ارسالها: 24568
#281
Posted: 9 Nov 2015 15:51
دهکده طلایی
- کارگردان : نظام فاطمی
- تهیهکننده : اسماعیل پورسعید
- نویسنده : نظام فاطمی
- اسماعیل پورسعید
- بازیگران : محمدعلی فردین
- نیکو صفایی
- تقی ظهوری
- منوچهر نادری
- سمیرا
- موسیقی مهدی شرفی
- شاهرخ نادری
- تدوین قدرت اله احسانی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۱۰۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
دهکده طلایی فیلمی به کارگردانی نظام فاطمی و نویسندگی نظام فاطمی، اسماعیل پورسعید ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.بخشی از فیلمبرداری این فیلم درتهران و مابقی لوکیشن ها در روستای آهو از توابع آشتیان فیلمبرداری شده است،از چهره های شاخص این فیلم می توان محمدعلی فردین را نام برد.
رمال دهكده مورد اعتماد و احترام مردم و عملاً همه كاره ي آبادي است. با شروع فعاليت سپاه دانش و ورود سپاهي دانش جوان، رمال كه منافعش را در خطر مي بيند شروع به كارشكني مي كند. سپاهي دانش با تعمق و حوصله متدرجاً واقعيت شخصيت رمال را آشكار مي سازد. مردم كه پيش از اين به رمال عقيده داشتند، به جانب سپاهي دانش گرايش پيدا كرده و با راهنمايي او در سازندگي آبادي خود مي كوشند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#282
Posted: 9 Nov 2015 15:52
زندگی دوزخی
- کارگردان : سعید نیوندی
- تهیهکننده : هوشنگ بهشتی
- سعید نیوندی
- نویسنده : سعید نیوندی
- بازیگران : عزت حسنعلی
- حیدر صارمی
- حمیده خیرآبادی
- فریده نصیری
- محمدرضا فاضلی
- موسیقی روبیک منصوری
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
زندگی دوزخی فیلمی به کارگردانی و نویسندگی سعید نیوندی ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
- خلاصه داستان
- مردي با داشتن زن و فرزند، اغلب اوقات خود را با زني كاباره اي به عياشي و قماربازي مي گذارند. بي اعتنايي او به خانواده موجب مي شود كه فرزندش از خانواده جدا شود و با عده اي بزهكار و قاچاقچي معاشرت كند. پسر جوان در دام اين گروه مرتكب سرقت و قتل مي شود و سپس توسط پليس دستگير و زنداني مي شود. او در دادگاه و خطاب به دادستان با شرمساري و ندامت از راه ناصوابي كه رفته، سرنوشتش را نتيجه ي رفتار خانواده و اجتماع مي داند. سرانجام پدر خانواده از آنچه بر سر فرزندش مي آيد متنبه مي شود و به كانون خانواده بازمي گردد .
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24568
#283
Posted: 9 Nov 2015 16:02
ستاره صحرا
- کارگردان : عزیزاله رفیعی
- تهیهکننده : عباس کسایی
- نویسنده : عباس کسایی
- بازیگران : شهین
- محمد متوسلانی
- احمد قدکچیان
- عباس منتجم شیرازی
- رضا بیک ایمانوردی
- موسیقی : واروژ
- تدوین : عزیزاله رفیعی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
ستاره صحرا فیلمی به کارگردانی عزیزاله رفیعی و نویسندگی عباس کسایی ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
فرامرز مهندس جواني است كه براي آموزش كشاورزي به روستايي مي رود، و اهالي را به مشاركت در آباداني روستا تشويق مي كند. ستاره، كه با پدرش كدخدا يوسف علي زندگي مي كند، بيش از ديگران با مهندس همراهي مي كند. در غيبت فرامرز شكارچي شرور و ولنگاري به نام مراد وارد روستا مي شود و كدخدا را ترغيب مي كند كه اجازه بدهد دخترش با او به شهر برود. دختر كه در انتظار بازگشت فرامرز و ازدواج با او است، به ترغيب ميل خود، همراه مراد به شهر مي رود و در كاباره او به كار خوانندگي مي پردازد. فرامرز ستاره را مي يابد و پس از مرافعه با مرادخان دختر را به خانه ي پدرش هوشيار مي برد. مرادخان با مادر فرامرز تماس مي گيرد و شايعه مي كند كه ستاره رقاصه ي فاسد كاباره ي او است. زن و شوهر ستاره را از خانه شان مي رانند و فرامرز به جست و جوي او مي رود، و مدتي بعد كه از يافتن ستاره خسته شده، به توصيه ي مادرش، با دخترعمويش محبوبه ازدواج مي كند. محبوبه با شوهرش بناي ناسازگاري مي گذارد، و به بستر بيماري مي افتد. او را به بيمارستان منتقل مي كنند، و ستاره كه پرستار همان بيمارستان است مراقبت او را عهده مي گيرد. مراد با خوراندن سم به محبوبه موجب مرگ او مي شود، و ستاره در مظان اتهام قرار مي گيرد، اما فرامرز با به دست آوردن سرنخي از مراد او را به دام مي اندازد، و زندگي تازه اي را در كنار ستاره آغاز مي كند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#284
Posted: 9 Nov 2015 16:03
سرکش
- کارگردان : صمد صباحی
- تهیهکننده : اصغر دبیرنوحی
- صمد صباحی
- نویسنده صمد صباحی
- بازیگران : رضا بیک ایمانوردی
- دیانا
- سهیلا
- محمدرضا فاضلی
- اکبر هاشمی
- موسیقی : واروژ
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
سرکش (فیلم) فیلمی به کارگردانی و نویسندگی صمد صباحی ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
نريمان و افرادش در گردنه ي پاوه به قتل و غارت مشغولند. نريمان به سانا علاقمند است، اما سانا با سهراب كه از افراد گروه است، قرار ازدواج گذاشته است. سانا از نريمان، كه سال ها پيش خواهرش جميله و نامزد او شيرعلي را كشته است، كينه اي عميق به دل دارد. سانا به توصيه ي سهراب تصميم به قتل نريمان مي گيرد، اما نريمان او را غافلگير مي كند. در روستاهاي اطراف نيز اهالي بيكار نمي نشينند و با همكاري فريبرز بر ضد نريمان و افرادش مي شورند. دختري به نام نرگس دور از چشم برادرش ايرج و نامزدش فريبرز به اردوي نريمان شبيخون مي زند، اما توسط هرمز و رضا دستگير مي شود. فريبرز و ايرج با همكاري مردم به افراد نريمان حمله مي كنند. نرگس با همكاري سانا و سهراب مي گريزد، اما ايرج در درگيري با نريمان از پا درمي آيد. نرگس به خونخواهي برادرش دوشادوش فريبرز و مردم با نريمان و افرادش مبارزه مي كند. نريمان در درگيري با فريبرز از پرتگاهي سقوط مي كند و كشته مي شود. سهراب نامزدش سانا را نجات مي دهد و هم قطارانش را به تسليم دعوت مي كند، اما به دست يكي از ياران نريمان كشته مي شود. افراد نريمان خود را تسليم مي كنند و فريبرز آنها را مي بخشد تا به خانه و زندگي خود بازگردند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#285
Posted: 9 Nov 2015 16:03
سه تفنگدار
- کارگردان : عباس شباویز
- تهیهکننده : مهدی میثاقیه
- نویسنده : محمد متوسلانی
- بازیگران : منصور سپهرنیا
- محمد متوسلانی
- گرشا رئوفی
- الهام
- دره
- موسیقی : روبیک منصوری
- فیلمبرداری : عنایتالله فمین
- تدوین : همایون ارجمند
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
سه تفنگدار فیلمی به کارگردانی عباس شباویز و نویسندگی محمد متوسلانی ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
سه جوان آرزومند و بيكار به اتفاق زن سالمندي كه خواهان يكي از آنهاست كنار دريا مي روند. در آنجا با سه خواهر از يك خانواده آشنا مي شوند و خود را مهندس معرفي مي كنند. در اين حال رابطه ي جوان ها با زن سالمند به هم مي خورد و آنها كه پولي ندارند به ناچار به تهران باز مي گردند و در آنجا كاري در ميدان بارفروش ها به دست مي آورند، بعد به خواستگاري دخترها رفته و قرار عروسي مي گذارند. اما به زودي دروغ آنها فاش مي شود و عروسي به هم مي خورد. جوان ها با كمك صاحب كار خود اعتبار تازه اي به دست مي آورند و موفق به وصلت با دختران مورد علاقه شان مي شوند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#286
Posted: 9 Nov 2015 16:03
سیاوش در تخت جمشید
- کارگردان : فریدون رهنما
- تهیهکننده : فریدون رهنما
- نویسنده : فریدون رهنما
- بازیگران : عباس معیری
- مینو فرجاد
- مارتا یمینی
- نادر کوکلانی
- امیر فرید
- اصغر ذوالفقاری
- سیروس افهمی
- مروا نبیلی
- موسیقی : فوزیه مجد
- فیلمبرداری : پطروس پالیان
- مدت زمان
- ۹۰ دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
سیاوش در تخت جمشید فیلمی ۹۰ دقیقهای به کارگردانی فریدون رهنما با اقتباس از شاهنامهٔ فردوسی و با بازی عباس معیری، مینو فرجاد و مارتا یمینی محصول سال ۱۳۴۶ کشور ایران است. این فیلم برنده "جایزه ژان اپشتاین" از "جشنواره لوکارنو" شد
این فیلم تنها به مدت چهار روز در سينما «بلوار» نمايش داده شد.
دو تیره در جنگند. «سیاوش» میکوشد که جنگ، پایان یابد. جنگی که مانع میشود مردمان خودشان باشند. اما اطرافیان سیاوش آرام نمینشینند و با دسیسهها و دروغها کار را به یک خونریزی مجدد میکشانند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#287
Posted: 9 Nov 2015 16:04
شب قوزی
- کارگردان : فرخ غفاری
- تهیهکننده : فرخ غفاری
- نویسنده : فرخ غفاری و جلال مقدم
- بر اساس داستانهای هزار و یک شب
- بازیگران : پری صابری
- پریا حاتمی
- خسرو سهامی
- محمدعلی کشاورز
- فرهنگ امیری
- سلمان ونوس
- رضا هوشمند
- حسن فراهانی
- زکریا هاشمی
- فرخ غفاری
- قوام پور
- عباس زرندی
- فرخلقا هوشمند
- کرم علی رضایی
- بهروز صیادی
- موسیقی : استفاده از نوای سنتور حسین ملک
- فیلمبرداری : گریوم هایراپتیان
- تدوین : راگنار
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۱دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
شب قوزی فیلمی محصول سال ۱۳۴۳ به کارگردانی فرخ غفاری است. این فیلم که سومین ساخته فرخ غفاری است بر اساس یکی از داستانهای هزار و یک شب نوشته و ساخته شدهاست. این فیلم در زمستان سال ۱۳۴۳ در تهران روی پرده رفت. این فیلم اگر چه در اکران عمومی با اقبال چندانی روبرو نشد ولی در جشنوارههای کن، کارلویواری و بروکسل مورد تحسین قرار گرفت.
قوزی یک گروه شادمانی پس ازاجرای یکی از برنامههایش هنگام غذا خوردن خفه میشود. اعضای گروه از ترس، جسد او را به خانهای میبرند که موجب دردسرهایی در آنجا میشود و از آن پس این جسد، دست به دست کسانی میگردد که هر یک به نحوی در ماجرایی گناهکار میباشند و هر کدام سعی میکنند به شیوهای از شر این جسد خلاص شوند، تا اینکه سرانجام پلیس، جسد را کشف کرده و خاطیان را دستگیر میکند.
فیلمنامه شب قوزی از داستان حکایت خیاط، احدب، یهودی، مباشر و نصرانی از شب بیست و چهارم هزار و یکشب اقتباس و نگاشته شدهاست. فرخ غفاری و جلال مقدم مکان و زمان هزار و یک شب را به تهران معاصر تغییر داده و در قالب یک کمدی سیاه بخشی از فضای دهه چهل جامعه ایران را به نمایش میگذارند.
نقد و نظر
هژیر داریوش، پیرامون این فیلم و جوّ سینمایی آن زمان چنین نوشت: "در ایران، صرفنظر از فیلمفارسی، به قول [هوشنگ]کاووسی که همه کس میداند جزو سینما به هیچ صورت حسابشان نمیکنیم، در سالهای اخیر یک سری فیلمهای کوتاه، توسط شفتی و فرخزاد و طیاب و غفاری و گلستان و فاروقی و خود من به وجود آمد که در سطح بالاتری از سینمای فیلمفارسی قرار داشتند. اما ما خودمان جایز نشمردیم که در مقابل این آثار فریاد سینمای ایران بوجود آمد: یعنی همان فریادی را که سالها در ستاره سینمای آنوقت مثلاً وعده داده بودیم، از گلو بر آوریم. با شکیبایی بی حد منتظر اولین فیلم طویل ایران شدیم، که بتوان اولاً امروز، در مقابل شب قوزی اثر فرخ غفاری (سومین فیلم طویل کارگردانی که قبلاً ۹ فیلم کوتاه مستند نیز ساخته) با جمعیت خاطر کامل اعلام میکنیم که سینمای ایران شروع شد اما آنچه مهمتر است، آنچه بیشتر خوشحالمان میکند این است که این شروع خوبی است.
در شب قوزی یک سلسله بی دقتیهای فنی در فیلمبرداری و بازی و صدا و مونتاژ به چشم میخورد، اما خوانندگان میدانند که من، در هنر و سینما تا چه حد به جنبههای عملی کار فیلمسازی بی اعتنایم و گفتگو دربارهٔ فیلمبرداری درخشان و بازی خارقالعاده یا برعکس، آکتوری که در تجسم رلش موفق نمیشود را به اهلش واگذار میکنم. بعلاوه اینها شب قوزی در ایران ساخته شده و ما از شرایط تهیه اش کم و بیش مطلع هستیم و میدانیم که کارگردان، که خودش تهیه کننده هم بوده، در هرمرحله از کارش با فقدان وسیله روبرو شده. پس نقایص فنی و عملی شب قوزی در قضاوتمان تأثیر نمیگذارد، ولی آنچه دچار هیجانمان میکند، این است که خیلی از چیزهایی را که اصولاً در سینما دوست داریم در اثر فرخ غفاری مییابیم.
ژرژ سادول منتقد نامدار فرانسوی نوشت: «شب قوزی یک کمدی پرنشاط و به منزله کشف یک سینمای نوین است. داستان با روانی و شیرینی پیش میرود و دنیایی با این فیلم آشکار میشود. سازنده فیلم دارای قریحه واقعی سینمایی است و اثرش مملو از اشارههای شیرین و پرحرارت است. تازگیاش موجب موفقیت تجاریش در فرانسه میشود.»
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#288
Posted: 9 Nov 2015 16:04
شکوفههای امید
- کارگردان : رضا صفایی
- تهیهکننده : اکبر جنتی شیرازی
- خلیل عقاب
- نویسنده اکبر جنتی شیرازی
- بازیگران : خلیل عقاب
- فریبا خاتمی
- تقی ظهوری
- حمیده خیرآبادی
- اکبر جنتی شیرازی
- تدوین : رضا صفایی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
شکوفههای امید فیلمی به کارگردانی رضا صفایی و نویسندگی اکبر جنتی شیرازی ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
مستخدمه اي مورد تجاوز ارباب قرار مي گيرد و بعد از خانه رانده مي شود. مستخدمه كه باردار شده فرزندش را به دنيا مي آورد و چون قادر به نگهداري كودكش نيست او را سر راه مي گذارد. راننده اي كودك را مي يابد و او را نزد خود نگه مي دارد و با پيگيري ابتدا مادرش را يافته و سپس ارباب را وادار مي كند كه با مستخدمه ي سابقش ازدواج كند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#289
Posted: 9 Nov 2015 16:05
شیطان در میزند
- کارگردان : اسماعیل ریاحی
- تهیهکننده : ژوزف واعظیان
- نویسنده : اسماعیل ریاحی
- بازیگران آرمان
- شهلا ریاحی
- عبداله بوتیمار
- رضا بیک ایمانوردی
- هاله
- تدوین : قدرت اله احسانی
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۹۰دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
شیطان در میزند فیلمی به کارگردانی و نویسندگی اسماعیل ریاحی ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
بين دو راننده ي كاميون اختلافي در مي گيرد. يكي از آنها كه به شدت ناراحت است در جاده كودكي را زير مي گيرد، راننده ميانسال كه گمان دارد مقصر واقعي اوست، ابتدا قصد گريز دارد اما بعد خود را تسليم قانون مي كند. بالاخره حقيقت آشكار شده و رقيب او كه كارهاي غيرقانوني انجام مي دهد گرفتار مي شود.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ارسالها: 24568
#290
Posted: 9 Nov 2015 16:05
ضربت
- کارگردان : ساموئل خاچیکیان
- تهیهکننده : ژوزف واعظیان
- نویسنده : ساموئل خاچیکیان
- بازیگران : آراماییس وارطان یوسفیانس
- عبداله بوتیمار
- رضا بیک ایمانوردی
- قدسی کاشانی
- جلال پیشواییان
- تدوین : ساموئل خاچیکیان
- تاریخهای انتشار
- ۱۳۴۳
- مدت زمان
- ۱۰۳دقیقه
- کشور ایران
- زبان فارسی
ضربت فیلمی به کارگردانی و نویسندگی ساموئل خاچیکیان ساختهٔ سال ۱۳۴۳ است.
جمال از همسر بيمارش در خانه مراقبت مي كند. يكي از همكاران جمال به نام حسين آقائي به شيرين، دختر جمال، علاقه دارد. دكتر كورش امين نيز عاشق شيرين است. اما مادرش مخالف ازدواج دكتر با شيرين است. حسين مزاحم جمال و دخترش مي شود، و دكتر با حسين گلاويز مي شود و او را از آزار شيرين منع مي كند. حسين با دوستانش موجودي صندوق اداره را مي ربايند و مي گريزند. حسين به خانه ي جمال مي رود و با نشان دادن پول ها مي خواهد كه جمال با ازدواج او با دخترش موافقت كند. جمال در نزاعي حسين را از پا درمي آورد و در زيرزمين خانه پنهان مي كند. شيرين جسد حسين را مي يابد، و جمال جسد را در باغ خانه چال مي كند. دوستان حسين پول را از جمال مطالبه مي كنند، و دكتر در پي شيرين به خانه ي آنها مي رود. دكتر و جمال با دوستان حسين درگير مي شوند، و خانه طعمه ي حريق مي شود و مادر شيرين مي ميرد. پليس سرمي رسد و دزدها را به دام مي اندازد. مادر دكتر و خواهرش نيز به محل حادثه مي آيند و شيرين را به خانه ي خودشان مي برند.
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند