ارسالها: 23330
#41
Posted: 25 Feb 2016 21:55
داش پالکی
- گونه مجموعه تلویزیونی
- نویسنده شجاعالدین مصطفیزاده
- کارگردان سهراب اخوان
- بازیگران جهانگیر صمیمیفرد
- منوچهر حامدی
- ناصر گیتیجاه
- نعمتالله گرجی
- اسماعیل محمدی
- محمد ابهری
- مورین
- مجتبی یاسینی
- حسین واعظی
- فریده اخوان
- فخری پازوکی
- علی شوقیان
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تعداد قسمتها ۳۹ قسمت
- تولید
- تهیهکننده سهراب اخوان
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران (شبکه ۲)
- فرمت تصویر شانزده میلیمتری (سیاه و سفید)
- سال ۱۳۴۹
داشپالکی نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی است که در سال ۱۳۴۹ و به کارگردانی «سهراب اخوان» ساخته شد و از تلویزیون ملی ایران پخش گردید.
- خلاصه داستان:
- این مجموعه تلویزیونی، درباره یکی از جوانمردان و لوطیهای قدیمی به نام «داشپالکی» و آدمهای معمولی دیگری در عصر قاجاریه است که در هر قسمت، گوشهای از وقایع زندگی آنها در مواجهه با یکدیگر به تصویر کشیده میشود و بدین ترتیب در خلال این داستانها، بخشی از مسائل اجتماعی دوران قاجاریه نیز مطرح میگردد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#42
Posted: 25 Feb 2016 22:13
داییجان ناپلئون
- ژانر کمدی-درام
- نویسنده ایرج پزشکزاد
- ناصر تقوایی
- کارگردان ناصر تقوایی
- بازیگران غلامحسین نقشینه
- پرویز فنیزاده
- نصرت کریمی
- پرویز صیاد
- سعید کنگرانی
- راوی هوشنگ لطیف پور
- کشور سازنده ایران ایران
- زبانها فارسی
- تعداد قسمتها ۱۸
- تولید
- تهیهکننده اجرایی ناصر تقوایی
- محسن تقوایی
- تدوینکننده عباس گنجوی
- مکانها خیابان لالهزار, تهران
- فیلمبرداری علیرضا زریندست
- مدت ۴۵ دقیقه
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- اجرای اصلی ۱۳۵۵ – ۱۳۵۵
مجموعه تلویزیونی داییجان ناپلئون (۱۳۵۵) نام یکی از ماندگارترین مجموعههای تلویزیونی ایرانی است که قبل از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران ساخته و از تلویزیون ملی ایران پخش میشد. مجموعه تلویزیونی داییجان ناپلئون بر اساس رمان داییجان ناپلئون اثر نویسنده طنزپرداز معاصر ایرانی ایرج پزشکزاد تهیه و توسط ناصر تقوایی کارگردانی و تولید شد.
گفتنی است پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) سریال داییجان ناپلئون جزو سریالهای ممنوعه تشخیص داده شد و پس از انقلاب هیچ گاه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش نگردید. محل تصویربرداری این مجموعه خانه امین السلطان بود که به عنوان خانه و باغ اتحادیه در حال تخریب است.
- بازیگران اصلی:
- غلامحسین نقشینه در نقش داییجان ناپلئون: او مسنترین فرد خانواده و نایب (ستوان) سوم بازنشسته قزاق است و باور دارد که در بسیاری از جنگهای بین قوای قزاق و انگلیس در جنوب ایران با انگلیسیها جنگیده است. او گرفتار بیماری انگلوفوبیا است و شباهتهای زیادی بین خود و ناپلئون میبیند. وی به مرور زمان دچار این توهم میشود که امپراتوری بریتانیا، که در آن زمان همراه متفقین به ایران لشکرکشی کرده بود، به خاطر خرده حسابهای قدیمی، درصدد از بین بردن او است (در ابتدا نقش به علی نصیریان پیشنهاد شده بود.)
- پرویز فنیزاده در نقش مش قاسم: مش قاسم از اهالی روستای کوچک غیاث آباد و خدمتکار بسیار وفادار دایی جان است. او نیز همچون دایی جان تصور میکند که در جنگهای بسیاری علیه انگلیس شرکت داشته است (در ابتدا نقش به عزت الله انتظامی پیشنهاد شده بود.)
- نصرت کریمی در نقش آقاجان: او پدر سعید، راوی داستان است. او از خانواده دولهها و سلطنهها نیست بلکه یک دارو ساز تجربی است که قوم و خویش و مشتریهای دواخانه او را دکتر صدا میزنند. دایی جان ناپلئون ازدواج خواهرش با یک بازاری معمولی را بزرگترین فاجعه تاریخ میدانست. از سوی دیگر، آقاجان بر خلاف دایی جان، ناپلئون بناپارت را ماجراجویی میدانست که اروپا را به خاک و خون کشاند. این دو موضوع موجب اختلاف و درگیری این دو شخصیت از سالها پیش بود. جنگ اصلی بر اثر یک سوء تفاهم در شب مهمانی شروع میشود. استراتژی آقاجان (نصرت کریمی) در مبارزه با دایی جان به تدریج از حالت رو در رو تبدیل به تظاهر به دوستی و از پشت ضربه زدن میشود (با تقلید از استراتژی انگلیس). او همواره سعی میکند با قوت بخشیدن به این توهم دایی جان ناپلئون که انگلیسیها هنوز با او دشمنی دارند و در صدد کشتنش هستند، دایی جان را تحت فشار روحی و مالیخولیایی قرار دهد.
- پرویز صیاد در نقش اسدالله میرزا: او مردی عیاش و خوشگذران است که در وزارت خارجه کار میکند. برای او که نقش اول داستان وی را عمو اسدالله مینامد هیچ چیز دنیا جدی نیست به ویژه نگاه غضبآلود شوهرها وقتی با خانمهایشان شوخی میکند. اسدالله میرزا یک بار ازدواج کرده است ولی همسرش وی را به خاطر مرد دیگری ترک میکند و از آن زمان اسدالله در صدد اغوای زنان، به خصوص زنان شوهردار بر میآید. هر وقت کسی از او در مورد زنش سوال می پرسد او به شدت افسرده می شود (در ابتدا نقش به داوود رشیدی پیشنهاد شده بود.[نیازمند منبع]) منوچهر اسماعیلی دوبلهٔ این نقش را انجام داده است.
- بازیگران فرعی :
- هوشنگ لطیفپور راوی داستان.
- محمدعلی کشاورز در نقش دایی جان سرهنگ: او برادر دایی جان ناپلئون و مردی بسیار ترسو است که در واقع سرهنگ هم نیست! وی یاور (سرگرد) ارتش است ولی در یک مهمانی به حکم ضمنی دایی جان که او را داداش سرهنگ صدا کرد همه به مرور عادت کردند او را آقای سرهنگ بنامند. او با درجه سرگردی بازنشسته شد. با صدای احمد رسول زاده
- اسماعیل داورفر در نقش دوستعلی خان: او از خویشاوندان دایی جان است و همواره مورد تمسخر سایرین به خصوص اسدالله قرار میگیرد. یک بار به خاطر خیانت به عزیزالسلطنه مورد حمله وی با کارد آشپزخانه قرار گرفت و بار دیگر هنگامی که عزیز فکر میکرد او نادختریاش را حامله کرده است از پشت تیر خورد. وی از عزیز السلطنه به شدت میترسد. با صدای مرحوم عزتالله مقبلی
- پروین ملکوتی در نقش عزیز السلطنه: وی همسر دوستعلی است و از ازدواج اولش دختری به نام قمر دارد که از لحاظ ذهنی عقب افتاده است و روی او حساسیت زیادی دارد.
- جهانگیر فروهر در نقش نایب تیمور خان: کارآگاه خیلی جدی و تا حدودی بی ادب، که به قول خودش سیستم بینالمللی مچگیری نایب تیمورخان در دنیا نظیر ندارد! با صدای حسین عرفانی
- سعید کنگرانی در نقش سعید: سعید گوینده داستان، پسر آقاجان و خواهر زاده دایی جان است که در آغاز داستان عاشق لیلی دختر دایی جان ناپلئون میشود. با صدای آرشاک قوکاسیان.
- سوسن مقدم در نقش لیلی: تنها دختر دایی جان که عاشق سعید بود. و با وجود نفرت از پوری در آخر به عقد ازدواج او در میآید.
- محمد ورشوچی در نقش آسپیران غیاث آبادی: کارآگاه معتادی که با قمر ازدواج کرد. همچنین او دستیار نایب تیمور خان است.
- محمود لطفی در نقش شیر علی قصاب: قصابی بسیار تنومند و ترسناک و کمی تندخو بود که در واقع آدم شروری نبود اما نسبت به همسرش خیلی حساس بود. البته زن او نیز با اهل محل رابطه داشت و کسی جرات نمیکرد که موضوع را به اطلاع شیرعلی برساند. گویا یکبار گردن فاسق زنش را با ساطور قطع کرده بود. با صدای صادق ماهرو
- خیرالله تفرشی آزاد در نقش شمسعلی میرزا آقا شازده: برادر بزرگتر اسدالله و مستنطق عدلیه که بنا به دلایل نامعلوم منتظر خدمت شده است. با صدای مهدی آرین نژاد
- مینو ابریشمچی در نقش طاهره زن شیرعلی: همسر شیرعلی که با اسدالله و دوستعلی رابطه نامشروع داشت. با صدای شهلا ناظریان
- بهمن زرین پور در نقش پوری آقا، پوری فش فشو: پوری پسر خنگ و بچه ننه اما تحصیلکردهٔ دایی جان سرهنگ است که همیشه مورد تمسخر سایرین قرار میگیرد. او نیز همچون سعید عاشق لیلی بود.
- میر احمد ایروانلو در نقش دکتر ناصر الحکما: دکتر پیری که از دوستان خانوادگی دایی جان به شمار میآید و سه بار ازدواج کرده است.
- پروین سلیمانی در نقش مادر آسپیران غیاث آبادی: زنی حساس روی اسپیران و زشت. با صدای اصغر افضلی!
- مستانه جزایری در نقش اختر خواهر آسپیران: دوست دختر اصغر دیزل. با صدای زهره شکوفنده
- علی اکبر مهدوی فر در نقش عکاس دوره گرد و اردواس ارمنی که دایی جان به او تهمت جاسوس بودن زد.
- سهیلا ملکی در نقش زن دایی جان سرهنگ.
- روح الله مفیدی در نقش آسید ابوالقاسم واعظ
- نریمان شیری فرد در نقش اصغردیزل: دوست پسر اختر خواهر آسپیران
- گریل سینگ در نقش سردار مهارت خان مستاجر هندی آقاجان که به پیشنهاد اسدالله میرزا، آقاجان خانهاش را به او اجاره داده است.
- کوریال سینگ در نقش سردارمهارت خان(در برخی قسمتها)
- مهری ودادیان در نقش همسر آقاجان (مادر سعید) که از طرف دایی جان مجبور شد بین آقاجان و خانواده یکی را انتخاب کند.
- کارمن زکی در نقش فرخ لقا: زن شوم و بد قدمی که از هر دری وارد میشود یک خبر شوم وارد آن خانه میشود.
- زری زندپور در نقش قمر: دختر عقب افتاده و پرخور عزیزالسلطنه که بعدها همسر آسپیران غیاث آبادی میشود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#43
Posted: 25 Feb 2016 22:15
دلیران تنگستان
- گونه مجموعه تلویزیونی
- نویسنده همایون شهنواز
- بر اساس کتاب "دلیران تنگستانی" نوشته محمدحسین رکنزاده آدمیت
- کارگردان همایون شهنواز
- ابراهیم مختاری
- بازیگران محمود جوهری
- منوچهر فرید
- اسماعیل داورفر
- نعمتالله گرجی
- ولی شیراندامی
- عنایتالله شفیعی
- مستانه جزایری
- شهروز رامتین
- کاظم افرندنیا
- منوچهر آذر
- مهری ودادیان
- علی ژکان
- حسین محجوب
- آتش خیر
- کاوه مخبری
- هاشم ارکان
- قاسم سیف
- قاسم پورشکیبا
- هایگار استپانیان
- هایگار حامدی
- یدالله محمدنژاد
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تعداد قسمتها ۱۴ قسمت
- تولید
- تهیهکننده ملکساسان ویسی
- تدوینکننده منوچهر اولیایی
- داود یوسفیان
- فیلمبرداری مهرداد فخیمی
- فریدون قوانلو
- وانوش وارطانیان
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- اجرای اصلی ۱۳۵۳ – ۱۳۵۴
دلیران تنگستان، مجموعهای تلویزیونی است درباره تاریخ مبارزان تنگستان، دشتی، دشتستان و بوشهر در جنوب ایران در مقابل امپراتوری بریتانیا.
این سریال در ۱۴ قسمت و در طول دو سال از ۱۳۵۲-۱۳۵۰ به کارگردانی «همایون شهنواز» و تهیهکنندگی «ملکساسان ویسی» ساخته شد و نخستین بار، در اسفندماه ۱۳۵۳ از تلویزیون ملی ایران به نمایش درآمد و پخش آن، تا بهار ۱۳۵۴ ادامه داشت.
سریال دلیران تنگستان در ۱۴ قسمت در طول دو سال ساخته شد و یک گروه ۵۰۰ نفری به کارگردانی شهنواز در بوشهر، منطقهٔ تنگستان شامل اهرم، چغادک، تنگک، بندر سیراف (طاهری)، ده سولقان، شیراز و تهران و ده کمپ، فیلمبرداری به طریق ۱۶ میلیمتری را انجام دادند. پخش این فیلم به علت نبود سیستم پخش رنگی، به صورت سیاه و سفید انجام شد.
- خلاصه داستان:
- انگلستان به بهانه محاصره هرات، به جنوب ایران حمله میکند. «احمد تنگستانی» به همراه ۳۰۰ نفر دلاور، در قلعهای ویران، به دفاع از ایران میپردازند. دو انگلیسی به دست مردم قطعه قطعه میشوند و دولت انگلیس به خونخواهی آنان، از آب و خشکی به مردم جنوب حمله میکند. «رئیسعلی دلواری»، مردم دلوار و تنگستان را متشکل و مسلح میکند و به دفاع از خاک میهن در مقابل تجاوز بیگانگان میپردازد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#44
Posted: 25 Feb 2016 22:16
دمی با ملا و عبید
- گونه مجموعه تلویزیونی
- کارگردان سعید نادری
- بازیگران رضا کرمرضایی
- باقر صحرارودی
- آرش تاج
- حسین معلومی
- فریده بیات
- فرشید فرشود
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تولید
- تهیهکننده سعید نادری
- فیلمبرداری فرهاد صبا
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- سال ۱۳۵۶-۱۳۵۷
دمی با ملا و عبید نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی «سعید نادری» است که در سال ۱۳۵۶ تولید و در نوروز ۱۳۵۷ از تلویزیون ملی ایران پخش گردید.
- خلاصه داستان:
- زندگی و قصههای عبید زاکانی و ملانصرالدین، دستمایه این مجموعه تلویزیونی بود که از قسمتهای ۱۵ دقیقهای تشکیل شده بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#45
Posted: 25 Feb 2016 22:18
زیر بازارچه
- گونه مجموعه تلویزیونی
- نویسنده محمدعلی عرفینژاد
- عباس پهلوان
- کارگردان محسن هرندی
- بازیگران محسن هرندی
- پروین ملکوتی
- حسین حسینی
- رضا رخشانی
- منوچهر حامدی
- مظفر سلطانی
- حامد آقاجانی
- غلامعلی گلچین
- فریدون گلچین
- شهلا یوسفی
- حسین مدرسی
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تولید
- تهیهکننده حسین حسینی
- فیلمبرداری مهدی حسابی
- مدت ۵۰۵ دقیقه
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- فرمت تصویر ویدئویی
- سال ۱۳۵۲
زیر بازارچه یا مدعی العموم نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی است که در سال ۱۳۵۲ و به کارگردانی «محسن هرندی» ساخته شد و از تلویزیون ملی ایران پخش گردید.
- خلاصه داستان:
- در این سریال که هر قسمت آن، از داستانهای متفاوت و مستقلی تشکیل شده است، وقایع و اتفاقات روزمره زندگی ساکنین یک محله (زیر بازارچه) به تصویر کشیده شده است. گروهی از کسبه و اهالی محل در زیربازارچه، مشغول زندگی و کسب و کار خود هستند. سرپاسبان این محله، آدم بد اخم و سختگیری است که دائماً از دیگران ایراد میگیرد و زبان به نصیحت آنان میگشاید. در این بین، لوطی محله، به مشکلات و درگیریهای اهل محل پایان میدهد و مسائل را رتق و فتق و صلح و آرامش را برقرار میکند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#46
Posted: 25 Feb 2016 22:19
سالهای بیپناهی
- گونه مجموعه تلویزیونی
- نویسنده حسن شهباز
- کارگردان شاهرخ ذوالریاستین
- بازیگران اقدس اعلامی
- شهلا قائممقامی
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تولید
- تهیهکننده حسن شهباز
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- فرمت تصویر ویدئویی
- سال ۱۳۵۲
سالهای بیپناهی نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی «شاهرخ ذوالریاستین» است که در سال ۱۳۵۲ تولید و از تلویزیون ملی ایران پخش گردید.
- خلاصه داستان:
- داستان این مجموعه تلویزیونی خانوادگی، درباره زوجی با نامهای «میترا» و «بهمن» و خانوادههای آنان است. داستانِ همیشگی مادرزن و مادرشوهر، انتظاری که با ناکامی بهسر میرسد و سوءتفاهمهایی که هر کس به سهم خویش، بدان دامن میزند... .
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#47
Posted: 25 Feb 2016 22:20
سرکار استوار
- گونه مجموعه تلویزیونی
- نویسنده منصور پورمند
- احمد بهبهانی
- پرویز کاردان
- پرویز صیاد
- نوذر آزادی
- کارگردان منصور پورمند
- پرویز کاردان
- پرویز صیاد
- بازیگران عبدالعلی همایون
- حسین حسینی
- پرویز صیاد
- بهمن زرینپور
- فرخلقا هوشمند
- عزتالله رمضانیفر
- سروش خلیلی
- پری امیرحمزه
- محمود بهرامی
- رضا هوشمند
- علی زاهدی
- نعمتالله گرجی
- حمیده خیرآبادی
- حسین امیرفضلی
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تولید
- تهیهکننده پرویز کاردان
- تدوینکننده سیمین تسلیمی
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- سال ۱۳۴۶-۱۳۴۹
سرکار استوار نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی «پرویز کاردان»، «منصور پورمند» و «پرویز صیاد» بود که نزدیک به ۲۰۰ قسمت داشت و پخش آن از اواسط سال ۱۳۴۶ از تلویزیون ملی ایران آغاز شد و پس از وقفهای، تا سال ۱۳۴۹ ادامه داشت. بدین ترتیب، این مجموعه تلویزیونی یکی از پرشمارترین سریالهای تلویزیونی ساخته شده، قبل از انقلاب است.
- خلاصه داستان:
- شخصیت اصلی این سریال، «سرکار استوار» (با بازی عبدالعلی همایون) است که ریاست یک پاسگاه روستایی را بعهده دارد و بهمراه همکارانش «سرگروهبان» (با بازی حسین حسینی) و «گروهبان قندعلی» (با بازی نجفعلی هادی) تلاش میکنند نظم و امنیت و آرامش را، در روستا و حوزه استحفاظی خود برقرار کنند. او با نقشههای هوشمندانهٔ خود - که نام آنها را «پولتیک سرکار استواری» گذاشته بود - خلافکاران را در دام میاندازد. در این بین پسرک سادهدل و بیقراری هم (با بازی پرویز صیاد) وجود دارد که دائم انگشت خود را به چشم این و آن اشاره میرود و دردسر ایجاد میکند.
- لازم به ذکر است این پسرک ساده، در سریال «سرکار استوار» هنوز نامِ بخصوصی نداشت، اما بعدها در سریالها و فیلمهای بعدی، «صمد» نام گرفت.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#48
Posted: 25 Feb 2016 22:23
سلطان صاحبقران
- گونه تاریخی
- توسعهدهنده علی حاتمی
- بازیگران جمشید مشایخی
- پرویز فنیزاده
- زری خوشکام
- ناصر ملکمطیعی
- ایرن زازیانس
- سعید نیکپور
- محمود نوربخش
- سعید امیرسلیمانی
- صادق بهرامی
- سعید پورصمیمی
- مرتضی احمدی
- کنعان کیانی
- اسماعیل داورفر
- جهانگیر فروهر
- مهری ودادیان
- مرضیه برومند
- رضا بابک
- موسیقی متن واروژان
- کشور سازنده پرچم ایران ایران
- زبانها فارسی
- تولید
- تهیهکننده تلویزیون ملی ایران
- مدت ۷۸۰ دقیقه
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- فرمت تصویر ۳۵ میلیمتری
- سال ۱۳۵۴
سلطان صاحبقران نام یک مجموعه تلویزیونی تاریخی است که در سال ۱۳۵۴ توسط علی حاتمی و برای تلویزیون ملی ایران ساخته شدهاست. طرح این سریال را علی حاتمی با توجه به اشتیاقش به بازگویی تاریخ معاصرایران و علیرغم شکست تجاری آخرین فیلم تاریخی اش، «ستارخان»، همزمان با مجموعه تلویزیونی «قصههای مثنوی»، به شبکه دوم تلویزیون ملی ایران ارائه داد تا بدین وسیله به روایت مقطع مهمی از تاریخ معاصر ایران بپردازد. این سریال در سیزده قسمت و به طریقهٔ سیاه و سفید توسط تلویزیون ملی ایران تهیه گردید و نخستین بار در ۱۵ آبان ۱۳۵۴ از شبکه دوم تلویزیون ملی ایران به نمایش درآمد و سپس یک بار دیگر در ۷ تیر ۱۳۵۶ از سیمای ایران پخش گردید.
بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، این سریال از هیچیک از شبکههای تلویزیونی ایران بازپخش نشد. در اوایل سال ۱۳۸۶ محمدمهدی دادگو، تهیه کننده سینما اعلام کرد که قصد دارد دو نسخه سینمایی «امیرکبیر» و «میرزا رضا کرمانی» را از مجموعهٔ «سلطان صاحبقران»، تدوین و روانه پرده سینماها کند. امّا در تیرماه ۱۳۸۶ زری خوشکام، همسر زندهیاد علی حاتمی، مخالفت خود را با بازسازی این دو فیلم سینمایی از مجموعه تلویزیونی «سلطان صاحبقران» اعلام کرد.
- خلاصه داستان:
- داستان از روز دوازدهم ذیقعده سال ۱۳۱۳ (قمری) آغاز میشود. زمانی که ملیجک (پرویز فنیزاده) که نور چشمی سلطان محسوب میشود، سلطان ناصرالدینشاه قاجار (جمشید مشایخی) را از خواب بیدار میکند تا مهیّای جشنها و مراسم مربوط به پنجاه سالگی سلطنتش شود. امّا ناصرالدین شاه به خاطر پیش بینی منجم باشی دربار که پیشگویی کردهاست که پس از پنجاه سال سلطنت ممکن است که علیه جان وی سوء قصدی صورت بگیرد، نگران است. او اعلام میکند که مایل نیست کسی را ملاقات کند، و سپس رییس نظمیه و حکیمباشی و برخی درباریان را به حضور میپذیرد و برای سرگرمی صورت ملیجک را نقاشی میکند و به مرور خاطرات خویش میپردازد. این طور که پیداست شاه از برخی کارهای گذشته خود از جمله به خصوص از رفتاری که با میرزاتقی خان امیرکبیر (ناصر ملکمطیعی) داشته و او را پس از برکنار کردن از صدراعظمی، به قتل رساندهاست، پشیمان است. به تدریج وی به رؤیایی که ما آن را با فلاش بک میبینیم، فرو میرود و در ذهن خویش کمکها و راهنماییهایی را که امیرکبیر برای بر تخت نشاندن او انجام داده و روز انتصاب امیرکبیر به صدراعظمی و نیز ازدواج او با خانم عزتالدوله (زری خوشکام) تنها خواهر تنی شاه را به خاطر میآورد. امّا اندکی بعد مهد علیا، مادر ناصرالدین شاه (ایرن زازیانس)، با داماد خویش، امیرکبیر، به دشمنی و لجاجت برمیخیزد و نزد دخترش عزتالدوله (زری خوشکام)، که به دیدار او آمدهاست، از امیر بدگویی و گلایه میکند. عزتالدوله میکوشد اختلافات شوهرش امیرکبیر با مادر خود، مهد علیا را برطرف کند که موفق نمیشود. نهایتاً عزتالدوله همسرش را در جریان حوادث پشت پرده قرار میدهد و امیر را از نقشهٔ شومی که مادرش مهدعلیا، علیه او چیدهاست، آگاه میسازد. در این اثنا میرزا آقاخان نوری (جهانگیر فروهر) که به جرم اختلاس به کاشان تبعید شده بود نیز، نقض قانون کرده و بدون رُخصت وارد تهران میشود و از ترس واکنش امیر نظام و برای فرار از مجازات بست مینشیند. امّا میرزاتقی خان امیرکبیر برای پایان دادن به بستنشینی میرزا آقاخان زنجیرهایی را که او خود را با آن بستهاست پاره میکند. در مقابل میرزا آقاخان نوری نیز با نفوذ به سفره خانهٔ مهدعلیا (مادر شاه) راه تاثیر بر تخت سلطنت را مییابد و شروع به توطئه چینی علیه امیرنظام میکند. او ضمن تبانی با مهدعلیا، با وی هم پیمان میشود تا دشمن مشترک خود، امیرکبیر، را از میان بردارند. توطئهای که سرانجام به نتیجه میرسد و ناصرالدین شاه را به برکناری و سپس قتل امیرکبیر وادار میسازد. میرزاآقاخان که خود را با همین قبیل اقدامات تا مقام صدراعظمی بالا کشاندهاست، تحت الحمایهٔ سفارت انگلیس به شمار میآید و پس از بازگشت قبلهٔ عالم از سفر، با خدعهٔ جهانخانم (مهد علیا) که خود را محتضر و رو به موت نشان میدهد و بدینسان ترحم شاه را برای میرزاآقاخان جلب میکند، مورد عفو ملوکانه قرار میگیرد. قسمتهای دیگر سریال به ماجرای قتل امیرکبیر در حمام فین کاشان، موضوع روابط عجیب شاه با ملیجک (پرویز فنیزاده)، ماجرای ترور شاه در بارگاه شاه عبدالعظیم بدست میرزا رضا کرمانی (سعید نیکپور)، جریان بازپرسی و سین جیم یا استنطاق میرزا رضای کرمانی و.... پرداختهاست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#49
Posted: 25 Feb 2016 22:25
سمک عیار
- گونه مجموعه تلویزیونی
- نویسنده مصطفی اسلامیه
- محمدرضا اصلانی
- کارگردان محمدرضا اصلانی
- واروژ کریممسیحی
- باربد طاهری
- بازیگران ولی شیراندامی
- حسین کسبیان
- فیروز بهجتمحمدی
- هادی اسلامی
- جمشید گرگین
- خسرو شکیبایی
- علی ژکان
- حسین محجوب
- مهری مهرنیا
- مستانه جزایری
- عصمت صفوی
- فرهاد خانمحمدی
- موسیقی متن احمد پژمان
- کشور سازنده ایران
- زبانها فارسی
- تعداد قسمتها ۲۶ قسمت
- تولید
- تهیهکننده باربد طاهری
- فیلمبرداری مهرداد فخیمی
- پخش کننده
- شبکه اصلی تلویزیون ملی ایران
- فرمت تصویر ۱۶ میلیمتری (رنگی)
- سال ۱۳۵۳-۱۳۵۴
سمک عیار نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی است که در سال ۱۳۵۳ و به کارگردانی «محمدرضا اصلانی»، «باربد طاهری» و «واروژ کریممسیحی» ساخته شد و در سال ۱۳۵۴ از تلویزیون ملی ایران پخش گردید. این مجموعه تلویزیونی، اولین سریال «رنگی» در ایران است.
این سریال در شهر شوشتر و مناطق طبیعی اطراف آن فیلمبرداری شده است.
- خلاصه داستان:
- این مجموعه تلویزیونی، بر اساس کتاب مشهور «سمک عیار» تهیه شده و به فرهنگ و روابط عیاری میپردازد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#50
Posted: 25 Feb 2016 22:30
شبکه صفر
- ژانر طنز انقادی
- سازنده حسن خیاط باشی
- بازیگران حسن خیاط باشی
- منوچهر آذری
- فرهنگ مهرپرور
- گوگوش
- دلارام کشمیری
- فرشته مجدآبادی
- علیرضا جاویدنیا
- محسن یوسفبیک
- کشور سازنده ایران
- زبانها زبان فارسی
- تولید
- تهیهکننده حسن خیاط باشی
- پخش کننده
- اجرای اصلی – ۱۳۵۷
شبکه صفر مجموعهای کمدی انتقادی در زمینه مسائل روز جامعه به کارگردانی و تهیهکنندگی حسن خیاط باشی پخش از تلویزیون در سال ۱۳۵۶
در فاصلهٔ سالهای ۵۴ تا ۵۷ برنامهٔ شبکهٔ صفر اجرا شد.
- خلاصه داستان:
- شبکه صفر در برگیرنده یک سری مطالب کوتاه کمدی انتقادی در مورد مسائل سطحی اجتماع است. شبکه صفر (ملغمهای از انتقاد و طنز) یکی از برنامههای انتقادی سالهای دهه ۱۳۵۰ خورشیدی. برنامهای با نام "شبکه صفر" با مدیریت حسن خیاطباشی که خود نیز نقش مدیر این شبکه خیالی را بازی میکرد.
- نام مدیر شبکه "مهندس بیلی" بود. احتمالا در دورانی که هر کس مدرک مهندسی داشت شخصیت برجستهای محسوب میگردید این به اصطلاح مهندس بیلی کنایهٔ جالبی به حساب می آمده است.
- شبکه خیالی "صفر" برای آنکه بی اثر بودن خود را بیشتر نمایش دهد شمارهٔ صفر را به خود اختصاص داده بود. گویی اصلا به حساب نباید بیاید. نیمی از بهترین گویندگان و بازیگران طنز سالهای دهه ۱۳۶۰ ایران کار خود را با این برنامه آغاز نمودند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.