ارسالها: 23330
#251
Posted: 15 Apr 2014 17:43
عکاسی
عکاس آرا گولر
عکاس آرا گولر یکی از مشهورترین عکاسان خبرنگار از تبار ارمنی است که لقب وی " چشم استانبول " یا عکاس استانبول است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#252
Posted: 15 Apr 2014 17:46
ادبیات
شعرا، نویسندگان، داستان نویسان و مقاله نویسان و منتقدان ادبی ارمنی نقش بسیار مهمی را بویژه در صحنهٔ ادبی دیاسپورای ارمنی با کیفیت آثار خود در ارمنستان غربی ایفا میکنند.
- روبرت هادجیان رئیس کل روزنامه مارمارا در استانبول یک چهره اساسی و موثر در عرصهٔ انتقاد ادبی باقی میماند.
- زاره یالدیچیان که بیشتر با نام مستعارش زاهراد شناخته میشود یک شاعر معروف ارمنستان غربی بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#253
Posted: 15 Apr 2014 17:48
رسانههای گروهی
استانبول جایگاه تعدادی از نشریات بانفوذ و کهنه کار ارمنی بوده است که هم اکنون برجسته ترین آنها از میان رفته است. روزنامههایی نظیر (آرولک – بوزانتیون- سورهانداک - منظومه افکار - ورچین لور) و در خارج از استانبول نشریات روزانهای چون (آرشالویس - داشینک وان) نام برد.
در حال حاضر استانبول دارای دو نشریه به زبان ارمنی است که نام یکی ژامامناک به معنی (زمان) است که در ۱۹۰۸ تاسیس شد و دیگری مارمارا است همچینین این شهر حافظ یک سنت زندهٔ ارمنی – ترکی است که جزء لاینفکی از زبان ارمنی غربی و ادبیات ارمنی است.
ژاماناک یک روزنامه قدیمی منتشر شده در استانبول است این روزنامه در سال ۱۹۰۸ از سوی میساک کوچونیان تاسیس شده و یک تاسیس خانوادگی بوده است که از شروع تاسیس آن مالکیتش به خانوادهٔ کوچونیان رسیده است. بعد از میساک این روزنامه به سارکیس کوچونیان و از سال ۱۹۹۲ به آرا کوچونیان منتقل شد.
مارمارا هم روزنامهای است که از ۱۹۴۰ در استانبول منتشر میشود که از سوی روزنامه نگار ارمنی سورن شاملیان منتشر شد و از سال ۱۹۶۷ روبرت هادلر عهده دار انتشار آن شد. مارمارا هفتهای شش روز به جز یک شنبهها منتشر میشود.
آگوس ( به معنی زمین یا مزرعه شخم زده ) هفته نامه دو زبانه ارمنی و ترکی منتشر شده در استانبول است که در پنجم آوریل ۱۹۹۶ منتشر شد و امروزه تیراژ آن ۵۰۰۰ نسخه است. در کنار بخش ارمنی و ترکی، این روزنامه دارای بخش آنلاین انگلیسی نیز میباشد. از ابتدای تاسیس، هرانت دینک تا زمان قتلش در بیرون از اداره در استانبول در ژانویه ۲۰۰۷، مدیر مسئول آن بود
لرابر یک نشریه ادواری چند زبانه ترکی و ارمنی وانگلیسی است و ارگان رسمی پارتیارک نشین ارمنی استانبول است.
سایر عناوین نشریات ارمنی شامل سورپ پرگیچ که مجله بیمارستان ارمنی سورپ پرگیچ (نجات دهندهٔ مقدس) است و نیز (کولیس - شوقاگا - نورسان) ومجله فکاهی ژبید به معنی (لبخند) میباشد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#254
Posted: 15 Apr 2014 17:55
ارامنهٔ مشهور ترکیه
ژاکلین چارکی مدزو سوپرانو
آرتو هاروتون دالگا خواننده
آرا گولر عکاس خبرنگار
سامی هازینزز بازیگر
ژاک ایهمالیان نقاش
آنی ایپِکایا بازیگر زن
جم کاراجا (از سوی مادر ارمنی است) آهنگساز راک
زاهراد شاعر
اودی هراند کنکولیان بازیگر
یاشار کورت خواننده راک
گارو مافیان آهنگساز
آدیل ناسیت بازیگر زن (از طرف مادر ارمنی است)
تورگوت اوزاتای هنرپیشه
سلیم نسیت اوزکان هنرپیشه (از طرف مادر ارمنی است)
کنان پارس هنرپیشه
روحی سو موسیقی فولکلوریک
آنتا توروس بازیگر زن
سنک تاشکن آهنگساز
نوبار ترزیان هنرپیشه
اننو تونچ آهنگساز
آرتو تونج بویاجیان آهنگساز
سارکیس زابونیان بازیگر
ماسیس آرام گوزبک آهنگساز و بازیگر
نورهای ناکیس فوتبالیست
گاربیس ایستانبول اوقلو بازیگر تیم ملی فوتبال ترکیه
گاربیس زاکاریان قهرمان سبک وزن بوکس اروپا و ترکیه
آرات دینک پسر هراند دینک ناشر روزنامه آگوس
هرانت دینک ناشر قبلی هفته نامه آگوس
وارتان ایهمالیان نویسنده
اتین ماهچوپیان نویسنده، ناشر و رئیس آگوس
مگردیچ مارگوسیان نویسنده
سوان نشانیان نویسنده
هاگوب اینسیان صاحب رستوران معروف کور هاگوپ
برچ تورکر کرستسیان مدیر بانک و سیاست مدار
آلکس ارویزگاتلیان یک موسس موفق شرکت
آرام آندونیان خبرنگار
آرپیار آرپیاریان نویسنده
گریگور بالاکیان اسقف
هاگوپ بارونیان نویسنده و هجونویس
نازارت داقاواریان دکتر
وارازدات کازانجیان جراح برجسته
اِروخان نویسنده
هاگوپ کازازریان پاشا وزیر دارایی
دیران کلکیان روزنامه نگار و پروفسور
کومیتاس وارداپت آهنگساز
مگردیچ خریمیان رهبر مذهبلی و نویسنده
مخیتار محقق و الهی دان
یرواند اُدیان نویسنده و هجونویس
وارتان پاشا سیاست مدار و نویسنده
گارگین باسترماجیان فعال سیاسی
آرمن گارو فعال سیاسی
روبن سواک نویسنده
لوون شانت نویسنده و نمایشنامه نویس
سیامانتو نویسنده
بابکن سیونی فعال سیاسی
بدروس توریان شاعر
دانیل واروژان شاعر
روبن زارتاریان نویسنده و ناشر
گریگور زهراب سیاست مدار و نویسنده
پایان ارمنیهای ترکیه
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#255
Posted: 15 Apr 2014 20:09
ارمنیهای سوریه
ارامنه سوریه شهروندان سوری با اصلیت کاملاً یا نیمه ارمنی هستند. سوریه و فضای اطراف آن اغلب به عنوان پناهگاهی برای ارامنهای که از جنگها و آزار و اذیتها نظیر نسل کشی ارامنه فرار کردهاند عمل نموده است.
بر طبق آمار نهادهای جماعت ارمنیان پراکنده تخمین زده میشود که در سوریه ۱۵۰۰۰۰ ارمنی وجود دارد که اکثرشان در آلپو زندگی میکنند اما در حقیقت، جمعیت ارامنه در سوریه در طی سالهای پایانی قرن بیستم کاهش یافته و روی هم امروزه به ۱۰۰۰۰۰ نفر رسیده است. شهرستان کسب همچنان در سوریه، دارای اکثریت ارامنه است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#256
Posted: 15 Apr 2014 20:11
یکی از محلههای قدیمی ارامنه در شهر جدیده اوایل قرن هفدهم
یکی از محلههای قدیمی ارامنه در شهر جدیده اوایل قرن هفدهم
ارمنستان تحت فرمان تیگران بزرگ، سوریه را تحت سلطه خود در آورده و آنتیوک (انطاکیه) را به عنوان یکی از چهار پایتخت امپراتوری ارامنه انتخاب نمود. در طی روزگار باستان حضور ارامنه در شمال سوریه تا حدی وجود داشت اما این حضور، چندان قابل توجه نبود.
در سال ۳۰۱ میلادی، مسیحیت به پاس خدمات گریگور روشنگر، مذهب رسمی ارمنستان گشت. از این زمان به بعد تجار و مسافرین ارمنی مرتباً" به آنتیوک که یکی از قدیمی ترین محلههای تعلیم و تربیت مسیحی بود و دارای روابط نزدیکی حتی با مسیحیان رها و نصیبین که همه آنها در سوریه بزرگتر بودند و مسیحیت در زمان رسولان در آنها رشد کرد رفت آمد مینمودند.
وقتی ترکان سلجوقی، ارمنستان را از حکام قبلی بیزانسی آن فتح نمودند موجی از ارامنه به منظور یافتن مکان ثابت و پایداری برای زندگی، وطن خود را ترک نمودند. اکثر ارامنه در پادشاهی ارمنی کیلیکیه اقامت گزیدند ولی برخی هم سوریه شمالی را برگزیدند و شهرها و محلههایی نظیر آنتیوک، حلب، آینتاب (غازی عینتاب) و غیره را بوجود آوردند.
در طی جنگهای صلیبی، پادشاهی ارمنی کیلیکیه بیشتر طرف مهاجمین اروپایی را گرفت تا حکام عمدتاً ترک سوریه. پیش از محاصرهٔ آنتیوک، اکثر ارامنه به زور از آنتیوک به دست یاقی-سیان حاکم ترک آن شهر اخراج شدند.
جمعیت ارمنی سوریه و نواحی اطراف آن عمدتاً بعد از تسخیر این کشور توسط مغولها، تاتارها و بر اثر کشتارها توسط این حکومتها کاهش یافت.
در طی حکومت امپراتوری عثمانی، محله بسیار کوچکی از ارامنه در شمال سوریه به علت نزاعهای پیشین وجود داشت. در اورفا (شانلیاورفه) شهری که اغلب در سوریه بزرگتر در نظر گرفته میشود جامعه بزرگی ایجاد شد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#257
Posted: 15 Apr 2014 20:12
ارمنیهای سوریه در قرن بیستم و زمان حال
با وجود اینکه ارامنه در سوریه دارای تاریخی طولانی هستند اما اکثرشان بعد از نسل کشی ارامنه به آنجا آمدند. از حیطههای اصلی کشتار ارامنه در صحرای دیرالزور بود. اعراب محلی در پناه دادن ارامنهای که مورد جفا قرار گرفته بودند مردد بودند. در طی اوج گیری ناسیونالیسم عرب، هزاران نفر از ارامنه، این کشور را به مقصد آمریکا، کانادا و استرالیا ترک نمودند.
اکثر ارامنه در حلب که جامعه کوچکتری در درون شهر دمشق است زندگی میکنند. ارامنه حتی محله خود را به نام حی الارمن یعنی محله ارمنیها دارا میباشند.
ارامنه همچنین در استان لاذقیه و در کسب در شمال غربی که شهرستانی عمدتاً ارمنی است و همچنین در حسکه و قامشلی زندگی میکنند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#258
Posted: 15 Apr 2014 20:14
دیرالزور و نسل کشی ارامنه
بنای یادبود نسل کشی ارامنه در دیرالزور
در ۱۹۱۵ منطقه دیرالزور که عمدتاً صحرا است مقصد نهایی ارامنه در طی نسل کشی ارامنه و قتل گاه آنان شد. مجموعه یادبودی به یاد این فاجعه در شهر افتتاح شده است که از سوی سارکیس بالمانو کیان طراحی و رسماً در ۱۹۹۰ با حضور جاثلیق آستان قدس کیلیکیه افتتاح شد.
این مجموعه استخوانها و بقایای مربوط به قربانیان در دیرالزور را نیز شامل میشود و مقصدی زیارتی برای ارامنهای است که از مردگان خود دارای خاطره هستند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#259
Posted: 15 Apr 2014 20:16
مذهب
وقتی که مسیحیت در سال ۳۰۱ میلادی مذهب رسمی دولت و مردم ارمنستان شد حلب به مرکز مهمی برای زوار ارمنی بر سر راه بیت المقدس تبدیل گشت ولی هنوز یک جامعه قابل ملاحظه سازمان یافتهای در این شهر ایجاد نکرده بودند.
حضور ارامنه در شهر حلب هنگامی توسعه یافت که در طی پادشاهی ارمنی کیلیکیه در قرن دوازدهم تعداد قابل توجهی از خانوادهها و تجار ارمنی در این شهر، ساکن شده و به ایجاد تجارت، اقامت گاهها، مدارس، کلیساها و حوزه اسقفی خود پرداختند.
نام کلیسای ارمنی چهل شهید در حلب برای اولین بار در سال ۱۴۷۶ ذکر شده است. در سال ۱۶۲۴ در نتیجه رشد فزاینده جمعیت ارمنی ساکن و زوار ارمنی، حوزه اسقفی شروع به ساخت محلهای نزدیک کلیسا نمود که نام اصلیش تا به امروز هوکدون (خانه روحانی) است. این محل به عنوان اقامتگاهی برای زوار ارمنی بر سر راه بیت المقدس عمل مینمود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#260
Posted: 15 Apr 2014 20:19
آموزش و پرورش
مدرسه گرتاسیراتس (دانش دوستان)
در میان جامعه ارمنی در سوریه، آموزش و پرورش ارمنی در حفظ زبان و ملی گرایی ارمنی بسیار حائز اهمیت است. حلب به عنوان کانون اصلی ازدحام ارامنه در سوریه، مرکز مدارس با سابقه و موسسات فرهنگی ارامنه است. دانش آموزان ارمنی که از مدارس ارمنی فارغ التحصیل میشوند میتوانند بعد از گذراندن امتحان رسمی یا امتحان لیسانس دبیرستان فوراً وارد نظام دانشگاهی سوریه شوند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.