ارسالها: 12930
#141
Posted: 31 Dec 2014 03:02
وزارت ارشاد: شجریان باید رفتارهای گذشته خود را جبران کند
حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت ارشاد ایران در مورد برگزاری کنسرت محمدرضا شجریان در ایران گفت که آقای شجریان "باید رفتارهای گذشته خود را جبران کند و به موسیقی ایرانی و اسلامی برگردد."
آقای نوش آبادی گفت: "شجریان در دهه اول انقلاب حضور و برنامههای خوبی داشت، اما نوع رفتارهایش در دهه دوم انقلاب باعث شد کمی از مردم و نظام فاصله بگیرد و خودش مسئول این کار است. با این حال راه بازگشت برای ایشان باز است به شرطی که به چارچوبهای نظام متعهد باشد."
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آقای نوش آبادی درباره احتمال فعالیتهای هنری محمدرضا شجریان در ایران گفت: "نمیشود فردی هم معترض و منتقد شدید باشد، ضوابط و معیارهای حاکم بر نظام را نپذیرد و هم بخواهد کار کند."
احتمالا اشاره آقای نوش آبادی به موضعگیریهای آقای شجریان در پی انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در ایران در سال ۱۳۸۸ محمدرضا شجریان بوده است.
محمدرضا شجریان از جمله هنرمندانی بود که پشتیبانی خود را از معترضان به نتیجه آن انتخابات اعلام کرد.
'صدای خس و خاشاک'
آقای شجریان در یکی از نخستین موضعگیری خود در سال ۱۳۸۸ در واکنش به سخنان محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت ایران در نامهای سرگشاده به رادیو و تلویزیون ایران نوشت: "در شرایطی که مردم در بهت و حیرت هستند و به گفته آقای احمدی نژاد، خس و خاشاک به حرکت در آمده اند، صدای من در صدا و سیما جایی ندارد. صدای من صدای خس و خاشاک است و همیشه هم برای خس و خاشاک خواهد بود."
در پی این نامه روزنامه کیهان، در مقاله ای انتقادی محمدرضا شجریان را "وطن فروش" خواند و آقای شجریان نیز شکایتی را علیه روزنامه کیهان طرح کرد.
محمدرضا شجریان در مصاحبههای خود گفته که در چند سال اخیر بارها به درخواست های او برای برگزاری کنسرت در ایران پاسخ منفی داده شده است.
آخرین کنسرت شجریان در ایران به سال ۱۳۸۷ باز میگردد و کنسرتهای او در این سال ها به خارج از کشور محدود بوده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#142
Posted: 2 Jan 2015 03:22
دبیر خانه موسیقی: شجریان بابت چه چیز باید عذرخواهی کند؟
داریوش پیرنیاکان، دبیر و سخنگوی خانه موسیقی، اظهارات سخنگوی وزارت ارشاد درباره محمدرضا شجریان را «عجیب» و «جفا به حق موسیقی» دانست و از مسئولین خواست که با احتیاط بیشتری درباره او سخن بگویند.
وی همچنین گفت که «این مشکلات» از دست آقای روحانی و وزیر ارشاد خارج است و «دیگران با شجریان مشکل دارند».
حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز نهم دی «رفتارهای» محمدرضا شجریان در دهه دوم انقلاب را «فاصله گرفتن» از نظام جمهوری اسلامی خوانده و از او خواسته بود که رفتارهای گذشته خود را «جبران» کند.
وی همچنین گفته بود که «راه بازگشت برای آقای شجریان باز است به شرطی که وی به چارچوبهای نظام متعهد باشد».
داریوش پیرنیاکان روز چهارشنبه ۱۰ دی در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، این سخنان را «عجیب» و «جفا به حق موسیقی» دانست و افزود که آقای شجریان همواره همراه با مردم بوده است.
وی افزود: «یک نفر در سخنرانی رسمیاش به مردم توهین کرد اما شجریان چه توهینی کرده است؟ شجریان بابت چه چیز باید عذرخواهی کند؟»
محمدرضا شجریان، خواننده موسیقی سنتی ایرانی، سال ۸۹ در گفتوگویی با شبکه تلوزیونی «اسبیاس» استرالیا گفته بود: «وقتی آقای احمدینژاد کسانی را که برای اعتراض به خیابانها رفته بودند، خسوشاک خواند، من هم اعلام کردم، صدای این خسوخاشاکام».
آقای پیرنیاکان در ادامه سخنان خود گفت: «متاسفانه سالهاست که در مقابل شجریان، موضع اشتباهی گرفته شده است. من فکر میکنم که این مشکلات از دست آقای روحانی و وزیر ارشاد هم خارج است و دیگران با شجریان مشکل دارند».
وی تاکید کرد: «به عقیده من، برخوردها باید دقیقتر و حساب شدهتر باشد و هرچه بیشتر در مقابل شجریان موضع بگیرند، شرایط بدتر خواهد شد».
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، در جریان تبلیغات انتخاباتیاش، از محمدرضا شجریان به عنوان «سفیر فرهنگی ایران در جهان» نام برده و گفته بود که «مگر از صدای شجریان چیز بهتری برای صدور به سایر کشورهای دنیا داریم؟»
وی همچنین در یکی از مصاحبههایش درباره آقای شجریان گفته بود: هم شکوه و گلایه او در «بیداد» را شنیدهام، هم به «دستان» او گوش دادهام، هم شعر سعدی را در «نوا» و مرکبخوانی او شنیدهام، و هم به هشدار او که «تفنگت را زمین بگذار» باور دارم.
آقای روحانی تاکید کرده بود که باید به محمدرضا شجریان و خدماتش احترام گذاشت، هر چند برخی از سلایق سیاسی او خوششان نیاید.
در بحبوبه سرکوبهای پس از انتخابات سال ۸۸، محمدرضا شجریان ترانه «زبان آتش» (تفنگت را زمین بگذار) را منتشر کرد که هواداران جنبش سبز چندین کلیپ از روی آن ساختند.
این خواننده در مورد دلایل ارائه این آهنگ گفته بود: «با آتش نمیشود صحبت کرد. منطقی در گلوله نیست... با این آهنگ، از کسانی که تفنگ دستشان میگرفتند و رو به مردم شلیک میگرفتند، خواستم تفنگشان را زمین بگذارند».
آقای شجریان در آبان سال ۸۸، هنگام بازگشت به ایران توسط مامورین امنیتی مستقر در فرودگاه امام خمینی تهران به مدت دو ساعت و نیم بازجویی شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#143
Posted: 3 Jan 2015 04:30
سخنگوی ارشاد توضیح داد: شجریان نیازی به عذرخواهی ندارد
سخنگوی وزارت ارشاد در توضیح اظهارات قبلی خود مبنی بر لزوم عذرخواهی محمدرضا شجریان اعلام کرد که از حضور ایشان در صحنه هنر استقبال میکند و مشکل این هنرمند نه به وزارت ارشاد، بلکه به نهادهای دیگر مربوط میشود.
حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت ارشاد ایران، روز پنجشنبه، ۱۱ دی، در گفتوگویی با روزنامه «مردم امروز» چاپ تهران با اشاره به این که برخی مسائل در حیطه تصمیمگیری وزارت ارشاد نیست، گفت: «محمدرضا شجریان به عنوان چهره هنری هیچ مشکلی ندارد و اگر سایر نهادهای ذیربط منعی برای ایشان قائل نشوند، وزارت ارشاد نیازی به عذرخواهی ندارد.»
این اظهارات آقای نوشآبادی در حالی است که او چند روز پیش در یک نشست خبری اعلام کرده بود که «نوع رفتارهای محمدرضا شجریان در دهه دوم انقلاب باعث شد کمی از مردم و نظام فاصله بگیرد و خودش مسئول این کار است».
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین گفته بود: «نمیشود فردی هم معترض و منتقد شدید باشد، ضوابط و معیارهای حاکم بر نظام را نپذیرد و هم بخواهد کار کند.»
اما آقای نوشآبادی در گفتوگوی اخیرش با روزنامه مردم امروز، مشکلات سیاسی و امنیتی را اصلیترین مسئله ممنوعالکاری محمدرضا شجریان در ایران دانسته و گفت: «ما نهادی نیستیم که این گونه شرایط را بررسی کنیم و برای مجوز دادن از نهادهای دیگری استعلام میکنیم.»
به گفته سخنگوی وزارت ارشاد، «اگر آقای شجریان خودش در جهت منع مشکلاتی که وجود دارد بکوشد، این وزارتخانه از حضور ایشان استقبال میکند.»
در همین رابطه، چند روز پیش داریوش پیرنیاکان، دبیر و سخنگوی خانه موسیقی، اظهارات سخنگوی وزارت ارشاد درباره محمدرضا شجریان را «عجیب» و «جفا به حق موسیقی» دانسته و از مسئولان خواسته بود که با احتیاط بیشتری درباره او سخن بگویند.
آقای پیرنیاکان در سخنان خود گفته بود: «متاسفانه سالهاست که در مقابل شجریان، موضع اشتباهی گرفته شده است. من فکر میکنم که این مشکلات از دست آقای روحانی و وزیر ارشاد هم خارج است و دیگران با شجریان مشکل دارند.»
در بحبوبه سرکوب معترضان پس از انتخابات سال ۸۸ در ایران، محمدرضا شجریان ترانه «زبان آتش» (تفنگت را زمین بگذار) را منتشر کرد که هواداران جنبش سبز چندین کلیپ برای آن ساختند.
آقای شجریان همچنین در چندین مصاحبه به انتقاد از برخورد حکومت با معترضان پرداخت.
به دنبال این موضعگیری، او در آبان سال ۸۸، هنگام بازگشت به ایران توسط ماموران امنیتی مستقر در فرودگاه امام خمینی تهران به مدت دو ساعت و نیم بازجویی شد.
این خواننده مشهور ایرانی روز ۱۶ شهریور امسال در یک نشست خبری گفته بود که امیدوار است موسیقی راه خودش را باز کند، در دولت جدید شرایط خوبی فراهم شود و «حداقل به ۱۵ سال قبل بازگردیم».
محمدرضا شجریان پیشتر اعلام کرده است که اگر شرایط مهیا شود پس از پنج سال که کنسرتی در ایران نداشته است به صحنه باز میگردد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#144
Posted: 5 Jan 2015 04:05
دردسر نمایش مچ پای سلنا گومز در مسجد شیخزاید ابوظبی
تقاطع: سلنا گومز، خواننده و بازیگر امریکایی به دلیل انتشار تصاویری از خود در "مسجد اعظم شیخزاید" در شهر ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی مورد انتقاد قرار گرفته است. مقامات این مسجد، معلوم بودن مچ پاهای "سلنا" در این تصاویر را "بیحرمتی" به مسجد خواندهاند.
این ستاره ۲۲ ساله، در یکی از این دو عکس -که بعد از اعتراضهای صورتگرفته آنها را از روی صفحهی اینستگرام خود حذف کرده- عبای بلندی بر سر دارد در حالی که مچ و بخشی از پایش را نشان میدهد. او در عکس دیگر نیز در حال خندیدن در کنار چند سلبریتی جوان دیگر از جمله "کِندال جِنِر" در محوطهی مسجد دیده میشود.
مقامات "مسجد اعظم ابوظبی" گفتهاند که هر دوی این رفتارها در داخل فضای مسجد ممنوع است.
هرچند که سلنا گومز این عکسها را از روی حساب اینستگرام خود برداشت اما انتشار آنها در وبسایتهای خبری با واکنشهای منفی زیادی از سوی کاربران مسلمان روبهرو شد. از جمله در وبسایت بریتانیایی "دیلی-میل"، کاربری خطاب به او نوشت: «اینجا یک مکان دینی است نه جایی برای تفریح کردن.»
"گومز" اولین سبلریتی نیست که به خاطر عکس گرفتن در مسجد شیخزاید ابوظبی مورد سرزنش قرار میگیرد. پیشتر در نوامبر ۲۰۱۳ نیز مقامات این مسجد از ریحانا ستاره مشهور موزیک پاپ خواسته بودند تا به دلیل گرفتن عکسهایی که از دید آنها با "تقدس" این محل در تضاد بود، مسجد را ترک کند.
مسجد شیخزاید، سومین مسجد بزرگ جهان به شمار میرود و تنها مسجدی در امارات متحده عربی است که ورود گردشگران غیرمسلمان به آن مجاز است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#145
Posted: 5 Jan 2015 04:08
مجید درخشانی، آهنگساز ایرانی ممنوع الخروج شد
مجید درخشانی، آهنگساز ایرانی هنگامی که قصد خروج از ایران به مقصد دبی را داشت، در فرودگاه مطلع شد که ممنوع الخروج شده است.
آقای درخشانی به بیبیسی فارسی گفت که ماموران انتظامی دیروز ۱۴ دی در فرودگاه پاسپورت او را ضبط کردند و از او خواستند که برای پیگیری موضوع ممنوع الخروجی خود به اداره گذرنامه مراجعه کند.
اعضای گروه موسیقی او به نام گروه "ماه" یا "ماه بانو" در دو ماه گذشته "چند مرتبه" از طرف مقامهای امنیتی ایران برای بازجویی احضار شدهاند.
مجید درخشانی میگوید که ماموران به او درباره دلیل توقیف گذرنامه توضیح ندادهاند، اما بر اساس احضارها و توضیحات قبلی، دلیل این برخوردها "داشتن خواننده زن در گروه ماه و انتشار گسترده کلیپهای موسیقی این گروه" بوده است.
گروه ماه به سرپرستی مجید درخشانی مهرماه ۱۳۹۲ اولین برنامههای خود را در اروپا اجرا کرد. این گروه دو خواننده زن دارد.
مجید درخشانی میگوید که در چند هفته گذشته، پلیس امنیت ایران در رابطه با این گروه، از او بازجویی کرده است. محور سوالهای مطرح شده از آقای درخشانی "استفاده از خواننده زن" بوده است.
او شیوه بازجویی خود را "محترمانه" توصیف میکند، اما میگوید که با بعضی از اعضای گروه ماه "غیرمحترمانه" برخورد شده است.
به گفته آقای درخشانی، ماموران به او گفتهاند که پروندهاش به دادسرا فرستاده خواهد شد.
مجید درخشانی که نوازنده تار و آهنگساز است، پیش از گروه ماه، گروه موسیقی خورشید را بنیان گذاشته است و علاوه بر انتشار چند اثر با خوانندگی محمدرضا شجریان، کنسرتهای متعددی را همراه او سرپرستی کرده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#146
Posted: 6 Jan 2015 15:32
وزارت ارشاد: ممنوعالخروجی درخشانی به ما ربطی ندارد
از سفر مجید درخشانی، آهنگساز ایرانی به خارج جلوگیری شد. درخشانی احتمال میدهد علت ضبط گذرنامه او فعالیت گروه موسیقی "ماه بانو" و حضور زنان در این گروه باشد. وزارت ارشاد میگوید ممنوعالخروجی درخشانی به ما ربطی ندارد.
مجید درخشانی، آهنگساز ایرانی روز یکشنبه (۱۴ دی/ ۴ ژانویه) در حالی که قصد خروج از ایران به مقصد دوبی را داشت در فرودگاه بینالمللی امام خمینی توسط ماموران انتظامی مورد سوال قرار گرفت و مطلع شد که ممنوعالخروج شده است.
مجید درخشانی در این باره به روزنامه اعتماد گفت: «ماموران انتظامی فرودگاه پاسپورت من را ضبط کردند و از من خواستند که برای پیگیری موضوع ممنوعالخروجیام به اداره گذرنامه مراجعه کنم و گفتهاند پروندهام به دادسرا فرستاده خواهد شد.»
گروه موسیقی "ماه" یا "ماه بانو" توسط مجید درخشانی بنیانگذاری شده و سرپرستی میشود. تعدادی از خوانندگان و نوازندگان این گروه زن هستند. ظاهرا همین موضوع و تکخوانی زنان با حساسیت نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران روبروست.
او درباره علت توقیف گذرنامهاش به احضار و بازجوییهای متعدد خود و همکارانش در ماههای گذشته توسط پلیس امنیت تهران اشاره کرده و گفته است: «ماموران به من درباره دلیل توقیف گذرنامه توضیح ندادهاند، اما براساس احضارها و توضیحات آنها، متوجه شدم دلیل این برخوردها انتشار گسترده کلیپهای موسیقی این گروه بوده که توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است و تصور میکنم که نمیخواهند حتی با وجود حجاب اسلامی کامل بانوان هم با آنها تکخوانی ارایه کنیم.»
ساختههای گروه "ماه بانو" با استقبال وسیع ایرانیان در داخل و خارج کشور مواجه شده است. کلیپهایی چون "جان عاشق"، "ما را بس" و "گلرخ" از مطرحترین آهنگهای گروه این گروه است. گروه "ماه بانو" سال گذشته برنامههایی را در اروپا اجرا کرد. اغلب ساختههای این گروه در شبکه یوتیوب در دسترس همگان قرار دارد.
وزارت ارشاد: به ما مربوط نیست
پیروز ارجمند، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد، از ممنوعالخروجی مجید درخشانی اظهار بیاطلاعی کرده و به روزنامه اعتماد گفته است: «اینکه ایشان ممنوعالخروج شدهاند به ما ربطی ندارد. اما بهطور کلی همکاری با رسانههای ماهوارهای غیرداخلی و رسانههای اینترنتی و سایتهای غیرمجاز خارج از کشور، به لحاظ قانونی ممنوع است و ما به عنوان مسوولان اجرایی حوزه فرهنگ در این زمینه به هنرمندان متعددی بارها و بارها تذکر دادهایم.»
مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد گفته که گروه "ماه بانو" به سرپرستی مجید درخشانی از صدای تکخوان زن در کلیپهای خود استفاده کرده است: «اجرا و تکخوانی بانوان در ایران فقط برای خانمها امکانپذیر است و حتی پخش کلیپ با چنین محتوایی طبق قوانین جمهوری اسلامی ممنوع است. به هر حال این محدودیتها وجود دارد و ما با ابلاغ آییننامههای امنیتی آنها را به هنرمندان موسیقی اعلام کردهایم و انتظار داریم آنها هم به این قوانین و آییننامهها احترام بگذارند.»
علی جنتی، وزیر ارشاد در اوایل روی کار آمدن دولت روحانی از تکخوانی زنها در برابر مخالفان دفاع کرده بود و گفته بود: «براساس نظر برخی از مراجع تقلید، تکخوانی زنها اگر موجب مفسده نباشد اشکالی ندارد.»
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#147
Posted: 11 Jan 2015 04:42
کنسرتهای موسیقی در ایران یکی بعد از دیگری لغو میشوند
کنسرتهای موسیقی در شهرهای تهران، بوشهر، شیراز و اصفهان یکی پس از دیگری لغو شدهاند. دفتر موسیقی وزارت ارشاد مدعی است بسیاری از مشکلات اجراها رفع شده. اما موج لغو کنسرتها همچنان ادامه دارد.
برنامههای اجرای کنسرت موسیقی یکی بعد از دیگری در شهرستانهای مختلف ایران لغو میشوند. این درحالی است که پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید مشکل اجراهای موسیقی بسیاری از گروههای موسیقی رفع شده است.
گروه موسیقی "لیان" آخرین قربانی موج لغو کنسرتهاست. گروه "لیان" ۱۶ سال بود که نتوانسته بود در بوشهر، شهر زادگاه اعضای آن، اجرایی داشته باشد. کنسرت این گروه با دستور استاندار بوشهر متوقف شد.
گروه "لیان" قرار بود روزهای شنبه و یکشنبه (۲۰ و ۲۱ دی ماه) در شهر شیراز نیز اجرا داشته باشند. حالا استاندار فارس از برگزاری این کنسرتها ممانعت به عمل آورده است.
مصطفی امیری، استاندار فارس معتقد است برگزاری این کنسرتها "امنیت و نظم عمومی" شیراز را برهم میزند. او به خبرگزاری "تسنیم" گفت: «برنامههای فرهنگی باید متناسب با شان حرم اهل بیت باشد.»
او گروه "لیان" را متهم کرده که با موسیقی خود "مصالح اصولی نظام" را "مخدوش" کردند.
برگزاری کنسرت گروه "لیان" در بوشهر موجب درگیری میان ماموران انتظامی و نیروهای لباس شخصی شد که میخواستند جلوی برگزاری این کنسرت را بگیرند.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد به روزنامهی "شرق" گفت: «گروههایی مثل لیان با مخالفتهایی مواجه میشوند که به نظرم این مخالفتها غیرمنطقیترین شکل برخورد با یک گروه موسیقی است.»
پیروز ارجمند به "شرق" گفت که دلواپس "دلواپسان" است. او اضافه کرد:«آنها بیشتر از اینکه به فکر جوانان باشند، کاری میکنند که جوانان برای تماشای یک کنسرت به خارج از کشور بروند. در صورت هر اتفاق نامتناسب یا رفتار ناهنجار در خارج از ایران، گناه بر گردن آنها خواهد بود.»
ابهام در اجرای کنسرتهای موسیقی پاپ
اما فقط گروه "لیان" نیست که هدف موج تازهی لغو کنسرتها شهرهای مختلف قرار گرفته است. در هفتههای گذشته کنسرت سیروان خسروی، خوانندهی پاپ هم در شهر بوشهر لغو شد.
در برج میلاد تهران نیز کنسرتهای موسیقی پاپ فعلا همه به حالت تعلیق درآمدند. خبرگزاری "ایلنا" گزارش داد که میان مدیریت برج میلاد که یکی از بزرگترین و اصلیترین سالنهای برگزاری کنسرت در ایران محسوب میشود و وزارت ارشاد هیچ برنامه و هماهنگی برای اجرای کنسرتهای پاپ بعد از جشنواره موسیقی فجر صورت نگرفته است.
به گزارش خبرگزاری "ایلنا" دفتر موسیقی وزارت ارشاد وعدههایی میدهد که خوانندههای موسیقی از آن بیخبرند و میگویند مقامات ارشاد هیچ توضیحی دراینباره به آنها ندادهاند.
از جمله این وعدهها بحث "دستمزد گردشی" برای خوانندهها است. دفتر موسیقی وزارت ارشاد میگوید براساس این طرح دستمزد پرداختی به خوانندهها در هر شهر و سالنهای مختلف، متفاوت خواهد بود و هر خواننده به صورت گردشی میتواند در سالنهای بزرگ و گران اجرا داشته باشد. اما خوانندگان پاپ میگویند در جریان جزئیات و امکان اجرایی شدن این طرح نیستند.
لغو کنسرتها و کارگاههای جشنوارهی شهناز
اصفهان هم از این موج تازه برخورد با موسیقی درامان نمانده است. برخی از کنسرتها و کارگاههای جشنوارهی موسیقی "شهناز" لغو شدهاند. اداره فرهنگ و ارشاد اصفهان مدعی است که لغو تمام برنامههای این جشنواره به این دلیل است که بلیتها فروش نرفته است.
مقامهای جشنواره اما مسئولان وزارت ارشاد و شهرداری اصفهان را متهم میکنند که حاضر نشدند برای برخی از کنسرتها از جمله کنسرت سینا سرلک تبلیغ کنند و هیچ فضای شهری و بیلبوردی را در اختیار جشنواره قرار دهند.
رامین کاویان، مدیر اجرایی این جشنوارهی موسیقی به "ایلنا" گفت:«ما نیازمند تبلیغات دقیق هستیم. اما شهرداری اصفهان چندساعت مانده به کنسرت یا چند روز قبلتر اجازهی تبلیغ را از ما میگیرد. درحالی که تا چند روز مانده به کنسرت هم به ما اجازهی تبلیغ نمیدهد.»
در خردادماه گذشته نیز جشنوارهی موسیقی زنان یک ساعت قبل از شروع لغو شد. مسئولان "گرمای هوا" و "فروش کم بلیتها" را دلیل لغو این جشنواره اعلام کردند.
در مهرماه گذشته اجرای گروه موسیقی "عرفان" در شهر اصفهان لغو شد. مقامات حضور زنان نوازنده در میان نوازندگان این گروه را دلیل لغو این کنسرت اعلام کردند. این درحالی است که بسیاری از اعضای ارکستر سمفونیک ایران نیز زن هستند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#148
Posted: 14 Jan 2015 12:25
اتفاق عجیب در کنسرت سالار عقیلی
محمدرضا کرمانی مدیر برنامههای سالار عقیلی ضمن اشاره به حاشیههای پیش آمده در اجرای دو شب پیش کنسرت سالار عقیلی گفت: بعد از اجرایی که در شهر بجنورد داشتیم به پیشنهاد اداره کل ارشاد خراسان قرار شد کنسرتی را در شاندیز برگزار کنیم.
دو شب پیش این اتفاق رخ داد اما بعد از اجرای قطعه اول یکی از مسئولین از ما خواست تا خانم شریعتزاده برای اجرای قطعات بعد دیگر روی سن نباشند. وی افزود: خانم شریعتزاده را همه میشناسند و او شخصیت مستقل هنری دارد و از بازماندگان استاد معروفی است.
توقع ما این بود که با ایشان برخورد این چنینی نشود. کرمانی ادامه داد: همه مجوزهای لازمه برای اجرای این کنسرت و تایید همه نفراتی که در این اجرا حضور داشتند، از اداره ارشاد خراسان اخذ شده بود و مسئولان این اداره به ما قول این را داده بودند که برگزاری این کنسرت با هیچ مشکلی مواجه نمیشود.
خانم شریعت زاده حتی مشکل پوشش هم نداشتند و خودشان همواره در خصوص این موضوع حساسیت زیادی به خرج میدهند. کرمانی کنسرت برگزار شده را در روز گذشته در مجموع اتفاقی مثبت ارزیابی کرد و گفت: این کنسرت خوشبختانه با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد و همه چیز خوب بود، ارشاد هم انصافا همکاری کرد اما ما تاکنون با مشکل اینچنینی مواجه نشده بودیم. هر جا که سالار عقیلی و گروه او حضور مییابند همواره مورد محبت قرار میگیرند. وی در پایان گفت: ما به خاطر اینکه فضای کنسرت به هم نخورد و مردم از موسیقی اصیل ایرانی لذت ببرند، کنسرت را هر طور شده بعد از این ماجرا هم ادامه دادیم. به هر روی امیدوارم که دیگر شاهد اتفاقات اینچنینی نباشیم.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#149
Posted: 15 Jan 2015 11:47
عالیم قاسماف آخرین شب کنسرت خود را بدون دخترش برگزار کرد؛ در هیچ کجای دنیا چنین رفتاری با زنان هنرمند نمیشود
تقاطع: شامگاه سهشنبه (۲۳ دی-۱۳ ژانویه) سومین و آخرین شب کنسرت "عالیم قاسماف"، خوانندهی مطرح کشور آذربایجان در تهران بدون همراهی دخترش برگزار شد.
به گزارش وبسایت "موسیقی ما"، ماموران "ادارهی اماکن نیروی انتظامی" که حکم لغو این کنسرت را در اختیار داشتند، بعد از یک ساعت و نیم انتظار تماشاگران در پشت درهای بستهی "تالار وحدت" و تنها به شرط عدم حضور "فرقانه قاسماف" بر روی صحنه، مجوز اجرای این کنسرت را صادر کردند.
بر اساس این گزارش، بعد از اتفاقات پیشآمده، "عالیم قاسماف" بر خلاف دو شب قبل، بدون حضور ارکستر بادی و دخترش به روی صحنه آمد و در حالی که تنها نوازندهی تار او را همراهی میکرد، به اجرای برنامه پرداخت.
به نوشتهی "موسیقی ما"، او در ابتدای برنامه ضمن عذرخواهی از مردم به خاطر معطلی در سرمای بیرون سالن، گفت: «به قوانین ایران احترام میگذارم، اما در هیچ کجای دنیا این رفتارها در مورد بانوان هنرمند اعمال نمیشود.»
وی در عین حال تاکید کرد که «نهایت سعیاش» را خواهد کرد تا «شبی پرخاطره» برای حاضران بسازد.
این وبسایت تخصصی حوزه موسیقی، همچنین با اشاره به حضور "فرقانه قاسماف" در پشت صحنه از قول او نوشته که تاکنون در هیچ کجای دنیا چنین اتفاقی را تجربه نکرده و این اولین بار است که با چنین فضایی روبهرو شده است.
خانم قاسماف با تاکید بر اینکه نمیخواهد بیش از این اظهارنظری بکند، اضافه کرد: «الان در شرایط روحی خوبی نیستم و باید به پدرم که روی صحنه است کمک و انرژی بدهم. جمله آخرم هم این است که مردمِ مهربانی دارید. دو شب اول برنامه برای من بینظیر بود. قدر این مردم هنردوست را باید بدانید.»
گزارش "موسیقی ما" با اشاره به روی صحنه رفتن "ارکستر بادی تهران" در اواخر کنسرت و اجرای چند قطعه مینویسد که در پایان با دعوت "سینا ذکایی"، سرپرست این ارکستر، فرقانه قاسماف به روی صحنه رفت و به شدت مورد تشویق تماشاگران قرار گرفت و بعد از ابراز احساسات به جمعیت، به همراه پدرش با "لبخندی معنادار" صحنه را ترک کرد.
به نوشتهی این وبسایت، عکاسان حاضر در "تالار وحدت" اجازهی عکاسی از کنسرت سهشنبهشب "عالیم قاسماف" را پیدا نکردند اما خبرنگار این وبسایت موفق شد با گوشی موبایلش، عکسی را از "فرقانه قاسماف" در پشت صحنهی اجرای پدرش ثبت کند.
گفتنی است تا لحظهی تنظیم این گزارش، دو خبرگزاری "ایسنا" و "ایلنا" خبر اتفاقات شب آخر کنسرت این خوانندهی آذربایجانی در تهران را به صورت گزینشی منتشر کردهاند.
"ایسنا" در گزارش خود بدون اشاره به علت تاخیر بیش از یک ساعت و نیمه در آغاز این کنسرت، نوشت که "قاسماف" در آغاز برنامه، دلیل عدم همراهی دخترش را «خستگی صدای» او اعلام و از تماشاگران عذرخواهی کرد.
این در حالی است که "ایلنا" گزارش کرده که این کنسرت «با حضور نیروی انتظامی و ارائه حکم نهادهای ذیربط لغو شده بود، اما با رایزنیهای مسوولان برگزار شد».
از سوی دیگر، جلوگیری از حضور "فرقانه قاسماف" در اجرای پدرش، به فاصلهی یک شب از وقوع اتفاق مشابهی در کنسرت دوشنبهشب (۲۲ دی) سالار عقیلی در شاندیز مشهد صورت گرفته است. در جریان این کنسرت، حریر شریعتزاده، نوازندهی دف که همسر سالار عقیلی نیز است، بعد از اجرای تنها یک قطعه مجبور به ترک سِن شد.
محمدرضا کرمانی مدیر برنامههای سالار عقیلی در توضیح اتفاق پیشآمده به خبرگزاری "فارس" گفت: «بعد از اجرایی که در شهر بجنورد داشتیم به پیشنهاد اداره کل ارشاد خراسان قرار شد کنسرتی را در شاندیز برگزار کنیم که این اتفاق رخ داد اما بعد از اجرای قطعه اول یکی از مسوولان از ما خواست تا خانم شریعتزاده برای اجرای قطعات بعد دیگر روی سن نباشند.»
آقای کرمانی با تاکید بر اخذ «همه مجوزهای لازم» و «تایید همه نفرات» حاضر در کنسرت سالار عقیلی از سوی اداره ارشاد خراسان، و نیز قول این اداره مبنی برگزاری بدون مشکل این کنسرت، اضافه کرد: «خانم شریعتزاده حتی مشکل پوشش هم نداشتند و خودشان همواره در خصوص این موضوع حساسیت زیادی به خرج میدهند.»
وی با اشاره به «استقبال بسیار خوب مردم» مشهد از این کنسرت خاطرنشان کرد که سالار عقیلی و گروه نوازندگان «به خاطر اینکه فضای کنسرت به هم نخورد و مردم از موسیقی اصیل ایرانی لذت ببرند، کنسرت را هر طور شده بعد از این ماجرا ادامه دادند».
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#150
Posted: 15 Jan 2015 11:48
فرمانده پلیس ایران: کسی حق برهم زدن کنسرت مجوزدار را ندارد
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده پلیس ایران، گفته است که اگر در شهری مجوز برگزاری کنسرت داده شد، کسی حق برهم زدن آن را ندارد.
آقای احمدی مقدم گفته است "حساسیت و احساس وظیفه عدهای از مردم درباره مسایل فرهنگی از جمله کنسرتهای موسیقی قابل تقدیر است ولی نیروی انتظامی از تصمیم قانونی حمایت میکند."
روز جمعه ۱۲ دی، کنسرت گروه موسیقی محلی "لیان" در بوشهر به رغم اعتراض عدهای که خود را "مردم متدین و طلاب و دانشجویان بوشهر" لقب داده بودند و خواهان لغو این کنسرت بودند، با دخالت نیروی انتظامی در این شهر برگزار شد.
اسماعیل احمدی مقدم گفته است: "برخی اصرار داشتند که کنسرت را قطع کنند که این رفتار غیرقانونی بود و پلیس برخورد با این گونه اقدامات را وظیفه خود میداند."
سه روز پس از آن، دهها نفر در بوشهر به دلیل برگزاری کنسرت گروه لیان در این شهر مقابل استانداری دست به اعتراض زدند و خواهان برکناری مقامهای مسئول شدند.
فرمانده پلیس ایران با اشاره به حاشیههای پیش آمده درباره کنسرت لیان گفته است: "شرایط فرهنگی نقاط مختلف کشور با یکدیگر تفاوت دارد؛ از این رو باید در دادن مجوزها و کنترل رفتارها در کنسرتهای موسیقی دقت و حساسیت بیشتری به خرج داده شود."
در سال های اخیر، شماری از کنسرتهای موسیقی در شهرستانهای ایران با وجود داشتن مجوز از سوی وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراضات گروههای تندرو و تصمیمگیری مقامهای محلی، پیش از اجرا لغو شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