انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 16 از 27:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  26  27  پسین »

تاریخ و تمدن کشورها


مرد

 
رومانوس سوم
رومانوس سوم با عنوان کامل رومانوس سوم آرگیروس (زادهٔ پیرامون ۹۶۸ — درگذشتهٔ ۱۱ آوریل ۱۰۳۴) امپراتور بیزانس از ۱۰۲۸ تا ۱۰۳۴ بود.




رومانوس یکی از از اشراف‌زادگان نه‌چندان برجستهٔ بیزاسی بود که کنستانتین هشتم، امپراتور وقت او را وادرا به ازدواج با دختر خود زوئه نمود و بدین ترتیب او را پیش از مرگش جانشین خود ساخت. کنستانتین در نوامبر ۱۰۲۸ درگذشت و رومانوس با عنوان رومانوس سوم بر تخت امپراتوری نشست.


رومانوس سوم در دوران حکومتش تلاش نمود تا همچون فرمانروایی توانا عمل نماید اما در بیشتر کارهایش موفقیتی به‌دست نیاورد. کوشش‌های او به‌منظور کاهش فشار ناشی از مالیات‌ها به آشفته‌سازی امور مالی مربوط به دولت انجامید و لشکرکشی عظیمش علیه تهاجمات مسلمانان در مرزهای شرقی که خود فرماندهی آن را در ۱۰۳۰ برعهده داشت نتیجه‌ای جز شکست در اعزاز (در سوریه امروزی) برای او در بر نداشت.


رومانوس سوم در ۱۱ آوریل ۱۰۳۴ و احتمالاً با مسموم‌شدن به‌دست همسرش درگذشت.



دوران ۱۵ نوامبر ۱۰۲۸ - ۱۱ آوریل ۱۰۳۴
نام کامل رومانوس سوم آرگیروس
زادروز حدود ۹۶۸
مرگ ۱۱ آوریل ۱۰۳۴ (۶۷-۶۶ سال)
پیش از میخائیل چهارم
پس از کنستانتین هشتم
همسر زوئه
دودمان دومان آرگیروسی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
میخائیل چهارم
میخائیل چهارم ملقب به میخائیل پافلاگونیایی‏ (زادهٔ پیرامون ۱۰۱۰ — درگذشتهٔ ۱۰ دسامبر ۱۰۴۱) امپراتور بیزانس به مدت هفت سال از ۱۰۳۴ تا هنگام مرگش در ۱۰۴۱ بود. او در طول دوران حکومتش پیمان‌نامه‌ای مهم را با خلفای فاطمی مصر به امضا رساند، دستاوردهایی هرچند موقتی را در سیسیل کسب کرد و شورشی را نیز در بلغارستان سرکوب نمود.



میخائیل از خانواده‌ای طبقهٔ پایین از دهقانان پافلاگونیایی بود که توسط برادرش ژان اورفانتروفوس، خواجه‌ای توانمند و بانفوذ به دربار امپراتوری بیزانس آورده شد. در آنجا امپراتریس مقدونی زوئه به او علاقه‌مند گردید و کمی پس از مرگ همسرش رومانوس سوم، امپراتور وقت بیزانس در آوریل ۱۰۳۴ با او ازدواج کرد و میخائیل با عنوان میخائیل چهارم بر تخت امپراتوری نشست. با این‌حال وقوع این اتفاقات منجر به بروز شایعاتی شد که زوئه و میخائیل را در مرگ رومانوس دخیل می‌دانستند.


میخائیل سپس در حدود سال ۱۰۳۷ میلادی صلحنامه‌ای را به مدت ۳۰ سال با خلفای فاطمی به امضا رساند و به دوره‌ای از درگیری‌ها بین دو طرف پایان داد. به موجب این عهدنامه، دو امپراتوری بیزانس و فاطمیان مصر توافق کردند که به دشمنان یکدیگر یاری نرسانند و امپراتور بیزانس این اجازه را یافت تا کلیسای سپولخره مقدس در اورشلیم را به‌هزینهٔ خودش بازسازی نماید و این حق را نیز داشته باشد که اسقف‌اعظم اورشلیم را انتخاب نماید. درمقابل دولت بیزانس نیز ۵۰۰۰ زندانی مسلمان را آزاد نمود.


در دوران حکومت میخائیل چهارم ارتش بیزانس به پیروزی‌هایی نیز دست یافت و آنها – هرچند به‌طور موقت - موفق به تصرف مسینا در ۱۰۳۷ و سیراکوس در ۱۰۴۰ شدند. در بالکان نیز هرچند میخائیل نتوانست فرمانروای زتا را به تبعیت از خود وادارد بااین‌حال در سرکوب شورشی در ایالت‌های بلغارنشین امپراتوری موفق بود.
بیماری و مرگ

میخائیل به صرع مبتلا بود و بیماریش به مرور زمان رو به وخامت گذاشته بود. او در اوایل ۱۰۳۸ به خیز شدید دچار شد و خواست تا با زیارت مقبرهٔ دمتریوس مقدس در تسالونیکا و ساختن و یا بازسازی کلیساهای گوناگون، از طریق امدادهای آسمانی به بهبودی دست یابد که نتیجه‌ای دربر نداشت. او سپس در ۱۰۳۹ اقدام به دادن هدایایی مالی به تمامی کشیش‌ها و راهبان بیزانس و هر خانواده‌ای که او را به پدرخواندگی فرزندش می‌پذیرفت کرد که این نیز حاصلی در بهبودیش نداشت. از سوی دیگر ژان خواجه که نمی‌خواست قدرت از دستانش خارج شود زوئه را مجبور کرد تا خواهرزادهٔ میخائیل چهارم را به فرزندخواندگی خود بگیرد.


سرانجام میخائیل چهارم در ۱۰ دسامبر ۱۰۴۱ درگذشت و تا آخرین لحظه، علی‌رغم خواهش‌های همسرش برای دیدن او حاضر به ملاقات او نشد. با مرگ میخائیل چهارم، خواهرزاده‌‌اش با عنوان میخائیل پنجم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.




دوران ۱۱ آوریل ۱۰۳۴ - ۱۰ دسامبر ۱۰۴۱
نام کامل میخائیل پافلاگونیایی
زادروز حدود ۱۰۱۰
زادگاه پافلاگونیا
مرگ ۱۰ دسامبر ۱۰۴۱ (۳۱-۳۰ سال)
محل مرگ کنستانتینوپول، امپراتوری بیزانس
پیش از میخائیل پنجم
پس از رومانوس سوم
همسر زوئه مقدونی
دودمان دودمان مقدونی (از طریق ازدواج)
دین مسیحی ارتدکس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  ویرایش شده توسط: sepanta_7   
مرد

 
میخائیل پنجم
میخائیل پنجم ملقب به میخائیل پنجم کالافاتس یا میخائیل پنجم بتونه‌کار(زادهٔ پیرامون ۱۰۱۵ — درگذشتهٔ ۲۴ اوت ۱۰۴۲) امپراتور روم شرقی (بیزانس) به مدت ۴ ماه از ۱۰۴۱ تا ۱۰۴۲ بود.




میخائیل پنجم پسر استفان و ماریا، خواهر امپراتور وقت بیزانس میخائیل چهارم بود. حرفهٔ اصلی استفان پیش از آنکه در دوران میخائیل چهارم به مقام دریاسالاری برسد بتونه‌کاری بود و به همین دلیل پسرش نیز به میخائیل بتونه‌کار (کالافاته) ملقب شد.


علی‌رغم آنکه میخائیل چهارم درصدد بود تا یکی دیگر از خواهرزادگانش را به جانشینی خود منصوب نماید اما با دخالت برادرش ژان خواجه و همسرش امپراتریس زوئه، او سرانجام پسر خواهرش ماریا را وارث تاج و تخت خود اعلام نمود. میخائل چهارم سپس کمی پیش از مرگش خواهرزاده‌اش را به مقام سزاری رساند و او را پسرخواندهٔ خود و همسرش ساخت. میخائیل چهارم در ۱۰ دسامبر ۱۰۴۱ درگذشت و جانشینش با عنوان میخائل پنجم بر تخت امپراتوری روم شرقی نشست.


میخائیل پنجم پس از در دست گرفتن قدرت تمایل داشت تا بدون دخالت دیگران به ادارهٔ امور بپردازد. این موضوع باعث بروز درگیری بین او و ژان خواجه شد و دیری نپایید که میخائیل او را از دربار خود بیرون کرده و به یک صومعه فرستاد. او سپس با واگردانی تصمیات میخائیل چهارم، نجبا و درباریانی را که در دوران زمامداری او تبعید شده بودند را فرا خواند که در میان این افراد میخائیل کرولاریوس (بعدتر اسقف‌اعظم) و فرمانده ژرژ مانیاکس نیز حضور داشتند. مانیاکس پس از بازگشتش بی‌درنگ به جنوب ایتالیا فرستاده شد تا جلوی پیشروی نورمان‌ها را بگیرد.


میخائیل پنجم در شب ۱۸ آوریل ۱۰۴۲ فرمان اخراج مادرخوانده‌اش زوئه که در عین حال فرمانروای مشترک با او بود را نیز صادر نمود و خود به‌تنهایی زمام امور را در دست گرفت. اما اعلام این موضوع در صبح روز ۱۹ آوریل به شورشی مردمی انجامید و اهالی شهر که خواهان بازگشت فوری زوئه به قدرت بودند کاخ امپراتوری را به محاصرهٔ خود درآوردند.


میخائیل به‌ناچار با خواستهٔ مردم موافقت نمود و زوئه همراه با خواهرش تئودورا به فرمانروایی مشترک با او بازگشتند. اما تئودورا در ۲۰ آوریل ۱۰۴۲ برکناری میخائیل پنجم از قدرت را اعلام نمود. میخائیل به‌منظور حفظ جانش به صومعهٔ استودیون گریخت اما او را دستگیر کزده کور و اخته‌اش نمودند. میخائیل در ۲۴ اوت همان سال و در کسوت یک راهب درگذشت.



دوران ۱۰ دسامبر ۱۰۴۱ - ۲۰ آوریل ۱۰۴۲
تاجگذاری ۱۰۴۱
لقب(ها) میخائیل بتونه‌کار
زادروز حدود ۱۰۱۵
زادگاه پافلاگونیا
مرگ ۲۴ اوت ۱۰۴۲ (۲۷-۲۶ سال)
محل مرگ صومعهٔ استودیوس، کنستانتینوپول
پیش از زوئه مقدونی
پس از میخائیل چهارم
دودمان دودمان مقدونی
پدر استفان
مادر ماریا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
کنستانتین نهم




کنستانتین نهم با نام کامل کنستانتین نهم مونوماخوس(زادهٔ پیرامون ۹۸۰ — درگذشتهٔ ۱۱ ژانویه ۱۰۵۵) امپراتور بیزانس از ۱۰۴۲ تا ۱۰۵۵ بود.



کنستانتین رسیدنش به مقام امپراتوری را مدیون زوئه، دختر کنستانتین هشتم و امپراتریس دودمان مقدونی بود که او را به‌عنوان سومین همسرش انتخاب کرد. کنستانتین وابسته به حزب مدنی بود که مخالف نجبای نظامی بودند و همین موضوع سبب شد تا او نسبت به استحکامات دفاعی امپراتوری بی‌توجهی نشان داده و از تعداد ارتشیان نیز بکاهد. در عوض کنستانتین مبالغ هنگفتی را صرف ساخت بناهای باشکوه و تجملات نمود و تا آنجا پیش رفت که از ارزش ضرب سکه به‌شدت کاسته شد.


همچنین در دوران فرمانروایی او شورش‌هایی چه در داخل و چه در خارج از امپراتوری به‌قوع پیوست. درعین‌حال نورمان‌ها تصرفات امپراتوری بیزانس در جنوب ایتالیا را مورد تاخت و تاز خود قرار داده بودند و از سوی دیگر پاتزیناک‌ها با عبور از رود دانوب به تراکیه و مقدونیه یورش برده بودند. در مرز ارمنستان نیز ترکان سلجوقی ظاهر شده بودند. کنستانتین نهم خواست تا علیه نورمان‌ها با پاپ متحد شود اما رابطهٔ بد بین دو کلیسای رم و قسطنطنیه مانع از عملی شدن این موضوع شد و دیدار نمایندگان پاپ در ۱۰۵۴ از قسطنطنیه نیز در نهایت به جدایی بیشتر دو کلیسا انجامید.


کنستانتین نهم اگرچه زمامدار برجسته‌ای نبود اما با نظارت او دانشگاه قسطنطنیه مجدداً سازماندهی شد و دوره‌ای از شکوفایی و دانش‌آموزی را تجربه کرد.




دوران ۱۱ ژوئن ۱۰۴۲ - ۱۱ ژانویه ۱۰۵۵
نام کامل کنستانتینوس مونوماخوس
زادروز حدود ۹۸۰
زادگاه کنستانتینوپول
مرگ ۱۱ ژانویه ۱۰۵۵ (سال)
آرامگاه صومعه مانگانا , کنستانتینوپول
پیش از تئودورای مقدونی
پس از زوئه مقدونی
همسر زوئه مقدونی
دودمان دودمان مقدونی
(به‌واسطهٔ ازدواج)
دین مسیحی ارتدکس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
تئودورای مقدونی
تئودورا(زادهٔ ۹۸۱ — درگذشتهٔ ۳۱ اوت ۱۰۵۶) امپراتریس بیزانس به‌طور مشترک با خواهرش زوئه در ۱۰۴۲ و سپس به‌تنهایی از ۱۰۵۵ تا هنگام مرگش در ۱۰۵۶ بود.


تئودورا سومین و کوچکترین دختر کنستانتین هشتم، امپراتور وقت بیزانس بود که شخصیتی قدرتمند، تند و تلخ داشت. از آنجا که کنستانتین فرزند پسری نداشت تا جانشینش شود، پیش از مرگش رومانوس آرگیروس را به عنوان وارث تاج و تخت خود برگزید و خواست تا تئودورا را به همسری او درآورد که با مخالفت دخترش روبرو شد. در نتیجه رومانوس با زوئه، دومین دختر کنستانتین در ۱۰۲۸ ازدواج کرد.

کنستانتین هشتم دو روز پس از این ازدواج در ۲۱ نوامبر درگذشت و رومانوس با عنوان رومانوس سوم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست و زوئه نیز امپراتریس روم شرقی شد. با این حال زوئه نسبت به خواهرش که نقشی نیز در حکومت نداشت حسادت می‌ورزید و رومانوس نیز از تئودورا، هم به دلیل آنکه پیشنهاد ازدواج با او را رد کرده بود و هم چون نسبت به توانمندی‌ها و قابلیت‌های او هراس داشت خوشش نمی‌آمد و همین موضوع سبب شده بود تا جاسوسی را به مراقبت از تئودورا بگمارد. سرانجام تئودورا متهم به دسیسه‌چینی علیه امپراتور گردید و به صومعه‌ای تبعید شد.


تئودورا تا ۱۰۴۲ به‌عنوان عضوی فراموش‌شده از خانوادهٔ امپراتوری در صومعهٔ پتریون به سر برد اما در این مدت، رومانوس سوم به‌طور ناگهانی در ۱۰۳۴ درگذشت و زوئه با پیشکار جوانش میخائیل پافلاگونیایی ازدواج کرد و او با عنوان میخائیل چهارم بر تخت نشست. آن دو چون فرزندی نداشتند خواهرزادهٔ میخائل را به فرزندخواندگی و جانشینی او پذیرفتند و پس از مرگ میخائیل چهارم در ۱۰۴۱، خواهرزاده‌اش با عنوان میخائیل پنجم امپراتور بیزانس شد. با این حال او مادرخوانده‌اش زوئه را در ۱۰۴۲ به جزیرهٔ پرینکیپو تبعید کرد و خشم اهالی قسطنطنیه را برانگیخت. مردم علیه او سر به شورش برداشتند و او مجبور به بازگرداندن زوئه به قدرت شد و خودش نیز برای حفظ جانش به صومعهٔ استودیت گریخت، اما او که از قدرت برکنار شده بود از آنجا بیرون کشانده شده، کور و تبعید گردید.

در این زمان تئودورا نیز از تبعیدگاهش به قسطنطنیه بازگشته بود و رهبران شورشی او را به کلیسای ایا صوفیه برده و به‌عنوان امپراتریس مشترک با زوئه تاجگذاری کردند. با این حال دیری نپایید که بین دو خواهر درگیری پیش‌آمد و زوئه تلاش نمود تا دوباره تئودورا را مجبور به بازگشت به صومعه‌اش نماید که با مخالفت مردم و سنای بیزانس مواجه شد. پس او دو ماه پس از فرمانروایی مشترک با تئودورا و به‌منظور حفظ موقعیت خود، با سومین همسرش به نام کنستانتین مونوماخوس ازدواج کرد و او با عنوان کنستانتین نهم امپراتور بیزانس شد. دو خواهر سپس پس از برتخت نشستن کنستانتین از مقام فرمانروایی مشترک خود کناره‌گیری کردند هرچند زوئه هنوز عنوان امپراتریس را داشت.


زوئه در ۱۰۵۰ و کنستانتین در ۱۰۵۵ درگذشتند و تئودورا بار دیگر به‌عنوان امپراتریس بیزانس ارتقای مقام یافت. او علی‌رغم داشتن ۷۰ سال سن قدرت را به‌طور مستقل در اختیار خود گرفت و تلاش‌های انجام شده برای جانشین‌ساختن فرمانده نیکه‌فوروس برینیوس به‌جای او را عقیم گذارد. تئودورا تمامی مسئولیت‌های دولتی را برعهده گرفت و حکومتی باصلابت را آغاز نمود. او بدون وابستگی به دیگران شخصاً برای سرنوشت مردم و کشورش تصمیم‌گیری می‌کرد و در دوران حکومت ۱ سال و نیمه‌اش توانست اشراف متمرد را تحت کنترل خود درآورده و به سواستفاده‌های بسیاری نیز رسیدگی نمود. با این حال خشونت بیش از حد او نسبت به دشمنان خصوصیش باعث خدشه‌دارشدن شهرتش گردید.

تئودورا در ۳۱ اوت ۱۰۵۶ و به مرگ طبیعی در سن ۷۶ سالگی درگذشت. از آنجا که او فرزندی نداشت، آخرین بازماندهٔ دودمان مقدونی شمرده می‌شد. او پیش از مرگش میخائیل استراتیوتیکوس را که از صاحب‌منصبان سالخورده بود را به‌عنوان جانشین خود معرفی نمود و میخائیل پس از مرگ تئودورا، با عنوان میخائیل ششم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.



دوران چند ماه در ۱۰۴۲
(یه همراه زوئه مقدونی)
۱۰۵۵ - ۳۱ اوت ۱۰۵۶
(به‌تنهایی)
زادروز حدود ۹۸۱
زادگاه کنستانتینوپول، امپراتوری بیزانس
(استانبول امروزی در ترکیه)
مرگ ۳۱ اوت ۱۰۵۶ (۷۵-۷۶ سال)
محل مرگ کنستانتینوپول، امپراتوری بیزانس
پیش از میخائیل ششم
پس از میخائیل پنجم و زوئه مقدونی
دودمان دودمان مقدونی
پدر کنستانتین هشتم
دین مسیحی ارتدکس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
میخائیل ششم

میخائیل ششم با عنوان کامل میخائیل ششم استراتیوتیکوس امپراتور بیزانس به مدت یک سال از ۱۰۵۶ تا هنگام برکناریش از قدرت در ۱۰۵۷ بود.




امپراتریس تئودورا، آخرین شهبانوی دودمان مقدونی، میخائیل استراتیوتیکوس را که از صاحب‌منصبان سالخورده بود به‌عنوان جانشین خود معرفی نمود. پس از آنکه تئودورا در ۲۱ اوت ۱۰۵۶ درگذشت، میخائیل با عنوان میخائیل ششم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست. اما سیاست‌های او سبب شد تا فرماندهان نظامی حاضر در آسیای صغیر به مخالفت و دشمنی با او بپردازند. آنها سرانجام ایزاک کومننوس را در ۸ ژوئن ۱۰۵۷ در پافلاگونیا (واقع در آسیای صغیر) امپراتور خطاب نمودند.


ایزاک سپس همراه با سپاهیانش به‌سوی قسطنطنیه لشکر کشید، نیکه‌آ را به تصرف خود درآورد و توانست حامیان میخائیل ششم را در ۲۰ اوت همان سال در پتروئه شکست دهد. ۱۱ روز پس از این اتفاق میخائیل ششم در ۳۱ اوت ۱۰۵۷ از قدرت کناره‌گیری کرد و ایزاک کومننوس با عنوان ایزاک یکم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.



دوران ۱۰۵۶ - ۱۰۵۷
تاجگذاری ۲۱ اوت ۱۰۵۶
بر سر کار آمدن ۳۱ اوت ۱۰۵۷
زادروز ؟
مرگ ۱۰۵۹
پیش از ایزاک یکم
پس از تئودورا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
ایزام یکم
ایزاک یکم یا اسحاق یکم با عنوان کامل ایزاک یکم کومننوس(زادهٔ پیرامون ۱۰۰۵ — درگذشتهٔ ۱۰۶۱) امپراتور بیزانس از ۱۰۵۷ تا ۱۰۵۹ بود.او ثبات اقتصادی را به روم شرقی بازگرداند و استحکامات نظامی امپراتوری را که در این مدت ازشان غفلت شده بود را ساخت.


ایراک در حدود سال ۱۰۰۵ راده شد. پدرش مانوئل کومننوس، یکی از مقامات دربار باسیل دوم، امپراتور وقت بیزانس بود که به هنگام مرگش از امپراتور خواست تا از ایزاک و دیگر پسرش ژان مراقبت نماید. باسیل ترتیب آموزش دو برادر را داد و سپس آن دو را به مقام‌های بالای حکومتی منصوب نمود.




باسیل دوم در دسامبر ۱۰۲۵ بدون آنکه فرزندی داشته باشد درگذشت و پس از او برادر کوچکش با عنوان کنستانتین هشتم به امپراتوری رسید.


پس از مرگ او در ۱۰۲۸ دامادش با عنوان رومانوس سوم قدرت را در دست گرفت و تا ۱۰۳۴ حکومت کرد.


امپراتور بعدی میخائیل چهارم، معشوق زوئه، دختر کنستانتین هشتم و همسر رومانوس سوم بود که بعدتر با او ازدواج نمود.[۵] میخائیل در ۱۰۴۱ بر اثر بیماری درگذشت و خواهرزاده‌اش با عنوان میخائیل پنجم بر تخت امپراتوری نشست که پس از چند ماه حکومت از قدرت برکنار شد و مادرخوانده‌اش زوئه به فرمانروایی رسید.[۶] او همراه با خواهرش تئودورا و شوهرش کنستانتین نهم تا ۱۰۵۰ حکومت کرد و پس از او کنستانتین نهم تا و سپس تئودورا تا ۱۰۵۶قدرت را در دست داشتند و پس از مرگ آنها میخائیل ششم به امپراتوری بیزانس رسید.




در طول این مدت، ایزاک که رفتاری محتاطانه در حفاظت از مردمان امپراتوری داشت توانست اعتماد سپاهیان بیزانس را به‌دست آورد. او در ۱۰۵۷ به نظامیانی پیوست که درصدد برکناری میخائیل ششم از قدرت بودند و در ژوئن همان سال در پافلاگونیا در آسیای صغیر از سوی سپاهیان امپراتور نامیده شد. شورشیان سپس به سوی قسطنطنیه حرکت کرده، نیکائه‌آ را به تصرف خود درآورده و نیروهای میخائیل ششم را در پتروئه در بیستم اوت شکست دادند. میخائیل در ۳۱ اوت ۱۰۵۷ از قدرت کناره گیری کرد و ایزاک با عنوان ایزاک یکم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.


اسقف اعظم، میخائیل یکم سرولاریوس از جمله کسانی بود که در به قدرت رسیدن ایزاک نقش داشت. با این حال دیری نپایید که آن دو در ارتباط با سیاست‌های سختگیرانهٔ مالی ایزاک که مصادرهٔ بخشی از دارایی‌های کلیسا را نیز شامل می‌شد و همچنین تلاش‌های سِرُولاریوس برای تبعیت قدرت مدنی از کلیسا با یکدیگر درگیر شدند. ایزاک در ۱۰۵۸ از سرولاریوس خواست تا استعفا دهد که او نپذیرفت، پس فرمان به دستگیری و تبعید او داد. ایزاک سپس اسقف تبعیدشده را به خیانت و ارتداد متهم ساخت اما سرولاریوس پیش از محاکمه درگذشت.


در بهار ۱۰۵۹ ایزاک علیه مجارها لشکرکشی کرد و در تابستان همان سال با پچنگ‌هایی که مرزهای شمالی امپراتوری را مورد تاخت و تاز خود قرار داده بودند جنگید. او در نوامبر ۱۰۵۹ بیمار شد و از آنجا که آن را مرگبار می پنداشت در ۲۵ دسامبر همان سال از قدرت کناره گیری کرده و با معرفی کنستانتین دهم دوکاس به عنوان جانشین خود او را بر تخت امپراتوری نشاند. ایزاک مدتی بعد بهبود یافت با این حال ترجیح داد تا به جای بازگشت به قدرت در صومعه‌ای گوشه‌نشین شود.




ایزاک یکم دو سال پایانی عمرش را در کسوت راهب گذراند و در حدود ۱۰۶۱ درگذشت.



دوران ۵/۸ ژوئن ۱۰۵۷ - ۲۲ نوامبر ۱۰۵۹
نام کامل
تعمید ایزاک کومننوس
زادروز حدود ۱۰۰۵
مرگ حدود ۱۰۶۱ (۵۵-۵۰ سال)
محل مرگ صومعه ستودیوس، کنستانتینوپول،
بیزانس(استانبول امروزی، ترکیه)
پیش از کنستانتین دهم
پس از میخائیل ششم
پدر مانوئل کومننوس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
کنستانتین دهم

کنستانتین دهم یا کنستانتینوس دهم با عنوان کامل کنستانتین دهم دوکاس (زادهٔ پیرامون ۱۰۰۶ — درگذشتهٔ ۲۲ مه ۱۰۶۷) امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۱۰۵۹ تا هنگام مرگش در ۱۰۶۷ بود.


کنستانتین پسر آندرونیکوس دوکاس، از نجیب‌زادگان پافلاگونیایی و فرماندار احتمالی ناحیهٔ نظامی موئسیا بود. کنستانتین به بحث‌های بی‌پایان در ارتباط با فلسفه و خداشناسی علاقه داشت و پس از آنکه با دومین همسرش اودوکیا ماکرمبولیتیسا، خواهرزادهٔ اسقف‌اعظم قسطنطنیه میخائیل کِرولاریوس ازدواج کرد صاحب نفوذ شد. کنستانتین در ۱۰۵۷ از به‌قدرت رسیدن ایزاک یکم کومننوس حمایت کرد اما پس از اصلاحات جدید امپراتور به‌تدریج علیه او با دیگر درباریان همراه شد. با این حال ایزاک یکم که در بستر بیماری بود او را با دخالت میخائل پسلوس در نوامبر ۱۹۵۹ به جانشینی خود برگزید وخودش در ۲۴ نوامبر همان سال از قدرت کناره‌گیری کرد. بدین ترتیب کنستانتین با عنوان کنستانتین دهم دوکاس تاج‌گذاری نمود و بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.



کنستانتین دهم کمی پس از در دست گرفتن قدرت دو پسر جوان خود میخائیل هفتم دوکاس و کنستانتیوس دوکاس را نیز به فرمانروایی مشترک با خود برگزید و برادرش ژان دوکاس را هم به مقام سزاری منصوب کرد. او سپس سیاستی را در پیش گرفت که مطلوب بوروکراسی درباری و کلیسا بود. او بودجهٔ لازم برای آموزش و نگهداری ارتش را به‌شدت کاهش داد و این کارش به تضعیف فاجعه‌بار قدرت دفاعی امپراتوری در برهه‌ای حساس از زمان که ترکان سلجوقی در حال پیشروی به نواحی غربی بیزانس بودند منجر شد.


کنستانتین همچنین بسیاری از اصلاحات لازم و ضروری ایزاک یکم را خنثی نمود و مجلس سنا را از طرفداران خود انباشته ساخت. او مزدوران را جانشین سربازان آماده به خدمت کرد و استحکامات مرزی را بدون بازسازی رها نمود. این کارهای کنستانتین به نارضایتی طرفداران ایزاک یکم در طبقهٔ نظامی انجامید و آنها در ۱۰۶۱ درصدد ترور او برآمدند. کنستانتین دهم حتی در بین مردم نیز منفور شد زیرا او در نهایت برای پرداخت مطالبات ارتش به افزایش مالیات‌ها اقدام نمود.



در دوران حکومت کنستانتین دهم تقریباً تمام ایتالیای بیزانس به‌جز نواحی اطراف باری به اشغال نورمان‌های تحت فرمان روبر گیسکار درآمد. همچنین آلپ ارسلان در ۱۰۶۴ آسیای صغیر را مورد تاخ و تاز خود قرار داد و در نتیجهٔ حملاتش توانست پایتخت ارمنستان و اوز در ناحیهٔ بالکان (اغوز امروزی در ترکیه) را در ۱۰۶۵ به تصرف خود درآورد. در همین زمان بلگراد نیز به اشغال مجارها درآمد. از سوی دیگر تمایل خود کنستانتین برای یکپارچه ساختن کلیساهای ارمنستان و بیزانس تنها به هرج و مرجی دامن زد که نتیجه‌اش تصرف بیشتر مناطق ارمنستان توسط ترکان سلجوقی بود.




کنستانتین دهم دوکاس که به‌هنگام در دست گرفتن قدرت نیز پیر و بیمار بود سرانجام در ۲۲ مه ۱۰۶۷ درگذشت. او پیش از مرگش چنین وصیت نمود که تنها پسرانش باید پس از او جانشینش شوند و همسرش اودوکیا را نیز مجبور ساخت تا سوگند یاد کند که پس از او دیگر ازدواج نخواهد کرد.


دوران ۱۰۵۹ - ۱۰۶۷
نام کامل کنستانتینوس دوکاس
زادروز حدود ۱۰۰۶
مرگ ۲۲ مه ۱۰۶۷
پیش از رومانوس چهارم
پس از ایزاک یکم
اودوکیا ماکرمبولیتیسا
پدر آندرونیکوس دوکاس
فرزندان میخائیل هفتم
آندرونیکوس دوکاس
کنستانتیوس دوکاس
آنا دوکاینا
تئودورا آنا دوکاینا
زوئه دوکاینا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
رومانوس چهارم
رومانوس چهارم با عنوان کامل رومانوس چهارم دیوژن (درگذشتهٔ ۴ اوت ۱۰۷۲) امپراتور بیزانس از ۱۰۶۸ تا ۱۰۷۱ بود.



رومانوس از اشراف‌زادگان نظامی کاپادوکیه بود و مقام فرماندهی ارتش را در زمان کنستانتین دهم دوکاس در اختیار داشت. کنستانتین در ۱۰۶۷ درگذشت و پس از او همسرش اودوکیا ماکرمبولیتیسا نایب‌السلطنتی فرزندانش را برعهده گرفت. اما امپراتوری بیزانس در معرض خطر حملهٔ سلجوقیان قرار داشت و اودوکیا به منظور دفع این تهدید در ۱۰۶۸ با رومانوس ازدواج کرد. درنتیجهٔ این ازدواج رومانوس به جایگاه امپراتوری رسید و با عنوان رومانوس چهارم بر تخت نشست.


رومانوس سپس علیه سلجوقیان وارد جنگ شد و توانست پیروزی‌هایی را در آغاز نبرد به‌دست آورد. با این حال او در نبرد ملازگرد که در ۱۰۷۱ و در نزدیکی ملازگرد روی داد به‌سختی از نیروهای آلپ ارسلان شکست خورد و اسیر گردید. با دستگیری رومانوس، اودوکیا و پسرش میخائیل هفتم به‌طور مشترک قدرت را در دست گرفته و رومانوس را برکنار ساختند.


رومانوس چهارم سرانجام با قبول پرداخت خراج به سلجوقیان آزاد گردید ولی پس از بازگست به قسطنطنیه متوجه شد که پسرخوانده‌اش میخائیل به‌تنهایی قدرت را در دست گرفته است. درآنجا او را دستگیر کرده و به فرمان میخائیل هفتم چشمانش را کور ساختند. سپس او را به جزیرهٔ پروته در دریای مرمره تبعید کردند و رومانوس چندی بعد در همانجا در ۱۰۷۲ درگذشت.


دوران ۱ ژانویه ۱۰۶۸ - ۱۰۷۱
نام کامل رومانوس چهارم دیوژنه
زادروز حدود ۱۰۳۰
مرگ ۴ اوت ۱۰۷۲ (۴۲ سال)
محل مرگ جزیرهٔ پروته , دریای مرمره
پیش از میخائیل هفتم
پس از کنستانتین دهم
همسر اودوکیا ماکرمبولیتیسا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
مرد

 
میخائیل هفتم
میخائیل هفتم با عنوان کامل میخائیل هفتم دوکاس ملقب به میخائیل هفتم پاراپیناکِس(زادهٔ ۱۰۵۰ — درگذشتهٔ ۱۰۹۰) امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۱۰۷۱ تا ۱۰۷۸ بود و سیاست‌های او به فتح آسیای صغیر توسط ترکان شتاب بخشید.


میخائیل پسر ارشد امپراتور کنستانتین دهم دوکاس بود. کنستانتین دهم در ۲۱ مه ۱۰۶۷ درگذشت و میخائیل که ۱۷ ساله بود، علی‌رغم آنکه می‌توانست به‌تنهایی حکومت را در دست گیرد علاقهٔ کمی به این موضوع نشان داد و در نتیجه مادرش اودوکیا و عمویش ژان دوکاس به‌عنوان نایب‌السلطنهٔ او امور را در دست گرفته و در این کار بسیار توانا نشان دادند. با این حال اودوکیا که شرایط نظامی و سیاسی امپراتوری را خطرناک می‌دید در ژانویه ۱۰۶۸ با یکی از فرماندهان نظامی بیزانس به نام رومانوس دیوژنه ازدواج کرد و او در همان ماه با عنوان رومانوس چهارم و به عنون امپراتور مشترک تاجگذاری نمود.

رومانوس سپس وارد جنگ با ترکان سلجوقی شد اما در نبرد ملازگرد که در نزدیکی ملازگرد در ارمنستان بیزانس (ترکیه امروزی) در ۱۰۷۱ روی داد از نیروهای آلپ ارسلان شکست خورد و به اسارت آنان درآمد. پس از این اتفاق میخائیل هفتم به عنوان تنها امپراتور وقت روم شرقی قدرت را در ۲۴ اکتبر همان سال در دست گرفت. چندی بعد یکی از مزودوران نورمن به نام راسل دو بایلیو سر به شورش برداشت و تلاش نمود تا پادشاهی مستقلی را در آسیای صغیر به‌وجود آورد. امپراتوری بیزانس برای سرکوب این شورش از ترک‌ها یاری خواست و بدین ترتیب، کار ترکان برای فتح آسیای صغیر و بنیان‌گذاری سلطان‌نشین روم را تسهیل نمود.

میخائیل هفتم در دوران حکومتش تحت نفوذ شدید وزیر دارایی خود نیکه‌فوریتزس قرار داشت و او در تلاش بود تا انحصاری دولتی را در زمینهٔ غلات به‌وجود آورد. ادامهٔ سیاست‌های او در این زمینه نه تنها به عصبانیت ملاکان بزرگ انجامید بلکه افزایش قیمت‌ها و نارضایتی مردم را نیز سبب شد. سرانجام اهالی قسطنطنیه سر به شورش برداشتند و دو فرماندهٔ رقیب به نام‌های نیکه‌فروس براینیوس و نیکه‌فروس بوتانیاتس که مدعی تاج و تخت امپراتوری شده بودند به سوی پایتخت لشکر کشیدند.

میخائیل هفتم در ۳۱ مارس ۱۰۷۸ از قدرت کناره‌گیری کرده و به کسوت یک راهب درآمد او سپس به اسقف‌اعظمی افسس رسید و در حدود ۱۰۹۰ در قسطنطنیه درگذشت.



دوران ۱۰۷۱ - ۱۰۷۸
نام کامل میخائیل هفتم دوکاس
لقب(ها) میخائیل هفتم پاراپیناکس
زادروز ۱۰۵۰
زادگاه کنستانتینوپول، امپراتوری بیزانس
(استانبول امروزی در ترکیه)
مرگ ۱۰۹۰ (۴۰ سال)
محل مرگ کنستانتینوپول
پیش از نیکه‌فروس سوم
پس از رومانوس چهارم
پدر کنستانتین دهم
مادر اودوکیا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
     
  
صفحه  صفحه 16 از 27:  « پیشین  1  ...  15  16  17  ...  26  27  پسین » 
فرهنگ و هنر

تاریخ و تمدن کشورها

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA