ارسالها: 1131
#61
Posted: 9 May 2013 13:26
قیصر
کارگردان: مسعود کیمیایی
بازیگران: بهروز وثوقی، پوری بنایی، ناصر ملک مطیعی، جمشید مشایخی، بهمن مفید و . . .
قیصر یک فیلم ایرانی کامل بود. یک فیلم پر از نماد های جامعه آن روزهای ایران. پر از کلاه شاپو و دستمال ابریشمی، کت های مخمل مشکی و ضامن دارهایی که در جیب جوانان یک محل پر بود. قیصر داستان خودکشی یک دختر از ترس این موضوع که او بکارتش را از دست داده و غیرت برادرانش است.
قیصر یک شاهکار از کیمیایی در کارنامه این کارگردان و تاریخ سینمای ملت ما جاودان خواهد ماند. حتی خود کیمیایی در آثار بعدی خودش ثابت کرده که هنوز تحت تأثیر فیلم قیصر است. فیلمی که بسیار خوش ساخت و از آب و گل درآمده است.
شخصیت های قیصر زنده اند و تماشا چی با همه آنها مرتبط است. غیرت رکن اصلی فیلم است که کیمیایی سعی کرده آن را نقد کند در همان حالی که آن را بزرگ میدارد.
این فیلم را همراه با گاو مهرجویی سرآعاز موج نو در سینمای ایران میدانند.
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ارسالها: 1131
#62
Posted: 9 May 2013 13:35
گوزنها
کارگردان: مسعود کیمیایی
بازیگران: بهروز وثوقی، فرامرز قریبیان، پروین سلیمانی، پرویز فنی زاده و . . .
گوزنها فیلمی است ساخته مسعود کیمیایی و با هنرمندی بهروز وثوقی .این فیلم یکی از عمیقترین و در عین حال جنجال بر انگیزترین فیلمهای مسعود کیمیایی است که با بازی بهروز وثوقی در نقش فردی معتاد به یکی از ماندگارترین آثار سینمای ایران تبدیل شد.
بهروز وثوقی با بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد در سومین جشنواره جهانی فیلم تهران در سال ۱۳۵۳ را از آن خود کرد.
مرد تحت تعقیبی به نام قدرت ، پس از سرقت مسلحانه از بانک ، خود را به دوستش سید رسول میرساند. سید مردی معتاد است و دوست دخترش فاطمه بازیگر تماشاخانه است. سید که مردی زبون است ، با کمک معنوی قدرت به خودش می آید... ابتدا در مقابل مزاحم فاطمه و سپس صاحب خانه میایستد و سپس هرویین فروشی را که او را به اعتیاد کشانده از پا در میآورد. پلیس رد قدرت را در خانه سید مییابد و هر دو به دست پلیس کشته میشوند.
واقعه آتش سوزی سینما رکس آبادان و موضوع طعنهدار فیلم که تنها سه سال پس از واقعه سیاهکل به پرده رسید، شایعات زیادی را در خصوص این فیلم دامن زد. پری زنگنه ترانه گنجشکک اشی مشی را روی این فیلم خوانده است.
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ارسالها: 1131
#63
Posted: 9 May 2013 13:49
سوته دلان
کارگردان: علی حاتمی
بازیگر: بهروز وثوقی، شهره آغداشلو، جمشید مشایخی، فخری خوروش و . . .
سوتهدلان فیلمی رنگی (ایستمنکالر) و ۳۵ میلیمتری است.
موضوع این فیلم داستان یک خانواده قدیمی تهران را بیان میکند که در آن جمشید مشایخی به عنوان برادر بزرگ خانواده سرپرستی خانواده را بر عهده داردو بهروز وثوقی برادر کوچک تر که دچار اختلالات ذهنی است نیز در این خانواده زندگی میکند او مورد عنایت برادر بزرگتر خود است. این فیلم مانند سایر فیلمهای علی حاتمی برمبنای موضوعات اخلاقی است و سعی در اصلاح نگرشهای غلط جامعه ایران در زمینههای مختلف اخلاقی دارد. به عنوان مثال برادی بزرگتر (حبیب) در این فیلم، شخصی درستکار و از خود گذشتهاست، اما در این خصوصیات طریق افراط را در پیش گرفته و آنقدر به برادر کوچکتر خود (مجید) پرداخته که دیگران را از یاد بردهاست و حتی در طول فیلم دیده میشود که اینهمه توجه او به مجید به ضرر مجید تمام میشود. زمانی حبیب متوجه افراط و تفریط خود میشود که کار از کار گذشته است.
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ارسالها: 1131
#64
Posted: 9 May 2013 14:02
صمد
صَمَد نام شخصیتی سینمایی است توسط پرویز صیاد اجرا میشده که شکل گیری این شخصیت پیش از انقلاب از اواخر سریال سرکار استوار که در نقش پسری روستایی همراه بزش حادثه آفرینی میکرده، آغاز شد و سپس با تکمیل این کاراکتر، خود سریال نیزتبدیل به سریال صمد و چندین فیلم سینمای (کمدی) شد.
صمد، پسری روستایی و بسیار سادهلوح است که همین سادگی او ماجرا آفرینی میکند. صمد در عین حال گاهی رند هم میشود. لهجهٔ خاص او و ادای اشتباهی برخی اسامی و کلمات، بر نمک شخصیت میافزاید.
صمد پولکی است و گهگاه از ترفندهای جالبی برای به دست آوردن پول استفاده میکند که البته در اغلب موارد آن را از دست میدهد به جای اینکه به دست بیاورد.
صمد اصرار دارد که به او بگویند «صمد آقا» !
صمد پدر ندارد و فقط یک مادر دارد که او را ننه آغا صدا میکند.
صمد از میان میوهها، انار و از میان غذاها چلوکباب کوبیده با دوغ را بیشتر از بقیه دوست دارد.
صمد، لیلا دختر کد خدا را نیز دوست دارد و روی او و همچنین مادر خودش (ننهآغا)بسیار متعصب و غیرتی است. حتی ممکن است که با انگشت اشارهاش محکم به چشم کسانی که او را غیرتی کنند بزند و البته این کار را بارها کردهاست.
صمد در میان دوستانش، یک حس ریاست طلبانه نیز دارد و دوستانش نیز از او حساب میبرند.
رقیب عشقی او عین الله باقر زاده پسر مش باقر از اهالی پولدار و با نفوذ آبادی است. کدخدا میخواهد که دخترش (لیلا) با عینالله ازدواج کند و هرگز حاضر نمیشود که او را به صمد بدهد و در عین حال، لیلا، صمد را دوست دارد و عین الله نیز از ترس صمد، هرگز جرات نمیکند که لیلا را بگیرد. اخلاق صمد بچگانهاست.
ادامه»
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ویرایش شده توسط: ellipseses
ارسالها: 1131
#65
Posted: 9 May 2013 14:07
بازیگوش، خجالتی و سادهلوح است و باعث میشود که دیگران از سادگیاش سوء استفاده کنند، صمد دردسر درست میکند اما بیشتر دردسرها را دیگران به گردنش میاندازند. صمد مورد تهمت قرار میگیرد، بازداشت میشود، سرش را کلاه میگذارند، اما در بیشتر موارد بالاخره معلوم میشود که او نه تنها بیگناه است بلکه گهگاه (ندانسته) باعث به دام افتادن قاچاقچیان عتیقجات، مواد مخدر و... نیز میشود.
برخی از مهمترین شخصیتهایی که همراه صمد در فیلمهایش حضور دارند، عبارت اند از:
*. ننه آغا (مادر صمد به بازیگری فرخ لقا هوشمند)
*. کدخدا (به بازیگری رضا شفیع (
*. لیلا (دختر کدخدا، معشوقه صمد به بازیگری خانم مینو شفیع که البته در دو فیلم صمد و سامی لیلا و لیلی و فیلم صمد و فولادزره دیو، خانم شهناز تهرانی در نقش لیلا بازی کرد)
*. سرکار استوار (رئیس ژاندارمری روستا به بازیگری عبدالعلی همایون)
*. عین الله/باقر زاده (به بازیگری حسن رضیانی)
*. مش باقر (به بازیگری حسین امیرفضلی)
*. سیامک (به بازیگری محمود بهرامی)
*. قوچعلی (به بازیگری علی زاهدی)
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ارسالها: 1131
#66
Posted: 9 May 2013 14:32
هامون
کارگردان: داریوش مهرجویی
بازیگران: خسرو شکیبایی، بیتا فرهی، عزت الله انتظامی و . . .
هامون نام فیلمی اجتماعی و سوررئالیستی است که در سال ۱۳۶۸ به کارگردانی داریوش مهرجویی ساخته شد.
حمید هامون که با همسرش، مهشید، دائم کشمکش دارد زندگی کابوس گونهٔ خود را مرور میکند. او که مشغول نوشتن رسالهاش دربارهٔ عشق و ایمان است، در پی دوست قدیمی ومرادش علی عابدینی میگردد. خانه و کاشانه را ترک میکند و دست به اعمال دیوانهواری میزند. او در حالتی پریشان، در پی شکایتهایش، خود را به امواج دریا میسپارد، اما عابدینی او را نجات میدهد. همچنین این فیلم به دغدغههای جوانان روشنفکر بعد از انقلاب میپردازد؛ میان دنیاخواهی و آرمانخواهی. تصویری از آرمانخواهی که بهدلیل حبّ دنیوی(زیبایی و...) در تلاطم است و درمقابل، علی عابدینی فردی که تکلیفش با خودش مشخص است و دنیا را فدای آرمانها و عقایدش کردهاست. ( مهرجویی خود میگوید که داستان این فیلم با الهام گرفتن از بوف کور صادق هدایت نوشته شدهاست).
فیلم هامون در دورهٔ هشتم (۱۳۶۸) جشنوارهٔ سینمایی فجر تهران، با کسب پنج سیمرغ بلورین بههمراه «جایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران» ستارهٔ بیرقیب سینمای آن سال ایران بود. این فیلم در جشنوارهٔ هشتم برندهٔجایزهٔ ویژهٔ هیئت داوران برای بهترین فیلم و همینطور سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، فیلمنامه، فیلمبرداری، نقش اول مرد، و بهترین تدوین شد. فیلم هامون همچنین کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین در شش زمینهٔ دیگر بود. در جشنوارهٔ این سال، هامون برنده یا کاندیدای دریافت۱۲ جایزه از ۱۹ جایزهٔ موجود بود. شخصیت حمید هامون نیز بهعنوان برترین شخصیت تاریخ سینمای پس از انقلاب توسط مجلهٔ فیلم انتخاب شد.
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ارسالها: 1131
#67
Posted: 9 May 2013 14:45
آژانس شیشه ای
کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا
بازیگران: پرویز پرستویی، حبیب رضایی، بیتا بادران، رضا کیانیان و . . .
آژانس شیشهای فیلمی ایرانی، ساخته شده در سال ۱۳۷۷ به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و با بازی پرویز پرستویی است.در ابتدا برای اکران دچار مشکل شد، زیرا گفته میشد بدون اجازهٔ رسمی از لباس نیروی انتظامی ایران در آن استفاده شده است. اما در نهایت فیلم اکران و یکی از فیلمهای پرفروش شد.دیگر بازیگر این فیلم حبیب رضایی و مجید انتظامی آهنگساز این فیلم بودهاست.
رضا کیانیان بهخاطر بازی در نقش مامور دولتی در این فیلم جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.
داستان فیلم در مورد یک مجروح جنگی است که برای درمان همسنگر خود اقدام میکند ولی با بیمهری مسئولان مواجه میشود.
این فیلم در نظرسنجی خبرگزاری فارس در زمستان ۸۷، به عنوان بهترین فیلم ۳۰ سال سینمای پس از انقلاب برگزیده شد .
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ارسالها: 1131
#68
Posted: 9 May 2013 14:57
مارمولک
کارگردان: کمال تبریزی
بازیگران: پرویز پرستویی، شاهرخ فروتنیان، زنده یاد رضا سعیدی، فریده سپاه منصور، مهران رجبی و . . .
این فیلم همچون فیلم دیگر کارگردان (به نام لیلی با من است که نگاه متفاوتی به مسئله جنگ داشت) نگاهی متفاوت به مسئله روحانیت دارد.
شخصیت اصلی این فیلم سارقی حرفهای به نام رضا مثقالیست که به دلیل مهارتش در بالا رفتن از دیوار به رضا مارمولک معروف است.
این فیلم بر خلاف تصور عمومی توهینی به روحانیت اصیل نمیکند بلکه این فیلم تنها روحانی واقعی را فردی آگاه، سختکوش و نقدپذیر نمایش میدهند. شخصیت رضا مثقالی که برای رهایی خود با دزیدن لباس آن روحانی به یک روحانی دروغین بدل شدهاست در واقع نمایانگر روحانیت دروغینی است که امروز برای منافع خود لباس روحانی به تن کردهاند درحالی که بویی از روحانیت نبرده و اصلا ربطی به دین ندارند. در نگاهی عمیقتر، این فیلم نقدی دقیق به برخی حاکمان امروز ایران است.
رضا مثقالی نیز در یک جای فیلم خود را نماینده خدا نه تنها در آن روستا بلکه درهمه زمین معرفی میکند در حالی که قصد فرار کردن و کار خلاف کردن دارد از دید مردم فردی خیر شناخته میشود. و از طرفی رئیس زندان که نماینده تمام قد منش نظامی و انتظامی در فیلم است. به خود این اجازه را میدهد که مردم را به زور به بهشت بزند و رضا مثقالی نیز جواب جالبی به او میدهد که انقدر فشار میآورید که از آنطرف جهنم بیرون میزنه.
به طور خلاصه این فیلم به تمسخر روحانیت نمیپردازد بلکه آنان را نیز مانند تمامی اقشار مردمی و همان طور دارای خوب و بد معرفی میکند.مسئولین سانسور وقت به دلیل آنکه این فیلم را مصداق توهین به خویش تلقی کردند تنها چند هفته پس از اکران عمومی نمایشش در سینماها، نمایش آن را متوقف کردند.
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ویرایش شده توسط: ellipseses
ارسالها: 1131
#69
Posted: 9 May 2013 15:18
جدایی نادر از سیمین
کارگردان: اصغر فرهادی
بازیگران: پیمان معادی، لیلا حاتمی، شهاب حسینی، ساره بیات، مریلا زارعی، سارینا فرهادی و . . .
جدایی نادر از سیمین فیلمی است ایرانی با ژانر درام که در سال ۱۳۸۹ ساخته شد . این فیلم برندهٔ جایزه اسکار گردید.
کارگردانی ، نویسندگی و تهیهکنندگی آن را اصغرفرهادی بر عهده داشتهاست.
«جدایی نادر از سیمین» که در سطح بینالمللی بیشتر با نام «یک جدایی» (A Separation) شناخته میشود، پنجمین اثر سینمایی اصغر فرهادی است و هماکنون با فروش نزدیک به ۲۰ میلیون دلار، در صدر پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران قرار دارد.
این فیلم مجموعاً بیش از ۵۰ جایزه جهانی را از آن خود کردهاست که از آن جمله، چندین جایزه از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر و نیز جوایز معتبر بینالمللی همچون جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان، گلدن گلوب و خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین قابل ذکر است. اقبال مثبت منتقدان به «جدایی نادر از سیمین» تا جایی است که برخی آن را جزو ۱۰ فیلم برتر سال ۲۰۱۱ خواندهاند؛ اگر چه نقدهای مخالفی نیز بر آن وارد شدهاست.
فرهادی دربارهٔ ایدهٔ ایجاد فیلم میگوید:
من یک تصویری در ذهن خود داشتم که بعدها متوجه شدم از ماجرایی شکل گرفته که زمانی برادرم برایم تعریف کردهبود؛ مرد میانسالی که پدر پیر و مبتلا به آلزایمر خود را تنهایی حمام میکند. این تصویر مانند دکمهای بود که من را وادار کرد برایش کت بدوزم!
ادامه«
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...
ویرایش شده توسط: ellipseses
ارسالها: 1131
#70
Posted: 9 May 2013 15:22
این فیلم علاوه بر ایران در سینماهای کشور فرانسه، تایلند، آلمان، مجارستان، سوئد، سوئیس، بلژیک ، هلند ، برزیل ، انگلیس ، ترکیه ، کانادا، اسرائیل و آمریکا، اکران شدهاست.
جدایی نادر از سیمین تنها در ۱۵ روز نخست اکران خود توانست فروشی معادل ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، تنها با در اختیار داشتن ۲۴ سینما در تهران داشته باشد. همچنین این فیلم رکورد بیشترین فروش روزانهٔ یک فیلم غیر کمدی در سینمای ایران شکست و به فروش ۷۵ میلیون تومانی با اکران در ۲۴ سالن سینما دست یافت؛ این رکورد بعداً توسط فیلم من مادر هستم جا به جا شد.
این فیلم با فروش ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در ایران، سومین فیلم پرفروش سال ۱۳۹۰ پس از فیلمهای اخراجیها ۳ و ورود آقایان ممنوع بود.
فروش جهانی جدایی نادر از سیمین تا اولین ماه سال ۱۳۹۱ (با احتساب فروش داخلی) ۱۹٫۳ میلیون دلار است.
جدایی نادر از سیمین پس از کسب جایزه اسکار با افزایش فروش در آمریکا مواجه گشت به طوری که شرکت سونی پیکچرز که مسئولیت توزیع و پخش آن را برعهده داشت تعداد سالنهای نمایش این فیلم را از ۱۶۰به ۲۴۳ سالن افزایش داد. همچنین اعلام شد فروش این فیلم در هفته پس از دریافت جایزه اسکار نسبت به هفته قبل آن از رشد ۱۷۳ درصدی برخوردار بوده که این همین امر باعث گشت جدایی نادر از سیمین تا آن تاریخ بهترین عملکرد فروش در میان فیلمهای برنده جایزه اسکار در آمریکا را به نام خود به ثبت برساند.
ماجرای فیلم:
سیمین ( لیلا حاتمی ) میخواهد به همراه همسرش نادر و دخترش ترمه ( سارینا فرهادی ) از ایران برود و همه مقدمات این کار را فراهم کرده. اما نادر ( پیمان معادی ) نمیخواهد پدرش را که از بیماری آلزایمر رنج میبرد تنها رها کند. این اختلافات باعث میشود سیمین از دادگاه درخواست طلاق کند اما دادگاه درخواستش را در مورد مالکیت فرزندش رد میکند و مجبور میشود به خانه پدرش برگردد. ترمه تصمیم میگیرد پیش پدرش نادر بماند به امید اینکه مادرش سیمین پیش آنها برگردد. نادر نمیتواند از عهده مراقبت از پدرش بر بیاید پس برای این کار یک مستخدم به نام راضیه ( ساره بیات ) استخدام میکند که. . .
حتی اگر نباشی، می آفرینمت!
چونان که التهاب بیابان،
سراب را...