ارسالها: 23330
#1
Posted: 12 Nov 2015 12:59
درود
درخواست ایجاد تاپیک در تالار ورزش را دارم
نام تاپیک : سیستم فوتبال | Football Formation
تعداد صفحات:۶ صفحه
کلمات کلیدی: انواع سیستم های فوتبال + سیستم + فوتبال + انواع سیستم بازی
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#2
Posted: 16 Nov 2015 21:29
«فـــــــــهــــــــــرســــــــــتـــــــــــ»
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#3
Posted: 16 Nov 2015 21:30
فوتبال
فوتبال (به انگلیسی: Football) یک ورزش تیمی و محبوبترین ورزش در بیشتر کشورهای جهان است که توسط دو تیم یازده نفره متشکل از بازیکنان فوتبال با یک توپ فوتبال بر روی چمن طبیعی یا مصنوعی با هدف گلزدن انجام میگیرد. یازده بازیکن هر تیم شامل چند مهاجم، هافبک، مدافع و یک دروازهبان میشوند که توسط سرمربی در زمین چیده میشوند و مانند یک سیستم عمل میکنند که سیستم فوتبال نامیده میشود. امروزه بیش از ۲۵۰ میلیون فوتبالیست در بیش از ۲۰۰ کشور وجود دارند.
قدمت فوتبال به چندین سدهٔ پیش از میلاد و به چین بازمیگردد که به تدریج در یونان و روم نیز رواجیافت. فوتبال مدرن امروزی نیز در سال ۱۸۶۶ در مدارس انگلستان شکلگرفت و به تدریج گسترهٔ پراکندگی آن همهٔ جهان را زیر پوشش خود قرارداد. با شکلگیری سازمان فیفا در سال ۱۹۰۴ و ایجاد رقابت جام جهانی فوتبال، این ورزش بسیار گستردهتر شد.
طول زمین فوتبال ۹۰ تا ۱۲۰ متر و عرض آن ۴۵ تا ۹۰ متر است. فوتبال در دونیمه ۲۰ تا ۴۵ دقیقهای انجام میگیرد و در بازیهای حذفی و رفت و برگشتی گاهیاوقات، وقتهای اضافه و پنالتی نیز به آن افزوده میگردد. فوتبال ضوابطی دارد که قوانین فوتبال نامیده میشوند و نمیتوان بر خلاف آنها عملکرد. سازمان فیفا علاوه بر فوتبال، نهاد رسمی ورزشهای فوتسال و فوتبال ساحلی نیز میباشد و کنفدراسیونهای قارهای یوفا، اِیاِفسی، سیاِیاِف، کونکاکاف، کونمبول و اُاِفسی از زیرشاخههای فیفا هستند.
جام جهانی فوتبال از بزرگترین رویدادهای ورزشی جهان است که هر چهارسال یکبار در یکی از کشورهای جهان روی میدهد. علاوه بر این، مسابقات بینالمللی دیگری مانند بازیهای المپیک تابستانی، جام کنفدراسیونها، جام باشگاههای جهان، جام ملتهای اروپا و لیگ قهرمانان اروپا نیز رایج است. لیگهای متعددی ازجمله لا لیگا و لیگ برتر انگلستان در کشورهای مختلف بهوجود آمدهاند که نوعی مسابقات داخلی محسوب میشوند. فوتبال بانوان نیز از اواخر سدهٔ نوزدهم میلادی به راهافتاد. فیفا ادعا میکند که وظیفهٔ محافظت بازیکنان از زورافزایی را بهخوبی انجام میدهد و فوتبال، از زورافزایی پاک است. در سال ۲۰۰۴، فیفا یک منشور اخلاقی برای اجرای بازیهای جوانمردانه بهتصویب رساند. اما در سال ۲۰۰۶، این منشور بازنگریشد و منجر به تشکیل نهاد قضایی سوم فیفا شد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#4
Posted: 16 Nov 2015 21:35
تعریف سیستم بازی
به تاکتیکهایی که سرمربی برای بازی تیم در نظر میگیرد و بازیکنان مطابق این تاکتیکها در زمین چیده میشوند، سیستم فوتبال میگویند که بهنوعی همان ساختار تیم است. دروازهبان یک پست ثابتاست و در سیستم جایی ندارد و ده بازیکن دیگر در این سیستم در زمین چیده میشوند. از جملهٔ این سیستمها میتوان به ۲–۴–۴، ۱–۱–۴–۴، ۱–۵–۴، ۳–۳–۴ و ۲–۳–۵ اشارهنمود. سیستم ۲–۴–۴ یکی از رایجترین سیستمهای فوتبال است که در انگلستان بسیار کاربرد دارد و از ۴ مدافع، ۴ هافبک و ۲ مهاجم تشکیل شدهاست. سیستم ۱–۱–۴–۴ چنان چه از نامش پیداست، گیجکننده نیست. در این سیستم، چهار مدافع و چهار هافبک بازی میکنند و مهاجم دوم پشت مهاجم اصلی قراردارد. سیستم ۱–۵–۴ را بهطور سنتی تیمهای اروپایی در لیگهای برتر خودشان بهکار میگیرند. این سیستم از چهار مدافع، پنج هافبک و یک مهاجم تشکیل شدهاست. سیستم ۳–۳–۴ یک سیستم کاملاً هجومی است. این سیستم از چهار مدافع، سه هافبک و سه مهاجم تشکیل میشود و علاوه بر حملهکردن با سه مهاجم، خط هافبکی قوی و نیرومند را دارا میباشد. سیستم ۲–۳–۵ نیز تاچند سال پیش به یک سیستم محبوب تبدیلشده و بهخوبی امکان جابهجایی مهاجمان و مدافعان را فراهم میکند. این سیستم همانطور که از نامش پیداست، از پنج مدافع، سه هافبک و دو مهاجم تشکیل شدهاست. یکی از سیستمهای نوین فوتبال ۱–۴–۱–۴ است که ساختاری مانند ۳–۳–۴ دارد، با این تفاوت که هافبکها و مهاجمان چپ و راست تقریباً روی یک خط بازی میکنند و مهاجم نوک از دیگر مهاجمان جلوتر بازی میکند. از دیگر سیستمهای محبوب فوتبال، ۲–۵–۳ است که شامل سه مدافع، پنج هافبک و دو مهاجم میشود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#5
Posted: 16 Nov 2015 21:52
اهمیت استراتژی دفاعی در فوتبال
با انجام بازی های اخیر به نوعی می توان گفت كه اكنون نسبت به گذشته تعداد گل های رد و بدل شده در یك بازی كمتر شده است و اغلب آن را به تغییرات سیستم دفاعی نسبت داده و این وضعیت را به عنوان نقطه ضعف سیستم ۴-۴-۲ فعلی دانسته اند.
كم شدن تعداد گل های بازی، از هیجان بازی كاسته است اما باید اضافه كنیم پیچیده تر شدن سیستم های بازی فوتبال، با تغییر در نظام دفاعی تیم ها اتفاق افتاده است؛ یعنی وقتی از تغییر روش های بازی صحبت می كنیم؛ چیدمان خط دفاعی اهمیت زیادی دارد. اولین بازی رسمی فوتبال با سیستم ۱-۱-۸ برگزار می شود، در حالی كه امروزه تعداد بازیكنان دفاع افزایش می یابد و باید سیستمی برای هماهنگی آنها به وجود آورد.
امروزه هوش و جایگیری درست بازیكنان مدافع بیش از گذشته اهمیت دارد، كافی است یك دفاع اشتباه كند تا برای همیشه جایگاه خود را از دست دهد، در حالی كه برای مهاجمان چنین وضعیتی وجود ندارد.بنابراین امروزه هدف مهم دیگری به هدف پیشین فوتبال كه «گل زدن» بود، اضافه شده و آن هم «گل نخوردن» است و مدافعان مهمترین عوامل برای تأمین این هدف هستند. امروز دیگر می توان علاوه بر تاكتیك های زیبای هجومی تیم ها، از تاكتیك های دفاعی آنها لذت برد و به هنر دفاعی مربیان بزرگ آفرین گفت.
- نكته مهم در مورد سیستم ها :
وقتی می گوییم ۴-۴-۲ و ۳-۵-۲ تنها با اعداد بازی كرده ایم، در حالی كه می توان با این اعداد به هر شكلی بازی كرد. تأكیدی كه داریم به استراتژی بازی تیم ها بازمی گردد. وقتی از ۴-۴-۲ مدرن صحبت می كنیم منظور ما سیستمی نیست كه برزیل در سال ۱۹۸۲ بازی می كرد و به علت خطی بودن دفاع آن ۳ گل از ایتالیا خورد.
منظور ما سیستمی است كه آریگو ساچی در تیم میلان اواخر دهه ۱۹۸۰ ابداع كرد و باعث شد علاوه بر استحكام دفاعی، فوتبال تهاجمی تیم ها هم كیفیت بهتری پیدا كند. در فوتبال، دفاع بازیكنی است كه جلوی دروازه بان بازی می كند و وظیفه اصلی اش جلوگیری از گل زدن تیم حریف است. مدافعان در شكل تخصصی خود نقش های متفاوتی دارند:
نقش اصلی دفاع وسط پیشگیری از گلزنی مهاجمان حریف و بیرون آوردن توپ از محوطه جریمه خودی است. منطقه بازی آنها میانه خط دفاع است. مدافعان وسط كه تعداد آنها معمولاً ۲ و گاه ۳ نفر است به ۲ شكل وظایف خود را انجام می دهند:
۱) یا محوطه خاصی را مدنظر قرار می دهند و هر مدافع، آن منطقه خاص را تحت پوشش قرار می دهد. در این نوع دفاع كه به آن دفاع منطقه ای می گویند تقسیم محوطه دفاعی به شكلی است كه منفذی در آن باز نماند.
۲) یا آنكه مدافعان با بازیكن خاصی یارگیری «من تو من» انجام می دهند، به این نوع مدافعان «یاركوب» یا«استاپر» می گویند.مهمترین ویژگی های مدافعان وسط قد بلند، برای سرزنی و مهارت بالای تكل زدن است.
مدافعان معمولی چندان باهوش نیستند و قدرت بازیخوانی بالایی ندارند اما در فوتبال امروز لازم است كه مدافعان پوشش خوبی بدهند و بتوانند جلوی پاس های كوتاه و بلند حریف را بگیرند. مضاف به اینكه امروزه بازیسازی از خط دفاعی آغاز می شود و مدافعان بزرگ باید مهارت حمل توپ و پاسكاری دقیق را داشته باشند.گرچه در اكثر اوقات بازی، مدافعان وسط در زمین خودی حضور دارند اما در هنگام ضربات آزاد و كرنر پیشروی می كنند تا با استفاده از قدرت سرزنی بالای خود در امر گلزنی هم مشاركت كنند.مشهورترین مدافعان حال حاضر جهان عبارتند از آلساندرو نستا، فابیو كاناوارو، روبرتو آیالا، ریو فردیناند و كارلس پویول.
سوئیپر مدافع وسطی است كه قدرت بازیخوانی بالایی دارد و در نتیجه می تواند بهتر از سایر مدافعان پشت، بازیكنان خودی را پوشش دهد وتوپ های ارسالی را قطع كند. نیاز به بازیكن سوئیپر وقتی احساس شد كه در سیستم دفاع خطی، بازیكنان مهاجم با حركات تركیبی دفاع را پشت سر می گذاشتند و به دروازه می رسیدند، در حالی كه حضور یك سوئیپر پشت سایر مدافعان، توپ های عبوری را از آن خود می كرد و اجازه نمی داد بازیكنان حریف به راحتی به دروازه برسند. این مدافعان بیشتر در سیستم ۳ دفاعه به كارگرفته می شدند.
گاهی در سیستم های ۴ دفاعه هم از این بازیكنان استفاده می شود، مانند فرانسه ۱۹۹۸ تحت رهبری «امه ژاكه» برخی منابع به دلیل تشابه بسیار نقش سوئیپر و لیبرو این ۲ را یك نقش دانسته اند اما می توان تفاوت هایی بین این ۲ ذكر كرد.
مشهورترین سوئیپرها عبارتند از: لیلیان تورام و گیدو بوخوالد.دفاع لیبرو دفاع وسطی است كه آزادی عمل بیشتری دارد و در تهاجم های تیم مشاركت دارد. مهمترین مشخصه این پست هوش بالا و قدرت پابه توپ و مهارت های تكنیكی است. این نقش دفاعی بافرانتس بكن باوئر متولد شد و وی توانست با ارایه حركات پابه توپ در پایه ریزی گل های تیمش مؤثر باشد و گاه خودش نیز گلزنی كند. در فوتبال امروز می توان از فرانكو باره سی و لوسیو به عنوان لیبروهای پیشرفته نام برد اما مجدداً باید خاطرنشان كرد كه این پست شباهت زیادی به سوئیپر دارد و عجیب نیست كه باره سی یك سوئیپر بی نظیر هم بود.
مدافعان كناری بازیكنانی هستند كه در جناحین زمین بازی می كنند ومهمترین وظیفه آنها پیشگیری از ارسال توپ بر روی دروازه خودی توسط بازیكنان حریف است. در مواقع حمله نیز در زمین حریف وارد می شوند و بر روی دروازه حریف توپ ارسال می كنند، گرچه این وظیفه جانبی آنها است.در سیستم سنتی و قدیمی ۲-۳-۵ عدد ۲ بیانگر همین ۲ مدفاع كناری بود تا از ۳ دفاع وسط متفاوت باشند اما در فوتبال امروزی مدافعان كناری نقش كلیدی تری نسبت به گذشته دارند.
حضور و گلزنی تورام درنیمه نهایی جام جهانی ۱۹۹۸ و گلزنی بلتی در فینال لیگ قهرمانان اروپا یادآور همین اهمیت و نقش سرنوشت ساز آنها است.در فوتبال امروز مدافعان كناری قدرت بدنی بالا، مهارت تكل زنی خوب، سانترهای دقیق و قدرت حمل توپ قابل قبولی دارند. از مشهورترین مدافعان كناری می توان به روبرتو كارلوس، پائولو مالدینی،اشلی كول، كافو، ویلی سانیول و زامبروتا اشاره كرد.
- پیستون ها یا مدافعان بال :
پیستون ها مختص سیستم ۳-۵-۲ هستند كه به دلیل نبود مدافعان وهافبك های كناری تخصصی، این ۲ نقش در یك نقش خلاصه می شود؛ یعنی بازیكن وظیفه دارد هم در كارهای دفاعی تیمش شركت كند و هم در حملات تیم به عنوان گوش كناری، تیمش را همراهی كند؛ بنابراین این بازیكن باید به طور مداوم طول زمین را طی كند و در نتیجه باید قدرت بدنی خیلی بالایی داشته باشد. علاوه براین، چون در تهاجمات تیم شركت می كند، قدرت پابه توپ بالا و ارسال های دقیق، جزیی لاینفك از بازی او است.
نقش دفاعی پیستون موجب می شود انتظار داشته باشیم مهارت های دفاعی تكل زدن را در حد استاندارد داشته باشد. در فوتبال جهان «اندی برمه» یكی از بازیكنان تكرار نشدنی به عنوان پیستون چپ بود. امروزه سرجینیو هم تا حدی به این استاندارد نزدیك می شود. از دیگر پیستون های مطرح می توان به مانسینی در تیم رم و گروسو اشاره كرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#6
Posted: 16 Nov 2015 22:09
دروازه بان
جایگاه دروازه بان در زمین بازی محلی است که نیازمند نیروی روانی زیادی می باشد. یک اشتباه در این نقطه پایان همه چیز است.معمولا یک دروازه بان در انتهای زمین برای تیم خدمت می کند و آن محل جای همه کس نیست. در مواقع لزوم مربی باید یک روان شناس باشد و هیچ پستی از پست دروازه بانی که اعتماد به نفس اصلی را بر عهده دارد مهمتر نیست.
وظیفه دروازه بان مهم است . او باید در فرستادن توپ ، دفع و پرتاب آن کاملا مهارت داشته باشد . انعطاف بدنی ، مهارت در توپ گیری ، سرعت عمل و زیرکی در جاگیری ها ، خصوصیات یک دروازه بان خوب است . وظیفه دروازه بان بسیار مهم است ، زیرا بازی او در نتیجه بازی تاثیر دارد .
موقعی که تیم بد بازی می کند ، این دروازه بان خوب است که تیم خود را نجات می دهد . اما اگر او در وضعیت بدنی خوبی نباشد ، گناه امتیازات از دست رفته را به گردن او می اندازند .
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#7
Posted: 16 Nov 2015 22:12
جاگیری و دفع توپ دروازه بان
جاگیری دروازه بان به مسیر توپ بستگی دارد . او بدون جاگیری صحیح نمی تواند در واکنش های خود یا در شیرجه هایش درخشش مطلوب داشته باشد .
برخلاف آنچه گفته می شود ، بهترین دروازه بان کسی نیست که اعمال نمایشی بیشتری انجام دهد . چنانچه او زیاد شیرجه می رود ، یا خود را از بیشتر از دیگران روی زمین می اندازد ، احتمالا معایب جاگیری خود را رفع می کند . می گویند وقتی دروازه بان راحت گل می خورد آتش می گیرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23330
#8
Posted: 16 Nov 2015 22:14
خروج دروازه بان
هنگامی که یار در برابر حریف است ، دروازه بان نباید از دروازه خارج شود . اگر مهاجم حریف بعد از پشت سر گذاشتن بازیکنان خودی به سمت دروازه پیش می آید ، دروازه بان برای کم کردن زاویه شوت مهاجم باید از دروازه خارج شود . در هر صورت ، دروازه بان باید مصمم باشد و تردید نکند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#9
Posted: 16 Nov 2015 22:16
توپ رسانی دروازه بان
دروازه بان توپ را باید به سمت یاران خود بفرستد . وقتی توپ را تصاحب می کند، بهتر است توپ را به گوش های زمین پرتاب کند تا شلیک های بلند و دور .
پرتاب توپ با دست دقیق تر از شلیک با پا است ، اما نمی توان توپ را خیلی دور فرستاد . هنگام دفع یا شلیک توپ ، او باید فورا موقعیت بازی را زیر نظر بگیرد .
دروازه بان باید با صدا زدن یاران خود را از قصدش آگاه کند . او با توجه به استقرار خود در عقب ، موقعیت بازی را بهتر می بیند . دروازه بان در دفع یا شلک توپ نباید عجله کند . پرتاب توپ در پاهای حریف خطرناک است ، زیرا یارانش که منتظر دریافت توپ جهت انجام حمله هستند ، نمی توانند فورا مانع حرکت حریف شوند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23330
#10
Posted: 16 Nov 2015 22:20
جاگیری در ضربات ایستگاهی
دروازه بان در سانترها یا در ضربات کرنر ، تقریبا جلو خط دروازه و جلوتر از تیر دوم جا می گیرد . مراقبت از تیر اول به یکی از مدافعین سپرده می شود .چنانچه ضربه کرنر کوتاه باشد ، دروازه بان با قدم های کوتاه و جهش کنان فورا خود را به تیر اول می رساند.
جاگیری او در عقب به او این امکان را می دهد که در مورد اکثر سانترها ( خصوصا سانتر های کشیده و محکم ) سریع عکس العمل نشان دهد . او از آنجا موقعیت بازیکنان را زیر نظر می گیرد .
دروازه بان باید متناسب با موقعیت بازی جاگیری کند . او نباید ساکن بماند . حرکت او روی خط دروازه و پیشدستی او بر حریف موجب می شود که توپ را در پاهای مهاجم مهار کرده یا شوت ها را دفع کند .
دروازه بان همیشه باید سعی کند زاویه شوت مهاجم را کم کند . او با جاگیری خود مهاجم را مجبور می کند که با وجود زاویه ای کم دل به دریا زده و به توپ ضربه بزند ( در این صورت احتمالا ضربه اش به خطا می رود ) .
به پاهای دروازه بانان حرفه ای نگاه کنید ، آنها هرگز بی حرکت نمی مانند . دروازه بانان بعد از مداخله کردن در بازی و تغییر مسیر دادن توپ باید به طرفین گام های کوتاه برداشته و دوباره جا بگیرد . تقریبا مانند جاگیری تنیس باز بعد از انجام ضربه با راکت .
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.