ارسالها: 2517
#41
Posted: 31 Jan 2013 16:01
اخراج سيگاري ها از کار - زيانهاي دود سيگار و تدابير پيشگيري
كمپاني «وي كو» كه مركز آن در ايالت ميشيگان است در سال 2004 به كاركنان خود 12 ماه مهلت داده بود كه ترك اعتياد سيگار كنند و در پايان مهلت (ژانويه 2005) از ميان صدها كارمند تنها 14 تن موفق به ترك سيگار نشده بودند كه گويا هفت نفرشان تقاضاي تمديد مهلت كردند و هفت تن ديگر منتظر خدمت بدون پرداخت مواجب شدند تا بروند و كشيدن سيگار را ترك كنند.
اين شركت به استناد نتايج پژوهش جامعه شناسان كه معدل بازده سيگاري ها 11 در صد كمتر از ديگران است و به علاوه نرخ بيمه بهداشت آنان بالا رفته و هزينه كمپاني ها را افزايش داده است دست به اين كار زده بود. اين اقدام كه يك نوآوري تلقي شده بود که امکان فراگيرشدن داشته است در جامعه آمريکا يك زنگ خطر به موقع را به صدا درآورده بود كه اگر ساير سيگاري ها اين عادت زيان آور را ترك نكنند در معرض اخراج قرارخواهند گرفت.
يك پزشك آمريكايي معروف گفته بود كه بالاخره چنين زنگي بايد به صدا در مي آمد تا سيگاري ها به خود آيند و ديگران درصدد استفاده از سيگار برنيايند!.
شهرداري هاي آمريكا و دولتهاي ايالتي براي سال مالي 2006 عوارض سيگار را باز هم بالا بردند و اين افزايش ادامه دارد به گونه اي كه سيگار به صورت يك كالاي لوكس غير ضروري در آمده است تا خريد آن در استطاعت هركس نباشد و اين افزايش بها و محدوديت هاي ديگر ازجمله منع فروش دخانيات به افراد زير 19 سال ممنوعيت دود کردن سيگار در اماکن عمومي و ... شمار سيگاري هاي آمريکا ـ کشور توليد کننده سيگار ـ را تا يک سوم کاهش داده است. مي دانيم كه سيگار عامل اصلي مرگ انسان ها و كوتاه كردن عمر آنانست. عامل 91 درصد سرطان هاي لوزالمعده در سال 2003 دود سيگار اعلام شده بود و سرطان اين عضو درمان ناپذير و كشنده است و همچنين سرطان ريه و حنجره و ... و نيز بيماري قلبي. هزينه پزشكي يك فرد مبتلا به سرطان لوزالمعده و سرطان ريه از لحظه تشخيص بيماري تا مرگ به صدها هزار دلار سر مي زند و ....
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#42
Posted: 31 Jan 2013 16:10
برخي ديگر از رويدادهاي 31 ژانويه
1448:«يانوس هون يادي» رئيس كشور هنگري ( مجارستان ) به سلطان عثماني اخطار كرد دست خود را از اروپا كوتاه كند.
1865:اصلاحيه سيزدهم قانون اساسي آمريكا برده داري را در اين كشور به هر شكل غير قانوني اعلام كرد.
1886:كارل بنز نخستين اتومبيل را كه با قدرت انفجاري بنزين بكار مي افتاد در كارلسروهه آلمان آزمايش كرد و به معرض تماشا قرار داد.
1908:محقق الدوله يكي از نمايندگان مجلس شوراي ملي در خانه اش در تهران با شليك گلوله خودكشي كرد.
1937:تروتسكي و نزديكانش از شوروي اخراج شدند . وي موسس ارتش سرخ و از ياران نزديك لنين بود.
1942:نيروهاي مشترك آلمان و ايتاليا شهر بن غازي در ليبي را از دست انگليسي ها خارج كردند. بن غازي قبلا دردست ايتاليايي ها بود كه انگليسي ها آن را متصرف شده بودند.
1944: 285 بمب افكن آلماني لندن را بمباران كردند.
1945:«ادي سلاويك» نظامي آمريكايي به جرم فرار از خدمت ارتش اعدام شد. پس از جنگ هاي داخلي آمريكا كه تا آن زمان 80 سال از آن ها مي گذشت اين نخستين بار بود كه يك نظامي آمريكايي به اين جرم اعدام مي شد.
1967:مبارزان مسلح ويتنامي راه وحدت و استقلال که قبلا به صورت پراکنده به نيروهاي نظامي دولت ويتنام جنوبي و متحدان آن از جمله واحدهاي آمريکا حمله مي کردند ناگهان به شهرها و قرارگاههاي نظامي و موسسات ديگر ازجمله سفارت آمريکا در سايگون شبيخون زدند که به تعرض Tet معروف است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#43
Posted: 1 Feb 2013 12:35
اعلام وحدت اروپا در سال یکم پيش ازميلاد و دنباله کار تا به امروز
سناي روم در نخستین روز فوريه سال یکم پيش از ميلاد با تصويب قطعنامه اي كه متن آن موجود است اعلام كرد كه اروپا تحت رياست و رهبري روم (ايتاليا) به صورت واحد درآمده و از اين پس قوانين روم بايد در سراسر اروپا اجرا شود و استدلال كرده بود وحدت قوانين که تكاليف و نظامات را به صورت واحد در مي آورد بهترين عامل وحدت ملل اروپايي است. همين مصوبه كه روح آن زنده مانده بود 1955 سال بعد باعث عقد پيمان تشكيل بازار مشترك اروپا در همان شهر «رم» شد كه بعدا به صورت اتحاديه اروپا با پول واحد در آمده و تاكنون بسياري از قوانين اعضاي اتحاديه مخصوصا در زمينه امور اجتماعي كار و اقتصاد يكسان شده تشریفات مرزي از ميان رفته و در مسیری قرارگرفته كه وحدت سياسي و احتمالا نظامي به دنبال خواهدداشت. اين اتحاديه که دارد همه اروپا ـ اروپایی را که در قرن بیستم ملل آن دو بار یکدیگر را به آتش و خون کشیدند فرا مي گيرد دارای 25 عضو شده است. این وحدت اين بار از راه مسالمت تحقق یافته است. پاپها شارلماني و ناپلئون هم در صدد تحقق اين آرزو بر آمده بودند ولي به طرق ديگر و برتري يك كشور بر ساير كشورها. ملل اروپایی که زبان و فرهنگ مختلف دارند در طول تاريخ اتحاديه هاي متعدد پشت سر گذارده اند و معلوم نيست كه اتحاديه تازه تا چه زمان ادامه داشته باشد. از آنجا كه اين اتحاديه روسيه ـ بزرگترين كشور اسلاونژاد اروپا را برغم اسلاو بودن بسیاری از ملل اروپای جنوبی شرقی و مرکزی کنار گذارده روسیه ای که در «اوراسیا» واقع شده از قدرت نظامي وسيع برخوردار بوده و در خاور دور از قلمرو آمریکا فاصله چندانی ندارد دوام اتحاديه قابل پيش بيني نيست. به علاوه بسیاری از اعضای این اتحادیه به نفت و گاز روسیه نیاز دارند. اين اتحاديه به مواد خام وارداتي از ساير قاره ها و بازار فروش براي كالاي ساخته شده خود محتاج است كه چين برزیل و هند دارند اين مواد خام را جذب و بازارها را از محصولات خود پرمي كنند. از قرن پانزدهم و یافتن راه های دریایی جنگ ها عمدتا برسر مواد خام کارگر ارزان و بازار فروش مصنوعات بوده است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#44
Posted: 1 Feb 2013 12:37
اليزابت يكم پادشاه انگلستان دستور اعدام ماري استيوارت ملكه اسكاتلند را امضاء كرد!
ماري استيوارت
اليزابت اول پادشاه انگلستان معروف به «ملكه باكره» در اين روز در سال 1587 ميلادي دستور اعدام ماري استيوارت پادشاه سابق اسكاتلند و مادر پادشاه وقت آن سرزمين را امضاء كرد و ماري يك هفته بعد هشتم فوريه گردن زده شد. ماري هنگام ازدواج با پادشاه فرانسه كاتوليك شده بود. وي پس از درگذشت شوهرش به اسكاتلند بازگشته بود ولي حاضر نشده بود دوباره تغيير مذهب دهد و پروتستان شود. اسكاتلندي هاي پروتستان كه پي بهانه مي گشتند كشته شدن شوهر دومش را در يك انفجار در كاخ سلطنتي و قصد ماري به ازدواج سوم را دستاويز قرار دادند او را بركنار و پسر خردسالش را برجايش نشاندند كه ماري به انگلستان فرار كرد و به اليزابت اول پادشاه آنجا پناهنده شد. اليزابت كه با كاتوليكها ميانه خوبي نداشت او را تحت نظر قرار داد.
بعدا انگليسي ها ماري را متهم كردند كه با پادشاه كاتوليك مذهب اسپانيا تماس محرمانه گرفته و او را تحريك به لشكر كشي به انگلستان و تصرف اين كشور كرده است. بنابراين از اليزابت اول تقاضاي موافقت با اعدام او را كردند و وي دستور اعدام را امضاء كرد. شايد اين نخستين بار در تاريخ باشد كه يك ملكه حكم به اعدام ملكه ديگررا داده باشد.
اليزابت اول دختر هنري هشتم است كه اين پادشاه دستور داده بود «آن بولين» همسر دوم خود و مادر اليزابت را گردن زده بودند.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#45
Posted: 1 Feb 2013 12:46
تعرض تت Tet و غافلگير شدن نظاميان آمريكا در ويتنام
ژنرال جياپ طراح تعرض «Tet»
يکم فوريه سال 1968 و چند ساعت پس از آغاز تعرض همه جانبه مبارزان راه وحدت و استقلال ويتنام (در گزارش رسانه هاي وقت نيروهاي كمونيست ويت کنگ) به يكصد شهر در ويتنام جنوبي از جمله شهرهاي هوئه و سايگون و همزما، حمله و محاصره مراكز استقرار نيروهاي نظامي آمريكا در اين منطقه سران نظامي آمريكا متوجه شدند كه غافلگير شده اند و كمونيستهاي ويتنام نيرومندتر از آنند كه آنان تصور مي كردند. قبلا گمان نمي رفت كه نيروهاي كمونيست بتوانند با اين حجم از جنگل خارج شوند و همانند يك ارتش منظم و طبق نقشه دست به تعرض بزنند. کمونيست ها (شمالي و جنوبي) قبلا به مناسبت نوروز قمري خود معروف به عيد تت Tet از 27 ژانويه تا سوم فوريه 1968 آتش بس اعلام کرده بودند و پيش بيني نمي شد که در اين فاصله دست به جنگ بزنند. تعرض از اواخر شب سي ام ژانويه (سپيده دم سي و يکم) آغاز شد. [از آنجا كه اين تعرض نظامي در نوروز سال قمري آسياي جنوب شرقي روي داده بود در تاريخ به تعرض تت Tet معروف شده است].
در همان نخستين روز تعرض نيروهاي كمونيست در شهر سايگون خودرا به ساختمان سفارت آمريكا و ايستگاه راديو دولتي ويتنام جنوبي و چند مركز ديگر رسانيده بودند. در حمله كمونيست ها به ساختمان سفارت آمريكا در سايگون چهار تن از نگهبانان آمريكايي ساختمان كشته شدند. شهر هوئه Hue پايتخت پيشين (پادشاه نشين) ويتنام تقريبا به طور کامل (به استثناي اسکله هاي جنوب و پادگان نظامي شمال شهر) به تصرف كمونيستها در آمده بود. پايگاه نظامي «خه سان = که سان» كه در آن پنج هزار نظامي آمريكايي مستقر بودند به محاصره بيست هزار كمونیست درآمده بود.
اين تعرض تا اواخر فوريه و در برخي نقاط تا سوم مارس ادامه داشت. سخت ترين صحنه اين تعرض در شهر هوئه Hue واقع در مرکز ويتنام و پايتخت ـ از 1804 تا 1945 روي داده بود. نبرد هوئه 26 روز طول کشيد و در آن 16 گردان آمريکايي (مورين و پياده) شرکت داشتند. تلفات نظاميان آمريکا در نبرد هوئه 216 کشته و 1584 مجروح اعلام شده بود. در اين نبرد به ارگ هوئه و کاخ سلطنتي آن آسيب فراوان وارد آمد. جمعيت هوئه در دهه يکم قرن 21 به يک ميليون نزديک شده بود.
گفته شده است كه انصراف ليندن جانسون از نامزد شدن دوباره براي احراز مقام رياست جمهوري آمريكا به همين سبب بود. گسترش جنگ ويتنام برغم مخالفت مردم آمريکا و اعزام بيش از نيم ميليون نظامي آمريکايي براي شرکت در اين جنگ در زمان حکومت جانسون صورت گرفته بود.
ژنرال جياپ پس از پايان جنگ ويتنام و تامين وحدت اين سرزمين در كتاب خاطراتش نوشته است كه نقشه اين تعرض (عمليات نظامي تت) را به اين سبب طرح كرده بود كه دولت آمريكا متوجه شود كه پيروزي برايش ميسر نيست و حاضر به مذاكره و سازش شود و نقشه را طوري كشيده بود كه مبارزان پس از نشان دادن قدرت تعرضي خود با حد اقل تلفات به مراكز خويش باز گردند.
نظاميان آمريكايي در پايگاه «خه سان» كه در محاصره نيروهاي كمونيست قرار گرفته بود در اثناي محاصره
در جريان تعرض TEt (فوريه 1968) سربازان دريابُرد آمريكا (مورين ها) مي كوشند شهر «هوئه» را از تصرف كمونيستها خارج سازند ـ نبرد هوئه 4 هفته طول کشيد و درباره آن کتابهاي متعدد تاليف شده است
در طول تعرض «تت» عمليات هوايي آمريكا در آسمان ويتنام شدت يافته بود
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#46
Posted: 1 Feb 2013 12:47
افزايش نيروي زميني آمريکا به 512 هزار تن
دونالد رامسفلد وزير دفاع وقت آمريكا 30 ژانويه 2004 تصميم گرفت كه شمار افراد نيروي زميني اين كشور را 30 هزار تن افزايش دهد و به 512 هزار نفر برساند. يك قانون مصوب كنگره آمريكا اين شمار را محدود به 482 هزار تن كرده بود كه رامسفلد با استفاده از مجوز جنگ عراق تصميم به اين افزايش سي هزار نفري گرفت. آمريكا داراي قانون وظيفه اجباري نيست و افراد ارتش استخدامي (اصطلاحا پيماني) هستند و به همين جهت مسئوليت دولت در قبال کشته شدن آنان در جنگ محدود است و گذاشتن عنوان داوطلب بر نيروهاي مسلح آمريکا به همين دليل بوده است يعني که اجبار نبوده است که داوطلب کار ارتش شوند که خطر کشته شدن هم دارد. آمريكا در چند نقطه از جهان از جمله كره جنوبي ژاپن و آلمان داراي قرارگاه نظامي است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#47
Posted: 1 Feb 2013 12:50
برخي ديگر از رويدادهاي 1 فوريه
1650:« رنه دكارت » فيلسوف بزرگ فرانسوي درگذشت.
1662:چينيان هلندي ها را از تايوان بيرون راندند و دژي را كه در آنجا ساخته بودند ويران ساختند.
1946:قانون اساسي يوگوسلاوي كه برپايه آن اين سرزمين به صورت يك كنفدراسيون سوسياليستي اداره شود به اجرا در آمد. در دهه 1990 اين کنفدراسيون تجزيه شد و در دهه يکم قرن 21 از ميان رفت. جدايي اعضاي کنفدراسيون و کسب استقلال خونين بود و بهانه مداخله و نفوذ بلوک غرب را به دست داد.
1957: (1335 خورشيدي) كار نصب لوله نفت سراسري ايران كه مراكز توليد نفت را به پالايشگاه شهر ري متصل مي سازد به پايان رسيد.
1958:مصر و سوريه اعلام كردند كه به توافق رسيده اند در هم ادغام شوند و جمهوري متحد عرب را تشكيل دهند.
1959:در يك رفراندم كه در سويس برگزار شد مردان اين كشور با دادن حق راي و شركت در انتخابات به زنان مخالفت كردند.
1972: (1350 هجري) در چند زد و خورد ميان ماموران امنيتي و مجاهدين خلق در تهران كه دو مورد آن در خيابانهاي مخصوص و غفاري (منشعب از خيابان قزوين) روي داد تني چند از مجاهدان كشته شدند.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#48
Posted: 2 Feb 2013 15:44
سالمرگ برتراند راسل و به این مناسبت نگاهی به افکار او ـ فيلسوفي که راه هاي شادزيستن و تامين برابري نشان داد
Bertrand Russell
دوم فوریه سالمرگ برتراند راسلBertrand Arthur William Russell فیلسوف ریاضیدان منطق شناس انساندوست مورخ و نویسنده بزرگ قرن بیستم است که در سال 1970 در 97 سالگی درگذشت. وی هجدهم ماه مي 1872 در انگلستان و در يک خانواده اشرافي به دنيا آمده بود و يک اميرزاده بود.
راسل که اندیشمندی ضد امپریالیسم و هرگونه سلطه گري زياده خواهي و خشونت فیزیکی بود در طول عمر 66 کتاب و رساله نوشت که نخستین تالیفش «نگاهی به سوسیال دمکراسی آلمان» عنوان داشت و آخرین آن ها اتوبیوگرافی 3 جلدی خودش بود.
راسل تحلیل فلسفی را تکمیل کرد. وی برضد ایده آلیسم بود و از روشهايي حمايت مي كرد كه به آزادي عمومي منتهي شوند. راسل از آن گروه فلاسفه بود كه معتقد به منطق رياضي هستند. او می گفت که سعادت بشر در آزاد و شاد زیستن و داشتن نوعی نظام سوسیالیستی است زیرا که انسان منطقی و آگاه برای مدتی طولانی کاپیتالیسم وجود تفاوت ميان انسان ها (طبقه و تبعيض) و حتی بوژوازی را تحمل نمی کند تفاوت را در ثروت نمی بیند برضد ثروتمندان است که در ذهن او آزمندان و غارتگرانند. به باور و تاکید راسل اگر در برخی از کشورهای دارای عنوان سوسیالیستی عیب و ایراد و کم و کاستی مشاهده می شود این عیب از سوسیالیسم نیست از بوروکراسی آن کشور و نبود دمکراسی است زیرا که سوسیالیسم بدون دمکراسی پیاده نمی شود و پایدار نمی ماند. راسل که پدر بزرگش از نخست وزیران قرن 19 انگلستان بود عملیات نظامی آمریکا در ویتنام را «جنایت جنگی» اعلام کرد و در استکهلم برای محاکمه آن دولت یک دادگاه بین المللی برپاداشت. راسل «فلسفه زبان» را پایه گذارد و فرضیه توضیح دادن تعریف نوشتن و بیان مقصود ازوست.
تالیفات معروف برتراند راسل عبارتند از: سوسیال دمکراسی آلمان سوسیالیسم :راهی که به سعادت و شادی ختم می شود سندیکالیسم: وسیله کنترل دولت (سه قوه حکومتی) و حفظ منافع افراد (اتباع) بلشویسم: از فرضیه تا عمل اصول ریاضات بنیاد هندسه اصول تجدید ساخت اجتماعی درباه آموزش و پرورش تاریخ فلسفه غرب مسائل و مشکلات فلسفه مقدمه فلسفه ریاضی رئوس مطالب فلسفی فرد (تبعه) و دولت (مقامات) دمکراسی تمدن صنعتی رابطه آموزش و پروش با تمدن و رشد فرد و جامعه دانش بشر مسئله چین فتح شادی و شادمانی (راه هاي غلبه بر غم) ازدواج و اخلاقیات آیا انسان آینده دارد؟ عقل سلیم و جنگ اتمی راه های منتهی به صلح فهم و درک بهتر از زندگانی مهارت برای زندگی کردن جنایت جنگی در ویتنام و ....
راسل جايزه نوبل ادبيات سال 1950 را به دست آورده بود.
راسل ـ فيلسوفي که در جستجوي شادي و برابري انسان ها و جوامع بدون غم و مسئله بود
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#49
Posted: 2 Feb 2013 15:51
دولت واشنگتن 7 ايالت این کشور به وسعت ایران را از مکزیک به 15 میلیون دلار خرید!
طبق قراردادي كه دوم فوریه 1848 ميان دولت واشنگتن و دولت مکزیک امضاء شد این دولت که در طول دو سال جنگ (جنگهای 1846 ـ 1848) شکست خورده و عقب نشینی کرده بود از مناطق کالیفرنیا نوادا آریزونا یوتا ویومینگ نیومکزیکو کلرادو و جنوب تکزاس (تا رود ریو گرانده) صرف نظر كرد و اين مناطق به وسعت یک میلیون و سیصد هزار کیلومتر مربع (چهار پنجم وسعت ایران) از آن زمان به مالكيت دولت واشنگتن در آمده و هفت ایالت این کشوررا تشکیل می دهد . مكزيك اين مناطق را از اسپانيا به ارث برده بود.
با شکست واحدهای مکزیک در تکزاس جنوبی نيروهاي نظامی دولت واشنگتن تا شهر مکزیکو سیتی پايتخت مكزيك پیشروی و اين شهر را هم تصرف كرده بودند که دولت مکزیک حاضر به امضای قرارداد تسلیم مناطق مذکور در بالا شد. از آنجا که قسمتی از این اراضی واگذار شده در منطقه جنگ دو کشور قرار نداشت دولت واشنگتن حاضر شد که 15 میلیون دلار بابت بهای آن ها به مکزیک بپردازد که 3 میلیون و پانصد هزار دلار آن به آن دسته از اتباع آمریکا داده شد که قبلا و بعضا در دهه های نخست قرن نوزدهم برضد دولت مکزیک به دادگاه شکایت کرده و غرامت خواسته بودند. در قرارداد دو دولت که به سازشنامه «گوادالوپ هیداگو» معروف است دولت واشنگتن متعهد شد که اسناد مالکیت اتباع مکزیک را که از آن پس اتباع آمریکا محسوب می شدند برسمیت بشناسد. مرور زمان نشان داد که مهاجران آمریکایی اعتنایی به این اسناد نکردند.
در همان دهه روس ها هم مهاجرنشین خود در کالیفرنیای شمالی را به صاحب آمریکایی یک کمپانی استخراج طلا فروختند. مهاجران روس که دهها سال در کالیفرنیای شمالی بسر برده بودند در فوریه سال 1812 در 33 کیلومتری سانفرانسیسکو یک دژ نظامی ساخته بودند که هنوز به همان نام «فورت روس» معروف است. این دژ را «ایوان کوسکوف» به دستور تزار وقت در ساحل خلیج بودگا (سونوما کاونتی امروز) ساخته بود. در آن زمان آلاسکا یک مهاجرنشین روس بود که سه دهه بعد به دولت واشنگتن فروخته شد. هنوز یک رودخانه در کالیفرنیا که در امتداد بزرگراه 101 جاری است و به اقیانوس آرام می ریزد رودخانه روسی نام دارد و این نام تغییر داده نشده است.
نخستين كشتي مهاجران چيني نیز دوم فوریه 1848 در بندرگاه سانفرانسيسكو پهلو گرفت. اين مهاجران عمدتا مرد بودند و مي گفتند كه براي كار آمده اند ولي ديگر بازنگشتند.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
ارسالها: 2517
#50
Posted: 2 Feb 2013 16:18
روزي كه« فرديناند پورشه» سازنده فولكس واگن و تانك ببر درگذشت
Dr. Ferdinand Porsche
دكتر «فرديناند پورشه Ferdinand Porsche» سازنده فولكس واگن (نوع بيتل) مرسدس بنز SS/SSK اتومبيل برق ـ بنزيني(هايبريد) و تانك ببر، فيل و پانزد ـ 8 و از مهندسان ساخت موتور موشک V-1 و موتور هواپيما سي ام ژانويه سال 1951 در 75 سالگي درگذشت. وي كه سوم سپتامبر 1875 در يك خانواده آلماني در«بوهم» به دنيا آمده بود دكتراي مهندسي گرفت و ضمن تدريس به كار طراحي اتومبيل پرداخت. نخستين اتومبيلي را كه پورشه طراحي كرد در سال 1900 ساخته شد. وي تا سال 1929 با كارخانه بنز آلمان همكاري داشت و در اين سال خود كارخانه خودرو سازي تاسيس كرد.
هيتلر در سال 1933 از دكتر پورشه خواست اتومبيلي بسازد که هزينه ساخت آن پايين باشد تا همه بتوانند آن را خريداري كنند. پورشه قبلا طرحي براي ساخت اتومبيلي تهيه کرده بود كه با هوا خنك مي شد و مقاومت بدنه آن در برابر هوا كم بود. وي طرح خودرا تکميل کرد و مدل چنين اتومبيلي را تهيه و اواخر سال 1935 به هيتلر رهبر وقت آلمان ارائه داد و با تصويب وي و كمك مالي دولت آلمان به ساختن آن كه «فولكس واگن به معناي خودرو مردم» ناميده شد اقدام كرد و اين اتومبيل كه باهمه خودروهاي موجود آن زمان فرق داشت و داراي سيلندرهاي افقي بود در سال 1936 ساخته شد و رو به تكامل گذارد و از سال 1938 در دسترس خريداران قرارگرفت. در هر مرحله نمونه اين اتومبيل به هيتلر معرفي مي شد. از اين نوع اتومبيل از سال 1938 تا سال 2003 بيش از 21 ميليون در آلمان و برزيل ساخته شد.
پس از آغاز جنگ جهاني دوم پورشه براي كمك به تقويت بنيه دفاعي وطن خود با استفاده از طرح فولكس واگن يک جيپ نظامي ساخت که براي خنک شدن نياز به آب نداشت دو ـ سه نوع تانك اقدام كرد و تانكهاي ببر و پلنگ او هنگ هاي پانزر آلمان را موفق به پيشروي هاي سريع در جبهه ها كرد. پورشه سپس به ساخت موتور محركه بمب هاي پرنده آلمان V-1 و موتور هواپيماهاي نظامي كمك كرد. او در عين حال از كشاورزي هم غافل نبود و به ساخت تراكتور اقدام كرد.
فولكس واگن نوع قورباغه طرح او پس از جنگ محبوبتري اتومبيل جهان شد. پس از درگذشت پورشه پسرش دنباله كار اورا گرفت و نوعي اتومبيل دونفره ساخت و آن را به نام پدرش «پورشه» ناميد.
اتومبيلي كه پورشه در 1900 ساخت
فولكس واگن (بيتل) ساخت 1936
دكتر پورشه در سال1935 مدل فولكس واگن را به هيتلر ارائه مي دهد
هيتلر و مقامات نظامي آلمان هنگام در مراسم مشاهده فولکس واگن مدل سال 1939 ـ پورشه به آنان توضيح مي دهد
اتومبيل برق و بنزيني که دكتر پورشه ساخت - اين نوع اتومبيل از آغاز قرن 21 به دليل گران شدن سوخت علاقه مندان فراوان به دست آورده است
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7