انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 36 از 49:  « پیشین  1  ...  35  36  37  ...  48  49  پسین »

روزنگار تاریخ جهان


مرد

 
۱۲ بهمن: سالگرد مرگ ورنر کارل هایزنبرگ فیزیکدان بزرگ آلمانی

۱ فوریه سال ۱۹۷۶ درست ۳۹ سال پیش، ورنر کارل هایزنبرگ فیزیکدان سرشناس آلمانی و یکی از نوابغ قرن ۲۰ میلادی دیده از جهان فروبست. هایزنبرگ یکی از بنیانگذاران فیزیک کوانتوم بود و اصل عدم قطعیت در فیزیک کوانتوم یادگار وی است. هایزنبرگ در سال ۱۹۳۲ جایزه نوبل فیزیک را بخاطر دستاوردهای علمیش در خصوص فیزیک کوانتوم کسب کرد.
ورنر هایزنبرگ در تاریخ ۵ دسامبر سال ۱۹۰۱ در امپراتوری آلمان متولد شد. ورنر بعد از پایان تحصیلات در مقطع دبیرستان، وارد دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ شد و در این دانشگاه در خلال سال‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۲۳ به تحصیل در رشته ریاضیات و فیزیک پرداخت. ورنر یک نابغه بود و بصورت همزمان به تحصیل ریاضی و فیزیک در دو دانشگاه پرداخت. در دانشگاه مونیخ که دانشگاه اول وی بود زیر نظر آرنولد سامرفیلد و ویلهلم وین آموزش دید و در دانشگاه گوتینگن زیر نظر مکس بورن فیزیکدان سرشناس و جیمز فرانک به تحصیل در رشته فیزیک پرداخت. وی ریاضیات را هم، زیر نظر دیوید هیلبرت ریاضیدان بزرگ فرا گرفت. ورنر کارل هایزنبرگ سال ۱۹۲۳ دکترای خود را از دانشگاه مونیخ و سال ۱۹۲۴ دکترای دیگری را از دانشگاه گوتینگن کسب کرد.
نیلز بور یکی از تاثیر گذارترین اساتید هایزنبرگ بود و زمینه ساز آشنایی هایزنبرگ با فیزیک کوانتوم نیز این دانشمند بزرگ بود. سال ۱۹۲۷ هایزنبرگ به عنوان استاد و رئیس دپارتمان فیزیک دانشگاه لایپزیک انتخاب شد. سال ۱۹۲۹ هایزنبرگ و پاولی مقاله‌های مشترک خود را در خصوص فیزیک کوانتوم ارائه کردند و زیربنای نظریه کوانتومی نسبیت را پایه ریزی کردند، بعد از آن هایزنبرگ به بسیاری از کشورهای دنیا سفر کرد و درخصوص فیزیک کوانتوم به سخنرانی پرداخت.
هایزنبرگ سال ۱۹۳۲ بخاطر دستاوردهای علمی خود در فیزیک مفتخر به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد. هایزنبرگ در کنار اینکه یک فیزیکدان بزرگ بود نوازنده چیره دست پیانو نیز بود و همانند استادش ماکس پلانک یکی از بهترین پیانیست‌های دوران خود به شمار می‌رفت به طوری که حتی چندین کنسرت پیانو نیز اجرا کرده است هر چند شهرتِ زیادِ وی در علم فیزیک جایی برای شناخته شدن به عنوان یک هنرمند و پیانیست بزرگ برای وی باقی نگذاشته است. با وجود آنکه بسیاری از دانشمندان آلمانی قبل از شروع و بعد از آغاز جنگ جهانی دوم آلمان را ترک و به آمریکا مهاجرت کردند اما هایزنبرگ در آلمان باقی ماند و با وجود بعضی همکاریهای تحقیقاتی با دولت آلمان نازی همانند هدایت تیم تحقیقات سلاح هسته‌ای آلمان، ولی هیچگاه عضو حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان نشد و بیشتر رفتار محافظه کارانه در پیش گرفت. بعد از پایان جنگ جهانی دوم در منطقه تحت نظارت انگلیسی‌ها نگهداری می‌شد و به مرور اجازه حضور در مراکز علمی و دانشگاه را کسب کرد و مجددا فعالیت‌های علمی خود را بیشتر به عنوان استاد از سر گرفت.
ورنر کارل هایزنبرگ در تاریخ ۱ فوریه سال ۱۹۷۶ بخاطر سرطان کبد دیده از جهان فروبست تا دنیا یکی از بزرگترین تئوریسین‌های فیزیک نظری و به خصوص درحوزه فیزیک کوانتوم را از دست بدهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۳ بهمن: تولد ایوگنی ولیخوف فیزیکدان و دانشمند بزرگ روس

۲ فوریه سال ۱۹۳۵ درست ۸۰ سال پیش، ایوگنی ولیخوف - دانشمند بزرگ روس دیده به جهان گشود. شهرت وی بخاطر فعالیت‌های علمی‌اش در خصوص فیزیک پلاسما، لیزر ِ کنترل گداخت هسته‌ای و مهندسی قدرت بوده است.
