ارسالها: 3291
#2
Posted: 30 Oct 2009 12:32
Domain چیست؟
دامنه(Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دومین و دامین بکار برده میشود در لغت به معنی ?گستره? میباشد و در اینترنت به نامیاختصاصی گفته میشود که هر وبسایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وبسایتها به خود میگیرد، مانند: ?Google.com?.
هردامنه از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول نامیاست انتخابی، که هر فرد میتواند بسته به موضوع وبسایت و سلیقه خود آن را برای سایت خود انتخاب کند(Google) و بخش دوم که با یک نقطه از بخش اول جدا میشود، پسوندی است قراردادی که از دو تا شش حرف تشکیل شده و هر فرد میتواند بسته به موضوع وبسایت و سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب نماید. از متداولترین پسوندهای بینالمللیcom ،net ،org ،info میباشند. نام دامنه (به همراه پسوند آن) باید یکتا باشد. به این مفهوم که فقط یک وبسایت با هر نام دامنه قابل دسترسی میباشد.
● دامنههای عمومی
در زیر به معرفی برخی از پرکاربردترین دامنههای عمومیمیپردازیم:
▪ .com معروفترین و پراستفادهترین پسوند برای دامنههای سایتهاستcom . مخففCommercial به معنای تجاری است. البته بسیاری از سایتهای همه منظوره نیز از پسوندcom استفاده میکنند.
▪ .net مخفف واژهNetwork به معنی شبکه میباشد و عموما توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکههای اطلاعرسانی مورد استفاده قرار میگیرد.
▪ org.اختصار واژهOrganizations به معنی سازمان، تشکیلات میباشد و معمولاس توسط مؤسسات و سازمانهای غیرانتفاعی که غالباس فعالیت غیرتجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
▪ .ir نشان دهنده یک سایت مربوط به یک سازمان داخل کشور، یک شخص ساکن ایران یا با تابعیت ایرانی است.
edu.مخفف واژهEducation به معنی آموختن دانش میباشد و برای مقاصد تعلیمی چون پایگاههای آموزشی به کار میرود.
▪ .gov اختصار واژهGoverment به معنی دولت میباشد و این پسوند مربوط به نهادهای دولتی است.
z.bi مخففBusiness به معنی تجارت میباشد که خـاص سایتهای شغلی تجارتی به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیکی، ایجاد گشته است.
▪ int ا.ختصار واژهInternational به معنی بینالمللی میباشد که حوزه اینترنتی سازمانهای بینالمللی را نشان میدهند.
▪ info.اختصار واژهInformation به معنی اطلاعات میباشد که در سایتهایی مورد استفاده قرار میگیرد که به نحوی با امر اطلاعرسانی در هر موردی، مرتبط میباشند. انواع اطلاعرسانی در رشتههایی مانند علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و ... اختصاص یافتهاندweb. پسوند سایتهایی که به مباحثWeb میپردازندname . این اولین نوع پسوندی است که خاص افراد (اشخاص حقیقی) ایجاد شده است. در حقیقت کلیه افرادی که به هر منظور شخصی میخواهند برای خودشانWebsite ایجاد کنند میتوانند از این پسوند استفاده کنند.
▪ .ac پسوند دامنه ملی جزایر آسکنشن(Ascention Islands) است. از طرفی برای مراکز ارائه دهنده سرویس است میباشد به شرطی که اداره کامپیوتری، اینترنتی بدون هر گونه وابستهای، نیروهای جدیدی استخدام نماید.
ws.پسوند دامنه ملی کشور ساموا(Western Samoa) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه(WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و میتواند هر نوع وب سایتی را در برگیرد.
us این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور آمریکا است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه(us) بمعنی (ما) مورد استقبال قرار گرفته است.
▪ .tv این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور توالو(Tuvalu) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه(Television) مورد توجه شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای قرار گرفته است و برای این منظور نیز مورد استفاده قرار میگردد.
▪ .museum سایتهای دارای این پسوند، مخصوص موزهها میباشد.
▪ .aero این پسوند مختص سایتهای مرتبط با حمل و نقل هوایی میباشد.
▪ .mil این پسوند مربوط به سایتهای نظامیاست.
▪ .cat این پسوند برای انجمنهای فرهنگی، تربیتی و زبان شناختی کتلن(Catalan) در نظر گرفته شده است.
▪ .coop پسوند اختصاص داده شده برای شرکتهای تعاونی میباشد.
▪ .jobs سایتهای دارای این پسوند، منبع اطلاعات انسانی برای مدیران میباشد که قصد استخدام کارمند را دارند.
▪ .mobi کاربرد این پسوند برای پایگاهای فروش و سرویسدهی محصولات موبایل میباشد.
▪ .pro این پسوند برای سایتهایی که در حوزه اینترنتی افراد حرفهای فعالیت میکنند در نظر گرفته شده است. مانند دانشمندان علم فیزیک، حسابداران، حقوقدانان و ...
▪ travel.این پسوند مختص شرکتها و سازمانهای ارائه دهنده خدمات مسافرتی میباشد.
بد نیست این را هم بدانید که متولی صدور مجوزهای ثبت دامنهها در اینترنت آیکان(ICANN) میباشد. ثبت دامنههای اینترنتی توسط کارگزارانی که مجوز ثبت را اخذ کردهاند صورت میگیرد. به این کارگزاران در اصطلاح رجیسترار(Registrar) میگویند. معمولا هر کشور میتواند اجازهاستفاده از پسوندی اختصاصی را دریافت نماید که به وسیله آن ملیت وب سایتهای تحت آن پسوند شناخته میشنود. پسوند اختصاصی و ملی ایرانIR میباشد. مسئولیت ثبت و نگهداری دامنههایIR به عهده پژوهشگاه دانشهای بنیادی ایران است.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#4
Posted: 2 Nov 2009 12:42
سیستم عامل چیست؟
سیستم عامل نرمافزاری سیستمی است که درون یک فضای ذخیرهسازی مثل هارد دیسک، درایو نوری (مثل DVD-Writer)، فلاپی دیسک (یا حتی در ROM کامپیوتر) ذخیره شده است. وقتی که کامپیوتر روشن میشود، سیستم عامل از دستگاه ذخیرهشده در آن (مثلا هارد دیسک) از طریق برنامه ROM به حافظه اصلی منتقل میشود.
یک سیستمعامل کار کنترل موازی اعمال یک کامپیوتر را بر عهده دارد. سختافزار کامپیوتر را مدیریت میکند، بر اجرای برنامهها کنترل میکند و به کاربر مجموعهای از سرویسها را ارائه میدهد. در حقیقت یک سیستمعامل مثل یک رابط کاربری بین کاربر و کامپیوتر رفتار میکند.
سیستمعامل همه اعمال کامپیوتر را مدیریت میکند و همه کارهای ساده کامپیوتر را انجام میدهد مثل:
- دریافت ورودی از دستگاههای ورودی مثل صفحهکلید و موشی
- ارسال خروجی به دستگاههای خروجی مثل صفحهنمایش و چاپگر
- مدیریت برنامهها در حافظه
- مدیریت پروندههای ذخیرهشده بر روی حافظه
- مدیریت و کنترل همه دستگاههای ورودی و خروجی
یک سیستمعامل وظیفه مدیریت منابع سختافزاری را بر عهده دارد. مثلا یک برنامه بدون اجازه سیستمعامل نمیتواند به دستگاههای خروجی/ورودی دسترسی پیدا کند یا خود را اجرا کند. سیستمعامل این اعمال را از طرف برنامهها در پردازنده مرکزی (CPU) انجام میدهد. در حقیقت سیستمعامل مانند یک زمینه برای برنامههای مختلف اجرایی عمل میکند. یعنی کاربر درخواست میکند که برنامهای اجرا شود و عمل خاصی را انجام دهد، آنگاه برنامه مورد نظر، درخواست کاربر را به سیستمعامل ارجاع میدهد. تصویر زیر وضعیت یک سیستمعامل در کامپیوتر را نمایش میدهد.
معمولا یک سیستمعامل به دو قسمت اصلی تقسیم میشود:
۱) قسمت مستقر: این قسمت از سیستمعامل به عنوان کرنل شناخته میشود. و شامل اعمال و توابع ضروری و بحرانی است، هنگام راهاندازی کامپیوتر (Boot) در حافظه اصلی بارگذاری میشود و اعمال و توابع مختلفی را در حافظه اصلی انجام میدهد.
۲) قسمت غیر مستقر: قسمتی از سیستمعامل که فقط هنگام نیاز در حافظه اصلی بارگذاری میشود.
در حال حاضر سیستمعاملها را به چند دسته معروف میتوان تقسیم کرد:
- خانواده ویندوزهای مایکروسافت (ویندوز ایکسپی - ویندوز ویستا - ویندوز هفت و ...)
- خانواده دسته سیستمعامل لینوکس (لینوکس فدورا - لینوکس ردهت - لینکوس مندریوا - لینوکس اوبونتو و ...)
- خانواده دسته سیستمعامل Free-BSD (فری بیاسدی - نت بیاسدی - اوپن بیاسدی و ...)
- خانواده مکینتاش (تایگر - لئوپارد و ...)
- خانواده دسته سیستمعامل یونیکس
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#5
Posted: 3 Nov 2009 10:30
وظایف یک وبمستر
در این مقاله شرحی از وظایف کلی یک وبمستر را در قبال سایت و کاربران و بازدیدکننده ها را مشاهده خواهید کرد.
اگر شما یک کاربر حرفه ای اینترنت هستید که روزانه حداقل بین ۵ تا ۱۰ سایت را می بینید به طور متوسط هر روز با چند سایت مواجه شده اید که لینک های موجود در آن قدیمی است؟ چند سایت را می شناسید که صفحات موجود در آن ماه ها است بروز نشده اند؟ آیا سایت هایی را که title یا عنوان ذکر شده در نوار عنوان آن ها ۱ New page می باشد، دیده اید؟ آیا تا به حال به مدیر سایتی ایمیل زده اید که هیچ پاسخی از آن دریافت نکرده باشید؟ چقدر از انتقادات شما از وب سایت ها با استقبال webmaster سایت مواجه شده است؟ احتمالا شما تعداد زیادی سایت را با مشخصات ذکر شده می شناسید که ضعف های موجود در آن ناشی از کوتاهی webmaster آن می باشد.
Webmaster یا مدیریت سایت، به تعریفی شخصی است که وظیفه کنترل وب سایت و صحت عملکرد آن را برعهده دارد. البته در بعضی از مقالات به هر کسی که کاری برای یک وب سایت انجام می دهد webmaster می گویند. مثلا حتی به کسی که اطلاعات یک وب سایت را تایپ و ارسال می کند webmaster می گویند. اما به عقیده من به چنین شخصی فقط می توان یک (کاربر ارسال داده -ftp- user) ) اطلاق کرد و وظایف webmaster بیشتر از تایپ کردن اطلاعات و یا حتی چینش عکس، تصاویر و متن است. در این مقاله سعی شده است وظایف مهم یک webmaster بیان شود.
بودن یک وبمستر وظایف و کارهای زیادی را می طلبد.اولین اصل مدیریت کردن و نگهداری وبسایت یا مجموعه ای از وبسایتها میباشد.
این دو کار شامل این موارد می شوند:
- مدیریت وبسایت
- اطمینان از صحت و درستی کارکرد تمامی سرورها سخت افزارها و اسکریپتها
- طراحی سایت
- بازاریابی برای سایت
در مورد سایتهای جامعه ی مجازی که کاربران میتوانند اقدام به ارسال پست عکس فایل و غیره کنند یک پاک کند.
قطعا انجام دادن همه ی این کارها در کنار هم کار سختی است ولی شما میتوانید برای آسودگی بیشتر از ابزارهای وبمسترها نیز استفاده کنید. سایتهایی که این ابزارها را ارائه میدهند بسیار متنوع هستند و شمال ابزارهایی برای افزایش تعداد بازدید آنالیز کلمات کلیدی و ... میشوند.
یک وبمستر باید به سایتش بعنوان یک ابزار تجارت نگاه کند اما نه به لحاظ درآمد بلکه به لحاظ پویایی جذابیت نوآوری !
یک وبمستر خوب باید همیشه درکنار کاربران سایتش باشد و با آنها در ارتباط باشد.
حمایت قانونی از وب سایت و مطمئن سیاست های حفظ حریم خصوصی مناسب دیگر بخش مهمی از وظایف مدیران سایت می باشد.تنظیم قوانین و تکذیب نامه ها از موارد مهمی است که حریم شخصی بازدید کننده ها و مدیران سایتها را مشخص میکند و آنها را از موارد حقوقی که احتمال دارد به وجود بیاید آگاه میکند.
لیستی از وظایف یک وبمستر:
۱- بررسی وضعیت سرور( هاستینگ) سایت ( درست کار کردن، کندی و یا ترافیک آن).
۲- پاسخگویی و تشکر از email های کاربران و تهیه آرشیو از آن ها.
۳- تهیه بانک اطلاعاتی از کاربرانی که به سایت email می زنند( جهت اطلاع رسانی).
۴- بررسی صحیح بودن لینک های موجود در سایت.
۵- بررسی عناوین (title ) صفحه ها ( که در نوار آبی بالای صفحه سایت نوشته می شود.)
۶- بررسی اشکالاتی که بازدیدکنندگان سایت مطرح می کنند و رفع آنها.
۷- ثبت نام سایت در موتورهای جست و جو.
۸- بالا بردن رتبه سایت در موتور جست و جو.
۹- بررسی منابع ورود کاربران به سایت .
۱۰- بررسی و گسترش کلمات کلیدی که در موتورهای جستجوگر سایت آن را می شناسند.
۱۱- بررسی صفحات پر بازدید کننده سایت و بهبود آن ها.
۱۲- بررسی صفحاتی که کاربران با دیدن آن صفحه از سایت خارج می شوند.(Exit page)
13- درک نیاز مخاطبان سایت از طریق هماهنگی بین نام سایت و کیفیت مطلوب.
۱۴- بررسی گستردگی جغرافیایی بازدیدکنندگان سایت، به علل آن و گسترش آن.
۱۵- نظرخواهی در مورد گرافیک و طراحی وب سایت و سرعت down load شدن صفحات.
۱۶- درخواست لینک (url) به سایت از سایت های دیگر.
۱۷- بررسی صفحاتی که مدت ها ست بروز نشده اند و بروز کردن آنها.
۱۸- ارسال به موقع اطلاعات جدید سایت در ساعات خاصی از شبانه روز.
۱۹- بررسی سایت های پربیننده و مرتبط با سایت جهت درخواست لینک و یا تبلیغات در آن سایتها.
۲۰- افزایش تعداد لینک های موجود در سایت به سایت های دیگر (این عمل موجب ارتقای رتبه سایت در موتورهای جستجوگر نیز می شود)
۲۱- بررسی امکان دو یا چند زبانه کردن سایت(درک نیاز مخاطبان).
۲۲- بررسی این نکته که آیا نام وب سایت هایی که لینک آن ها در سایت آمده تغییر یافته است یا خیر؟
۲۳- ایجاد جذابیت و تنوع برای کاربران از راه هایی مثل برگزاری مسابقات، جایزه، سرگرمی و ...
۲۴- ارایه گزارش سالیانه به بازدیدکنندگان درباره عملکرد سایت در طول یک سال گذشته.
۲۵- ارایه یادداشت ها، وقایع یا گزارش های روزانه یا هفتگی از طریق وبلاگ شخصی.
بررسی و بهبود ناوبری سایت (یعنی بازدیدکننده از هر جای سایت با یک کلیک بتواند به صفحه اصلی Home page و با صفات مهم داخلی سایت برگردد.)
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#7
Posted: 6 Nov 2009 11:47
راهی برای پیدا کردن IP فرستنده ایمیل در یاهو
اين راه نياز به تغيیراتي در تنظيمات دارد مراحل زير را دنبال کنيد Mail Options ايميلتان را باز کرده سپس گزينه General Preferences را انتخاب کنيد در اين قسمت تغيراتي را ميتوانيد در ايميلتان ايجاد کنيد مثل From name اسمتون رو در نامه هائي که ميفرستيد تغير ميدهد و messeges per page تعداد نامه هائي که در يک صفحه نشان داده ميشود و . . . ادامه ترفند رو بگم : Headers در اين قسمت با انتخاب . . .
