ارسالها: 23330
#1,751
Posted: 10 Jul 2014 14:03
زندگی زناشویی با کاترین
در تاریخ ۱۳ ژوئن ۱۵۲۵، لوتر با کاترینا ون بورا ازدواج و طی زندگی مشترک خود دارای سه پسر و سه دختر شدند. سالهای اول رفورماسیون صرف استحکام پایههای داخلی جنبش شد که در این راه لوتر از کمکهای شایان تقدیر فیلیپ ملانشتون بهرهمند گردید. در این مقوله میتوان از تغییر مراسم شکرگذاری، برقراری روابط اداری و سرکشی و بازرسی از سایر مناطق تحت پوشش رفورم، نام برد. در همین فاصله مارتین لوتر ترجمهٔ کتاب مقدس و ساختن بسیاری از اشعار مذهبی را بهپایان رسانید. در ژانویه ۱۵۴۶ علیرغم ضعف مزاجی بهشهر آیزلبن مسافرت نمود تا در مسألهٔ گراف فن مانسفلد نقش میانجی را ایفا نماید. مارتین لوتر در اثر بیماری قلبی که از مدتها پیش آزارش میداد در همان شهر درگذشت. جسد وی بهویتنبرگ منتقل و در تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۵۴۶ در کلیسای بزرگ شهر، بهخاک سپردهشد.و مراسم با شکوهی برایش تدارک دیده شد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,752
Posted: 10 Jul 2014 14:04
عقاید لوتر
عقیدهٔ مذهبی لوتر به پولس نبی و کلمه صلیب باز میگردد. مذهب پروتستان برخلاف کلیسای کاتولیک، معتقد به بخشودگی مؤمنان به پشتوانه اجرای اوامر سنتی کلیسا نبوده بلکه هرانسانی که در بارگاه احدیت با اعتقاد و ایمان راستین به گناهان خود اعتراف و طلب آمرزش نماید، حقانیت و عدالت باریتعالی شامل حالش خواهد شد. واسطه بین خدا و انسان تنها عیسی مسیح است که در آن واحد هم بشر بود و هم خدا (ناسوتی و لاهوتی) و به خاطر گناه انسانها مصلوب گردید. عناصر اصلی الهیات لوتر در این فرمول قابل نمایش است: «تنها مسیح، اعتقاد، بخشش، کتاب» («solus Christus، sola fides، sola gratia، sola scriptura»)
از تعداد هفت اصول ِ عبادتی در کلیسای قرون وسطا فقط دو اصل آن یعنی غسل تعمید و عشای ربانی مورد قبول لوتر قرار گرفت. وی معتقد بود که تنها آن دو در کتاب مقدس تأئید شدهاست. در مبحث عشای ربانی تبدیل عنصر نان و شراب به جسم و خون مسیح، را تقریباً پذیرفت و در همین موضوع با تسوینگلی مصلح دیگر سوئیسی مناقشه سختی داشت که حضور مسیح را نمادین میدانست.وی به کشیش بودن همه مومنان اعتقاد داشت و روحانیان را طبقه مستقل نمیدانست بلکه صرفاً متخصصان امر دین میدانست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,753
Posted: 10 Jul 2014 14:05
خدمات ادبی لوتر به فرهنگ و زبان آلمانی
مارتین لوتر تا سال ۱۵۲۰، آثار کتبی خود را به زبانهای لاتین و آلمانی منتشر مینمود. این آثار، بیشتر شامل نامهنگاریهای او است. از خدمات مهم لوتر، توسعهٔ زبان آلمانی به وسیله چاپ متعدد نوشتههایش میباشد. از تعداد ۹۳۵ انتشاراتی که در سال ۱۵۲۳ به چاپ رسید، تعداد ۳۹۲ عدد آن متعلق به لوتر بود. ترجمهٔ آلمانی او از انجیل، تا زمان مرگش چهارصد بار تجدید چاپ گردید. این موفقیت بزرگ در گرو تسلط ِ لوتر به زبانهای مختلف و شناخت وی از علم کلام در الهیات میباشد که آن نیز زبان آلمانی را در ردیف سهزبان مقدس و مورد احترام، شامل زبان عبری، زبان یونانی، و زبان لاتین قرار داد. دراین راستا لوتر از به کار بردن سبک نوشتار ِ اداری و روش نویسندگان و واعظان زمان خود، کناره گرفت و در نامهای سرگشاده مخصوصأ به مترجمین پیشنهاد میکند که در ساختن جملات و به کاربردن لغات جدید و قابل فهم برای مردان و زنان عامی، دقت لازم را مبذول دارند.
سبک نگارش لوتر و تناسب گفتار و نبشتار وی با درک ِ مردم عادی، مورد اقبال و تأیید همگان قرار گرفت و تأثیری سازنده بر زبان و ادبیات آلمانی جدید نهاد. شایان ذکر است که خدمات لوتر در این زمینه گرچه با فعالیتهای یاکوب گریم همسو ارزیابی شده است لیکن از نظر محتوا و حجم، با آن قابل سنجش نمیباشد. آثار ادبی لوتر علیرغم تنوع و خارقالعاده بودنشان، همیشه تحتالشعاع فعالیتهای مذهبی و در رتبه پائینتری قرار داشتهاست. سبک نثر نویسی لوتر (لاتین و آلمانی) بیشتر تابع شکلهای سنتی مانند رسالات، پند و موعظه، مباحثه و افسانه (ترجمه داستانهای ازوپ بهزبان آلمانی) میباشد. بیش از ۲۵۰۰ نامه و کتاب به نام: گپهای دور میزی (Tischreden / Colloquia Doct) از جمله آثار او میباشد. لوتر خلاق آوازهای کلیسای پرتستان نیز میباشد. وی توجه خود را به مزامیر داود و سرودهای قرون وسطا معطوف و با ترجمه و تغییراتی در نظم آنها، به مذهب جدید اضافه نمود. ارج نهادن لوتر به هنر موسیقی در کلیسای پروتستان و اثبات اهمیت آن از نظر شرعی (برخلاف نظریه مونتسلر - سوینگلی - کالوین)، نقطهٔ عطفی در موسیقی کلیسایی محسوب میگردد که تا به امروز جایگاه خود را حفظ نمودهاست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,754
Posted: 10 Jul 2014 14:07
عقاید مذهبی منتخب از اصلاحات دینی قرن شانزدهم
فرقههایی که این اصلاحات را پدید آوردند کاتولیکهائی بودند که از کلیسای رومی جدا شدند و به فرقههای مختلف تقسیم گردیدند، مانند فرقه لوتری (Lutherien) - فرقه آنگلیکن (Angelican)- فرقه کالونیسم (Calviniste)- فرقه پرسبیترین (Presbyterien) - فرقه کنگرگاسیونیست (Congregationniste) - فرقه متدیست (Methodiste) - فرقه مراو (Morave).
اختلاف اساسی پروتستانها با کاتولیکها را در سهموضوع مهم میتوان خلاصه کرد:
- الف) تعریف ایمان
- ب) خصایص باطنی، عقیده دینی
- ج) آیین و رسوم ظاهری مذهب
- الف) کلیسای کاتولیک، خود را یگانه حافظ و قاضی حقیقتی که در کتاب مقدس مسطور است و توسط سنت حفظ شده و شورای عالی پاپها آنرا تایید کرده، میداند. برعکس، پروتستانها مقیاس ایمان را کتاب مقدس میدانند ولی عقل فردی را معبِر و مفسر آن میشمارند و میگویند در اموری که مربوط به اوامر خدای تعالی و موجب نجات ارواح است' هر کس مسئول خویشتن است.
- ب) در اعتقادات مذهبی بزرگترین اختلاف کاتولیکها و پروتستانها در مسئلهٔ گناه است. کاتولیکها معتقدند که نجات ِ الهی بهوسیله قربانیها و فدیهها شامل حال همهکس خواهد شد و عفو ِ الهی هیچکس را محروم نگذارد ولی پروتستانها و بهخصوص کالوینیستها مسئلهٔ گناهان آدم را اصلی و مقدر دانند و گویند عقیده به عفو و لطف ِ الهی موجب آن شود که آدمی از عذاب دوزخ فرار کند. دیگر اینکه تعداد مراسم، محدود به غسل تعمید و عشای ربانی شدهاست.
- ج) از نظر رسوم و انتظامات دینی' مراجع مذهبی، پاستورها (کشیشان پروتستان) هستند و همه شعبههای پروتستان براساس انتخابات، تنظیم میشوند. کلیساهای پروتستان در ممالک مختلف، مستقل از یکدیگرند. رواج مذهب پروتستان در کشورهای آلمان، شمال دانمارک، سوئد و نروژ، انگلستان، هلند و در ایالات متحدهٔ آمریکا است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,755
Posted: 10 Jul 2014 14:08
یهودستیزی
مارتین لوتر نوشته های زیادی در مورد یهودیان دارد و بعضی کتابهای او مستقیماً در مورد آنان است. لوتر برخورد زیادی با یهودیان در زندگی شخصی خود نداشت و بیشتر دیدگاههای او مربوط به دیدگاههای مذهبی است. او یهودیان را به خاطر رد کردن عیسی مسیح کافر میدانست. در ابتدا او دیدگاههای مثبت تری نسبت به یهودیان داشت. به طور مثال او در سال ۱۵۲۳ نوشته است که عیسی نیز یهودی زاده بود ولیکن این نوشته ها بیشتر به دلیل مسیحی کردن یهودیان بود. بعد از اینکه موفق نشد یهودیان را مسیحی کند نظراتش نسبت به آنان منفی تر شد.
مهمترین اثرات لوتر در مورد یهودیان کتابی به نام "درباره یهودیان و دروغهای آنان" و کتاب دیگری به نام "درباره نام و نسل مقدس مسیح" است. در این کتابها لوتر گفت که یهودیان دیگر قوم برگزیده خدا نیستند و بلکه قوم شیطان هستند. او پیشنهاد کرد که کنیسه ها سوزانده شوند، کتابهای دینی یهودیان نابود شود، خاخامها ممنوعالتدریس شوند و اموال و خانه های آنان غارت شود. به نظر رابرت مایکل جمله مارتین لوتر که در آن گفته بود "ما مقصر هستیم که آنها (یهودیان) را نمیکشیم" تشویق به قتل بود.
بعضی از یهودیان وضعیت بد خود را در آلمان در آن زمان به تقصیر مارتین لوتر میدانستند. به طور مثال جوزل روشیم که تلاش کرد یهودیان ساکسونی را نجات دهد در مورد او گفته است "آن روحانی که نام او مارتین لوتر بود- که خدا او را به جهنم بفرستد- کتابهای بسیار کفرآمیزی نوشت و نوشت که هر کس به یهودیان کمک کند گناه بزرگی مرتکب شده است". جوزل از شهر استراسبورگ خواست که چاپ شدن کتابهای لوتر را ممنوع کند. تاثیر لوتر حتی بعد از مرگ او نیز باقی بود. در بسیاری از ایالتهایی که لوتران شده بودند یهودیان چندین بار اخراج شدند.
کتابهای لوتر در زمان آلمان نازی مجدداً مورد توجه قرار گرفتند. بسیاری از کتابهای ضد یهودی چاپ شده در آلمان نازی دارای اشارات به لوتر بود.
ولیکن بعضی از محققین اعتقاد دارند که آثار لوتر بیشتر جنبه مذهبی و نه نژادی دارد زیرا او معتقد بود که یهودیان میتوانند با مسیحی شدن رستگار شوند.
از سال ۱۹۸۰ کلیساهای لوتران بسیاری از کتابهای مارتین لوتر را حذف کرده و از نوشته های او به خصوص در مورد یهودیان استفاده نمیکنند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,756
Posted: 10 Jul 2014 14:09
آثار منتشرشده لوتر
- نامههای لوتر در ۶۷ جلد، ارلانگن ۱۸۲۶ میلادی
- مجموعهٔ آثار انتقادی لوتر، وایمار ۱۸۸۳ میلادی
- مباحث لوتر بین سالهای ۱۵۳۵ و ۱۵۴۵ میلادی در دانشگاه ویتنبرگ، ۱۸۹۵ میلادی
- آثار منتخب، در یازده جلد
- نوشتارهای منتخب، ۱۹۸۲ میلادی
- اصول اصلاحات، ۱۹۸۳ میلادی
- درباره یهودیان و دروغهای آنان، ۱۹۷۱ میلادی
پایان مارتین لوتر
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,757
Posted: 10 Jul 2014 14:14
درباره یهودیان و دروغهای آنان
درباره یهودیان و دروغهای آنان (به آلمانی: Von den Jüden und jren Lügen) یک مقاله ۶۵۰۰۰ کلمهای است که مارتین لوتر در سال ۱۵۴۳ میلادی نوشته است.
در این مقاله لوتر یهودیان را "مردمی خودفروش، و نه مردمی خدایی، که درباره نژاد خود فخر میفروشند و ختنه میکنند" خوانده است. او همچنین نوشتهاست "آنها سرشار از مدفوع شیطان هستند... که در آن مانند خوک تکان میخورند" و کنیسه آنان یک "زن بدکاره و شیطانی" است. در ده بخش اول مقاله لوتر به مقایسه یهودیت و یهودیان با مسیحیت و مسیحیان میپردازد. بعد از این مقایسه او راهکارهای زیر را برای مسیحیان پیشنهاد میکند:
- ۱- کنیسهها و مدارس یهودی باید نابود شوند و خرابههای آنها از چشم دور شوند.
- ۲- خانههای یهودیان نابود شود و ساکنان آنها مجبور به زندگی در مزرعه شوند.
- ۳- نوشتههای مذهبی آنها نابود شود.
- ۴- خاخامها ممنوعالتدریس شوند و اگر رعایت نکردند اعدام شوند.
- ۵- مسافرت امن در راهها برای یهودیان ممنوع شود.
- ۶- ربا ممنوع شود و تمامی طلا و نقره از دسترس خارج شده و در محلی جدا نگهداری شود.
- ۷- یهودیان به عنوان برده به کار کشاورزی مجبور شوند.
معمولاً نظر اکثر محققان این است که دیدگاههای مارتین لوتر تاثیر زیادی بر آلمان نازی داشتهاست. در زمان تشکیل قوانین نورنبرگ کتاب لوتر بسیار در معرض نمایش قرار میگرفت. ولیکن بعضی دیگر از محققان اعتقاد دارند که تاثیر این مقاله بر مردم آلمان بسیار کمتر از آنچه قبلاً فرض میشد بودهاست و این مقاله در قرنهای ۱۸ و ۱۹ فراموش شده بود.
از سال ۱۹۸۰ کلیساهای لوتران خود را از نوشتههای لوتر در مورد یهودیان جدا کردند. در نوامبر ۱۹۹۸ در ۶۰ سال کریستالناخت کلیسای لوتران باواریا اعلامیهای در تبرا از دیدگاههای مارتین لوتر در مورد یهودیان صادر کرد.
دیدگاههای لوتر در مورد یهودیان دچار تغییر زیادی در طول زندگی وی شد. وی ابتدا نظر بدی نسیت به آنها نداشت و اعتقاد داشت دلیل مقاومت یهودیان در برابر مسیحی شدن تعلیمهای نادرست کلیسای کاتولیک است و اگر مسیحیت واقعی به آنها عرضه شود یهودیان آن را قبول خواهند کرد.
در سال ۱۵۱۹ مارتین لوتر در نوشتهای به طرفداری از یهودیان پرداخت و برخورد مسیحیان با آنها را نادرست دانست. او همچنین در سال ۱۵۲۳ در مقالهای دیگر در مورد اینکه عیسی یهودی زاده بود مطالبی نوشت.
ولیکن در سالهای ۱۵۳۰ لوتر دیدگاه خود را نسبت به یهودیان تغییر داد. در سال ۱۵۳۶ یکی از شاهزادگانی که با لوتر روابط خوبی داشت یهودیان را از قلمرو خود اخراج کرد. به طور کامل مشخص نیست که چه چیزی باعث شد مارتین لوتر دچار تغییر در رویه خود نسبت به یهودیان شود ولیکن ممکن است عدم موفقیت او در مسیحی کردن آنان نقش زیادی در این مساله داشته باشد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,758
Posted: 10 Jul 2014 14:16
پروتستانتیسم
مذهب پروتستان شاخهای از مسیحیت است که مبانی آن نخستین بار توسط مارتین لوتر مطرح شد. پروتستانها امروزه بیشتر در شمال اروپا و آمریکای شمالی سکونت دارند.
واژه انگلیسی پروتستان به معنی معترض و مخالف سرسخت است و این دلیل به پیروان مکتب دینی پروتستانیسم اطلاق میشود که آنها در مقابل شماری از قوانین کلیسای کاتولیک روم ایستادند.
در سال ۱۵۲۹ میلادی، شاهزادهای آلمانی طرفدار دو مکتب کلیسای روم و کلیسای لوتران در دومین جلسه معروف به «Diet of Speyer» گرد هم آمدند. فردیناند شاهزاده اتریش با کمک اکثریت کاتولیک موفق به اجرای طرحی شد که براساس آن هرگونه تغییرات 'دیگر' در قانون اساسی دینی ایالات ممنوع شد. همچنین طبق این طرح تمامی حقوق ملکی و امور عبادی در مناطق پروتستان به کاتولیکها واگذار میشد، درحالی که پروتستانها در ایالات کاتولیک از چنین حقی محروم بودند.
شاهزادههای شش ایالت و چهارده شهر آزاد طرفدار کلیسای لوتران که توان وتو کردن این تصمیم را نداشتند، 'اعتراض نامه' معروف خود را تدوین کردند. آنها در ۱۹ آوریل این اعتراض نامه را به امپراتور چارلز پنجم، برادر فردیناند، تقدیم کردند و با این اقدام لقب برجسته پروتستان را برای خود به ارمغان آوردند که از آن زمان تاکنون بخش عمدهای از عالم مسیحیت را به خود جذب کردهاست. در اوایل قرن ۲۱ حدود شمار پیروان مکتب پروتستانیسم به ۳۵۰ میلیون نفر میرسید.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,759
Posted: 10 Jul 2014 14:19
انشعاب
پروتستانیسم یکی از سه شاخه اصلی مسیحیت است، که ریشه در اصلاحگرایی (رفورمیسم) قرن ۱۶ دارد و پیروان آن از کلیسای کاتولیک روم یا ارتدکس شرقی پیروی نمیکنند. اصلاحگرایی پایه شاخههای متعددی از مذاهب پروتستان بود.
- هواداران مارتین لوتر کلیساهای پروتستان آلمان و اسکاندیناوی را تأسیس کردند؛
- ژان کالون و اصلاحگرایان رادیکالتر نظیر اولریش تسوینگلی یا به انگلیسی اولریش زوینگلی کلیساهای اصلاحگرا را در سویس تأسیس کردند،
- جان ناخ که از شاگردان کالوین بود کلیسایی از این دست رادر اسکاتلند تأسیس کرد.
شاخه مهم دیگری از مکتب دینی پروتستانیسم که کلیسای انگلیس و کلیسای اسقفی نمونه بارز آن هستند، در قرن ۱۶ در انگلستان ظهور کرد. این فرقه اکنون از نظر الهیات و ارکان پرستش بیش از سایر فرق پروتستانیسم به کلیسای کاتولیک روم نزدیک است. اصول اعتقادی فرقههای مذهبی پروتستان به طور قابل توجهی باهم متفاوت است، اما همه آنها بر این تأکید دارند که در توضیح مسایل اعتقادی و دستورات دینی رهنمودهای انجیل در اولویت قرار دارد؛ رحمت الهی از طریق ایمان و نه از طریق اعمال توجیه میشود؛ و همینطور همه مؤمنان در مقام کشیش هستند.
مکتب پروتستان دستور العملهای خود را مستقیماً از کلام خدا استخراج میکند، و در عبادت نیز رابط آنها با خدا، که کمال خشش است، تنها مسیح است؛ در حالی که پیروان کلیسای کاتولیک روم از تعالیم کلیسای خود پیروی میکنند، و در عبادت نیز از طریق توسل به مریم عذرا و قدیسان به راز و نیاز با مسیح میپردازند (در اینجا باید به این نکته توجه داشت که بر اساس تعالیم انجیل مرده چیزی نمیداند و ارتباط با مردگان، از طریق حرف زدن یا رازونیاز با شخص مرده، مکروهاست).
سه اصل اساسی پروتستانیسم از این اصل کلی آزادی اوانجلیکال، و رابطه مستقیم فرد مؤمن با مسیح سرچشمه میگیرد:
- تنها انجیل سرچشمه تعالیم است
- تنها از طریق رحمت مسیح رستگاری حاصل میشود
- همه مؤمنان در مقام کشیش هستند.
منظور از اینکه تنها انجیل سرچشمه تعالیم است، این است که مؤمنان هیچ نیازی به وحی تو الهام اضافی و اصول اعتقادی جدید که مغایر 'کلام مقدس خدا'باشد ندارند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#1,760
Posted: 10 Jul 2014 14:20
جروم
اهل پراگ، متولد ۱۳۶۵ میلادی، که علیه فساد اخلاقی کشیشها جنگید. توماس بیلنی. بیلنی متولد ۱۴۵۹ در نورویچ انگلستان، که یک اصلاحگر نه چندان نامدار انگلیسی است. او از کالج ترینیتی دکترای حقوق گرفت و در سال ۱۵۱۹ به عنوان کشیش فعالیت مدهبی خود را رسماً آغاز کرد. او نیز همانند لوتر بر این باور بود که اعمال نیک به تنهایی کسی رانجات نخواهد داد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.