ارسالها: 23330
#261
Posted: 15 Apr 2014 20:23
رسانههای گروهی
سوریه دارای سابقهای ثروتمند در زمینه رسانهها و تالیفات ارمنی است. بسیاری از روزنامههای مشهور ارمنی اکنون دیگر نیستند. از این میان میتوان به روزنامههای دزاین به معنی صدای ارمنی (۱۹۱۹ – ۱۹۱۸) روزنامهای که هر دو روز منتشر میشد به نام داراگیر] (۱۹۱۹ – ۱۹۱۸) و روزنامه یپراد را میتوان نام برد.
حوزه اسقفی حلب هم در این زمینه دارای تالیفات و انتشاراتی بوده است که این نمونهها را میتوان نام برد سوریاکان سورانداک (۱۹۱۹–۱۹۲۲) سوریاکان مامول یپراد سوریه و آرِوِلک که این آخری دارای سالنامه هم بوده و از سال ۱۹۵۶ ضمیمه جوانان آن به نام واهاکن] و از سال ۱۹۵۷ ضمیمه ورزشی آن به نام آرولک مارزاشخاره منتشر شده است.
از ماهنامهها هم میتوان از ماهنامه نائیری که از سوی آندرانیک زاروکیان منتشر میشد و ماهنامه جوانان بوراستان نام برد.
سالنامهها هم شامل سوریاهای دارتسویتس (۱۹۲۴–۱۹۲۶) داتِو (۱۹۲۵–۱۹۳۰) سوریاکان آلبوم (۱۹۲۷–۱۹۲۹) دارون (۱۹۴۹)های دارِگیرک (۱۹۵۶) و گقارت (۱۹۷۵) میباشند.
انتشارات کنونی شامل اوشاکان[۵۹] که از سال ۱۹۷۸ شروع به انتشار کرده و از سال ۱۹۹۱ به نام گاندزاسارتغییر نام یافت و در حال حاضر به صورت هفتگی انتشار یافته و ارگان رسمی حوزه اسقفی سیلیسیه است.
ناشرین سوری سهم عمدهای در ادبیات و تحقیقات آکادمیک ارمنی به زبان عربی داشتهاند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#262
Posted: 15 Apr 2014 20:25
ارامنهٔ مشهور سوریه
روجر آلتونیان (پزشک و داروساز که با استفاده از کرومولین سدیم توانست به عنوان یک درمان برای پیشگیری بیماری آسم اختراع نماید)
لوون تر-پتروسیان
سرکیس آسادوریان (عضو سابق پارلمان کانادا)
وارطان اوسکانیان (وزیر امور خارجه ارمنستان بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸)
گارو کاهکجیان (فرمانده نظامی ارمنستان در جنگ قره باغ)
یاکوبو هاروتیان (افسر مکزیکی تبار ارمنی که در انقلاب مکزیک شرکت کرد)
ساموئل یقیایان (اولین ارمنی مهاجر که توانسته قاضی فدرال ایالات متحده آمریکا شود)
آرام تیگران (خواننده معروف ارمنی در میان کردهای ترکیه و عراق)
پول باغدادلیان (خواننده معروف ارمنی در سراسر جهان)
آبراهام روسو (خواننده معروف ارمنی در روسیه دارنده چندین جایزه بینالمللی)
گئورک ماردکیان (مربی فوتبال و یکی از بهترین فوتبالیستهای سوریه در بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰)
ماردیک ماردکیان (عضو فعلی تیم ملی فوتبال سوریه پسر گئورک ماردکیان)
پایان ارمنیهای سوریه
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#263
Posted: 15 Apr 2014 20:28
ارمنیهای گرجستان
ارامنه گرجستان اقلیت قومی ساکن در گرجستان هستند. که به (ارمنی Վիրահայեր به لاتین Virahayer)، آنها گروه اقلیتی بزرگ در گرجستان با ۵٪ جمعیت میباشند.
جمعیت ارمنی عمدتاً در تفلیس، و ناحیه سامتسخه-جاواختی که مرز جنوبی با ارمنستان را تشکیل میدهد ساکن هستند. آمار رسمی گرجی ارامنه جاواخک را ۵۴٪ جمعیت این منطقه اعلام نموده است. در آبخازیا نیز ارامنه دومین گروه بزرگ قومی بعد از گرجیها را تشکیل میدهند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#264
Posted: 15 Apr 2014 20:28
تاریخ
در قرون هجدهم و نوزدهم، تجار ثروتمند ارمنی از قبیل جواهر فروشان مشهور و کارخانه داران نفتی، سرمایه گذاری کلانی در تجارت گرجستان نموده و به ساخت مراکز فرهنگی و مدارس کمک نمودند. تعداد ارامنه به طور تصاعدی افزایش یافت به گونهای که تفلیس پایتخت این کشور برای ارامنهای که از خارج به گرجستان آمده بودند برای ارامنه شرقی یا آرولاهایر در اوائل قرن نوزدهم تبدیل به یک مرکز واقعی شد چنانکه استانبول نیز مرکز فرهنگی ارامنه غربی یا آرومداهایر شده بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#265
Posted: 15 Apr 2014 20:30
معماری
خانه ملیک آزاریانتس در تفلیس
ارامنه آثار معماری با ارزشی در گرجستان از خود باقی گذاشتند و تفلیس دارای آثار ارزشمندی از معماری است که توسط ارامنه برجسته در قرون گذشته ساخته شدهاند. تعدادی عمارات که توسط ارامنه بانفوذ ساخته شدهاند و برخی از بناهای جذاب تاریخی را در بر میگیرند در تفلیس وجود دارند.
خانه ملیک آزاریانتس در تفلیس
برای نمونه میتوان خانه زیبای ملیک آزاریانتس در تفلیس در خیابان اصلی موسوم به خیابان روستاولی را نام برد.
گنبدهای کلیساهای ارمنی در تمامی قسمتهای شهر قابل رویت هستند ولی ناقوسهایشان چندین سال است که بی صدا ماندهاند. در آغاز قرن بیستم سی کلیسای ارمنی در تفلیس وجود داشت.
کلیسای ارمنی نوراشن که یک بنای معماری از سال ۱۷۰۱ بوده نابود شده است. دیوارهای نوراشن که به معنی ساختمان جدید بود از سوی نقاش هوناتان هوناتانیان که نقاش ایراکلی دوم پادشاه گرجی بود تزئین شد اما هم اکنون روبه پوسیدگی و تباهی نهاده است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#266
Posted: 15 Apr 2014 20:36
جنگ ارمنستان و گرجستان ۱۹۱۸
این جنگ یک جنگ مرزی در ۱۹۱۸ بین حزب دموکراتیک گرجستان و حزب دموکراتیک ارمنستان بر سر قسمتهایی از استانهای مورد اختلاف استان لوری، جاواخک و مارنئولی که از لحاظ تاریخی سرزمینهای دو فرهنگی ارمنی و گرجی محسوب میشدند، اما عمدتاً در قرن نوزدهم از سوی ارامنه و آذریها پر شده بودند رخ داد.
در پایان جنگ جهانی اول تعدادی از این سرزمینها از سوی عثمانی اشغال شدند وقتی آنها آن جا را ترک کردند هم ارامنه و هم گرجیها مدعی کنترل آنها شدند. این خصومتها ادامه داشت تا اینکه معاهده آتش بس بریتانیایی امضا شد که به موجب آن قسمت مورد اختلاف مارنئولی تحت اداره مشترک ارمنی و گرجی درآمد و این وضعیت تا تاسیس حکومت شوروی در ارمنستان در سال ۱۹۲۰ ادامه یافت
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#267
Posted: 15 Apr 2014 20:40
ارامنه در گرجستان شوروی
بعد از تاسیس جمهوری سوسیالیستی گرجستان شوروی و با وجود تاسیس جمهوری سوسیالیستی ارمنستان شوروی، اکثر ارامنه تصمیم به ماندن و بهره مندی از کامیابیهای معقول زندگی به غیر از آزادیهای مذهبی را نمودند. چنانکه دولت کمونیست فعالانه اکثر کلیساهای ارمنی و بناهای فرهنگی را ملی اعلام کرد و آزادیهای مذهبی جمعیت ارامنه متوقف شدند.
در نتیجه این اقدام دهها کلیسا بسته شدند و تنها دو کلیسا به فعالیت خود ادامه دادند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#268
Posted: 15 Apr 2014 20:41
ارامنه در جمهوری گرجستان
ارامنه از تاسیس جمهوری گرجستان به امید شرایط زندگی بهتر بعد از فروپاشی حکومت شوروی استقبال نمودند. ولی وضعیت اقتصادی و بویژه اجتماعی برای ارامنه گرجستان مطلوب نبود.
یکی از بزرگ ترین مشکلات عدم امکان ارامنه گرجستان در استفاده از زبان خود در زندگی عمومی میباشد. سیاستهای کنونی زبانی دولت بسیار خشن است و متهم به براندازی حقوق سابق اقلیتها و استفاده از ارامنه و روسها از زبانشان و کلاً محدود کننده دسترسی آنها به مشاغل و آموزش و پرورش میباشد.
روبرت کوچاریان اصرار به یادگیری زبان گرجی از سوی ارامنه گرجستان کرده است زیرا برای ورود در جامعه گرجی اساسی است.
او اعتقاد داشت که:
ارامنه این منطقه از گرجستان باید به فکر یادگیری زبان گرجی باشند به عوض اینکه فکر کنند که چگونه بتوانند زبان ارمنی را جایگزین آن کنند. بدون دانستن زبان گرجی، ارامنه در گرجستان مشاغل دولتی مهم و بزرگی نخواهند یافت و نمیتوانند کسب و کار موفقیت آمیزی داشته باشند.
تفلیس تنها سه مدرسه و دو کلیسای فعال ویژه ارمنیان دارد.
بزرگترین مشکل ارامنه در گرجستان مشکل جذب و ترکیب است. آنها میگویند که بهترین شانس برای موفقیت در گرجستان تغییر پسوند نام خانوادگیشان از یان به " شویلی" " دزه " یا " آنی " است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#269
Posted: 15 Apr 2014 20:43
ارامنه در تفلیس
پناهندگان ارمنی از ترکیه در حال پنبه زنی در شهر تفلیس سال ۱۹۲۰.
تاریخ ارامنه و چگونگی پراکندگی آنها در تفلیس بسیار مهم است. بعد از فتح این منطقه توسط روسها ارامنهای که از آذار و اذیت امپراطوری عثمانی به این منطقه فرار کرده بودند باعث جهش در جمعیت ارمنی این منطقه شدند، به گونهای که جمعیت آنها به ۴۰٪ کل جمعیت شهر رسید تعدادی از شهرداران و طبقه تجار ارمنی بوده و قسمت عمده قدیمی شهر از سوی ارامنه ساخته شد تا همین اواخر در همسایگی آولابار و ناحیه عرض رودخانه به شدت از ارامنه پر شده بود اما این آمار در دو دهه اخیر تغییر عمدهای کرده است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#270
Posted: 15 Apr 2014 20:44
ستیز در تخریب و تخصیص کلیساهای ارامنه
از میان ۲۹ کلیسای ارمنی در آغاز قرن بیستم تنها دو تا از آنها مشغول به کارند یکی کلیسای گئورگ مقدس در بخش قدیمی ارمنی نشین شهر و دیگری کلیسای اجمیادزین در آولابار (که یک منطقه گرجی است) بقیه آنها یا نابود شده و یا تبدیل به کلیساهای گرجی شدهاند در شانزده نوامبر ۲۰۰۸ بر اساس مباحثات کشیش گرجی کاوشهای سازمان یافتهای در اطراف کلیسای ارمنی نوراشن صورت گرفت که در طی آن سنگ قبرهای پیشینیان هنر ارمنی که در حیاط کلیسا دفن شده بودند برداشته شدند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.