ارسالها: 23330
#361
Posted: 17 Apr 2014 19:36
زیر مجموعههای آلیک
- روزنامهٔ عصر آلیـک (۱ سپتامبر ۱۹۶۰م)
از اول سپتامبر ۱۹۶۰م (اواسط شهریور۱۳۳۹ش) زمان انتشار روزنامه از صبح به عصر تغییر یافت و هفتهای شش شماره از آن به استثنای روزهای تعطیل و جمعهها به سردبیری دکتر باغدیک میناسیانس منتشر شد.
- ماهنامه آلیـک (۱۹۶۱ م ـ۱۹۶۳م)
ماهنامهٔ آلیک از ۱۹۶۱م در ۳۶ شمارهٔ پیاپی انتشار یافت. این ماهنامه شامل بخشهای ادبی، جامعه شناسی، تفسیر ماهانهٔ سیاسی، هنری، علمی و فکاهی بود. سردیبر این ماهنامه نورایر پاهلاوونی و اعضای هئیت تحریریه عبارت بودند از: ساموئل ساروخانیان، هرایر خالاتیان، هارپیک تمرزیان و خاژاک دِر گریگوریان، که از سال دوم انتشار ماهنامه به جمع هئیت تحریریه پیوست.
با تجهیز چاپخانه به ماشین چاپ خودکار پرشتاب از شنبه ۳۰ اکتبر ۱۹۶۵م روزنامه در هشت صفحه، با قطعی کوچکتر از گذشته و با عنوان دو رنگ به چاپ رسید.
- مجلهٔ دو هفتگی آلیـک جوانان
شمارهٔ نخست مجلهٔ دو هفتگی آلیک جوانان در ۲۶ نوامبر ۱۹۶۹م، در روز جشن سالیانه روز نوجوانان، که از چند سال پیش هر ساله از سوی روزنامه برگزار میشد، انتشار یافت و در اختیار حاضران قرار گرفت. سردبیر آن ژیرایر غریبیان بود.
این نشریه تا پایان ۱۹۷۸م، مصادف با اعتصاب ۶۲ روزهٔ مطبوعات ایران، منتشر شد. ژیرایر غریبیان از ۱۹۶۹م ـ ۱۹۷۵م سردبیری نشریه را بر عهده داشت. ژرژ ماردیروسیان، آموزگار با سابقهٔ مدارس و دستیار کارگردان، مصحح مجله بود. او در سالهای بعد به هئیت تحریریهٔ روزنامه پیوست.
پس از ۱۹۷۵م، سرپرستی آلیک جوانان را نخست سایات بابومیان و سپس میشا هایراپتیان بر عهده گرفتند.
از مارس ۲۰۱۰ م (اسفند ۱۳۸۸ش) انتشار آلیک جوانان از سر گرفته شد. این نشریه که طی ۱۹۶۹ـ ۱۹۷۸م (۱۳۴۸ـ۱۳۵۷ش) به صورت دو هفتگی منتشر میشد، این بار به صورت ماهنامه و در قطعی جدید و کوچک، با رعایت مسائل مورد توجه نوجوانان و جوانان امروزی و با همکاری کادر تحریریه جداگانهای شروع به کار کرد.
مرحوم هُوانس دِرپطروسیان (۱۹۱۲ـ۲۰۰۷م)، معلم پرسابقه و قدیمی مدارس، از ۱۹۶۰م با امکانات شخصی خود، مبادرت به چاپ و انتشار تقویم دیواری گانتق کرد که مانند دیگر تقویمهای دیواری ارمنی زبان چاپ ایران جنبه سالنامه نیز داشت.
مرحوم دِرپطروسیان این تقویم را ۳۷ سال متوالی منتشر ساخت و در ۱۹۹۷م امتیـاز انتشار آن را داوطلبانه به روزنامه و مؤسسهٔ انتشاراتی آلیک واگذار کرد.
از اواخر تابستان ۲۰۱۱م (۱۳۹۰ش) چاپ ستون مقالات فارسی به صورت هفتگی در روزنامه شروع شد.
پایان روزنامه آلیک
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#362
Posted: 17 Apr 2014 19:44
بازیهای پانارمنی
بازیهای پانارمنی (ارمنی: Համահայկական խաղեր) یک رویداد ورزشی انفرادی و تیمی مختص ارامنه دنیا میباشد که میان ارمنیان کشور ارمنستان و سایر ارامنه ساکن در کشورهای دیگر دنیا در ایروان یایتخت ارمنستان برگزار میشود.
شرایط حضور در مسابقات پانارمنی
شرایط حضور در مسابقات پانارمنی به کشور شرکت کنندگان بستگی ندارد بلکه میبایست شرکت کنندگان در مسابقه از تبار ارمنی برخوردار باشند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#363
Posted: 17 Apr 2014 19:44
تاریخچه
ایده برگزادی مسابقات پانارمنی برای نخستین بار توسط دیپلمات شوروی به نام آشوت ملیک شهنازاریان به وجود آمد، زمانی که وی در برازاویل پایتخت جمهوری کنگو که برای مسابقات کشورهای آفریقایی در سال ۱۹۶۵ آماده میشد حضور داشت، جرقهٔ چنین فکری برای ارامنه به فکر شهنازاریان زده شد اما از آنجا که ارمنستان زیرنظر شوروی بود طرح چنین مسابقاتی تا استقلال ارمنستان به سال ۱۹۹۱ به طول انجامید.
در نشست موسسین در تاریخ ۳۰ آوریل ۱۹۹۷ در ایروان، کمیته جهانی از بازیهای پانارمنی (WCPAG)، با کمک اتحادیههای سنتی ارمنی خارج از کشور و سازمان فرهنگی ورزشی ایرانی ارمنی "آرارات" تاسیس شده است. نمایندگان سازمانهای دولتی و عمومی ارمنستان، قره باغ و همچنین جوامع ارامنه از ایران، آرژانتین، ترکیه، استرالیا، آلمان، کانادا، قبرس، فرانسه و... کشورهای عضو این مسابقات شدند.
امروز، WCPAG یک سازمان غیر دولتی است، که سازمانهای بینالمللی با همکاری کمیته بینالمللی المپیک (IOC)، یونسکو، شورای اروپا و واحد بینالمللی ورزش در توسعه ورزش در ارمنستان کمک میکنند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#364
Posted: 17 Apr 2014 19:47
بازی ها
بازیهای پانارمنی در انواع ورزشهای فردی و تیمی در میان ورزشکاران از جمهوری ارمنستان و ورزشکاران دارای تبار ارمنی از کشورهای دیگر است. شرکت کنندگان از اقصی نقاط جهان در مسابقات تحت عنوان شهرشان شرکت میکنند. هیئتهای شرکت کننده در ابتدا از ۶۲ شهر شامل ۲۳ کشور بودند که در آخرین دوره این مسابقات حدود ۳۲۰۰ ورزشکار از ۱۲۵ کشور حضور داشتند. ورزشهای بازیهای پانارمنی را به طور عمده فوتبال، مینی فوتبال، بسکتبال، والیبال، شنا، بدمینتون، تنیس، تنیس روی میز، شطرنج و دو و میدانی تشکیل میدهد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#365
Posted: 17 Apr 2014 19:48
حضور چشم گیر ایرانیان ارمنی
در آخرین دوره المپیک ارامنه ۳۵۰ ورزشکار ایرانی از شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، ارومیه و روستای گردآباد شرکت کرده بودند که در این میان سهم هیأت تهران با ۱۶۰ نفر بیشتر از دیگران بود.
ورزشکاران ارامنه ایران در آخرین دوره المپیک ارامنه جهان در سال ۲۰۱۱ با کسب ۵ مدال طلا ۱ مدال نقره و ۴ مدال برنز بعد از کشور میزبان به عنوان نایب قهرمانی نائل آمدند.
تیم ارومیه نیز کاپ اخلاق مسابقات را از آن خود کرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#366
Posted: 17 Apr 2014 19:49
سالهای برگزار شده
- ۲۸ آگوست ۱۹۹۹ تا ۵ سپتامبر ۱۹۹۹
- ۲۰۰۱
- ۲۰۰۳
- ۲۰۰۷
- ۸ اوت ۲۰۰۹ تا ۱۶ اوت ۲۰۰۹
- ۱۳ اوت ۲۰۱۱ تا ۲۱ اوت ۲۰۱۱
پایان بازیهای پانارمنی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#367
Posted: 17 Apr 2014 20:09
ارمنیها در جنگ ایران و عراق
بنای یادبود شهدای ارمنی در جنگ تحمیلی
جوانانی از اقلیتهای قومی ـ مذهبی کشور نیز در کنار برادران مسلمان خود در خطوط مقدم جبهههای نبرد جنگیدند و در این جنگ یا کشته شدند یا به اسارت گرفته شدند.
در ادیان و مکاتب مختلف، کشته شدن برای میهن و دین دارای منزلت والایی است و در دین مسیحیت، کسی را که در راه پاسداری باورهای مسیحیت جان می بازد شهید می نامند. واژهٔ لاتینی شهید مارتیر است که به صورت مارتیروس از زبان یونانی وارد زبان ارمنی شده و از گذشتههای دور در نام گذاری فرزندان پسر به کار رفته است. امروزه نیز نام مارتیروس و نام خانوادگی مارتیروسیان در میان ارمنیان فراوان است.
معادل دیگر واژهٔ شهید در زبان ارمنی ناهاتاک است که از دو جز ((ناه)) (ناخ) به معنی پیش و نخست و ((تاک)) به معنی دو و تک ترکیب شده و با رابط الف به هم پیوسته است. بنابراین، ناهاتاک در لغت به معنی پیشتاز و پیش آهنگ است.
در فرهنگهای ارمنی معانی دیگر این واژه عبارت اند از: سرباز خط مقدم، قهرمان، دلیر و بی باک و در مفاهیم دینی به معنی شهید و شاهد آمده و آن کسی است که برای دفاع از دین و ایمان قربانی می شود، کسی که برای آرمانی، جان خود را ایثار می کند.
نبرد برای دین و میهن از دیرباز جزئی از زندگی ارمنیان بوده است.
در قبرستان ارمنیان تهران، قطعهٔ ویژهای به شهیدان جنگ ایران و عراق اختصاص یافته است. در نیمهٔ آبان ۱۳۸۸ش، با همکاری خلیفهگری ارامنه تهران و بنیاد شهید و امور ایثارگران بنای یادبودی نیز در این محل برپا شد.
مشارکت ارمنیان در جنگ ایران و عراق منحصر به جانبازی رزمندگان و ازخودگذشتگی جوانان ارمنی نبوده است. تقریباً تمامی اقشار ارمنیان با استقبال از فراخوان شوراهای خلیفه گری در مراکز تهران، تبریز و اصفهان و پاسخ به ندای وجدان به پشتیبانی از عملیات خطوط مقدم جبههها برخاستند.
نوجوانان و جوانان ارمنی در سنگرهای مدارس تا بسیاری از خانوادهها و انجمنهای مختلف و صاحبان صنایع، همه در جمع آوری کمکهای نقدی و جنسی برای جبهههای جنگ مشارکت می کردند.
شورای خلیفه گری تهران و در رأس آن شادروان اسقف اعظم آرداک مانوکیان، خلیفهٔ وقت جامعهٔ ارمنی تهران و شمال ایران، با تلاش پیگیر برای جذب کمکهای مردمی و سازماندهی امور برای پیشگیری از اتلاف منابع تلاش شبانهروزی می کردند.
در مرکز اصفهان نیز، اسقف اعظم کُریون پاپیان، خلیفهٔ وقت و رئیس خلیفه گری ارمنیان حوزهٔ اصفهان و جنوب ایران و در مرکز تبریز، کشیش ارشد، شادروان باگرات مِلکونیان، نایب خلیفهٔ وقت ارمنیان کل آذربایجان، اقدامات مؤثری در جمع آوری کمکهای مردمی صورت دادند.
با ادامهٔ جنگ، شورای خلیفه گری تهران، با تشکیل ستادی ویژه، سازماندهی و اعزام گروههای صنعتگر ارمنی به مناطق جنگی را آغاز کرد. نُه گروه از حوزهٔ خلیفه گری تهران، چند گروه از اراک و چندین گروه دیگر از حوزههای خلیفه گری اصفهان و تبریز به مناطق جنگی اعزام شدند.
این گروهها با استقرار در پشت جبهه به مرمت ماشینهای جنگی و راهسازی، ساخت و راه اندازی سردخانهها، بیمارستانهای صحرایی و کارهایی از این دست می پرداختند که هر گروه حدود یک تا دو ماه در منطقه فعالیت می کرد. اعزام گروههای صنعتگر ارمنی از ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷ش ادامه یافت.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#368
Posted: 17 Apr 2014 20:13
خاطرات و زندگی نامه شهدای ارمنی
آلبرت الله دادیان دومین فرزند تادِئوس و هاسمیک در بهار ۱۳۴۵ در تهران متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در مدارس ارامنه آرارات و نائیری گذراند.
پس از پایان تحصیلات راهنمایی در مجتمع تحصیلی مریم مقدس(انستیتو مریم)، در رشته فنی و حرفهای مشغول به تحصیل می شود. او عضو تیم باشگاه فوتبال آرارات (تهران) نیز بود.
پس از رسیدن به سن خدمت، بی درنگ خود را به مرکز نظام وظیفه معرفی کرده و دوره آموزشی را در عجب شیر به پایان رساند. پس از آن برای گذراندن دوره تکاوری به کرج منتقل شد.
لازم به ذکر است «اِدوین شامیریان»، دیگر جان باخته ارمنی نیز در دوره تکاوری با او همراه بود. در این مدت، به منظور دیدار از خانواده، دو نوبت به مرخصی آمد. پس از پایان دوره، وی به جبهه سومار اعزام شد. سرانجام پس از شش ماه خدمت، تکاور (آلبرت ا... دادیان) در اثر اصابت ترکش توپ دشمن بعثی در منطقه جنگی سومار به شهادت رسید.
ژیلبرت ملکم آبکاریان تنها فرزند ذکور خانواده در سال ۱۳۳۹ در آبادان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند.
پس از آن خود را به اداره نظام وظیفه معرفی و در اردیبهشت همان سال به خدمت سربازی اعزام شد. با آغاز جنگ، به همراه دیگر نیروهای نظامی و مردمی به صحنههای نبرد شتافت.
وی در درگیریهای مستقیم نخستین ماه جنگ به شهادت رسید. ژیلبرت آبکاریان در زمره اولین گروه از شهدای نظامی ارمنی جمهوری اسلامی ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس به شمار میرود. پیکر پاک ژیلبرت پس از انتقال به تهران و انجام مراسم خاص مذهبی در میان بدرقه صدها نفر از هموطنان مسیحی و مسلمان در قطعه شهدای ارامنه در تهران برای همیشه به خاک سپرده شد.
روبرت لازار به سال ۱۳۴۵ در تهران متولد شد. پس از ناتمام ماندن تحصیلات مدرسه، به خدمت سربازی اعزام شده و دوران آموزشی را به مدت یک ماه و نیم در لشکر ۸۴ لرستان گذراند.
با پایان دوره آموزشی، وی به جبهه غرب منتقل شد و در مناطقی همچون سومار و مهران به پاسداری از کشورش پرداخت. وی در روزهای آخر خدمت سربازی به شهادت رسید.
بنا به روایت برادرش، آخرین بار وی در منطقه عملیاتی میمک مستقر بود. فرمانده روبرت لازار به برادرش گفته بود: به «روبرت» بگویید: بیش از چند روز به پایان خدمتش باقی نمانده و لازم نیست، اینجا بماند و میتواند به پشت خط بازگردد، لیکن وی نپذیرفت.
فرمانده روبرت لازار نقل میکند که او گفته است: تا آخرین روزی که اینجا هستم، این مسلسل مال من است و نمیگذارم تپه به دست عراق یها بیفتد. همین کار را هم کرد و سرانجام کشته شد.
بنا به روایت مادرش، بیسیمچی همرزم روبرت موقع شهادت در کنار او بوده و نقل میکند که روبرت آنجا تیر خورد و مرا به اسارت گرفتند.
روبرت به او گفته بود: <<من تا آخرین قطره خونم با عراقیها میجنگم>>.
پایان ارمنیها در جنگ ایران و عراق
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#369
Posted: 17 Apr 2014 20:19
خلیفهگری ارامنه تهران
دورنمایی از کلیسای سرکیس مقدس، مقر خلیفهگری ارامنه تهران
خلیفهگری ارامنهٔ تهران یک مرجع و سازمان دینی که مسئولیت ادارهٔ امور ارامنهٔ تهران و منطقهٔ شمال کشور را برعهده دارد. خلیفهگری ارامنه تهران دارای اساسنامه قانونی و زیرنظر سازمان اوقاف و امور خیریه جهت اداره امور کلیساها، مدارس، گورستانها و رسیدگی به زندگی فرهنگی و اجتماعی ارامنه حوزه تهران فعال است. مقر خلیفهگری ارامنه تهران ابتدا کلیسای مریم مقدس بود که بعد از ساخت کلیسای سرکیس مقدس به این محل جدید انتقال یافت. در تهران به خاطر قرارگیری خلیفهگری ارامنه تهران در کنار این کلیسا بهعنوان نماد مسیحیت تهران یاد میشود.
اسقف سیبوه سرکسیان پس از درگذشت آرداک مانوکیان، از سال ۲۰۰۰ میلادی بهعنوان خلیفه ارامنه تهران برگزیدهشد. در حال حاضر ریاست شورای خلیفهگری ارامنه تهران را ادوارد باباخانیانس بر عهده دارد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#370
Posted: 17 Apr 2014 20:28
خلیفهگری ارامنه اصفهان
کلیسای وانک یا آمنا پرکیج
خلیفهگری جماعت ارامنه اصفهان و جنوب ایران پیرو دین عیسی مسیح، که بر اساس اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از اقلیتهای مذهبی شناخته شده، میباشد، تابع کلیسای مقدس حواری ارمنستان است که کلیسائی مستقل میباشد و دارای خلیفه گری و خلیفه است.
جوامع ارمنی حوزه اصفهان و جنوب ایران امور و مسائل دینی، اجتماعی، فرهنگی، رفاهی، خیریه، احوال شخصیه خویش را طبق اصول قانون اساسی و سایر قوانین جاریه کشور بر اساس آداب و رسوم و سنن و قواعد کلیسای حواری ارمنستان از طریق خلیفه گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران حل و فصل مینماید.
نام قبلی خلیفه گری، خلیفه گری ارامنه ایران و هندوستان بوده است. خلیفه گری در امور جاریه خود استقلال داشته و از لحاظ اصول و قواعد و سلسله مراتب کلیسائی تابع مرجع عالیه حوزه مذهبی سیلیسی واقع در بیروت میباشد. خلیفه گری تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته، نهادی غیر انتفاعی و غیر سیاسی بوده و دارای شخصیت حقوقی است.
حوزه جغرافیائی فعالیت خلیفه گری شامل جوامع ارامنه حواری استانهای اصفهان، یزد، چهارمحال بختیاری، لرستان، ایلام، خوزستان، استان کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان میباشد. حوزه جغرافیائی فوق پس از تأیید وزارت کشور میتواند تغییر یابد.
امور مذهبی ارامنه ساکن حوزه جغرافیائی مذکور توسط روحانیون و خادمین و امور جاری آن توسط هیئتهای منتخب یا منصوب از طرف مجامع محلی که مورد تأیید شورای خلیفه گری قرار گرفتهاند طبق مقررات اساسنامهٔ خلیفه گری و ضوابط آئین نامههای داخلی مربوطه انجام و اداره میشود. تأسیس هر نوع نمایندگی، دفاتر و شعبات خلیفه گری پس از کسب موافقت وزارت کشور و اطلاع مسئولین محلی قابل اجرا خواهد بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7