ارسالها: 23330
#11
Posted: 10 Jan 2014 14:29
عصر برنز در اروپا
عصر برنز در اروپای مرکزی در فرهنگ اونهتیس در ۱۸۰۰ پیش از میلاد تا ۱۶۰۰ پیش از میلاد بود، این فرهنگ خود به زیرشاخههایی تقسیم میشد. در عصر برنز میانی در ۱۶۰۰ تا ۱۲۰۰ پیش از میلاد، فرهنگ تومولوس جایگزین فرهنگ پیشین شد و ویژگی این فرهنگ در به خاکسپاری مردگان بود. در شرق عصر برنز همزمان با فرهنگ ماکو در مجارستان بود که فرهنگ یادشده در آینده جای خود را به فرهنگهای اوتومانی و گیولاوارساند داد.
عصر برنز پایانی همدوره با فرهنگ سفالمیدانی در سالهای ۱۳۰۰ پیش از میلاد تا ۷۰۰ (پیش از میلاد و دارای ویژگی سوزاندن مردهها است. این دربرگیرنده فرهنگ لوزاتیایی در شرق آلمان و لهستان دربازهٔ زمانی ۱۳۰۰ تا ۵۰۰ پیش از میلاد میباشد. این فرهنگ تا عصر آهن پایدار بود. عصر برنز میانی در اروپای مرکزی جای خود را به عصر آهن داد.
در شمال آلمان، دانمارک، سوئد و نروژ در عصر برنز اثرهای برجسته و زیبایی ساخته شدند. برخی زبانشناسان بر این باورند که زبان نیاهندواروپایی در نزدیک ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد در جایی که درآینده نیاکان ژرمنزبانان ساکن شدند پدید آمد.
برای بریتانیا عصر برنز در بازه سالهای ۲۱۰۰ تا ۷۰۰ پیش از میلاد طرح میشود. در این زمان مردمانی از اروپا به این جزیره کوچ کردند. پژوهشهای پیشرفته تازه بر روی پیکرهایی که در نزدیکی استونهنج یافت شدهاند نشان داد که دست کم کوچندگانی از سوئیس کنونی در میان آنها بودهاند. تغییرات رفتاری و فرهنگی میان مردمان سفالجامی با مردمان دوره نوسنگی آشکار است. در ایرلند عصر برنز از نزدیک به ۲۰۰۰ پیش از میلاد آغاز میگردد و آن زمانی است که برنز برای ساخت تبرهای پهنی از گونه بولیبگ ساختهشد. دوره پیش از این دوره را عصر مس میدانند که نشانههای آن ساخت ابزار مسی مانند تبرهای پهن، خنجر، تبرزین و درفش میباشد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#12
Posted: 10 Jan 2014 14:33
اروپای عصر آهن
در اروپای خاوری عصر آهن از آغاز هزاره یکم پیش از زایش مسیح آغاز گشت. در قفقاز و استپ پونتیک عصر آهن با فرهنگهای کوبان و نووچرکسک میان ۹۰۰ تا ۸۰۰ پیش از میلاد آغاز گشت. با کوچ تراکو کیمریها این عصر به فرهنگ هالشتات رسید.
سکاها از سده ۷ (پیش از میلاد) در اوکراین و روسیه کنونی این فرهنگ را گستردند. از سده ۵ تا سده ۳ (پیش از میلاد) ابزار آهنی فراوانی در نزدیکی نیکوپول یافتشدهاست که مینماید اینجا منطقه ویژه آهنگری سکائستان بودهاست. سلتها در سده ۶ (پیش از میلاد) عصر آهن را از فرهنگ هالشتات گرفتند و در اروپای باختری گستردند. لهستان در پایان همین سده و در فرهنگ لوزاتیایی به عصر آهن رسید.
عصر آهن آغازین در اروپای مرکزی با فرهنگ هالشتات میان سالهای ۸۰۰ تا ۴۵۰ (پیش از میلاد) و عصر آهن نو با فرهنگ لاتن در ۴۵۰ پیش از زایش آغاز گشت و تا چیرگی رومیان پایدار ماند.
در ایتالیا عصر آهن همزمان با فرهنگ ویلانووا آغاز و با گشودن واپسین شهر اتروسکنها -ولتزنا- به دست جمهوری روم در ۲۶۵ به پایان رسید.
در میان جزیرهنشینان بریتانیا عصر آهن از سده ۵ (پیش از میلاد) آغاز گشت و با چیرگی رومیان بر بریتانیا در سده ۵ (میلادی) به پایان رسید. ساختارهای پدافندی این دوران گیراست، برای نمونه میتوان به بروخ در شمال اسکاتلند نامبرد.
عصر آهن در اروپای شمالی به دو بخش میشود:عصر آهن پیشارومی و عصر آهن رومی. با دوره کوچ انسانها سمال آلمان و دانمارک به چیرگی فرهنگ یاستورف درآمد. بخش جنوبی اسکاندیناوی هم زیر چیرگی بسیار همانند با آن- عصر آهن گرِگان- بود. درونشد شبهجزیره اسکاندیناوی، فنلاند و استونی به عصر آهن را میان سالهای ۳۰۰۰ پیش از میلاد تا ۱۰۰۰ میلادی میدانند. فلزکاری و سفالگری برای مردمان آن دوران اسکاندیناوی دلیل نگهداری گرما را نیز داشت.
پایان اروپای پیشاتاریخ
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#13
Posted: 11 Jan 2014 19:50
اروپای دوران قدیم
اروپای دوران کلاسیک یا اروپای دوران قدیم یا اروپای عصر باستان، عبارتی است که برای محدودهٔ زمانی طولانی از تاریخ در منطقهٔ مدیترانه شامل تمدنهای یونان باستان و روم باستان، که دنیای یونان و روم نامیده میشود، بهکار میرود. این دورهٔ تاریخی، دوران شکوفایی جوامع یونان و روم و تأثیرگذاری آنها بر سرتاسر اروپا، شمال آفریقا و خاورمیانه بهشمار میرود.
معمولاً آغاز این دوره همزمان با نخستین اشعار ثبتشدهٔ حماسی هومر (سدهٔ ۸ تا ۷ پیش از میلاد) در نظر گرفته میشود. این دوران شامل دوران رشد امپراتوری روم، ظهور مسیحیت و دوران افول امپراتوری روم میشود و تا اواخر عصر باستان (سدههای ۴ تا ۷) ادامه مییابد و با آغاز دوران تاریک (سدههای ۷ تا ۱۱) و قرون وسطی پایان مییابد.
یونان باستان
یونان باستان به تمدنی گفته میشود که متعلق به دورهای از تاریخ یونان است که از دوره باستانی هشتم تا ششم قبل از میلاد مسیح شروع شده و تا عصر کلاسیک به طول انجامید. بلافاصله بعد از این دوران، آغاز اوایل قرون وسطی و امپراتوری روم شرقی بود.
گاهشمار تحولات سیاسی یونان باستان
۱۰۰۰ پیش از میلاد:مردم یونانی زبان در سرزمین اصلی یونان ساکن شدند. این افراد اوّلین منطقهٔ شهری خود را بنیانگذاری نمودند. این کار همزمان (یا پس از) سکونت آریاییان در ایران بود.
۷۷۶ پیش از میلاد:اولین مسابقات المپیک، در شهر المپیا، در جنوب یونان برگزار گردید.
۷۵۰ پیش از میلاد:یونانیها بوجود آوردن مستعمرات را در سرتاسر مدیترانه، آغاز کردند. آنها مستعمراتی روی جزیره سیسیلی و در جنوب ایتالیا، بوجود آورند.
۵۹۴ پیش از میلاد:قانون گذار آتنی، سولون، نخستین قوانین آتن در حوزه سیاست و قضاوت نوشت.
۵۰۷ پیش از میلاد:کلئیستنس دموکراسی آتن را تاسیس کرده و عصر کلاسیک آتن باستان را آغازید.
۴۹۰ پیش از میلاد:داریوش یکم، پادشاه هخامنشی، در پشتیبانی از هیپیاس، حاکم پیشین آتن، سپاهی را روانه یونان میکند. آتنیها در نبرد ماراتون، ارتش مهاجم ایرانیان را شکست میدهند.
۴۸۰ پیش از میلاد:لشکر ایرانیان، به پادشاهی خشایارشا در نبرد ترموپیل، سپاه اسپارت، را در هم میکوبند. و سپس آتن را فتح میکنند. مدتی بعد ناوگان دریایی ایران و آتن در جنگ سالامیس، درگیر میشوند. پس از نیمی از روز درگیری، ناوگان ایران صحنه جنگ را ترک کرده و خشایارشا به ایران بازمیگردد.
۴۷۹ پیش از میلاد:نیروی زمینی ایران به رهبری مردونیه، برای بار دوم آتن را فتح میکند. سپس نیروهای متحد آتن و اسپارت، ایرانیان را محاصره کرده و در جنگ پلاته آنان را شکست میدهند. تاریخنگاران یونانی از این جنگ به عنوان پایان حضور نظامی ایران در یونان یاد میکنند.
۴۲۹ - ۴۶۲ پیش از میلاد:آتن در عصر پریکلس، ژنرال و سیاستمدار یونانی، شکوفا شد. بهترین بخشهای تپه آکروپولیس از جمله معبد بزرگ پارتنون برای ایزدبانو آتنا، در این زمان ساخته شد.
۴۰۴ - ۴۳۱ پیش از میلاد:دو اتحادیه یونان، اتحادیه دلوس به رهبری آتن و اتحادیه پلوپونزی به رهبری اسپارت برای بدست گرفتن کنترل یونان با هم وارد جنگ میشوند. این جنگ موسوم به جنگ پلوپونز مدت ۲۷ سال طول کشیده و با پیروزی قطعی و کامل اسپارت که از پشتیبانی کوروش کوچک، شاهزاده هخامنشی برخوردار بود،به پایان رسید. پایان این جنگ با تخریب دیوارهای آتن و نابودی دموکراسی این شهر همرا بود.
۳۳۸ پیش از میلاد:فیلیپ اهل مقدونیه، پدر اسکندر، در جنگ چایرونی، سراسر یونان را فتح میکند. پیروزی فیلیپ، عصر استقلال مناطق شهری یونان را پایان میدهد. پس از او اسکندر مقدونی، کار پدر را تکرار کرده و یونانیان را مجبور به اطاعت میکند.
۱۸۷ پیش از میلاد:با شکست فیلیپ پنجم مقدونی، رمی ها جای مقدونی ها را در یونان میگیرند.
دستاوردهای فرهنگی دولت ـ شهرهای یونان در طول دوران قدیم (۵۰۰ قبل از میلاد ـ ۵۰۰ میلادی) برای مدت هزار سال جهان غرب را تحت تأثیر قرار داد. دانشمندان یونانی اکتشافاتی در امور طبیعی انجام دادند. فلاسفه یونان نظریاتی در زمینه اداره جوامع به جهان ارائه دادند و هنر و درام یونانی شکوفا شد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#14
Posted: 11 Jan 2014 19:56
زبان یونانی باستان
زبان یونانی باستان زبانی هندواروپایی از شاخهٔ هلنی است که در دوران باستان در خلال سدهٔ نهم قبل از میلاد تا سدهی چهارم میلادی در سرزمین یونان رواج داشتهاست. ادبیات یونانی باستان با هومر آغاز میشود و با نویسندگان شاعران و تاریخنویسان بعدی ادامه مییابد. در دوره رنسانس و پیشرفتهای علمی برای نامگذاری علمی بویژه در حیطه زیستشناسی از زبان یونانی باستان استفاده شد. این زبان به الفبای یونانی باستان نوشته میشد.
زبان یونانی باستان به علت برخورداری از ادبیات غنی هنوز دوستداران فراوانی دارد. عده زیادی از مردم جهان مایل هستند آثار ارزشمند هومر، سوفکلس و آیسخولوس را به زبانی که این ادبیات در آن پدید آمده، مطالعه کنند. علاوه بر آن، هنوز از گنجینهٔ لغات این زبان برای واژهسازی علمی و فلسفی استفاده میشود.
الفبا
Α α : آلفا
Β β : بتا
Γ γ : گاما
Δ δ : دلتا
Ε ε : اپسیلن
Ζ ζ : زتا
Η η : اتا
Θ θ : تتا
Ι ι : یوتا
Κ κ : کاپا
Λ λ : لامبدا
Μ μ : موو
Ν ν : نوو
Ξ ξ : کی سی
Ο ο : اُمیکرون
Π π : پی
Ρ ρ : رو
Σ σ/ς : سیگما
Τ τ : تاو
Υ υ : آپسیلن
Φ φ : فی
Χ χ : خی
Ψ ψ : سای
Ω ω : اُمگا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#15
Posted: 11 Jan 2014 20:18
اساطیر یونانی
اسطورههای یونان مجموعهای از اساطیر به صورت حکایات و روایات در باره خدایان و قهرمانان مورد توجه در یونان باستان است. کهنترین منبع ادبی این اسطورهها آثار هومر و هزیود است. در بسیاری از آثار هنری و صنایع دستی به جا مانده از یونان باستان اشاره به این اسطورهها دیده میشود.
منبع شناسی
اصلی ترین منابعی که اسطورههای یونانی را معرفی میکنند، عبارتند از:
یک: ایلیاد و اودیسه کهنترین آثار ادبیات یونان هر دو اثر هومر و شاید اودیسه دیرگاهی بعد از ایلیاد تنظیم شده است. ایلیاد و اودیسه هر دو گویای سازمان اجتماعی کهنتری است که نخست در آسیای کوچک به اجرا در میآید و الگوی نهایی آن از حدود ۸۰۰ ق. م شکل میگیرد و شکل نهائی آن به هنگام فرمانروائی پیسیستراتوس بر آتن پدیدار میشود.
دو: کارها و روزها اثر هزیود که با برادر خویش برای مردهریگ پدر ستیز داشتند. پدر هزیود از آسیای کوچک بازگشته و در بئوشیه، جایگاه شعر حماسی، اسکان یافته بود. اشعار اسطورهای نسبنامهٔ خدایان یا تئوگونی را از هزیود میدانند، امّا به نظر میرسد که این اثر از کارهای یکی از اعقاب وی و کسی است که از اشعار هزیود متأثر بوده و در آغاز سده ششم ق. م این اثر را پرداخت کرده است.
سه: قصاید پیروزی اثر پیندار درباره قهرمانان المپیک و بزرگترین مجموعه شعرغنائی دارای محتوای اسطورهای است. پیندار در نیمه سده پنجم قبل از میلاد گردآورنده آثار هومر و شاعران کهنتر و شاعری است که اسطورههای پیشین را با اصول اخلاقی مورد قبول خویش همساز میسازد. شعر و گزارشهای معاصر جوانترِ وی باخیلد در بردارنده قصاید مشابهی است که با روایات اسطورهای غنی شده است.
چهار: آثار تراژدینویسان سده پنجم قبل از میلاد از قبیل آثار آیسخولوس، سوفوکلس و اوریپیدس متأثر از مآخذ پیشین و آن چه پیندار نیز از آن متأثرشده و بیانگر نگرش آنان درباره سرشت خدایان و جهان بود. برخی از این روایتها همراه اسطوره سببشناسی و بیانگر مراسم آیینی خاصی است در آثار این شاعران بسیاری از اسطورهها تلخیص و در بیان نگرش آنان به کار رفته است.
پنج: تنظیم اساطیر به شکل شجرهنامه از آغاز سده ششم ق. م و از آسیای کوچک آغاز شد و این کار توسط فرهیختگان اسکندریه رواج یافت. در این مسیر با فتح مصر به دست اسکندر مقدونی فاتحان در سرزمین بیگانه از خاستگاههای خود سخن میگویند و این کاربا تقلید آثار تمثیلی اَپولونیوس رودیوس و کالیماخوس انجام میگیرد و این کاربرد تمثیلی اسطوره که با کار شاعران رومی و بعدها شاعران اروپائی عصر رنسانس پیوند مییابد موجب حفظ اساطیر یونان و روایتهایی است که ممکن بود فراموش شوند.
شش: کتاب ادیبانهٔ راهنمایِ یونان اثر پائوزانیاس که در ۱۷۰ میلادی نوشته شد. پائوزانیاس در این کتاب از تاریخ اسطورهای سرزمینهایی که دیده است سخن میگوید و مطالب کتاب خود را از مطالعات جغرافیائی آتنی و اسکندریه میگیرد و این کتاب دربردارنده مراسم محلی و اسطورههایی است که با باورهای مردمی همراه است.
هفت: شجرهنامهٔ اسطورهای آپولودوروس در همین زمان تنها کتاب کاملی است که اطلاعات اسطورهای ما را کامل میکند و با این همه برخی از این روایتها متأثر از آثار تراژدیک و روایات اسکندریه و استناد بدانها با تردید انجام گیرد. ترجمههای جدید مربوط به اساطیر یونان را نیز نباید نادیده گرفت و در این زمینه میتوان از ترجمهٔ خوب ایلیاد از لانگ، لیف، و مایرس و ترجمه اودیسه از بوچر و لانگ نام برد. ترجمه همراه با تفسیر کتاب آپولودوروس توسط سِرچیمز فریزر برای کتابخانه لوئب نیز از این دست است. نظریههای فریزر در کتاب شاخهٔ زرین امروزه کاربرد چندانی ندارد امّا این اثر هنوز هم دربردارنده اطلاعات زیادی در زمینه اساطیر است. در زبان انگلیسی فرهنگ مدونی درباره اساطیر یونان وجود ندارد و کتاب قدیمی سه جلدی فرهنگ اساطیر یونان و روم ویرایش ویلیام اسمیت در ۱۸۷۶ هنوز هم جامعتر از کتاب مختصر و مفید اچ. جی رُز درباره اساطیر یونان است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#16
Posted: 11 Jan 2014 20:20
ایزدان و پهلوانان اساطیر یونان باستان
دوازده ایزد المپنشین
آپولو
آتنا
آرتمیس
آرس· آفرودیته
پوزئیدون
دمتر
زئوس
هرا
هرمس
هستیا
هفائستوس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#17
Posted: 11 Jan 2014 20:22
ایزدان نخستین
اربوس
اروس
اورانوس
پونتوس
تارتاروس
خائوس
گایا
مویرای
نوکس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#18
Posted: 11 Jan 2014 20:26
دیگر ایزدان
اطلس
پرسفون
پرومتئوس
دیونیسوس
ستو
سلنه
فبوس
لتو
مایا
هادس
هارمونیا
هبه
هلیوس
هیگیهیا
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#19
Posted: 11 Jan 2014 20:28
تیتانها
اکئانوس
تئا
تتیس
تمیس
رئا
فوبه
کئوس
کرونوس
کریوس
نیمازینی
هیپریون
یاپتوس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#20
Posted: 11 Jan 2014 20:30
گروهها
آرگونوتها
آمازونها
الهههای انتقام
بورئاس
ساتیر
سانتور
سیکلوپها
سیرنها
گیگانتها
میوزها
مویرای
نیمف
هارپیها
هکاتونکایر
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.