ارسالها: 24568
#1,291
Posted: 20 Jan 2016 15:54
مترسک
- کارگردان : حسن محمدزاده
- تهیهکننده : یوسف صمدزاده
- نویسنده : مهدی معدنیان
- بازیگران : هادی اسلامی
- فخری خوروش
- حسین کسبیان
- جیران شریف
- زری برومند
- روحانگیز مهتدی
- یوسف صمدزاده
- پریدخت اقبالپور
- احمد مظلومی
- اکبر نوذری
- موسیقی : بابک بیات
- فیلمبرداری : فضلالله فعال نوری
- تدوین : روحالله امامی
- مدت زمان
- ۹۵ دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
مترسک فیلمی به کارگردانی حسن محمدزاده و نویسندگی مهدی معدنیان محصول سال ۱۳۶۲ است. این فیلم در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۶۳ در سینماهای ایران اکران شدهاست.
- خلاصه داستان
- اسماعیل با پسر و دختر خردسالش، علی و سونا، زندگی میکند. همکلاسی علی، از رفتار نامادری اش شکایت دارد. علی همواره در هراس است که مبادا به دست چنین زن پدری گرفتار شود. پدر علی به ترغیب دوستان خود با «استر خانم» مربی پرورشگاه ازدواج میکند. اما به دلیل تصوری که علی از «زن بابا» در ذهن دارد مهربانیهای استر را با خشونت پاسخ میدهد. تداوم مهربانیهای نامادری و نصیحتهای معلم سبب تغییر رفتار علی میشود و سرانجام او زن را چون مادر خود میپذیرد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,292
Posted: 20 Jan 2016 15:54
مرثیه گمشده
- کارگردان : خسرو سینایی
- تهیهکننده : سیمای جمهوری اسلامی
- نویسنده : اسماعیل امامی، فریدون قوانلو
- بازیگران : آنا بورکوفسکا
- موسیقی : خسرو سینایی
- تدوین : خسرو سینایی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۹۵ دقیقه
مرثیه گمشده (The Lost Elegy) عنوان فیلمی مستند ساخته خسرو سینایی محصول سال ۱۳۶۲ ایران است.
این فیلم درباره مهاجرت لهستانیها به ایران در طی سالهای جنگ جهانی دوم در سالهای ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است. بنا بر برخی اسناد، تعداد مهاجران حدود ۳۰۰ هزار نفر بوده است . سینایی برای ساخت این فیلم، عکسهای باقیمانده از جنگ جهانی دوم را بهکار برده و همچنین با افرادی که آن دوره را به یاد دارند، گفتگو کرده است.
نشان افتخار لهستان
مرثیه گمشده در ۱۳ اکتبر ۲۰۰۷ برای نخستین بار در دانشگاه علوم انسانی لهستان به نمایش درآمد و از سینایی تجلیل شد. یک سال پس از آن در ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۸، در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم لهستانی در گدنیا، صلیب لیاقت جمهوری لهستان از سوی لخ کاچینسکی، رئیس جمهور این کشور به سینایی اهدا شد. این نشان افتخار به خاطر تلاش فراوان سینایی برای معرفی تاریخ ملت لهستان به وی اعطا شد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,293
Posted: 20 Jan 2016 15:55
مرگ سفید
- کارگردان : حسین زندباف
- نویسنده : محمد عقیلی
- بازیگران : اکبر زنجانپور
- هادی اسلامی
- فاطمه تقوی
- کیومرث ملک مطیعی
- علی محزون
- موسیقی : حسن زندباف
- تدوین : حسین زندباف
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۱۲۱دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
مرگ سفید فیلمی به کارگردانی حسین زندباف و نویسندگی محمد عقیلی ساختهٔ سال ۱۳۶۲ است.
خلاصه داستان
- در يك شهر بندري ايوب و عبدل به دليل فقر مادي با چند قاچاقچي خبره كار مي كنند. در موقع حمل محموله مأموران به قاچاقچي ها، كه عبدل و ايوب نيز همراه آنها هستند، حمله مي كنند. آن دو با استفاده از فرصت محموله را مي ربايند و چون نمي توانند اجناس قاچاق را بفروشند به اين نتيجه مي رسند كه اجناس را نابود كنند و خود را از مهلكه برهانند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,294
Posted: 20 Jan 2016 15:56
ملخ زدگان
- کارگردان : ناصر محمدی
- تهیهکننده : فیروز
- ناصر واثق
- انوش ملازاده
- نویسنده : محمدرضا شهریاری
- بازیگران : ناصر واثق
- فخری خوروش
- جعفر والی
- هادی اسلامی
- نعمت اله گرجی
- موسیقی : منصور تهرانی
- فیلمبرداری : فریدون قوانلو
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
ملخ زدگان فیلمی به کارگردانی ناصر محمدی و نویسندگی محمدرضا شهریاری ساختهٔ سال ۱۳۶۲ است.
مزارع پر محصول يك روستاي كويري، در فصل برداشت گندم است. تلاش اهالي براي دفع ملخ ها بي نتيجه مي ماند و محصول نابود مي شود. چند تن از اهالي كه تاب تحمل اين ضربه اقتصادي و روحي را ندارند خود را ملخ مي پندارند و در جست و جوي گندم راهي بيابان ها و گندم زارها مي شوند؛ و موقعي كه مزارع را خالي مي بينند با هجوم به روستا اموال مردم را غارت مي كنند. اهالي ابتدا با آنها مدارا مي كنند، سپس در مرافعه اي خونين ملخ زدگان (ملخ شدگان) را از پا در مي آورند. با نابودي آنها ر وستا آرامش خود را باز مي يابد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,295
Posted: 20 Jan 2016 15:58
میرزا کوچک خان
- کارگردان : امیر قویدل
- بازیگران : ولی اله مؤمنی
- علی ثابتفر
- منوچهر اسماعیلی
- سیروس قهرمانی
- شهروز رامتین
- کاظم افرندنیا
- موسیقی : مجید انتظامی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۹۵دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
ارتش سرخ برای دستگیری ژنرال دینیکین و تار و مار کردن بقایای گارد سفید وارد بندر انزلی میشود. نمایندگان جنبش جنگل از ژنرال راسکولنیکف و ارژنیکیدزه استقبال و میرزا کوچک خان با آنان در کشتی کورسک ملاقات میکند و پیمانی ۹ مادهای منعقد میکنند. به دنبال آن جمهوری گیلان برقرار میشود. مدتی بعد با وقوع «کودتای سرخ» میرزا و یارانش به جنگل میزنند. میرزا دو تن از یاران خود به نامهای میرصالح مظفرزاده و گائوک را برای توضیح اهداف نهضت جنگل به اتحاد شوروی میفرستد. حیدرخان عمواوغلی، از اعضای حزب کمونیست ایران، برای نظارت و کمک به منطقه اعزام و کمیتهٔ جدیدی تشکیل میشود که احسان الله خان، از یاران نزدیک میرزا، در آن نقشی ندارد. خالو قربان، که تا آن لحظه با نهضت همکاری داشته، با میرزا از درمخالفت در میآید و جنگ برادر کشی آغاز میشود. لشکر قزاق به فرماندهی رضاخان به هر دو گروه متخاصم حمله میآورد و در وضعی متشنج رضاخان وارد گیلان میشود. انقلاب شکست میخورد. میرزا و تنی چند از یارانش برای یاری گرفتن از سران ایل شاهسون به سوی خلخال حرکت میکنند. راهنمای او کشته میشود و میرزا در برف و کولاک یخ میزند. جسد او را مییابند و سر از پیکرش جدا میکنند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,296
Posted: 20 Jan 2016 16:00
نقطه ضعف
کارگردان : محمدرضا اعلامی
تهیهکننده : جواد گلپایگانی
نویسنده : محمدرضا اعلامی
براساس کتاب اشتباه
نوشته آنتونیس ساماراکیس
بازیگران : جواد گلپایگانی
حسین پرورش
جمشید هاشمپور
محمد سادات ابهری
عباس قاجار
موسیقی : بابک بیات
فیلمبرداری : علیرضا زرین دست
تدوین : حسن مصیبی
تاریخهای انتشار
۱۳۶۲
مدت زمان
۱۴۷دقیقه
کشور ایران
زبان فارسی
نقطه ضعف فیلمی درام در ژانر تریلر روانشناختی و سیاسی به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا اعلامی ساختهٔ سال ۱۳۶۲ است. این فیلم در دومین دوره جشنواره فیلم فجر برنده لوح زرین بهترین بازیگر نقش دوم مرد برای حسین پرورش شد . نقطه ضعف اولین فیلم محمدرضا اعلامی به عنوان کارگردان بود.[۳]او پس از این فیلم فیلمهای موفق دیگری ساخت که در گیشه هم موفق بودند. اما اکثریت منتقدان سینمای ایران، نقطهضعف را بهترین فیلم او میدانند.
- خلاصه داستان
- به سازمان امنیت اطلاع داده میشود که فردی (عباس قاجار) متعلق به یک گروه ضدرژیم در رستوران کندو قرارگذاشته است. افراد سازمان آن فرد و مردی که گمان میکنند با او قرار داشته را دستگیر میکنند. فرد اصلی در جریان فرار گلوله خورده و کشته میشود. در بازجویی فرد دستگیرشده (جواد گلپایگانی)، به او گفته میشود که برای روبهروکردن او با مرد اصلی فردا به سازمان مرکزی در پایتخت انتقال داده خواهد شد. رئیس (محمد ابهری)، به بازجوی ویژهٔ پرونده (حسین پرورش) و شخص دیگری که از لحاظ رده از او در مقام پایینتری قرار دارد و به اسم مربی (جمشید هاشمپور) شناخته میشود دستور میدهد در زمینه این پرونده از روشهای معمول مثل شکنجه استفاده نکنند. او روش دیگری را پیشنهاد میکند که به وسیله آن و طی برقراری دوستی با متهم از یک طرف و استرس روبهروشدن با ماموران ویژه در پایتخت از طرف دیگر، نیروی اراده فرد متهم را بشکنند تا بتوانند از او اطلاعات بگیرند.
- فردای آن روز طی یک نقشه ازپیشتعیینشده ماشین آنها در دو کیلومتری فرودگاه خراب میشود. آنها به یکی از شهرهای شمالی کشور میروند. مربی مسئول پیدا کردن تعمیرکار و بازجو مسئول نگهداری از مسافر (فرد متهم) میشود. در یک روز که به گردش و فوتبال و شنا در ساحل دریا میگذرد، بین بازجو و مسافر صمیمیت خاصی برقرار میشود. مسافر در فرصتهای مختلف میتواند فرار کند، ولی آنها را از دست میدهد. در آخرین لحظههای فیلم، به علت وزش باد، بازجو که در دستشویی هتل است، پشت در گیر میکند و مسافر به قصد فرار از پنجره روی قرنیز میرود. بازجو بالاخره در را باز میکند و مسافر را تهدید میکند که به داخل اتاق برگردد. بر اثر یادآوری خوشیهای آن روز، بازجو ناگهان تغییر رای داده و به مسافر دستور میدهد فرار کند..
- مربی که از سفر ساختگی برای پیداکردن تعمیرکار ماشین به هتل برگشته، به بازوی بازجو شلیک میکند. مسافر از لبه پنجره به پایین ساختمان سقوط میکند و میمیرد. آخرین لحظههای فیلم بین صحنه دادگاه که بازجو دلایلش را برای فراری دادن مسافر بیان میکند و حضور تن مسخشده او پیچیده در لباس تیمارستان مونتاژ شده است
این اولین فیلم اعلامی در مقام کارگردان بود و پیدا کردن یک تهیهکننده با داستان پیچیدهای که فیلمنامه داشت سخت بود. بالاخره جواد گلپایگانی با این شرط که نقش اول فیلم را او بازی کند حاضر شد تهیهکنندگی فیلم را بپذیرد. به گفته علیرضا زریندست، فیلمبردار فیلم: «حضور گلپایگانی تبعات بسیار مختلفی داشت که یک جاهایی خیلی شیرین بود و یک جاهایی مشکلاتی را به همراه داشت اما در کل حضورش برای «نقطه ضعف» بسیار خوب و مثبت بود»متن انگلیسی کتاب نقطهضعف نوشته ساماراکیس توسط محمدعلی سپانلو در اختیار محمدرضا اعلامی قرارگرفت. قبل از آن کتاب توسط مرتضی کلانتریان ترجمه شده بود که گویا اعلامی از این موضوع اطلاعی نداشته و بههمین خاطر مشکلاتی سراین موضوع پیش آمد. نام کلانتریان در تیتراژ انتهایی فیلم به چشم میخورد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,297
Posted: 20 Jan 2016 16:01
نینوا
- کارگردان: رسول ملاقلی پور
- نویسنده : رسول ملاقلی پور
- بازیگران : محمود نوروز
- ابوالفضل دهقانیان
- محمود ترکالکی
- داوود رحمتی
- حسن کریمی
- موسیقی : احمد انوشه
- تدوین : داوود یوسفیان
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۸۵دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
نینوا (فیلم) فیلمی به کارگردانی و نویسندگی رسول ملاقلی پور ساختهٔ سال ۱۳۶۲ است.
رزمنده نوجواني به نام ابوالفضل مأمور مي شود تا مجروحي را به پشت جبهه برساند. او در مسير خود با غلام حسين، كه راننده لودر بوده و در جبهه بر اثر تركش انفجار نابينا شده است، آشنا مي شود. غلام حسين همسر و فرزندش را در روزهاي انقلاب از دست داده است. آن ها در بين راه با عده اي سرباز عراقي درگير مي شوند. ابوالفضل از ناحيه پا به شدت مجروح مي شود و غلام حسين او را به دوش مي كشد. آن ها مجدداً با گروهي ديگر از نيروهاي دشمن، كه قصد پيشروي دارند، درگير مي شوند و تا رسيدن نيروهاي خودي دشمن را از پيشروي باز مي دارند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,298
Posted: 20 Jan 2016 16:01
هیولای درون
- کارگردان : خسرو سینایی
- نویسنده : خسرو سینایی
- بازیگران : داوود رشیدی
- شهلا میربختیاری
- اسماعیل محمدی
- احمد کاشانی
- مهری مهرنیا
- موسیقی : خسرو سینایی
- تدوین : روح اله امامی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۱۲۶دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
هیولای درون فیلمی به کارگردانی و نویسندگی خسرو سینایی ساختهٔ سال ۱۳۶۲ است.
مرد غريبه اي با نام مستعار دكتر، وارد روستايي مي شود و در خانه اي ييلاقي سكني مي گزيند. سوء ظن اهالي روستا برانگيخته مي شود. دكتر كه در پي فرصت است تا از كشور خارج شود، در خانه روستايي، گذشته و افكار پريشان خود را مرور مي كند. سال ها پيش در ارتباط با يك حزب سياسي بر ضد نظام سلطنتي فعاليت مي كرده است، بعد دستگير شده و زير شكنجه ندامت نامه نوشته و به خدمت سازمان امنيت در آمده است. براي ترفيع مقام دستور اعدام بسياري از مخالفان را صادر كرده و همسرش را به مقام هاي بالادست خود واگذار كرده است. همسر مرد كه خودكشي كرده، دائم چون روح ظاهر مي شود و او را مي آزارد. اهالي روستا كه او را زير نظر دارند عقيده دارند كه شيطان در جسم مرد حلول كرده و براي نجاتش بايستي او را نزد زني كولي ببرند. مرد امتناع مي كند و بيش از پيش در انزوا فرو مي رود تا به سرحد جنون و مرگ كشيده مي شود .
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,299
Posted: 20 Jan 2016 16:02
یاد
- کارگردان : عباس شیخ بابایی
- نویسنده : عباس شیخ بابایی
- بازیگران : مهدی چایانی
- احمد طالبی نژاد
- سعید سعادت
- صادق عاشورپور
- علی شیعه
- موسیقی : محمدرضا علیقلی
- فیلمبرداری : ایرج محمودی
- تدوین صمد تواضعی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۶۲
- مدت زمان
- ۱۰۵دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
یاد فیلمی به کارگردانی و نویسندگی عباس شیخ بابایی ساختهٔ سال ۱۳۶۲ است.
يك گروه ديده باني (بصير، سعيد و عزيز) براي شناسايي موقعيت دشمن به راه مي افتند. بصير و سعيد در طول راه گذشتة خود را مرور مي كنند و انگيزه خود را از آمدن به جبهه باز مي گويند. سعيد پس از خودكشي پدر، دوره كودكي را با دشواري سپري كرده است و بصير پس از آن كه روستاي محل سكونتش بمباران شده و اهالي زير آوار جان سپرده اند به جبهه آمده است. آن ها در درگيري با دو گشت عراقي يكي را مي كشند و ديگري را به اسارت مي گيرند. عزيز نيز كشته مي شود. آن ها در ادامه راه به پيرمردي روستايي برمي خورند كه اصرار دارد به جبهه برود. سعيد در برخورد با او سخت متأثر مي شود و پس از حمله پيروزمندانه ي سربازان ايراني، از بصير جدا مي شود و در سنگر ديگري به جنگ ادامه مي دهد.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#1,300
Posted: 22 Jan 2016 12:41
- فیلمهای ایرانی ۱۳۶۳ :
- آشیانه مهر
- آن سفر کرده
- اولیها
- برگ و باد (فیلم)
- بیبی چلچله
- پایگاه جهنمی
- پرچمدار
- پیراک
- پیشتازان فتح
- تاتوره (فیلم)
- تاراج (فیلم)
- جنجال بزرگ
- حادثه (فیلم)
- حماسه مهران
- در اسارت
- دونده (فیلم)
- راه دوم
- ریشه در خون
- زائر خلف
- زندان دوله تو (فیلم)
- زنگ اول
- زیر باران
- سرباز کوچک (فیلم ۱۳۶۳)
- سربداران (فیلم)
- سیاه راه
- شب مکافات
- شبشکن
- شکار در شب
- صاعقه (فیلم)
- صف (فیلم)
- طائل
- عقابها
- عقود
- فرار (فیلم ۱۳۶۳)
- گلهای داوودی
- گنج (فیلم ۱۳۶۳)
- گورکن (فیلم)
- ما ایستادهایم
- مادر (فیلم ۱۳۶۳)
- مردی که زیاد میدانست
- مزدوران (فیلم)
- مشت (فیلم)
- میلاد (فیلم)
- همه فرزندان من
- یک روز گرم
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند