ارسالها: 3291
#22
Posted: 18 Nov 2009 04:47
امروزه تمایل به خرید تلفن های همراه هوشمند روز به روز افزیش می یابد و این افزایش تقاضا تنها به این دلیل نیست که این تلفن ها امکانات بسیار بیشتری را در اختیارمان می گذارند (مانند ارسال ایمیل، مرورگرهای محبوب وب و برنامه ها و بازی های قابل دانلود و نصب بر روی موبایل ها)، بلکه دلیل اصلی این اشتیاق بازار، قیمت های ارزان و مناسب این گوشی ها نسبت به هر زمان دیگر است. به استثناء برخی مدلهای گرانقیمت اروپایی ، می توان با پرداخت مبلغی کمتر از 300 دلار صاحب یک Smartphone سریع و مناسب شد و با پرداخت 80 دلار اضافه تر و یا کمی بیشتر به صورت ماهیانه، یک سیم کارت با امکانات مناسب تهیه کرد (البته شاید فقط برای دیگر کشورها - در ایران که هنوز خبری از امکانات اپراتورها برای موبایل های هوشمند نیست).
هرچند در ایران تنوع جهانی همراه های هوشمند را نداریم و همچنین هیچ یک از اپراتورهای تلفن همراه کشور از امکانات این گونه همراه ها پشتیبانی نمی کنند، اما با توجه به تنوع بالای موبایل های هوشمند در بازار و همچنین طرفداران زیاد آن در ایران بهتر دیدیم تا مروری اولیه بر خصوصیات پلتفرم های مختلف Smartphone داشته باشیم. اینکه چرا شما یک مدل خاص را انتخاب کنید و اینکه هر مدل چه امکاناتی در اختیار شما قرار می دهد. این راهنما بر اساس سیستم های عامل مورد استفاده در تلفن های همراه هوشمند دسته بندی شده است.
آندروید گوگل:
داوطلب جدیدی که با سروصدای فراوان وارد سرزمین همراه های هوشمند شد. آندروید یک پلتفرم متن باز بر پایه لینوکس است که توسط شرکت گوگل تولید شده و به بازار عرضه گشته است. این سیستم عامل رویای اتصال دائمی گوشی های همراه به اینترنت را به واقعیت تبدیل کرده است، هر چند که در شروع کار فقط بر روی یک مدل گوشی(موبایل G1 از شرکت HTC) ارائه شده است. البته پیش بینی می شود به زودی بر روی تعداد زیادی از موبایل های HTC، موتورولا و غیره قابل مشاهده خواهد بود. روی هم رفته شما با یک تلفن مدرن و قدرتمند طرف هستید و باید این حقیقت را مورد توجه قرار دهید که متن باز بودن این سیستم عامل، به طور باور نکردنی آن را برای بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزارها جذاب و خوشایند ساخته است.
چرا دوستش داشته باشیم: برخلاف بلک بری، ویندوز موبایل و iPhone، هیچ محدودیتی برای فعالیت توسعه دهندگان برنامه های این پلتفرم وجود ندارد. همین توانایی تسلط بر قدرت توسعه دهندگان و استفاده از تمامی آنها (بدلیل متن باز بودن) دلیل اصلی قدرتمندی آندروید است. باید منتظر دیدن تعداد بسیار زیادی از برنامه های خلاقانه و ابتکاری باشید که برای اولین بار بر روی این پلتفرم اجرا خواهند شد. شما تعداد بسیار زیادی انتخاب سخت افزاری از قیمت های پایین تا گرانترین قیمت را خواهید داشت و تقزیبا هر نوع ابزار ورود اطلاعاتی را که ترجیح می دهید در اختیار خواهید گرفت ( صفحه لمسی، صفحه کلید QWERTY و یا هر چیز دیگر). این آخرین موبایل Geek هاست.
چرا دوستش نداریم: توسعه دهندگان در همین ابتدای کار تعداد زیادی حفره در این پلتفرم را آشکار کرده اند (مانند نداشتن امکانات مناسب برای کارهای تجاری). اگر گوگل در رفع این مشکلات موفق نباشد، ممکن است پاسخ مورد نظر را از ارائه این محصول نگیرد و در این زمینه موفقیتی حاصل نکند. البته آندروید هنوز آزمایش های پایه را طی نکرده است و برای قضاوت در مورد آن احتمالا کمی زود است.
بلک بری شرکت RIM:
بلک بری قبل از آنکه بعنوان بهترین موبایل هوشمند برای استفاده از پست الکترونیک مورد توجه واقع شود، کار خود را به عنوان یک پیجر دوطرفه ستایش شده آغاز کرده بود. این نام همچنین به عنوان یک مدل جامع سخت افزاری و نرم افزاری درخشش خاص خود را در ارزیابی های انجام شده نشان داده است . زیرا Research in Motion هم سخت افزار و هم سیستم عامل این همراه هوشمند را تولید می کند.سابقا این تلفن همراه توسط شرکت ها به کارمندان و افراد مرتبط با آنها ارائه می شد، زیرا پشتیبانی از این موبایل توسط سرورهای عظیم بلک بری برای تمام کشورها انجام می گرفت. این سرورها خدمات بلک بری را همراه با پست الکترونیکی شرکت ها به شکل یک پارچه و همراه با امنیت و پشتیبانی کامل ارائه می کردند. اما امروزه، درخواست برای بلک بری توسط افراد حقیقی هم رو به افزایش گذاشته است. BlackBerry Bold هم آخرین نسخه استاندارد این سیستم عامل است که برای استفاده در گوشی های صفحه لمسی بهبود یافته و برای اولین بار در BlackBerry Storm از آن استفاده شده است.
چرا دوستش داشته باشیم: بلک بری یکی از بهترین تجربه های استفاده از پست الکترونیک در همراه های هوشمند است و این را باید ممنون صفحه کلید پر هیبت آن باشیم. کار با سیستم عامل بلک بری واقعا ساده است و همه چیز با سادگی و از روی سلیقه به شکل آیکون در سطرهای متوالی در برابر شما قرار دارد. اینها دلایلی هستند که این سیستم عامل در فروش کلی از ویندوز موبایل شرکت مایکروسافت جلو افتاده است. همچنین RIM قصد دارد که به انجمن توسعه دهندگان این پلتفرم رونقی دوباره بدهد. بنابراین پیش بینی می شود که در آینده باید در انتظار برنامه های بیشتر و کاربردی تری برای این سیستم عامل باشیم.
چرا دوستش نداریم: بلک بری کاملا محصور و اختصاصی است. برای داشتن این سیستم عامل شما باید یک گوشی بلک بری بخرید. اگر از نسخه Bold این سیستم عامل استفاده نکنید، مدل Storm و یا Flip Pearl این گوشی چندان جذابیتی نخواهد داشت و حتی تاریخ گذشته هم به نظر خواهد آمد. همچنین در مدلهای قبلی بلک بری مرورگر وب آن کاملا غیر کاربردی و بدون استفاده است. هم اکنون فقط باید منتظر گامهای بلند بلک بری برای تبدیل شدن به یک ابزار کارآمد برای مصرف کننده باشیم. خوشبختانه تغییرات خوبی در اینجا در حال وقوع است.
iPhone شرکت اپل:
برخی از مخالفان بر این باورند که iPhone هنوز یک همراه هوشمند واقعی نیست. البته بر روی iPhone ، یک نسخه محدود شده از سیستم عامل ایکس مکینتاش نصب شده است که یکی از سیستم عامل های مدرن و قدرتمند موجود در بازار است.
چرا دوستش داشته باشیم: iPhone یکی از جذاب تربن و کاربردی ترین موبایل های هوشمند موجود است. این گوشی بعنوان یکی از بهترین موبایل ها، برای گشت وگذار در اینترنت شناخته شده است و بیشترین استقبال برای استفاده از صفحه لمسی چندگانه آن صورت گرفته است. این موبایل قابلیت اجرای برنامه های تهیه شده توسط برنامه نویسان خارج از شرکت را به طور محدود در یک انجمن توسعه فعال دارا می باشد که برنامه های شان اغلب اوقات سودمندند. iPhone همچنین بهترین گوشی با قابلیت پخش موسیقی است (البته این موقعیت با ظهور گوشی های Zune مایکروسافت در معرض خطر جدی قرار دارد.)
چرا دوستش نداریم: برای اینکه یک گوشی مدرن و قدرتمند باشد، حتی نمی تواند کارهایش را مانند یک گوشی دست و پا چلفتی انجام دهد. مشکلاتی از قبیل Copy & Past و یا ام ام اس هنوز حل نشه اند. همچنین امکانات تجاری و پست الکترونیک آن هنوز به استاندارد های بلک بری نمی رسد.
ویندوز موبایل شرکت مایکروسافت:
برخلاف نام iPhone و سیستم عامل ایکس آن، تنها اشتراک سیستم عامل گوشی های هوشمند مایکروسافت با سیستم عامل آن شرکت هم نام بودن این دو است. ریشه های ویندوز موبایل در ویندوز CE قرار دارند و قبل از این در پاکت پی سی های این شرکت مورد استفاده قرار گرفته اند. نسخه ای از ویندوز موبایل که امروزه استفاده می شود 6.1 است که به دو شکل صفحه لمسی و صفحه معمولی ارائه شده است. ویندوز موبایل هم اکنون بعد از بلک بری در رتبه دوم بازار فروش ایستاده است.
چرا دوستش داشته باشیم: توسط گروهی از کارخانجات تولید کننده بدلیل جان سختی و توانایی اش مورد استفاده قرار می گیرد و برخلاف بلک بری و iPhone شما می توانید برای استفاده از آن خودتان اقدام به تولید سخت افزار مناسب کنید. گروه بزرگی از سخت افزارهای پیشرفته بازار موبایل را نمی توان بدون ویندوز موبایل تصور کرد (مانند Xperia X1 سونی و HTC Touch HD).
چرا دوستش نداریم: به دلیل اینکه رابط کاربری این سیستم عامل واقعا وحشتناک است (بخصوص هنگام استفاده با گوشی های صفحه لمسی) تولیدکنندگانی که از آن استفاده می کنند روز به روز در تغییر این رابط کاربری ماهرتر و کارآمد تر می شوند! برای استفاده از امکانات مولتی مدیا، گوشی چندان جالبی نیست و مرورگر اصلی آن بسیار ناخوش آیند است. متاسفانه برای نسخه بعدی آن (WM7) هم باید بیش از یکسال منتظر بمانید.
پالم:
قصد نداریم به تاریخچه افتخارات و زیبندگی های مختلف پالم در طی این سالها بپردازیم. فقط کافی است بدانید که سیستم عامل پالم از سال 1996 همراه با PDA های پالم به بازار آمد. البته هم اکنون زمان آن به سر آمده است و این آخرین هورا برای این سیستم عامل، قبل از پیوستنش به ویندوز موبایل است. هنگام استفاده از آن چنان است که حس می کنید در حال کار با نسخه ای از لینوکس کامپیوترتان هستید. پالم با همان قدرت و کارآیی کارهای تان را انجام می دهد، هر چند که دیگر زمان را از دست داده است.
چرا دوستش داشته باشیم: هرچند که دیگر تاریخ آن گذشته، اما پالم شروع بسیار خوب و با قیمت مناسبی را در بازار همراه های هوشمند داشت. مدت زمان لازم برای یادگیری کار با آن بسیار کوتاه است و بسیاری از امکاناتی را که از یک Smartphone می توان انتظار داشت را برآورده می کند. هر چند که ظاهر آن هنوز مانند تولیدات سال 1996 این شرکت است.
چرا دوستش نداریم: خب، باید واقع بین بود، به هر حال پالم مرده است. احتمالا شما دیگر پالم را بر روی گوشی های همراه نخواهید دید. زیرا تمامی گوشی هایی که از ان استفاده می کردند، از این به بعد باید از ویندوز موبایل استفاده کنند.
سیمبین شرکت نوکیا:
سیمبین پرطرفدارترین سیستم عامل دنیای همراه های هوشمند است. باید از نوکیا تشکر کرد. مهمترین نسخه این سیستم عامل در حال حاظر S60 است. هرچند که در ایالات متحده چندان همه گیر نشده است اما استفاده از آن کاملا معمول است.این سیستم عامل برخی از سخت افزارهای ناکارآمد و بیمار بازار امروزی را به راه می اندازد و مدیریت می کند( از قبیل سریN نوکیا). گرچه بخش رایگان خدمات و محصولات سیمبین به گستردگی بقیه پلتفرم های موجود نیست، اما حسن آن را می توان در استفاده از گروه های توسعه یکپارچه و توانمندش دید.
چرا دوستش داشته باشیم:آیا شما می خواهید محبوبترین بازار تلفنهای همراه هوشمند را از دست بدهید؟ اگر یک گوشی مولتی مدیای نوکیا بخرید، خب شما یک سیمبین هم خریداری کرده اید. این سیستم عامل برگزیده ای از بهترین امکانات گوشی های هوشمند را به شما عرضه می کند. مدیریت پست الکترونیک قوی، وب و تقویم کاری، و همچنین اجتماع بزرگی از برنامه های جهانی توسعه دهندگان سیمبین را در یک پکیج در اختیار خواهید داشت که بسیار دور از دسترس ویندوز موبایل قرار دارند. ضمنا سیمبین بر خلاف ویندوز موبایل با سیستم عامل مکینتاش هم همخوانی دارد.
چرا دوستش نداریم: سیمبین می تواند کاملا گیج کننده باشد و هنوز کار با آن به راحتی بلک بری و iPhone نیست. اگر شما از سخت افزار قرص و محکم و مطمئن استفاده نکنید این سیستم عامل می تواند کسل کننده و دردسر ساز باشد. همچنین اتصال آن به وب خسته کننده و مشکل ساز است.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#25
Posted: 18 Nov 2009 04:52
مطمئنأ شما نیز صدا و بوق هایی که هنگام روشن کردن کامپیوتر از درون کیس تان به گوش میرسد را شنیده اید. همگی این بوق ها از جانب مادربورد شما هستند. تفاوت این بوق ها از نوع آن و تعداد آنهاست که بیانگر یک مشکل در درون مادربورد است. در این ترفند تمامی بوق ها و پیامهای خطای مربوطه آنها را برای شما جمع آوری کرده ایم. در صورتی که همچین صداهایی از کیس شما بیرون میاید حتما این ترفند را خوانده و به فکر راه حل باشید.
وقتي يك كامپيوتر روشن ميشود و آماده براي بالا آمدن ميشود و يا وقتي كامپيوتر reset ميشود BIOS سيستم شما با عملكردي به نام POST به تست كردن سخت افزار سيستم شما ميپردازد تا از درستي اتصال انواع device ها مطلع شود .
در اينصورت اگر سيستم با مشكلي مواجه شود POST براي BIOS پيغام خطا ميفرستد اينكه مثلا كارت گرافيمكي شما با مشكل مواجه است مثلا از جاي خودش تكان خورده يا اينكه ram شما با مشكل مواجه شده است بيپ يا همون بوق هايي متداول ارسال ميكند و شكا را از ان مطلع ميكند بنا بر اين بهتر است با اينگونه بوق ها اشنا بشويم تا در صورت هر گونه عيبي خودمان در صورت امكان رفع اشكال كنيم .
البته همانطور كه گفتم BIOS هاي سيستم از شركت هاي مختلفي توليد ميشود كه من در اينجا از دو شركت AMI:American Megatrends International و Phoenix ذكر ميكنم .
AMI Beep Codes:
يك بوق : اشكال از DRAM ميباشد . بنابراين مشكلي در حافظه سيستم به وجود امده و يا motherboard.
دو بوق: حافظه فاقد تعادل است . تساوي گردش در حافظه به درستي كار نميكند .
سه بوق: 64 كيلو بايت مورد نياز براي شروع و راه اندازي سيستم در دسترس نيست كه اين هم به RAM بر ميگردد .
چهار بوق : تايمر سيستم شما با مشكل مواجه شده است كه مانع از درستي همزمان عملكرد motherboard ميشود .
پنج بوق : CPU با مشل مواجه است .
شش بوق: وروديه A20/Keyboard كنترلر ان با مشكل مواجه است IC كنترل كننده keyBoard با مشكل مواجه شده است و مانع از وروديه A20 براي سوييچ كردن پردازنده ميشود .
هفت بوق : حافظه مجازي Virtual با مشكل مواجه است
هشت بوق : حافظه كارت ويدئو مشكل دارد BIOS نميتواند بر روي فريم هاي بافر كارت ويدئو بنويسد .
نه بوق : ROM شما مشكل دارد. چيپ BIOS ROM روي motherboard دچار خطا است .
ده بوق : CMOS هم مشكل دارد . سعني يه چيزي روي motherboard مانه از فعل و انفعال با CMOS ميشود .
يازده بوق : كش در level 2 حافظه غش كرده .
يك بوق بلند و دو بوق كوتاه : سيستم ويدئويي مشكل داره
يك بوق بلند سه بوق كوتاه : بازهم خطا در مورد 64 k ميباشد .
يك بوق بلند هشت بوق كوتاه : عملگر تست كردن خطا داره .
بوق مداوم : يا اشكال از RAM يا از ويدئو .
Phoenix Beep Codes:
اين شركت از بوق هاي دنباله دار استفاده ميكند من براي مشخص كردن فاصله بوق ها از خط تيره - استفاده ميكنم يعني يك توقف و ادامه يعني 1-2-3 يعني اول يك بوق بعد دو بوق بعد هم سه بوق . ويرايش چهارم به پايين اين محصول از سه بوق و از ورژن چهار به بالا از چهار بوق استفاده ميكند .
ورژن چهار :
1-1-1-3 يا 1-1-2-1 : CPU/motherboard مشكل دارد
1-1-2-3 يا 1-1-3-1 يا 1-1-3-2 يا 1-1-3-3: motherboard مشكل داره يا يكي از اجزا
1-1-3-2 يا 1-1-3-3 يا 1-1-3-4 : اشكال از حافظه 64K
1-1-4-1 : كش در level 2 مشكل داره .
1-1-4-3 : اشكال از پورت I/O .
1-2-1-1 : مديريت پاور power management
1-2-1-2 يا 1-2-1-3 : motherboard
1-2-2-1 كيبورد و 1-2-2-3 : BIOS ROM
1-2-3-1 : System timer
1-2-3-3 : DMA
1-2-4-1: IRQ
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#27
Posted: 18 Nov 2009 04:53
ويندوز ديفندر
ويندوز ديفندر يك نرم افزار امنيتي ساخت كمپاني مايكروسافت است كه در ويندوز هاي ويستا و هفت اضافه شده است. همچنين مي توانيد اين نرم افزار را براي ويندوز XP از اينترنت دانلود كنيد. البته بهتر است آنرا مستقيما از وب سايت رسمي شركت مايكروسافت دانلود كنيد. اين نرم افزار در حقيقت يك Anti Spyware است كه مي تواند كامپيوتر شما را اسكن كرده و بد افزار هاي احتمالي را پاك يا قرنطينه نمايد .
ويندوز ديفندر اين قابليت را دارد كه به صورت خود كار Update (به روز رساني) شود و مي توان آنرا طوري تنظيم كرد كه كه در فواصل زماني مشخص كامپيوتر شما را اسكن نمايد و در صورت پيدا كردن هر بدافزاري آنرا از كار بيندازد. همينطور مي توانيد آنرا مانند هر Anti Spyware ديگري براي امنيت پايين، متوسط و امنيت بالا تنظيم كنيد.
اين Anti Spyware مايكروسافت از ابزار هاي پيشرفته و جالبي براي شناسايي بد افزار ها استفاده مي كند كه مي تواند اطلاعات زيادي درباره برنامه هاي Startup ، برنامه هاي در حال اجرا، نرم افزار هاي متصل به شبكه و نرم افزار هاي رابط براي اتصال به اينترنت به نمايش بگذارد.
به اين ترتيب هر نرم افزاري كه از طريق آن به اينترنت متصل مي شويد يا نرم افزار هايي كه خود به اينترنت متصل مي شوند بررسي مي گردند و چون اين Anti Spyware ساخت خود مايكروسافت است تشخيص نرم افزار هايي كه بوسيله مايكروسافت توليد نشده اند ولي خود را اينگونه جا زده اند ساده تر است.
مايكروسافت با گذشت زمان ويندوز ديفندر را بهينه سازي كرده است چون در ابتدا به خاطر قدرت تشخيص پايين اين Anti Spyware مايكروسافت مورد انتقادات شديد قرار گرفته بود. ولي اكنون عملكرد آن بهتر شده است.
البته نرم افزار هايي هستند كه به عنوان Anti Spyware عملكرد بهتري از ويندوز ديفندر دارند. ولي خوب ديفندر هم ويژگي هاي مثبت خود را دارد. و البته از مايكروسافت نمي توان انتظار داشت با شركت هايي كه كار تخصصي آنها امنيت است رقابت كند و يكه تاز پيروز اين ميدان هم باشد.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#28
Posted: 18 Nov 2009 08:14
ooVoo
ooVoo نرم افزاری قوی برای چت کردن با میکروفن و وبکم است. این نرم افزار تقریبا رایگان است البته بعضی از امکانات خاص آن هزینه دارد. ooVoo یکی از معروفترین و متداول ترین نرم افزار های چت دنیاست که بسیاری از کاربران ویدیو چت گوگل را به سمت خود جذب کرده است. نصب این نرم افزار ساده است و کار کردن با آن هم نسبتاً ساده است.
خوب بیش از این از ooVoo تعریف نمی کنم و از شما دعوت می کنم خود این نرم افزار را دانلود کنید و درباره آن نظر دهید. حجم این نرم افزار در حدود 17 مگا بایت است و به صورت خودکار نصب می شود. ابتدا به این آدرس بروید و در صفحه ای که در مقابل شما گشوده می شود روی Free Download کلیک کنید.
در طول نصب ooVoo حساب کاربری شما را هم ایجاد می کند البته خیلی سریع و بی دردسر! و میکروفن، وبکم و اسپیکر های شما را هم چک می کند تا از کارکرد صحیح آنها اطمینان حاصل شود.
پس از نصب شما می توانید نرم افزار را اجرا کرده و برای دوستانتان یک دعوت نامه به ایمیلشان بفرستید تا آنها هم این نرم افزار را نصب کنند و به راحتی با یکدیگر چت کنید.
شما در این نرم افزار می توانید به راحتی از خود فایل ویدیویی تهیه کنید و آنها را به صورت یک پیغام تصویری برای برای دوستانتان ارسال نمایید. همچنین می توانید به صورت کنفرانس همزمان با چند نفر ارتباط ویدیویی داشته باشید و از آنها هم یک فایل ویدیویی تهیه کنید این نرم افزار به خصوص برای برگزاری کنفرانس های علمی راه دور بسیار مفید است. البته برای ذخیره و ارسال فایل در نسخه های رایگان محدودیت هایی وجود دارد.
ooVoo به شما اجازه می دهد برای خود ویدیو چت روم بسازید و مطابق با سلیقه خود تنظیمات آنرا انجام دهید در شکل زیر مسیر ایجاد یک ویدیو چت روم مشخص شده است.
اما یکی از ویژگی های منحصر به فرد این نرم افزار این است که می توانید دسکتاپ خود را برای کسانیکه با شما چت می کنند نمایش دهید. البته آنها روی دسکتاپ شما کنترلی نخواهند داشت ولی می توانند ببینند شما چکار می کنید. مثلا می توانید یک فایل آموزشی پاور پوینت را برای آنها نمایش و توضیح دهید. این ویژگی برای مقاصد آموزشی راه دور بسیار مفید است.
شما می توانید صدا ها را تنظیم کنید هم صدای میکروفن و هم صدایی که از سمت مقابل شنیده می شود.
با آنچه گفته شد نمی توان ooVoo را نرم افزاری کامل و کاملا بی عیب دانست ولی برای ما ایرانی ها که از یاهو مسنجر با آن همه مشکلات و ناپایداری ها استفاده می کنیم می تواند انتخاب خوبی باشد به خصوص اگر بخواهیم برای ویدیو چت ازآن استفاده کنیم.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#29
Posted: 18 Nov 2009 10:44
ابزار PC مهمی که بیشتر مردم هرگز از آن ها استفاده نمی کنند
اینترنت متصل می شود اطلاعاتی را در مورد مفاهیم مربوط به امنیت دارا می باشد. اکثر مردم نگرانی هایی در مورد بدافزارها دارند و من دوست دارم اینگونه فکر کنم که تنها تعداد اندکی از کامپیوترها هستند که بدون برنامه آنتی ویروس و یا دیگر نرم افزارهای امنیتی مشغول به کار هستند. با تمام این اوصاف ابزارهای بسیار مهمی برای کامپیوترها وجود دارند که اکثر مردم هیچ گاه از آن ها استفاده نمی کنند حتی در صورتی که بدانند آن برنامه ها برای اجرای پایدار و ایمنِ یک سیستم ضروری هستند!
اگر مطمئن نیستید که صحبت من در چه موردی است، نگاهی اجمالی به این مقاله عاقلانه خواهد بود. من ۶ ابزار حیاتی را به شما معرفی خواهم کرد که: کار با کامپیوترتان را آسان تر ، اطلاعاتتان را ایمن تر ، سیستمتان را پایدارتر و کامپیوترتان را بسیار روان تر خواهند نمود.
[توضیح: در این مقاله هر کجا از کامپوتر نام برده می شود منظور PC می باشد.]
برنامه پشتیبان گیری (Backup):
آیا قبلا احساس گناه کرده اید؟ برنامه های پشتیبان گیری همانند ابزارهای امنیتی کامپیوتر نیستند که هیچ کسی از آن ها اطلاعی نداشته باشد؛ امروزه بسیاری از مردم یا در مورد اطلاعاتشان احساس نگرانی نمی کنند و یا فقط وقت کافی برای اجرای برنامه و پشتیبان گیری ندارند! اکنون زمان تغییرِ این وضعیت است!
دلایل استفاده از یک برنامه پشتیبان گیری:
همیشه یک کپی ثانویه از اطلاعاتتان برای مواقعی که کپیِ دیگر به خطر می افتد و یا از دست می رود، خواهید داشت.
اطلاعات شما با ارزش هستند. یک "بک آپ" در پول و زمانی که صرف بازیابیِ فایل های از بین رفته یا آسیب دیده می کنید، صرفه جویی می کند.
قانون مورفی: هر چیزی که خراب شدنی است، خراب خواهد شد.
از کدام برنامه پشتیبان گیری استفاده کنیم:
ما پیشنهاد می کنیم برای پشتیبان گیری های محلی (درون کامپیوتر) از برنامهFBackup و برای پشتیبان گیری های آن لاین ازMozy (تا ۲ گیگابایت رایگان می باشد) استفاده کنید.
برنامه مدیریت رمزهای عبور (Password Manager):
مگر این که اسمتان Data باشد، وگرنه احتمالا هنگامِ به یاد آوری چیزها (اکنون و بعد) لحظات سختی را می گذرانید! با تمام این اوصاف، شما می بایست ۱٫ برای هر اکانتتان پسورد متفاوتی داشته باشید و ۲٫ اغلب آن را به منظور محافظت در مقابل هکرها و دزدیِ هویت تغییر دهید.
دلایل استفاده از یک برنامه مدیریت بر پسورد:
هرگز مجددا پسوردی را فراموش نمی کنید.
از پسوردهای ایمنِ پیچیده استفاده کرده و اینگونه از اکانت هایتان در مقابل هک شدن محافظت می کنید.
قانون مورفی: هر چیزی که خراب شدنی است، خراب خواهد شد.
و بهتر خواهد بود که حتی از برنامه مدیریتِ پسوردتان نیز "بک آپ" بگیرید!
از کدام برنامه مدیریت پسورد استفاده کنیم:
پیشنهاد ما برای استفاده آنلاینLastPass می باشد، این برنامه پلاگینی است که با مرورگرهای مختلف منطبق است و هر کجا که بروید می تواند پسوردهایتان را ذخیره و همگام سازی (sync) نمایید. برای استفاده محلی نیز برنامهKeePass پیشنهاد می گردد.
ابزار بروزرسانی درایورها یا نرم افزارها:
همانگونه که در مقدمه نیز بیان شد، این روزها تقریبا همهی اشخاص از ویروسها، هکرها و دیگر تهدیدات امنیتیِ آن لاین اطلاع دارند. و مطمئن هستم که همه شما در مورد حفره های امنیتیِ برنامه های مختلف، چیزهایی شنیده اید. در حالی که بسیاری از برنامه ها به طور خودکار آپدیت های امنیتیشان را نصب می کنند، تعدادی (از برنامه ها) نیز هیچ کاری انجام نمی دهند مگر اینکه خودِ کاربر پروسه آپدیت را آغاز نماید.
دلایل استفاده از ابزارِ ارتقا (Upgrade):
- تعمیر حفره های امنیتی
- تعمیر "باگ" ها و امکان دسترسی به ویژگی های جدیدِ برنامه
- قانون مورفی: هر چیزی که خراب شدنی است، خراب خواهد شد.
از کدام ابزار ارتقا استفاده کنیم:
احتمالا دلیل اینکه چرا اغلب مردم از این ابزارها استفاده نمی کنند این است که هیچ کدام از ابزارها همهی نرم افزارها یا سخت افزارهای موجود را پوشش نمی دهند و هنوز هم استفاده کنندها راحت ترند که به طور دستی وجود یا عدم وجود "آپدیت" را بررسی کنند. من برای آپدیت درایورها برنامهDevice Doctor، و برای یافتن آپدیت نرم افزارهاUpdate Notifier را پیشنهاد می دهم.
برنامه حذف کننده نرم افزارها (Uninstaller):
همه ما برنامه ای را برای تست کردنش نصب کرده و سپس هیچ گاه مجددا از آن استفاده نکرده ایم. و اما قسمت بدتر ماجرا: آن برنامه روی سیستم می نشیند و فضایی را به اِشغال خود در می آورد، ممکن است با بالا آمدنِ ویندوز بالا بیاید و در آن زمان و بعدتر هم به حیاتش ادامه دهد و اینگونه بر اعصاب ما سوار شود! خب، چرا به سادگی آن را حذف نکنیم؟
- دلایل استفاده از یک برنامه "حذف کننده":
- رها سازی فضا بر روی هارد درایوتان.
- افزایش سرعت سیستم، البته در صورتی که آن برنامه با ویندوز بالا بیاید.
- مرتب کردن استارت منو
از کدام برنامهی "حذف کننده" استفاده کنیم:
ویندوز به همراه یک برنامهی "حذف کننده" ارائه می شود. هر چند که این برنامه (اختصاص داده شده توسط ویندوز) بسیار بهتر می باشد اما ما برنامه هایRevo Uninstaller وIObit Uninstaller را نیز پیشنهاد می دهیم.
برنامه یکپارچه ساز (Defragmenter):
اهمیتی ندارد که بر روی سیستمتان از کدام نوع فایل سیستم استفاده می کنید، به احتمال زیاد بعد از مدتی آن فایل ها تکه تکه می شوند و این مسئله باعث می شود که هارد درایوتان کند شود.
دلیل استفاده از یک برنامه ی یکپارچه ساز:
سریعتر نمودن هارد درایوتان.
از کدام برنامه یکپارچه ساز استفاده کنیم:
پیشنهاد ما این دو برنامه می باشد: Defraggler وAuslogics Disk Defrag.
نرم افزار نگهداری از سیستم (System Maintenance):
ابزارهای نگهداریِ سیستم، فایل های ناخواسته و موقتی را پاک می کنند، سیستم تان را پاکیزه (Clean) و سرعتش را افزایش می دهند. در حقیقت اکثر نرم افزارهای نگهداریِ سیستم به همراه یک برنامه uninstaller، defragmenter و یا malware protection ارائه می شوند.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.
ارسالها: 3291
#30
Posted: 18 Nov 2009 10:49
جلوگیری از دسترسی یک نرمافزار به اینترنت توسط فایروال ویندوز
برای ما که در ایران زندگی میکنیم و گاها به علتهای مختلفی مجبور به زیرپا گذاشتن قوانین کپی رایت میشویم لازم است که بتوانیم دسترسی یک نرمافزار را به اینترنت ببندیم چون اکثر نرمافزارها بعد از کرک در صورتی که به اینترنت وصل باشیم میتوانند به سایت سازنده متصل شوند و لایسنس خود را چک کنند که در این موارد سایت سازنده متوجه کرک غیرقانونی نرمافزار خود میشود و جلوی استفاده ما را از آن میگیرد.
برای این کار در ویندوز 7 طبق این روش عمل میکنیم:
وارد Control Panel > Windows Firewall شوید و از منو سمت چپ Advanced Settings را باز کنید.
در پنجرهای که باز میشود از منو سمت چپ Inbound Rules را انتخاب کنید و سپس از منوی سمت راست روی New Rule کلیک کنید.
در پنجرهای که باز میشود Program را انتخاب کنید و Next کنید.
در این قسمت روی گزینه دوم یعنی This program path کلیک کنید و آدرس فایل اجرایی نرمافزار مورد نظر را وارد کنید و روی Next کلیک کنید.
در مرحله Action گزینه سوم یعنی Block the connection را انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید.
در مرحله Profile نوع شبکهای که میخواید این برنامه دسترسی آن به آنها مسدود شود را انتخاب میکنید که هر سه گزینه Domain و Public و Private را انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید.
در مرحله آخر یک نام و توضیح برای این Rule انتخاب کنید و روی Finish کلیک کنید.
مراحل ۲ تا ۷ را در Outbound Rules نیز تکرار کنید.
بعد از انجام این دستورالعمل اسم برنامهای که دسترسی آن را به اینترنت مسدود کردید در Inbound Rules و Outbound Rules مشاهده میکنید. از این لحظه تمام ارتباط نرمافزار مورد نظر به اینترنت قطع خواهد شد و سازنده برنامه هرگز متوجه استفاده غیر قانونی شما نخواهد شد ;)
به عنوان مثلا من دسترسی دیکشنری بابیلون را به اینترنت از این طریق بستم چون از تقریبا از هر کرکی که استفاده میکردم بعد از مدتی از کار میافتاد و اسفاده از دیکشنری را غیرممکن میکرد. البته این کار برای نرمافزاری مثل بابیلون این مشکل هم در بر دارد که امکان استفاده از دیکشنری آنلاین را هم غیر ممکن میکند.
همچنین اگر شما از نرمافزار امنیتی دیگری به عنوان فایروال استفاده کنید این تنظیمات را بایستی در آنها اعمال کنید چون نرمافزارهای جانبی فایروال ویندوز را غیرفعال میکنند و خودشان کنترل ویندوز را در این مورد به دست میگیرند.
عشق من عاشقم باش!≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈دل نه اجبار میفهمد نه نصیحت...
آنکه لایق دوست داشتن است را دوست می دارد.