به آینده! کدام آینده؟ به یادمی آورم روزهایی را که خیلی بچه بودم اما مثل همه مجبور بودم کار کنم. هر وقت از کنار کلیسایی می‌گذشتم می‌ایستادم انگشتانم را به هم قلاب می‌کردم وبا چشمانی بسته به سینه می فشردمشان و تند تند کولی وار جملات درست و غلطی را درهم می‌آمیختم و رو به خدا می‌گفتم اینجوری ((خدایا نمیشه تو زودتر از مرده شورا بیایی و منو ببری پیش خودخودت؟ می‌بینی که اینجا زندگی چقد گهیه !





کودکــان کــار
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
بحث‌های تاریخی درباره کار کودکان در بریتانیا

کودکان خانواده‌های فقیر و طبقه کارگر پیش از انقلاب صنعتی نیز در انگلستان کار و به خانواده‌هایشان در خانه به میزان توانایی شان کمک می‌کردند. اما کودکان برای اولین بار در دوران قرون وسطی در کارگاه‌های بافندگی یا مشاغل کشاورزی به کار گرفته شدند که برای اقتصاد خانواده‌ها حیاتی بود.



تعاریف کار کودکان

اصطلاح کار کودکان، به نوعی از کار اطلاق می‌شود که توسط کودکان با هدف تولید یک کالا و ارائه خدمات در ازای دریافت مزد، صورت می‌گیرد. کودک نیز شخصیتی است که به افراد دیگر (نظیر پدر، مادر، بستگان یا مقامات دولتی) برای امرار معاش وابسته است. با این وجود سن دقیق برای تعریف یک فرد به عنوان کودک در کشورها و زمان‌های مختلف متفاوت بوده است.



مشاغل پیش از دوره صنعتی شدن

پیش از دوران صنعتی شدن کودکان در مزارع زندگی و کار می‌کردند. در قرن شانزدهم نیز درصد بالایی از آنها به عنوان خدمتکار در خانه‌ها مشغول به کار بودند. پسرها در نگهداری از حیواناتی نظیر گاو و گوسفندها فعالیت کرده و دختران در دوشیدن شیر حیوانات و نگهداری از جوجه‌ها کمک می‌کردند.

در خانه نیز از آنها به عنوان دستیار، تمیزکننده دودکش و پیشخدمت استفاده می‌شد. در آن دوره کودکان به عنوان کارآموز با استاد خود زندگی کرده و کسانی که در خانه کار می‌کردند نیز در کلبه‌ای که متصل به خانه ارباب می‌شد، ساکن بودند. بسیاری از آنها مزد نمی‌گرفتند و کار برای آنها به منزله آموزش بود.

هنگامی که اولین کارخانه نساجی در سال ۱۷۶۹ ساخته شد و کارآموزان کودک به عنوان کارگران اصلی در این کارخانه‌ها به کار گرفته شدند، مفهوم «کار کودکان» تغییر پیدا کرد. چارلز دیکنز این مکان‌ها را در آثارش به نام کارخانه‌های شیطانی تاریک لقب داده و تامپسون از آنها به عنوان مکان‌های مملو از حوادث خشونت‌آمیز، ظلم و ستم و مزاحمت‌های جنسی یاد کرده است.

کار در خانه و مزرعه زمان زیادی از زندگی کودکان را به خود اختصاص می‌داد؛ همچنین سیستم کارخانه‌ای با نظم و انضباط دقیق، مجازات‌های خشن، شرایط ناسالم کار، دستمزدهای پایین، ساعت‌های کار انعطاف‌ناپذیر و... به کودکان فشار زیادی وارد می‌کرد.

این کارآموزان کودک عموما کودکان گدا و تنگدستی بودند که از یتیم خانه گرفته می‌شدند و در کارخانه‌ها اسکان داده می‌شدند. آنها در این مکان‌ها از پوشاک و غذا بهره‌مند می‌شدند و در مقابل در تمام روز و طی ساعت‌های طولانی مجبور به کار بودند. بر اساس یک تخمین محافظه کارانه حدود یک سوم از کل کارگران در کارخانه‌های انگلیس در سال ۱۷۸۴ از این کارآموزان تشکیل می‌شد و در برخی کارگاه‌های شخصی این آمار به۸۰ تا ۹۰ درصد می‌رسید.

ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
مباحثی درباره کار کودکان

آنچه برای کودکان در پشت دیوارهای کارخانه‌ها رخ داده موضوعی است که مباحثات گسترده‌ای را در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی تا به امروز برانگیخته است.

بسیاری این موضوع را مدنظر قرار دادند که شرایط اسفناک کار، موجب استثمار کودکان توسط صنعتگران شده است. «کارخانه‌های شیطانی تاریک» نشان‌دهنده تصویر کودکان پنج و شش ساله‌ای است که در آن به مدت ۱۲ تا ۱۶ ساعت در شش روز هفته کار می‌کردند.

آنها بدون اینکه زمانی برای استراحت و خوردن غذای گرم داشته باشند، مجبور بودند در کارخانه‌های پرازدحام و در نور ضعیف برای چهار شلینگ در هفته کار کنند.

چنین وضعیتی بود که عده‌ای را بر آن داشت که برای اصلاح وضع کار کودکان اقدام کنند. در مقابل برخی نیز استدلال می‌کردند، استخدام کودکان در کارخانه‌ها به نفع خود کودک، خانواده و کشورش است.

از نظر این گروه کار در کارخانه بدتر از کار در مزارع و دودکش‌ها نبود. همچنین بسیاری از صاحبان کارخانه‌ها ادعا می‌کردند که کار کودکان برای رشد تولید و باقی ماندن آنها در بازار رقابتی لازم است. جان وسلی، نیز استدلال می‌کرد که کار کودکان برای جلوگیری از کندذهنی و فساد و شرارت ذهنی آنها لازم است.



قوانین کارخانه

اگرچه بحث بر سر اینکه آیا کودکان در طی انقلاب صنعتی بریتانیا استثمار شدند یا خیر، هنوز هم ادامه دارد، اما پارلمان این کشور با استناد به شواهد جمع‌آوری ‌شده در این باب چندین قانون مرتبط به کار کودکان را تصویب کرد. این سه قانون که اشتغال کودکان را در صنایع نساجی تحت تاثیر قرار می‌دادند، از جمله این قوانین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قانون مقررات کارخانه‌های پشم سال ۱۸۱۹ (که بر اساس آن حداقل سن کار را ۹ سال و بیشترین ساعات کاری 12 ساعت تعیین شد)، قانون مقررات کار کودکان (که بازرسان مشخصی را برای تقویت قوانین منسوب کرد) و قانون ده ساعته‌ ۱۸۴۷ (که ساعات کاری را به ۱۹ ساعت برای کودکان و زنان محدود می‌کرد).
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
توضیحاتی درباره تعدادی از شهرهای انگلستان

منچستر

'''منچستر''' شهری است در شمال غربی [[انگلستان]] در [[بریتانیا]]. اغلب «حوزه شهری منچستر بزرگ» را دومین شهر بزرگ بریتانیا می‌‌دانند، هر چند بسته به تعاریف و سرشماری شهرهای [[گلاسگو]] و [[لیورپول]] نیز در این مقام مدعی هستند. در ضمن این شهر از نواحی فوتبال خیز اروپا بوده و تیم منچستر یونایتد نیز از این شهر است و این شهر دارای 26 استادیوم فوتبال است.

لیورپول

'''لیورپول''' شهری است در شمال غربی [[انگلستان]] در [[بریتانیا]].

لیدز

'''شهر لیدز''' یکی از شهرهای مهم [[انگلستان]] است.
تیم فوتبال [[لیدز یونایتد]] یکی از تیم‌های باشگاهی این شهر است که در [[لیگ دسته یک انگلستان]] بازی می‌کند.


ناتینگهام

ناتینگهام شهری است در شمال[[انگلستان]] در کشور [[پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی]].ناتینگهام خانه اسطورهمعروف [[رابین هود]] و تیم [[فوتبال]] معروف [[ناتینگهام فارست]] است.

کمبریج

'''کمبریج''' {{انگلیسی| Cambridge }} یکی از شهرهای دانشگاهی بریتانیا است.
شهر کمبریج مرکز اداری [[شهرستان]] [[کمبریج‌شایر]]، در کناره [[رود کام]]، واقع شده در شمالشرقی [[لندن]] در کشور [[بریتانیا]] است. از دیدنی‌ها و مکانهای مشهور این شهر می‌توان [[دانشگاه کمبریج]]، [[کینگز کالج]] و [[کتابخانه دانشگاه]] را می‌توان نام برد.
عبادتگاه کینگز کالج.


بریستول

'''بریستول''' یکی از شهرهای [[انگلستان]] است. بریستول همچنین اتحادیه‌ای خودمختار و بخشی سنتی در جنوب باختری این کشور است و در ۱۶۹ کیلومتری غرب [[لندن]] جای دارد.
جمعیت بریستول در حدود ۴۱۰ ٬ ۹۵۰ نفر و با احتساب حومه، ۵۵۰ ٬ ۲۰۰ نفر می‌باشد که از این نظر ششمین شهر انگلستان و نهمین شهر پرجمعیت [[بریتانیا]] است.


پیشینه

بریستول تا سال ۱۰۸۶ میلادی، با وجود دارا بودن موقعیت بندری خوب، از اهمیت زیادی برخوردار نبود، اما از این سال بود که به سرعت گسترش یافت. در سال ۱۰۸۶ جمعیت این شهر حدود ۲ ٬ ۳۰۰ نفر بود و در سال ۱۳۷۷ با جمعیتی حدود ۹ ٬ ۵۰۰ نفر سومین شهر انگلستانپس از لندن و [[یورک]] بود.

تجارت هند غربی (معاوضه کالاهای صنعتی با برده‌های سیاه‌پوست)، اساس قدرت تجاری بریستولرا در قرن هفدهم تشکیل می‌داد که با منسوخ شدن برده‌داری از قدرتش کاسته شد. اما با تغییراتی که در مسیر رود آوون داده شد، دوره تازه‌ای از رونق و پیشرفت راآغاز کرد.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 

آکسفورد


'''آکسفورد''' {{انگلیسی| Oxford }} یکی از شهرهای [[انگلستان]] و مرکز شهرستان [[آکسفوردشایر]] در جنوب شرقی این کشور است. بر اساس آمار سال ۲۰۰۱ جمعیت این شهر برابر با ۱۳۴ ٬ ۲۴۸ نفر بوده است. [[رود تیمز]] ازمیان آکسفورد می‌گذرد. این بخش ۱۶ کیلومتری از تایمز با نام آیسیس ( The Isis ) شناخته می‌شود.

قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی‌زبان جهان یعنی [[دانشگاه آکسفورد]] در این شهر قرار دارد.

بناهای آکسفورد نشانگر همه دوره‌های معماری انگلیسی از ابتدا ورود [[آنگلوساکسون]]‌ها است، مانند بنای گنبدی رادکلیف کمرا (تالار رادکلیف) که مربوط به میانه قرن هجدهم و در مرکز شهر واقع است.


پیشینه

آکسفورد نخستین بار از زمان ساکسون‌ها مسکونی شد و در آغاز با نام «آکسنافوردا» به معنای گذرگاه گاو نر (بارکش) شناخته می‌شد.

موقعیت استراتژیک این شهر و محصور بودن آن میان خندق‌های طبیعی باعث گردیدتا آکسفورد به صورت بخشیاز سامانه دژ-شهرهای انگلستاندر برابر حملات مجدد دانمارکی‌ها به این سرزمین در آید.


باث

'''باث''' شهری است واقع درجنوب غربی [[انگلستان]]. این شهر در حدود ۱۵۰ کیلومتری غرب لندن واقع شده است و نزدیک به ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.

باث از دیرباز به عنوان مرکز چشمه های آب گرم طبیعی برای رومی ها شناخته شده بوده است. از زمان الیزابتی تا جورجیایی، باث بیشتر مخصوص ثروتمندان بود و به همین علت مجموعه بی نظیریاز معماری جورجیایی را در خود جای داده است (مهم‌تر از همه، هلال سطلنتی). باث در لیست میراث جهانی یونسکو جای دارد.


چشم‌اندازی از شهر باث

سرزمین باث شهری است در جنوب غربی انگلستان، واقع در [[استان سامرست]] و مرکز حوزه ٔ «باثو سامرست شمال شرقی». این شهر جزئی از [[جزیره ٔ بریتانیا]] و [[پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی]]هم محسوب می‌شود.

باث در جنوب غربی انگلستان و در کنار [[رود آون]] واقع شده است. این شهر دارای تنها چشمه‌های آب داغ طبیعی در کل بریتانیای کبیر است.


سیاست

نماینده این شهر در مجلس انگلستان، دان فاستر از حزب [[لیبرال دموکرات ها]] است.

جمعیت

آمار سال ۲۰۰۱ پادشاهی متحد، جمعیت باث و نواحی اطرافش را حدود ۱۶۹ هزار نفر اعلام کرد.
سن متوسط اهالی این منطقه، ۹/۳۹ است. ۲/۹۷ درصد جمعیت باث، از نژاد سفید هستند. باقی جمعیت، یک درصد دو رگه، نیم درصد آسیایی، و نیم درصد سیاه‌پوست هستند.
۷۱ درصد اهالی مسیحی هستند و هیچ مذهب دیگری بیش از نیم درصد پیرو ندارد. البته ۵/۱۹ درصد اهالی، غیرمذهبی هستند.(که از آمار ۸/۱۴ درصدی کل کشور بیش‌تر است)
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
تاریخچه

احتمال می‌رود که انسان‌هایماقبل تاریخ(احتمالاً [[سلت]]‌ها)، باث و چشمه‌های آب داغ‌اش را می‌شناختند.
در افسانه‌ها گفته می‌شود که این شهر حدود ۲۸۰۰ سال پیش توسط [[شاه بالدود]]، دهمین شاه بریتانیا، پناهنده‌ای از [[تروآ]] و پدر [[شاه لیر]]، تأسیس گشته است.

رومی‌ها به سال ۴۴ بعد از میلاد، در مکان کنونی شهر باث، شهر باستانی [[آکوا سولیس]] را تأسیس کردند و اینشهر به زودی به مجموعه‌ایاز حمام‌ها و چشمه‌های آب معدنی بی‌نظیر و معبدی برای الهه ٔ رومی "سولیس-مینروا" بدل شد.

سال‌ها پس از این‌که رومی‌ها این شهر را ترک کردند، به سال ۵۷۷، آنگلو ساکسون‌ها به خرابه‌های باقی مانده از شهر و حمام‌هایرومی وارد شدند. مکان این شهر، مقدس پنداشته می‌شد و در سال ۹۴۴ دیری برای عبادت، در مکان کنونی صومعه ٔ باث، تأسیس گشت.

در طول قرون وسطی، باث هم به عنوان مرکزی مذهبی و هم بهعنوان مرکز تجارت پشم شناخته می‌شد. اما هنوز خبریاز شهرت زیاد این شهر به عنوان محلی برای آب‌تنی در چشمه‌های طبیعی نبود.

در اوایل قرن ۱۸ بود که باث، با تلاش رالف آلن، فردی علاقه‌مند به چشمه‌های طبیعی، و ریچارد بیو نش، تولدی دوباره یافت واحیای حمام‌های قدیمی رومی آن، باعث شد این شهر به مرکزی شیک و مدروز در جامعه ٔ انگلیسی بدل شود و اشراف‌زاده‌ها یکی پس ازدیگری برای خوش‌گذرانی و قمار، به آن سرازیر می‌شدند.

خوش‌بختانه، پول زیادی که عاید این شهر شد، با سلیقه ٔ بسیار خوبی خرج شد. ساختمان‌های زیبای جورجیایی، تراس‌های دیدنی و فلکه‌ها و میادین بی‌نظیری که شهر را تسخیر کرده‌اند، یادگار همین دوره هستند.

این [[رالف آلن]] بود که دو معمار برجسته، [[جان وود]]ها (پدر و پسری به یک اسم)، را استخدام کرد تا هلال‌ها، فلکه‌ها، میادین و تراس‌هایبی‌نظیر باث را طراحی کنند.

نام دیگری که در این دوره از تاریخ باث، مهم به شمار می‌رود، دکتر ویلیام الیویر است. او کسی بود که بیمارستان عمومی باث را برای فقرا تأسیس کرد.

هرچه به اواخر قرن هیجدهم نزدیک می‌شویم، از نفوذ [[بیو نش]] (کسی که تولد دوباره ٔ باث مدیون اوست) کاستهمی‌شد و روی آوری به شنا در سواحل دریا، از جاذبه ٔ باث به عنوان مرکزی برای آب‌تنی می‌کاست. تا اواسط قرن نوزدهم، دیگر نمی‌شد باث را شهری «مدروز» توصیف کرد.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
ادامــه ...

اما ساختمان‌های بسیار زیبا و شاه‌کارهای معماری جورجیایی این شهر هم‌چنان پابرجا هستند و آن‌ها به اضافه ٔ حمام‌های باستانی رومی، شخصیت‌های معروفی که در این شهر زیستند و کلا تاریخ شنیدنی آن، باعث ثبت آن به عنوان «میراث جهانی» در فهرست یونسکو شده است.

از این رو، باث امروزه شهری بسیار توریستی شمرده می‌شود که اکثر کسانی که از انگلستان بازدید می‌کنند، سری به آن می‌زنند.


گرمابه های رومی در شهر باث

اتفاقات جالب تاریخی و افراد مشهوری که در باث زیسته‌اند علاوه بر حمام‌های باستانی رومی،ساختمان‌های جورجیایی و موزه‌های زیبایی که در این مقاله از آن‌ها نام برده می‌شود، جلوه‌های تاریخی جالبی که باث دارد، ازعلل زیاد بودن بازدیدکنندگانش است.

◘·◘ در زیر به چند تا از این جلوه‌ها اشاره می‌شود.


◘ اولین تمبر دنیا، تمبری یک پنی، به سال ۱۸۴۰، از شهر باث، از پلاک ۸ خیابان برود، فرستاده شده است. این ساختمان اکنون، محل [[موزه پست باث]] است.

◘ ویلیام هرشل منجم معروف، مدتیدر این شهر زندگی کرد و همین‌جا از باغ‌چه ٔ خانه‌اش بود که سیاره ٔ اورانوس را کشف کرد. خانه ٔ او، اکنون محل «موزه ٔ ویلیام هرشل» است.

◘ جین آْستن، ‌نویسنده ٔ نامدار انگلیسی، چند سالی از عمرش را در این شهر گذراند و در چند تا از کتاب‌هایش به آن اشاره می‌کند. او احتمالاً مشهورترینفردی است که تابحال در باثزیسته و به یاد او [[مرکز جین آستن]] در [[خیابان گی]] در مرکز باث، تأسیس گشته است. این مرکز هر سال به افتخار جین آستن، جشنواره‌ای به نام [[جشنواره جین آستن]] به پا می‌کند.

◘ اولین شاه انگلستان متحد، ادگار، در کلیسایی واقع در باث، تاج‌گذاری کرد. در مکان این کلیسا، امروز [[صومعه باث]] قرار دارد.

◘ افراد مشهور دیگری، همچون [[چارلز دیکنز]]، [[هایله سلاسی]]، [[منصور حکمت]]، [[آن ویدکومب]] و ...، نیز سال‌هایی از عمر خود را در این شهر زیسته‌اند.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
جشنواره‌ها

اگر باث را شهر جشن‌واره‌ها بنامیم، سخن به گزاف نگفته‌ایم.
کوچکی و زیبایی خاص این شهر، موقعیت جغرافیایی و آب وهوایی نسبتاً خوبش و وجود دیدنی‌ها و امکانات متعدد، باعث شده است این شهر مکان ایده‌آلی برای برگزاری جشن‌واره‌ها باشد.معروف‌ترین این جشن‌واره‌ها، [[جشن‌واره بین‌المللی موسیقی باث]] است که از مشهورترین جشن‌واره‌های اروپا به شمار می‌رود.


در زیر فهرستی از جشن‌واره‌های متداول در ابن شهر می‌بینیم.

◘ [[جشنواره ادبیات باث]]، هر سال در اوایل مارچ برگزار می‌شود.

◘ [[جشنواره بین‌المللی موسیقی باث]]، هر سال از اواسط می‌تا اوایل ژوئن برگزار می‌شود. این جشن‌واره مهم‌ترین جشن‌واره ٔ شهر است و هرساله همه ٔ اماکن معروف از جمله صومعه ٔ باث، درگیر اجرای آن هستند. موضوع اصلی جشنواره معمولاً موسیقی کلاسیک و اپرا است.

◘ جشنواره ٔ جنبی باث که بزرگ‌ترین جشنواره ٔ جنبی در انگلستان و دومین جشنواره ٔ جنبیبزرگ در بریتانیا(پس از [[جشنواره جنبی ادینبورو]]) است، هر ساله، هم‌زمان با جشن‌واره ٔ بین‌المللی موسیقی باث برگزار می‌شود و مقدار زیادی کمدی و موسیقی عامه‌پسندتر به هم‌راه دارد.

◘ [[جشنواره جین آستن]]
◘ [[جشنواره بین‌المللی گیتار باث]]
◘ [[جشنواره فیلم باث]]
◘ [[جشنواره موتزارت باث]]


دیدنی‌ها

◘ [[هلال سلطنتی]]. این هلال دیدنی، اوج زیبایی‌های معماری جورجیایی باث است. بناهای زیبای "هلال سلطنتی" در حد فاصل سال‌های ۱۷۶۷ تا ۱۷۷۱ توسط جان وود پسر،طراحی شده‌اند.

◘ [[فلکه باث]]. نسخه ٔ کوچک‌تر و دایره‌ای «هلال سلطنتی» است. مجموعه‌ای از ۳۰ خانه ٔ بسیار زیبا که توسط جان وود پدر طراحی شده‌اند.

◘ [[موزه لباس باث]] و اتاق‌های هم‌نشینی. واقع در خیابان بنت. "اتاق‌های تجمع" در قرن هیجدهم، محل شیکی برای تجمع اشرافیان وبازی ورق و گوش دادن به موسیقی بوده است. امروز هم این اتاق‌ها به روی بازدیدکنندگان باز هستند و در ساختمان آن‌ها، موزه ٔ لباس نیزتأسیس شده است.

◘ [[صومعه باث]]،ساخته شدهدر مکان تاج‌گذاری نخستین پادشاه انگلستان متحد،ادگار. صومعه ٔ کنونی سال‌ها بعد از این تاج‌گذاری، بین ۱۴۹۹ تا ۱۶۱۶ ساخته شده است و می‌توان آن را آخرین کلیسای عظیم قرون وسطایی درانگلستان نامید. این صومعه از اهمیت و ارزش خاصی برخورداراست و به نوعی،پس از حمام‌های باث، نشان اختصاصی شهر شمرده می‌شود.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
مرد

 
ادامــه...

◘ موزه [[حمام‌های رومی]]. اینحمام‌های چندهزارساله نه تنهانشان اختصاصی شهر باث هستند که از پرطرف‌دارترین دیدنی‌های کل انگلستان به شمار می‌روند.

◘ [[مرکز جین آستن]]، موزه‌ایمشهور راجع به جین آستن، مشهورترین مقیم شهر باث، واقع در خیابان گی.

◘ [[موزه هوبورن]]. خانه ٔ سابق یک کلکسیونر مشهور، سر ویلیامهوبورن.

◘ [[موزه کار در باث]]،واقع در جاده ٔ ژولین. که آن را میراث صنعتی شهر می‌دانند. در این موزه‌، می‌توان اشیایی متعلق به کسب و کارهای قدیمی شهر باث پیدا کرد.

◘ [[موزه ساختمان‌های باث]]، که درمورد چگونگی ساخته شدن بناهای جورجیایی باث است.

◘[[موزه ویلیام هرشل]]. خانه ٔ سابق این منجم مشهور. این همان جایی است که هرشل از آن، سیاره ٔ اورانوس را کشف کرد.

◘ [[گالری هنری ویکتوریا]]. واقعبر پل مشهور پولتنی. این گالری در طول سال، مجموعه‌ای از آثار مختلف را نگه‌داری می‌کند.

◘ [[موزه هنر آسیای شرقی]]. واقع در خیابان بنت. مجموعه‌ای از بیش از ۵۰۰ اثر هنری از کامبوج،کره،تایلند،چین و ژاپن.

◘ [[موزه پست باث]]. واقع در خیابان برود. این موزه در همان ساختمانی واقع شده است که اولین تمبر دنیا از آن ارسال شد.

◘ [[موزه آمریکا در باث]]. واقع در خارج شهر. از بزرگ‌ترین مجموعه ٔ اشیای امریکایی، خارجاز این کشور است.

◘ [[گیلدهال]] (محل اجتماع اصناف). ساختمانی بزرگ و زیبا با نقاشی‌های بسیار نفیس.

◘ [[پل پولتنی]]. پلی زیبا که از معروف‌ترین صحنه‌های انگلستان برای عکاسی است. این پل بر رودخانه ٔ آون واقع شده است.

◘ [[تئاتر سلطنتی باث]]. تئاتری که روزگاری تئاتر سلطنتی بوده است و امروزه، نمایش‌های مختلفی را روی صحنه می‌برد.

امکانات

مراکز تحصیلی

◘ دانش‌گاه باث
◘ آکادمی باث
◘ کالج شهر باث
◘ مدرسه ٔ کینگ ادوارد
◘ آکادمی هنر باث


سینماها

◘ سالن نمایش کوچک. این سالنکوجک که در مرکز شهر و در یکی از فرعی‌های خیابان وست‌گیت، واقع است، بیش‌تر فیلم‌های هنری را روی پرده می‌برد، اما فیلم‌های روز را هم نشان می‌دهد.

◘ سینمای ادئون (باث). این سینما که از سینماهای زنجیره‌ای ادئون است، هشت سالن دارد و بسیار پیش‌رفته است.


هتل‌ها

هتل فرانسیس واقع در میدان کوئین.

◘ هتل هیلتون. شعبه هتل های زنجیره ای هیلتون.

◘ مهمان‌خانه ٔ سنت کریستوفر (باث). این مهمان‌خانه که از مهمان‌خانه‌های زنجیره‌ای سنت کریستوفر است، بسیار ارزان است.

رستوران‌ها

◘ رستوران «فیست» (هم به معنی مهمانی و هم به معنی شرق دور). شعبه‌ای است از رستورانی بوفه‌ای که انواع غذاهای شرق آسیایی را ارائه می‌کند. در مجتمع سینمای ادئون واقع است.

◘ رستوران جاوا. رستورانی اندونزیایی که علاوه بر غذاهای این کشور، غذاهای شرقی کشورهای دیگر را هم ارائه می‌کند.

◘ رستوران شانگری لا. رستورانی تایلندی که علاوه برغذاهای این کشور، غذاهای شرقی کشورهای دیگر را هم ارائه می‌کند.

◘ رستوران ایسترن آی (به فارسی:چشم شرق) ‌که از مشهورترین رستوران‌های هندی در سرتاسر جهان است.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
     
  
صفحه  صفحه 3 از 4:  « پیشین  1  2  3  4  پسین » 
فرهنگ و هنر

تاریخچه و تمدن انگلستان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA