انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 40 از 49:  « پیشین  1  ...  39  40  41  ...  48  49  پسین »

روزنگار تاریخ جهان


مرد

 
۳۰ فروردین: سالگرد مرگ فرانسیس جیکوب زیست شیمیدان سرشناس فرانسوی

19 آوریل سال 2013 میلادی درست 2 سال پیش در چنین روزی فرانسیس جیکوب زیست شیمیدان سرشناس فرانسوی از دنیا رفت. شهرت وی بخاطر شکل دادن و سازماندهی ایده‌ی کنترل سطح آنزیم در تمام سلول‌ها از طریق رونویسی در علم ژنتیک است که به همین خاطر نیز جایزه‌ی نوبل پزشکی سال 1965 به وی تعلق گرفت.



فرانسیس جیکوب در تاریخ 17 ژوئن سال 1920 میلادی در شهر نانس فرانسه متولد شد. بخاطر کنجکاوی فراوان و هوش سرشاری که داشت توانست خواندن را در سنین بسیار کم فراگیرد و شروع به مطالعه‌ی کتاب‌های مختلف کند. پدر بزرگ فرانسیس جیکوب یک ژنرال ارتشی بود که تاثیر بسیار زیادی روی جیکوب داشت و نقش الگو را برای وی در دوران کودکی ایفا می‌کرد. فرانسیس در آغاز به ریاضیات و فیزیک علاقه فراوان داشت و آینده خود را در این رشته‌ها متصور بود اما قبل از ورود به دانشگاه این فرصت را پیدا کرد تا یک عمل جراحی را از نزدیک مشاهده کند. تجربه مشاهده جراحی باعث شد تا مسیر زندگی فرانسیس جیکوب تغییر کند و به علوم تجربی علاقه پیدا کرده و وارد مدرسه پزشکی شود.
در خلال حمله آلمان نازی به فرانسه در شرایطی که دانشجوی سال دوم پزشکی بود و بعد از اشغال فرانسه به انگلستان رفت و در آنجا در جبهه مقاومت مشغول به فعالیت شد. سال 1944 و در خلال بمباران‌های آلمان نازی مجروح شد. بعد از پایان جنگ به فرانسه بازگشت و بعد از درمان، تحصیلات خود را در دانشکده‌ی پزشکی از سر گرفت. در آن دوران فرانسیس جیکوب شروع به تحقیق در خصوص تریتروسین کرد که نوعی آنتی بیوتیک بود. تحقیقات در خصوص باکتری‌ها باعث شد تا به علم زیست شیمی علاقه‌مند شود و ادامه‌ی تحصیلات خود را در این حوزه ادامه دهد. سال 1961 میلادی دکتر فرانسیس جیکوب به همراه ژآک مونو ایده کنترل آنزیم‌ها درون سلول را مطرح کردند که این ایده یک تحول بزرگ در علم ژنتیک و زیست رشد موجودات زنده بوجود آورد و باعث شد تا اهمیت مولکول DNA به عنوان پیچیده‌ترین مولکول شناخته شده بیشتر برای دانشمندان آشکار شود. مولکول DNA یا دئوکسی‌ ریبو نوکلئیک‌ اسید، نوعی اسید نوکلئیک است که دارای دستورالعمل‌های ژنتیکی است که برای کار کرد و توسعه بیولوژیکی موجودات زنده و ویروس مورد استفاده قرار می‌گیرد. دکتر فرانسیس جیکوب به همراه ژآک مونو دیگر زیست شیمیدان فرانسوی در سال 1965 به خاطر همین کشف مفتخر به دریافت جایزه نوبل پزشکی شدند.
دکتر فرانسیس جیکوب در تاریخ 19 آوریل سال 2013 میلادی در سن 92 سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱ اردیبهشت: تولد پرسی ویلیام بریجمن فیزیکدان سرشناس آمریکایی

۱۳۳ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۱ آوریل سال ۱۸۸۲ پرسی ویلیام بریجمن - فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت وی بخاطر کار بر روی فیزیک فشار بالا است که به همین خاطر نیز جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۱۹۴۶ را به خود اختصاص داده است.



پرسی ویلیام بریجمن در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا متولد شد. بعد از پایان دوره‌ی ابتدایی و دبیرستان تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی در دانشگاه هاروارد و در سال ۱۹۰۰ آغاز کرد. پرسی ویلیام رشته‌ی فیزیک را تا مقطع دکترا در دانشگاه هاروارد ادامه داد و بعد از پایان دوره‌ی دکترا از سال ۱۹۱۰ تا زمان بازنشستگی خود در این دانشگاه باقی ماند و به تدریس و تحقیق مشغول بود.
در سال ۱۹۰۵ وی تحقیقات خود را در مورد خصوصیات جرم در شرایط فشار بسیار بالا آغاز کرد. در آن دوران تکنولوژی مناسبی برای فراهم کردن فشار مناسب وجود نداشت، لذا دکتر بریجمن مجبور بود برای ساخت تجهیزاتی که بتوانند فشار مورد نظر وی را ایجاد کنند نیز به تحقیق بپردازد. وی دستگاهی را ساخت که قادر بود در محیط آزمایشگاهی فشاری بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ کیلوگرم نیرو بر سانتی متر مربع یا ۱۰ گیگاپاسکال را ایجاد کند که در نوع خود بی‌نظیر بود. دکتر بریجمن با ساخت این دستگاه شروع به تحقیق در مورد خصوصیات مختلفی نظیر رسانایی گرما، جریان الکتریسیته، قدرت انبساطی و بسیاری موارد دیگر کرد که تا آن زمان در فشار بالا مورد بررسی قرار نگرفته بود. دکتر پرسی ویلیام بریجمن در سال ۱۹۴۶ بخاطر دستاوردهای علمی در حوزه‌ی فیزیک فشار بالا مفتخر به دریافت جایزه‌ی نوبل فیزیک شد.
وی همچنین دستاوردهای بسیار مهمی در جنبه‌های نظری روش‌های تحقیق علمی از خود برجای گذاشته است و شالوده رشته‌ی فلسفه علم را شکل داده است. بسیاری از متودهای علمی در روش تحقیق از یادگارهای این دانشمند بزرگ است. دکتر پرسی ویلیام بریجمن در اواخر عمر به بیماری سرطان مبتلا شد و بعد از چند دوره‌ی درمان در نهایت در تاریخ ۲۰ آگست سال ۱۹۶۱ و در ۷۹ سالگی در خانه خود دست به خودکشی زد و با یک شلیک یک سلاح گرم به زندگی خود پایان داد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲ اردیبهشت؛ تولد ریتا لوی مونتالچینی عصب شناس سرشناس ایتالیایی

۱۰۶ سال پیش در چنین روزی ریتا مونتالچینی - عصب شناس سرشناس ایتالیایی دیده به جهان گشود. شهرت وی بخاطر کشف عامل رشد عصبی است که به همین خاطر نیز جایزه‌ی نوبل پزشکی سال ۱۹۸۶ را دریافت کرد.



۲۲ آوریل سال ۱۹۰۹ میلادی ریتا مونتالچینی در شهر تورین و در یک خانواده‌ی متمول یهودی ایتالیایی متولد شد. در دوران جوانی علاقه‌ی خاصی به نویسندگی داشت و دوست داشت این حرفه را دنبال کند. اما با توصیه‌های مادرش و همچنین مشاهده مرگ یکی از نزدیکانش که به خاطر بیماری سرطان فوت کرده بود تصمیم گرفت تا در رشته‌ی پزشکی به تحصیل بپردازد. وی بعد از پایان دوره‌ی دبیرستان وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تورین شد. در زمان تحصیل با استاد عصب شناس، دکتر جوزپه لوی آشنا شد که سهم بسزایی در گرایش ریتا مونتالچینی به رشته عصب شناسی داشت.
سال ۱۹۳۶ ریتا مونتالچینی موفق شد مدرک دکترای پزشکی خود را دریافت کند و بعد از آن به عنوان دستیار همراه با جوزپه لوی به تحقیق در خصوص سیستم‌های عصبی پرداخت. سال ۱۹۳۸ بنیتو موسیلینی رهبر وقت ایتالیا طی قانونی یهودیان این کشور را از تحصیل و کار باز داشت و به همین خاطر نیز ریتا مونتالچینی نیز که از یک خانواده یهودی بود با مشکل مواجه شد. در آن دوران و تا پایان جنگ جهانی دوم ریتا مونتالچینی به تحقیق در آزمایشگاه خانگی خود می‌پرداخت. بعد از پایان جنگ جهانی دوم ریتا مجددا به محیط دانشگاهی بازگشت و سال ۱۹۴۶ دوره تحقیقاتی را در دانشگاه واشینگتن آمریکا پذیرفت و حدود ۱ سال را در آنجا به تحقیق پرداخت.
بعد از پایان این دوره ریتا تصمیم گرفت تا در آمریکا بماند و در دانشگاه‌های این کشور به تحقیق بپردازد. وی مهمترین دستاورد خود یعنی عامل رشد عصبی را در همین دوران به همراه همکار خود استنلی کوهن کشف کرد. این عامل یکی از عوامل رشد با ساختاری پروتئینی است که عامل اصلی در رشد سلول‌های عصبی در موجودات زنده به حساب می‌آیند و این کشف باعث شد تا سوالات بسیاری که در خصوص چگونگی شکل گیری و رشد سلول‌های عصبی وجود داشت پاسخ داده شود. ریتا مونتالچینی بخاطر این کشف به همراه استنلی کوهن جایزه‌ی نوبل پزشکی سال ۱۹۸۶ را کسب کرد.
خانم ریتا مونتالچینی تا پایان عمر به تحقیقات خود در خصوص سیستم‌های عصبی ادامه داد و سرانجام در تاریخ ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۲ میلادی در سن ۱۰۳ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۴ اردیبهشت؛ سالگرد مرگ مکس فون لائو فیزیکدان سرشناس آلمانی

۵۵ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۴ آوریل سال ۱۹۶۰ میلادی مکس فون لائو - فیزیکدان سرشناس آلمانی فوت کرد. بیشترین شهرت وی بخاطر کشفِ پدیده‌ی پراش پرتو ایکس در کریستال‌ها است که به همین خاطر نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۱۴ را دریافت کرد.



مکس فون لائو در تاریخ ۹ اکتبر سال ۱۸۷۹ در شهر فافندورف واقع در امپراتوری پروس متولد شد. وی در سال ۱۸۹۸ وارد ارتش پروس شد و از طرف ارتش به تحصیل در رشته‌های ریاضیات، فیزیک و شیمی پرداخت. لائو این دوره‌ها را از طرف ارتش در دانشگاه‌های استراسبورگ، گوتینگن و لودوینگ ماکسیمیلیان مونیخ سپری کرد. وی دوران تحصیل خود را زیر نظر دانشمندان بزرگی نظیر مکس پلانک فیزیکدان بزرگ و دیوید هیلبرت ریاضیدان سرشناس سپری کرد.
مکس فون لائو در سال ۱۹۰۳ توانست دکترای خود را در رشته‌ی فیزیک کسب کند. در سال ۱۹۰۶ فون لائو به عنوان دستیار پلانک کارهای تحقیقاتی خود را آغاز کرد و دوره‌ای را نیز به همکاری با البرت اینشتین برای توسعه نظریه نسبیت پرداخت. در این سال‌ها فون لائو تحقیقات بسیاری را در خصوص ماهیت و خصوصیات پرتو ایکس انجام داد و سرانجام توانست مهمترین دستاورد علمی خود را کشف کند.
فون لائو در خلال تحقیقات خود در خصوص پرتو ایکس موفق به کشف پدیده‌ی پراش پرتو ایکس در کریستال‌ها شد و به همین خاطر نیز در سال ۱۹۱۴ توانست جایزه‌ی نوبل فیزیک را به خود اختصاص دهد. در فیزیک به پخش شدن یا خم شدن موج یا ذرات هنگام مواجه شدن با یک مانع پراش گفته می‌شود. پدیده‌ی پراش نه تنها در امواج نوری بلکه در تمامی امواج و حتی ذرات کوچک نیز دیده می‌شود. با این وجود پراش معمولا در زمینه‌ی امواج الکترومغناطیسی بیشتر مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. علاوه بر تحقیق در خصوص پرتو ایکس دکتر فون لائو در خصوص فیزیک نور، بلورنگاری، نظریه‌ی فیزیک کوانتوم، فیزیک ابررساناها و نظریه‌ی نسبیت نیز یک متخصص بود و دستاوردهای مهمی از خود در این حوزه‌ها برجای گذاشت.
دکتر فون لائو از مخالفان سر سخت حزب نازی آلمان نیز به حساب می‌آمد، اما هیچگاه آلمان را بخاطر حزب نازی ترک نکرد و بعد از جنگ جهانی دوم توانست مجددا ساختار علمی آلمان را مجددا تشکیل و سازماندهی کند.
دکتر فون لائو سرانجام در تاریخ ۲۴ آوریل سال ۱۹۶۰ میلادی و در ۸۰ سالگی در آلمان غربی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۵ اردیبهشت؛ تولد ولفگانگ ارنست پاولی فیزیکدان سرشناس سوئیسی

۱۱۵ سال پیش در چنین روزی ولفگانگ پاولی فیزیکدان سرشناس سویسی متولد شد. بیشترین شهرت وی بخاطر کشف اصل طرد پاولی است که به همین خاطر نیز جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۱۹۴۵ به وی اهدا شد. همچنین از کشفیات مهم این دانشمند، می‌توان به کشف نظریه‌ی اسپین نیز اشاره کرد که شالوده اصلی تئوری ساختار جرم محسوب می‌شود.



۲۵ آوریل سال ۱۹۰۰ ولفگانگ پاولی در شهر وین متولد شد. پدرش یک شیمیدان و پدربزرگش ارنست ماخ، فیلسوف مشهور و فیزیکدان برجسته اتریشی بود که به همین خاطر نیز نام وی ولفگانگ ارنست پاولی انتخاب شد. ولفگانگ پاولی زمانی که ۱۶ سال داشت پدر بزرگ فیلسوفش را از دست داد اما همین دوران کوتاه نیز تاثیر عمیقی بر وی داشت و باعث شد تا به علم به شدت علاقه‌مند شود. ولفگانگ پاولی تحصیلات اکادمیک خود را در دانشگاه لودویک ماکسیمیلیانز در مونیخ تا مقطع دکترا زیر نظر دانشمند بزرگ آرنول سامرفلد پیگیری کرد و سال ۱۹۲۱ توانست دکترای خود را در رشته فیزیک بگیرد. دو ماه بعد از پایان دوره دکترا سامرفلد از پاولی درخواست کرد تا نظریه نسبیت را مورد بررسی قرار دهد، پاولی نیز این موضوع را پذیرفت و به بررسی دقیق آن پرداخت و بعد از مدتی یک مقاله ۲۳۷ صفحه‌ای در خصوص آن منتشر کرد که مورد تحسین آلبرت اینشتین قرار گرفت و تا به امروز به عنوان یک مرجع در زمینه مکانیک کوانتومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پاولی یک دوره را نیز در دانشگاه گوتینگن به عنوان دستیار زیر نظر دیگر دانشمند بزرگ مکس بورن سپری کرد سپس به موسسه تحقیقاتی کوپنهاگن پیوست که بعدها به موسسه تحقیقاتی نیلز بور تغییر نام یافت و همزمان به تدریس در دانشگاه هامبورگ مشغول شد. در همین دوران بود که دکتر پاولی پایه و اساس نظریه‌ی مکانیک کوانتومی مدرن را پایه ریزی کرد و نام خود را به عنوان پیشگامان این علم جاودان ساخت. مکانیک کوانتومی شاخه‌ای بنیادی از فیزیک نظری است که با پدیده‌های فیزیکی در مقیاس میکروسکوپی سرو کار دارد.
از مهمترین دستاوردهای علمی پاولی می‌توان به اصل طرد پاولی یاد کرد. اصل طرد پائولی اصلی در مکانیک کوانتومی است که در سال ۱۹۲۵ مطرح شده است. این اصل بیان می‌کند که در یک سیستم کوانتومی، دو یا چند فرمیون همسان برای مثال مثلا دو الکترون نمی‌توانند همزمان حالت کوانتومی یکسانی داشته باشند و این اصل یکی از مهمترین اصل‌های علم فیزیک به حساب می‌آید. دکتر پاولی به همین خاطر نیز در سال ۱۹۴۵ مفتخر به دریافت جایزه‌ی نوبل فیزیک شده است.
دکتر ولفگانگ ارنست پاولی یکی از فیزیکدانان بزرگ در زمینه نظریه مکانیک کوانتومی بود و تاثیر بسیار زیادی در شکل گیری شالوده این علم داشت. سرانجام این دانشمند بزرگ در تاریخ ۱۵ دسامبر سال ۱۹۵۸ در سن ۵۸ سالگی در شهر زوریخ دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۶ اردیبهشت؛ تولد آرنو الن پنزیاس فیزیکدان و رادیو اخترشناس سرشناس آمریکایی

۸۲ سال پیش در چنین روزی آرنو الن پنزیاس - فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت وی به کشف تابش زمینه کیهانی باز می‌گردد که کمک بسیاری به توسعه نظریه انفجار بزرگ یا مهبانگ کرده است.



۲۶ آوریل سال ۱۹۳۳ آرنو الن پنزیاس در شهر مونیخ آلمان و در یک خانواده یهودی متولد شد. بخاطر فعالیت حزب نازی آلمان در همان اوایل به انگلستان فرستاده شد و سپس با شروع جنگ جهانی دوم به همراه خانواده خود به آمریکا مهاجرت کرد.
پنزیاس در سال ۱۹۵۱ توانست از دبیرستان فنی بروکلین فارغ التحصیل شود. وی سپس وارد کالج شهر نیویورک شد و در رشته‌های شیمی و فیزیک به تحصیل پرداخت. پنزیاس در سال ۱۹۵۴ فارغ التحصیل شد و به ارتش پیوست و مدت ۲ سال در واحد رادار ارتش آمریکا خدمت کرد که این تجربه علاقه‌ی وی را به امواج رادیویی افزایش داد.
بعد از دوره‌ی خدمت در ارتش به دانشگاه کلمبیا رفت تا تحصیلات در رشته‌ی فیزیک و به خصوص در حوزه‌ی امواج رادیویی را ادامه دهد. در آزمایشگاه دانشگاه کلمبیا به شدت روی امواج رادیویی به تحقیق پرداخت. در این دوران وی زیر نظر دکتر چارلز تاونز فعالیت می‌کرد که بعدها موفق به کشف میزر شد.
پنزیاس سرانجام در سال ۱۹۶۲ توانست از دانشگاه کلمبیا با مدرک دکترا فارغ التحصیل شود. بعد از پایان دوره‌ی دکترا به لابراتوار تحقیقاتی و معروف بل رفت و در آنجا نیز به تحقیقات خود در خصوص امواج رادیویی ادامه داد و به اخترشناسی نیز علاقه‌مند شد. مهمترین کشف دکتر آرنو الن پنزیاس نیز به همین دوران باز می‌گردد که موفق به کشف تابش زمینه کیهانی یا CMB شد. در علم کیهان ‌شناسی تابش زمینه‌ی کیهانی، تابشی الکترومغناطیسی است که سراسر کیهان را پوشانده ‌است و بیشینه‌ی این تابش در محدوده‌ی ریزموج با بسامد ۱۶۰GHz و طول موج ۱٫۹mm است. کیهان ‌شناسان تابش زمینه کیهانی را بهترین شاهد برای نظریه مهبانگ یا انفجار بزرگ می‌دانند.
دکتر پنزیاس به موجب همین کشف در سال ۱۹۷۷ مفتخر به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۷ اردیبهشت؛ زادروز فیلیپ ابلسون فیزیکدان هسته‌ای آمریکایی

102 سال پیش در چنین روزی یعنی 27 آوریل سال 1913 میلادی فیلیپ ابلسون فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت این فیزیکدان بزرگ بخاطر کشف عنصر نپتونیم و همچنین کشف تکنیک جداسازی ایزوتوپ است.



فیلیپ ابلسون در شهر تاکومای واشنگتن متولد شد. تحصیلات مقدماتی و دبیرستان را در همان زادگاهش سپری کرد و سپس تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه ایالتی واشنگتن آغاز کرد و توانست در رشته‌های فیزیک و شیمی در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شود. وی سپس به دانشگاه برکلی در کالیفرنیا رفت و درآنجا در رشته فیزیک هسته‌ای دکترا گرفت.
به عنوان یک فیزیکدان جوان همراه با ارنست لاورنس فیزیکدان معروف شروع به کار و تحقیق در دانشگاه برکلی کرد. فیلیپ ابلسون جزو اولین فیزیکدانانی بود که پدیده شکافت هسته‌ای را تایید کرد و از نظریه‌ی آن حمایت کرد. شکافت هسته‌ای فرآیندی است که در آن یک اتم سنگین مانند اورانیوم به دو اتم سبکتر تبدیل می‌شود. وقتی هسته‌ای با عدد اتمی زیاد شکافته شود، بر پایه فرمول اینشتین، مقداری از جرم آن به انرژی تبدیل می‌شود.
فلیپ ابلسون در خلال سال‌های 1939 تا 1941 به عنوان دستیار تحقیق در موسسه‌ی کارنگی مشغول به کار شد و در همین دوران بود که فیلیپ ابلسون موفق به کشف عنصر نپتونیم شد. نپتونیم از عنصرهای شیمیایی جدول تناوبی است. نشانه کوتاه آن Np و عدد اتمی آن ۹۳ و اولین عنصر فرااورانیم است. در خلال جنگ جهانی دوم فیلیپ ابلسون به عنوان یکی از دانشمندان کلیدی در پروژه سری منهتن و در بخش لابراتوار تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا مشغول به کار بود. اگر چه وی نقش مستقیمی در ساخت بمب اتمی نداشته است اما تکنیک جداسازی ایزوتوپ وی نقش کلیدی در تامین سوخت هسته‌ای مورد نیاز در بمب اتمی ایفا کرد و شاید بتوان گفت بدون تکنیک وی امکان ساخت بمب اتمی با آن قدرت تخریب امکان پذیر نبود. بعد از پایان جنگ جهانی دوم دکتر فیلیپ ابلسون بیشتر وقت خود را صرف تحقیق در خصوص انرژی هسته‌ای کرد و در سال 1946 مجددا به موسسه تحقیقاتی کارنگی بازگشت و در سال‌های 1953 تا 1971 ریاست لابراتوار ژئوفیزیک موسسه کارنگی واشنگتن را بر عهده داشت. وی همچنین در بسیاری از مجلات علمی معتبر به عنوان سردبیر فعالیت کرد.
دکتر فیلیپ ابلسون سرانجام در تاریخ ۱ آگست سال ۲۰۰۴ میلادی و در ۹۱ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۸ اردیبهشت؛ تولد کرت فردریش گودل ریاضیدان، منطق دان و فیلسوف برجسته اتریشی

۱۰۹ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۹ آوریل سال ۱۹۰۶ میلادی کرت فردیش گودل - ریاضیدان و فیلسوف برجسته‌ی اتریشی متولد شد. وی یکی از سرشناس ترین ریاضیدانان قرن ۲۰ میلادی بوده است که از وی به همراه ارسطو فیلسوف بزرگ یونان باستان، گوتلوب فرگه - ریاضیدان و منطق دان برجسته سده ۱۹ و اوایل قرن ۲۱ به عنوان بزرگترین منطق دانان تاریخ یاد می‌شود.



گودل در شهر بران واقع در امپراتوری اتریش-مجارستان و در یک خانواده‌ی آلمانی متولد شد. پدرش مدیر یک کارخانه بافندگی بود. زمانی که امپراتوری اتریش-مجارستان از هم فروپاشید بخاطر اینکه گودل در منطقه‌ای قرار داشت که به کشور چک اسلواکی متعلق بود و زمانی که تنها ۱۲ سال سن داشت به اجبار به وی ملیت چک اسلواکی داده شد ولی وی همیشه خود را یک اتریشی اسیر در کشور چک می‌دانست. وی بعدها در ۲۳ سالگی ملیت خود را به اتریشی تغییر داد، اما با ورود آلمان نازی بصورت اجباری ملیت اتریشی وی باطل و به ملیت آلمانی درامد اما بعد از پایان جنگ جهانی دوم و جدا شدن کشور اتریش مجددا ملیت اتریشی را برای خود برگزید اما چندی بعد نیز ملیت کشور آمریکا را پذیرفت.
زمانی که گودل کودک بود، در میان خانواده به آقای چرا شهرت داشت چراکه مدام بدنبال پیدا کردن دلایل پدیده‌های مختلف بود و بی وقته سوال‌های گوناگون را از پدر و مادرش و هر کس که می‌توانست می‌پرسید که البته این خصوصیت بخاطر کنجکاوی بسیار بالای وی بود. وی در ۱۸ سالگی به شهر وین رفت و در دانشگاه وین تحصیلات خود را آغاز کرد. در زمان تحصیل در این دانشگاه، قدری در ریاضیات مهارت پیدا کرد و آنقدر قوی شد که در سطح اساتید دانشگاه قرار می‌گرفت و این موضوع موجب تعجب اساتید دانشگاه بود.
کرت گودل در سال ۱۹۲۹ و در حالی که تنها ۲۳ سال داشت توانست از پایان نامه دکترای خود دفاع کند و مدرک دکترای ریاضی خود را دریافت کند. گودل در سال ۱۹۳۱ قضایای ناتمامیت خود را منتشر کرد که در منطق ریاضی به قضایای ناتمامیت گودل شهرت یافته است. این قضایا در منطق ریاضی و فلسفهٔ ریاضی از اهمیت به‌ سزایی برخوردارند و دلیل اصلی این اهمیت، رد برنامه‌ی هیلبرت برای یافتن مجموعه‌‌ای کامل و سازگار از اصول موضوع برای کل ریاضیات است. در سال ۱۹۳۳ گودل به آمریکا سفر کرد و در آنجا با البرت آینشتین دیدار کرد که بعد از این دیدار آندو تبدیل به دوستانی نزدیک شدند. در این دوران بود که گودل زیرساخت های نظریه محاسبه پذیری یا نظریه رانش پذیری را پایه ریزی کرد. این نظریه از مباحث پایه در علوم رایانه است که به بررسی محاسبه ‌پذیر و محاسبه ‌ناپذیر بودن عملیات با استفاده از ابزارهای کلاسیک نظیر ماشین تورینگ و توابع بازگشتی می‌پردازد. در سال ۱۹۳۴ گودل در دانشگاه پرینستون مجموعه سخنرانی‌هایی در خصوصی منطق ریاضی برگزار کرد که مورد استقبال شدید ریاضیدانان آمریکایی قرار گرفت. درسال ۱۹۳۷ مجددا به امریکا بازگشت و در این دوران به تحقیق در خصوص اصل موضوع انتخاب و فرضیه پیوستار مشغول بود. اصل موضوع انتخاب از مهم‌ترین و جنجال بر انگیزترین اصول موضوع نظریه مجموعه‌‌ها است که به سادگی بیان می‌کند اگر تعدادی مجموعه‌ی ناتهی (خواه تعدادی متناهی و خواه نامتناهی) در اختیار داشته باشیم، می‌توان مجموعه‌ای را تشکیل داد که از انتخاب دقیقا یک عضو از هر مجموعه تشکیل شده ‌است.
با قدرت گرفتن آلمان نازی و اشغال کشور اتریش، گودل تصمیم گرفت در آمریکا بماند و بعدها ملیت این کشور را پذیرفت.
کرت گودل یکی از بزرگترین منطق دانان تاریخ در کنار ارسطو و فرگه بوده است که سهم بزرگی در توسعه علم ریاضیات داشته است. کرت گودل در پایان عمر با بیماری‌های روانی مختلفی روبرو شد که عملا زندگی علمی و عادی وی را تحت تاثیر قرار داده بود برای مثال همیشه تصور می کرد فردی بدنبال مسموم کردن وی است و به همین خاطر به هیچ عنوان غذا نمی‌خورد و در نهایت نیز دچار ضعف شدیدی شده بود تا اینکه سرانجام در تاریخ ۱۴ ژآنویه سال ۱۹۷۸ و در ۷۱ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۹ اردیبهشت؛ زادروز هارولد یوری شیمیدان برجسته آمریکایی

۱۲۲ سال پیش در چنین روزی هارودل یوری - شیمیدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت وی بیشتر بخاطر کار روی ایزوتوپ‌ها و کشف دوتریوم است که به همین دلیل نیز سال ۱۹۳۴ جایزه‌ی نوبل شیمی به ایشان تعلق گرفت.



۲۹ آوریل سال ۱۸۹۳ میلادی هارولد در شهر والکرتون ایالت ایندیانا واقع در ایالت متحده آمریکا متولد شد. پدرش معلم مدرسه و کشیش کلیسا بود. زمانی که هارولد تنها شش سال داشت پدرش بخاطر بیماری سل جانش را از دست داد که این موضوع تاثیر منفی زیادی در روحیه وی داشت. هارولد سال ۱۹۱۱ از دبیرستان فارغ التحصیل شد و برای اینکه بتواند کمک خرج خانواده باشد شروع به تدریس در یک مدرسه کرد. سال ۱۹۱۴ هارولد یوری با هدف ادامه تحصیل وارد دانشگاه مونتانا شد و سال ۱۹۱۷ در رشته جانورشناسی در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شد.
در خلال جنگ جهانی اول و زمانی که آمریکا بصورت رسمی وارد جنگ شد هارولد یوری در یک شرکت شیمیایی شروع به کار کرد که وظیفه آن تامین ماده منفجره TNT برای ارتش بود. بعد از پایان جنگ جهانی اول هارولد یوری به دانشگاه مونتانا بازگشت و در آنجا، هم تحصیلات خود را ادامه داد و هم به عنوان کمک استاد مشغول به تدریس شیمی شد. سال ۱۹۲۳ هارولد یوری توانست دکترای خود را در رشته شیمی از دانشگاه مونتانا دریافت کند و بخاطر پایان نامه دکترا موفق شد یک بورسیه تحصیلات تکمیلی در موسسه نیلز بور در کوپنهاگن دانمارک دریافت کند که این فرصت را برای وی فراهم کرد تا با دانشمندان بزرگی نظیر ورنر هایزنبرگ، هانس کرامر، ولفگانگ پاولی، جورج فون هوسی و جان اسلتر ملاقات کند و از تجربه‌های علمی آنها استفاده کند. همچنین وی دوره‌ای را نیز به آلمان سفر کرد و با آلبرت اینشتین و جیمز فرانک نیز ملاقات کرد.
بعد از بازگشت به آمریکا پیشنهاد همکاری از انجمن تحقیقات ملی آمریکا زیر نظر دانشگاه هاروارد و همچنین پیشنهاد کار به عنوان محقق در دانشگاه جان هاپکینز را پذیرفت. سال ۱۹۲۹ هارولد یوری به عنوان استاد شیمی دانشگاه کلمبیا مشغول به کار شد بیشتر دوران علمی خود را در آنجا سپری کرد. از دستاوردهای علمی وی می‌توان به کشف دوتریوم اشاره کرد به موجب آن جایزه نوبل سال ۱۹۳۴ را نیز دریافت کرده است. دوتریوم همان عنصر هیدروژن است که علاوه بر پروتون یک نوترون نیز درون هسته آن وجود دارد. اگر مولکول آب توسط دوتریوم تشکیل شود به آن آب سنگین می‌گویند. در هر لیتر از آب دریا (۳۵) گرم دوتریوم وجود دارد. دوتریوم یکی از پایه‌های لازم برای همجوشی هسته‌‌ای است. در آب به اضافه‌ی هر ۷۰۰۰ اتم هیدروژن یک اتم دوتریوم موجود است که جدا کردن آن با توجه به نزدیکی خواص آب سنگین و آب سبک بسیار سخت است. از دیگر دستاوردهای مهم علمی وی می‌توان به آزمایش مشهور میلر-یوری اشاره کرد، آزمایش میلر-یوری آزمایشی بود که استنلی میلر و هارولد یوری در سال ۱۹۵۲ انجام دادند. در این آزمایش آنان نشان دادند که ملکول‌های ساده در شرایطی شبیه به شرایط آغازین کره زمین ممکن است به ملکول‌های آلی و در نهایت به حیات منجر شوند.
دکتر هارولد یوری عاشق باغداری و پرورش ارکیده بود و در سال‌های پایانی عمر خود به این کار مشغول بود، سرانجام وی در تاریخ ۵ ژآنویه سال ۱۹۸۱ در سن ۸۷ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۰ اردیبهشت؛ تولد کارل فردریش گاوس تاثیرگذارترین ریاضی‌دان تاریخ

۲۳۸ سال پیش در چنین روزی کارل فردریش گاوس - ریاضیدان برجسته‌ی آلمانی متولد شد. از وی به عنوان یکی از بزرگترین ریاضیدانان تاریخ یاد می‌شود و لقب شاهزاده‌ی ریاضیات را در اختیار دارد. بخاطر دستاوردهای بی شمار وی در حوزه‌های مختلفِ علمِ ریاضیات وی را تاثیرگذارترین ریاضیدان تاریخ می‌دانند.



۳۰ آوریل سال ۱۹۷۷ میلادی کارل فردریش گاوس در شهر برانشویک در یک خانواده‌ی فقیر و از طبقه‌ی کارگری متولد شد. کارل از کودکی نبوغ خود را بروز داد و همیشه از وی به عنوان نابغه از سنین کم یاد می‌شد. گاوس سال ۱۷۹۸ در حالی که تنها ۲۱ سال سن داشت کتاب تحقیق حسابی را نوشت که یکی از مهمترین مرجع‌های ریاضی آن زمان بود و تاثیر بسیار زیادی در شکل گیری نظریه‌ی اعداد در ریاضیات داشته است و آنچه ما امروزه به عنوان نظریه اعداد در ریاضیات مدرن استفاده می‌کنیم، زیر بنای آن همین کتاب بوده است.
زمانی که گاوس نوجوان بود و چند سال قبل از نوشتن کتاب مشهورش، هوش بالا و استعداد خارق‌العاده‌اش باعث شد تا توجه دوک برانشویک را به خود جلب کند و وی به گاوس کمک کرد تا بتواند وارد دانشگاه فنی برانشویگ شود و تحصیلات آکادمیک را آغاز کند. گاوس در خلال سال‌های ۱۷۹۲ تا ۱۷۹۵ در این دانشگاه و سپس از سال ۱۷۹۵ تا ۱۷۹۸ در دانشگاه گوتینگن به تحصیل پرداخت. در دوران دانشجویی دست به حل بسیاری از مسئله‌های ریاضی زد و مقدمه‌ی کتاب مشهور خود یعنی تحقیق حسابی را فراهم کرد. در حالی که هنوز یک نوجوان بود، گاوس به اکتشافات چشمگیری دست یافت که از جمله‌ی آنها می‌توان به روش کمترین مربعات برای اداره داده‌های تجربی اشاره کرد.
در ۳۰ مارس ۱۷۹۶ او در سن ۱۹ سالگی نشان داد که یک ۱۷-ضلعی با قاعده، توسط پرگار و خط‌کش نا مدرج قابل رسم است تا مشکلی را حل کند که ۲۰۰۰ سال قبل از آن فکر اقلیدس را مشوش کرده بود. گاوس در رساله‌ی دکترا خود قضیه‌ی اساسی جبر را ثابت کرد. این قضیه‌ی مهم اشاره می‌کند که چند جمله‌ای درجه n، با به شمار آوردن ریشه‌های تکراری، دارای n جواب ممکن است.
سال ۱۷۹۹ گاوس ثابت کرد که اعداد مختلط یک میدان بسته‌ی جبری است و این موضوع در آن زمان بسیار اهمیت داشت و از این روی قضیه اساسی جبر نام ‌گذاری شد. کارل فردریش گاوس تا آخر عمرش سه اثبات دیگر بر قضیه بنیادین جبر ارایه کرد.
گاوس به کمال در اخلاق و انسانیت باور داشت و همچنین فردی بسیار فعال و تلاشگر بود که از وقت خود به بهترین شکل استفاده می‌کرد و همیشه در خدمت علم بود. او بسیار کم به نشر کارهایش می‌ پرداخت و از انتشار کارهایی که رسیدگی و ویرایش نشده‌‌اند سر باز می‌زد. همین موضوع هم باعث شد تا کتاب مشهور تحقیق حسابی با چند سال تاخیر منتشر شود. وی همیشه شعار کم ولی پربار را در زندگی و کارهای علمی خود بکار می‌گرفت که این شعار نیز از یادگارهای وی است. یکی دیگر از خصوصیات گاوس که شاید از بسیاری این خصوصیت را ویژگی منفی وی برشمرند روابط کاری محدود وی با سایر ریاضیدانان و دانشمندان بود. او بسیار کم و شاید هرگز با ریاضیدان دیگر همکاری می کرد. به گفته بسیاری وی در کنار اینکه یک ریاضیدان برجسته بود، اما به هیچ وجه استاد خوبی در ریاضیات نبود. اگرچه گاوس چند دانشجو را پذیرفت ولی همه بیزاری او از تدریس می‌دانستند. گفته شده است که او تنها در یک سخنرانی علمی حضور داشت، که سال ۱۸۲۸ میلادی در برلین برگزار شد وی هیچ علاقه‌ای به انتشار کارهای علمی خود و انتقال دانش نداشت که شاید این خصوصیت را بتوان قسمت تاریک زندگی گاوس دانست و شاید اگر این خصوصیت را نداشت تاثیر چندین برابری در پیشرفت علم بشری از خود برجای می‌گذاشت. با این وجود و در حالی که وی هیچ تمایلی به تربیت دانشجو نداشت، اما زیر نظر وی همان تعداد دانشجویان کم نیز تبدیل به ریاضیدانان بزرگی شدند که از آنها ریچارد ددکیند، یوهان دیریکله، برنهارت ریمان، فریدریش بسل، ارنست کومر، فردیناند آیزنشتاین، گوستاو کیرشهوف را می‌توان نام برد. گاوس مانند نیوتون اکتشافات خود را معمولا چاپ نمی‌کرد از این رو بسیاری از مواردی که به او نسبت می‌دهند بعد از مرگش و از بین کاغذها پیدا شده‌‌اند و البته بسیاری از پیشرفت‌‌های مهم هم ازبین رفته‌‌اند که جای بسی تاسف دارد. پیش بینی می‌شود که اگر گاوس مطالب خود را چاپ می‌کرد و همه آنها را دراختیار سایر دانشمندان قرار می‌داد برای سال‌‌ها دانش بشری جلوتر بود.
سرانجام کارل فردریش گاوس نابغه‌ی ریاضیات و یکی از بزرگترین ریاضیدانان تاریخ مشهور به شاهزاده ریاضیات، در تاریخ ۲۳ فوریه سال ۱۸۵۵ در سن ۷۷ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 40 از 49:  « پیشین  1  ...  39  40  41  ...  48  49  پسین » 
فرهنگ و هنر

روزنگار تاریخ جهان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA