ارسالها: 23330
#331
Posted: 17 Apr 2014 14:27
دوران روزنامهنگاری
ملکم خان نخستین شماره روزنامه قانون را در اول رجب سال ۱۳۰۷ هجری قمری منتشر کرد. از این روزنامه امروز ۴۱ شماره به جا ماندهاست. ملکم خود میگفت که چهل پنجاه شماره منتشر کردهاست. ملکم در این روزنامه به نظام حکومتی قاجار با لحنی تند انتقاداتی وارد میکرد. این نظام را استبدادی میدانست و معتقد بود باید سیستم حکومتی تغییر کند. به همین دلیل انتشار این روزنامه با محدودیتهایی از سوی دولت وقت مواجه بود. بیشتر خوانندگان قانون از فارغالتحصیلان و محصلان دارالفنون بودند.
چند شماره از قانون با همکاری کسانی در کنار ملکم نوشته شدهاست از جملهٔ این کسان سید جمالالدین اسدآبادیاست. روزنامه قانون با وجود مخالفت حکومت به دست خوانندگان میرسید. برای برخی به صورت مستقیم و به نشانی خودشان ارسال میشد و برای پیروان ملکم و افراد فراموشخانه به صورت محرمانه فرستاده میشد.
انتشار قانون هشت سال طول کشید و انتشار این روزنامه نشانگر چهره روشنفکری آزادیخواه و هوادار حکومت قانون وی است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#332
Posted: 17 Apr 2014 14:28
نثر فارسی
ملکم در گزینش واژگان و یکپارچگی عبارات و درستی سخن دقت بسیار میکرد و به این ترتیب نثرش در عین سادگی و روانی از فصاحت و بلاغت و حسن انشا بی بهره نبود. در نثر ملکم و پس از او جملات بسیار کوتاهتر شدهاند. فاصله میان فعل و فاعل بسیار کم شدهاست. از جملات متعدد وابسته و معترضه و تلمیحات به آیات و احادیث در نثر ملکم خبری نیست. سجع و صنایع صوری نیز در نثر او دیده نمیشود. و جالبتر از همه این که نثر ملکم یکنفره نیست و داستانگوست. او سخنش را از زبان راوی متکلم وحده بیان نمیکند بلکه مخاطبش را در گفتگوهایی برساخته به چالش میکشد. او مستقیماً به وضع نثر فارسی حمله میکند و حسن انشا را در «سهولت فهم مطالب» عنوان میکند. روشنترین نقد او در فرقه کجبینان آمده است.
رفیقم مرا برد میان چند فرقه غریبه که همه از طایفه کجبینان بودند.
... جمعی معتقد بر این بودند که زبان نه برای ادای مطلب است بلکه برای ترتیب سجع و به جهت تضییع وقت اختراع شدهاست. در منشآت ایشا هرجا که لفظ «واصل» بود حکما کلمه «حاصل» از عقبش میرسید. ... «مزاج»ها همه «وهاج» بود. ... «دروغ» لامحاله بی«فروغ» نبود و «خدمت» بدون «رفعت» صورت نمیبست. هرکس جاهش «عالی» بود ممکن نبود جایگاهش «متعالی» نباشد. آنها که «رفیع» بودند «منیع» را به دُم خود بسته از دنبال میکشیدند. حتی در وقت وبایی مینوشتند «رقیمه کریمه در احسن ازمنه واصل شد.» هیچ کس نمیپرسید کهای بیانصاف یاوهگو احسن ازمنه که وقت وبایی باشد اکرهش کی خواهد بود؟ ... کتاب ها نوشته بودند که وقتی کسی ده دفعه میخواند باز مثل دفعه اول در درک معنی متحیر بود. چشم به هر ورقی که میافتاد یوسف در چاه زنخدان گم میشد و... مار بود که به رخسار معشوق چنبر میگشت.
... «دوشیزه کلام» چه معنی دارد؟ چرا مطلب را طوری ادا نمیکنید که هم شما از گفتار خود چیزی بفهمید و هم بر علم مستمع نکتهای بیفزاید؟ هر کودنی که در لغت اندکی تتبع داشته باشد میتواند کلام را چنان مغلق و مبهم بگوید که هیچ ذهنی بر تفهم آن قادر نباشد و لیکن حسن انشا در صفای تخیلات و سهولت فهم مطالب است نه در ازدیاد تعسر عبارات.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#333
Posted: 17 Apr 2014 14:29
اندیشه
پس از تأسیس دارالفنون ملکم به عنوان معلم حساب و هندسه در آن به تدریس پرداخت. در همین دوران وی با همراهی تعدادی از محصلین فراموشخانه را در جهت اهداف اصلاحطلبانه به شیوه اروپایی بنیان گذاشت. وی معتقد بود که راه پیشرفت ایران پذیرش نظام حکومتی غرب است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#334
Posted: 17 Apr 2014 14:31
آثار
کتابچه غیبی
دستگاه دیوان
انتظام لشکر و مجلس تنظیمات
دفتر قانون
نوم و یقظه
منافع آزادی
کلمات متخیله
حریت
اشتهارنامه اولیای آدمیت
راجع به استقراض خارجی
ندای عدالت
رساله غیبیه
دوره روزنامه قانون
نامهها
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#335
Posted: 17 Apr 2014 14:33
روزنامه قانون
روزنامه قانون نام نشریهای است فارسی زبان که میرزا ملکم خان ناظمالدوله نخستین شماره آن را در اول رجب سال ۱۳۰۷ هجری قمری در لندن منتشر کرد. از این روزنامه امروز ۴۱ شماره به جا مانده است. ملکم خود میگفت که چهل پنجاه شماره منتشر کرده است. این روزنامه به نظام حکومتی قاجار با لحنی تند انتقاداتی وارد میکرد. این نظام را استبدادی میدانست و معتقد بود باید سیستم حکومتی تغییر کند به همین دلیل انتشار این روزنامه با محدودیتهایی از سوی دولت وقت مواجه بود. بیشتر خوانندگان قانون از فارغالتحصیلان و محصلان دارالفنون بودند.
چند شماره از قانون با همکاری کسانی در کنار ملکم نوشته شدهاست از جملهٔ این کسان سید جمالالدین اسدآبادی است. روزنامه قانون با وجود مخالفت حکومت به دست خوانندگان میرسید. برای برخی به صورت مستقیم و به نشانی خودشان ارسال میشد و برای پیروان ملکم و افراد فراموشخانه به صورت محرمانه فرستاده میشد.
مقایسه نثر روزنامه قانون با روزنامههای پیش از آن، که اتفاقا همگی نیز با کارکرد مشابه یعنی اطلاعرسانی منتشر میشدند، به سادگی نشانگر تاثیرگذاری او بر نثر زمانه خویش است. جملات قانون بسیار کوتاهترند و فاصله میان فعل و فاعل بسیار کم شده است. از جملات متعدد وابسته و معترضه و تلمیحات به آیات و احادیث در نثر ملکم خبری نیست. سجع و صنایع صوری نیز در نثر او دیدهنمیشود. و جالبتر از همه این که نثر ملکم یکنفره نیست و داستانگوست. او سخنش را از زبان راوی متکلم وحده بیان نمیکند بلکه مخاطبش را در گفتگوهایی برساخته به چالش میکشد.
ملکم درگزینش واژگان و یکپارچگی عبارات و درستی سخن دقت بسیار میکرد و به این ترتیب نثرش در عین سادگی و روانی از فصاحت و بلاغت و حسن انشا بی بهره نبود.
انتشار قانون هشت سال طول کشید.
پایان میرزا ملکمخان
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#336
Posted: 17 Apr 2014 15:57
ارمنیهای گیلان
ارمنیهای گیلان بخشی از مردمان ارمنیتبار ساکن استان گیلان که غالبا در شهرهای رشت و بندرانزلی زندگی میکنند. به زبانشان که ارمنی یکی از زبانهای هندواروپایی است، سخن میگویند و پیرو دین مسیحیت از شاخه گریگوریان هستند. ارمنیهای استان گیلان به لحاظ دینی جزء ۱۲ ناحیه تابعهٔ شورای خلیفه گری ارامنه تهران و شمال میباشند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#337
Posted: 17 Apr 2014 15:59
تاریخچه سکونت
ورود اولیه و سکونت ارمنیها در نواحی شمالی ایران و استان گیلان به دوران حکومتی شاهعباس باز میگردد که در حدود ۲۴ الی ۲۷ هزار خانوار ارمنی جهت زراعت و پرورش کرم ابریشم به این منطقه کوچانده شدند، اما به علت بیماریهای صعبعلاج و ناسازگاری با آب و هوای شمال موجب مرگشان گردید که تنها پنج الی شش هزار خانوار از آنان باقی ماند. در همان دوران و امروزه مرکز تجمع و سکونت ارمنیها در مرکز استان، رشت و سپس بندرانزلی است، ولی در سایر شهرهای گیلان نظیر لاهیجان، لنگرود، رودسر، فومن و تالش نیز اقلیتی از ارمنیان در دوران گذشته سکونت داشتند. اشتغال آنان در بخشهای تجارت، صنعت، ادارات دولتی، پزشکی، مشاغل آزاد و هنر بودهاست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#338
Posted: 17 Apr 2014 15:59
ارمنیهای رشت
ارمنیها از قرن هفدهم به بعد در رشت سکونت دارند. که در قرن بیستم اوج شکوفایی ارمنیان بود که سبب تبدیل گشتن این شهر به عنوان یکی از مراکز مهم تجاری ارمنیان در زمینه ابریشم و برنج بدل گشتهبود تبار و خانوادهٔ این گروه قومی ارمنی در استان گیلان به خانوادههای تومانیان، اصلانیان، هورادانیان و گوسیکیان که از جمله خانوادههای معروفی هستند که در این تجارت سابقهای طولانی داشتهاند. مراکز تجاری تومانیان و لیازانُف روابط تجاری گستردهای با روسیه داشتهاند، برمیگردند. در دهههای پنجاه قرن نوزدهم میلادی، حدود هشتصد ارمنی در رشت و چهارصد ارمنی در سایر شهرهای گیلان سکونت داشتهاند. در سال ۱۹۳۴ میلادی حدود ۵۱۵ و در سال ۱۹۸۹ میلادی حدود ۴۳ خانوار ارمنی در رشت زندگی میکردند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#339
Posted: 17 Apr 2014 16:00
ارمنیهای بندرانزلی
اجتماع و نخستین سکونت ارمنیها از اواسط قرن هجدهم در بندرانزلی شکل گرفتهاست. در دورهٔ چهارم قرن نوزدهم میلادی هفتاد خانوار ارمنی در بندرانزلی سکونت داشتند که به دلیل بیماریهای صعبالعلاج نظیر طاعون و مالاریا از این شهر مهاجرت کردند. بعد از گذشت چند سال، ارمنیانی از منطقه قفقاز و آستراخان به انزلی و برخی از شهرهای ایران کوچیدند، که در سال ۱۸۷۴ میلادی حدود ۳۷۰ ارمنی در انزلی اقامت داشتند امروزه جمعیت ارمنیهای به حدود ۲۳ خانوار و کمتر از ۵۰ نفر میرسد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#340
Posted: 17 Apr 2014 16:05
کلیساها
- کلیسای مسروپ مقدس رشت(۱۹۶۶ میلادی)
- کلیسای مریم مقدس بندرانزلی(۱۸۸۵ میلادی)
شورای خلیفهگری
- رئیس شورای خلیفهگری ارامنه رشت: ادوارد هوسپیان
- رئیس شورای خلیفهگری ارامنه بندرانزلی: سیمون ترهوسپیانس
مدارس
- مدرسه ماریامیان (مریم مقدس) رشت
- مدرسه وارتانانتس انزلی
گورستان و انجمنها
- گورستان لهستانی بندر انزلی
- ارمنی بولاق
- انجمن فرهنگی ورزشی آرارات رشت
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.