انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 37 از 49:  « پیشین  1  ...  36  37  38  ...  48  49  پسین »

روزنگار تاریخ جهان


مرد

 
۱۶ فوریه: زادروز پیر بوگر، ریاضیدان، زمین شناس و ستاره شناس بزرگ فرانسوی

۳۱۷ سال پیش در چنین روزی پیر بوگر دانشمند سرشناس فرانسوی دیده به جهان گشود. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر دستاورد های مهم وی در خصوص طراحی و معماری کشتی‌های مدرن به کمک علم ریاضیات و همچنین نقشه برداری دریایی است و از او به عنوان پدر علم معماری دریایی یاد می شود.
پیر در یک خانواده دانشمند و سرشناس متولد شد. پدرش ژان بوگر ، یکی از بهترین آب‌نگاران تمام تاریخ بوده است و استاد این رشته در دانشگاه های فرانسه و مولف بسیاری از منابع معتبر این رشته محسوب می‌شود. آب‌نگاری (هیدروگرافی) شاخه‌ای از علوم نقشه‌برداری است که به تهیه نقشه و داده‌های مکانی در ژرفای آب‌ها می پردازد و بطور ویژه تمامی فعالیت‌های تهیه نقشه از عمق دریا، اقیانوس، دریاچه‌های طبیعی و سدها و همچنین رودخانه‌ها در حیطه تخصصی دانش آب‌نگاری قرار می‌گیرد و از اهمیت بسیار بالایی در علوم دریایی و دریانوردی برخوردار است. به عبارتی دیگر آب‌نگاری یا هیدروگرافی علمی در رابطه با اندازه‌گیری مشخصات فیزیکی آب‌ها و نواحی اطراف آنها است.
به طور کلی آب‌نگاری اندازه‌گیری و توصیف آب‌ها خصوصا آب‌های قابل دریانوردی است. فعالیت‌های علمی پدر بر روی پیر نیز تاثیر گذاشت و او را به دریانوردی و علوم دریایی از همان کودکی علاقه‌مند کرد. ژان بوگر فرزندانش را به مدرسه عمومی نفرستاد و پیر زیر نظر پدرش تحصیلات را از ابتدا آغاز کرد. پیر بوگر باهوش سرشاری که داشت از تعلیمات پدر کمال استفاده را کرد و در سال ۱۷۱۴ در سن ۱۶ سالگی توانست به جایگاه پدر به عنوان استاد آب‌نگاری دست پیدا کند و به نوعی جانشین پدر در این علم به حساب می‌آمد حتی با وجود اینکه ۱۶ سال بیشتر نداشت. پیر بوگر به تحقیقات خود ادامه داد و در سال ۱۷۲۷ معبتر ترین جایزه علمی انجمن علمی سلطنتی فرانسه را دریافت کرد.
پیر بوگر در خصوص نور خورشید نیز تحقیقات بسیاری را انجام داد و در سال ۱۷۲۹ توانست برای نخستین بار قانون پیر-لامبرت را کشف کند، این قانون تجربی ارتباط شدت نور جذب شده در اثر عبور از ماده همگن بدون پراکندگی را با خصوصیات مواد بیان می‌کند. پیر بوگر همچنین برای اولین بار کشف کرد که شدت نور خورشید ۳۰۰ برابر شدت نور ماه است و زیربنای عمل نورسنجی را در همین دوران پایه ریزی کرد. او در سال ۱۷۳۵ مامور محاسبه دقیق خط نصف النهار کره زمین شد و به همین خاطر به نزدیکی خط استوا سفر کرد و به مدت ۱۰ سال به تحقیق و بررسی پرداخت و در همین دوران به مطالعه معماری شناورها و کشتی‌ها نیز پرداخت و بعد از پایان ماموریت، در سال ۱۷۴۶ اولین رساله خود در خصوص معماری دریایی را ارائه کرد. آنچه امروزه در مهندسی کشتی‌ها و نحوه طراحی آنها برای حرکت در آب مورد استفاده قرار می‌گیرد، یادگار این دانشمند و ریاضیدان بزرگ است.
پیر بوگر سرانجام در تاریخ ۱۵ آگوست سال ۱۷۵۸ در شهر پاریس درگذشت.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۸ بهمن: زادروز هورس بندیکت دو سوسور فیزیکدان و ماجراجوی سویسی

۲۷۵ سال پیش در چنین روزی یعنی ۱۷ فوریه سال ۱۷۴۰ هورس بندیکت دو سوسور فیزیکدان و ماجراجوی مشهور سویسی به دنیا آمد. شهرت این دانشمند بزرگ بیشتر به خاطر اختراعات وی و دستاورد های علمی‌اش در خصوص کوهنوردی است.
هورس در نزدیکی شهر ژنو سویس متولد شد. از کودکی به علم علاقه داشت و در این میان به علوم طبیعی و مطالعه گیاهان علاقه خاصی داشت. همین علاقه باعث جذب وی به طبیعت‌گردی و به خصوص طبیعت کوه های آلپ شد. هورس بندیکت دو سوسور در یک خانواده اشراف زاده سویسی متولد شده بود و امکانات مناسبی برای تحصیل علم و انجام کارهای تحقیقاتی در کنار استعداد ذاتی در اختیار وی قرار داشت.
هورس با توجه به علاقه ای که به طبیعت کوه های آلپ داشت، شروع به مطالعه زمین شناسی و فیزیک این منطقه کرد و توپوگرافی کوه‌های پر برف آلپ را برای اولین بار با سختی فراوان مشخص کرد. توپوگرافی یا عارضه‌نگاری علمی است که در آن به تحقیق بر روی شکل سطح زمین و ویژگی های آن به وسیله تصویربرداری و نقشه برداری می پردازند. در معنای وسیع‌تر، از مکان‌نگاری به طور کلی می‌توان برای نمایش جزئیات محلی، نمایش برجستگی‌ها و گستره گیاهی، عوارض طبیعی و اجسام و ویژگی‌های ساخته شده توسط انسان و حتی نمایش جزئیات مکان‌های تاریخی و فرهنگی استفاده کرد. هورس بندیکت دو سوسور یکی از مشهورترین فیزیک‌دانان و زمین‌شناسان عصر خود بود که به دلیل پژوهش‌هایش در زمین‌شناسی، هواشناسی و گیاه‌شناسی نواحی کوهستانی اروپا شهرت دارد و دستاورد های علمی در قالب کتاب های بسیار نظیر کتاب حجیم و پرجاذبهٔ وی، در چهار جلد به نام «سفرهایی در آلپ»، در میان اقلیم ‌شناسان اروپایی مرجعی بی‌نظیر به حساب می‌آمده است و یکی از با ارزشمند ترین منابع علمی در خصوص طبیعت و اقلیم کوههای آلپ بوده است.
هورس بندیکت دو سوسور در کنار اینکه یک دانشمند بود، ورزشکار و کوهنوردی ماهر هم بود برای انجام کارهای تحقیقاتی خود به بسیاری از مناطق کوه های آلپ و حتی مناطق دور افتاده و خطرناک نیز شخصا سفر کرد. دو سوسور در سال ۱۷۶۰ قله شامونی را فتح کرد و نخستین کسی است توانسته است قله مون بلان را فتح کند. دو سوسور تحقیقات بسیاری را نیز در خصوص یخچال‌های کوه‌های آلپ انجام داد و دستاوردهای علمی بسیاری از وی در خصوص یخچال‌های این منطقه برجای مانده است. همچنین اجاق خورشیدی که برای پخت و پاستوریزه کردن خوراک و مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد از اختراعات این دانشمند بزرگ است.
هورس بندیکت دو سوسور سرانجام در تاریخ ۲۲ ژآنویه سال ۱۷۹۹ و در ۵۹ سالگی از دنیا رفت.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۹ بهمن: زادروز الساندرو ولتا فیزیکدان سرشناس ایتالیایی

۲۷۰ سال پیش در چنین روزی یعنی ۱۸ فوریه سال ۱۷۴۵ الساندرو ولتا فیزیکدان و دانشمند سرشناس ایتالیایی دیده به جهان گشود. بیشترین شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر اختراع باتری است که به ایشان نسبت داده می شود.
الساندرو ولتا در شهر کومو در ایتالیا متولد شد. تحصیلات را در مدرسه مذهبی آغاز کرد و در سیستم آموزشی مذهبی آن زمان ایتالیا تحصیلات خود را ادامه داد و در همین دوران با کتاب های لوکرتیوس شاعر و فیلسوف رم باستان آشنا شد و به شدت به او گرایش پیدا کرد.
خانواده الساندرو ولتا تمایل داشتند تا وی در رشته وکالت تحصیلات خود را ادامه دهد اما الساندرو به علم و به خصوص فیزیک علاقه داشت و نمی‌خواست در رشته وکالت تحصیل کند. ولتا زمانی که تنها ۱۸ سال داشت به الکتریسیته و برق علاقه‌مند شد و شروع به تحقیق و انجام آزمایش های مختلف درخصوص این انرژی کرد. الساندرو ولتا در ۲۹ سالگی وسایل بسیاری نظیر الکتروفور، آب سنج ، الکتروسکوپ و... را اختراع کرد و با این دستاوردهای علمی، نام و نشانی برای خود دست و پا کرد. در سال ۱۷۷۹ الساندرو ولتا به عنوان استاد وارد دانشگاه پاوی شد و به مدت ۴۰ سال کرسی استادی این دانشگاه را در اختیار داشت.
شاید مهمترین دستاورد علمی الساندرو ولتا مربوط به باتری‌های الکتروشیمیایی باشد که به وی نسبت داده می شود. باتری الکتروشیمیایی که ولتا ساخت از دو الکترود تشکیل می‌شد که یکی از روی و دیگری از مس ساخته شده بود و این نوع باتری ها تا به امروز کاربردهای فراوانی در زندگی ما دارند. باتری منبعی از انرژی پتانسیل الکتریکی است که در درون آن با انجام واکنش‌های شیمیایی، انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود، این انرژی در قطب‌های باتری قابل دریافت است. انرژی قابل دریافت در قطب‌های باتری به ازای واحد بار الکتریکی را نیروی محرکه الکتریکی باتری می‌گویند و آن را با یکای ولت اندازه‌گیری می‌کنند. قطب مثبت باتری را آند و قطب منفی آن را کاتد می‌نامند.
سرانجام الساندرو ولتا در تاریخ ۵ مارس سال ۱۸۲۷ و در سن ۸۲ سالگی درگذشت، اما آثار و اختراعات وی تا به امروز مورد استفاده بشریت قرار گرفته است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۳۰ بهمن: تولد دکتر دیوید جاناتان گروس فیزیکدان سرشناس آمریکایی

۷۴ سال پیش در چنین روزی دیوید جاناتان گروس فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت وی بخاطر ارائه مفهوم آزادی مجانبی است که به همین دلیل نیز جایزه نوبل فیزیک را سال ۲۰۰۴ دریافت کرد.
۱۹ فوریه سال ۱۹۴۱ دیوید گروس در یک خانواده یهودی در واشنگتن دی‌سی آمریکا متولد شد. بعد از اتمام تحصیلات در مقطع ابتدایی و دبیرستان وارد دانشگاه شد و تا مقطع دکترا ادامه‌ی تحصیل داد تا در سال ۱۹۶۲ از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی در رشته فیزیک مدرک دکترا دریافت کرد.
بعد از پایان دوره دکترا در دانشگاه پرینستون و هاروارد به تدریس و تحقیق مشغول شد و تا سال ۱۹۹۷ در این پست باقی ماند. وی سال ۱۹۸۷ موفق به دریافت بورسیه تحقیقاتی بنیاد مک آرتور شد، سال ۱۹۸۸ مدال علمی دیراک را دریافت کرد و در سال ۲۰۰۰ مفتخر به دریافت جایزه هاروی شد.
مهمترین دستاورد علمی دکتر گروس به سال ۱۹۷۳ و در دانشگاه پرینستون باز می‌گردد که موفق شد مفهوم آزادی مجانبی در فیزیک را ارائه کند. آزادی مجانبی ویژگی را بیان می‌کند که در فاصله‌ای مشخص که ذرات بنیادی نسبت به یکدیگر قرار می‌گیرند نیروی هسته‌ای میان آن‌ها به قدری کاهش می‌یابد که این ذرات بنیادی رفتار ذرات مستقل را از خود نشان می‌دهند. این ویژگی را آزادی مجانبی می‌نامند.
آزادی مجانبی تشریح می‌کند که در پراکنش پر انرژی، کوارک‌ها درون نوکلئون‌هایی همچون نوترون و پروتون حرکت می‌کنند که عمدتا ذرات غیرمتعامل آزاد هستند. این مفهوم یکی از مهمترین مفاهیم در فیزیک ذرات است که کمک بسیاری به دانشمندان برای بررسی رفتار ذرات کرده است. فیزیک ذرات یکی از شاخه‌های علم فیزیک است که به بررسی این موضوع که ماده از چه چیزی ساخته شده ‌است می‌پردازد. در فیزیک ذرات به بررسی ماده در بنیادی‌ترین حالت ممکن یعنی کوچک‌ترین اجزا تشکیل دهنده که به ذرات بنیادی معروف هستند پرداخته می‌شود.
دکتر گروس در حال حاضر کماکان به تدریس و تحقیق در خصوص فیزیک ذرات مشغول است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱ اسفند: سالگرد وفات ماریا ژئوپرت مایر فیزیکدان سرشناس آلمانی

۴۳ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۰ فوریه‌ی ۱۹۷۲، ماریا ژئوپرت مایر - فیزیکدان سرشناس آلمانی آمریکایی فوت کرد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر ارائه مدل پوسته هسته‌ای مربوط به هسته‌ی اتم است که به همین خاطر نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۳ را به خود اختصاص داد. مایر دومین زنی است که توانست جایزه نوبل را دریافت کند.
ماریا ژئوپرت در تاریخ ۲۸ ژوئن سال ۱۹۰۶ در خاک امپراتوری آلمان متولد شد. در سال ۱۹۱۰ خانواده‌ی وی به شهر گوتینگن مهاجرت کردند و پدر ماریا به عنوان استاد در دانشگاه گوتینگن مشغول به کار شد. ماریا ژئوپرت از کودکی به علم علاقه مند بود. بعد از پایان دوره دبستان و در مقطع دبیرستان وارد یک مدرسه خصوصی برای آماده سازی جهت ورود به دانشگاه شد و در سال ۱۹۲۴ و در ۱۷ ساگی موفق شد تا آزمون ورودی دانشگاه را با موفقیت پشت سر بگذارد و در همان سال وارد دانشگاه گوتینگن شد. وی در رشته ریاضیات تحصیلات خود را آغاز کرد و بعد از پایان دوره‌ی کارشناسی در رشته ریاضیات به رشته فیزیک علاقه‌مند شد و این رشته را در دانشگاه گوتینگن تا مقطع دکترا ادامه داد. ماریا ژئوپرت در سال ۱۹۳۰ توانست با دفاع از پایان نامه خود زیر نظر دانشمند بزرگ مکس بورن دکترا بگیرد. در همان سال با یکی از دستیاران جیمز فرانک فیزیکدان سرشناس آشنا شد و با وی ازدواج کرد و بعد از چندی به کشور آمریکا مهاجرت کرد.
ماریا ژئوپرت تا پایان عمر در دانشگاه‌های این کشور به تحقیق و تدریس در خصوص علم فیزیک مشغول بود. مهمترین دستاورد علمی ماریا ژئوپرت مایر به سال ۱۹۴۹ و ارائه مدل پوسته هسته‌ای مربوط می‌شود که به موجب آن نیز جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۱۹۶۳ را از آن خود کرد. دکتر ماریا ژئوپرت مایر بعد از ماری کوری دومین زنی بوده که توانسته جایزه علمی نوبل را دریافت کند که از این لحاظ نیز حائز اهمیت است. در علم فیزیک و شیمی هسته‌ی مدل پوسته هسته‌ای، مدلی‌است که بر اساس اصل طرد پائولی نحوه قرارگیری ذرات در ترازهای انرژی در هسته اتم را تشریح می‌کند.
خانم مایر سرانجام در تاریخ ۲۰ فوریه سال ۱۹۷۲ و در ۶۵ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲ اسفند: سالگرد مرگ سر فردریک بنتینگ پزشک، نقاش و دانشمند کانادایی

۲۱ فوریه سال ۱۹۴۱، درست ۷۴ سال پیش در چنین روزی سر فردریک بنتینگ پزشک و دانشمند سرشناس کانادایی دیده از جهان فروبست. از وی به عنوان یکی از کاشفان انسولین یاد می‌شود. بنتینگ اولین کسی است که انسولین را روی انسان با موفقیت آزمایش کرد.
فردریک بنتینگ در تاریخ ۱۴ نووامبر سال ۱۸۹۱ در الیستون، اونتاریو کانادا متولد شد. بعد از پایان دوره تحصیل مقدماتی در سال ۱۹۱۰ وارد کالج ویکتوریا شد که زیر نظر دانشگاه تورنتو قرار داشت. وی در این کالج به تحصیل هنر پرداخت. اما سال اول تحصیل نتوانست نمرات قابل قبولی را کسب کند و به همین خاطر نیز سال بعد در امتحان ورودی رشته پزشکی شرکت کرد و سال ۱۹۱۲ در رشته پزشکی پذیرفته شد.
سال ۱۹۱۴ و در خلال جنگ جهانی اول بصورت داوطلب درخواست ورود به ارتش را ارائه کرد اما در آغاز بخاطر ضعف بینایی درخواست وی رد شد ولی با پیگیری فراوان توانست سرانجام وارد ارتش شود و سال ۱۹۱۶ به عنوان پزشک در ارتش خدمت کرد و در نبرد کامبرای ۱۹۱۸ مجروح شد و با وجود جراحت شدید تا ۱۶ ساعت بعد از صدمه دیدن نیز به کمک سایر مجروحان به عنوان پزشک ادامه داد تا اینکه سایر پزشکان وی را مجبور به توقف کار و استراحت کردند، بنتینگ سال ۱۹۱۹ مدال شجاعت و افتخار قهرمان جنگ را دریافت کرد، بعد از پایان جنگ جهانی دوم به کانادا بازگشت تا تحصیلات پزشکی خود را تکمیل کند.
در خلال سال‌های ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۲ به تحصیل در رشته‌ی جراحی استخوان پرداخت و دکترای خود را سال ۱۹۲۲ کسب کرد. مهمترین دستاورد دکتر بنتینگ به کشف داروی انسولین و نخستین آزمایش این دارو بر روی انسان باز می‌گردد. اَنسولین یکی از هورمون‌هایی است که تاثیرات مختلفی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن می‌گذارد. این ماده با اثر به سلول‌های کبد باعث می‌شود این سلول‌ها گرفتن قند از خون و ذخیرهٔ آن به صورت گلیکوژن را کاهش دهند. در صورت نبود یا کمبود انسولین در خون، بدن از چربی به عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند. انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می‌کند. داروی انسولین یکی از حیاتی‌ترین داروهای مورد نیاز بیماران دیابتی نوع اول و دوم است و زندگی این افراد به این دارو وابسته است. دکتر فردریک بنتینگ در سال ۱۹۲۲ توانست به همراه دستیارش، دکتر بست داروی انسولین را کشف کند و اولین آزمایش موفق این دارو را روی انسان انجام دهد. بنیاد نوبل سال ۱۹۲۳ جایزه نوبل پزشکی را به ایشان اهدا کرد تا دکتر بنتینگ تبدیل به جوان‌ترین برنده جایزه نوبل پزشکی شود. داروی انسولین توانسته است جان بسیاری از انسان‌ها را نجات دهد و امید را به بیماران قندی بازگرداند.
دکتر فردریک بنتینگ در تاریخ ۲۱ فوریه سال ۱۹۴۱ در سن ۴۹ سالگی بخاطر جراحات وارده در یک سانحه هوایی جان خود را از دست داد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۳ اسفند: تولد رناتو دولبکو ویروس شناس سرشناس ایتالیایی

۱۰۰ سال پیش در چنین روزی دکتر رناتو دولبکو ویروس شناس سرشناس ایتالیایی متولد شد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای علمی در خصوص آنکوویروس‌ها است که به همین خاطر نیز جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۷۵ به ایشان تعلق گرفت.
۲۲ فوریه سال ۱۹۱۴ رناتو دولبکو در شهر کاتانزارو در جنوب ایتالیا متولد شد. رناتو با هوش بالای خود توانست در ۱۶ سالگی از مقطع دبیرستان فارغ التحصیل شده و به دانشگاه تورین وارد شود. با وجود علاقه شدیدی که به ریاضیات و فیزیک داشت اما تصمیم گرفت در رشته پزشکی به تحصیل بپردازد.
رناتو در ۲۲ سالگی زیر نظر پرفسور لاوی با تخصص پاتولوژی و آناتومی بیماری‌ها فارغ التحصیل شد. بعد از تحصیل به خدمت ارتش احضار شد و بعد از پایان دوره خدمت مجددا شروع به کارهای تحقیقاتی کرد اما بخاطر شروع جنگ جهانی دوم مجددا به خدمت احضار شد و در یکی از نبردهای جنگ جهانی دوم مجروح شد. وی بعد از سقوط دولت فاشیسم در اواخر جنگ به گروه‌های چریک مخالف اشغال آلمان پیوست و تا پایان کامل جنگ جهانی دوم به مبارزات خود ادامه داد. بعد از جنگ مجددا به کارهای تحقیقاتی زیر نظر استاد خود بازگشت اما بعد از مدتی به آمریکا مهاجرت کرد و بعد از فعالیت در چند مرکز تحقیقاتی، در سال ۱۹۴۹ وارد دانشگاه فنی کالیفرنیا کلتک شد و در این دانشگاه به تحقیق در خصوص ویروس‌های حیوانی به خصوص خانواده پولیماویرایدی پرداخت. در دهه ۱۹۵۰ تحقیقات دکتر دولبکو روی ویروس‌های مولد تومور و ساختار سلولی آنها متمرکز بود و دستاوردهای ایشان کمک بسیاری به کشف آنزیم رونوشت بردار معکوس و مشخص شدن رفتار آنکوویروس‌ها در ایجاد بیماری سرطان کرد.
دکتر رناتو دولبکو بخاطر تحقیقات علمی در خصوص آنکوویروس‌ها سال ۱۹۷۵ مفتخر به دریافت جایزه نوبل پزشکی شد. دکتر دولبکو همچنین یکی از دانشمندانی است که پروژه معروف ژنوم انسان را آغاز کرد و در بخش تحقیقات کمک بسیاری به پیشبرد این پروژه کرد. این پروژه طرح نقشه ‌برداری و تعیین توالی کل ژنوم انسان است که اولین بار سال ۱۹۸۴ در کنفرانسی در آلتا اوتا مطرح شد و تأمین قسمتی از بودجه این پروژه را دپارتمان انرژی آمریکا به عهده گرفت و کنگره آمریکا رسماً اجرای پروژه ژنوم انسانی را از سال ۱۹۹۱ به مدت ۱۵ سال تصویب کرد. بطور کلی پروژه ژنوم انسان نه تنها چهره دانش ژنتیک مولکولی انسانی را دگرگون ساخت بلکه بر بیشتر علوم زیستی اثر زیادی گذاشته‌ است.
سرانجام دکتر رناتو دولبکو در تاریخ ۱۹ فوریه سال ۲۰۱۲ در سن ۹۷ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۴ اسفند: کشف عنصر پلوتونیم توسط دکتر گلن تئودور سیبورگ

۷۴ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۳ فوریه سال ۱۹۴۱ عنصر پلوتونیم توسط دکتر گلن تئودور سیبورگ کشف شد. پلوتونیوم یک عنصر شیمیایی رادیواکتیوِ مصنوعی است که در لابراتوار دانشگاه برکلی کشف شد و بخاطر مصادف شدن آن با کشف سیاره پلوتو، پلوتونیوم نام‌گذاری شد.
دکتر گلن سیبورگ در سال ۱۹۱۲ میلادی و در ایالت میشیگان متولد شد. بعد از پایان تحصیلات در مقطع دبیرستان وارد دانشگاه شد و در سال ۱۹۳۳ از دانشگاه کالیفرنی مدرک کارشناسی در رشته شیمی گرفت و سپس تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۹۳۷ توانست دکترای خود را نیز از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کند.
دکتر سیبورگ یکی از پیشگامان رشته شیمی هسته‌ای است و بسیاری از مفاهیم و ساختارهای این شاخه از شیمی به کمک ایشان شکل گرفته است. مهمترین دستاورد علمی دکتر سیبورگ در کنار تمام دستاوردهای علمی ایشان به کشف ۱۰ عنصر فرااورانیم باز می‌گردد. یکی از عناصر مهمی که به کمک دکتر سیبورگ کشف شد عنصر پلوتونیوم است که در تاریخ ۲۳ فوریه سال ۱۹۴۱ از طریق بمباران دوترونی اورانیوم در سیکلوترون یا شتابدهنده حلقوی دانشگاه برکلی کشف شد هر چند که این کشف تا مدت ها بصورت مخفی باقی ماند. پلوتونیوم یکی از مواد مهم شکافت هسته‌ای در سلاح‌های هسته‌ای پیشرفته است و یکی از دلایل مخفی باقی ماندن این عنصر تا مدتی نیز همین موضوع بوده است. همچنین در خصوص این عنصر باید احتیاط بسیار زیادی انجام داد چراکه جمع شدن این عنصر می‌تواند خود موجب ایجاد شکافت هسته‌ای شود. این فلز ظاهری نقره‌ای رنگ دارد و هنگامی که اکسید می‌شود رنگش تا حدی به زرد تیره تمایل پیدا می‌کند. اگر مقدار زیادی از پلوتونیوم در جایی جمع شود به قدری گرم می‌شوند که نمی‌توان آن را لمس کرد و دلیل آن نیز ساطع کردن انرژی آلفا توسط این عنصر است.
دکتر سیبورگ بخاطر خدمات علمی در کشف ۱۰ عنصر فرااورانیوم و به خصوص عنصر پلوتونیم در سال ۱۹۵۱ میلادی مفتخر به دریافت جایزه نوبل شیمی شد. دکتر سیبورگ سرانجام در تاریخ ۲۵ فوریه سال ۱۹۹۹ و در ۸۶ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۵ اسفند: تولد دکتر برایان اشمیت اخترفیزیکدان سرشناس آمریکایی استرالیایی

۴۷ سال پیش در چنین روزی برایان پل اشمیت اخترفیزیکدان سرشناس آمریکایی استرالیایی متولد شد. شهرت وی بخاطر ارائه شواهدی در جهت اثبات نظریه جهان شتاب‌دار در سال 1998 میلادی است که به همین خاطر نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۱۱ میلادی به ایشان تعلق گرفت.
۲۴ فوریه سال ۱۹۶۷ برایان اشمیت در شهر میزولا واقع در ایالت مونتانا در آمریکا متولد شد. پدرش یک زیست شناس بود، زمانی که ۱۳ سال داشت برای کار به آلاسکا نقل مکان کردند. برایان تحصیلات در مقطع دبیرستان را در آلاسکا به پایان رساند و سال ۱۹۸۵ فارغ التحصیل شد. اشمیت از کودکی به هواشناسی علاقه داشت، اما سرانجام تصمیم گرفت در خصوص ستاره شناسی به مطالعه بپردازد و اختر فیزیک را به عنوان رشته خود انتخاب کرد. برایان اشمیت سال ۱۹۸۹ توانست در رشته‌ی فیزیک و در رشته ستاره شناسی از دانشگاه آریزونا بصورت همزمان کارشناسی بگیرد.
برایان اشمیت در ادامه به دانشگاه هاروارد رفت و فوق لیسانس ستاره شناسی خود را سال ۱۹۹۲ و دکترا در رشته ستاره شناسی را در سال ۱۹۹۳ از این دانشگاه دریافت کرد. مهمترین دستاورد علمی دکتر اشمیت به ارائه شواهدی در خصوص اثبات نظریه جهان شتاب‌دار باز می‌گردد. جهان شتاب‌‌دار مشاهداتی است که بیان می‌‌کند جهان کنونی که در آن زندگی می‌کنیم با روندی شتاب‌‌دار در حال بزرگ شدن است که در بیان علمی عامل مقیاس ((a(t) یک مقدارِ مثبت برای مشتق دوم آن نسبت به زمان است که در نتیجه می‌توان گفت که جهان کنونی منبسط می‌شود و روند انبساط آن نیز در حال سرعت گرفتن است. این افزایش سرعت وابسته به زمان و نه مکان است و به همین دلیل نباید با افزایش سرعتی که در نتیجه دور شدن بر اساس قانون هابل اتفاق می‌افتد اشتباه گرفته شود. این نتایج بر اساس مشاهداتی که توسط دکتر اشمیت در حین مطالعه ابرنواخترها انجام گرفت، بدست آمده است. از دیگر نتایج بدست آمده بواسطه تحقیقات دکتر اشمیت می‌توان به اعلام وجود انرژی تاریک اشاره کرد. در علم کیهان‌شناسی، انرژی تاریک نوعی انرژی فرضی است که همه‌ی فضا را در بر می‌گیرد و سرعت انبساط جهان را می‌افزاید.انرژی تاریک قابل قبول‌ترین فرضیه برای توضیح‌ مشاهدات اخیر در اخترشناسی به خصوص جهان شتاب‌دار است. در مدل استاندارد کیهان‌ شناسی بنابر هم‌ ارزی جرم-انرژی، جهان شامل ۲۶٫۸٪ ماده تاریک،۶۸٫۳٪ انرژی تاریک (در مجموع ۹۵٫۱٪) و ۴٫۹٪ ماده‌ی معمولی است.
دکتر اشمیت درحال حاضر مقیم کشور استرالیا است و به تحقیق در خصوص ابرنواخترها ادامه می‌دهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۶ اسفند: سالگرد مرگ دونالد هینگز مخترع واکی‌تاکی

۲۵ فوریه سال ۲۰۰۴ درست ۱۱ سال پیش در چنین روزی دونالد هینگز مخترع سرشناس انگلیسی دیده از جهان فروبست. شهرت ایشان بخاطر اختراع دستگاه بی سیم انتقال پیام دوطرفه معروف به واکی-تاکی است که امروزه نیز کاربردهای فراوان دارد.
دونالد هینگز در تاریخ ۶ نووامبر سال ۱۹۰۷ میلادی در لیچستر انگلستان متولد شد و زمانی که تنها سه سال داشت به همراه پدر و مادرش به کشور کانادا مهاجرت کرد و در رشته مهندسی برق و مخابرات در آمریکا تحصیل کرد. مهمترین عامل شهرت وی بخاطر اختراع دستگاهی است که در آغاز تحت عنوان Packset شناخته شد و چندی بعد به نام Walkie-Talkie شهرت پیدا کرد.
دونالد هینگز دستگاه واکی-تاکی را سال ۱۹۳۷ ساخت و در سال ۱۹۳۹ پتنت این اختراع را به نام خود در آمریکا به ثبت رساند. با شروع جنگ جهانی دوم دونالد هینگز مسئولیت ساخت این دستگاه را برای کاربرد های نظامی بر عهده گرفت و تا سال ۱۹۴۵ برای ارتش آمریکا این دستگاه را تولید می‌کرد و بهبود می‌بخشید، در خلال جنگ جهانی دوم دونال هینگز بیش از ۱۸٫۰۰۰ دستگاه از واکی تاکی را برای ارتش کانادا و آمریکا تولید کرد که به شکل گسترده‌ای در جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفت.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم یک شرکت تحقیقاتی تاسیس کرد و به تحقیق و اختراعات دیگر پرداخت بیش از ۵۵ پتنت در صنعت مخابرات به ثبت رساند. سال ۲۰۰۶ میلادی نام وی در تالار بزرگان صنعت مخابرات در جهان قرار گرفت. دستگاه واکی تاکی یک وسیله دستی و قابل حمل بیسیم برای انتقال و دریافت پیام است. این دستگاه بعد از پایان جنگ جهانی دوم به شکل گسترده در اختیار عموم مردم قرار گرفت و در بسیاری از زمینه‌ها به خصوص در صنعت ساخت و ساز استفاده شد.
دونالد هینگز در تاریخ ۲۵ فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی در سن ۹۶ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 37 از 49:  « پیشین  1  ...  36  37  38  ...  48  49  پسین » 
فرهنگ و هنر

روزنگار تاریخ جهان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA