انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
فرهنگ و هنر
  
صفحه  صفحه 24 از 49:  « پیشین  1  ...  23  24  25  ...  48  49  پسین »

روزنگار تاریخ جهان


مرد

 
برخي ديگر از رويدادهاي 17 مارس

180:ماركوس وروس امپراتور روم درگذشت.

1373:اسدپهلوان حاكم كرمان بر آل مظفر ياغي شد و تا زنده بود دست از استقلال برنداشت كه داستاني مفصل است. وي سرانجام به دست نظاميان خود كشته شد.

1787:« ژرژ سيمون اُهم» فيزيكداني كه قانون اُهم را نوشت به دنيا آمد.

1917:نيكلاي دوم تزار روسيه كه بائ مخالفت مردم و تظاهرات خياباني پي در پي رو به رو شده بود با هدف برقراري آرامش، اختيارات خود را به يك دولت موقت واگذار كرد كه اين داروي مسکن هم اثر نداشت و هفت ماه بعد نظام روسيه با انقلاب بلشويكي تغيير يافت و نظام بلشويکي (کمونيستي) نيز 74 سال بعد و عمدتا به سبب سوء مديريت هاي دولتي و تنبل و بي انگيزه کردن مردم از ميان رفت.


1931:استالين «كروپسكايا لنين» را از كميته مركزي حزب كمونيست شوروي بيرون كرد.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
زادروز مورخي كه ريشه مالكيت زمين و فئوداليسم را به دست داد




فوستل دو كولانژ Fustal de Coulanges مورخ و جامعه شناس قرن 19 فرانسه 18 مارس 1830 به دنيا آمد و 59 سال عمر كرد. وي كارشناس تاريخ قرون قديم و وسطا بود. دوكولانژ ريشه مالكيت زمين و فئوداليسم و اين كه از چه زماني و چرا انسان تمايل به مالك شدن و آقايي كردن بر همنوع خود يافت كه در لحظه تولد متساوي به دنيا مي آيند كشف و در كتابي قطور منتشر كرد. وي در همين كتاب نفوذ فكري يونان و روم در زمينه مالكيت و حس برتري را تشريح كرده است. او در زمينه پيدايش مذهب ، قانون و موسسه در دنياي قديم بررسي فراوان كرد و نتيجه تحقيقات خود را در كتاب « شهر باستاني » منتشر ساخت.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
برخي ديگر از رويدادهاي 18 مارس

235:بعضي از مورخان زادروز ماركوس اورليوس الكساندر امپراتورروم را در اين روز نوشته اند.

1167:ميان فرانكها به رياست آمارليك كه تحت پرچم صليبيون وارد خاورميانه شده بودند و نيروهاي مسلمان در «البابين» مصر جنگ در گرفت.

1229:درجريان ششمين لشكركشي صليبيون به خاورميانه، فردريك دوم رئيس آلمانی امپراتوري مقدس كه سلطنت او به تاييد پاپ رسيده بود خودرا پادشاه اورشليم (بيت المقدس) نيز اعلام كرد.

1532:پارلمان انگلستان از اين پس پرداخت هر گونه وجه ازجانب كليساهاي آن كشور به خزانه داري پاپ را ممنوع و غير قانوني اعلام كرد.

1874:هاوايي كه در اين زمان يك كشور مستقل داراي پادشاه بود به دولت واشنگتن حق انحصار تجارت داد.

1925:يك گردباد كه در مركز ايالات متحده وزيدن گرفته بود در ايالت هاي ميسوري، اينديانا و ايلي نوي 700 نفر را كشت و ويراني زياد بوجودآورد. ايالت هاي مركزي و جنوب شرقي آمريكا بارها گرفتار گردبادهايي از اين دست شده اند.

1929: (1307 خورشيدي): قانون اعزام محصل به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد كه به موجب آن بايد هر سال يكصد ديپلمه ايراني براي تحصيل به اروپا اعزام مي شدند. پنج سال بعد دارالمعلمين عالي (دانشسراي تربيت دبير دبيرستان) در تهران تاسيس شد.

1938:دولت مكزيك اكتشاف و استخراج نفت در چارچوب مرزهاي زميني اين كشور را ملي كرد. معناي تاكيد روي چارچوب مرزهاي زميني اين بوده است كه امر واگذاري اكتشاف و استخراج نفت در خليج مكزيك به شرکتهای خارجی مانعي ندارد و اين كار از آن زمان صورت مي گيرد. خليج مكزيك يكي از منابع نفت جهان است كه دولت كوبا ـ يکي از کشورهاي منطقه خليج مکزيک ـ هم اخيرا در صدد اكتشاف و استخراج نفت در آبهاي خود در خليج مکزيک با كمك روس ها برآمده است.

1945:چهل و دو روز پيش از خودكشي هيتلر و زماني كه ارتش مسکو به دیوار برلين نزدیک شده بود و تصرف شهر قطعي بود، پايتخت آلمان مورد حمله 1250 بمب افكن آمريكايي قرار گرفت و چون وسيله دفاع نداشت آسيب فراوان ديد. مورخان اين بمباران را «غير ضروري» خوانده و نوشته اند که با هدف خاص انجام شده بود.

1962:امضاي قرارداد اويانEvian (سويس) به جنگ استقلال در الجزاير پايان داد و طولي نكشيد كه استعمار فرانسه بر آن کشور پايان يافت.

1968:كنگره آمريكا دلار را از استاندارد طلا خارج كرد كه اين قانون چندي بعد به اجرا درآمد.

1974:تحريم صدور نفت از سوي کشورهاي عربي به غرب كه از اكتبر 1973 و به دليل حمايت دولت هاي غرب از تعرض نظامي اسرائيل به همسايگان عرب خود آغاز شده بود پايان يافت. ايران كه در اين تحريم شركت نكرده بود، از اين رهگذر ثروتمند شد و در عين حال دشمنان متعدد به دست آورد كه برخي از آن ها قبلا از دوستانش بودند.

1996:در انفجار و حريق يك نايت كلاب در فيليپين 160 تن كشته شدند. حريق نايت كلاب ها با تلفات سنگين در گوشه و كنار جهان سابقه طولاني دارد.

2003:«هو جينتائوHu Jintao» دبيركل حزب حاکم رژيم پکن رئيس جمهور اين کشور هم شد. وي در همين روز «ون جيابائوWen Jiabao» را به عنوان نخست وزير و «لي جائو شينگ» را به سمت وزير امورخارجه اين رژيم تعيين کرد.
هو جينتائو متولد 1942 در سال 2012 از دبيرکلي حزب و از 14 مارس 2013 از سمت رياست جمهوري کنار رفت و سمت هاي او به شي جين پينگ Xi jinping متولد 1953 و شوهر خواننده (singer) چيني بانو Peng Liyuan منتقل شده است. Li Kegiang هم از 15 مارس 2013 بر جاي «ون» نشسته و نخست وزير شده است. پدر «شي» که قبلا يک چريک کمونيست بود بعدا عقايد ليبراليستي يافت و از کار دولتي برکنار و تصفيه شد. «شي» از هواداران اقتصاد بازار آزاد (کاپيتاليسم) است. «شي» در کنگره حزب (حکومت) با 2952 راي موافق و تنها يک راي مخالف! رئيس جمهور شد. وي رقيب ديگري نداشت.




از راست: لي جائوشينگ وزير امورخارجه وقت، ون جيابائو نخست وزير وقت و هو جينتائو رئيس جمهور وقت




شي جين پينگ Xi jinping رهبر تازه رژيم پکن
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
روزي که بيسمارك صاحب فرضيه جنگ محدود ـ مردي كه آلمان را يكپارچه و قدرتي در اروپا كرد بركنار شد


بيسمارك ـ مردي كه به تدبير او آلمان كه به صورت امير نشين هاي متعدد بود يكپارچه و يك قدرت در اروپايي شد 20 مارس 1890 از صدر اعظمي بر كنار و خانه نشين شد. وي با سه جنگ « محدود » دانمارك ، اتريش و فرانسه ــ سه مدعي ايالات آلماني ــ را شكست داده بود و به هدف خود كه ايجاد آلمان واحد بود و كسي قبلا تصورش را نمي كرد جامه عمل پوشانيده بود.
بيسمارك «جنگ محدود» را تعريف كرده ــ تعريفي كه هنوز به قوت خود باقي است. طبق اين تعريف، جنگ محدود ستيز مسلحانه ميان دو طرف است كه پاي ديگران به آن كشانده نشود. وي گفته است كه ورود ساير كشورها به يك جنگ محدود باعث نقض غرض و تغييرات سياسي ــ جغرافيايي وسيع مي شود و اي بسا كه نتيجه كار هم معكوس باشد.
ويلهلم دوم كه هنگام نشستن بر جاي پدر به عنوان قيصر آلمان 29 ساله بود بيسمارك را مانع جاه طلبي هاي خود مي ديد ولي به دليل محبوبيت بيسمارك در جامعه آلمان قادر به تغيير او نيود و مترصد فرصت نشسته بود. دو سال بعد مخالفت پارلمان آلمان با يك برنامه اجتماعي بيسمارك كه پارلمان عقيده داشت مآلا به زيان كارگران تمام خواهد شد اين فرصت را به دست قيصر جوان داد. بيسمارك در صدد انحلال پارلمان و تجديد انتخابات برآمد كه قيصر او را به مذاكره دعوت كرد ولي در ساعت مقرر بيسمارك به ديدار او نرفته بود. قيصر به كشف علت پرداخت و معلوم شد كه بيسمارك به خواب افتاده و وقت ملاقات را از دست داده بود. با اين کشف، قيصر با اعلام اين كه بيسمارك پس از اين همه تلاش نياز به استراحت دارد او را معاف كرد.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
تصميمات مهم و محرمانه هيتلر و موسوليني درگذرگاه «Brenner» در آلپ ـ موضوع اتحاد با ايران ـ انصراف هيتلر از اتحاد با استالين



مذاكرات مهم و محرمانه هيتلر و موسوليني ـ رهبران وقت آلمان و ايتاليا در گذرگاه «Brenner» در بخش ايتاليايي آلپ در مارس 1940، بيستم اين ماه پايان يافت و اتحاد دو دولت وارد مرحله اي تازه گرديد. جزئيات اين مذاکرات و چند سال پس از پايان جنگ جهاني دوم و نخستین بخش آن 24 مارس 1949 افشاء شد.
براساس اسنادي كه انتشار يافته است، سران دو دولت در نشست «Brenner» تصميم گرفته بودند كه دست انگلستان را از اروپاي قاره اي، حوزه مديترانه و خاور ميانه كوتاه كنند. براي رسيدن به اين هدف، قرار شده بود كه با شوروي و ایران متحد شوند، زيرا مسکو نه تنها مي توانست سوخت و مواد مورد نياز را به آنها برساند، کمک نظامی و اطلاعاتی کند بلكه اجازه دهد ارتش آلمان از طریق قفقاز وارد منطقه شود و با تسهیلاتی که دولت ایران فراهم خواهد ساخت ازجمله در اختیار گذاردن یگان نظامی سرزمین های عربی و بعدا مناطق غربی هندوستان (پاکستان امروز) را از دست دولت لندن خارج سازد. همچنین موافقت شده بود که آلمان به کمک ایتالیا نیرو به لیبی (شمال آفریقا) بفرستد و این نیروی مشترک از طریق مصر خودرا به قلب خاورمیانه برساند و به نیروهای اعزامی از راه قفقاز ملحق شود و انگلستان از منطقه براند که از سال 1917 (نیمه جنگ جهانی اول) وارد آنجا شده بود.
طبق این اسناد، درجریان مذاكرات«بره نِر» هيتلر از موسوليني كه به تاسيس نيروي دريايي براي ايران كمك فراوان كرده بود پرسيده بود كه آيا ناوگان تازه تاسيس ايران مي تواند در برابر «سی پاور» منطقه ای انگلستان ايستادگي كند؟. موسوليني پاسخ داده بود كه اگر آموزش افسران آن ادامه يابد و غافلگير نشود خواهد توانست آزادي عمل در خليج فارس را از انگليسي ها بگيرد، ایرانیان عاشق وطن خود و شیفته ارتش هستند. موسوليني توضيح داده بود كه چگونه بدون اين كه انگليسي ها متوجه شوند افسران ارتش ايران را كه براي آموزش زميني به ايتاليا آمده بودند فنون دريايي آموخته است.
هيتلر مسئوليت تماس با استالين را بر عهده گرفت تا مطامع اورا تعديل دهد و سعي كند كه استالين مخصوصا در خاور ميانه سهم زيادي مطالبه نكند.
در اين مذاكرات قرار شد كه ايتاليا ابتكار بيرون راندن انگلستان را از منطقه مديترانه (مالت، مصر قبرس و...) برعهده بگيرد و آلمان در غرب اروپا به محاصره دريايي و بمباران لاينقطع انگلستان دست بزند.
طبق اسناد ديگر، مذاكره با استالين براي اتحاد انجام شد ولي چون استالين نسبت به بخشي از ايران نظر دیگری ابرازداشت، هيتلر نسبت به او بدگمان شد و نه تنها مذاكرات را قطع كرد بلكه نقشه حمله به شوروي و تصرف منابع نفت قفقاز كشيد و به اجرا در آورد، ولی در عمل شكست خورد و همه برنامه های او برباد رفت. مورخان نوشته اند كه اگر تصميمات «Brenner» عينا اجرا شده بود از جمله سازش با استالین که قبلا با آلمان قرارداد عدم تجاوز منعقد کرده بود و مشترکا لهستان را تصرف کرده بودند مسير تاريخ در جهتي ديگر قرار مي گرفت.
مورّخان در ابراز این واقعیت متفق القول هستند که در طول تاریخ، هیچگاه در علائق دو ملت همنژاد ایران و آلمان نسبت به هم خلل وارد نشده است و ایران در جریان دو جنگ جهانی قرن بیستم بهای گزاف این دوستی را پرداخته و از سوی دشمنان آلمان اشغال نظامی شده است. ایرانیان ژرمن هارا به نام یک طایفه ژرمن که آلمان نام دارد و در شمال سویس مستقر بود آلمان می خوانند. ژرمن ها در طول برتری روم بر اروپا و مدیترانه هیچگاه حاضر نشدند که مرسنر رومی ها برای جنگ با ایرانیان شوند.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
آغاز فروش روزنامه در صندوق

بيستم مارس 1954 براي نخستين بار يك روزنامه محلي در شهر كلمبيا واقع در ايالت پنسيلوانياي آمريكا براي توزيع، جعبه فلزي خودكار بدون متصدي بكار برد. تكنولوژي اين جعبه ها كه در سراسر جهان (جز ايران و چند كشور ديگر) معمول شده اند پيچيده نيست.
حجم و وزن سكه فنر دستگاه بازكننده جعبه را به كار مي اندازد، جعبه باز مي شود و خريدار يك نسخه روزنامه را از داخل آن بر مي دارد. قسمت بالاي صفحه اول روزنامه در پنجره جعبه براي نمايش اخبار مهم و تيترهاي بزرگ قرار مي گيرد تا جلب نظر كند.
ايران 15 دهه پس از انتشار روزنامه، هنوز فاقد توزيع خانه به خانه و نيز صندوق فروش روزنامه است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
برخي ديگر از رويدادهاي 20 مارس

1525:دولت فرانسه براي تعقيب و مجازات پروتستانها يك هيات ويژه تشكيل داد.

1549:درياسالار انگليسي توماس سيمور به جرم توطئه بر ضدبرادر خودكه مقام سوم كشور بود گردن زده شد.

1737:نيوتن فيزيكدان معروف در 84 سالگي در لندن درگذشت.

1627:هلندي ها هم بمانند ساير اروپاييان، براي استثمار مشرق زمين كمپاني هند شرقي هلند (اندونزي) را تاسيس كردند.

1885:يوجن هريگل فيلسوف آلماني به دنيا آمد و 72 سال عمر كرد.

1896:نيروهاي نظامي آمريكا به بهانه محافظت از اتباع اين كشور وارد نيكاراگوئه شدند.

1928:صدور گذرنامه سياسي در ايران محدود شد و در چارچوب «قانون گذرنامه» قرار گرفت.

1954:دراين روز در اسپندماه 1332 و هفت ماه پس از براندازي حكومت دكتر مصدق، راجرز استيونس سفير تازه انگلستان در تهران اعلام كرد كه ميان انگلستان و آمريكا در قبال نفت ايران توافق حاصل شده است.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
قانون مدنی سال 1804 فرانسه که جهانی شده و دادن مقام را تنها به شایستگان روا داشته است

قانون مدنی فرانسه (Code Civil des Francais) معروف به کُد ناپلئون از 21 مارس 1804 (مصادف با نوروز ایرانیان) به اجرا درآمد. این قانون بسیار مهم هرگونه امتیاز خانوادگی را لغو، آزادی مذهبی اعلام و استخدام دولتی را منوط به داشتن شرایط تعیین شده و دادن شغل به بهترین دارنده شرایط را تعیین و تاکید بر این کرده بود که مقام دولتی باید به شایسته ترین فرد از میان داوطلبان و یا معرفی شدگان داده شود و تخلف از این موازین را جرم دانسته و مجازات تعیین کرده بود. این قانون که تاثیر زیاد در پیشرفت فرانسه داشت در اندک زمان، نخست در کشورهای اروپایی دیگر و سپس در جهان گسترش یافت و الگو شده است.
سایر کُدهای ناپلئونی که پیش و بعد از این قانون تدوین و به اجرا گذارده شده بود شامل قانون کیفر عمومی و آیین دادرسی، قانون آموزش و پرورش (مدرسه و تحصیل)، عطف به ماسبق نشدن قانون، حکومت و مدیریت و رفتار عمومی در چارچوب قانون (حکومت قانون)، قانون خانواده ازجمله رئیس خانواده قراردادن شوهر و سایر قوانین ازجمله مجازات سنگین برای مرتکبین تقلب در مالیات بودند.
انقلاب فرانسه 13 سال پیش از اجرایی شدن قانون مدنی فرانسه، فئودالیسم و امتیازات طبقه خواص، استبداد و رفتار مستبدانه، مجازات بدون محاکمه، هرگونه تبعیض، تمرین و تبلیغ خرافات را لغو و منع و حقوق انسان را مشخص و اعلام کرده بود.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
برخي ديگر از رويدادهاي 21 مارس

1801:میان نیروهای نظامی فرانسه و انگلستان در باریکه ساحلی ابوقیر مصر واقع در نزدیکی اسکندریه جنگ درگرفت که در این جنگ انگلیسی ها پیروز شدند و اسکندریه باردیگر به دست آنان افتاد. در این جنگ، شمار نیروهای فرانسوی 18 هزار تن بود که بیش از دو هزار تلفات داده بودند.


1857:يك زمين لرزه شديد بيش از 107 هزار تن از مردم توكيو (ژاپن) را كشت.

1907:نيروهاي نظامي ايالات متحده كشور «هُندوراس» را عملا اشغال نظامي كردند.

1919:درحالی که بلشویک های روسیه درگیر جنگ داخلی و نیز استقرار نظامیان قدرت های جهانی وقت در میهنِ شان بودند (که دو سال بعد پایان یافت)، در مجارستان نظام کمونیستی اعلام شد.

1923:چارلز هيوز وزير امور خارجه وقت آمريكا پيشنهاد به رسميت شناختن شوروي را رد كرد.

1925:طبق قانوني که به تصويب مجلس رسيده بود، از چنين روزي در سال 1304 هجري خورشيدي نوشتن تاريخ مكاتبات در ايران با تقويم هجري خورشيدي رسمي شد.

1935:نوروز 1314) وزارت امورخارجه ایران به ملل دیگر اعلام کرد که پرشیا، پرسا و پرسه را «ایران» و پرشیان و پرسان را «ایرانی» بنویسند و بگویند.
به باور برخی مورخان، این اقدام ضرورت نداشت زیرا که با شنیدن و یا خواندن واژه پرشیا، در ذهن خارجی یک امپراتوری بسیار وسیع توانمند از لیبی تا رود سِند و از رومانی امروز، داغستان روسیه و خجند (واقع در کنار رود سیحون = سیردریا) تا بحرین و عُمّان مجسم می شد و دعاوی احتمالی قابل توجیه بود. به علاوه، واژه ایران در آن زمان برای بسیاری از خارجیان نامأنوس بود. دولت های دیگر و برای مثال؛ مصر و یونان اصرار نکردند تا خارجیان نام های محلی دو کشور را بکار برند.


1939:دولت هيتلر بندر دانتزيك (گدانسك) را كه ضمن قراردادهاي پايان جنگ جهاني اول از خاك آلمان جدا شده بود و بعدا لهستان آن را ضميمه خود ساخته بود مطالبه كرد.

1942:نيروهاي آلمان در حوزه مديترانه به جزيره مالت مستعمره انگلستان حمله بردند.

1945:براي نخستين بار ژاپني ها برضد نيروهاي آمريكا بمب بالدار (نوعي هواپيماي بدون خلبان) استفاده كردند.


1947:ترومن رئيس جمهوري وقت آمريكا دستور داد كه همه كاركنان دولت آمريكا نسبت به دولت سوگند وفاداري ياد كنند.

1955:ماكاريوس اسقف قبرس و رهبر مبارزات استقلال طلبانه اين كشور از استعمار انگلستان، خواستار پيوستن اين جزيره به يونان شد.

1960:پلیس دولت اقلیت سپیدپوستان فدراسیون آفریقای جنوبی تظاهرات و اجتماع اعتراضی سیاهپوستان (اکثریت مردم) این فدراسیون در شهر شرپویل Sharpeville را با خشونت سرکوب کرد که ضمن آن 69 تن کشته و 180 سیاهپوست دیگر مجروح شدند. تاریخنگاران عنوان این خشونت را «کشتار شرپویل» نوشته اند.

1975:نظام سلطنتي 3000 ساله اتيوپي (حبشه) ملغي شد.

1980:جیمی کارتر رئیس جمهوری وقت آمریکا به نشانه اعتراض به اعزام نیروی نظامی از جانب دولت شوروی به افغانستان، بازی های المپیک تابستانی مسکو را تحریم کرد و متعاقب او، چند دولت دیگر. مسکو در واکنش خود اعلام داشت که به خواست دولت کابل چند یکان نظامی را به آن کشور فرستاده است که پس از رفع نیاز کابل، بازگردانیده خواهند شد.

1990:ناميبيا (افريقاي جنوب غربي سابق آلمان) استقلال يافت. پس از شكست آلمان در جنگ جهاني اول، اين سرزمين تحت قيمومت دولت آفريقاي جنوبي قرار گرفته بود كه بعدا حاضر به تخليه آن نمي شد. مردم اين سرزمين به رهبري «سام نجومه» دست به مبارزه زدند كه سال ها طول كشيد و سر انجام پيروز شدند و پس از كسب استقلال سام نجومه را به رياست جمهوري ناميبيا برگزيدند.

1991:راجيو گاندي 47 ساله پسر بزرگ بانو گاندي و نوه نهرو كه پس از قتل مادرش در سال 1984 نخست وزير هند شده و 5 سال حکومت کرده بود در جريان مبارزات انتخاباتي در يك انفجار انتحاري كه يك زن «تاميل نادو» آن را به وجود آورده بود كشته شد. پدر «راجيو» از پارسيان هند بود.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
مرد

 
كنستانتين يکم؛ امپراتوري كه قسطنطنيه (استانبول) را ساخت، يكشنبه ها را تعطيل عمومي و اجباري اعلام داشت


کنستانتين يکم

كنستانتين يکم امپراتور مقتدر همه قلمرو روم 22 مارس سال 337 ميلادي درگذشت. طبق برخي محاسبات تقويمي تازه،مرگ او 22 ماه مه اين سال اتفاق افتاده است!.
از كارهاي مهم كنستانينن دستور ساختن شهر بزرگي در كنار تنگه بسفور و در محل مهاجرنشين قديمي يونانيان (بيزانتيوم) است كه به نام وي، كنستانتينوپل Constantinople (شهر كنستانتين = قسطنطنيه) ناميده شد كه از سال 1453 پس از تصرف آن به دست تركان عثماني، به اسلامبول (شهر اسلام) تغيير نام داده شده كه به تدريج و بويژه پس از تغيير الفباي ترکيه، استانبول تلفظ مي شود. كنستانتين يکم يازدهم ماه مه سال 330 ميلادي دستور ساختن كنستانتينوپل (قسطنطنيه) را صادر كرد تا پايتخت شرقي امپراتوري روم و نزديك به ايران باشد؛ زيرا با روي كار آمدن ساسانيان و احياي ناسيوناليسم سازش ناپذير ايراني - راهي جز اين براي امپراتوري روم باقي نمانده بود.
ديگر از كارهاي مهم كنستانتين كه تا به امروز باقي مانده و رعايت مي شود، قرار دادن «روز يكشنبه» به عنوان تعطيل عمومي هفتگي است. کنستانسين يکم، هفتم مارس 321 ميلادي يکشنبه را تعطيل عمومي اعلام داشت و در سوم ژوئيه همين سال اعلام كرد كه از آن پس تعطيلي يكشنبه ها در سراسر قلمرو روم اجباري خواهد بود و روز استراحت است. علت اجباري کردن تعطيلي يکشنبه ها اين بود، که بسياري از کسبه نخستين اعلاميه او را (که سه ماه پيش از آن صادر شده بود) سرسري گرفته و رعايت نمي کردند.
كنستانتين كه پس از پيروزي بر رقيبان داخلي، 28 اكتبر سال 312 ميلادي خود را امپراتور همه روم اعلام داشته بود بعدا بدون اينکه دين باستاني روم را تغيير دهد پذيرفته بود كه اتباع مسيحي را تحمل خواهد کرد. او بعدا مخالفت و يا تخريب اديان و معابد ديگر را هم ممنوع کرد.
به دستور كنستانتين، طاق نصرت معروف شهر روم ساخته شد. كنسانتين در شهر قسطنطنيه مدفون است.
امپراتوري روم از سال 306 دچار رقابت ژنرال ها و مدعيان متعدد امپراتور شدن و جنگ داخلي بود. مورخان نوشته اند كه اگر ايران در آن زمان به جاي نايب السلطنه داراي رئيس كشور بود، كار روم همان زمان پايان يافته بود. شاه ايران در آن زمان يك كودك بود كه در سال 310 ميلادي 17 ساله شد و به نام شاپور دوم (ذوالاكتاف) خود زمام امور را به دست گرفت و بعدا دوبار روميان را شكست سخت داد.
هی زمان داره میره
منم یه پسر جوون که حسابی پیره
یه عاشق که از عشقش سیره
__________________
alinumber7
     
  
صفحه  صفحه 24 از 49:  « پیشین  1  ...  23  24  25  ...  48  49  پسین » 
فرهنگ و هنر

روزنگار تاریخ جهان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA