انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 41 از 49:  « پیشین  1  ...  40  41  42  ...  48  49  پسین »

روزنگار تاریخ جهان


مرد

 
۱۳ اردیبهشت؛ زادروز سر جورج پجت تامسون فیزیکدان سرشناس انگلیسی

۱۲۳ سال پیش در چنین روزی جورج پجت تامسون فیزیکدان سرشناس انگلیسی متولد شد. شهرت وی بخاطر کشف ویژگی موجی الکترون در پدیده پراش الکترون است که به همین خاطر نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۳۷ را دریافت کرده است.



۳ می سال ۱۸۹۲ میلادی جورج در یک خانواده علم دوست در شهر کمبریج انگلستان بدنیا آمد. پدرش سر جوزف جان جی جی تامسون یکی از بزرگترین فیزیکدانان عصر خود بود شهرت پدر جورج بخاطر سهم وی در کشف الکترون و در نگاه کلی‌تر کشف اولین ذره زیراتمی است. دیگر دستاورد مهم دکتر جوزف تامسون، کشف اولین ایزوتوپ‌های پایدار غیر رادیواکتیو است. فعالیت‌های علمی پدر تاثیر بسیاری بر جورج جوان داشت و وی را به علم علاقه مند کرده بود. بعد از پایان دوره‌ی دبیرستان وارد کالج ترینیتی کمبریج شد و در آنجا به تحصیل در رشته‌ی ریاضیات و فیزیک پرداخت. وی اواخر جنگ جهانی اول به ارتش پیوست و تا سال ۱۹۲۰ در ارتش باقی ماند.
بعد از جداشدن از ارتش به دانشگاه ابردین رفت و تحصیلات خود را در آنجا پی گرفت. سال ۱۹۳۰ میلادی به دانشگاه سلطنتی لندن پیوست و تا سال ۱۹۵۲ در آنجا باقی ماند. بعد از پایان دوره دکترا به تحقیق در خصوص ویژگی‌های الکترون که پدرش سهم بسزایی در کشف آن داشت پرداخت تا اینکه در سال ۱۹۳۶ موفق شد خصوصیت موجی حرکت الکترون در پدیده پراش الکترون را کشف کند و به همین خاطر نیز جایزه نوبل فیزیک را ۳۰ سال بعد از زمانی که پدرش موفق به کسب این افتخار شده بود، کسب کند. پراش الکترون به طبیعت موجی الکترون برمی‌گردد. این پدیده معمولا با عنوان دوگانگی موج-ذره شناخته می‌شود که بیان‌گر این است که رفتار یک ذره از ماده (در این‌جا الکترون ورودی) می‌تواند به‌صورت موجی توصیف شود. به‌همین خاطر یک الکترون را می‌توان بسیار شبیه به یک موج صوتی یا امواج آب در نظر گرفت. این تکنیک بسیار شبیه به پراش پرتو ایکس و پراش نوترونی است. در خلال جنگ جهانی دوم دکتر تامسون یکی از دانشمندانی بود که در سال ۱۹۴۰-۱۹۴۱ امکان پذیر بودن ساخت بمب اتمی را تایید کرد.
دکتر جورج پجت تامسون سرانجام در تاریخ ۱۰ سپتامبر سال ۱۹۷۵ میلادی در سن ۸۳ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۴ اردیبهشت؛ سالگرد مرگ ایزاک بارو ریاضیدان و خداشناس سرشناس انگلیسی

۴ می سال ۱۶۷۷ میلادی درست ۳۳۸ سال پیش در چنین روزی ایزاک بارو - ریاضیدان و خداشناس مسیحی در شهر لندن دیده از جهان فروبست. وی یکی از بزرگترین ریاضیدانان عصر خود بود و پایه و اساس علم حساب دیفرانسیل و انتگرال را پی‌ریزی کرد. ایزاک نیوتن دانشمند بزرگ از شاگردان وی بوده است.



ایزاک بارو در اکتبر سال ۱۶۳۰ میلادی در لندن متولد شد. ایزاک زمانیکه ۴ سال داشت مادرش را بخاطر بیماری از دست داد و سپس پدرش او را نزد پدربزرگش فرستاد تا نزد ایشان پرورش یابد. ایزاک تحصیلات خود را در مدرسه چارترهاوس آغاز کرد و سپس به مدرسه فلستد رفت. در آنجا ایزاک به فراگیری زبان یونانی، زبان لاتین و منطق پرداخت و خود را برای ورود به دانشگاه آماده کرد. سپس وارد کالج ترینیتی در کمبریج شد و در این دانشگاه به شدت به تحصیل پرداخت و با تلاش فراوان توانست به عنوان دانشجوی ممتاز در سال ۱۶۴۸ فارغ التحصیل شود. ایزاک بارو تحصیلات خود را ادامه داد و فوق لیسانسش را در سال ۱۶۵۲ از دانشگاه کمبریج دریافت کرد. بعد از فارغ التحصیلی چند سالی را در کالج دانشگاه باقی ماند و حتی به وی پیشنهاد استادی زبان یونانی در دانشگاه داده شد اما وی این پیشنهاد را نپذیرفت و ترجیح داد به سفر خارج از کشور بپردازد و بدین ترتیب چهار سال بعد را در کشورهای ایتالیا، فرانسه و عثمانی سپری کرد.
ایزاک بارو بعد از سفرهای زیاد و ماجراجویی‌های فراوان سرانجام سال ۱۶۵۹ به انگلستان بازگشت. بعد از بازگشت به انگلستان به عنوان استاد مذاهب یونانی در دانشگاه کمبریج مشغول به کار شد، سال ۱۶۶۲ بخاطر مهارت بالا در ریاضیات به عنوان استاد علم هندسه در کالج گرشهام مشغول به تدریس شد و سال ۱۶۶۳ به عنوان اولین نامزد کرسی ریاضیات لوکاسی دانشگاه کمبریج انتخاب شد. کرسی ریاضیات لوکاسین نام یک کرسی معروف علمی در جهان است. این کرسی در سال ۱۶۶۳ به وسیلهٔ هنری لوکاس در دانشگاه کمبریج انگلستان بنا نهاده شد. ایزاک بارو تا سال ۱۶۶۹ این کرسی را در اختیار داشت و بعد از آن نوبت به ایزاک نیوتن رسید تا ریاست این کرسی را برعهده بگیرد. در این دوران ایزاک بارو دستاوردهای مهم خود را منتشر کرد و به تربیت افرادی نظیر ایزاک نیوتن پرداخت که به شدت تحت تاثیر وی قرار داشت.
ایزاک بارو نخست دستاوردهای مهم خود را در هندسه منتشر کرد و زیربنای نظریه حساب دیفرانسیل و انتگرال را پی ریزی کرد و در ادامه دانش خود را در فیزیک نور منتشر کرد که آن نیز زیربنایی بود برای گسترش علم فیزیک نور. ایزاک بارو که استاد ایزاک نیوتن بود در سال ۱۶۶۹ از کرسی‌های استادی خود استعفا داد و ایزاک نیوتن را به عنوان جانشین خود پیشنهاد و از وی حمایت کرد. بعد از آن ایزاک بارو بیشتر زمان خود را صرف ساخت و توسعه کتابخانه دانشگاه کرد و تا پایان عمر در آنجا باقی ماند.
ایزاک بارو ریاضیدان برجسته انگلیسی سرانجام در تاریخ ۴ می سال ۱۶۷۷ در سن ۴۶ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۵ اردیبهشت؛ زادروز آرتور لئونارد شالو فیزیکدان سرشناس آمریکایی

۹۴ سال پیش در چنین روزی آرتور لئونارد شالو - فیزیکدان سرشناس آمریکایی دیده به جهان گشود. بیشترین شهرت وی بخاطر دستاوردهای علمی در خصوص دستگاه لیزر و فیزیک لیزر است و به همین دلیل نیز جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۲۱ به ایشان تعلق گرفت.



۵ می سال ۱۹۲۱ میلادی آرتور شالو در مونت ورنون نیویورک متولد شد. مادرش کانادایی و پدرش از مهاجران یهودی از کشور لاتویا بود. آرتور از منظر مذهبی زیر نظر مادر با اصول مذهب پروتستان پرورش یافت. زمانی که ارتور ۳ سال داشت خانواده‌ی وی به شهر تورنتو کانادا رفتند. آرتور شالو تحصیلات خود را در کانادا در مقطع ابتدایی آغاز کرد و در ۱۶ سالگی توانست دوره دبیرستان را به پایان برساند. سپس تحصیلات آکادمیک را با بورسیه تحصیلی از دانشگاه تورنتو آغاز کرد اما بخاطر جنگ جهانی دوم تحصیلات تکمیلی وی با وقفه مواجه شد و بعد از پایان جنگ مجددا به دانشگاه بازگشت تا دوره دکترای خود را به پایان برساند.
ارتور شالو در سال ۱۹۴۹ توانست زیر نظر دکتر مالکوم کرافورد از دانشگاه کلمبیا دکترای خود را در رشته‌ی فیزیک دریافت کند. در سال ۱۹۵۱ آزمایشگاه تحقیقاتی مشهورِ بل به وی پیشنهاد همکاری داد و همکاری تحقیقاتی آنها تا سال ۱۹۶۱ ادامه داشت تا اینکه دکتر شالو آزمایشگاه بل را به مقصد دانشگاه استنفورد و با کرسی استادی ترک کرد و تا سال ۱۹۹۶ و زمان بازنشستگی در آنجا باقی ماند.
مهمترین دستاورد علمی دکتر شالو به دوران فعالیت وی در آزمایشگاه تحقیقاتی بل باز می‌گردد جایی که وی در خصوص فیزیک نور تحقیق می‌کرد و توانست زیربنا و ساختار طیف بینی لیزر را پایه ریزی کند و بعدها بخاطر این دستاورد که نقش مهمی در گسترش لیزر داشت توانست به همراه نیکولاس بلومبرگن و کای سیگبان جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۱۹۷۷ را به خود اختصاص دهد. آرتور شاو فرزندی داشت که دچار بیماری اوتیسم بود و مشکلاتی که در ارتباط با فرزندش وجود داشت باعث شد تا وی در خصوص این بیماری نیز تحقیقات بسیاری انجام دهد و حاصل تحقیقات خود را در قالب تکنیکی به عنوان ارتباط تسهیل یافته یا Facilitated Communication منتشر کرد تا کسانی که به مراقبت با بیماران اوتیسمی می‌پردازند بتوانند موثرتر با این بیماران ارتباط برقرار کنند. ایشان همچنین یک مرکز تخصصی به نام فرزند خود برای مراقبت بیماران اوتیسمی و تحقیق در خصوص این بیماری در سال ۱۹۹۹ تاسیس کرد.
دکتر آرتور لئونارد شالو سرانجام در تاریخ ۲۸ آوریل سال ۱۹۹۹ در سن ۷۷ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۶ اردیبهشت؛ زادروز پل لوتربور شیمیدان سرشناس آمریکایی

۸۶ سال پیش در چنین روزی پل لوتربور - شیمیدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت این شیمیدان بزرگ بخاطر سهم مهم وی در اختراع دستگاه تصویرسازی تشدید مغناطیسی یا MRI است که به همین خاطر نیز جایزه‌ی نوبل پزشکی سال ۲۰۰۳ میلادی به وی و پیتر منسفیلد تعلق گرفته است.



۶ می سال ۱۹۲۹ پل لوتربور در شهر سیدنی ایالت اوهایو آمریکا متولد شد. تحصیلات خود را در مقطع ابتدایی و دبیرستان در زادگاهش سپری کرد و سپس برای تحصیل در مقطع کارشناسی وارد موسسه فنی کیس در کلیولند شد. از همان دوران جوانی به شدت به انجام آزمایش‌های علمی و تحقیق علاقه‌مند بود و بر همین اساس زیرزمین خانه خود را تبدیل به یک آزمایشگاه کوچک کرده بود و به تحقیق در آن می پرداخت. پل لوتربور بعد از پایان دوره کارشناسی خود مقطعی را در مراکز تحقیقاتی گذراند و حدود ۲ سال را نیز در ارتش آمریکا خدمت کرد و سپس مجددا به دانشگاه بازگشت تا تحصیلات خود را ادامه دهد و سرانجام سال ۱۹۶۲ توانست دکترای خود را از دانشگاه پیتسبورگ دریافت کند.
بعد از آن به عنوان استاد با دانشگاه‌های نیویورک و استنفورد شروع به همکاری کرد و همزمان کارهای تحقیقاتی خود را نیز پیش می‌برد. پل لوتربور ایده دستگاه تصویرسازی تشدید مغناطیسی را زمانی که در دانشگاه پیتسبورگ به تحصیل مشغول بود در ذهن خود پرورش داده بود و به مرور به تکمیل آن پرداخت. وی در سال ۱۹۷۰ اولین نمونه‌های آزمایشگاهی از این دستگاه را ساخت. ام آر آی روشی پرتونگارانه در تصویربرداری تشخیصی پزشکی و دامپزشکی است که در دهه‌های اخیر بسیار پرکاربرد شده است و بر اساس رزنانس مغناطیسی هسته کار می‌کند.
اساس ام آر آی مبتنی بر حرکت اسپینی هسته‌‌های اتم هیدورژن موجود در بدن است. این اسپین‌‌ها از اسپین‌های فردی پروتون‌ها و نوترون‌های درون هسته، ناشی می‌شود. با توجه به اینکه در اتم هیدورژن فقط یک پروتون وجود دارد، خود هسته یک اسپین خالص یا گشتاور زاویه‌ای دارد. در واقع ام آر آی روشی است که از خاصیت مغناطیسی بافت‌‌ها استفاده کرده و تولید تصویر می‌کند. اصول پایه‌ی ام آر آی بر این اساس است که هسته‌های بعضی از عناصر، وقتی در میدان مغناطیسی قوی قرار می‌گیرند، با نیروی مغناطیسی هم راستا می‌شود. پل لوتربور زمانی که نخستین بار نتایج تحقیقات خود را در قالب یک مقاله ارائه کرد مجلات علمی مقاله وی را رد کردند سپس سر پیتر منسفیلد فیزیکدان انگلیسی که به کار دکتر لوتربور علاقه‌مند شده بود به کمک مدل های ریاضی تلاش کرد سرعت عکس برداری روش لوتربور را بهبود ببخشد و در این کار نیز موفق شد. این دو دانشمند به بخاطر نقش کلیدی در اختراع و بهبود دستگاه آم آر آی در سال ۲۰۰۳ موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی شدند.
دکتر پل لوتربور سرانجام در تاریخ ۲۷ مارچ سال ۲۰۰۷ میلادی در سن ۷۷ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۷ اردیبهشت؛ سالگرد مرگ ویلارد بویل فیزیکدان سرشناس کانادایی آمریکایی

۷ می سال ۲۰۱۱ میلادی، درست ۴ سال پیش در چنین روزی ویلارد بویل - فیزیکدن سرشناس کانادیی آمریکایی دیده از جهان فروبست. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر اختراع دستگاه بار جفت شده یا Charged-Coupled device است که در عکس برداری از آن استفاده می‌شود و بخاطر همین اختراع نیز جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۲۰۰۹ میلادی به وی تعلق گرفته است.



ویلارد بویل در تاریخ ۱۹ آگست سال ۱۹۲۴ میلادی متولد شد. پدر ویلارد پزشک بود و بخاطر شغل وی به شهر کبک در کانادا نقل مکان کردند. تا سن چهارده سالگی تحصیلات ویلارد زیر نظر مادر و در خانه آنها پیگیری شد سپس با قبولی در امتحانات ورودی، ویلارد وارد کالج Lower Canada شد که در واقع یک دبیرستان خصوصی بود. بعد از پایان دوره دبیرستان وارد دانشگاه مک گیل شد اما تحصیلات وی در سال ۱۹۴۳ و به واسطه جنگ جهانی دوم با وقفه مواجه شد و ویلارد به خدمت نیروی دریایی کانادا درآمد.
ویلارد پس از پایان جنگ تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۹۴۷ کارشناسی و سال ۱۹۴۸ کارشناسی ارشد و سپس سال ۱۹۵۰ دکترای خود را در رشته‌ی فیزیک کاربردی از دانشگاه مک گیل کسب کرد. بعد از پایان دوره‌ی دکترا، ویلارد بویل حدود یک سال را در لابراتوار تشعشعات کانادا سپری کرد و به مدت ۲ سال نیز به تدریس فیزیک در کالج نظامی سلطنتی کانادا پرداخت. سال ۱۹۵۳ ویلارد بویل دعوت به کار آزمایشگاه بل را پذیرفت و در آنجا اولین لیزر سرخ متوالی را همراه دان نلسون در سال ۱۹۶۲ اختراع کرد. همچنین نام ایشان به عنوان اولین کسانی که حق اختراع دستگاه لیزر تزریق نیمه‌رسانا را ثبت کرده‌اند به چشم می‌خورد. وی در سال ۱۹۶۲ به عنوان سرپرست تیم تحقیقات فضایی آزمایشگاه بل نیز انتخاب شد و نقش کلیدی در برنامه فضایی آپولو ایفا کرد.
دکتر ویلارد بویل در سال ۱۹۶۴ بعد از پایان ماموریت در تیم تحقیقات فضایی مجددا به آزمایشگاه بل بازگشت و تحقیقات خود را در خصوص مدار مجتمع آغاز کرد. تحقیقات دکتر بویل سرانجام در سال ۱۹۶۹ منجر به اختراع دستگاه بار جفت شده یا Charged-Coupled device شد که یک حسگر تصویربرداری برای ثبت تصاویری با کیفیت و رزولوشن بالاست. این دستگاه را دستگاه رنگ ‌بردار (Color-Capture Device) هم می‌نامند. در آن دوران ناسا یا اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا از این دستگاه برای عکس برداری در پروژه‌های فضایی خود و ارسال عکس‌های شفاف و دقیق به زمین استفاده کرد و به مرور در صنعت تصویربرداری مورد استفاده قرار گرفت. CCD قلب دوربین‌های نظارت تصویری و یک تکنولوژی دیجیتال است که تصاویری بسیار شفاف با رزولوشن بالا ارائه می‌دهد و در نور کم هم تصاویر بسیار خوبی نمایش می‌دهد. دکتر ویلارد بویل بخاطر این اختراع همراه با دکتر جورج اسمیت در سال ۲۰۰۹ میلادی جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد.
سرانجام دکتر ویلارد بویل در تاریخ ۷ می سال ۲۰۱۱ میلادی دید از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۹ اردیبهشت؛ زادروز گاسپار مونژ ریاضیدان سرشناس فرانسوی

۳۹ سال پیش در چنین روزی گاسپار مونژ ریاضیدان برجسته‌ی فرانسوی دیده به جهان گشود. شهرت وی بخاطر اختراع و پایه گذاری هندسه تشریحی است.



۹ می سال ۱۷۴۶ گاسپار مونژ در شهر بون و در یک خانواده‌ی معمولی متولد شد. وی هوش سرشاری داشت و توانست در ۱۶ سالگی وارد دانشگاه شود. در دانشگاه به حدی از خود مهارت در علم فیزیک نشان داد که تنها بعد از یکسال و همزمان با تحصیل توانست به عنوان استاد فیزیک دانشگاه لیون مشغول به تدریس شود، این در حالی بود که گاسپار مونژ تنها ۱۷ سال داشت.
گاسپار مونژ تحصیلات خود را در سن ۲۰ سالگی و در سال ۱۷۶۴ به پایان رساند. وی در آن دوران ایده‌های اولیه‌ی هندسه تشریحی را در ذهن خود پرورش می‌داد و روی آن کار می‌کرد، اما هیچگاه دانشمندان آن زمان از ایده‌های اولیه وی استقبال نمی‌کردند؛ لذا وی در اوقات فراغت خود و شخصا روی آن کار می‌کرد.
در خلال انقلاب فرانسه گاسپار مونژ یکی از سرسخت‌ترین حامیان انقلاب بود و بعدها تبدیل به یکی از دوستان نزدیک ناپلئون بناپارت شد و وی را در حمله به مصر همراهی کرد. بیشترین کارهای علمی گاسپار مونژ بین سال‌های ۱۷۷۰ تا ۱۷۹۰ به انجام رسید، دورانی که وی مقالات علمی بسیاری در خصوص ریاضیات و فیزیک منتشر کرد و با مقالات خود زیربنای شاخه هندسه تشریحی را پایه ریزی کرد. هندسه تشریحی شاخه‌ای از علم هندسه است که به کمک آن می‌توان به تشریح اجسام سه بعدی در دو بعد پرداخت. هندسه تشریحی یکی از مهمترین شاخه‌های ریاضی در علوم مهندسی معماری و هنر به حساب می‌آید و به ویژه در نقشه‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هندسه تشریحی که توسط گاسپار مونژ ابداع شد تحولی بزرگ در علوم مهندسی و هنر، با بوجود آوردن تشریح دقیق یک شیِ سه بعدی در دو بعد بوجود آورد.
گاسپار مونژ سرانجام در تاریخ ۲۸ جولای سال ۱۸۱۸ در شهر پاریس دیده از جهان فروبست. نام وی جزو ۷۲ اسمی است که بر روی برج ایفل ثبت شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۱ اردیبهشت؛ زادروز ریچارد فیلیپس فاینمن فیزیکدان سرشناس آمریکایی

۹۷ سال پیش در چنین روزی ریچارد فاینمن فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. از وی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین دانشمندان قرن ۲۰ میلادی یاد می‌شود که بخاطر دستاوردهای علمی در زمینه نظریه‌ی الکترودینامیک کوانتومی جایزه‌ی نوبل فیزیک سال ۱۹۶۵ را به خود اختصاص داد.



۱۱ می سال ۱۹۱۸ میلادی ریچارد فاینمن در شهر نیویورک متولد شد. پدر و مادر وی جزو مهاجران یهودی روس و لهستانی به شمار می‌رفتند که به آمریکا مهاجرت کرده بودند. هرچند آن‌ها مذهبی نبودند.
ریچارد خیلی دیر شروع به سخن گفتن کرد و تا سه سالگی حتی یک کلمه نیز به زبان نیاورد و این موضوع باعث نگرانی پدر و مادرش شده بود. ریچارد در کودکی به شدت تحت تاثیر پدر خود قرار داشت که وی را تشویق به پرسیدن سوال‌های گوناگون می‌کرد و حس کنجکاوی کودکانه ریچارد هر آنچه که می‌توانست را به چالش می‌کشید.
زمانی که ریچارد کمی بزرگتر شد خصوصیت کنجکاوی خود را حفظ کرد و در خانه یک آزمایشگاه کوچک راه اندازی کرد و به انجام آزمایش‌های علمی می‌پرداخت. وی در نوجوانی، یک سیستم دزدگیر برای خانه خود اختراع کرد و زمانی که پدر و مادرش برای پیاده روی بیرون می‌رفتند فعال می‌شد. ریچارد فاینمن تحصیلات خود را در دبیرستان راکوی به پایان رساند و در همان دوران در مسابقات ریاضی دانشگاه نیویورک قهرمان شد. بعد از پایان دوره دبیرستان برای تحصیلات تکمیلی درخواست خود را به دانشگاه کلمبیا ارسال کرد، اما بخاطر تکمیل ظرفیت دانشجویان یهودی، درخواست وی رد شد. سپس ریچارد درخواست خود را به دانشگاه MIT ارسال کرد که مورد پذیرش این دانشگاه قرار گرفت و دوره‌ی کارشناسی خود را در این دانشگاه سپری کرد و سال ۱۹۳۹ موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد. وی برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه پرینستون شد و سال ۱۹۴۲ توانست دکترای خود را نیز این دانشگاه دریافت کند.
در خلال جنگ جهانی دوم دکتر ریچارد فاینمن یکی از دانشمندان فعال در پروژه منهتن برای ساخت بمب اتم بود. همچنین وی بعد از پایان دوره‌ی دکترای خود همزمان با پروژه منهتن به عنوان استاد فیزیک دانشگاه ویسکانسین-مدیسون مشغول به کار شد. بعد از پایان جنگ دکتر فاینمن به تدریس در دانشگاه کورنل مشغول شد و تا سال ۱۹۵۰ در آنجا باقی ماند و سپس وارد دانشگاه کلتک شد که مهمترین دستاوردهای علمی وی در این دانشگاه شکل گرفت. وی در دوران فعالیت‌های علمی خود نقش مهمی در شکل گیری و توسعه حوزه‌هایی نظیر فرمول بندی انتگرال مسیر داشت که اصل علم مکانیک کلاسیک را عمومیت می‌بخشد. مکانیک کوانتومی که شاخه‌ای بنیادی از فیزیک نظری است و با پدیده‌های فیزیکی در مقیاس میکروسکوپی، نظریه الکترو دینامیک کوانتومی و همچنین ابرشاره‌ها سرو کار دارد. وی بخاطر کارهای علمی خود در خصوص تئوری الکترودینامیک کوانتومی در سال ۱۹۶۵ جایزه‌ی نوبل فیزکی را دریافت کرد. ریچارد فاینمن در سال ۱۹۵۹ در انجمن فیزیک آمریکا در سخنرانی مشهور خود به بررسی بعد رشد نیافته علم مواد پرداخت و توجه دانشمندان را به توانایی بشر برای دست‌کاری مواد در مقیاس اتمی جلب کرد. سخنرانی که می‌‌توان آن‌را اولین بحث در زمینه فناوری نانو دانست.
ریچارد فاینمن سرانجام در تاریخ ۱۵ فوریه سال ۱۹۸۸ میلادی در سن ۶۹ سالگی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۴ اردیبهشت: زادروز پیر ویکتور اوگر فیزیکدان سرشناس فرانسوی

۱۱۶ سال پیش در چنین روزی پیر ویکتور اوگر فیزیکدان نامی فرانسوی دیده به جهان گشود. بیشترین شهرت این فیزیکدان بزرگ بخاطر کار روی فیزیک هسته‌ای، فیزیک اتم و تشعشعات کیهانی است.



۱۴ می سال ۱۸۹۹ میلادی پیر ویکتور اوگر در شهر پاریس در یک خانواده علم دوست فرانسوی متولد شد. پدر پیِر، استاد شیمی در دانشگاه بود که تاثیر عمیقی بر علاقه پیر به علم داشت. پیر تحصیلات مقدماتی و دبیرستان را در پاریس سپری کرد و سپس وارد دانشگاه اِکول نرمال سوپریور در فرانسه شد و تا سال ۱۹۲۲ درآنجا به تحصیل پرداخت. بعد از فارغ التحصیلی وارد لابراتوار شیمی فیزیک دانشگاه پاریس شد و زیر نظر ژان پرین، فیزیکدان بزرگ فرانسوی به تحقیق در خصوص پدیده فوتوالکتریک پرداخت و تحصیلات خود را نیز ادامه داد.
در سال ۱۹۲۶ پیر ویکتور اوگر توانست دکترای فیزیک خود را از دانشگاه پاریس دریافت کند. بعد از فارغ التحصیلی، وی بیشتر زمان خود را به تدریس و تحقیق در دانشگاه‌های مختلف فرانسه سپری کرد که این فعالیت‌ها در خلال جنگ جهانی دوم و اشغال فرانسه با کمی وقفه مواجه شد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم و در خلال سال‌های ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۸ دولت فرانسه مسئولیت مدیریت تحصیلات تکمیلی و بازسازی سیستم آموزشی را به ایشان سپرد. دکتر اوگر تغییرات زیادی در سطح تحصیلات تکمیلی سیستم آموزشی فرانسه ایجاد کرد که برای نمونه می‌توان به راه‌اندازی رشته ژنتیک در دانشگاه سوربون اشاره کرد.
مهم‌ترین دستاورد اوگر به تحقیقات او در خصوص پرتوهای کیهانی باز می‌گردد. پرتوهای کیهانی ذراتی هستند که در فضای خارج از اجرام آسمانی تولید شده و به جو این اجرام برخورد می‌کنند. در مورد کره زمین، این امواج در عبور از جو زمین و برخورد با ذرات اتمسفر به ذرات مختلفی مانند مزون‌ها و پوزیترون‌ها تبدیل می‌شوند. دکتر اوگر نشان داد در پدیده رگبار آسمانی که در واقع ابری وسیع از ذرات یونیزه شده تشعشعات الکترومغناطیسی در جو است و هنگام ورود پرتوهای کیهانی به جو زمین شکل می‌گیرد، ذرات پرتوهای کیهانی باید حداقل دارای 1015 الکتروولت انرژی باشند. این کشف دکتر اوگر کمک بسیاری به شناخت علل شکل‌گیری پدیده رگبار آسمانی کرد و نشان داد چرا این پدیده لزوما در هر شرایطی شکل نمی‌گیرد، همچنین او نشان داد که بخشی از انرژی پرتوهای کیهانی در زمان برخورد با جو زمین کاسته می‌شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۶ اردیبهشت: زادروز ایلیا مچینکوف جانورشناس سرشناس روس

۱۷۰ سال پیش در چنین روزی ایلیا مچینکوف زیست شناس و جانورشناس سرشناس روس دیده به جهان گشود. بیشترین شهرت او بخاطر کشف سلول‌های بیگانه خوار است که تحولی بزرگ در مطالعه سیستم ایمنی بدن ایجاد کرد و به همین خاطر نیز جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۰۸ میلادی به وی تعلق گرفته است.



۱۶ می سال ۱۸۴۵ ایلیا در روستای پاناسوفکا در نزدیکی شهر خارکف متولد شد. پدر ایلیا یک نظامی و از اعضای گارد سلطنتی امپراتوری روسیه بود و مادر وی که خود فرزند یک نویسنده بود تاثیر زیادی در علاقه‌مند شدن ایلیا به علم داشت. ایلیا به زیست شناسی و جانور شناسی علاقه خاصی داشت و زمانی که دبیرستان را به پایان رساند توانست مادر خود را متقاعد کند که اجازه دهد به جای رشته پزشکی به تحصیل در رشته زیست شناسی بپردازد. سال ۱۸۶۲ ایلیا مچینکوف تلاش کرد تا وارد دانشگاه ورزبورگ در آلمان شود اما سال تحصیلی در این دانشکاه آغاز شده بود و وی باید تا آخر سال برای شروع سال تحصیلی جدید در این دانشگاه صبر می‌کرد. اما علاقه شدید وی به تحصیل باعث شد تا از این تصمیم منصرف شود و تحصیل خود را در دانشگاه خارکف و در رشته علوم طبیعی آغاز کند و با تلاش فراوان توانست دوره 4 ساله خود را در 2 سال به پایان برساند.
او در سال ۱۸۶۴ به آلمان رفت و در منطقه هلیگولند که یک مجمع الجزایر در جنوب شرقی دریای شمال است به تحقیق در خصوص جانوران دریایی پرداخت. بعد از مدتی به دانشگاه گیسن رفت و در آنجا تحقیقات گسترده ای را زیر نظر دکتر رولدوف لوکارت آغاز کرد. در سال ۱۸۶۵ و زمانی که در دانشگاه گیسن فعالیت می‌کرد توانست پدیده گوارش درون یاخته‌ای را در بدن کرم‌ها کشف کند که این اولین دستاورد مهم وی به حساب می‌آمد. بعد از مدتی و در سال ۱۸۶۷ به روسیه و دانشگاه سنت پترزبورگ بازگشت تا تحصیلات خود را در مقطع دکترا ادامه دهد و خیلی زود توانست مدرک دکترا بگیرد.
دکتر مچینکوف تا سال ۱۸۸۸ در روسیه باقی ماند و در دانشگاه‌های این کشور به تدریس و تحقیق پرداخت اما بخاطر مسایل سیاسی در این سال از سمت‌های خود استعفا داد و به فرانسه رفت. در آنجا با دکتر لویی پاستور ملاقات کرد و دکتر پاستور در لابراتوار تحقیقاتی خود، وی را استخدام کرد و مچینکوف تا پایان عمر خود در این مرکز تحقیقاتی باقی ماند. مهمترین کشف دکتر ایلیا مچینکوف در خصوص سیستم ایمنی بدن در سال ۱۸۸۲ بود، وی توانست «بیگانه خوارها» (Phagocyte)ها را کشف کند. بیگان خوارها سلول‌هایی هستند که بخشی از دستگاه ایمنی بدن را تشکیل می‌دهند. این سلول‌ها توانایی بیگانه‌خواری دارند؛ یعنی می‌توانند پاتوژن‌ها یا سایر سلول‌ها و مولکول‌های بیگانه و نیز اجزای سلولی فرسوده را بلعیده و سپس هضم کرده و از بین ببرند. دکتر ایلیا مچینکوف بخاطر این کشف در سال ۱۹۰۸ میلادی جایزه نوبل پزشکی را دریافت کرد. او هشت سال بعد در تاریخ ۱۶ جولای سال ۱۹۱۶ در سن ۷۱ سالگی در شهر پاریس دار فانی را وداع گفت.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۷ اردیبهشت: تولد ادوارد جنر پزشک و دانشمند سرشناس انگلیسی

۲۶۶ سال پیش در چنین روزی ادوارد جنر پزشک و دانشمند سرشناس انگلیسی متولد شد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر کشف روش واکسیناسیون بیماری آبله است و همچنین از ایشان به عنوان پدر علم سیستم ایمنی یاد می‌شود. گفته می‌شود هیچ چیز به اندازه‌ی دستاورد علمی وی تا به امروز، جان انسان‌ها را نجات نداده است.



۱۷ می سال ۱۷۴۹ ادوارد در شهر برکلی انگلستان متولد شد، وی هشتمین فرزند در میان ۹ فرزند خانواده بود. پدر ادوارد کشیش شهر برکلی بود و به همین خاطر اهمیت بسیار زیادی به تحصیل فرزندان خود می‌داد و آموزش را از سنین پایین برای فرزندان خود آغاز کرده بود. ادوارد در کودکی به بیماری آبله مبتلا شد و با اینکه شانس زنده ماندن را پیدا کرده بود اما تا پایان عمر از پیامدهای آن رنج می‌برد. زمانی که ۱۴ سال داشت به عنوان کارآموز و دستیار در مرکز جراحی چیپینگ سادبری مشغول به کار شد و در طول هفت سالی که آنجا بود با هوش سرشار خود دانش و تجربه مناسبی از رشته پزشکی کسب کرد همچنین بعد از آن با تحصیل در رشته پزشکی مدرک پزشکی خود را نیز دریافت کرد.
ادوارد جنر به مرور در رشته پزشکی مهارت پیدا کرد و تا سال ۱۷۷۳ تبدیل به یک پزشک و جراح سرشناس در انگلستان شده بود. در آن دوران مایه کوبی یا تلقیح یکی از روش‌های رایج مبارزه با بیماری آبله بود اما با ریسک‌های فراوانی همراه بود. ادوارد جنر نیز که خود از پیامدهای بیماری آبله رنج می‌برد همیشه به فکر راهی برای مبارزه با این بیماری خطرناک بود. ادوارد جنر در کودکی شنیده بود که شیردوشان پس از ابتلا به آبله گاوی هرگز به بیماری آبله مبتلا نمی‌شوند و همین موضوع نیز باعث تحریک حس کنجکاوی وی شده بود. پس از اینکه جنر پزشک شد و با بیماران ابله مواجه شد به بی فایده بودن تلاش‌‌هایش برای درمان این بیماری با روش‌های سنتی پی برد به این فکر افتاد که به نوعی از بروز این بیماری خطرناک جلوگیری کند. او تحقیق کرد و دریافت شیر دوشان تقریبا هرگز، حتی وقتی از مبتلایان به آبله پرستاری می‌کنند، دچار آبله نمی‌شوند. به همین خاطر تصمیم گرفت تا بیماری آبله گاوی را به افراد تلقیح کند، و آنها را از ابتلا به بیماری مرگبارتر آبله مصون سازد البته در آن دوران این فکر با مخالفت‌های شدید نیز مواجه شد. هرچند در سال‌های قبل نیز کارهای پراکنده‌ای در خصوص واکسن انجام شده بود ولی اولین بار وی در ۱۴ می ۱۷۹۶ پسری هشت ساله بنام جیمز فلیپ (پسر باغبانشان) را در برابر بیماری آبله گاوی واکسینه کرد. این بیماری مانند بیماری آبله ولی کم‌خطرتر از آن برای انسان است. پس از آنکه جنر میکروب بیماری آبله را به آن پسر تزریق کرد، چون واکسن آبله گاوی در وی مصونیت ایجاد کرده بود، جیمز فلیپ به بیماری آبله مبتلا نشد و در برابر این بیماری مصون شد. بدین ترتیب دکتر ادوارد جنر توانست روش واکسیناسیون در مقابل بیماری آبله را کشف کند. امروزه این روش به شکل گسترده‌ای برای مبارزه با طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها استفاده می‌شود.
دکتر ادوارد جنر پدر علم واکسیناسیون سرانجام در تاریخ ۲۶ می سال ۱۸۲۳ دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 41 از 49:  « پیشین  1  ...  40  41  42  ...  48  49  پسین » 
فرهنگ و هنر

روزنگار تاریخ جهان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA