ارسالها: 1667
#11
Posted: 4 Feb 2012 15:34
خطرناکترین صیاد دریایی
کوسه سفید اقیانوس (با نام علمی کارچارهینوس لانگیمانوس) در جزیره کت در باهاماس؛ بزرگترین صیاد آبهای آزاد است. جمعیت این کوسهها اخیرا به شدت کاهش یافته است.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#12
Posted: 4 Feb 2012 16:03
**نهنگهای قاتل چطور شکار میکنند؟**
نهنگهای قاتل هم دستهجمعی به شکار طعمه مورد علاقهشان میروند و با ایجاد موجهای کشنده در اطراف قطعات شناور یخ، فکهای ودل را به آب میاندازند و با ضرباتباله عقبی از پا درمیآورند. بعضی از نهنگهای قاتل شکارچیان ماهری هستند، اما هنگام غذا خوردن به ناخنکزدن اکتفا میکنند. تحقیق تازهای نشان میدهد این گروه، دستهجمعی و با ایجاد موجهای کشنده، فکهای آبی ودل را که غذای مورد علاقه آنهاست، از روی قطعات شناور یخ به اقیانوس میاندازند و شکار میکنند.
به گزارش نیوساینتیست ، این گروه از نهنگها که ساکن شبهجزیره جنوبگان هستند، گونه منحصربهفردی از بزرگترین دلفینسانان راتشکیل میدهند که تنها از فکهای ودل تغذیه میکنند. جمعیت این فکها نزدیک به 15درصد کل فکهای آبی این منطقه است.
رابرت پیتمن و جان دوربان از مرکز علمی شیلات جنوب غربى در لاهولا، کالیفرنیا موفق شدند شیوه شکار دستهجمعی این نهنگها و خلق امواج کشنده برای به دام انداختن شکار مورد علاقهشان را کشف کنند.
آنها میگویند، زمانی که یکی از نهنگهای قاتل، طعمه را روی قطعات یخهای شناور پیدا کند، نهنگهای اطراف را که میتوانند گروههایی تا 7 نهنگ تشکیل دهند، خبر خواهد کرد تا ایجاد امواج کشنده را در اطراف قطعه شناورآغاز کنند. نهنگهای قاتل تا آنجا این کار را ادامهخواهند داد که فک به درون آب بیفتد و پس از آن محاصرهاش خواهند کرد. در نهایت فک از خستگی و ضربات دم نهنگها از پا درخواهد آمد وغرق خواهد شد. مطالعات ژنتیکی نشان میدهند این گونه با خصوصیات منحصربهفرد و شکار دستهجمعی فکهای ودل، گونه جدیدی است که باید آنرا از دیگر دلفینسانان و نهنگها که اغلب ماهی و نهنگهای کوچک خاکستری نیزهای را شکار میکنند، متمایز دانست.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#13
Posted: 4 Feb 2012 16:31
**ماهیها چطور رنگ عوض میکنند؟**
تغییرات رنگ در نوار باریک بطنی تترای نئون که نوعی ماهی کوچک است از تغییر زاویه صفحات رنگدانهای بدن جاندار نسبت به سطح مقطع سلولهای حاوی آنها ناشی میشود. این همان روش اختاپوس برای استتار است. تترای نئون با نام علمی Paracheirodon innes یکی از دوستداشتنیترین ماهیهای آکواریوم در جهان به شمار میرود. گذشته از وجود صلحجو و آرام این ماهی، نوار باریک بطنی آن که میتواند از طیف آبی تا زرد تغییر رنگ بدهد نیز در این انتخاب بیاثر نیست. پیش از این میدانستیم تغییر رنگ این نوار باریک به دلیل وجود رنگدانههایی در درون سلولهای انعکاسدهنده نور در پهلوی ماهی است که زیر پوشش پولک پوشیده شدهاند. اما اینکه این تغییرات رنگ چگونه رخ میدهند، کشف تازهایاست.به گزارش نیوساینتیست ، در سلولهای سطحی بدن هشتپا هم صفحات رنگدانهای مشابهیوجود دارند که اختاپوس از تجمع یا آزادسازی آنها برای استتار استفاده میکند، به همین دلیل شینیایوشیوکا و همکارانش در دانشگاه اوزاکا، ژاپن چنین رفتاری را برای این صفحات مشابه و تغییر رنگ آنها پیشبینی کردند. آنها برای کشف راز این تغییر رنگ، میکروسکوپی ساختند که میتوان با استفاده از آن زاویه و رنگ این صفحات را به شکل همزمان تعیین کرد. این گروه با استفاده از میکروسکوپ پرتوهایی قدرتمند از نور را به صفحات رنگدانهای تاباندو با تعیین نقطه برگشت نور، زاویه انعکاس آنراتخمین زد. همزمان سر راه نور بازتاب شده یک طیفسنج قرار داده شد تا طولموج و قدرت این پرتوها را اندازهگیری کند. نتیجه اینکه حدس یوشیوکا و گروهش درست بود، در بدن تترا هم صفحات رنگدانه مانند یک پردهکرکرهای عمل میکردند و با باز و بسته آنها نور در جهات گوناگونی انعکاس مییافت.
از لحاظ شیمیایی تأثیر پتاسیم بر این تغییر رنگ اثبات شده است. یوشیوکا توانست با افزودن پتاسیم به سلولهای بطنی بدن تترادر زیر میکروسکوپ تغییر زاویه صفحات و به تبع آن تغییر رنگ را تشخیص دهد. این نکته هم میتوانست به اثبات فرضیه صفحات رنگی کرکرهای درون این سلولها کمک کند. یوشیوکا میگوید: «رنگ آبی حاصل زاویه 12درجهای این صفحات نسبت به سطح مقطع سلول است و ایجاد رنگ زرد به زاویهای معادل 16درجه نیاز دارد. میبینید که این تغییر زاویه اندک چقدر میتواند در تغییر رنگ مؤثرباشد. مدل پرده کرکرهای نیازمند حرکات مکانیکی سادهای است و میتواند برای تغییر رنگ محصولاتی که قابلیت تغییر رنگ دارند، ایده خوب و کمهزینهای باشد». هنوز نمیدانیم به چه دلیل این تغییرات در بدن تترای نئون ایجاد میشوند. بعضی جانورشناسان این تغییرات رنگ را حاصل واکنش شبکه عصبی این ماهی به تهدیدها یا محیط و انقباض یا انبساط ماهیچهای در نتیجه آن میدانند.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#14
Posted: 4 Feb 2012 17:11
انسانهای مرجانی
هنرمندی خوشذوق برای تشویق مردمبه حفاظت از محیط زیست، نمایشگاهی از مجسمههایی سنگی را در عمق آبهای دریای کارائیب ایجاد کرده، به این امید که موجودات دریایی برای زندگی به این مجسمهها روی بیاورند.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#15
Posted: 5 Feb 2012 09:30
عظمت کوسه نهنگ
این تصویر فوقالعاده، کوسهنهنگیرا در سواحل شبهجزیره یوکاتان مکزیک نشان میدهد که دهانش را باز کرده است. دانشمندان به تازگی اجتماع بزرگ کوسهنهنگها را در میان اقیانوس اطلس پیدا کردهاند. برای درک ابعاد بزرگ کوسهنهنگ، دهان و بدن این پستاندار دریایی را با غواصی که در همان نزدیکی از او فیلم میگیرد، مقایسه کنید.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#16
Posted: 5 Feb 2012 09:47
افعیماهی ، شکارچی ترسناک اعماق اقیانوس
این شکارچی ترسناک با تولید نقاط نورانی در تاریکیهای اقیانوس، شکار را به سوی خود جلب میکند و وقتی شکار به فاصلهمناسب رسید، در میان دندانهای بلند به دام میافتد و لحظهای بعد کاملا بلعیده میشود. وایپرفیش (افعیماهی)، شکارچی ترسناک اعماقاقیانوس اطلس روش جالبی برای شکار دارد. در تاریکی اعماق اقیانوس، نقاط روشن روی پوست این ماهی که درواقع کلونی باکتریهای نورافشان است، توجه شکار را جلب میکند و موجود بختبرگشته بهسوی شکارچی حرکت میکند. افعیماهی با دندانهای بزرگش، شکار را نگه میدارد و در حرکت بعد، آن را بهطور کامل میبلعد.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#17
Posted: 5 Feb 2012 10:00
پنگوئن بلوند
دانشمندان به تازگی پنگوئن بلوندی را در کلونی پنگوئنهای قطب جنوب مشاهده کردهاند که به دلیل جهش ژنتیکی، پرهای روشن دارد. این پنگوئن نادر، پنگوئن بلوند نام گرفته است. به گزارش نشنالجئوگرافیک، شاید در نگاه اول به نظر برسد این پنگوئن آلبینو است و پرهایش به دلیل نداشتن رنگدانهها سفید شده، اما این پرنده قطبی دچار ایزابلینیسم است، جهشی ژنتکی که منجر به رقیق شدن اثر رنگدانههای پر پنگوئن میشود.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#18
Posted: 5 Feb 2012 10:08
کوچکترین قورباغه جهان به اندازه یک مگس
قورباغه Paedophryne amanuensis که بهتازگی در گینه نو کشفشده، با اندازه متوسط7.7 میلیمتر فقط 0.2 میلیمتر کوچکتر از Paedocypris progenetica، رکورددار پیشین کوچکترین قورباغه جهان است.
این قورباغه جهنده بسیار خوبی است و میتواند تا 30 برابر طول بدنش بجهد.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#19
Posted: 5 Feb 2012 10:32
طلوعِ آفتابِ عروسِ دریایی
این عکس از آنجل فیتور که جزو تصاویر قابلتقدیر نشنال جئوگرافیک در سال 2011 برگزیده شده، عروسی دریایی با نام علمی Cotylorhiza tuberculata در مرداب ساحلی مارمنور اسپانیا نشان میدهد. این عروس دریایی با نوعی جلبک همزیستی دارد وهمزمان با طلوع خورشید به سطح آب نزدیک میشود تا جلبکها با استفاده از نور خورشید،انرژی مورد نیاز را تامین کنند.
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .
ارسالها: 1667
#20
Posted: 5 Feb 2012 11:00
با کوچکترین وزغ جهان آشنا شوید
رکورد کوچکترین مهرهدار روی زمین بهنام وزغی 8 میلیمتری و بومی پاپوای گینهنو ثبت شده است. رکورد قبلی در اختیار وزغی بومی کوبا و برزیل بود که در بزرگترین جثه به 10 میلیمتر نمیرسید. به گزارش نیوساینتیست ، این وزغها به اندازه سر سوزنی اختلاف با رکورد قبلی، کوچکترین وزغهای جهان لقب گرفتهاند. نمونه بالغ این دو نمونه جدید که در پاپوای گینه نویافت شده و Paedophryne dekot و Paedophryne verrucosa نام گرفتهاند، بین 8 تا 9 میلیمتر طول دارد و تنها 1 میلیمتر کوتاهتر از وزغ 10 میلیمتری کشفشده درکوبا و برزیل است. رکورد جدید تا زمان یافتن موجودی با ابعاد 7 میلیمتر یا کمتر پابرجاخواهد بود!
ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍره ﻛﻪ " ﺗﻨﻬﺎیی "
ﺧﺪاﻡ ﺗﻨﻬﺎﺳﺖ. . .