ارسالها: 3119
#421
Posted: 29 Dec 2015 10:25
سالروز درگذشت سازنده برج ايفل Eiffel Tower
برج ايفل كه سازنده آن مهندس الكساندر گوستاو ايفل 28 دسامبر سال 1923 (روزي چون ديروز) در 91 سالگي درگذشت 990 فوت (نزديك به 330 متر) ارتفاع دارد و به مناسبت يكصدمين سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شده است. ساختن آن كه در 1886 آغاز شده بود 31 مارس 1889 پايان يافت و بازديد همگان از آن آزاد شد. بر فراز اين برج، يک آنتن 24 متري تلويزيون نصب شده است. براي ساختن اين برج كه يك موسسه غير دولتي انتفاعي است 9 هزار و 547 تُن آهن بكار رفته است. ايفل كه يك مهندس ساختمان و شيمي بود قبلا در راه آهن فرانسه كار ساختن پلها را برعهده داشت. هيتلر به خاطر همين زيبايي هاي شهر پاريس از بمباران اين شهر خود داري كرده بود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#422
Posted: 29 Dec 2015 10:26
تجزيه طلبي سرهنگ «اوجوك وو Ch. O. Ojukwu» در نيجريه بوي نفت مي داد و ...
در نيمه دوم دهه 1960 اخبار مربوط به جنگهاي «بيافرا Biafra» پا به پاي گزارشهاي جنگ ويتنام در رسانه ها به چشم مي خورد. جنگهاي بيافرا كه دو سال و هشت ماه طول كشيد منجر به مرگ يك ميليون نيجريايي شد. اين جنگها را سرهنگ «اوجوك ووCh. O. Ojukwu» با اعلام استقلال بيافرا ــ منطقه اي در نيجريه كه ساكنان آن عموما از طايفه «ايبو» و مسيحي هستند ــ باعث شده بود، زيرا كه در بيافرا نفت كشف شده بود و بعضي شرکت هاي بزرگ چند مليتي نفت وي را تحريك به اين كار كرده بودند و مورد حمايت دولتهاي مربوط به اين شركتها بود.
تجزيه طلبي سرهنگ اوجوك وو كه قبلا در همان منطقه فرماندار نظامي بود از سي ام ماه مه سال 1967 تا ژانويه سال 1970 طول كشيد و از كشور هاي عضو سازمان ملل تنها پنج كشور رژيم او را به رسميت شناختند، ولي جمع آوري كمك براي او در كشورهاي مسيحي اروپا و آمريكا، همه جا، در جريان بود.
«گوون» نخست وزير وقت فدراسيون نيجريه واحدهاي دو لشكررا به بيافرا فرستاد و دستور داد كه «منطقه تجزيه شده» تحت محاصره اقتصادي درآيد كه باعث كمبود شديد مواد غذايي و مرگ مردم از گرسنگي شده بود. جنگ نيروهاي طرفين عمدتا خياباني و پرتلفات بود. بالاخره دولت فدرال نيجريه با سلاحهاي تازه اي كه از شوروي دريافت كرده بود از جمله جت ميگ، سرهنگ «اوجوك وو» را شكست و از كشور فراري داد و با فرار او كار استقلال طلبي هم پايان يافت.
دولت فدرال نيجريه به دولت امريكا و چند دولت اروپايي قول داد كه از ايبوهاي استقلال طلب انتقام نگيرد.
از «اوجوك وو» كه به طرز مرموزي فرار كرده بود، ديگرخبري نبود كه 28 دسامبر2002 (و در آن سال 69 ساله) نام او در ميان نامزدهاي انتخابات 19 آوريل سال 2003 رياست جمهوري نيجريه اعلام شد و در سطح جهان شگفتي به وجود آورد. تازه مردم ساير كشورها دانستند كه دولت نظامي پيشين نيجريه قبلا اورا مورد عفو قرار داده بود!. وي در آستانه انتخابات آن سال وارد نيجريه شده ، حزبي به نام «اتحاد بزرگ!» تاسيس كرده و مي ست که رئيس جمهوري كشوري شود كه روزگاري آن را قبول نداشت و كمر به انهدام و تجزيه آن بسته بود. نيجريه 130 ميليوني از سال 1999 داراي دولت غير نظامي شده است ولي در آن چنددستگي مردم همچنان ادامه دارد. نيمي از مردم نيجريه مسلمان هستند. در مسائل نيجريه همه جا انگشت شركتهاي نفتي خارجي به چشم مي خورد.
مروري برتحولات نيجريه از لحظه اعلام تجزيه طلبي اوجوك وو در مه 1967، پژوهشگر را در برابر علائم متعدد سئوال قرار مي دهد كه يافتن پاسخ برايشان به گذشت زمان بيشتري نياز دارد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#423
Posted: 29 Dec 2015 10:27
تلفات زمين لرزه زير دريايي ـ Tsunami ـ 26 دسامبر 2004 منطقه اقیانوس هند: 230 هزار انسان
امواج حاصل از يك زمين لرزه كه 26 دسامبر 2004 در عمق اقيانوس هند روي داد در مناطق ساحلي اطراف اين اقيانوس از سومالي در غرب تا سوماترا و تايلند در شرق و هند و سريلانكا و جزایر در منطقه مركزي تلفات و زيانهاي مالي سنگين وارد ساخت. تا چهارم ژانويه 2005 (9 روز بعد از وقوع) بيش از 150 هزار جسد شمارش شده بود و اين، در حالي بود که هزاران تن هنوز در رديف ناپديدشدگان باقي مانده بودند که با کشف اجساد آنان و يا سر به نيست شدن قطعي، شمار تلفات از 200 هزار تجاوز کرد. در آن زمان نگراني از آنجا بود كه در پي اين تهاجم امواج، كه «سوناميTsunami» ناميده مي شود، در مناطق آسيب ديده بيماري هاي مُسري شيوع يابد.
امواج اقيانوس ناشي از اين زلزله شديدِ تحت البحري به سرعت 800 كيلومتر در ساعت در جهات مختلف به حركت درآمده بودند و در سر راه خود مناطق ساحلي را ويران ساخته بودند. گزارش شده بود كه چنين رويدادي كه ممكن است در گردش زمين هم اندكي اثر گذاشته باشد در يك قرن گذشته سابقه نداشت.
با توجه به فاصله زماني رسيدن امواج به ساحل، چنانچه دستگاه كشف و اخطار در منطقه وجودداشت، مي شد دست كم از شماري از تلفات پيشگيري كرد. چنين دستگاهي در منطقه اقيانوس آرام وجود دارد. از تبليغات کمک رساني که در پي اين رويداد در برخي کشورها به چشم مي خورد چنين بر مي آمد که برخي از قدرتها، کوشيده بودند از امر کمک رساني، براي بسط نفوذ سياسي استفاده کنند.
چند ماه بعد از وقوع حادثه، جمع تلفات (مقتولين) سونامي دسامبر 2004 بيش از دويست و بيست هزار تن اعلام و گزارش شده بود که بيشترين شمار تلفات را اندونزي (منطقه سوماترا) تحمل کرده بود. آخرین آمار حکایت از مرگ 230 هزار دارد و صدها میلیارد دلار ویرانی (خسارت).
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#424
Posted: 29 Dec 2015 10:28
اظهارات «آندري ايلاريانوف» مشاور مستعفي پوتين ـ بازگشت تدريجي روسيه به يک مدل سياسي تازه ـ ایجاد یک کنفدراسیون در قلمرو تزارها
در آخرین هفته دسامبر 2005 «آندري ايلاريانوف» مشاور ويژه پوتين رئيس جمهوری روسيه فدراتیو از سمت خود در كرملين کناره گبری کرد و اعلام داشت: شش سال پيش با اميد به بسط اقتصاد آزاد [کاپیتالیستی مطلق] در روسيه و گسترش و ماندگار شدن آزادي هاي سياسي، همكار كرملين شدم و همه دانش و مهارت (!) خودرا در تحقق آن هدفها بكار بردم ولي از سال گذشته (سال 2004) ورق برگشت خورد و دولت (پوتين) مدل اقتصادي ديگري را در پيش گرفته است كه من موافق آن نيستم و با روش تازه پوتين كه همه اختيارات در مسكو متمركز شود موافقت ندارم و آن را نوعي محدود شدن آزادي عمل مقامات محلی مي دانم. من اين روش را پيدايش يك نظام حكومتي تازه در روسيه و مآلا مشابه تزارها مي بينم که نهایتا به درگيري با غرب خواهد انجاميد ـ درگیری قدرت های اتمی.
ايلاريانوف كه مورد حمايت غرب بوده است قبلا نيز چند بار از تغيير روش پوتين و بازگشت به سياست هاي ناسيوناليستي با نگرش تزاري تلويحا انتقاد كرده بود و گفته بود که پوتین همچنین از رها شدن سوسیالیسم و نه تعدیل آن، تا کنون ابراز تأسف کرده است و این تأسف دارای معنا است و قابل تأمل. تاریخ نشان داده است که هر تفکر ناسیونالیستی تمایل به قدرت نظامی شدن دارد، برتری و توسعه
مفسران رسانه هاي غرب همان وقت در تفسير كناره گيري پرسر و صداي ايلاريانوف نوشته بودند كه اين كناره گيري ثابت كرد كه پوتين دارد به تدريج به دوران «مخلوطي از امپراتوري تزارها و نظام شوروي سابق» باز مي گردد و تسريع برنامه نوسازي تسليحات، فعال شدن در بازار استراتژيك نفت و گاز، تجديد فعاليت هاي فضايي، محدود كردن فعاليت سازمانهاي غير انتفاعي بين المللي، واردآوردن فشار به صورت ديكته كردن به اعضاي جامعه مشترك المنافع، نزديك شدن هرچه بيشتر به دولت هايي همچون هند و ونزوئلا، احتمال سهم خواهي بعدي در عراق و ... نشانه هايي از آغاز اين بازگشت و فعال شدن روسيه در امور بين المللي است. پوتین در باطن می خواهد که جماهیریه شوروی زیر نام جامعه مشترک المنافع به صورت یک کنفدراسیون احیاء شود و نهایتا از درگیری با غرب هم واهمه ندارد. درگیری غرب (ناتو) و روسیه یعنی انهدام هر دو طرف و پایان قدرت غرب.
به نوشته اين مفسران، پوتين قبلا و از داخل تحت فشار قرارگرفته بود كه راه تزارها و يا راه شوروي ها را در پيش گيرد تا روسيه قدرت از دست داده را بازيابد و به نظر مي رسد که وي مخلوطي از اين دو پيشنهاد را كه مدلي تازه است انتخاب كرده باشد. این مفسران نوشته بودند که نباید فراموش کرد که پوتین یک افسر سازمان اطلاعات و امنیت شوروی (کا. گ. ب.) بود، آموزش دیده است که چگونه با غرب و دولت رقيب رفتار کند. او تمامی روش ها (تَرفندها) و تدابیر ما و راه خنثی کردنشان را می داند.
اين مفسران غرب، روز کناره گیری «ایلاریانوف» را روز آغاز دوران تازه ای در روسیه نوشته بودند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#425
Posted: 29 Dec 2015 10:30
فساد اداري ـ اقتصادي در چين! ـ وزير اراضي چين جمعا 538 هزار دلار رشوه گرفته بود!
طبق گزارش رسانه ها تا 29 دسامبر 2005 نزديك به پنجاه هزار كارمند دولت و مقام اداري چين به به اتهام فساد در کار خود و انواع سوء استفاده از شغل و مقام به دادگاهها تسليم شده بودند.
در نيمه دوم دسامبر 2005 «تيان فنگ شان» وزير سابق اراضي نيز به جرم گرفتن رشوه هايي جمعا معادل 538 هزار دلار آمريكا به حبس ابد محكوم شد. در چين، مجازات گرفتن رشوه به منظور بذل و بخشش و حيف و ميل و سوء استفاده از اموال عمومي و وارد ساختن زيان به خزانه دولت «اعدام» است، ولي قضات دادگاه با رعايت تخفيف، او را به حبس ابد و استرداد پول هايي كه گرفته بود و پرداخت غرامت زيان هاي وارد آورده به دولت محكوم كردند. وي قبلا فرماندار ايالت و مدتي نيز وزير اراضي و بخشي از منابع طبيعي چين بود.
از اين گزارش ها چنين بر مي آمد که دادگاههاي ويژه محاکمه و مجازات مفسدين اداري ـ اقتصادي در چين تا كنون چند مقام سابق را به اعدام محكوم كرده بودند كه حكم اعدام درباره آنان اجرا شده بود.
رسانه ها ضمن نقل اين گزارش از اينکه در يک نظام «محصول انقلاب سوسياليستي»، فساد اداري ـ اقتصادي چنين گسترش يافته است ابراز تعجب کرده بودند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#426
Posted: 29 Dec 2015 10:31
شکست فرضيه ها، بدون شناخت روان انسان: 75 میلیاردر عضو مجلس «خلق چین!!!» ـ یک کمونیست چینی با 7 میلیارد دلار ثروت!
بن ـ دویچه وله Deutsche Welle (صدای جهانی آلمان به 31 زبان ازجمله فارسی www.dw.de) ـ 27 دسامبر 2012: شمار اعضای ثروتمند حزب کمونیست (!!!) چین پیوسته افزایش مییابد و سرمایهداران اینک بخشی از پایههای حکومت پکن [موسوم به حکومت خلق!!!] را تشکیل میدهند. ثروت ۷۵ عضو مجلس «خلق چین!!!» ۷۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
وانگ جیانلین، رئیس شرکت ساختمانی «دالیان واندا گروپ»، «لیانگ ونگن» بنیانگذار شرکت سهامی ماشینسازی «سانی گروپ»، که ثروتش ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار گزارش شده، «ژو هایجیانگ» با ثروتی برابر با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و ... از اعضای بانفوذ حزب کمونیست چین [حزب توده ها!] هستند و در آخرین رایگیری برای گزینش سران حزب [حزب خلق!] شرکت داشتند که روزنامه «وال استریت جرنال» حضور و مشارکت آنان را نشانه ای بارز از رو به تکامل بودن کاپیتالیسم چین و تغییر ماهیّت نظام [اقتصادی ـ اجتماعی و سیاسی] و دورشدن هرچه بیشتر پکن نشینان از «گفتار و کردار» مائو که آنان را از «هیچ» به «همه جا» رسانده میداند. تنها نشانه باقیمانده از آن دوران، بکار بردن واژه مرکّب «جمهوری خلق!» و پوشیدن لباس طرح مائو در برخی مراسم، آن هم دو ـ سه بار در سال است. بدبخت آن ده ها هزار نفری که در راهپیمایی هزاران کیلومتری از جنوب به شمال چین از گرسنگی و یا حملات نیروهای دولتی جان دادند.
قبلا و در دهه های پیش از قرن 21، کارگران و ارتشیان در مراسم حزب حضور می یافتند، آن هم به این هدف که از پلکان ترقی بالا بروند. با وجود این، اینان دست کم ظاهر شعارهای «خلقی بودن!» حزب را حفظ میکردند. اما اکنون چنین نیست، و به گزارش «هورون ریپورتس»، که آمار ثروتمندان چین را منتشر میکند، یکصد و 60 تن از ۱۰۲۴ نفری که «ثروتمندترین چینیان» بشمار آمده اند، در سال 2012 به پُستهای کلیدی ِارگانهای حزب کمونیست دست یافتهاند!.