Show all ميتونيد IP کسائي که بهتون ايميل ميفرستن رو ببنيد و در انتها تغيیرات را Save کنيد.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 9925
#8
Posted: 11 Nov 2009 12:20
راههایی برای بستن پنجره های ویندوز
راههای مختلف برای بستن یک پنجره و کادرهای محاوره ای ویندوز عبارتند از :
1 - کلیک بر روی دکمه مربع شکل قرمز رنگی که علامت ضربدر بر روی آن دیده می شود.
2- انتخاب منوی File و کلیک بر روی گزینه Exit .
3- استفاده از کلیدهای ترکیبی ALT + F4 .
4- استفاده از ( Ctrl + Alt + Delete ( Task Manager و انتخاب پنجره مورد نظر و کلیک بر روی گزینه End Task .
5 - این راه رو هم احتمالا کمتر از بقیه راهها شنیده اید ، برای مثال ایکون My Computer رو یکبار نگاه کنید و بعد My Computer رو باز کنید ، در گوشه سمت چپ در بالای پنجره My Computer ایکون این پنجره کمی کوچکتر دیده می شود ، حالا بر روی این ایکون کوچک کلیک کرده و روی گزینه آخر یعنی Close برای بستن این پنجره کلیک کنید.
6 - استفاده از این 2 کلید ترکیبی Ctrl + W یک راه دیگر برای بستن پنجره مورد نظر شما می باشد.
نکته : ( این 2 کلید ترکیبی یک راه عمومی است و در بعضی موارد استثنا نیز دارد ) این 2 کلید ترکیبی بر روی بعضی از پنجره ها مانند برنامه Word Pad و یا برنامه Media Player کار نمی کند و بر روی پنجره هایی مانند برنامه Internet Explorer و . . . کار میکند.
نکته : این ترفند فقط برای بستن پنجره های ویندوز می باشد ( منظور از پنجره های ویندوز کادرهایی است که قابلیت بزرگ و کوچک شدن رو دارند مانند : My Computer و ... کادرهایی مانند کادر ساعت و تاریخ ویندوز جزوء این پنجره ها نیستند و به اصطلاح فارسی به آنها کادرهای محاوره ای می گویند.
عشق من عاشقتم!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
ویرایش شده توسط: Princess
ارسالها: 3291
#10
Posted: 13 Nov 2009 06:11
حذف درایوها از مای کامپیوتر
توجه : اگر با رجيستری آشنايی کافی نداريد ، در کار با رجيستری تمامی نکات را به درستی انجام دهيد ، چون اگر بخشی از رجيستری ويندوز به اشتباه تغيير داده شود و يا دستکاری شود احتمال به وجود آمدن هر مشکلی در ويندوز و يا حتی نصب مجدد سيستم عامل خواهد بود.
با اين ترفند شما مي توانيد هر يک از درايوهاي موجود در سيستم خود را ناپديد کنيد.
ابتدا به کمک دستور Regedit که در Start ==> Run تايپ ميکنيد رجيستري خود را باز نماييد سپس به کليد زير مراجعه کنيد :
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent Version PoliciesExplorer
و يک متغير جديد از نوع DWORD ساخته و نام آن را NoDrivers بگذاريد مقداري که براي اين متغير تعيين مي کنيد نشان مي دهد که چه درايوهايي مرئی هستند راست ترين بيت مربوط به گردونه ي:Aو بيت بيست و ششم مربوط به گردونه ي :Z است براي مخفي کردن هر درايو کافي است بيت آن را روشن کنيد. اگر با اعداد هگزا آشنايی کافی نداريد مي تونيد از اعداد دسيمال زير براي مخفي کردن هر درايويا چند درايو استفاده کنيد مثل اعداد زير :
A:1 , B:2 , c:4 , D:8 , E:16 , F:32 و...........
براي ناپديد کردن تمام درايوها مي توانيد از 6ffffff ( عدد ۶ و ۶ تا f پشت سر هم ) را به متغير NoDrives بدهيد .
نکته : برای ديدن تغييرات اعمال شده بر روی ويندوز حتما يا ويندوز خود را Logg off کرده و يا آن را Resetنمائيد.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.