ایوگنی ولیخوف بعد از پایان دوره‌ی دبستان و دبیرستان تحصیلات تکمیلی را در مقطع کارشناسی و در دانشگاه لومونوسوف مسکو شروع کرد. وی بین سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۱ در خلال دوره‌ی کارشناسی ارشد، تحقیقات بسیار وسیعی را در خصوص فیزیک پلاسما به انجام رساند و سال ۱۹۵۹ توانست پدیده‌ی Magnetorotational instability را کشف کند. وی همچنین در سال ۱۹۶۱ موفق به کشفِ پدیده ناپایداری الکتروترمال شد که این دو از جمله مهمترین دستاوردهای علمی ولیخوف به حساب می آید.
ایوگنی ولیخوف سال ۱۹۶۴ در فیزیک و ریاضیات دکترا گرفت و سال ۱۹۶۸ به عنوان استاد فیزیک پلاسما و فیزیک اتمی دانشگاه مسکو انتخاب شد. ولیخوف در طول دوران فعالیت‌های علمی خود مراکز زیادی را با هدف تحقیقات علمی در خصوص فیزیک پلاسما و فیزیک اتمی پایه ریزی و راه اندازی کرد و تاثیر بسیار زیادی در جهت کمک به زیرساخت‌های علمی کشور روسیه داشت.
ایوگنی ولیخوف یکی از قویترین فیزیکدانان دنیا در خصوص فیزیک پلاسما است و تاثیر قابل ملاحظه‌ای در گسترش فیزیکی پلاسما داشته است. در فیزیک پلاسما به بررسی یکی از اشکال وجود ماده یعنی پلاسما می‌پردازند. پلاسما یکی از چهار فاز اصلی ماده است. (سه فاز دیگر: جامد، مایع، گاز) پلاسما گاز شبه خنثایی از ذرات باردار و خنثی است که رفتار جمعی از خود ارائه می‌دهد و در فیزیک پلاسما سیستم‌هایی مورد بررسی قرار می‌گیرد که از ذرات باردار مثبت و منفی تشکیل شده‌اند و می‌توانند آزادانه حرکت کنند.
دکتر ولیخوف در حال حاضر ریاست موسسه تحقیقاتی کورچاتوف را برعهده دارد که یکی از معبترترین مراکز تحقیقات فیزیک در روسیه است. این دانشمند بزرگ بیش از ۱۵۰۰ مقاله‌ی علمی در حوزه‌های گوناگون فیزیک منتشر کرده است که دستاوردهای بسیار مهمی از خود در فیزیک نظری برجای گذاشته است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۴ بهمن: سالگرد مرگ ویلیام دی کولیج فیزیکدان مشهور آمریکایی

۴۰ سال پیش در چنین روزی یعنی ۳ فوریه سال ۱۹۷۵ دکتر ویلیام دی کولیج فیزیکدان سرشناس آمریکایی در ۱۰۱ سالگی دیده از جهان فروبست. شهرت این فیزیکدان بزرگ بخاطر دستاوردهای وی در خصوص ماشین‌های پرتو ایکس است.
کولیج در تاریخ ۲۳ اکتبر سال ۱۸۷۳ در نزدیکی یک مزرعه در ایالت ماساچوست به دنیا آمد. بعد از پایان دوره دبیرستان وارد دانشگاه MIT شد و در خلال سال‌های ۱۸۹۱ تا ۱۸۹۶ در این دانشگاه به تحصیل پرداخت؛ کولیج سپس برای دوره دکترا به آلمان رفت و در دانشگاه لایپزیک دکترا گرفت و مجددا در سال ۱۸۹۹ به دانشگاه MIT بازگشت تا به عنوان استادیار در دپارتمان شیمی دانشگاه مشغول به کار شد.
کولیج در سال ۱۹۰۵ به دعوت شرکت جنرال الکتریک به لابراتوار تحقیقاتی این شرکت پیوست و در خصوص لامپ‌های روشنایی به تحقیق پرداخت و در نهایت توانست از فلز تنگستن برای ساخت رشته‌ای که در لامپ‌های حبابی قرار می‌گرفت استفاده کند و این اختراع وی باعث موفقیت بسیار شرکت جنرال الکتریک شد. در سال ۱۹۱۳ دکتر کولیج دستگاهی را به نام لامپ کولیج ساخت که این دستگاه قادر بود پرتو ایکس را با قدرتی بیشتر ارسال کند و تصاویر دقیق‌تری در عکس‌برداری به کمک آن ضبط می‌شد. این موضوع کمک بزرگی به پزشکان برای شناسای تومورها می‌کرد و در راستای شناسایی بیماری‌ها و درمان آنها بسیار موثر بود.
پرتو ایکس یا اشعه ایکس (اشعه رونتگن) نوعی از تابش الکترومغناطیسی با طول موج حدود ۰/۰۱ تا ۱۰ نانومتر و انرژی بین ۱۰۰ الکترون ‌ولت تا ۱۰۰ کیلو الکترون ‌ولت است. این اشعه در بلورشناسی و عکسبرداری از اعضای داخلی بدن و عکسبرداری از درون اشیای جامد و به عنوان یکی از روش‌های تست غیرمخرب در تشخیص نقص‌های موجود در اشیای ساخته شده مثلا لوله ها کاربرد دارد. با وجود اینکه دکتر کولیج هیچگاه برنده جایزه نوبل نشد اما جوایز علمی بسیاری را نظیر مدال ادیسون توسط انجمن مهندسین برق آمریکا، جایزه علمی رامفورد، مدال علمی هاوارد پاتس، مدال علمی لویز لوی و مدال علمی مایکل فارادی را بخاطر دستاوردهای علمی و کشف‌های مهمی که انجام داده بود کسب کرد.
دکتر کولیج در سال ۱۹۳۲ به ریاست مرکز تحقیقاتی شرکت جنرال الکتریک منصوب شد و در سال ۱۹۴۰ تا زمان بازنشستگی در سال ۱۹۴۴ قائم مقام شرکت جنرال الکتریک بود. سرانجام دکتر کولیج در تاریخ ۳ فوریه سال ۱۹۷۵ دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۵ بهمن: سالگرد مرگ هندریک آنتون لورنتز فیزیکدان سرشناس هلندی

۴ فوریه سال ۱۹۲۸، درست ۸۷ سال پیش در چنین روزی هندریک آنتون لورنتز فیزیکدان سرشناس هلندی در شهر هارلم هلند دیده از جهان فروبست. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای علمی وی در کشف و تشریح تئوری اثر زیمان در فیزیک است که به همین خاطر نیز بصورت مشترک با پیتر زیمان جایزه نوبل سال ۱۹۰۲ را کسب کرد.
هندریک آنتون لورنتز در تاریخ ۱۸ جولای سال ۱۸۵۳ در شهر آرنهم هلند متولد شد. زمانی که ۹ سال داشت مادرش را از دست داد که در روحیه وی تاثیر منفی بسیاری گذاشت. بعد از پایان دوره دبستان و راهنمایی وارد مقطع دبیرستان شد و در این دوره استعداد خارق‌العاده خود را بروز داد. وی نه تنها به سرعت در مباحث مختلف علمی توانست تسلط کافی پیدا کند، در زبان‌های خارجی نظیر آلمانی، انگلیسی و فرانسه نیز مسلط شد.
هندریک لورنتز سال ۱۹۷۰ در امتحان ورودی دانشگاه شرکت کرد و مجوز ورود به دانشگاه را کسب کرد. هندریک تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه لیدن در رشته ریاضیات و فیزیک آغاز کرد و از ابتدا به شدت تحت تاثیر فردریک کایرز استاد ستاره شناسی دانشگاه قرار گرفت و تحت توصیه‌های وی فیزیک را به عنوان رشته اصلی خود برگزید و ادامه داد.
سال ۱۹۷۱ و تنها بعد از یکسال هندریک توانست مدرک کارشناسی خود را دریافت و فارغ التحصیل شود. سپس بصورت هم زمان در یک مدرسه شبانه به تدریس ریاضیات و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه لایدن پرداخت. هندریک خیلی زود دوره‌ی کارشناسی ارشد خود را نیز به پایان رساند و وارد دوره‌ی دکترا شد. وی سرانجام سال ۱۸۷۵ دکترای خود را از دانشگاه لایدن دریافت کرد. هندریک آنتون لورنتز سال ۱۸۷۷ در حالی که تنها ۲۴ سال سن داشت به عنوان رئيس دپارتمان فیزیک دانشگاه لایدن انتخاب شد.
دکتر لورنتز ۲۰ سال نخست حضور در دانشگاه لایدن بیشتر زمان تحقیقات خود را روی نظریه‌ی الکترو مغناطیس برای تشریح ارتباط الکتریسیته، مغناطیس و نور قرار داد و بعد از آن وسعت تحقیقات خود را بیشتر کرد و دستاوردهای مهم بسیاری را در خصوص هیدرودینامیک و نسبیت عام برجای گذاشت. سال ۱۸۹۶ پیتر زیمان از شاگردان دکتر لورنتز پدیده زیمان را به کمک وی کشف کرد و دکتر لورنتز از لحاظ تئوری این پدیده را تشریح کرد و در نتیجه این کار علمی، سال ۱۹۰۲ هر دوی آنها مفتخر به دریافت جایزه نوبل فیزیک شدند. اثر زیمان در فیزیک به شکافتگی خطوط طیفی اتم‌ها در حضور میدان مغناطیسی گفته می‌شود. این پدیده کاربردهای مهمی در تشدید مغناطیسی هسته‌ای (NMR) و تصویرسازی تشدید مغناطیسی (MRI) دارد.
