ارسالها: 23330
#21
Posted: 15 Feb 2016 13:04
andishmand: سپنتا جان : تاپیک جدیدتون بینهایت عالی و جذابه و اطلاعات جالبی در مورد رقص میده ، تنها هنری که شاید انسان از ابتدای خلقت بطور غریزی تا حدی با آن آشناست
ممنونم از لطفتون گیسو خانم خوشحالم خوشتون اومده
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#22
Posted: 15 Feb 2016 13:07
رقصپردازان، بالهگردانان و استادان مدرس باله ایران
سفر به سرزمین فیروزهای. رقصپردازیهای نیما کیان برای باله ملی تاجیکستان. ۲۰۱۲
بهجز موسس باله ایران همه رقصپردازان، بالهگردانان و استادان مدرس باله که در تولیدات سازمان باله ایران مشارکت داشتهاند غیر ایرانی هستند:
- نیما کیان
- رفیقه آخوندوا (رقصپرداز، هنرمند خلق آذربایجان، باله و اپرای باکو)
- مقصود محمدف (رقصپرداز، هنرمند خلق آذربایجان، باله و اپرای باکو)
- مارک دو بوئه (رقصنده ممتاز و استاد ارشد باله، باله ملی پاریس)
- ایشتوان کیش (رقصنده ممتاز و استاد باله، باله و اپرای ملی مجارستان و باله سلطنتی سوئد)
- ویکتور والکو (رقصنده ممتاز و استاد باله، باله و اپرای ملی لهستان و باله سلطنتی سوئد)
- دومینیک فرانچتی (بالهگردان و استاد ارشد باله، کنسرواتوار ملی باله کلاسیک پاریس)
- پلومب آگالیجاج (رقصپرداز، بالهگردان و استاد باله، باله و اپرای آلبانی)
- گابریلا گوتارا (رقصپرداز فلامنکو، مرکز فلامنکوی استکهلم)
- امیل اکماتف (رقصنده ممتاز و استاد ارشد باله، باله ملی قرقیزستان)
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#23
Posted: 15 Feb 2016 13:09
رقصندهها سازمان باله ایران
سمفونی مرثیه، ساخته نیما کیان برای باله ملی تاجیکستان. ۲۰۱۲
رقصندگان سازمان باله ایران همگی غیر ایرانی و از ملیتهای گوناگون هستند. تا سال ۲۰۰۸ رقصندگانی از بیش از ۲۴ کشور مختلف شامل آلبانی، آرژانتین، ارمنستان، استرالیا، آذربایجان، بلغارستان، برزیل، انگلستان، استونی، فرانسه، هنگ کنگ، کوبا، لتونی، زلاند نو، مکزیک، نروژ، لهستان، روسیه، صربستان، اسکاتلند، سوئد، تایلند، اکراین، آمریکا و ویتنام در استخدام باله ایران بودهاند. شرط عضویت در سازمان دارا بودن مدرک پایاننامه تحصیلی از یکی از هنرستانهای معتبر در رشته باله کلاسیک و رقص مدرن، شرکت در گزینش و گذراندن آزمون عمومی است.
تعدادی از تکرقصندهها و رقصندگان ممتاز سازمان باله ایران که از زمان تاسیس در تولیدات سازمان ایفای نقش کردهاند:
- آیزاده آکماتووا (باله ملی قرقیزستان، باله ملی تاجیکستان)
- الکساندر باکمن (باله ملی تاجیکستان)
- آسوکا اینوئه (کنسرواتوار ملی ژاپن، باله ملی سالزبورگ، اتریش)
- آنجلینا آلن (باله و اپرای گوتنبرگ، سوئد)
- هازمیک امیریان-بنت (باله ملی ارمنستان)
- لوسیانا رئولون (باله ملی سالزبورگ، اطریش)
- الکساندر پردا (باله و اپرای ملی کوبا)
- داوید هوهانیسیان (باله و اپرای ملی ارمنستان، باله میلوکی در ویسکانسن، آمریکا)
- الکسی گریگوریف (باله بولشوی روسیه، باله سلطنتی سوئد)
- لدیان آگالیجاج (باله و اپرای ملی آذربایجان، باله و اپرای ملی آلبانی)
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#24
Posted: 15 Feb 2016 13:12
وبگاه پژوهشی رقص در خاورمیانه
بخش پژوهشی و تحقیقی سازمان باله ایران در سال ۲۰۰۴ بمنظور ایجاد یک مرجع اطلاعاتی و تحقیقاتی در زمینه هنر رقص در خاورمیانه بوجود آمد.
وبگاه پژوهشی رقص در خاورمیانه (Eastern Dance Forum) مجموعهای از مقالات، تالیفات و پیوندهای مربوط به رقص باله در خاورمیانه را برای تسهیل کار رقصپژوهان و دانشجویان گرد هم آورده است.
در این وبگاه مقالاتی از نیما کیان، آنتونی شی، یحیی ذکاء، خسرو سینا، لیسا کاتز و دیگر رقص پژوهان ایرانی و غیر ایرانی ارئه شده است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#25
Posted: 15 Feb 2016 13:13
آکادمی و هنرستان باله ایران
آکادمی باله ایران (L'Academie de Ballets Persans) بعنوان زیر مجموعهای از سازمان باله ایران از پائیز سال ۲۰۰۵ آغاز به کار کرد و در رشتههای باله کلاسیک و مدرن به تربیت هنرجو میپردازد. در کنار این دورههای آموزشی در سطوح مبتدی، متوسط و عالی، سمینارهای رقص باله (Master Classes) برای رقصندگان حرفهای نیز تدارک دیده میشود.
پروژه رقص جوان اروپا
پروژه رقص جوان اروپا (European Youth Dance Project) یکی از طرحهای سازمان باله ایران با هدف ارتقا سطح تکنیکی هنرمندان جوان باله است که در سال ۲۰۰۷ بوسیله ریاست هنری سازمان و با حمایت کمون سولنا در سوئد پی ریزی شد. مشارکت در این طرح برای رقصندگان تازه فارغالتحصیل شده باله که دارای مدرک دیپلم هستند امکانپذیر است و مانند عضویت در سازمان باله ایران مشروط به شرکت در گزینش و گذراندن آزمون عمومی است.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#26
Posted: 15 Feb 2016 13:15
باله ایران و همکاری با کمپانیهای باله در کشورهای همفرهنگ آسیای میانه
به منظور شناسائی ریرتوار باله در کشورهای آسیای میانه که با ایران دارای فرهنگی مشترک هستند ولی مراوده فرهنگی آنان با این کشور در زمان اتحاد جماهیر شوروی قطع شده بود، موسس و ریاست هنری سازمان باله ایران، نیما کیان، از بدو تاسیس این سازمان ارتباط نزدیکی با هنرمندان مشهور باله این کشورها برقرار کرد. حاصل این ارتباط و همکاری، معرفی بالههای ملی کشورهای همفرهنگ آسیای میانه، هنرمندان و آثار رپرتواری بود که غالباً در غرب ناشناختهاند. دو اثر هفت پیکر و بابک که برای افتتاح جهانی باله ایران در سال ۲۰۰۲ در نظر گرفته شده بودند، برای نخستین بار در خارج از جمهوری آذربایجان و در اروپا بروی صحنه برده میشدند. این آثار سالها از رپرتوار باله اپرای باکو خارج و به فراموشی سپرده شده بودند، اما به منظور معرفی نمونه هائی از رپرتوار حاضر باله خاور میانه، در نخستین اجرای باله ایران بروی صحنه برده شدند. تولید دوباره و بازآفرینی این آثار بالهٔ آذربایجانی که بعد از دستکم ۱۶ سال صورت میگرفت مشارکت هنرمندان طراز اول این کشور را که همگی ملقب به هنرمندان خلق آذربایجان هستند را در سازمان تازه تاسیس باله ایران موجب شد.
در سال ۲۰۱۲ نیما کیان به تئاتر دولتی اپرا و باله ملی تاجیکستان دعوت شد و سازمان باله ایران نهمین دوره پروژه رقص جوان اروپا را با همکاری سازمان باله ملی تاجیکستان در شهر دوشنبه برگزار کرد. او به عنوان رقصپرداز ارشد میهمان اثر جدیدی برای باله ملی تاجیکستان خلق کرد. «سمفونی مرثیه» نخستین اثر باله مدرن و معاصری بود که بوسیله رقصندگان جوان باله ملی تاجیکستان در این کشور آسیای میانه اجراء میشد. چهار رقصپردازی دیگر از نیما کیان نیز به رپرتوار دائم باله تاجیکستان اضافه شد. همچنین سازمان باله ایران، برای اولین بار بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال تاجیکستان باله ملی تاجیکستان را در غرب معرفی کرد و برگزار کننده نخستین تور اروپائی این سازمان بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#27
Posted: 15 Feb 2016 13:20
«سازمان باله ملی ایران»
بالهٔ زیبای خفته، آخرین اثر بالهای که روی صحنه تالار رودکی دیده شد. ۱۳۵۷
سازمان باله ملی ایران سازمانی هنری وابسته به وزارت فرهنگ دولت شاهنشاهی ایران بود که در سال ۱۳۳۷ گشایش یافت و به کار تولید و اجرای باله در کشور میپرداخت. این سازمان تنها موسسه تمام دولتی مربوط به هنر باله در ایران بود و در طی دوران فعالیت خود تا فروپاشی نظام پادشاهی، به عنوان نام آورترین و برجسته ترین سازمان باله ملی در تمام خاورمیانه و آسیای میانه شناخته میشد. سازمان باله ملی ایران که در تالار رودکی تهران مستقر بود سرانجام پس از بیست و یک سال فعالیت در در پی وقوع انقلاب ۱۳۵۷ منحل اعلام شد ولی بعد از بیست و سه سال به وسیله نیما کیان و تحت نام سازمان باله ایران (با نام بینالمللی Les Ballets Persans) در کشور سوئد بازسازی شد
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#28
Posted: 15 Feb 2016 13:21
باله در ایران
کلاس باله مادام یلنا در تهران. ۱۳۲۷
تاریخ باله در ایران با شروع کلاسهای مادام کرنلی که مهاجری از روسیه بود در ۱۳۰۷ و در تهران آغاز شد. پس از او دو مهاجر ارمنی تبار، به ترتیب مادام یلنا (اودیسیان) و سرکیس جانبازیان در سال های ۱۳۱۲ و ۱۳۱۷ کلاسهایی در تبریز و قزوین دایر کردند. هر چند نمایش باله پیش از انقلاب روسیه توسط روسها در ایران بر روی صحنه برده شده بود ولی سه مهاجر نامبرده نقش اصلی و تعین کنندهای برای معرفی هنر باله به جامعه فرهنگی و هنری ایران داشتند. تلاش آنان باعث ایجاد مراکز آموزشی رقص باله در شهرهای بزرگ ایران مثل تبریز، قزوین و تهران و آشنائی ایرانیان با این هنر شد. بدین ترتیب، هنر باله در میان تمام کشورهای خاورمیانه (به استثنای جمهوری آذربایجان که در آن زمان بخشی از روسیه تزاری محسوب میشد) برای نخستین بار به ایران راه یافت.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#29
Posted: 15 Feb 2016 13:23
نخستین گروه باله ایرانی
اولین سازمان حرفهای رقص در ایران که ترکیبی از حرکات باله، رقص سنتی ایرانی و فولکلر را ارائه میکرد به نام استودیوی هنرهای باستانی ایران در دهه ۱۹۴۰ میلادی و بوسیله نیلا کرم-کوک بوجود آمد که اطلاعات وثیقی از فرهنگ های شرقی داشت و بعنوان کاردار فرهنگی سفارت آمریکا در تهران کار میکرد. گروهی که او ملهم از فرهنگ، ادبیات و آثار شعرای ایرانی پایهریزی کرد جدا از به صحنه بردن برنامه های متفاوت در شهرهای مختلف ایران، برای اجرای برنامه به ترکیه، یونان، ایتالیا، لبنان، هند و... سفر کرد. این گروه تا سال ۱۳۳۲ فعالیت میکرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#30
Posted: 15 Feb 2016 13:24
پایهگذاری یک سازمان باله ملی در ایران
نینت دو ولوآ (نفر اول از سمت راست) در تهران. ۱۳۴۱
در طول دهه ۱۳۳۰ وزارت فرهنگ و هنر ایران با الهام از کشورهای اروپائی تصمیم به ایجاد یک کمپانی باله در سطح ملی گرفت. برای این منظور تعدادی از فعالین این رشته در ایران را برای گذراندن دورههای آموزش مدیریت فرهنگی و یا بازدید از تالارهای اپرا به اروپا و آمریکا فرستاد و از تعدادی کارشناسان خارجی برای کمک به پایهریزی باله و اپرای ملی ایران و گشایش تالار رودکی دعوت کرد. مادام نینت دو ولوآ – که بعدها مسبب پایهگذاری کمپانیهای باله ملی در چند کشور دیگر خاورمیانه مثل ترکیه و مصر شد – به دعوت وزارت فرهنگ و هنر به ایران آمد. سر انجام در سال ۱۳۳۷، «سازمان باله ملی ایران» بوسیله نژاد احمدزاده بنیان گذاشته شد و یک دهه بعد به اپراخانه تازه تاسیس شده تهران، تالار رودکی، نقل مکان کرد و توانست در طول سالهای بعد به یکی از معتبرترین و در سطح بینالمللی شناخته شدهترین سازمانهای هنری ایران تبدیل شود.
این سازمان در طول بیست و یک سال فعالیت خود و با حدود پنجاه رقصندهٔ عضو ثابت و رقصنده میهمان تا وقوع انقلاب ۱۳۵۷ آثار متعددی از رپرتوار کلاسیک و مدرن باله را بروی صحنه برد. صحنه تالار رودکی تهران، هم بجهت سطح بالای تولیدات و هم بخاطر امکانات ویژه تکنیکی صحنه، در تمام خاورمیانه جایگاه ویژهای برای اجرای برنامه هنرمندان بینالمللی باله و اپرا یافت. رودلف نوریف و مارگوت فونتین برای اجرای برنامه به ایران آمدند. بیرگیت کولبرگ، الوین ایلی، مارتا گراهام و موریس بژار آثار خود را در تالار رودکی بروی صحنه بردند و برای باله ملی ایران بالههای اختصاصی تولید کردند. برگزاری جشنوارههای مختلف مثل جشن هنر شیراز در خارج از پایتخت در طول دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ هنر باله و رقص را به قشر وسیع تری از ایرانیان معرفی کرد. بیش از نیمی از رقصندگان و فعالین سازمان باله ملی ایران غیر ایرانی و از ملیتهای مختلف بودند که به مرور زمان از کشورهای دیگر، بالاخص اروپائی، جذب این گروه شدند. در کنار فعالیتهای تولیدی سازمان باله ملی ایران از اوان تاسیس هنرستان باله نیز راهاندازی شد تا به تربیت هنرمندان جوان ایرانی بپردازد. از سازمان باله ملی ایران مرتباً برای اجرای برنامه در مراسم رسمی دولت ایران و در حضور شخصیتهای عالیرتبه مانند ملکه الیزابت انگلستان، ملک حسن مراکش، شارل دو گل رئیس جمهور فرانسه، یحیی خان رئیس جمهور پاکستان، ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا و... استفاده میشد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.