ارسالها: 3119
#461
Posted: 5 Jan 2016 10:23
شعارهاي حزب نازي آلمان در زمان تاسيس
حزب ناسيونال سوسياليست كارگران آلمان (نازي) پنجم ژانویه 1919 به رهبري آنتوان داكسلر در شهر مونيخ تاسيس شد كه بعدا هيتلر جاي او را گرفت. شعارهاي اين حزب در روز تاسیس عبارت بود از: تحكيم وطندوستي، تحكيم حاكميت ملي، حمايت از همه ژرمن هاي جهان (آرين ها)، تامين عدالت اقتصادي ــ اجتماعي برای آلمانی ها (سوسیالیسم ملی) و كسب سربلندي براي وطن و هموطنان (از طريق پيشرفتهاي علمي، هنري، ادبي، سياسي و اقتصادي).
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#462
Posted: 5 Jan 2016 10:25
842: المعتصم (ابو اسحاق عباس) پسر هارون الرشيد که پس از برادرش مامون خليفه عباسيان شده بود و پايتخت را براي مدتي از بغداد به سامرا (سامره) منتقل کرده بود درگذشت. وي که 46 سال عمرد کرد و از نهم آگوست سال 833 ميلادي به خلافت رسيده بود بسياري از استقلال طلبان ايراني از جمله بابک خرمدين و افشين را کشته بود. المعتصم فرزند هارون از زن ترک او بود.
1809: پيمان داردانل به امضا رسيد كه به موجب آن عثماني متعهد شد كه تنگه ها (بسفور و داردانل) را به روي كشتي هاي جنگي خارجي ببندد. هدف انگلستان كه اين پيمان را به عثماني تحميل كرده بود جلوگيري از ورود كشتي هاي جنگي روسيه به مديترانه بود. قراردادهاي «سور» و «لوزان» بعدا آن پيمان را تعديل کردند.
1822: كشور هاي آمريكاي مركزي به مكزيك ملحق شدند و امپراتوري لاتين (آمريكاي مركزي اسپانيايي زبان و كاتوليك مذهب) را به وجود آوردند که عمري طولاني نداشت.
1915: در جريان جنگ جهاني اول در يك نبرد يكروزه در «ساري كاميس» كه ميان نيروهاي روسيه و عثماني روي داد به فاصله چند ساعت 77 هزار سرباز عثماني كشته شدند.
1930: نقل شده است که در اين روز مائوتسه دونگ رهبر جنبشي که بعدا به نام خود وي معروف شد اين جمله را نوشت که باقي مانده است: فراموش نكنيد كه يك جرقه صحرايي را آتش مي زند و بوته هاي خشك آن را مي سوزاند. جمله مائو باقي مانده است ولي جنبش او عمري طولاني نداشت، بوته هايي را سوزانيد امّا ريشه اين بوته ها پس از مرگ وي (مائو) و از دهه 1980 دوباره جوانه زدند و عقايد اورا عملا دفن کردند. چين قرن 21 آن نيست که مائو انتظار داشت؛ شده است يک دکاندار و يک دکاندار براي فروش اجناس خود به هر مشتري سلام مي کند و لبخند مي زند زيراکه اگر مشتري نداشته باشد ورشکست خواهد شد.
پکنی ها اگر به عقاید مائو و «اصول» احترام می گذاشتند در شورای امنیت پیشنویس قطعنامه 1973 را «وتو» می کردند تا «ناتو» نتواند در امور داخلی لیبی که استقلال و حاکمیت داشت، قصد جنگ با هیچیک از اعضای سازمان ملل را نداشت و صلح جهانی را هم تهدید نمی کرد مداخله و با آن دولت وارد یک جنگ نابرابر می شد، آن همه تلفات و ویرانی به بار می آمد و نیز بازگشتی به عصر استعمار. گناه لیبی این بود که نفت دارد و در یک منطقه استراتژیک جهان واقع شده است. به علاوه، با اجرای قطعنامه 1973 فصل تازه ای در تاریخ باز شده است که باید عنوانش را «اجرای سیاست با تصویب قطعنامه» گذاشت که به تدریج جای این فرضیه کلازوویتس را می گیرد: اجرای سیاست از طریق بکاربردن ارتش.
چین قرن 21 که «از بدِ زمانه» پولی ـ کاغذ ، پول کاغذی ـ به دست آورده نگران است که بازار کالای ارزان و طبق شنيده ها؛ نامرغوب خودرا از دست بدهد و به دوران پیش از دهه 1980 بازگردد و میلیاردرهای «جمهوری خلق!!!!» بمانند پدرانشان «یک لا قبا» شوند. غافل از اینکه تا در کشورهای مصرف کننده، کمپانی های آزمند وجود دارند کالای چینی حتی اگر مشکلات بهداشتی داشته باشند خریدار خواهند داشت.
1940: براي نخستين بار از اف سي سي (FCC = کميسيون ارتباطات فدرال - آمريکا) تقاضاي صدور پروانه راديو اف ام FM (Frequency Modulation) شد. راديو با فرکانس بسيار بالا (اف ام) از اختراعات ادوي هووارد آرمسترانگ مهندس آمريکايي Edwin Howard Armstrong در رشته برق است که در 18 دسامبر 1890 متولد و در 31 ژانويه 1954 درگذشت.
1951: در پي تصرف مجدد سئول به دست نيروهاي كمونيست، ترومن رئيس جمهور وقت آمريكا در اين کشور حالت فوق العاده اعلام داشت و از همه آمريكاييان خواست كه برضد سوسيال امپرياليسم (ائتلاف شوروي و چين) بپاخيزند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#463
Posted: 6 Jan 2016 16:04
اختراع تلگراف
ساموئل مورس Samuel F. B. Morse استاد هنر و نقاشي دانشگاه نيويورك ششم ژانويه سال 1838 ميلادي دستگاه تلگرافي را كه ساخته بود و مي توانست هر دقيقه ده كلمه مخابره كند به معرض نمايش گذارد . مخابره با اين دستگاه برپايه فن الكترومغناطيس و قطع و وصل جريان برق بود . هر وصل كوتاه مدت كه ايجاد مغناطيس مي كرد صدا و يا علامت نقطه بود و وصل طولاني تر صداي طولاني تر و خط به وجود مي آورد . وي قبلا در برابر هر حرف الفبا تعدادي از اين نقطه و خط ها را قرار داده بود و يك واژه نامه مورس به وجود آورده بود. فرضا ؛ يك خط و يك نقطه علامت « الف يا إ » ، و از شنيدن صدا ها يا ديدن علامات مي شد كلمه را درك كرد.نام اين الفباي خط و نقطه اي « كد مورس » گذارده شده است.
مورس (متولد 27 اپريل 1791 و متوفي در 2 اپريل 1872) كه پسر يك كشيش ساكن شهرستان بوستون بود و از دانشگاه «ييل» در رشته هنرهاي زيبا فارغ التحصيل شده بود علاقه وافري به الكتريسته و سياست هم داشت ، ولي خيلي زود در سياست شكست خورد و نه توانست به عضويت شوراي شهر نيويورك در آيد و نه عضو كنگره شود بنابر اين به علاقه ديگر خود الكتريسته پرداخت و در سال 1837 موفق به ساختن دستگاه خانگي تلگراف شد. باطري كه اين دستگاه را تغذيه مي كرد از ظروف متعدد آب اسيد ساخته شده بود.
مورس پس از نمايش دستگاه مخابره علامات كه با كمك يك استاد علوم آن را ساخته بود براي جلب كمك مالي به واشيگتن رفت و با پولي كه از كنگره ( دستگاه مقننه ) آمريكا گرفت به تكميل دستگاه خود پرداخت و در سال 1843 ميان شهرهاي بالتيمور و واشنگتن ارتباط تلگرافي برقرار كرد كه ظرف ده سال اختراع او جهاني شد و همه جا تير هاي تلگراف بالا رفت و ....
مورس كه در 27 آوريل سال 1791 به دنيا آمده بود دوم آوريل 1872 در 80 سالگي از بيماري ذات الريه در نيويورگ درگذشت، ولي تا الفباي مخابراتي مورس زنده است نام او هم باقي است .
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#464
Posted: 6 Jan 2016 16:05
نبرد Binh Gia و تمام عیار شدن جنگ ویتنام که تا ده سال بعد طول کشید
نبرد 5 روزه Binh Gia ـ دهکده ای در جنوب هوشی مین سیتی (شهر سایگون) و نه چندان به دور از این شهر، جنگ ویتنام را که تا سال 1975 به درازا کشید وارد مرحله تازه و تمام عیار خود کرد. این نبرد که 28 دسامبر 1964 آغاز شده بود تا سحرگاه دوم ژانویه 1965 ادامه داشت و کمونیست ها (ویت کُنگ) طرف پیروز آن بودند و نیروهای دولت ویتنام جنوبی مرکب از 9 گردان و سه برابر کمونیست ها که از سوی نیروی دریایی، واحدهای هوایی و تفنگدار آمریکا پشتیبانی می شدند تلفات سنگین متحمل شدند. طبق اعلامیه چهارم ژانویه 1965 دولت ویتنام جنوبی، تلفات نظامیان این دولت در این نبرد بیش از 400 تَن بود. دولت آمریکا نیز چند هواپیما و هلی کوپتر و 18 نظامی از دست داده بود.
اخبار مربوط به این نبرد، سایر خبرهایِ روز جهان را تحت الشعاع قرار داده و تیتر اول رسانه ها شده بود. [کُپی صفحه اول روزنامه اطلاعات در زیر این مطلب آمده است که حکایت از توجه به آن رویداد دارد].
روز بعد (پنجم ژانویه) دولت آمریکا دولت هانوی (ویتنام شمالی وقت) را متهم کرد که نیرو و اسلحه به کمک ویت کُنگ فرستاده بود و اعلام داشت که مسکو از طریق خاک چین انواع سلاحهای پیشرفته را به ویتنام شمالی می رساند که به ویت کنگ منتقل می شود. در پی صدور همین اعلامیه بود که دولت آمریکا به کشتی های خود در خلیج تونکن دستور داد که مناطق شمال مدار 17 درجه (خط تقسیم ویتنام، منطقه غیرنظامی و گذرگاه نیروهای شمال به جنوب و انتقال اسلحه) را گلوله باران کنند و به این ترتیب به شکل کامل وارد جنگ شد و مدتی بعد شمار نظامیان آمریکا در جنوب ویتنام از رقم پانصد هزار بالاتر رفت.
نبرد Binh Gia شدیدترین و وسیع ترین نبرد ویت کُنگ با نیروهای مشترک ویتنام جنوبی و آمریکا تا آن زمان بود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#465
Posted: 6 Jan 2016 16:06
ازسرگرفته شدن رقابتهاي تكنولوژيك روسيه با آمريكا
به گزارش مطبوعات روسيه از جمله پراودا در دسامبر 2004، رقابت هاي علمي اين كشور با آمريكا از سر گرفته شده است. روسها برنامه فرستادن انسان به مريخ تهيه كرده كه طبق آن ممکن است تا سال 2014 انسان به مريخ فرستاده شود، 15 سال زودتر از آمريكا كه چنين برنامه اي را براي پايان دهه سوم قرن جاري تنظيم كرده است.
پراودا نوشته است: در زمينه بيو تكنولوژي روسها موفق به ساختن يك «بيوچيپ» شده اند كه اندازه اش از يك تمبر پست بيشتر نيست ولي مي تواند ظرف چند ثانيه كار يك آزمايشگاه بزرگ و مجهز پزشكي را در تشخيص بيماري انجام دهد.
از گزارش رسانه هاي روسيه چنين بر مي آيد كه روس ها در صدد ايجاد چند ماشين جستجو (سرچ انجين) اينترنتي هستند تا اخبار و مطالب جهان منحصرا درحوزه زبان انگليسي و در دست غرب نباشد. اين ماشين ها قادر خواهند بود كه مطالب در زبانهاي مختلف را به زبان مخاطب، ترجمه آني كنند كه كمك بزرگي به آموزش عمومي و خروج زبانهاي با متكلمين محدود از انزواست.
يكي از دو برنامه ريز «گوگل» بزرگترين سرچ انجين کنوني در اينترنت يك روس تبار به نام سرگئي است كه در «سليكن ولي» كاليفرنيا زندگي مي كند. دولت روسيه اعلام کرده است که در حال ايجاد يك «سليكن ولي» در اين كشور است تا از مهاجرت تکنولوژيست ها از روسيه جلوگيري شود.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#466
Posted: 7 Jan 2016 10:49
ايجاد «مملكت سعودي» - نگاهي کوتاه به تاريخ تحولات اين سرزمين در دوران معاصر
عبدالعزيز بن عبدالرحمن السعود هفتم ژانويه سال 1926 خودرا پادشاه حجاز اعلام داشت. عبدالعزيز از اختلاف شريف مكه با دولت انگلستان استفاده كرده و حجاز را هم بر قلمرو خويش افزود و خود را سلطان نجد و حجاز اعلام داشت. وي قبلا تنها سلطان نجد بود. دولت لندن بناچار طبق عهدنامه سال 1927 جدّه قلمرو حكومتي عبدالعزیز را برسميت شناخت. مملكت سعودي 23 سپتامبر 1932 از وحدت حجاز، نجد، حساء و قطيف [دو منطقه جنوب شرقي و شيعه نشين كه در قديم با جزاير مجاور در خليج فارس «بحرين» خوانده مي شدند و در قرن نهم ميلادي به دست قرمطيان افتاده بودند] و برخي نواحي ديگر رسميت يافته و اين روز که در تقويم ها مندرج است به عنوان روز تاسيس رعايت مي شود. كشور سعودي تنها مملكتي در جهان است كه به اسم فرد ناميده شده است. اين كشور داراي يك شوراي انتصابي است ولي پارلمان ندارد كه اعضاي آن همانند كشورهاي ديگر منتخب مردم باشند. سلطنت بر كشور سعودي در خانواده السعود موروثي است و پسران عبدالعزیز تاکنون یکی پس از دیگری پادشاه این سرزمین شده اند که تا نیمه جنگ جهانی اول از مستملکات عثمانی بود و بعدا به چنگ انگلستان افتاده بود. عبدالعزيز که در سال 1880 به دنيا آمده بود بسال 1953 درگذشت. نفت كه در مارس 1938 در اين كشور كشف شد از نيمه دوم قرن بيستم مملكت سعودي را ثروتمند ساخته است. طبق یک سازش واشنگتن و لندن، دست آمریکا در نفت کشوری سعودی باز گذارده شده است. طبق برآورد، يك چهارم ذخاير نفت خام كره زمين در زير شن هاي كشور سعودي قراردارد و از لحاظ صدور نفت، مقام اول را در جهان داراست با درآمد ناخالص سالانه بيش از 400 ميليارد دلار. و اينک نگاهي کوتاه به تاريخ تحولات اين سرزمين در دوران معاصر:
عبدالعزيز در جواني با خانواده خود براثر فشار خاندان «الرشيد» كه «رياض» واقع در منطقه نجد و زادگاه و مركز اقتدار خاندان سعود را متصرف شده بود به كويت رفته بود كه در دسامبر سال 1901 در 21 سالگي با نيرويي كه از چهل و چند نفر بيشتر نبود به قصد پس گرفتن رياض عازم نجد شد و اوايل 1902 رياض را تصرف كرد و سپس به كوتاه كردن دست الرشيد از نقاط ديگر پرداخت. خاندان سعود از قرن هجدهم (طبق برخي نوشته ها از سال 1744 ميلادي) در مناطق الديريه و الرياض داراي اقتدار بود. عبدالعزيز تا سال 1904 همه نجد را برغم حمايت نظامي عثماني از الرشيدي ها، تصرف كرد و با مرگ الرشيد در سال 1906 راه در برابر عبدالعزيز باز شد و به تدريج ساير مناطق تحت سلطه عوامل الرشيد به او تعلق گرفت. وي در سال 1913 «حساء» و سال بعد از آن قطيف را هم بر قلمرو خود افزود و به ساحل غربي خليج فارس رسيد. دولت انگلستان كه سرگرم عقب راندن عثماني از سرزمين هاي عربي و مسلط شدن بر آنها بود در سال 1916 (اواسط جنگ جهاني اول) حكومت عبدالعزيز بر نجد و حساء را برسميت شناخته بود زيرا به موجب توافق ماه مه اين سال (سال 1916) انگلستان و فرانسه بر سر تقسيم سرزمين هاي عربي ميان خود ـ در صورت شكست امپراتوري عثماني در جنگ جهاني اول، قرارشده بود جز سوريه و لبنان كه سهم فرانسه درنظر گرفته شده بود، مابقي از جمله حجاز در اختيار انگلستان قرار گيرد. عبدالعزيز در سال 1925 از اختلاف شريف مكه با دولت انگلستان استفاده كرد و حجاز را هم بر قلمرو خويش افزود و خود را سلطان نجد و حجاز اعلام داشت و دولت لندن بناچار طبق عهدنامه سال 1927 جده قلمرو حكومتي او را برسميت شناخت، ولي تاريخ اعلام رسمي تاسيس كشور سعودي 23 سپتامبر 1932 است. اين سرزمين كه در ايران (همانند دوران ساسانيان) «عربستان» خوانده مي شود داراي2 ميليون و 200 هزار كيلومتر مربع وسعت و طبق آمار سال 2007 بيست و 4 ميليون و 700 هزار تن سكنه است كه حدود شش ميليون از آنان خارجي هستند كه براي كار به آنجا رفته اند. درآمد سرانه هريك از ساكنان سعودي سالانه 22 هزار دلار است.
دوم نوامبر سال 1964 ملك سعود دومين پادشاه كشور سعودي در يك كودتاي خانوادگي از مقام خود بركنار و به خارج تبعيد شد. شنيده شده بود وي كه يازده سال بر اين كشور پادشاهي كرده بود مي خواهد يكي از پسران 30 گانه خود را وليعهد كند حال آنكه قرار بود پس از او برادرانش به ترتيب به پادشاهي برسند. هنگامي كه ملك سعود شروع به توزيع مقامات دولتي ميان پسران خود كرد، خاندان سعودي سه اتهام داخلي، مذهبي و بين العربي به او وارد ساختند و بركنارش كردند. اين سه اتهام عبارت بود از اسراف بيت المال، شرب خمر و مشاركت در توطئه مقدماتي ترور جمال عبدالناصر كه در جهان عرب محبوبيتي ويژه داشت. با اين اتهامات، بركناري او مورد حمايت اتباع سعودي، جهان عرب و روحانيون ملل اسلامي قرار گرفت. پس از او ملك فيصل برادر ناتني اش پادشاه سعودي شد كه بعدا او نيز به دست برادرزاده اش كشته شد. با بركناري ملك سعود، ديگر هيچيك از پادشاهان بعدي سعودي درصدد وليعهد كردن فرزند خود برنيامد و برادران (فيصل، خالد. فهد، و عبدالله) يكي پس از ديگري پادشاه شدند و ....
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#467
Posted: 7 Jan 2016 10:51
ديدار ژانويه 2004 توني بلر از عراق و اظهار نظر تفسيرنگاران ـ ایرانیان قربانی سیاست های استعماری انگلستان در دو قرن گذشته
توني بلر نخست وزير وقت انگلستان سوم ژانويه 2004 از نظاميان انگليسي در بصره و جنوب عراق بازديد كرد و گفت كه ممكن است اين نيروها تا سال 2007 در عراق باقي بمانند. دولت لندن در اشغال نظامي عراق در سال 2003 در کنار آمريکا بود.
تفسيرنگاران همان وقت نوشته بودند که انگلستان نمي خواهد که برکنار از هرگونه تحولي در خاورميانه، آسياي جنوبي و حتي آسياي ميانه باشد. مروري بر تاريخ خاورميانه نشان مي دهد که انگليسي ها از دو ـ سه قرن پيش نسبت به بصره و جنوب عراق حساسيت خاص ابراز داشته اند. آنان در تقسيمات جغرافيايي خاورميانه [تقسيمات پس از جنگ جهاني اول و از ميان رفتن امپراتوري عثماني] كوشيده بودند وضعيت را به گونه اي درآورند كه هر آن كه بخواهند بتوانند با درآوردن بامبول، دوباره به منطقه باز گردند و يا در تحولات اعمال نفوذ داشته باشند.
طبق اين اظهار نظرها که به استناد رويدادهاي تاريخ منطقه بود، ایرانیان قربانی سیاست های استعماری انگلستان بوده اند که می کوشید به هر قیمت مانع دستیابی روس ها به هند شود که جداکردن ایران خاوری و ساختن افغانستان، کمک به ازدست رفتن قفقاز، بخشیدن منطقه فرارود به روس ها، تبت و اویغورستان (آرین نشین) به چینیان که خودشان در آن زمان در چنگ قدرت های وقت اسير بودند به خاطر ایجاد حایل میان روسیه و هند بود که سبد نان و انبار غلّه انگلیسی ها بشمار می رفت و سپس تقسیم پشتون ها با کشیدن خط مرزی «دورند» که اینک درد سر جهان شده است: 16 میلیون پشتون در افغانستان و 29 میلیون در پاکستان.
در اين اظهار نظرها آمده بود که با کمي دقت در اخبار و مطالب بي بي سي مي توان دريافت که چه شخصيتي در خاورميانه مطمح نظر دولت لندن است و اين دولت چه مي خواهد. به باور اين اصحاب نظر، دولت لندن مي کوشد که در قبال تحولات خاورميانه و آسياي جنوبي به دولت واشنگتن نظر بدهد.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#468
Posted: 7 Jan 2016 10:52
روزي که ميخائيل ساآكاشويلي رئيس جمهور گرجستان شد و ...
ميخائيل ساآكاشويلي (در سال 2004 سي و شش ساله) فارغ التحصيل دانشگاه غيردولتي كلمبياي آمريكا در رشته قانون (حقوق) كه مدتي هم در نيويورك كارآموز وكالت قضایی بود و داراي بانوي هلندي است همچنان كه پيش بيني مي شد در انتخابات ژانويه 2004 گرجستان پیروز و هفتم ژانویه رئيس جمهوري اين كشور كوچك چهار میلیون و 700 هزار نفری و حساس منطقه قفقاز اعلام شد.
مفسران رویدادها قبلا پیش بینی کرده بودند که مسیر تحولات گرجستان (از تظاهرات متعدد تا کناره گیری شواردنادزه و ...) به پیروزی ساآكاشويلي که در روسيه به مرد آمریکا معروف است ختم می شود. ساآكاشويلي (متولد 1967) از همان نخستین روز زمامداری چرخشی سریع و وسيع به سوي غرب كرد كه بعدا واكنش روسيه را به دنبال داشت که تا حد مداخله نظامی پیش رفت. این مفسران پیش بینی کرده بودند که مداخلات احتمالی دیگر غرب در منطقه سنتی نفوذ مسکو ممکن است زنجيري از واكنش ها روسيه را در پي داشته باشد. مفسرانی که انتخاب ساآكاشويلي در ژانویه 2004 را تحلیل کرده بودند منبع مالي تامين كننده هزينه تحصيلي وی (ساآكاشويلي) در آمريكارا كه تقريبا بلافاصله پس از فروپاشي شوروي وارد دانشگاه كلمبيا شده بود زير سئوال برده بودند و .... وي بود كه در نوامبر 2003 عصيان برضد شواردنادزه را سازمان داده و موجب كناره گيري او شده بود، حال آن كه قبلا وزير دادگستري شواردنادزه بود. [گرجستان در پي جنگ اول ايران و روسيه و شکست نظامي ايران، طبق قرارداد گلستان از ايران جدا و ضميمه روسيه شده بود.].
ميخائيل ساآكاشويلي (میشا) دو دوره و تا هفدهم نوامبر 2013 رئیس جمهوری گرجستان بود و از این تاریخ مَرگولاشویلی متولد 1969 جای اورا گرفته است.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#469
Posted: 7 Jan 2016 10:53
دستور انگشت نگاري و عکس برداري از اتباع برخي کشورها هنگام ورود به آمريکا از ژانويه 2004
دستور انگشت نگاري، عكسبرداري و احيانا سئوالات متعدد در دروازه هاي ورودي آمريكا (115 فرودگاه، بنادر و مرزهاي زميني) كه از دوشنبه 5 ژانويه 2004 ، جز در مورد اتباع 27 كشور ( 22 كشور اروپايي، كانادا، استراليا، نيوزيلند، ژاپن و سنگاپور) به اجرا درآمد و از همان روز با واكنش هايي رو به رو گرديد از جمله دولت چپگراي برزيل درقبال اتباع آمريكا مقابله به مثل كرد، پروازهاي مكزيك به آمريكا دچار تاخيرهاي چند ساعته شد و در فرودگاههاي ميان راه (رابط) صفوف طولاني مقابل گيت هاي پروازهاي آمريكا تشكيل گرديد زيرا كه مشخصات مسافران به مقصد آمريكا بايد الكترونيكال اخذ و به وزارت امنيت وطن در آمريكا ارسال و پيش از رسيدن مسافر به آمريكا به آن واصل شود. در فرودگاههاي رابط، گيت هاي مشخصي اختصاص به پروازهاي آمريکا يافته است.
جمعيت هاي مدافع حقوق مدني اين عمل را گرچه حق دولت آمريکا ولي تا حدي مغاير شئون انساني بيان کرده بودند. برخي دولت ها ناخرسندي خود را از جمع آوري ناخواسته اطلاعات و عكس و آثار انگشت اتباع شان توسط دولتي ديگر نشان داده بودند. بعضي منتقدين داخلي آمريكا اين كار دولت را بهانه براي افزايش و نيز توجيه بودجه سنگين وزارت امنيت ملي بيان کرده بودند.
در پي دستگير شدن يک جوان نيجريه اي به نام عمر فاروق عبدالمطلب در کريسمس 2009 که گفته شده بود قصد انفجار يک هواپيماي مسافربر آمريکايي در مسير آمستردام - ديترويت را داشت سختگيري و دقت در بازرسي بدني اتباع چندين کشور ازجمله ايران که قصد سفر به آمريکارا دارند در فرودگاه هاي رابط (ميان راه) بيشتر شده است. فهرست اين کشورها از سوي دولت آمريکا انتشار يافته است.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه
ارسالها: 3119
#470
Posted: 7 Jan 2016 10:54
گزارش منابع اطلاعاتي غرب درباره موشكهاي دوربُرد جمهوري دمكراتيك خلق كره
در پي صدور اخطار ششم ژانويه 2003 جمهوري دمكراتيك خلق كره که اِعمال تحريم بر ضد اين كشور به معناي جنگ است، روزنامه هاي آمريكا به انتشار گزارشهايي درباره توان نظامي اين همسايه ديوار به ديوار چين و روسيه پرداخته بودند. آن قسمت از اين گزارشها كه مربوط به تجهيزات موشكي دوربُرد به نقل از منابع اطلاعاتي غرب بود از اين قرار است :
- موشك تائه پو ــ دونگ 2 Taepo _ Dong 2 : حد اكثر برد 3720 مايل (5952 كيلو متر)، طول 37 متر ، قطر 130 سانتيمتر و قادر به حمل 800 كيلو گرم مواد منفجره يا كلاهك اتمي.
- موشك تائه پو ــ دونگ1 : حداكثر برد 3100 مايل (4960 كيلومتر ) ، طول 31 متر ، قطر 130 سانتيمتر و قادر به حمل 780 كيلوگرم مواد منفجره يا كلاهك اتمي.
- موشك نو دونگ No Dong: برد 930 مايل (1488 كيلومتر ) ، طول17 متر ، قطر 130 سانتيمتر و قادر به حمل 1250 كيلوگرم مواد منفجره و يا كلاهك اتمي.
اين روزنامه ها موشك اسكاد سي Scud C را كه 544 كيلو متر بُرد دارد موشك ميان برد بشمار آورده بودند.
مولف (نوشيروان کيهاني زاده)
مقصر منم که خیال کردم هیچکس باز عاشق نمیشه
حواسم نبود شاه توی دست آخر یا ماته یا کیشه