سرانجام دکتر هندریک آنتون لورنتز در تاریخ ۴ فوریه سال ۱۹۲۸ در سن ۷۴ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۸بهمن: تولد اولف فون اویلر عصب شناس سرشناس سوئدی

۱۱۰ سال پیش در چنین روزی اولف فون اویلر عصب شناس سرشناس سوئدی متولد شد. شهرت این دانشمند بخاطر دستاوردهای علمی وی در خصوص پیام رسان‌های عصبی است که به همین موجب نیز جایزه نوبل پزشکی را سال ۱۹۷۰ دریافت کرد.
۷ فوریه سال ۱۹۱۵ اولف فون اویلر در یک خانواده کاملا دانشمند متولد شد؛ پدرش هانس فون اویلر چپلین استاد شیمی و یکی از دانشمندان سرشناس آن زمان بود و مادرش آسترید کلو استاد گیاه شناسی و زمین شناسی بود. پدر اولف فون اویلر اصلیتی آلمانی داشت و وی نیز سال ۱۹۲۹ موفق شد جایزه نوبل شیمی را کسب کند و یکی از مورد احترام‌ترین شیمیدانان عصر خود بود.
از سمت مادری در کنار این که مادر اولف خود یک دانشمند بزرگ و استاد گیاه شناسی و زمین شناسی به شمار می‌رفت، پدر بزرگش، پر تئودور کلو، یکی از شیمیدانان بزرگ عصر خود بود که شهرت ایشان بخاطر کشف عناصری نظیر تولیوم و هولمیوم است. پدرِ پدربزرگِ مادری اولف نیز دانشمند بزرگ لئونارد اویلر است که یکی از بزرگترین ریاضیدانان و فیلسوفان قرن ۱۸ میلادی است. در واقع اولف فون اویلر در خانواده‌ای بدنیا آمد که نام بزرگان بسیاری در آن به چشم می‌خورد و نزد پدر و مادری دانشمند پرورش یافت و جای تعحب نیست که اولف نیز به علم علاقه‌مند بود و راه پدر و مادرش را ادامه داد.
اولف سال ۱۹۲۲ وارد دانشگاه پزشکی کارولینسکا در سوئد شد و سال ۱۹۳۰ با دفاع از پایان نامه‌ی خود دکترا گرفت. سپس اولف به عنوان استادیار رشته‌ی داروشناسی دانشگاه انتخاب شد، یک سال بعد برای دوره فوق دکترا به انگلستان رفت و زیر نظر سر هنری دیل در لندن به تحصیل پرداخت و بعد از آنجا برای تکمیل دوره فوق دکترای خود به بلژیک و آلمان سفر کرد.
دکتر اولف فون اویلر به شدت به سفر علاقه داشت و همین موضوع باعث شد به شهرهای مختلف سفر کند و دوره‌های تکمیلی و تخصصی نظیر بیوفیزیک و بسیاری دیگر را زیر نظر استاتید بزرگ آن زمان به پایان برساند. مهمترین دستاورد علمی دکتر اولف فون اویلر مربوط به پیام‌رسان‌های عصبی است که جایزه‌ی نوبل پزشکی سال ۱۹۷۰ به همین دلیل به ایشان اهدا شد. پیام‌رسان‌های عصبی مواد شیمیایی خاصی هستند که در بدن جانداران زنده تولید می‌شوند و پیام‌های عصبی را با عبور از فضای سیناپس یا همایه، از یک سلول عصبی یا نورون به سلول هدف می‌رسانند و به عبارتی هدف انتقال پیام‌های عصبی را برعهده دارند.
دکتر اولف فون اویلر سرانجام در تاریخ ۹ مارچ سال ۱۹۸۳ در سن ۷۸ سالگی دیده از جهان فروبست، از وی چهار فرزند برجای ماند که هر یک از آنها نیز از دانشمندان خوشنام در حوزه‌های گوناگون به شمار می‌روند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۹ بهمن: سالگرد مرگ دنیس گابور، مخترع هولوگرام

۸ فوریه سال ۱۹۷۹ درست ۳۶ سال پیش در چنین روزی دنیس گابور فیزیکدان و مهندس برق سرشناس مجارستانی دیده از جهان فروبست. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر اختراع تکنولوژی هولوگرافی یا تمام نگاری است که بخاطر همین موضوع نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۷۱ به ایشان تعلق گرفت.
دنیس گابور در تاریخ ۵ ژوئن سال ۱۹۰۰ در شهر بوداپست متولد شد. دنیس در خلال جنگ جهانی اول و در حالی که نوجوان بود در ارتش مجارستان و رسته توپخانه خدمت کرد. با پایان جنگ جهانی اول دنیس وارد دانشگاه فنی بوداپست شد و سپس به آلمان رفت و در دانشگاه فنی برلین تحصیلات خود را ادامه داد.
وی در آغاز کارهای اجرایی و تحقیقاتی، تمرکز خود را روی تحلیل ایستگاه‌های انتقال برق ولتاژ بالا قرار داد و همین کارها باعث علاقه وی به اپتیک‌های الکترونی شد و به موجب آن تحقیقات وسیعی در خصوص نوسانگرها انجام داد. در کنار تمام این تحقیقات علمی دنیس گابور تحصیلات خود را ادامه داد و با تحقیق روی لامپ‌های پلاسما در سال ۱۹۲۷ موفق شد دکترای خود را دریافت کند.
از آنجایی که دنیس گابور، اصلیتی یهودی داشت در سال ۱۹۳۳ توسط حکومت آلمان نازی از این کشور اخراج شد و سپس به دعوت از انگلستان به این کشور رفت و سال ۱۹۴۶ شهروندی انگلستان را دریافت کرد. دنیس گابور در سال ۱۹۴۷ توانست مهمترین دستاورد علمی زندگی خود را به انجام برساند و تکنولوژی تمام نگاری یا هولوگرافی را طراحی و تشریح کرد اما نتوانست بصورت اجرایی آنرا عملیاتی کند و این اختراع مهم تا زمان کشف لیزر تقریبا ناشناخته باقی ماند. اما بعد از کشف لیزر به مرور اختراع دنیس گابور مورد توجه قرار گرفت و به تدریج اهمیت و ارزش آن نمایان شد و تا حدی پیش رفت که جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۷۱ به ایشان تعلق گرفت. تمام‌ نگاری یا هولوگرافی از نظر ثبت اطلاعات روی فیلم، به عکاسی شباهت دارد، اما شیوه‌ها و وسایل کار برای ایجاد این تصویر کاملاً متفاوتند.
در هولوگرام یا تمام نگاری اطلاعات مربوط به هر سه بُعد در تصویر ثبت شده و ناظر از دیدن آن احساس برجستگی در تصویر می‌کند. هالوگرام‌ها امروزه در بسیاری از جنبه‌های زندگی ما یافت می‌شوند و کاربردهای فراوان دارند. اگر مایل هستید آنها را ببینید نیازی نیست از کیف پول‌تان جای دورتری بروید! هولوگرام‌ها در تمام کارت‌های اعتباری، گواهینامه راهنمایی رانندگی و کارت‌های شناسایی نظیر پاسپورت یافت می‌شوند. همچنین هالوگرام‌‌ها را روی جعبه‌های سی‌دی، دی وی دی و کالاهای استاندارد نیز می‌توان یافت. هرچند که این نوع هالوگرام‌ها چندان گیرا و مشخص نیستند، اما اگر آن‌ها را کمی در راستای دید حرکت دهید رنگ و شکلی که در یک راستا می‌دیدید با جهت دیگر فرق می‌کند. هولوگرام جدای از این‌که در بازار روی کالاها دیده می‌شوند، به صورت پوستر یا تصاویر قهرمان‌های فیلم‌ها یا کتاب‌های کودکان و نوجوانان هم یافت می‌شوند. برای دیدن هولوگرام‌ها حتی نیازی نیست از عینک‌های خاص یا عدسی‌های ویژه‌ی تصاویر سه بُعدی استفاده کنید. اگر از زوایای مختلف به تصاویر در هولوگرام نگاه کنید، آن‌ها را در عمق‌های متفاوتی خواهید دید، درست مثل این ‌که به اجرام واقعی نگاه می‌‌کنید.
دکتر دنیس گابور سرانجام در تاریخ ۸ فوریه سال ۱۹۷۹ دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۱ بهمن: سالگرد مرگ ویلهلم کونراد رونتگن کاشف اشعه‌ی ایکس

۱۰ فوریه سال ۱۹۲۳ درست ۹۲ سال پیش در چنین روزی ویلهلم کونراد رونتگن - فیزیکدان سرشناس آلمانی از دنیا رفت. شهرت وی بخاطر کشفِ اشعه‌ی ایکس است که به همین خاطر نیز در سال ۱۹۰۱ اولین جایزه‌ی نوبل فیزیک را بدست آورد.
ویلهلم رونتگن در تاریخ ۲۵ مارچ سال ۱۸۴۵ در شهر لیناپ واقع در کشور آلمان متولد شد. وی در شرایطی که آموزش رسمی در دوره‌ی دبستان و دبیرستان را سپری نکرده بود تلاش کرد تا وارد دانشگاه اولترخت شود اما به همین دلیل نتوانست وارد دانشگاه شود سپس برای ورود به دانشگاه در امتحان ورودی زوریخ شرکت کرد و با قبولی در امتحان، اجازه ورود به دانشگاه را یافت. وی سال ۱۸۶۹ موفق شد دکترای خود را از این دانشگاه کسب کند.
بعد از پایان دوره‌ی دکترا رونتگن به عنوان استاد وارد دانشگاه استراسبورگ شد؛ ویلهلم رونتگن سال ۱۸۷۵ این دانشگاه را ترک و به عنوان استاد دانشگاه هوهنهایم مشغول فعالیت شد اما بعد از گذشت یک سال مجددا به دانشگاه استراسبورگ بازگشت و تا سال ۱۸۷۹ در این دانشگاه باقی ماند. وی در ادامه به عنوان رئیس دپارتمان فیزیک دانشگاه گیسن انتخاب شد و بار دیگر دانشگاه استراسبورگ را ترک کرد. ویلهلم رونتگن سال ۱۹۰۰ به دانشگاه مونیخ رفت و در این دانشگاه مشغول به کار شد.
دکتر رونتگن اقوام زیادی در آمریکا داشت و اواخر دهه‌ی ۱۹۰۰ به فکر تا به آمریکا مهاجرت کند و حتی دعوت به همکاری از دانشگاه نیویورک را نیز دریافت کرد. اما با بروز جنگ جهانی اول از تصمیم خود منصرف شد و تصمیم گرفت در آلمان باقی بماند. سال ۱۸۹۵ دکتر رونتگن شروع به تحقیقات و مطالعه دستگاه‌های خلاء مختلفی کرد که قبلا توسط دانشمندانی نظیر هاینریش هرتز، یوهان هیتورف، ویلیام کروکس، نیکولا تسلا و فیلیپ فون لنارد برای آزمایش‌های مختلف ساخته شده بود. در خلال یکی از همین آزمایش‌ها زمانی که به دستگاه خلا فون لنارد را بررسی می‌کرد متوجه پدیده‌ی عجیبی شد. دکتر رونتگن لوله کروکس خود را در کاغذ سیاهی پیچیده بود و با این حال مشاهده کرد که پرده آغشته به یک ماده فلوئورسنت که در نزدیکی لوله قرار داشت بدون علتی روشن می‌شود. بعد از اینکه تجربه را چند بار متوالی تکرار کرد چنین نتیجه گرفت که این عامل اسرارآمیز از کاتد ساطع نمی‌شود بلکه از صفحه آلومنیوم یا آنتی کاتد ساطع می‌شود. بدین ترتیب دکتر رونتگن اشعه‌ای را کشف کرد که مشخص نبود چیست و به همین خاطر نام این اشعه را ایکس انتخاب کرد.
این کشفِ دکتر رونتگن در راستای تحقیقات وسیع وی در خصوص الکتریسیته، نور و گرما بدست آمد. پرتو ایکس یا اشعه ایکس (اشعه رونتگن) نوعی از تابش الکترومغناطیسی با طول موج حدود ۰.۰۱ تا ۱۰ نانومتر معادل با ۳۰ پتاهرتز تا ۳۰ اگزاهرتز (۱۶ ۱۰×۳ تا ۱۹ ۱۰×۳ هرتز) و انرژی آن بین ۱۰۰ الکترون ‌ولت تا ۱۰۰ کیلو الکترون‌ ولت است. این اشعه در بلورشناسی و عکسبرداری از اعضای داخلی بدن و عکسبرداری از درون اشیای جامد و به عنوان یکی از روش‌های تست غیرمخرب در تشخیص نقص‌های موجود در اشیای ساخته شده (مثلاً در لوله‌ها و...) کاربرد دارد. دکتر رونتگن در سال ۱۹۰۱ به خاطر کشف اشعه ایکس اولین جایزه‌ی نوبل فیزیک را به خود اختصاص داد.
سرانجام دکتر رونتگن در تاریخ ۱۰ فوریه سال ۱۹۲۳ در شهر مونیخ در سن ۷۷ سالگی دیده از جهان فروبست. در سال ۲۰۰۴ عنصر ۱۱۱ جدول تناوبی به افتخار این دانشمند بزرگ رونگتنیم نامگذاری شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۳ بهمن: تولد ژولیان شووینگر فیزیکدان نظری آمریکایی

۹۷ سال پیش در چنین روزی ژولیان شووینگر - فیزیکدان نظری آمریکایی متولد شد. شووینگر یکی از بزرگترین فیزیکدانان قرن ۲۰ میلادی به شمار می‌رود که از وی نظریه الکترودینامیک کوانتومی برجای مانده است و به همین خاطر نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۵ را دریافت کرد.
۱۲ فوریه‌ی ۱۹۱۸ ژولیان شووینگر در یک خانواده مهاجر یهودی با اصلیت لهستانی در شهر نیویورک متولد شد. وی تحصیلاتش را در نیویورک آغاز کرد و تا دوره‌ی کالج در این شهر باقی ماند تا اینکه برای تحصیل در مقطع کارشناسی به دانشگاه کلمبیا رفت و در سال ۱۹۳۶ مدرک کارشناسی خود را دریافت کرد. ژولیان سال ۱۹۳۹ در حالی که تنها ۲۱ سال سن داشت دکترا گرفت.
ژولیان شووینگر بعد از پایان دوره‌ی دکترا کار علمی خود را در دانشگاه کالیفرنیا زیر نظر دکتر اوپنهایمر آغاز کرد و سپس به دانشگاه پردیو منتقل شد. در زمان جنگ جهانی دوم دکتر شووینگر نقش بسیار مهمی در طراحی تئوری سامانه‌های رادار داشت و پایه سیستم‌های راداری آمریکا را از لحاظ تئوری فیزیک پایه‌ریزی کرد. وی سپس سال ۱۹۴۵ دانشگاه پردیو را ترک و به دانشگاه هاروارد رفت و تا سال ۱۹۷۴ در هاروارد باقی ماند.
دکتر شووینگر یکی از قوی‌ترین فیزیکدانان نظری قرن ۲۰ میلادی به شمار می‌رود که دستاوردهای مهم بسیاری را از خود در این شاخه برجای گذاشت؛ از مهمترین آنها می‌توان به الکترودینامیک کوانتومی اشاره کرد. این نظریه که اختصار QED نیز نامیده می‌شود، ساده‌ترین نظریه‌ی میدان کوانتومی است که در طبیعت یافت می‌شود و برای توضیح نیروی الکترومغناطیس به کار می‌رود. دکتر شووینگر به همراه ریچارد فاینمن و سین ایترو تومونوجا بخاطر این نظریه، جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۱۹۶۵ را دریافت کردند.
دکتر شووینگر در فیزیک نظری علاوه بر نظریه‌ی الکترودینامیک کوانتومی دستاوردهای علمی بسیار دیگری نظیر تابع شووینگر در نظریه‌ی میدان‌های کوانتومی، مدل شووینگر در تشریح دو بعدی فضا زمان اقلیدسی الکترودینامیک کوانتومی، تابع شووینگر دایسون در توضیح ارتباط تابع گرین و فیزیک کوانتوم، اصول رفتار کوانتومی شووینگر در نظریه‌ی بنیادی فیزیک کوانتوم، تابع راریتا شووینگر، تابع لیپمن شووینگر در توضیح برخورد ذرات و پراکندگی ذرات در مکانیک کوانتوم و بسیاری دیگر در کارنامه خود دارد که کمک بسیار زیادی به توسعه و گسترش فیزیک نظری به ويژه در فیریک کوانتوم کرده است و به همین خاطر نیز دکتر شووینگر از جمله بزرگترین و تاثیرگذارترین دانشمندان قرن ۲۰ میلادی شناخته می‌شود.
دکتر ژولیان شووینگر سرانجام در تاریخ ۱۶ جولای سال ۱۹۹۴ در سن ۷۶ سالگی در شهر لس آنجلس دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۵ بهمن: تولد هربرت آرون هاپتمن ریاضیدان سرشناس آمریکایی

۹۸ سال پیش در چنین روزی هربرت آرون هاپتمن - ریاضیدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر ارائه مدل‌های ریاضی در علم شیمی است که ساختار علم شیمی را در تحلیل ساختارهای مولکولی پیچیده متحول ساخت و به همین خاطر نیز جایزه‌ی نوبل شیمی سال ۱۹۸۵ به وی تعلق گرفت.
هربرت در یک خانواده‌ی یهودی در شهر نیویورک آمریکا متولد شد. وی از همان دوران کودکی به علم و به خصوص ریاضیات علاقه داشت. بعد از پایان دوره‌ی دبیرستان به کالج نیویورک و پس از آن به دانشگاه کلمبیا رفت و از این دانشگاه در سال ۱۹۳۹ فوق لیسانس ریاضیات گرفت.
هربرت در خلالِ جنگِ جهانی دوم درس را رها کرد تا به خدمت بپردازد. بعد از پایانِ جنگ به همراه جرومی کارل شیمی فیزیکدان آمریکایی وارد لابراتوار تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا در واشینگتن دی‌سی شد و بطور همزمان تحصیلات خود در مقطع دکترا را نیز در دانشگاه مریلند شروع کرد. هربرت هاپتمن به همراه جرومی کارل توانستند یک تیم موفق را تشکیل دهند و مشکل فازی در بلورشناسی پرتو ایکس که در آن دوران حل نشده بود را برطرف کنند، در شرایطی که تصور عمومی دانشمندان مبنی بر این موضوع بود که این مشکل یک واقعیت طبیعی است و نمی‌توان آن را حل کرد و باید شرایط آن را پذیرفت.
هربرت هاپتمن در سال ۱۹۵۵ موفق شد دکترای خود را در رشته‌ی ریاضیات دریافت کند. تجربه‌ی موفق هربرت هاپتمن در حل مشکلی که تصور می‌شد غیر قابل حل است و همچنین تاثیر عمیق علم ریاضی در حل این مشکل باعث شد تا هربرت هاپتمن به بکارگیری علم ریاضیات در علم شیمی و فیزیک علاقه‌مند شود همچنین تجربه فعالیت در حوزه بلورشناسی دید مناسبی از علم شیمی را در اختیار هربرت هاپتمن قرار داد.
دکتر هربرت هاپتمن به کمک علم ریاضیات توانست روش ریاضی را برای تعیین ساختار مولکولی بلورها مطرح کرد که باعث تحولی بزرگ در علم شیمی شد و بسیاری از پیش‌فرض‌هایی که از قبل وجود داشت را متحول کرد. مدل ریاضی هاپتن امروزه به روش مستقیم هاپتمن در علم بلورشناسی یا کریستالوگرافی شناخته می‌شود. دکتر هاپتمن تمام عمر خود را صرف بهبود و گسترش مدل‌های ریاضی در روش خود کرد و کمک بسیاری به شناخت ساختار‌های مولکولی بلورها کرد و سرانجام در سال ۱۹۸۵ در حالی که ایشان یک ریاضیدان بودند بنیاد نوبل تصمیم گرفت تا جایزه نوبل شیمی را مشترکا به وی و جرومی کارل اهدا کند. بنیاد نوبل جایزه‌ای برای رشته ریاضیات ندارد و این رشته در میان رشته‌های بنیاد نوبل قرار ندارد.
دکتر هربرت آرون هاپتمن سرانجام در تاریخ ۲۳ اکتبر سال ۲۰۱۱ و در ۹۴ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۵ فوریه: زادروز Hans von Euler-Chelpin زیست شیمیدان آلمانی-سوئدی

۱۴۲ سال پیش در چنین روزی هانس کارل فون اویلر زیست شیمیدان آلمانی-سوئدی دیده به جهان گشود. شهرت این دانشمند بزرگ تحقیقات وسیع در خصوص فرآیند تخمیر شکر و آنزیم‌های مرتبط با آنها است که به همین خاطر جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۲۹ به ایشان اهدا شد.
پدر هانس کارل فون اویلر-چلپین در ارتش خدمت می کرد و زمانی که هانس کودک بود به شهر مونیخ منتقل شد.هانس نیز زمانی که تحصیلات خود را در مقطع دبیرستان به پایان رساند راه پدر را دنبال کرد و وارد ارتش در واحد توپ‌خانه شد و حدود یک سال در ارتش خدمت کرد. سپس به تئوری رنگ‌ها علاقه پیدا کرد و در آکادمی هنر مونیخ در خلال سال های ۱۸۹۱ تا ۱۸۹۳ در رشته نقاشی به تحصیل پرداخت. بعد از پایان دوره نقاشی وارد دانشگاه برلین شد و تحصیل در رشته شیمی را زیر نظر دکتر امیل فیشر آغاز کرد و به سرعت در این رشته پیشرفت کرد، هانس فیزیک را نیز در این دانشگاه زیر نظرِ اساتیدی نظیر مکس پلانک آموخت و در سال ۱۸۹۵ توانست دکترای خود را در رشته شیمی دریافت کند. در سال ۱۸۹۹ دکتر اویلر-چلپین پیشنهاد کار در دانشگاه سلطنتی استکهلم را دریافت کرد و به کشور سوئد رفت و در سال ۱۹۰۲ تابعیت کشور سوئد را پذیرفت، با این وجود در خلال جنگ جهانی اول برای کشورش آلمان داوطلبانه در نیروی هوایی خدمت کرد و در جنگ جهانی دوم نیز به عنوان دیپلمات ماموریت‌های دولت آلمان را برای خدمت به کشورش انجام می داد. در سال ۱۹۰۶ دکتر اویلر-چلپین جایگاه استاد شیمی الی دانشگاه سلطنتی استکهلم را دریافت کند،‌ ایشان یکی از خوشنام‌ترین استاتید شیمی در کشور سوئد بود و ریاست مراکز تحقیقاتی بسیاری را نظیر مرکز تحقیقاتی بنیاد راکفلر در کشور سوئد را بر عهده داشت. دکتر فون اویلر تا سال ۱۹۴۱ به تدریس در دانشگاه ادامه داد و سپس خود را بازنشست کرد اما بعد از آن به کارهای تحقیقاتی خود ادامه داد. مهمترین دستاورد علمی دکتر اویلر-چلپین که به موجب آن نیز جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۲۹ را به خود اختصاص داد به مطالعه فرایند تخمیر الکل در کربوهیدرات‌ها و تاثیر آنزیم‌ها در این فرایند باز می گردد که به شکلی علمی این فرایند را تشریح و مشخص کرد. دستاورد علمی فون اویلر کمک بسیار زیادی به مشخص شدن عملکرد فرایند تخمیر قند در بافت موجودات زنده و تامین انرژی مورد نیاز در بدن کرد. فرزند ایشان اولف فون اویلر نیز یک دانشمند و عصب شناس بزرگ در تاریخ علم بوده است که او نیز جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۷۰ را کسب کرده است؛ البته در این خانواده دانشمندان بزرگ دیگری نیز وجود داشته‌اند. پدر زن هانس فون اویلر-چلپین، پر تئودور کلو، یکی از شیمیدانان بزرگ عصر خود بود که شهرت ایشان بخاطر کشف عناصری نظیر تولیوم و هولمیوم است و همچنین پدر بزرگ همسر ایشان نیز دانشمند بزرگ لئونارد اویلر است که یکی از بزرگترین ریاضیدانان و فیلسوفان قرن ۱۸ میلادی است.
دکتر هانس کارل آگوست سایمون فون اویلر چلپین سرانجام در تاریخ ۶ نووامبر سال ۱۹۶۲ و در ۹۱ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 36 از 49:  « پیشین  1  ...  35  36  37  ...  48  49  پسین » 
فرهنگ و هنر

روزنگار تاریخ جهان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA