ارسالها: 12930
#381
Posted: 5 Apr 2015 11:01
۱۶ فروردین: زادروز ایوار جیاور فیزیکدان سرشناس نروژی
۸۶ سال پیش در چنین روزی ایوار جیار فیزیکدان سرشناس نروژی متولد شد. شهرت این فیزیکدان بزرگ بخاطر کشف پدیدهی تونل زنی کوانتومی در جامدات است که به همین خاطر نیز جایزهی نوبل فیزیک سال ۱۹۷۳ میلادی را دریافت کرد.
۵ اوریل سال ۱۹۲۹ ایوار جیاور در شهر برگن در نروژ متولد شد. بعد از پایان تحصیلات در مقطع ابتدایی و دبیرستان وارد دانشگاه فنی نروژ شد و سال ۱۹۵۲ از این دانشگاه مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک دریافت کرد. سال ۱۹۵۴ ایوار جیاور تصمیم گرفت به کشور کانادا مهاجرت کند و بعد از ورود به خاک کانادا در شرکت جنرال الکتریک مشغول به کار شد؛ اما بعد از مدتی تصمیم گرفت تا به کشور آمریکا مهاجرت کند و کارش را در شرکت جنرال الکتریک در کشور آمریکا ادامه داد. وی در سال ۱۹۶۴ شهروندی کشور آمریکا را دریافت کرد.
ایوار جیاور بعد از ورود به خاک آمریکا تحصیلاتش را ادامه داد و هم زمان با دریافت شهروندی کشور آمریکا، دکترای خود را نیز دریافت کرد. مهمترین دستاورد علمی دکتر ایوار جیاور به کشف پدیدهی تونل زنی کوانتومی در جامدات باز میگردد. تونل زنی کوانتومی اشاره به فرایند کوانتومی تونل زنی ذره در طول یک سد و مقاومت دارد که از نظر تئوری کلاسیک این ذره قادر به عبور از آن نیست. این اتفاق مهم در چندین پدیدهی فیزیکی دیده میشود. برای مثال، در واکنشهای هستهای که در ستارگان اصلی مثل خورشید اتفاق میافتد، میتوان این پدیده را مشاهده کرد. از این پدیده در ساخت وسایل پیشرفته و جدید مانند دیود تونلی استفاده میشود. این پدیده اوایل قرن بیستم پیش بینی شده بود و اواسط همین قرن به عنوان یک پدیده کلی در فیزیک پذیرفته شد. دکتر جیاور همچنین در خلال آزمایشهای خود در این خصوص نشان داد که مناطق نوار ممنوعه یا گپهای انرژی در ابررساناها وجود دارد که همین موضوع زیربنای توسعه نظریه بیسیاس در توجیه پدیده ابررسانایی است. این نظریه به خاطر حرف آغازین نام سه فیزیکدان پدیدآورنده آن، جان باردین، رابرت شریفر و لئون کوپر نامگذاری شد و در سال ۱۹۷۲ جایزهی نوبل فیزیک را نیز برای آنها به ارمغان آورد.
دکتر ایوار جیاور در حال حاضر در موسسه فناوری رسلیر مشغول به کار است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#382
Posted: 6 Apr 2015 11:04
۱۷ فروردین: تولد دکتر جیمز واتسون زیست شناس سرشناس آمریکایی
۸۷ سال پیش در چنین روزی دکتر جیمز واتسون زیست شناس سرشناس آمریکایی متولد شد. بیشترین شهرت این دانشمندِ بزرگ بخاطر کشف ساختار مولکول DNA است که به همین خاطر نیز جایزهی نوبل پزشکی سال ۱۹۶۲ به ایشان تعلق گرفته است.
۶ آوریل سال ۱۹۲۸ جیمز واتسون در شهر شیکاگو در ایالت ایلینویز آمریکا متولد شد. دوران کودکی را در همین شهر سپری کرد و در همان جا به مدرسه رفت. در آن دوران تفریح مورد علاقهی وی نگاه کردن به پرندگان بود. جیمز به همراه پدرش ساعتها به مشاهده پرندگان و غذا دادن به آنها میپرداخت و به همین خاطر نیز در آغاز تصمیم داشت تا در رشتهی پرنده شناسی به تحصیل بپردازد.
وی در سن ۱۵ سالگی توانست بورسیهی تحصیلی از دانشگاه شیکاگو را دریافت کند. سال ۱۹۴۶ بصورت اتفاقی با کتاب معروف اروین شرودینگر با نام زندگی چیست روبرو شد که این کتاب باعث شد تا مسیر زندگی وی تغییر کند و رشتهی خود را از پرندهشناسی به ژنتیک تغییر دهد. واتسون در سال ۱۹۴۷کارشناسی خود را در رشتهی جانورشناسی گرفت. سپس برای پیگیری رشتهی ژنتیک به دانشگاه ایندیانا رفت و سال ۱۹۵۰ دکترای خود را از این دانشگاه دریافت کرد.
مهمترین دستاورد علمی دکتر واتسون به کشف ساختار DNA باز میگردد. دی ان ای یا دئوکسی ریبونوکلئیک اسید نوعی اسید نوکلئیک است که دستورالعملهای ژنتیکی دارد که برای کارکرد و توسعهی بیولوژیکی موجودات زنده و ویروسها مورد استفاده قرار میگیرد. شکل گیری حیات موجودات زنده به این مولکول پیچیده مربوط میشود. نقش اصلی این مولکول ذخیرهسازی اطلاعات ژنتیکی است. پیامهای ژنتیکی موجود در مولکول دی ان اِی در نهایت برای مواردی چون ساخت پروتئین و مولکولهای RNA، مورد استفاده قرار میگیرد. قطعههایی از دی ان ای که پیامهای ژنتیکی را با خود حمل میکنند ژن نامیده میشوند ولی دی ان ای توالیهای دیگری نیز دارد که برای ساخت خود دی ان ای یا تنظیم استفاده از اطلاعات ژنتیکی موجود در ژن، مورد استفاده قرار میگیرند. دکتر واتسون به همراه فرانسیس کریک سال ۱۹۵۳ توانست ساختار مولکول DNA را کشف کند تا یک انقلاب در علم زیست شناسی به وجود آید. وی به خاطر این کشف و تحقیق در خصوص عملکرد این مولکول در موجودات زنده سال ۱۹۶۲ جایزه نوبل پزشکی را دریافت کرد.
دکتر واتسون در خلال سالهای ۱۹۵۶ تا ۱۹۷۶ در دپارتمان زیست شناسی دانشگاه هاروارد به تحقیق و تدریس پرداخت. وی یکی از کسانی است که کمک بسیار زیادی به راه اندازی پروژه معروف ژنوم انسان کرده است، این پروژه طرح نقشه برداری و تعیین توالی کل ژنوم انسان بوده است. این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای ژنتیکی تاریخ به شمار میرود.
جیمز واتسون تمام عمر خود را به تحقیق پرداخته است. وی از سال ۲۰۰۷ با مشکلات مالی و کاهش درآمد مواجه شد و به همین خاطر نمیتوانست هزینهی بعضی از کارهای تحقیقاتی خود را تامین کند در نتیجه سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت تا مدال نوبل خود را برای فروش به مناقصه بگذارد. مدال نوبل دکتر واتسون به قیمت ۴.۱ میلیون دلار به فروش رسید اما خریدار بلافاصله مدال را به وی بازگرداند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#383
Posted: 7 Apr 2015 22:29
۱۸ فروردین: سالگرد مرگ توماس بیز فیلسوف و ریاضیدان بزرگ انگلیسی
۲۵۴ سال پیش در چنین روزی توماس بیز فیلسوف و ریاضیدان بزرگ انگلیسی در تیونبریج ولز دیده از جهان فروبست. وی یکی از بزرگترین ریاضیدانان عصر خود و از پیشگامان علم احتمالات بوده است.
تماس بیز سال ۱۷۰۱ در شهر لندن متولد شد. بعد ازپایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال ۱۷۱۹ وارد دانشگاه ادینبرگ شد و در رشته منطق و الهیات به تحصیل پرداخت. توماس بیز علاقه خاصی به علم ریاضیات داشت در این میان به تئوریهای احتمالات علاقه خاصی داشت؛ همین علاقه باعث شد تا در خصوص علم احتمالات به تحقیق بپردازد. در سال ۱۷۴۲ توماس بیز به عنوان یکی از اعضای انجمن سلطنتی انگلستان به عنوان یک ریاضیدان برجسته انتخاب شد و تا آخر عمر در این مقام باقی ماند. توماس بیز به آمار و احتمالات علاقه بسیاری داشت و تقریبا بعد از دهه ۱۷۴۰ تمام تمرکز خود را بر این علم گذاشت.
مهمترین و شناخته شدهترین دستاورد علمی توماس بیز قضیه معروف بیز در تئوری احتمالات است که بعد از مرگ وی توسط ریچارد پرایس منتشر شد. توماس بیز سال ۱۷۵۵ بیمار شد و در سال ۱۷۶۱ فوت کرد. هرچند که نتوانست دستاورد مهم علمی خود را در احتمالات منتشر کند؛ اما ریچارد پرایس بعد از مرگ وی کارهای علمی توماس بیز را منتشر کرد. قضیه بیز در احتمالات روشی برای دسته بندی پدیدهها، بر پایه احتمال وقوع یا عدم وقوع یک پدیده است و در نظریه احتمالات با اهمیت و پرکاربرد است. این قضیه از آن جهت مفید است که میتوان از طریق آن احتمال یک پیشامد را با مشروط کردن نسبت به وقوع و یا عدم وقوع یک پیشامد دیگر محاسبه کرد. در بسیاری از حالتها، محاسبهی احتمال یک پیشامد به صورت مستقیم کاری دشوار است. با استفاده از این قضیه و مشروط کردن پیشامد مورد نظر نسبت به پیشامد دیگر، میتوان احتمال مورد نظر را محاسبه کرد. قضیه بیز کمک بسیار زیادی به توسعه علم احتمالات کرد و تحولی بزرگ در دوران خود برای درک بهتر پدیدههای احتمالی بوجود آورد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#384
Posted: 8 Apr 2015 16:21
۱۹ فروردین: زادروز ملوین الیس کالوین شیمیدان سرشناس آمریکایی
۱۰۴ سال پیش در چنین روزی دکتر ملوین الیس کالوین متولد شد. بیشترین شهرت این شیمیدان برجسته به کشف چرخهی کالوین بازمیگردد که فرایندی مستقل از نور برای تولید گلوکز است. دکتر کالوین به همین خاطر در سال ۱۹۶۱ میلادی جایزهی نوبل شیمی را دریافت کرد.
۸ آوریل سال ۱۹۱۱ میلادی ملوین کالوین در شهر سنت پل ایالت مینیسوتا در یک خانوادهی یهودی متولد شد. پدرش از مهاجران لیتوانی و مادرش از مهاجران گرجستانی بود که به آمریکا مهاجرت کرده بودند. زمانی که ملوین کودک بود خانوادهی وی به شهر دیترویت نقل مکان کردند و ملوین در این شهر تحصیلات خود را آغاز کرد و سال ۱۹۲۸ دورهی دبیرستان را به پایان رساند. ملوین سپس وارد دانشگاه فنی میشیگان شد و سال ۱۹۳۱ مدرک کارشناسی خود را دریافت کرد. وی در ادامه برای تحصیل به دانشگاه مینیسوتا رفت و تا مقطع دکترا به تحصیلات خود ادامه داد. کالوین سال ۱۹۳۵ توانست دکترای خود را نیز در رشته شیمی دریافت کند.
سال ۱۹۳۷ ملوین کالوین فعالیت علمی خود را به عنوان استاد شیمی در دانشگاه برکلی آغاز کرد و بیشتر از پنج دهه در این دانشگاه به تدریس و تحقیق پرداخت. مهمترین دستاورد علمی دکتر ملوین کالوین به کشف چرخهی کالوین باز میگردد که به همین خاطر نیز جایزهی نوبل شیمی سال ۱۹۶۱ میلادی را دریافت کرد. چرخه کالوین یک فرایند شیمیای مستقل از نور در فرایند نورساخت است که در آن دی اکسید کربن به همراه سایر مواد به گلوکز تبدیل میشود. برخلاف نام این فرایند که یک فرایند مستقل از نور نامگذاری شده، اما گیاهان این فرایند را تنها زمان وجود نور اجرا میکنند و شبها گیاهان این فرایند را که بخشی از فرایند نورساخت آنها است متوقف میکنند. گلوکز یک نوع قند است که در فرایند فتوسنتز یا نورساخت گیاهان تولید میشود و جانداران نیز با یک فرایند معکوس از انرژی ذخیره شده آن در فعالیتهای خود استفاده میکنند. دکتر کلوین در سالهای پایانی تحقیقات علمی خود روی چگونگی استفاده از روغنهای گیاهی به عنوان سوخت جایگزین برای سوختهای فسیلی کار میکرد.
دکتر ملوین کالوین سرانجام در تاریخ ۸ ژآنویه سال ۱۹۹۷ در سن ۸۵ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#385
Posted: 11 Apr 2015 17:07
۲۱ فروردین: سالگرد مرگ اوکیچیرو ناکایا فیزیکدان و دانشمند سرشناس ژاپن
53 سال پیش در چنین روزی یعنی 11 آوریل سال 1962 اوکیچیرو ناکایا - فیزیکدان سرشناس ژاپنی فوت کرد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای علمیاش در حوزهی یخچال شناسی و علوم دمای پایین است. وی در سال 1936 اولین کریستال برف را بصورت مصنوعی تولید کرد.
اوکیچیرو در تاریخ 4 جولای سال 1900 در شهر کاگا متولد شد. تحصیلاتش را در محل تولد آغاز کرد و دورهی دبیرستان را در شهر توکیو گذراند. در دوران دبیرستان به هنر و به خصوص کوزهگری به شدت علاقه مند شد و حتی قصد داشت با انصراف از ادامه تحصیل به دنبال این کار برود که با مخالفت پدر مواجه شد. در همین دوران اوکیچیرو به درس فیزیک در دبیرستان نیز علاقهمند شد و این علاقهمندی به فیزیک باعث شد تا از تصمیمش برای ترک تحصیل صرف نظر کند. بعد از پایان دورهی دبیرستان موفق شد وارد دانشگاه سلطنتی توکیو شود و از این دانشگاه در رشته فیزیک در سال 1925 فارغ التحصیل شد.
بعد از پایان دوره کارشناسی به عنوان دستیار تحقیق در یک موسسه تحقیقاتی مشغول به کار شد و همین کار باعث علاقه مند شدن بیشتر وی به علم فیزیک شد. در خلال سالهای 1928 و 1929 به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پرداخت و سپس به عنوان استادیار در دانشگاه هوکاییدو مشغول به کار شد. بعد از چندی تصمیم گرفت تا در دورهی دکترا شرکت کند و سرانجام توانست دکترای خود را در رشته فیزیک از دانشگاه کیوتو دریافت کند. در دورانی که در دانشگاه هوکاییدو مشغول به کار شد این دانشگاه با مشکلات مالی فراوانی مواجه بود و نمیتوانست بودجه تحقیقاتی بسیاری از آزمایشها را تامین کند، اما بخاطر موقعیت جغرافیایی این شهر و هوای سرد آن برف به وفور یافت میشد لذا اوکیچیرو ناکایا تصمیم گرفت تا روی کریستالهای برف به تحقیق بپردازد. وی با تحقیقات دقیق توانست ساختارهای کریستال برف را کاملا دستهبندی کند و سال 1935 لابراتوار تحقیقاتی دمای پایین را راه اندازی کرد و سال 1936 توانست اولین کریستالهای برف را بصورت مصنوعی بسازد. دکتر اوکیچیرو ناکایا بعد از این کشف تمام عمر خود را صرف تحقیق در خصوص علوم دمای پایین و ساختار کریستال های برف کرد و همچنین مطالعات وسیعی در خصوص شکل گیری یخچال ها و فرایند مرگ آنها انجام داد که در نوع خود بی نظیر است. وی یکی از بزرگترین و تاثیر گذارترین دانشمندان در علم یخچال شناسی و فیزیک دماهای پایین بوده است.
سرانجام دکتر اوکیچیرو ناکایا در تاریخ 11 آوریل سال 1962 دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#386
Posted: 12 Apr 2015 12:50
۲۳ فروردین: تولد اتو فریتز میرهوف پزشک و زیست شیمیدان سرشناس آلمانی
131 سال پیش در چنین روزی اتو فریتز میرهوف پزشک و زیست شیمیدان سرشناس آلمانی متولد شد. بیشترین شهرت وی بخاطر کار روی متابولیسم عضلات بدن انسان است که به همین خاطر نیز در سال 1922 میلادی جایزهی نوبل پزشکی به وی تعلق گرفته است.
12 آوریل سال 1884 اتو فریتز میرهوف در هانوفر واقع در امپراتوری پروس و در یک خانوادهی ثروتمند یهودی متولد شد. اتو فریتز بیشتر دوران کودکی خود را در شهر برلین سپری کرد و در آنجا تحصیلات خود را تا مقطع دبیرستان به پایان رساند. بعد از دورهی دبیرستان بخاطر علاقه به رشتهی پزشکی تحصیلات را در این رشته ادامه داد. وی در دانشگاههای استراسبورگ و هایدلبرگ پزشکی خواند و سرانجام در سال 1909 فارغ التحصیل شد.
سال 1912 اتو فریتز میرهوف به دانشگاه کیل نقل مکان کرد و چند سال بعد در سال 1918 به رتبهی استاد تمامی دانشگاه رسید. در طول این سالها وی به شدت روی فرایند متابولیسم در عضلات انسان تحقیق میکرد و سرانجام توانست ارتباط میان مصرف اکسیژن و متابولیسم اسید لاکتیک را در عضلات کشف کند و همین کشف موجب شد تا بنیاد نوبل وی را در سال 1922 شایسته دریافت جایزه نوبل پزشکی بداند.
در واقع تحقیقات دکتر میرهوف موجب شناسایی واکنشهای درون یاختی شد که گلیکولیز یا قندکافت نام دارد. گلیکولیز از واکنشهای درون یاختهای است که توسط آن یک قند شش کربنه عموما گلوکز به ترکیبات کربندار کوچکتری شکسته میشود. بسیاری از میکروب های بیهوازی برای تامین انرژی مورد نیاز خود کاملا به واکنشهای قندکافت وابستهاند. با توجه به بررسیهای توالی ژنی بسیاری از جانوران و حتی جو اولیه زمین فاقد اکسیژن بوده است، پژوهشگران احتمال میدهند که قندکافت یکی از ابتداییترین مسیرهای تولید انرژی از مولکولهای سوختی آلی در آن دوران بوده است.
دکتر اتو فریتز میرهوف در دوران روی کار آمدن حزب نازی در آلمان با مشکلات فراوانی بخاطر یهودی بودن مواجه شد و سرانجام سال 1938 به فرانسه و شهر پاریس رفت و بعد از حمله آلمان به فرانسه در سال 1940 به آمریکا مهاجرت کرد در آنجا در دانشگاه فیلادلفیا مشغول به کار شد. دکتر میرهوف تا پایان عمر در آمریکا باقی ماند و در تاریخ 6 اکتبر سال 1951 در سن 67 سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#387
Posted: 13 Apr 2015 14:51
۲۴ فروردین: زادروز سر رابرت الکساندر واتسون وات مخترع سرشناس اسکاتلندی
123 سال پیش در چنین روزی یعنی 13 آوریل سال 1892 رابرت واتسون وات مخترع سرشناس اسکاتلندی دیده به جهان گشود. بیشترین شهرت وی بخاطر دستاوردهایش در خصوص رادار است که به نوعی باعث شکوفایی و خلق این صنعت شده است.
رابرت واتسون وات در شهر برچین اسکاتلند متولد شد. وی از نوادگان جیمز وات فیزیکدان و مخترع سرشناس اسکاتلندی است که از ایشان به عنوان پدر انقلاب صنعتی یاد میشود. رابرت واتسون وات بعد از پایان دوره ابتدایی و دبیرستان وارد دانشگاه داندی در اسکاتلند شد. و در دوران تحصیل خود بخاطر نبوغ بالای خود بالاترین رتبههای علمی را از دانشگاه دریافت کرد که برای نمونه میتوان به جایزهی کارنلی در شیمی اشاره کرد. رابرت واتسون وات در سال 1912 موفق شد در رشتهی مهندسی از دانشگاه داندی فارغ التحصیل شود. بعد از پایان دوره کارشناسی، پروفسور ویلیام پدی - ریاست دپارتمان فیزیک دانشگاه، فعالیت در دانشگاه به عنوان دستیار را پیشنهاد کرد و در همین دوران نیز رابرت واتسون وات را تشویق به تحقیق در خصوص امواج رادیویی کرد.
تحقیقات در خصوص سیستمهای رادیوی ادامه پیدا کرد و به مرور موانع مختلفی که در راه واتسون وات قرار داشت رفع میشد. در آن دوران مفاهیم اولیه سیستم های رادار توسط سایر دانشمندان شکل گرفته بود، اما هیچ کاربرد عملی از آن وجود نداشت و به عبارتی مفاهیم اولیه به پختگی لازم برای کاربردی شدن نرسیده بود. در اواسط دهه 1930 دولت انگلستان خطر آلمان نازی را احساس کرد و لذا تصمیم گرفت تا به حمایت از پروژههای تحقیقاتی که میتوانستند در جنگ احتمالی به آنها کمک کند بپردازد. رابرت واتسون وات بخاطر تجربه بسیار زیادی که از سالها تحقیق در خصوص امواج رادیوی داشت به عنوان مسئول ساخت و توسعه رادار برای شناسایی هواپیماهای متجاوز به خاک انگلستان انتخاب شد و در سال 1939 وی موفق شد تا اولین آزمایشهای موفقیت آمیز از رادار را انجام دهد.
این دستاورد علمی وی باعث شد تا نیروی هوایی آلمان در خلال نبرد هوایی معروف انگلستان که مربوط به حملههای هوایی بدون توقف و سنگین آلمان میشود با مشکلات فراوانی مواجه شود و بسیاری از هواپیماهای آلمانی توسط شکاریهای انگلستان از بین بروند و شاید اگر رادار توسط روبرت واتسون وات اختراع نشده بود نتیجه جنگ آلمان با انگلستان به نوعی دیگر رقم میخورد.
سر روبرت الکساندر واتسون وات یکی از بزرگترین پیشگامان صنعت رادار در تاریخ 5 دسامبر سال 1973 و در 81 سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#388
Posted: 15 Apr 2015 10:28
۲۶ فروردین: تولد یوهانس اشتارک فیزیکدان سرشناس آلمانی
۱۴۱ سال پیش در چنین روزی یوهانس اشتارک - فیزیکدان سرشناس آلمانی متولد شد. شهرت وی بخاطر فعالیت نزدیکش با حزب نازی در جنبش علمی فیزیک آریایی و نیز تحقیقات در خصوص پدیدهی اثر اشتارک است که به همین دلیل جایزهی نوبل فیزیک سال ۱۹۱۹ را دریافت کرد.
۱۵ آوریل سال ۱۸۷۴ میلادی یوهانس اشتارک در شهر شیکنهوف متولد شد بعد از پایان دورهی ابتدایی و دبیرستان در زادگاهش به دانشگاه مونیخ رفت و تحصیلات خود را در این دانشگاه در مقطع کارشناسی آغاز کرد. وی در رشتههای فیزیک، شیمی و کریستال شناسی به تحصیل پرداخت و سال ۱۸۹۷ توانست دکترای خود را از دانشگاه مونیخ دریافت کند. بعد از پایان دورهی دکترا وی با موسسات تحقیقاتی بسیاری شروع به همکاری کرد و در کنار آن در دانشگاه گوتینگن و دانشگاه هانوفر نیز به تدریس مشغول شد.
مهمترین دستاورد علمی وی به سال ۱۹۱۹ باز میگردد که توانست اثر اشتارک را کشف کند و به خاطر همین کشف نیز در همان سال جایزهی نوبل فیزیک را به خود اختصاص داد. اثر اشتارک به انتقال و شکافته شدن خطوط طیفی اتمها و مولکولها بدلیل حضور یک میدان الکتریکی خارجی ثابت، گفته میشود. اثر اشتارک در انتشار خطوط طیفی ذرات باردار معتبر است و زمانی که خطهای انتقال یافته یا شکافته شده در جذب ظاهر میشود، به آن اثر اشتارک معکوس گفته میشود. دکتر یوهانس اشتارک تا سال ۱۹۳۹ به تحقیق و تدریس خود ادامه داد و سپس خود را از فعالیتهای علمی بازنشست کرد. در طول دوران فعالیتهای علمی دکتر اشتارک بیش از ۳۰۰ مقاله علمی را بیشتر در خصوص الکتریسیسته منتشر کرد و جوایز علمی بسیاری را به خود اختصاص داد. در کنار فعالیتهای علمی، دکتر اشتارک یک میهن پرست کامل بود و از حامیان حزب نازی آلمان، همچنین در دوران حکومت آدولف هیتلر از دکتر اشتارک بخاطر رتبه علمی بالا و روحیه میهن پرستی به عنوان رهبر علمی آلمان نازی یاد میشد. دکتر اشتارک بخاطر همکاری آلبرت اینشتین و هایزنبرگ با کشورهای آمریکایی از مخالفان جدی آنها بود و از رهبران جنبش فیزیک آریایی در مخالفت با اینشتین بود. یوهانس اشتارک حتی در زمان اوج بمبارانهای متفقین حاضر نشد آلمان را ترک کند و در آلمان باقی ماند و توسط دادگاه متفقین محکوم به چهار سال زندان شد.
دکتر یوهانس اشتارک رهبر علمی آلمان نازی در تاریخ ۲۱ ژوئن سال ۱۹۵۷ در سن ۸۳ سالگی در آلمان غربی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#389
Posted: 18 Apr 2015 00:32
۲۸ فروردین: سالگرد مرگ ژآن باپتیست پرین فیزیکدان سرشناس فرانسوی
۷۳ سال پیش در چنین روزی یعنی ۱۷ آوریل سال ۱۹۴۲ ژآن باپتیست پرین - فیزیکدان سرشناس فرانسوی فوت کرد. بیشترین شهرت وی بخاطر تحقیق در خصوص حرکت براونی در مواد محلول در مایعات است که باعث اثبات تشریح البرت اینشتین در این خصوص و اثبات ماهیت اتمی ماده شد.
ژان باپتیست پرین در تاریخ ۳۰ سپتامبر سال ۱۸۷۰ در شهر لیل فرانسه متولد شد. بعد از پایان تحصیلات در مقطع ابتدایی و متوسطه وارد دانشکده فنی پاریس شد و در آنجا با تحقیق در خصوص پرتوهای کاتدی و اشعه ایکس در دوره دکترا توانست در سال ۱۸۹۷ دکترای فیزیک خود را دریافت کند. در همان سال نیز به عنوان استاد رشتهی شیمی فیزیک دانشگاه سوربن فرانسه انتخاب شد.
در سال ۱۹۰۵ آلبرت اینشتین تشریح خود در خصوص پدیده حرکت براونی را منتشر کرد. حرکت براونی در فیزیک به نوعی از حرکت تصادفی ذرات غوطهور در سیال (مایع یا گاز) بر اثر برخورد این ذرات با اتمها یا مولکولهای سیال گفته میشود. در سال ۱۸۲۷ رابرت براون گیاهشناس هنگامی که توسط میکروسکوپ به گردههای گیاه معلق در آب نگاه میکرد، متوجه حرکت ذرات در آب شد، ولی نتوانست توجیهی برای آن پیدا کند. ژآن باپتیست پرین با آزمایشهای اثبات کرد که تشریح آلبرت آینشتین از پدیده حرکت براونی صحیح است و همچنین ماهیت اتمی ماده را به اثبات رساند.
دکتر ژآن باپتیست پرین به خاطر همین دستاوردهای علمی در سال ۱۹۲۶ مفتخر به دریافت جایزهی نوبل فیزیک شد. وی همچنین تحقیقات وسیعی در خصوص پرتو های کاتدی انجام داده است و یکی از شناخته شدهترین افراد در این خصوص است. هنگامی که دو قطعه فلز کاتد (مثبت) و آند (منفی) که دارای حداقل ۱۰۰۰۰ ولت برق و در یک محفظه شیشهای بسته باشند، آنگاه در صورت کاهش فشار هوای درون محفظه، یک پرتو نا مریی از قطب - به + مثبت میرود که به آن پرتو کاتدی میگویند.
دکتر ژان باپتیست پرین سرانجام در تاریخ ۱۷ آوریل سال ۱۹۴۲ دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#390
Posted: 18 Apr 2015 18:36
۲۹ فروردین: سالگرد مرگ اراسموس داروین پزشک و متفکر سرشناس انگلیسی
۱۸ آوریل سال ۱۸۰۲ میلادی، درست ۲۱۳ سال پیش در چنین روزی اراسموس داروین - پزشک، متفکر، شاعر، فیلسوف، زیست شناس و یکی از بزرگترین مخالفان بردهداری در انگلستان دیده از جهان فروبست. وی پدر بزرگ جارلز داروین و فرانسیس گالتون نیز بوده است.
اراسموس داروین در تاریخ ۱۲ دسامبر سال ۱۷۳۱ در شهر الستون هال متولد شد. پدر اراسموس یک وکیل سرشناس در انگلستان بود. اراسموس به مدرسه چسترفیلد رفت و سپس وارد کالج سنت جان در کمبریج شد. وی برای ادامه تحصیل در رشتهی پزشکی وارد دانشگاه ادینبرو شد و تحصیلات خود را در آنجا به پایان رساند.
داروین سال ۱۷۵۶ کار خود را به عنوان پزشک آغاز کرد. در دورانی که اراسموس داروین به فعالیت پزشکی مشغول بود شهرت فراوانی کسب کرد و تقریبا مشهورترین پزشک عصر خود در انگلستان به شمار میرفت و به همین خاطر نیز جورج سوم پادشاه وقت انگلستان از وی دعوت کرد تا عضو پزشکان سلطنتی انگلستان شود، اما اراسموس داروین که ترجیح میداد به طبابت میان مردم معمولی بپردازد پیشنهاد پادشاه انگلستان را رد کرد. اراسموس داروین به مدت ۵۰ سال به عنوان پزشک به درمان و کمک به مردم عادی جامعه پرداخت و به همین خاطر نیز از احترام بسیار زیادی در میان مردم آن دوران برخوردار بود. در کنار کار پزشکی اراسموس داروین به کارهای بسیار دیگری نیز مشغول بود، وی انجمن گیاه شناسی لیچفیلد را تاسیس کرد که به مدت ۷ سال متون علمی مختلف در زمینهی گیاه شناسی را جمع آوری و به زبان انگلیسی ترجمه کرد و کمک بسیاری به علم گیاه شناسی انگلستان در آن دوران کرد. او همچنین به عنوان مخترع و شاعر نیز شناخته میشود. شعرهای او بیشتر در مورد تاریخ طبیعی بشر و شامل موضوعاتی درباره اشکال مختلف زندگی است. اراسموس داروین پدر بزرگ جارلز روبرت داروین و فرانسیس گالتون دانشمندان بزرگ انگلیسی بوده است. او همچنین از بنیانگذاران انجمن قمری بیرمنگام است که از مخالفان جدی بردهداری بودند و فعالیتهای گستردهای برای مبارزه با بردهداری انجام میدادند. خانه داروین در لیچفیلد هماکنون، موزهای برای آثار و زندگی اوست.
اراسموس داروین سرانجام در تاریخ ۱۸ آوریل سال ۱۸۰۲ میلادی در سن ۷۰ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