ارسالها: 2517
#111
Posted: 14 Feb 2013 14:10
امپراتوري كه پاپ او را برگزيد
14 فوريه 1014 ميلادي پاپ بنديكت هشتم در كنار پلكان سن پترز در رم هانري دوم از آلمان را پذيرفت و اورا عنوان امپراتور كاتوليك هاي اروپا داد و به همين سبب قلمرو او امپراتوري مقدس خوانده مي شد. وي دومين آلماني بود كه براي دريافت اين مقام رنج سفر رم را برخود هموار كرده بود.
هانري دوم پسر حاكم باوير آلمان و داماد امير لوكزامبورگ سپس پشت سر پاپ وارد كليسا شد و تعهد سپرد كه حافظ كليسا و كاتوليك ها در قلمرو خود باشد و سپس پاپ كره زرين سلطنت كاتوليك ها را كه بربالايش يك صليب طلائي بود در دست او گذارد و عمل انتصاب انجام شد.
پيش از او « اوتو سوم» ــ او هم از ميان آلماني ها از سوي پاپ امپراتور كاتوليك ها شده بود. نامزد اين مقام بايد حمايت فرانك ها و ژرمن ها را از خود قبلا به اطلاع پاپ مي رسانيد. با وجود اين قدرت مطلق در دست خود پاپ بود. هانري دوم پس از اين انتصاب با دشواري طغيان اميران چند نقطه از امپراتوري رو به رو شد.
هانري دوم كره ( ا’رب) زرين امپرتوري مقدس را در دست چپ گرفته است
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#112
Posted: 14 Feb 2013 14:14
135 هزار كشته و مجروح در بمباران «درسدن» آلمان حملات هوايي که هدفي جز انتقام گيري از مردم آلمان نمي تواند داشته باشد
شهر «درسدن» آلمان 13 فوريه سال 1945 مورد حمله 772 بمب افكن انگليسي و آمريكايي قرار گرفت و 14 فوريه (روزبعد) دوباره 311 بمب افکن آن را بمباران کردند که شديدا آسيب ديد و از نفوس آن جمعا 45 هزار تن كشته و 90 هزار نفر ديگر مجروح شدند. به نوشته مورخان اين بمباران لازم نبود زيرا که شکست آلمان قطعي و نيروهايش درحال عقب نشيني بودند. بمباران درسدن 56 روز قبل از خودکشي هيتلر صورت گرفته بود!.
در بمباران درسدن از بمب هاي آتش زا استفاده شده بود كه گرمايي معادل ششصد درجه ايجاد و تيرهاي آهن ساختمان ها را ذوب كرده بودند.
در اين زمينه كتاب هاي متعدد از جمله كتاب «آتش» تاليف فردريك مورخ آلماني و كتاب «كشتارگاه شماره پنج» تاليف نويسنده آمريكايي كورت ودنه گات انتشار يافته است. مورخان بمباران درسدن را به آن صورت و در آن زمان يک انتقام گيري از ملت آلمان بشمارآورده اند.
13و 14 فوريه 2003 و همچنين فوريه 2010 به اين مناسبت راهپيمايي هاي گسترده اي بر ضد بمباران «درسدن» برگزار شده بود و بازماندگان اين بمباران با تلويزيون ها مصاحبه كردند. بمباران مراكز غير نظامي آلمان تا سال 1945 عمدتا با هدف تضعيف روحيه آلماني ها که برخي از آنان قبلا خود را "سوپر من" مي دانستند صورت مي گرفت ولي کمتر از دو ماه مانده به پايان جنگ، چرا؟. نيروي هوايي آلمان در ماه هاي آخر جنگ به سبب نداشتن سوخت قادر به دفاع از آسمان اين كشور نبود.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#113
Posted: 14 Feb 2013 14:16
روزي كه كاپيتان كوك در هاوايي كشته شد
14 فوريه سال 1779 كاپيتان «جيمز كوك» انگليسي در سفر خود به منطقه اقيانوس آرام در هاوايي به دست يكي از مردان اين جزيره كشته شد. هاوايي كه كوك در خاطراتش آن را جزاير «ساندويچ» نوشته است در آن زمان يك كشور مستقل و متمدن و داراي نظام حکومتي سلطنتي و پادشاه بود.
كوك به هرجا كه مي رسيد روي كاغذ و يا نصب يك پرچم انگلستان را مالك آن اعلام مي كرد كه بعدا سند بلعيدن اين مناطق توسط دولت انگلستان قرارگرفت.
كوك در سفر اول خود به جنوب اقيانوس آرام تا استراليا و نيوزيلند پيش رفته بود كه قبل از او هلندي ها به آنجا رسيده و نامگذاري كرده بودند. وي تا توانست نام هاي هلندي را حذف و نام انگليسي بر آن مناطق گذارد. براي مثال آن قسمت از استراليا را كه به آنجا رسيده بود «نيو ساوت ويلز» ناميد. در سفر دوم وي تا منطقه منجمده جنوبي پيش رفت. كوك قبل از اين سفر ها كاپيتان كشتي هاي بازرگاني در آب هاي اروپا از جمله بالتيك بود.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#114
Posted: 14 Feb 2013 14:20
سرآغاز دوستی آمریکا با دولت سعودی و ورود کمپانی های نفتی آمریکا به آن کشور
14 فوریه سال 1945 ابن سعود پادشاه کشور سعودی وارد رزمناو آمریکایی کوینسی USS Quincy در آب های مصر شد و با روزولت ملاقات و مذاکره کرد. در پی این مذاکرات بود که میان دو کشور مناسبات سیاسی برقرار شد و متعاقب آن کمپانی های نفتی آمریکا وارد کشور سعودی شدند و به کشف و استخراج نفت پرداختند که ادامه دارد. دولت سعودی عمدتا به خاطر دوستی خود با آمریکا حاضر نشد با شوروی تا اواخر دهه 1980 (دوران زوال و فروپاشی) روابط سیاسی برقرار کند. روزولت برای شرکت در مذاکرات سران سه قدرت در یالتا (کریمه) با رزمناو کوینسی تا جزیره مالت (مدیترانه) و از آنجا با هواپیما به کریمه رفته بود زیرا که آلمان داشت از پای درمی آمد و توان هوایی نداشت که به هواپیمای حامل روزولت دسترسی یابد و آسیب برساند. روزولت در بازگشت از کریمه به مال، با همان کشتی به مصر رفت و با ابن سعود، فاروق پادشاه مصر و هایله سلاسی امپراتور اتیوپی ملاقات و شالوده مناسبات آمریکا با آنان را ریخت. چرچيل نخست وزير وقت انگلستان که در يالتا با روزولت مذاکره کرده بود از اين ديدار راضي نبود زيراکه نمي خواست آمريکا وارد حوزه نفوذ انگلستان بويژه کشور سعودي شود.
ابن سعود با روزولت از طريق يک مترجم نظامي در رزمناو کوينسي مذاکره مي کند
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#115
Posted: 14 Feb 2013 14:30
برخي ديگر از رويدادهاي 14 فوريه
1349:گروهي از مردم استراسبورگ (شهري در شمال شرقي فرانسه، در منطقه آلزاس و نزديک به مرز آلمان) به جان يهوديان شهر افتادند جمعي از آنان را سوزاندند و بقيه را اخراج کردند. يك روزنگار مسيحي شمار يهوديان مقتول در اين رويدادرا دو هزار تن نوشته است.
1849:جيمز ناکس پوک (پک) James knox Polk نخستين رئيس جمهوري آمريکا بود که در اين روز با دوربين از او عکس گرفته شد. اين عکس در شهر نيويورک گرفته شد. در آن تاريخ از عمر دوربين عکاسي و چاپ عکس زماني نمي گذشت. قبلا تصاوير به صورت ترسيم بود.
1876:"گراهام بل" اختراع خود - تلفن را به ثبت داد تا به نام او باقي بماند.
1899:در پي جر و بحث هاي طولاني کنگره آمريکا بر ماشين راي گيري صحه گذارد و نصب آن در حوزه هاي راي گيري را تصويب کرد. اين ماشين دستي بود نه برقي (الکترونيک).
1895:«ماكس هركايمر» فيلسوف و جامعه شناس آلماني به دنيا آمد.
1918:روسيه، شوروي تقويم گريگوري را جانشين تقويم ژوليان کرد و به اين ترتيب يکم فوريه 14 فوريه شد. اين اقدام روسيه از يکم فوريه طبق تقويم ژوليان آغاز شد و تقويم آن کشور 14 روز به جلو کشانيده شد. تقويم ژوليان از سال 46 قبل از ميلاد عموميت يافته بود و تقويم گريگوري که از قرن بيستم تقويم يونيورسال (جهاني) شده است از سال 1582. روسيه آخرين کشور اروپايي بود که تقويم ژوليان را کنار گذارد.
1941:آلمان براي حمايت از ايتاليائي ها در شمال آفريقا كه مورد تعرض انگليسي ها قرار گرفته بودند در ليبي و تونس نيرو پياده كرد و جنگ شمال آفريقا شدت گرفت.
1942:چتربازان ژاپني در سوماترا (اندونزي) فرود آمدند و ضمن جنگ با هلندي ها به تصرف اين منطقه پرداختند که جزيره اي بزرگ است.
1956:خروشچف رهبر وقت شوروي در آخرين جلسه كنگره بيستم حزب كمونيست اين كشور برخي از اقدامات خشونت آميز استالين رهبر متوفاي شوروي را محكوم و تقبيح كرد. به باور برخي از مورخان خروشچف با اين اقدام طلسمي را شکست که مآلا به فروپاشي شوروي انجاميد.
1958:سلاطين ساخت انگلستان اردن و عراق كه موجوديت خود را در برابر گسترش ناصريسم در خطر مي ديدند تصميم به تاسيس فدراسيون اردن و عراق گرفتند كه پنج ماه بعد كودتاي ژنرال قاسم به عمر سلطنت در عراق پايان داد.
1979:آدولف دابز Adolph Dubs سفير آمريكا در كابل توسط اسلاميست ها ربوده و كشته شد. دابز 59 ساله با روي کارآمدن کمونيست ها به سفارت آمريکا در کابل منصوب شده بود. دولت آمريکا از زمان قتل او تا سال 2002 (پس از برکنارشدن طالبان) سفير ديگري به کابل نفرستاده بود.
1989: از سوي خميني براي سر سلمان رشدي نويسنده كتاب آيه هاي شيطاني جايزه تعيين شد و اين فتوا همچنان به قوت خود باقي است. برغم مرتد خوانده شدن سلمان رشدي پادشاه انگلستان در سال 2007 به او لقب Sir داد. وي در بمبئي هند به دنياآمده و تبعه انگلستان است.
1981:يک نايت کلاب (بار و جايگاه رقص) در دوبلين(جمهوري ايرلند) دير وقت شب آتش گرفت که ضمن آن 48 تن کشته و 214 نفر مجروح شدند. هنگام وقوع حريق بيش از هشتصد نفر در اين نايت کلاب بودند. وقوع چنين رويدادي در مورد نايت کلابها بي سابقه نبوده است.
1991:در حمله موشكي آمريكا به بغداد 300 تن كشته شدند.
2005:رفيق حريري ميلياردر لبناني و قبلا پنج بار (متناوبا از سال 1992 تا سال 2004) نخست وزير اين کشور بر اثر انفجار کشته شد. هنگام عبور خودرو حامل او از يک خيابان بيروت اين انفجار به قدرت هزار کيلوگرم تي ان تي به وقوع پيوست. انفجار به رهگذران و ساختمان هاي اطراف آسيب رسانيد و جمعا 21 تن کشته شدند. وي يک دولت مرد مخالف مداخله سوريه در امور لبنان بود. با اينکه براي بررسي اين رويداد و کشف عامل اصلي آن يک کميسيون بين المللي تشکيل شده است هنوز نتيجه قطعي به دست نيامده است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#116
Posted: 15 Feb 2013 15:10
Trevelyan: وقوع رويدادهاي آتي را نمي توان با فرموله کردن رويدادهاي گذشته پيشگويي کرد
امروز زادروز «جورج ام ترولين George M. Trevelyan» مورخ انگليسي است كه در 1876 به دنيا آمد و در 1962 درگذشت. اين نظريه كه برپايه رويدادهاي گذشته و علل وقوع آن ها (تاريخ) نمي توان مانند علوم فيزيك، قانون و فرمول به دست داد از اوست. وي گفته است كه براي رويدادها نمي توان قانوني كه كاربرد عمومي داشته باشد نوشت و مثلا گفت كه طرف ديگر معادله چه خواهد بود و فرمول نوشت. بنابراين كار تاريخدان پيش گويي نيست و هرچه را كه به عنوان پيش بيني يك وضعيت با توجه به تجربه هاي تاريخ ارائه دهد نظر و تحليل و محاسبات خود اوست ـ نه نتيجه به دست آمده از يك فرمول و اصطلاحا قانون تاريخ.
وي نظر ديگري ارائه داده و گفته است فرق تاريخ نگاري يك فرد آشنا به روزنامه نگاري با فردي ديگر اين است كه اولي مطالب را با عكس و نقشه مطرح مي سازد كه جلب توجه بيشتري مي كند و خشك و خسته كننده نيست و خواننده بيشتري دارد و متن نيز روانتر است.
ترولين كتاب ها و رسالات متعدد از جمله سه كتاب در باره گاريبالدي مبارز برجسته تامين وحدت ايتاليا و يك كتاب هم تحت عنوان « چگونه ايتاليا بارديگر يكپارچه شد» نوشته است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#117
Posted: 15 Feb 2013 15:13
پدران موسس دو كشور در غرب و شرق آسيا
كوروش بزرگ پدر كشور ايران
جيمو تنو Jimmu Tenno در اين روز در سال 660 پيش از ميلاد درمنتهي اليه شرق آسيا با متحد ساختن ژاپني ها كشور ژاپن را به رهبري و رياست خود تاسيس كرد كه پدر موسس اين كشور شناخته مي شود. يك قرن بعد هم در غرب آسيا، كوروش بزرگ كشور ايران را به همان صورت بنياد نهاد كه پدر و موسس ايران است . بسياري از كشور ها به همين گونه «پدر و موسس» دارند كه مورد احترام اتباع اين كشورها هستند و در بعضي از اين كشورها بي حرمتي به بنياد گذار كشور، سرود ملي و پرچم رسمي جرم شناخته شده است.
براي نمونه آمريكاييان جورج واشنگتن و روس ها پتر بزرگ را بنياد گذاران كشورهاي خود مي دانند و احترام مي گذارند . روس ها پس از شش دهه بار ديگر لنينگراد را به احترام پتر بزرگ به نام قديمي اش سن پترزبورگ تغيير نام دادند.
امتياز كوروش ايرانيان در اين است كه نه تنها يك دولتمرد بلكه يك انديشمند و مردي آزاده بود كه همه انسان ها را دوست داشت. تورات او را عنوان نجات بخش و مسيح داده است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#118
Posted: 15 Feb 2013 15:14
زادروز نرون، بابر و گاليله
15 فوريه زاد روز سه مرد معروف در طول تاريخ است. نرون كه 14سال امپراتور روم بود در سال 37 ميلادي و بابر (ظهير الدين محمد) موسس امپراتوري گوركانيان هند در سال 1483 به دنيا آمدند. گاليله دانشمند رياضي و هيات و مخترع تلسكوپ هم در همين روز در1564 پا به عرصه وجود گذارد.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#119
Posted: 15 Feb 2013 15:16
ابن عقرب حاكم افريقيه
سال 800 ميلادي هارون الرشيد خليفه عباسي به ايالت اسلامي افريقيه (تونس امروز و مناطق اطراف آن) خود مختاري داد مشروط بر اين كه هر سال 40 هزار دينار خراج دهد. هارون طي حكمي كه در اين روز در ماه فوريه 800 ميلادي صادر شد «ابراهيم بن العقرب» را در سمت خود به عنوان حكمران ايالت خود مختار افريقيه تثبيت كرد . هارون قبلا به اندلس (اسپانيا) و المغرب (مراكش) خود مختاري داده بود.
ابن العقرب پس از كسب استقلال داخلي به جاي افراد محلي يك سپاه از سياهپوستان مناطق آفريقايي جنوب صحراي بزرگ ايجاد كرد كه بدون داشتن احساس خويشاوندي با مردم محلي تنها دستورهاي او را اجرا كنند.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#120
Posted: 15 Feb 2013 15:22
روزي که صد ها مجرم ـ مرد و زن ـ انگليسي به نام مهاجر به استراليا انتقال داده شدند و اين شبه قاره از پيش مسكون را به تملك انگلستان در آوردند!
کاپیتان آرثر فیلیپ
26 ژانویه 1788 نخستین گروه انگلیسی ها در استرالیا مستقر شدند. محل استقرار اين انگليسي ها را كاپيتان «جان هانتر» معاون فرمانده كشتي ها يافته بود كه يك پيشرفتگي 1600 متر در 800 متر آب در خشكي بود و منظره زيبايي داشت.
در این روز آرثر فیلیپ افسر نیروی دریایی انگلستان و فرمانده گروه نقطه ورود انگلیسی ها به استرالیا را به نام وزیر داخله دولت متبوع «سیدنی ـ اینک بزرگترین شهر استرالیا» اعلام کرد هفتم فوریه 1788 و پس از استقرار انگلیسی ها در سيدني پرچم انگلستان بالا رفت و آرثر فیلیپ این سرزمین هفت میلیون و ششصدهزار کیلومتری [کیلومتر مربع] را به نام جورج سوم ملک طلق انگلستان خواند و سپس کشتار میلیون ها بومی استرالیا آغاز شد. آرتور فيليپ فرمانده مهاجران پيش از استقرار در اين نقطه مجبور شده بود دوكشتي فرانسوي را كه در آن نزديكي سرگرم اكتشافات بودند با شليك توپ دور سازد. آرثر فیلیپ در ژانویه 1788 با یازده کشتی خود 736 مرد مجرم زندانی و 188 زن مجرم را از انگلستان به استرالیا منتقل کرده بود که در تاریخ نخستین مهاجران انگلیسی استرالیا بشمار آورده شده اند و قرارگاه آنان «پنال کلنی = مهاجر نشین مجرمان» نوشته شده است. شمار این مجرمان مهاجر تا سال 1792 به سه هزار و 546 مرد و 766 زن رسیده بود. بيشتر اين مجرمان به بيماري مقاربتي و امراض ديگر از جمله آبله مبتلا بودند. بوميان استراليا از آنان با فريادهاي «وارا ــ وارا » يعني برويد گم شويد استقبال كردند ولي مهاجرين تفنگ داشتند و كاري از بوميان براي بيرون راندشان ساخته نبود و بعدا اين بوميان بودند كه اراضي و جان خود را به مهاجران باختند. نخستین اروپاییان که به استرالیا رسیده بودند هلندی ها و بعد از آنان فرانسویان بودند. آبل تاسمان هلندی 24 نوامبر 1642 به استرالیا رسید و چون این سرزمین میان اقیانوس هند جنوبی و اقیانوس آرام جنوبی واقع شده است نام اُسترالیا (جنوبی) برآن نهاد. انگلیسی ها خواستند این نام را به «ویلز جنوبی نو» تغییر دهند که موفق نشدند. [نام تاسمان بر یک جزیره بزرگ استرالیا باقی مانده است]. جمعیت استرالیا که هنوز پادشاه انگلستان بر آن ریاست دارد در آغاز سال 2011، اندکی بیش 22 میلیون و 500 هزار اعلام شده است. پس از 220 سال در فوريه 2008 دولت استراليا به خاطر كشتار و آزار بوميان اين سرزمين و تصاحب اراضي و املاكشان از آنان عذرخواهي كرد! که یک سند قضایی بشمار می رود (عذر اثبات کننده گناه). تاريخ كوتاه مهاجرت انگليسي ها به استراليا پر است از بدرفتاري غير انساني و قتل و نابودي بوميان اين سرزمين كه بازگو كردنش دلخراش است و ....
درجریان جنگ جهانی دوم حملات نیروی هوايي امپراتوري ژاپن به استراليا که ضمن آن صدها تن در منطقه «داروين» كشته شدند از 26 ژانویه مصادف با سالروز استقرار نخستین گروه انگلیسی ها در سال 1788 آغاز شده بود. امپراتوري ژاپن با شعار اخراج استعمارگران اروپايي از آسيا دست به جنگ زده بود و می گفت که خون بومیان بیگناه از زمین استرالیا می جوشد. امپراتوری ژاپن در فوریه 1942 با همین شعار اخراج غرب از شرق، سنگاپور ـ مستعمره انگلستان در جنوب شرقی آسیا و نیز مناطقی را که اینک فدراسیون مالزیا خوانده می شو با اسیر کردن جمعا 130 هزار نظامی انگلیسی از دست این دولت خارج کرده بود. ژاپن قبلا هنک گنک را هم از دست انگلیسی ها آزاد ساخته بود. بمباران اتمی آگوست 1945 امپراتوری ژاپن را مجبور به تسلیم کرد نه جنگ متعارفی که در آن پیروز بود. از اظهار نظر مورخان و مفسران چنین برمی آید که انتقال قدرت از غرب به شرق از دهه یکم قرن 21 و نیز طلوع قدرت «اوراسیا» مهاجرنشین های اروپایی مشرق زمین را نگران آینده خود کرده است.
تصوير ورود انگليسي ها به خليج كوچك سيدني در استراليا در1788 ميلادي
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7