در سالهای اخیر شکاف میان ثروتمندان و فقیران چین پیوسته وسیعتر شده و به نارضایتی و اعتراضات پراکندهای انجامیده است. بسیاری از شهروندان عادی در چین به افزایش قیمت اجناس برای زندگی روزمره معترض هستند و از فساد اداری (دولتی) خشمگین.
25 اکتبر اکتبر 2012 «نیویورک تایمز» به قلم ديويد باربوزا D. barboza گزارش داد که خانواده «ون جیابائو Wen Jiabao متولد 1942» نخستوزیر وقت چین (از مارس 2003 تا مارس 2013)، ثروتی معادل ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اندوخته است. رژیم پکن در واکنش به گزارش «نیویورک تایمز»، ادیشن آنلاین این روزنامه را در چین مسدود کرد.
«وال استریت جرنال» در گزارش خود نوشته بود که شواهد نشان میدهند که بازرگانان و صاحبان شرکتهای کلان برای دوستی با سیاستمداران پکن نشین تلاش بسیار به خرج میدهند. به گزارش این روزنامه، شرکتهای زیادی از بانکهای دولتی وام دریافت میکنند و با دولتهای ایالتی بر سر پرداخت مالیات «به طور خصوصی!» به مذاکره و سازش میپردازند.
می دانیم که مائو تسه تونگ که تا ۱۹۷۶ رهبری رژیم پکن را به عهده داشت، «سرمایهدار» دشمن «خلق» می دانست و تاکید داشت که سرمایه داران و پولپرستان نباید به حکومت دست یابند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#427
Posted: 29 Dec 2015 10:32
«واشنگتن پست» در دسامبر 2008 گزارش از رشوه تازه «ناتو» در افغانستان داد: قرص ویاگرا (داروی تقویت قوه باء)!
«واشنگتن پست» گزارش از کسب اطلاعات درباره مخالفان سیاست های «ناتو» در افغانستان با دادن رشوه ای به نام قرص تقویت توان جنسی به کدخدایان روستاها و سران طوایف و حتی «وارلُردها» داده بود که رسانه هاي ديگر آنرا نقل کرده و در آخرین هفته دسامبر 2008 از اخبار پُرمخاطب در سراسر جهان شده بود، بویژه که این خبر، مورد تایید یک مامور «سیا» به نام «جیمی اسمیت» هم قرارگرفته بود. شاید این نخستین بار باشد که از داروی تقویت قوه باء برای کسب خبر استفاده شده باشد.
طبق این گزارش که شبکه تلویزیونی «ای. بی. سی» هم آن را نقل کرده بود، عوامل آمریکا و ناتو به کدخدایان روستاها و بزرگان طوایف افغانستان که عمدتا سالخورده و هرکدام دارای چند زن جوانتر هستند قرص «ویاگرا» ویژه تقویت قوه باء (افزایش زودگذر توان جنسی مردان و نیاز به مصرف مکرر آن، هربار و هنگام نیاز) می دهند تا درباره مخالفان سیاست های ناتو و معارضان مسلح اطلاعات به دست آورند. دریافت کنندگان این قرص آبی رنگ که در آمریکا بدون نسخه دکتر فروخته نمی شود به آن اشتیاق فراوان نشان می دهند و خواهان آن هستند. این قرص ها که کدخدایان و ریش سفیدان افغان را شاد و خرسند می کند ممکن است باعث مشکلات قلب و حتی مرگ شود و به همین سبب در آمریکا، یک دکتر تا از سلامت قلب مطمئن نشود آن را تجویز نمی کند. طبق این گزارش ها، کدخدایان و اصحاب اطلاع در دهکده ها و قبایل افغانستان به قدری شیفته این قرص شده اند که حاضر می شوند قیود قومی و تعهدات اخلاقی را کنار بگذارند و برای ادامه دریافت قرص «ویاگرا» با عوامل امریکا و ناتو همکاری و مساعدت کنند.
در گزارش ها آمده بود: ماموران «سیا» نیاز این کدخدایان و ریش سفیدان طوایف افغان را که در دنیای دو قرن پیش زندگی می کنند به تقویت قوای جنسی و بهره مند شدن از لذت غریزی در سنین پیری را درک کرده بودند که مبادرت به خرید اطلاع از آنان با دادن قرص ویاگرا شد. ویاگرا منحصر به فرد نیست و داروهای مشابه آن هم در بازار وجود دارد. اين عوامل قبلا با دادن پول و هدایای دیگر جلب همکاری می کردند. اوایل کار حتی برای یک «وارلُرد» افغانی (ساکن منطقه ازبک نشين شمال) هزینه ساخت یک استخر سرپوشیده را تامین کرده بودند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#428
Posted: 29 Dec 2015 10:35
1155: به دستور پاپ يك روحاني مسيحي به نام «آرنولد برسچيا» را که گفته بود يك روحاني از كشيش تا پاپ حق ندارد صاحب مال و منال باشد آتش زدند و باقيمانده جسدش را به رودخانه تيبر كه در حاشيه شهر رم جريان دارد افكندند.
1170: هنري دوم پادشاه وقت انگلستان پس از اين كه شنيد توماس بكر اسقف اعظم آن كشور (اسقف كانتربوري) گفته است كه پادشاه حق مداخله در كار او و قضاوت درباره كارهاي وي را ندارند چهار تن از افسران گارد خود را مامور قتل اسقف اعظم كرد و آنان وارد كليساي كانتربري شدند و بكر را گردن زدند.
1911: «سون يات سن» به عنوان نخستين رئيس جمهوري چين اعلام شد که از دو روز بعد پس از رسميت يافتن، کار خود را در اين سمت آغاز کرد.
1813: نيروهاي انگليسي در جريان جنگ خود با ايالات متحده شهر «بافالو» در ايالت نيويورك را آتش زدند.
1920: دولت يوگوسلاوي فعاليت حزب كمونيست را در آن كشور غيرقانوني كرد. اين حزب بعدا از سال 1945 تا سال 2000 بر يوگوسلاوي حكومت كرد.
1940: در يك حمله لوفت وافه (نيروي هوايي آلمان) به لندن، در اين شهر بيش از سه هزار تن كشته و هزاران تن ديگر مجروح شدند.
1949: دولت مجارستان كه به دست حزب كمونيست افتاده بود صنايع و كارخانه هاي اين كشور را ملي كرد. در سال 1989 كه ورق برگشت خورد، بازماندگان صاحبان اين كارخانه ها مدعي استرداد آنها شدند و به همين صورت در ساير کشورهاي کمونيستي سابق شرق اروپا و آلمان شرقي. يهوديان آلماني که در دهه 1930 از ترس هيتلر خانه و متعلقات را رها ساخته و مهاجرت کرده بودند، بعد از فروپاشي بلوک شرق، به آلمان شرقي سابق بازگشتند و اموال خودرا پس از گذشت شش دهه پس گرفتند.
2004: 28 دسامبر 2004 دلار آمريکا بازهم در برابر «يورو» تنزل كرد و تا هر «يورو» يك دلار و 364 هزارم دلار پايين آمد که چندي بعد دوباره ترقي کرد.
1987: «يوري روماننكوYuri Romanenko» فضانورد شوروي پس از 326 روز اقامت در فضا به زمين بازگشت ولي همزمان، گورباچف با شروع كارهايي كه به فروپاشي شوروي منجر شد، اين افتخار او را كمرنگ كرد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#429
Posted: 30 Dec 2015 11:45
زادروز فيلسوف اگزيستيانسياليست
امانوئل لويناس Emmanuel Levinas فيلسوف اگزيستيانسياليست فرانسوي كه در سي ام دسامبر سال 1905 ميلادي به دنيا آمد و در سوربن فلسفه به کار تدريس پرداخت تلاش بسيار كرد كه نظرات اگزيستيانسياليستهاي فرانسه و آلمان را به هم نزديك كند. او از سال 1930 تا 1993 كتابهاي فلسفي متعدد مخصوصا در رابطه با اگزيستيانسياليسم كه فلسفه اي نسبتا نوين است منتشر ساخت كه از ميان آنها «وجود و موجودات»، «آن سوي وجود». «پديده شناسي»، «واقعيت وجود» و «غير از بودن» معروفتر هستند. در همه اين آثار، وي از آزادي عمل يك موجود سخن به ميان آورده و تفاوت ميان مطالعه اشياء و خود اشياء را بيان كرده است.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#430
Posted: 30 Dec 2015 11:48
دو حرکت جالب دمکراتيک در دنياي اسلاوها در دسامبر 2003
۲۸ و ۲۹ دسامبر 2003 در قلمرو دمكراسي دو تحول تازه به چشم خورد كه در خور توجه قرار گرفتند. يكي انتخاب «بوريس گريزلوف» به رياست دوما (مجلس نمايندگان روسيه) و ديگري انتخاب ميلوشويچ (رهبر وقت حزب سوسياليست صربستان ) و ششله (رهبر حزب افراطي ناسيوناليستي صرب) به نمايندگي پارلمان صربستان بود كه هر دو بعدا در لاهه به زندان سازمان ملل افتادند و ميلوشويچ در همين زندان درگذشت.
ميلوشويچ
در اين انتخابات، حزب دمكرات هوادار غرب تنها 37 کرسي (حدود يک ششم کرسي ها) را كسب كرد كه باعث دلخوري شديد اتحاديه اروپا شده بود كه چشم ديدن ناسيوناليستها را در اين قاره ندارد. حزب دمكرات متمايل به ناسيوناليسم صرب (حزب كوشتونيكا رئيس جمهوري سابق) هم در اين انتخابات نتوانست بيش از 53 كرسي به دست آورد. به گفته ناظران بيطرف، انتخابات دسامبر 2003 صربستان جاي حرف نداشت.
صربها پس از آغاز فروپاشي کنفدراسيون يوگوسلاوي، در چند انتخاباتي که صورت گرفته بود بهتر از هر كشور ديگر از آراء خود براي نشان دادن انديشه و احساسشان استفاده و ثابت كردند كه حربه دمكراسي - همان حربه اي را كه اروپاي غربي آن را دهها سال براي كوبيدنشان بكار برده بود جهت ابراز واكنش به خوبي بکار بردند. صربها در آن انتخابات با آراي خود به جاي دادن ميدان به سياستمداران مشتاق بي قرار قدرت، ميدان را از آنان گرفتند تا مجبور به تشكيل دولت ائتلافي ضعيف و متزلزل شوند و انديشه سوء استفاده از قدرت را فراموش كنند.
اين بود شاهكار اسلاوهاي جنوبي، و اما كار تازه اسلاوهاي شمالي كه آن هم با حربه دمكراسي صورت گرفت: احزاب مختلف در دوماي روسيه كه پيش از انتخابات به يكديگر مي تاختند براي تعيين رئيس پارلمان، جز پانزده نماينده از مجموع 450 تن، راي به مهندس بوريس گريزلوف دادند كه رئيس حزب تازه تاسيس «روسيه متحد» است .
وي كه از گروه «ياران لنينگرادي پوتين» بشمار مي رود تا قبل از انتخابات وزير داخله روسيه بود. گريزلوف كه قبلا از اعضاي حزب كمونيست شوروي و فرزند يك افسر روس بود تا چند سال پيش وارد سياست نشده بود و شغل مهندسي راديو داشت. وي همانند يارانش با آزاديهاي به مفهوم غرب ميانه اي ندارد. با انتخاب گريزلوف، پوتين - قدرت مطلق شد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه