ارسالها: 23330
#511
Posted: 21 May 2014 21:40
هراند میناسیان
هراند میناسیان متولد سال ۱۳۱۵ در رشت میباشد. فعالیت در سینمای حرفهای را با فیلم «تپهٔ عشق» به عنوان فیلمبردار آغاز کرد. از سال ۱۳۳۹ نیز به نویسندگی و کارگردانی فیلمهای مستند و تبلیغاتی پرداخت. در سال ۱۳۴۴ با مشارکت برادرش، سلیمان میناسیان، مؤسسهٔ چاپلین فیلم را تأسیس کرد. در سال ۱۳۵۹ به آمریکا مهاجرت کرد و در آنجا شروع به کار آزاد نمود.
- خشت و آئینه (دستیار صدا)
- طلوع (کارگردان و نویسنده)
- فریاد (کارگردان)
- خانه سیاه است
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#512
Posted: 21 May 2014 21:42
ویکتوریا نرسسیان
ویکتوریا با نام اصلی ویکتوریا نرسیسیان در سال ۱۳۱۶ برابر با ۱۹۳۷ میلادی در شهر روستوف در فدراتیو روسیه به دنیا آمد و هنگامی که ۱۴ سال داشت به ایران مهاجرت کرد در ۱۳۴۱ نخستین فیلمش را با نام سوداگران مرگ به کارگردانی ناصر ملک مطیعی بازی کرد از دهه ۱۳۵۰ دیگر در هیچ فیلمی حضور نیافت.
- ۱ - دو کبوتر (۱۳۵۲)
- ۲ - شب عروسی (۱۳۵۰)
- ۳ - بابا کرم (۱۳۴۹)
- ۴ - پسر زایندهرود (۱۳۴۹)
- ۵ - جوانی هم عالمی دارد (۱۳۴۹)
- ۶ - دختر ظالم بلا (۱۳۴۹)
- ۷ - لیلی و مجنون (۱۳۴۹ سیامک یاسمی)
- ۸ - یاقوت سه چشم (۱۳۴۹ آرامائیس آقامالیان)
- ۹ - دنیای تاریک (۱۳۴۸)
- ۱۰ - زن وحشی وحشی (۱۳۴۸)
- ۱۱ - عشق کولی (۱۳۴۸)
- ۱۲ - قاتلین هم میگریند (۱۳۴۸)
- ۱۳ - مالک دوزخ (۱۳۴۸)
- ۱۴ - معجزه قلبها (۱۳۴۸)
- ۱۵ - جنجال پول (۱۳۴۷)
- ۱۶ - سلطان قلبها (۱۳۴۷ فردین)
- ۱۷ - ببر کوهستان (۱۳۴۴)
- ۱۸ - دنیای پول (۱۳۴۴)
- ۱۹ - سرسام (۱۳۴۴ ساموئل خاچیکیان)
- ۲۰ - اشک یتیم (۱۳۴۳)
- ۲۱ - ببر رینگ (۱۳۴۳)
- ۲۲ - چهار تا شیطون (۱۳۴۳)
- ۲۳ - کمینگاه شیطان (۱۳۴۳ نظام فاطمی)
- ۲۴ - تار عنکبوت (۱۳۴۲)
- ۲۵ - انتقام روح (۱۳۴۱)
- ۲۶ - سوداگران مرگ (۱۳۴۱)
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#513
Posted: 21 May 2014 21:45
امیلیا نرسیسیانس
امیلیا نرسیسیانس انسانشناس، مردمشناس و استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است.
دکتر نرسیسیانس مدیر گروه انسانشناسی دانشکده علوم اجتماعی در دانشگاه تهران و همچنین مدیر گروه مطالعات انسانشناسی فرهنگی انجمن جامعهشناسی ایران بودهاست. وی دارای مقالات متعدد در مجلات معتبر داخلی و خارجی و بیش از ۵۰ مقاله ارائه شده در کنفرانسهای ایرانی و بینالمللی بودهاست. در طراحی آزمونهای (کنکور) دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاههای ایران مشارکت داشته و از اعضای کمیته انتخاب سؤالات کنکور محسوب میشود.
امیلیا نرسیسیانس که از ارمنیان ایران است، در سال ۱۳۳۲ در منطقه لاله زار تهران زاده شد. او در رشتهٔ تاریخ و فرهنگ تطبیقی در ایران مدرک کارشناسی گرفت و برای ادامهٔ تحصیل در رشته مردمشناسی در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه سالفورد انگلستان رفت و کارشناسی ارشد و دکترای جامعهشناسی تعلیم و تربیت خود را از دانشگاه سنچری آمریکا نیز دریافت کرد.
کارو لوکس دانشمند ایرانی همسر او بود.
- ۱۳۷۹ - شناخت و عاطفه جنبههای بالینی و اجتماعی
- ۱۳۸۱ - نقش علوم اجتماعی در گفتگوی تمدنها
- ۱۳۸۱ - فرهنگ نمادها
- ۱۳۸۲ - زن و فرهنگ
- ۱۳۸۲ - دو زبانگی از دیدگاه علوم اجتماعی
- ۱۳۸۳ - زوال فرهنگ در بستر عشرت زندگی در عیش مردن در خوشی
- ۱۳۸۵ - مردمشناسی جنسیت
- ۱۳۸۵ - خاطرات مردم شناسان ایران]
- ۱۳۸۷ - مردم شناسی ایرانی
- ۱۳۸۷ - انسان نشانه فرهنگ
- ۱۳۹۱ - مردم شناسی تعلیم و تربیت
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#514
Posted: 21 May 2014 21:47
واراند
واراند نام هنری سوکیاس هاکوب کورکجیان (به انگلیسی: Soukias hakob Kourekjian – Varand) (به ارمنی: Սուքիաս Յակոբ Քիւրքչեան) یا (به ارمنی: Վարանդ) ( در تهران- ۱۹۵۴ (میلادی)) شاعر و مترجم ارمنی تبار ایرانی است.
او بیش از ۲۰ مجموعه شعر به زبان ارمنی منتشر کردهاست از جمله مجموعه شعرهای «دفترخاطرات یک بُوِهم» ، «گلهای سرخ گناه» و «سراب» که جایزههای معتبر فرهنگی «نرسس شنورهالی»؛ واهان تِکِیان (ارمنستان) و جایزه معتبر فرهنگی با نام «گئورگ مِلِدینتسی» دریافت کردهاست.
او رییس انجمن نویسندگان ارمنی ایران بوده و نشان عالی فرهنگی «مسروب مقدس» خلیفه گری ارامنه کیلیکیه در بیروت لبنان، و مدال طلای «ترقی فرهنگی» از سوی بنیاد خیریه کنگره جهانی نویسندگان ارمنی را دریافت کردهاست .
یک فیلم درباره او ساخته شدهاست.
- در گذرگاه خورشید ۱۹۷۲ تهران
- تازش (یک منظومه بلند) ۱۹۷۳ تهران
- تکرار ۱۹۷۵ بیروت
- دَوِشهای آتش منظومه بلند ۱۹۷۸ تهران
- خورشید سنگ ۱۹۷۸ تهران
- شیر خور و شاه منظومه ۱۹۷۹ تهران
- سیدهارتا منظومه بلند با برداشتهای آزاد ۱۹۸۰ تهران
- شمشیر و سایه ۱۹۸۲ تهران
- یادداشتهای روزانه یک بوهم ۱۹۸۸ تهران
- گلهای گناه ۱۹۸۹ تهران
- نغمههای فراگور ۱۹۸۹
- نِمِه زیدای نو منظومه ۱۹۹۳ ایروان
- یوحنا باب ۱۴ مجموعه منظومهها ۱۹۹۴ تهران
- سراب ۱۹۹۸ آنتیلیاس بیروت
- بی برگشت ۱۹۹۹ تهران
- مشعلدار بزرگ (کمپوزیسیا) ۲۰۰۰ میلادی
- از حباب تا دُرد (برگزیده شعرها) ۲۰۰۰ میلادی
- گردن زنی. منظومه ۲۰۰۳ ایروان
- سایههای داغ ۲۰۰۳ میلادی ایروان
- پاییز در پرواز (به زبان فارسی) ۲۰۰۴ تهران
- شیرخور و شاه (چاپ دوم) ۲۰۰۴ بیروت
- شبح مجموعه سه منظومه ۲۰۰۵ تهران
- تانگو ۲۰۰۵ ایروان
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#515
Posted: 21 May 2014 21:50
واهاک وارطانیان
در سال ۱۲۹۲ با نام واهاک وارطانیان در تبریز به دنیا آمد از شانزده سالگی به عکاسی روی آورد. از ۱۳۳۲ به سینما پرداخت و یکی از دو فیلمبردار فیلم گلنسا به کارگردانی سرژ آزاریان بود آخرین فیلمش را نیز در ۱۳۵۲ با نام کج کلاه خان به کارگردانی صابر رهبر فیلمبرداری کرد و پس از آن از سینما کناره کرفت
او بین سالهای ۱۳۳۲ و ۱۳۵۲ یعنی طی بیست سال بیش از سی فیلم را در مقام فیلمبردار در کارنامه اش ثبت کرد و این آمار غیر از فیلم هایی است که به دلیل تسلطش بر امور فنی و لابراتوری کارهای لابراتواری و چاپ آنها را انجام داده
واهاک بیشترین همکاری را با کارگردانان ارمنی همچون ساموئل خاچیکیان, آزاریان, آرامائیس آقامالیان و ژوزف واعظیان داشت است از دیگر کارگردانانی که واهاک با آنان کارکرده است می توان مهدی رئیس فیروز (پیمان ۱۳۳۹), جمشید شیبانی (طلای سفید ۱۳۴۱), محمد متوسلانی (ترس و تاریکی ۱۳۴۲), خسرو پرویزی (آخرین گذرگاه ۱۳۴۱) و (کشتی نوح ۱۳۴۷) را نام برد.
واهاک وارطانیان به دلیل تجربه و مهارتش در رشته عکاسی و فیلمبرداری طی سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳ در مدرسه عالی تلویزیون و سینما دروس مربوط به این رشته را تدریس می کرد
در ۱۳۸۱ درگذشت.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#516
Posted: 21 May 2014 21:52
آنوش وارطانیان
آنوش متولد ۱۲۸۶ ارومیه، دارای مدرک تحصیلی دیپلم است.
وی فعالیت هنری را سال ۱۳۰۸ با گروه تئاتر ارومیه آغاز کرد. نخستین تجربه سینمایی او بازی در فیلم «وسوسه شیطان» به کارگردانی محمد زرین دست بود.
آنوش سال ۱۳۵۵ در تهران دار فانی را وداع گفت.
- ۱ - حسن دینامیت (۱۳۵۱)
- ۲ - شهر آفتاب (۱۳۵۱)
- ۳ - رضا چلچله (۱۳۵۰)
- ۴ - کلبه ای آنسوی رودخانه (۱۳۵۰)
- ۵ - مبارزه با شیطان (۱۳۵۰)
- ۶ - بابا کرم (۱۳۴۹)
- ۷ - بارگاه شیطان (۱۳۴۹)
- ۸ - شهر هرت (۱۳۴۹)
- ۹ - قهرمانان (۱۳۴۹)
- ۱۰ - شکوه قهرمان (۱۳۴۸)
- ۱۱ - جاده تبهکاران (۱۳۴۷)
- ۱۲ - از جان گذشتگان (۱۳۴۶)
- ۱۳ - دالاهو (۱۳۴۶)
- ۱۴ - گل آقا (۱۳۴۶)
- ۱۵ - وسوسه شیطان (۱۳۴۶)
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#517
Posted: 21 May 2014 21:54
گئورگ وارطانیان
گئورگ وارطانیان با نام مستعار «امیر» (به روسی: Гево́рк Андре́евич Вартаня́н) (به ارمنی: Գեվորգ Անդրեվիչ Վարդանյան) افسر اطلاعاتی و جاسوس «افسانهای» اتحاد جماهیر شوروی در ایران بود.
گفته میشود که مهمترین موفقیت وی، خنثیسازی عملیات موسوم به «پرش بلند» آدولف هیتلر برای ترور دستهجمعی رهبران متفقین، ژوزف استالین، وینستون چرچیل و فرانکلین روزولت در نوامبر سال ۱۹۴۳ در کنفرانس تهران بود.
پدر گئورگ وارطانیان و نیر همسر وی نیز از ماموران اطلاعاتی اتحاد جماهیر شوروی در تهران بودند.
گئورگ وارطانیان به خاطر فعالیتهای طولانیمدت خود برای سازمان اطلاعات و امنیت شوروی ، مدال لیاقت «قهرمان اتحاد شوروی» را دریافت کرد. او سومین مامور اطلاعاتی اتحاد جماهیر شوروی است که به این شکل از وی قدردانی شده است.
عصر سه شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۰ در سن ۸۸ سالگی در بیمارستانی در مسکو درگذشت.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#518
Posted: 21 May 2014 21:56
ژوزف واعظیان
ژوزف واعظیان متولد ۱۲۹۷ در همدان. فوت: هفتم اردیبهشت ۱۳۸۰، تهیه کننده و کارگردان سینما بود.
تحصیلات ابتدایی را در مدرسهٔ آمریکایی همدان گذراند و سپس سال ۱۳۱۰ درسن سیزده سالگی به همراه خانواده اش به کرمانشاه رفت و مدرک دورهٔ متوسطه یاتصدیق متوسطه اش را از دبیرستان کزازی گرفت ؛ او ضمن تحصیل در دبیرستان کزازی با تئاتر نوین آشناشد.و تئاتر را از گروه ارامنه فعال در کرمانشاه فرا گرفت و به سرعت در عرصۀ بازیگری ، طراحی صحنه ،تهیه و تولید نمایش ،تدارکات و کارگردانی ،پیشرفت کرد وتا سال 1318 به کار حرفه ای در تئاتر پرداخت. واعظیان بعداز پایان جنگ دوم جهانی درسال 1324 به تهران آمد و در ۱۳۲۶ گروه تئاتر ارامنه را تشکیل داد که ساموئل خاچیکیان و آرمان نیز در آن گروه با اوهمکاری داشتند.
در بهار ۱۳۳۶ با کمک دکتر شاهرخ رفیع و همکای ساموئل خاچیکیان استودیو آژیرفیلم را بنا نهادند و یک سال بعد نخستین محصول این استودیو به نام توفان در شهر ما به کارگردانی (ساموئل خاچیکیان) روی پرده آمد. آژیرفیلم خیلی زود با تولید فیلمهای متعدد به یکی از استودیوهای فعال تبدیل شد و خاچیکیان جدا شد و خودش سه فیلم مرد سرگردان (۱۳۴۵)، از جان گذشتگان (۱۳۴۶) و مبارزه با شیطان (۱۳۴۷) را کارگردانی کرد.
وی در آژیرفیلم استودیوی دوبله نیز دایر کرد، اما در این زمینه موفقیتی نداشت. واعظیان، بجز خاچیکیان، از هنرمندان ارمنی دیگر هم از جمله روبیک منصوری (صداگذار)، واهاک وارطانیان (فیلمبردار) و آرامائیس آقامالیان (کارگردان) استفاده میکرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#519
Posted: 21 May 2014 22:09
رُستُم وُسکانیان
رُستُم وُسکانیان (۱۳۱۱ تبریز-۲۰ مرداد ۱۳۹۲ آمریکا) معمار ایرانی ارمنیتبار بود.
خانوادهٔ وسکانیان در زمانی که او شش ساله بود از تبریز به تهران، محلهٔ سید هاشم، در شاه آباد، نقل مکان کردند و نام رُستُم را در مدرسهای به نام پروانه نوشتند تا اینکه پس از پایان جنگ جهانی دوم و بازگشایی دوبارهٔ مدارس ارمنیان در تهران از سال چهارم ابتدایی در مدرسه ارمنیان نامنویسی کردند. پدرش، ملیک، عکاس با ذوق و هنرمندی بود.
رُستُم تحصیلات متوسطه خود را در رشته ریاضی در دبیرستان البرز ادامه داد. او از همین دوران شروع به طراحی کرد و برخی از آثار او در کتابچهٔ پایان سال دبیرستان چاپ و از وی به منزلهٔ نقاش جوان یاد شد. در سال ۱۳۳۱ش، پس از دریافت دیپلم متوسطه وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و تا سال ۱۳۳۸ش در رشتهٔ معماری این دانشکده ادامهٔ تحصیل داد و با رتبهٔ ممتاز از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. با کسب این موفقیت دولت ایران بورسیه تحصیلی در اختیار وی قرار داد و رُستُم برای تکمیل تحصیلات خود راهی پاریس شد.
او در پاریس در رشتهٔ معماری مدرسهٔ هنرهای زیبای پاریس، بوزار ، درآتلیهٔ زاوارونی ثبت نام کرد و در سال ۱۳۴۳ش، پس از اتمام تحصیلات خود و با دریافت مدرک D.P.L.G به ایران بازگشت. وُسکانیان از همان سال نخست ورود، در کنار فعالیت حرفهای خود به منزلهٔ آرشیتکت، در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران نخست با عنوان استادیار و سپس از ۱۳۵۴ ـ ۱۳۵۹ش با عنوان دانشیار و مدیر گروه معماری مشغول به کار شد.
در سال ۱۳۵۲ش، فرصت مطالعاتی سهماههای در دانشگاه پنسیلوانیا در آتلیهٔ معمار لوئی کان، در اختیار وی قرار گرفت و عازم امریکا شد و پس از کسب تجربیات بسیار ارزنده بار دیگر به ایران بازگشت.
دانشگاه دولتی معماری و ساختمان ایروان نیز در ۱۰ مهر ۱۳۸۸ش مدرک دکترای افتخاری به وی اعطا کرد. وُسکانیان بین سالهای ۱۳۳۰ ـ ۱۳۸۰ش در حدود۲۴ نمایشگاه نقاشی و هنرهای تجسمی گروهی و انفرادی در کانونهای به نام هنری در نقاط گوناگون جهان از جمله گالری گورکی نیویورک، گالری زروان و موزه هنرهای معاصر تهران و ونیز، پاریس و لوس آنجلس شرکت کرد و برنده چندین جایزه، نشان طلا و دیپلم افتخار شده است.
رُستُم وسکانیان یکشنبه شب ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ش. به دلیل بیماری در آمریکا در گذشت
- کلوپ ارامنه سال ۱۳۴۵ش.
- بنا کودکستان ارامنه تبریز سال ۱۳۵۰ش.
- ورزشگاه آرارات تهران بین سالهای ۱۳۴۹ ـ ۱۳۵۴ش ساخته شده است.
- عبادت گاه صلیب مقدس بین سالهای ۱۳۶۳-۱۳۶۵ش در آرارات تهران.
- مرکز هنری شوشی، در قره باغ در سال ۱۳۸۳ش.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#520
Posted: 21 May 2014 22:21
ویگن دِردِریان
ویگن دِردِریان (به ارمنی: Վիգէն Տէրտէրեան) (زاده ۲ آذر ۱۳۰۷ - درگذشته ۴ آبان ۱۳۸۲) خواننده و هنرپیشهٔ ایرانی ارمنی تبار بود.
ویگن در روستای مهرآباد شهرستان ملایر یکی از شهرستان های استان همدان بدنیا آمد . تحصیلات متوسطه را در سال ۱۳۳۰ ۱۹۵۱ (میلادی) تمام کرد. او که شغل نقشهبرداری داشت در ابتدا با خواندن در کافهها محبوب دوستداران موسیقی مردمپسند پاپ شد. اجرای آهنگ در رادیو تهران او را به شهرت رساند. صدای گرم او که با نواختن گیتارش همراه میشد، با شعرهایی با مضمونهای تازه و ملودیهای نو چهره تازهای در صحنه موسیقی ایران عرضه کرد.
نوع موسیقی او که از ملودیهای ارمنی و ترکی و گاه اروپایی بهره میبرد به «جاز ایرانی» معروف شد و به او لقب «سلطان جاز» ایران دادند، گرچه موسیقی او ارتباطی با موسیقی جاز نداشت.
او خود نیز چند آهنگ ساخت و در دهه ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ از محبوبترین خوانندههای مردمپسند ایران بود.
با چند تن از خوانندههای محبوب دیگر مانند دلکش، پوران و هایده ترانههای دو صدایی اجرا کرد که هنوز با اشتیاق شنیده میشود.
در سال ۱۳۳۳ به دعوت ساموئل خاچیکیان به سینما روی آورد و نخستین فیلمش را با نام چهارراه حوادث ۱۳۳۴ برای خاچیکیان بازی کرد تا سال ۱۳۴۵ که آخرین فیلمش را با نام اعتراف (به کارگردانی ناصر رفعت بازی کرد، مجموعاً در دوازده فیلم حضور یافت که در برخی از آنها خوانندگی هم کرد. خون و شرف (۱۳۳۴), تپه عشق (۱۳۳۸), فردا روشن است (۱۳۳۹), آتش و خاکستر (۱۳۳۹), عروس دریا (۱۳۴۴) برخی از این فیلم هاست
او در اوایل دهه ۵۰ به آمریکا رفت و در آنجا ازدواج کرد و در کابارههای ایرانی فعالیت هنری داشت.
ژاکلین (ترانه سرا و خواننده)و آیلین ( بازیگر و مجری تلویزیون) از فرزندان وی و کارو (شاعرمعاصر) برادر وی میباشند.
ویگن در روز یکشنبه ۴ آبان ماه سال ۱۳۸۲ در شهر لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا در سن ۷۵ سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.