ارسالها: 12930
#161
Posted: 21 Feb 2015 21:02
تازهترین موارد سانسور صدای زنان در ایران؛ از قطع میکروفون همخوانان زن تا جلوگیری از اجرای پری ملکی
تقاطع: در تازهترین موارد سانسور صدای زنان در ایران، برگزارکنندگان یک جشنواره دانشجویی، میکروفونهای همخوانان زن یک ارکستر را در هنگام اجرا قطع کردند. همزمان از حضور پری ملکی، خوانندهی باسابقه، در دو اجرای گروهش در جشنوارهی دولتی موسیقی "فجر" و در کنسرتی در کرج جلوگیری به عمل آمد.
به نوشتهی روزنامهی "شرق" چاپ تهران، بعدازظهر روز دوشنبه (۲۷ بهمن-۱۶ فوریه)، در هنگام اجرای "ارکستر آکادمی هنر" در مراسم اختتامیه "جشنواره تولیدات دانشجویی مراکز علمی-کاربردی فرهنگ و هنر" در تالار وحدت، صدای میکروفن همخوانهای زن با دستور "افرادی بیسیم به دست" قطع شد.
امین سالمی رهبر این ارکستر، با تایید این موضوع به "شرق" گفت: «گروه ما دارای یک خواننده مرد و دو همخوان زن بود. بعد از تمام شدن اجرا، تماشاگران گفتند که صدای همخوانهای زن از میکروفنها پخش نشده است و پس از پیگیریهایی که انجام دادیم، متوجه شدیم صدای آنها تنها از طریق باندهایی که برای پخش صدا روی سن قرار داشتهاند پخش شده است.»
آقای سالمی ادامه داد: «وقتی برای بررسی این مشکل به سراغ صدابردار رفتم، او گفت که قبل از اجرا افرادی با در دست داشتن بیسیم به او دستور دادهاند صدای همخوانهای زن را قطع کند و هر چه اصرار کردم این افراد چهکسانی بودهاند، پاسخ روشنی نداد. تاکنون هم کسی پاسخگوی مشکل پیشآمده نبوده است.»
این موزیسین خاطرنشان کرده که تماشاگران پس از اجرا به او گفتهاند که دو همخوان زن ارکستر "نقش دکور روی صحنه را داشتند» و با این کار "شخصیت" آنها زیر سوال رفته است.
در خبری دیگر در ارتباط با سانسور همخوانان زن، روز جمعه (۲۴ بهمن)، اجرای گروه موسیقی "خنیا" در نخستین روز از جشنواره دولتی موسیقی "فجر" بدون حضور پری ملکی، همخوان و سرپرست این گروه در تالار "ایوان شمس" برگزار شد تا وی پس از بیست سال، برای نخستین بار از جایگاه تماشاچیان برنامهی گروهش را ببیند.
به نوشتهی وبسایت "موسیقی ما"، خانم ملکی دو شب بعدتر نیز در اجرای همین گروه در کرج، بار دیگر اجازه حضور روی صحنه را پیدا نکرد. این وبسایت تخصصی حوزهی موسیقی، خاطرنشان کرده که گروه موسیقی "خنیا" از زمان تشکیل در سال ۱۳۷۳، همیشه «با همین ترکیب و بدون هیچ مشکلی موسیقیاش را اجرا کرده بود».
منصور ملکی، همسر این خوانندهی ۶۳ ساله در شرح ماجرا به روزنامه "شرق" گفت: «به دنبال حواشی که بر سر همخوانی یا تکخوانی آلبوم "تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم" پیش آمد، دستاندرکاران موسیقی نگران بودند و مسوولان جشنواره تهدید شده بودند که همخوان زن در جشنواره حضور نداشته باشد. از آنجایی که خانم ملکی علاوه بر اجرا در تالار شمس، قرار بود ٢۵ بهمن هم اجرایی در کرج داشته باشد که یکی از مسوولان جشنواره در تماسی از او خواست تا موافقت کند همخوان زن در کنسرت حضور نداشته باشد و او هم باتوجه به بر هم خوردن نظم احتمالی جشنواره، پیشنهاد را پذیرفت.»
در همین ارتباط، پیروز ارجمند، مدیرکل "دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی"، روز دوشنبه (۲۷ بهمن) به خبرگزاری "ایسنا" گفت که اگرچه فعالیت گروه "خنیا" با همراهی دو همخوان زن و مرد "هیچ مشکلی" ندارد اما بعد از "مشورت" و "توافق" انجامشده با این گروه، تصمیم بر این شد که «اجرا اینگونه (بدون حضور پری ملکی) روی صحنه برود».
وی با بیان اینکه از زمان مدیریت در "حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی"، ارتباط خود با "مراجع" و "بزرگان" را حفظ کرده، انتشار "خبرهای ناصواب" در خصوص همخوانی زنان را نوعی "بیتقوایی خبری" توصیف کرد و افزود: «به جای اینکه به مسائل مهمتر بپردازیم، همیشه در حال جواب دادن هستیم تا شرایط را تلطیف کنیم و توضیح بدهیم که خطایی نکردهایم.»
آقای ارجمند در عین حال از "کارشناسی" مجدد آثار منتشرشده با عنوان همخوانی زنان در دولت قبل خبر داد و اضافه کرد: «در آن زمان، در برخی آثار صدای خوانندهی زن حتی بالاتر از صدای مردان بود و میتوانم بگویم در آن آثار، نسبت صدای خوانندهى زن به خواننده مرد، ۸۰ به ۲۰ بود.»
اتفاقات رخ داده در این اجراها در حالی است که همزمان در اصفهان نیز اولین سانس از کنسرت همایون شجریان و برادران پورناظری در روز یکشنبه (۲۶ بهمن) به دلیل هجوم معترضان به حضور نوازندگان زن در این کنسرت برای دقایقی با اخلال مواجه شد. اتفاقی که واکنش تند مدیرکل ادارهی ارشاد اصفهان را به همراه داشت آن هم در حالی که خود او پیش از این از مخالفان اصلی حضور نوازندگان زن در کنسرتهای برگزارشده در این استان بود.
گفتنی است فشارها برای سانسور صدای زنان در ایران پس از انتشار آلبوم "تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم" با همخوانی نوشین طافی خوانندهی جوان زن و محسن کرامتی از پیشکسوتان موسیقی ایران، افزایش یافت.
در یکی از تندترین انتقادها از "وزارت ارشاد" دولت روحانی در این خصوص، محمد یزدی، از "روحانیان" بلندپایه در ساختار جمهوری اسلامی از علی جنتی، "وزیر ارشاد" خواست تا به معاونت موسیقی خود تذکر دهد که «موسیقی در اسلام حرام است» و به او توصیه کرد که "مراقب" باشد با کارهایی که میکند «رانت پدرش را از بین نبرد».
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#162
Posted: 28 Feb 2015 19:25
لغو کنسرت علیرضا قربانی در چناران مشهد با دستور فوری دادستان
تقاطع: کنسرت علیرضا قربانی، خوانندهی موسیقی سنتی ایران، و "ارکستر اشتیاق" که قرار بود در روزهای ۶ و ۷ اسفند در بخش گلبهار شهرستان چناران در ۶۰ کیلومتری شمال غربی مشهد برگزار شود، با وجود داشتن مجوزهای لازم، با دستور دادستان این شهرستان لغو شد.
مجید اشراق، "دادستان عمومی و انقلاب چناران" روز چهارشنبه (۶ اسفند-۲۵ فوریه)، ساعاتی قبل از برگزاری اولین سانس کنسرت آقای قربانی، با ارسال نامهای به حسین عباسی، "رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی" این شهرستان، «مخالفت شدید خود را با اجرای کنسرت موسیقی مذکور و هر نوع کنسرت موسیقی دیگر اعم از پاپ و سنتی» اعلام کرد و خواهان "اقدام عاجل" برای "لغو" این کنسرت شد.
آقای اشراق در این نامه که تصویر آن در خبرگزاری "ایسکانیوز" منتشر شده، از «اعتراض امت حزبالله»، «دغدغهها و مخالفتهای امامجمعه گلبهار»، و «مغایرت با فرهنگ عمومی و اصیل این خطه از میهن اسلامی» به عنوان دلایل مخالفت خود با برگزاری هرگونه کنسرت موسیقی در شهرستان چناران یاد کرد.
این در حالی است که پیش از این، "ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی" و فرمانداری شهرستان چناران در نامههای جداگانهای که تصاویر آن در همین خبرگزاری منتشر شده، مجوز برگزاری چهار سانس این کنسرت را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در سالن دانشگاه آزاد اسلامی گلبهار صادر کرده بودند.
به نوشتهی ایسکانیوز، علیرضا قربانی قرار بود در این کنسرت با همراهی "ارکستر اشتیاق"، قطعاتی از همایون خرم، فردین خلعتبری و مهیار علیزاده را اجرا کند.
در همین ارتباط، علی رضوی، مدیر "ارکستر اشتیاق" در گفتگویی با خبرگزاری "ایسنا" گفت که خبر لغو این کنسرت، ظهر روز چهارشنبه به آنها اطلاع داده شد.
به گفتهی وی، «در زمانی که قرار بود کنسرت اجرا شود، اعضای گروه در هتلی در مشهد مستقر شدند و نیروهایی هم در نزدیکی محل اجرای کنسرت مستقر شدند تا مردم به محل اجرا نروند و از موضوع لغو باخبر شوند».
مجید احدزاده، تهیهکنندهی این کنسرت نیز با اشاره به صرف هزینهی ۸۰ میلیون تومانی برای "آمادهسازی سیستم صوت و نور" و فروش ۸۸ میلیون تومان بلیط به مردم، به "ایسنا" گفت که در حال رایزنی برای برگزاری شب دوم کنسرت است اما احتمال موافقت با آن را تنها ۵ درصد میداند.
او ضمن عذرخواهی از کسانی که بلیط تهیه کرده بودند به آنها وعده داد که طی ۲۵ روز آینده، خسارتهایشان را پرداخت کند.
این نخستین بار نیست که کنسرت علیرض قربانی با همراهی "ارکستر اشتیاق" در استان "خراسان رضوی" لغو میشود. در آبان ماه سال ۱۳۹۱ نیز از برگزاری این کنسرت در "دانشگاه فردوسی مشهد" جلوگیری شد و به دنبال آن، ناصر نجاریان، "رییس پلیس امنیت عمومی خراسان رضوی" در یک نشست با خبرنگاران رسما اعلام کرد که به "حرمت حرم رضوی"، از این پس «به هیچ کنسرتی در مشهد اجازه برگزاری داده نخواهد شد».
از آن زمان، گروههای موسیقی تنها مجوز برگزاری کنسرت در شهرهای نزدیک به مشهد همچون شاندیز، نیشابور و توس را پیدا کردهاند؛ هرچند که در همین شهرها نیز تا کنون کنسرتهای متعددی لغو شده و یا با مشکلاتی مواجه گردیده است.
از سوی دیگر لغو کنسرتها در هفتهها و ماههای اخیر به شهرستانیی چون مشهد و اصفهان محدود نمانده و دامنهی لغو کنسرتها به شهر تهران نیز رسیده است.
در همین ارتباط، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل "خانه موسیقی"، روز ۲۹ دیماه در یک نشست خبری گفت: «این اندازهای که در این مدت اخیر شاهد لغو برنامههای موسیقی هستیم، در گذشته اینطور نبود و حتی در دولت دهم هم شاهد این حجم از لغو برنامههای موسیقی نبودیم.»
آقای نوربخش با تاکید بر اینکه اعطای مجوز به کنسرتها بر عهدهی "دفتر موسیقی وزارت ارشاد" است، خواهان جلوگیری این وزارتخانه از لغو کنسرتها "در دقایق آخر" با «دخالت نهادهایی که مساله موسیقی از نظر قانونی هیچ ربطی به آنها ندارد» شد و پرسید: «ما میخواهیم بدانیم وظیفه مسوولان فرهنگی چیست؟»
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#163
Posted: 2 Mar 2015 14:09
درگیری امیر تتلو و بهنوش بختیاری در اینستاگرام
به گزارش پارسینه ، پیش از این بهنوش بختیاری بازیگر طنز سینما و تلویزیون با انتشار چندین عکس در صفحه ی اینستاگرام خود به حمایت از امیر تتلو و سبک او پرداخته بود و این خواننده ی زیر زمینی نیر که مدتی شایعه ی دریافت مجوز او بر سر زبان ها افتاده بود ، به تقدیر از این اقدام بهنوش بختیاری پرداخت .
اما در چند روز گذشته با پیشی گرفتن تعداد هواداران بهنوش بختیاری از امیر مقصود لو ، این خواننده با انتشار تصویری در صفحه ی خود ، این هواداران را ساختگی دانست که این پست واکنش بهنوش بختیاری را در بر داشت ، و در نتیجه باعث ایجاد اصطکاک میان این دو هنرمند و در نتیجه هواداران این دو شد ، در بیانه های صادره از این دو هنرمند را می خوانید :
بهنوش بختیاری :
سلام دوستانم..من نمیدونم آیا نیروی حسادت انقدر میتونه قوی باشه که حتی کسی رو که یک عمر برای این مردم خالصانه کار کرده وخنده به لبشان آورده رو هم میشه با تهمت و بی ادبی و تخریب چهره او پیش مردمش از چشم انداخت..اونم از طرف کسانی که با خوش قلبی تمام ازشون حمایت کردم..نمیدونم آیا میشه محبت و عشق مردم روستاها رو که حتی موبایلم ندارند رو خرید..اما اگه خدا بخواد به تو عزت میده..درست مثل خدابیامرز مرتضی پاشایی که متاسفانه بعضی ها به اوو جایگاهش هم حسادت کردن..دو روزه دارم توهین میشنوم و نمیدونم گناهم چیه..آدم به خاطر به ثمر رسیدن تلاش و موفقیتش در ایران تنبیه میشه..اون بیرون نزدیک هشتاد میلیون نفر انسان هست که این فضا در برابرش هیچ است و من افتخارم اینه که دورترین روستاهای این کشور رو دیدم و مردمش منو روی سر گذاشتن..این لطف اون بالایی هست..ما کی هستیم؟سپاسگزارم از توهین هاتون عشاق بدون قید وشرط..دعا کننده های هرشب. .به این سادگی نمیتونیم آدمارو به خاطر بالاتر رفتن خودمون از چشم مردم بیندازید.
اعتبار مثقال مثقال جمع میشه با اخلاق و انسانیت..نه با پست اینستاگرام.همیشه از خدا خواستم هر چی بهم میدی اول جنبه اونو بده..و حسادت و تهمت و از وجودم بگیر..از دوستانم انتظار دارم پا روی حق نگذارند و عشق بدون قید وشرط رو با شعور وادب و شخصیت اجتماعی به دوستان نشان بدید.در ضمن قابل توجه دوستان،من که یک شبه به اینجا نرسیدم و دوستانی که منو می شناسن میدونن که من از سال ٧٤ بی وقفه کار کردم و زحمت کشیدم و همیشه جواب بی معرفتی رو با معرفت دادم.کاشکی کسایی که توهین و بی ادبی می کنن،پست های چهار ماه قبل من رو ببینن که من چطوری به حرمت موسیقی با نهایت احترام و خوش قلبی دو پست از کسی که تا حالا ندیدم گذاشتم و دفاع کردم
مرسی که جوابم رو اینجوری با نا جوانمردی دادین..ما فیک..شما طبیعی..ما بد شما خوب..شما اول..اول..در پناه حق...یاعلی.
امیر تتلو :
خوب اولا که من منظورم خانم بختیارى نبود و خیلیا بودن که لایکارو توش کردن ولى ما مثل همیشه حرفو انداختیم زمین و اونى که صاحبش بود ورش داشت !!! عرضم به حضورشون که من هنوز هم نمیدونم ایشون کى هستن ولى چون تتلیتى بودن ما حمایت کردیم و فالورشون رفت بالا ولى نه دیگه نهصد هزارتااااا !!! جنگه مگه !؟؟؟ باز اگه خانم حاتمى یا مثلا على کریمى انقدر میشد یه حرفى !!! در ضمن شما از سال ٧٤ کار کردى پولشو گرفتى !!! منت گذاشتن نداره که !! الانم همه جاى ایران اگه رفتین واسه شعبه ى پاندوراتون و تبلیغات و پولتون بوده وگرنه عاشق چشم و ابروى مردم نبودین !!! خوش بختانه من یکى از همه چى خبر دارم حتى چیزایى که نمیبینم !!!! من هر روز پروفایلارو چک میکنم شما که خودم یه ماه پیش شاتتون کردم دویست هزارتا بودین چطور یه شبه شدین پونصد هزارتا ؟!؟؟ روز هشتصد هزارتاییم چکتون کردم شدین هفتصد هزارتا !!!! و روز نهصد هزارتاییى هشتصد هزارتا بودین چه جورى یه شبه شد نهصد و پنج هزارتا بعد لایکاتون بیست هزارتاس!!! تازه پستى که دو هفته پیش گذاشتین !!!! من حواسم بدجورى جمع هستش متاسفانه !!!! شما هم یا مثل من که دیروز معذرت خواهى کردم معذرت میخواین به خاطر این متن زشتتون و توهینى که به هوادارامون و دعا هامون کردین یا هرگز دیگه تتلیتى نیستینو هر چه براتون پیش بیاد مسئولش خودتونید !!!! دوروز که چیزى نیست اون زرشک طلایى به کل از بین رفت چون فکر میکرد هواداراى ماهم مثل مال خودشون فیکن !!! در ضمن این تیکه ها که بهم میندازین خودم نوشتمشون رو کاغذ : بابا قوى قدرتمند ...!
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#164
Posted: 2 Mar 2015 22:02
درخواست تلویحی علیرضا قربانی از روحانی: اگر نمیتوانید به وعدههایتان عمل کنید استعفا دهید
تقاطع: علیرضا قربانی، خواننده موسیقی سنتی ایرانی در واکنش به لغو کنسرتش در چناران مشهد، تلویحا از حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی خواست که اگر نمیتواند به وعدههایش عمل کند، از جایگاهش استعفا بدهد. همزمان شماری از مقامات ارشد استانی، برگزاری کنسرت در مشهد را "ولنگاری" و "مطرببازی" توصیف کرده و گفتهاند که در اعطای اینگونه مجوزها باید "زیارتی بودن" این شهر لحاظ شود.
علیرضا قربانی در گفتگو با وبسایت "موسیقی ما" با بیان اینکه اهالی موسیقی حتی در دولتهای نهم و دهم، با مشکلات کنونی مواجه نبودند، گفت: «انتظار ما از دولتِ تدبیر و امید این است که شعارهایش را محقق کند و به انتظارات پاسخ دهد.»
او با بیان اینکه «در ابتدای دولت یازدهم، امیدواری بسیاری برای بهبود اوضاع وجود داشت اما در نزدیک به دو سال گذشته اتفاقِ خوشایندی در حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است»، خطاب به حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی گفت: «اگر من در جایگاهی قرار بگیرم که مشاهده کنم امکانِ تعامل و همکاری و همچنین رفع مشکلاتی از این دست را ندارم، به شکلی خودخواسته از جایگاهم استعفا خواهم داد.»
وی با اشاره به مشکلات مشابه هنرمندان در سایر عرصهها همچون تئاتر و سینما افزود: «این چه شرایطی است که هرکس به خودش اجازه میدهد برنامهای را لغو و ایجاد اغتشاش کند؟»
آقای قربانی که دستور لغو کنسرتش از سوی دادستانی شهرستان چناران صادر شده بود، خاطرنشان کرد که «مقامات قوه قضاییه و دادستانی به جای اینکه به فکر اختلاسهای میلیاردی باشند که همواره در کشور رخ میدهد، مانع از اجرایِ کنسرتهایی میشوند که میتواند به اعتلای فرهنگ کشور بیَنجامد».
انتقادهای تند این خوانندهی ۴۲ ساله از وضعیت هنر در کشور در حالی است که همزمان، "امام جمعه" مشهد در خطبههای "نماز جمعه" خود خطاب به حامیان برگزاری کنسرت در این شهر گفت: «بدانید که خواسته یا ناخواسته دستتان در دست دشمنی است که جانبازانمان هنوز از سلاحهای شیمیایی آنان نفس نفس میزنند.»
احمد علمالهدی در سخنان خود از جمله به بازتاب لغو کنسرتها در مشهد در "خبرگزاری آلمان" تحت عنوان «برخی مسوولان جمهوری اسلامی با آزادی هنر مخالف هستند»، اشاره کرد و افزود: «از نظر بنده برگزاری کنسرت در مشهد آزادی هنر نیست بلکه ولنگاری و مطرببازی است.»
این عضو "مجلس خبرگان" با بیان اینکه «آلمان همان کشوری است که با سلاح شیمیایی، صدام را در هشت سال جنگ علیه ایران یاری میکرد»، ادامه داد: «به آلمان چه ربطی دارد که در یک گوشه مشهد کنسرت برگزار نشده است؟»
وی "تمام" شهر مشهد را متعلق به امام هشتم شیعیان دانست و گفت: «ما با موسیقی مسأله نداریم، بلکه مسأله موسیقی مطرببازی است.»
یک روز پیش از این، رییس کل دادگستری استان "خراسان رضوی" در سخنانی گفته بود که اگرچه دادگستری، "مرجع ارائه و صدور مجوز" برای برگزاری کنسرتها نیست اما «به لحاظ وظیفه قانونی خود، حق نظارت بر تمام رفتارهای دولت را دارد».
به گزارش خبرگزاری "ایسنا"، "حجتالاسلام علی مظفری" با تایید این موضوع که «قانونی در خصوص منع برگزاری کنسرت در مشهد وجود ندارد» مدعی شد که «مشهد پایتخت معنوی جهان اسلام است» و دولتمردان و مسوولان صنوف در برنامهریزیهای خود باید این مساله را "لحاظ" کنند.
آقای مظفری با تاکید بر اینکه "زیارتی بودن" مشهد در تصمیمگیریها "موثر" است، خاطرنشان کرد که اگر دادستانی قبل از برگزاری برنامهای احساس کند اجرای آن به "مصلحت" جامعه نیست، میتواند آن را "لغو" کند.
گفتنی است کنسرت علیرضا قربانی قرار بود با همراهی "ارکستر اشتیاق" در روزهای ۶ و ۷ اسفند در بخش گلبهار شهرستان چناران در ۶۰ کیلومتری شمال غربی مشهد برگزار شود اما تنها ساعاتی پیش از آغاز اولین سانس کنسرت، مجید اشراق دادستان این شهرستان، با ارسال نامهای به رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چناران، دستور لغو مجوز آن را صادر کرد.
آقای اشراق در نامهی خود به حسین عباسی از «اعتراض امت حزبالله»، «دغدغهها و مخالفتهای امامجمعه گلبهار»، و «مغایرت با فرهنگ عمومی و اصیل این خطه از میهن اسلامی» به عنوان دلایل مخالفت خود با برگزاری هرگونه کنسرت موسیقی در شهرستان چناران یاد کرد.
لغو این کنسرت در حالی صورت گرفت که تهیهکنندهی این کنسرت، از هزینهی ۸۰ میلیون تومانی برای "آمادهسازی سیستم صوت و نور" و فروش ۸۸ میلیون تومان بلیط به مردم خبر داده بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#165
Posted: 5 Mar 2015 14:02
علی جنتی: معنا ندارد که مقام قضایی جلو اجرای موسیقی مجوزدار را بگیرد
در ادامه کشمکشها بر سر برگزاری کنسرت موسیقی، وزیر ارشاد ایران روز سهشنبه، ۱۲ اسفند، با انتقاد از اقدام مقامات قضایی در جلوگیری از این کنسرتها از استانداران خواست از مجوزهای موسیقی این وزارتخانه دفاع و حمایت کنند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، علی جنتی، وزیر ارشاد در دولت حسن روحانی، از استانداران خواست که با «جدیت تمام»از مجوزهای صادر شده برای برگزاری این کنسرتها حمایت و دفاع کنند.
آقای جنتی تصریح کرد: «معنا ندارد که یک جایی، یک مقام قضایی یا گروهی دیگر جلوی موسیقی سنتی... یا اجرای موسیقی که مجوز دارد را بگیرد. یا در دانشگاه از برگزاری یک کنسرت موسیقی که مجوز هم دارد و اجرای آن هم به صورت تفکیک جنسیتی انجام میشود جلوگیری کنند.»
وی گفت: «من از همه استانداران میخواهم که با جدیت تمام از مجوزهای صادر شده حمایت و دفاع کنند و نباید اجازه بدهند که این مجوزها بیارزش شود، زیرا نباید سیاست یک بام و دو هوا در کشور باشد و این گونه نباشد که یک مسئلهای در یک جایی شرعی باشد و در جای دیگر شرعی نباشد.»
سخنان آقای جنتی پس از آن بیان میشود که کنسرت علیرضا قربانی و ارکستر «اشتیاق» در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ششم و هفتم اسفند، در دانشگاه آزاد شهر گلبهار در نزدیکی شهر مشهد با حکم دادستان این شهر لغو شد.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، روز دوشنبه، ۱۱ اسفند، در این باره گفت: «مرجع قضایی وقتی دستوری را صادر کرد، اگر چنان چه کسی ایرادی داشته باشد میتواند آن ایراد را بر اساس مکانیزم قانون ارائه دهد ... و تا زمانی که دستور قضایی به قوت خود باقی است، کسی حق مخالفت ندارد.»
در همین حال تعدادی از وبسایتها از جمله خبرگزاری دانشجو و سایت خراسان آنلاین، از بازداشت علی یوسفی، معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد، به دلیل برگزاری یک کنسرت در این دانشگاه خبر داده بودند.
ضیا هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، روز دوشنبه، ۱۱ اسفند، این اقدام مقامات قضایی را «سبک» و «نسنجیده» خواند.
وزیر ارشاد روز سهشنبه در ادامه سخنان خود گفت: «بین علما درباره موسیقی اختلاف نظر وجود دارد. گروهی آن را کلا حرام میدانند و گروهی خیر. ما با احترام به نظر تمامی علما، ملاکمان در این زمینه توجه به سخنان و فتاوای مقام معظم رهبری است.»
به تازگی احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، در خطبههای نماز جمعه این شهر گفته است که «تمام شهر مشهد از آن امام رضا است و برگزاری کنسرت در حرم امام رضا مطرببازی است».
علاوه بر امام جمعه مشهد در هفتههای گذشته نیز برخی از روحانیون سرشناس مخالفت خود را با برگزاری کنسرت موسیقی اعلام کردهاند.
از جمله آیتالله محمد یزدی، رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان، با حمله به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه موسیقی، از علی جنتی خواسته بود به معاونت هنری این وزارتخانه تذکر دهد که موسیقی در اسلام حرام است.
وزیر ارشاد در سخنان خود همچنین گفت: «متاسفانه ما در مسئله موسیقی و کنسرتهای موسیقی میبینیم که بعضی از عناصر خودسر به راه افتادند و با موسیقی مخالفت میکنند و فضای بدی را علیه موسیقی راه انداختهاند.»
آقای جنتی روز جمعه، یکم اسفند، نیز گفته بود که این وزارتخانه از کنسرتهای دارای مجوز حمایت میکند و تسلیم گروههای به گفته او «خودسر» نخواهد شد.
این در حالی است که خبرگزاری دولتی ایرنا روز ۲۵ دی در گزارشی از لغو ۲۰ کنسرت در یک سال گذشته خبر داده بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#166
Posted: 10 Mar 2015 16:27
وزیر ارشاد ایران: به جای لغو کنسرت، به ما تذکر دهید
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در واکنش به لغو برگزاری کنسرتهای موسیقی در برخی شهرهای ایران گفته است: "از مراجع قضایی میخواهیم به جای برخورد با کنسرت، به ما تذکر دهند."
آقای جنتی تاکید کرده که روند صدور مجوز برای کنسرتهای موسیقی با "نهایت دقت" از سوی وزارت ارشاد انجام میشود تا اجرای کنسرتهای مجوز گرفته "از نظر فرهنگی مخالف موازین نباشد."
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای جنتی گفته "تلاش ما این است که موسیقی ها شعری فاخر داشته باشد و اجرایی درست. وقتی وزارت ارشاد با چنین حساسیتی برای این مسئله مجوز میدهد انتظار ما از مقامات قضایی و سایر مسئولان هم این است که اجازه دهند طبق روال کار انجام شود و اگر در مواردی خلاف موازین موردی پیش آمده به ما تذکر دهند و ما هم با همه وجود آن را پذیرا میشویم."
به گفته وزیر ارشاد ایران، تذکر مراجع قضایی به این وزارتخانه، "بهتر از آن است که برخورد قضایی صورت پذیرد و مانع از آن شویم که کنسرتی که بلیت آن فروخته شده، لغو شود."
تازه ترین اظهارات وزیر ارشاد ایران در مخالفت با لغو کنسرتهای موسیقی در حاشیه اختتامیه جشنواره شعر فجر بیان شده است.
آقای جنتی هفته قبل نیز گفته بود که لغو اجراهای موسیقی با مجوز ارشاد در نقاط مختلف ایران "موردتایید" وزارتخانهاش نیست.
در چند هفته اخیر، نهادهای قضایی و امنیتی در استانهای مختلف، مانع از برگزاری کنسرتهای موسیقی شماری از هنرمندان از جمله علیرضا قربانی، سیروان خسروی و گروه لیان شده اند.
در سالهای اخیر، شماری از کنسرتهای موسیقی در شهرستانهای ایران با وجود داشتن مجوز وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراض گروههای مذهبی تندرو و تصمیم گیری مقامهای محلی، پیش از اجرا لغو شده است.
این روند، در کنار موانع دیگری که برای برنامههای موسیقی ایجاد میشود، از جمله جلوگیری از اجرای خوانندگان و نوازندگان زن در ماههای گذشته، سیر صعودی چشمگیری داشته است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#167
Posted: 10 Mar 2015 16:31
رهبر ارکستر ملل: ناامنی ما برای اجرای موسیقی چند برابر شدهاست
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به روند لغو کنسرتهای موسیقی در ایران واکنش نشان دادهاست.
آقای جنتی با انتقاد از افراد و گروههایی که مجوزهای این وزارتخانه را نادیده میگیرند گفتهاست که هیچ مقام قضایی و گروهی حق ندارد مقابل مجوزهای موسیقی ارشاد بایستد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران-ایلنا، او از استانداران خواستهاست که با جدیت از تمام مجوزهای صادر شده حمایت و دفاع کنند و اجازه ندهند تا به گفته آقای جنتی مجوزها بیارزش شوند.
در گفتوگو با پیمان سلطانی بنیانگذار و رهبر ارکستر ملل از او درباره گفته تازه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسیدهایم:
پیمان سلطانی در تهران: من باید احساس امنیت کنم. یعنی احساس کنم که خیلی خب اگر اجازه ندارم که کنسرت بدهم همان ارگان تصمیم میگیرد و اگر اجازه هم دارم کنسرت بدهم همان ارگان تصمیم میگیرد. این یک مقدار وضعیت امنیتی را به هم میریزد که سازمانها و ارگانها و افراد از گوشه و کنار بخواهند تصمیمگیری کنند برای اینکه کسی کنسرت برگزار کند یا نکند. خب این در واقع ناامنی ما را نسبت به اجرای موسیقی چند برابر میکند.
حالا تا چه اندازه حرفهایی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زده ضمانت اجرایی دارد؟ تا چه اندازه وزارت ارشاد قادر است از مجوزهایی که صادر میکند دفاع کند؟
تمام توانشان را باید بگذارند و این را به یک منطقی برسانند که از مجوزی که صادر کردند دفاع کنند. این بیبنیادی و جایگاه متزلزل یک ارگان یا سازمان را میرساند که نمیتواند از مجوزی که خودش صادر کرده دفاع کند؛ بنابراین من از همین الان باید ترس و واهمه داشته باشم که آیا این تصمیمی که گرفتم، این انرژی را که میخواهم برای برگزاری کنسرت صرف کنم آیا میتوانم به ثمر برسانم یا نمیتوانم.
پس باید از حالا از چه جاهایی مجوز بگیرم، از چه خط و مسیرهایی عبور کنم تا سرانجام کارم به یک نتیجهای برسد؟
روی سخن آقای جنتی با مقامهای قضایی هم هست. آیا در این سالها که شما هم فعالیت کردید جایی بوده که قوه قضائیه ورود کرده باشد و جلوی کنسرتی را گرفته باشد؟
من حافظهام یاری نمیکند که قوه قضائیه لغو کرده باشد ولی یادم هست افراد شخصی که مشخص نیستند از کدام ارگان و یا سازمان هستند در این ماجرا دخالت داشتند تا امام جمعهای که دخالت داشته تا یک سردار سپاه که دخالت داشته. همین هفته پیش در شیراز یک سردار سپاه اولتیماتوم داده بود که جلوی موسیقیهای تار و تنبکی را خواهد گرفت؛ و همینطور در مشهد دو هفته پیش یک کنسرت دیگری لغو شده بود.
این کنسرتها از طریق وزارت ارشاد نیست که لغو میشود. از سوی افراد بیگانه است که لغو میشود. حالا این افراد بیگانه از کدام سازمان یا ارگانی حمایت میشوند این را باید پیگیری کرد و دید از کجا هستند.
ولی چه جوری میشود حرفهای آقای جنتی به مرحله اجرا برسد؟ یعنی اگر یک کنسرتی قرار است در شهری برگزار شود به ویژه در شهرهایی که حساسیتهای بیشتری هم رویش هست مثل اصفهان و یا مشهد، تا چه اندازه این حرفها میتواند عملی شود؟
والله بعید میدانم که این صحبتها به ثمر و به سر و سامانی برسد. به دلیل اینکه همیشه در سالهای گذشته دیدیم که اولین جایی که مورد ضرب و شتم قرار میگیرد و زیر چوب عصا قرار میگیرد و کتک اصلی را میخورد، موسیقی است. همیشه از موسیقی است که شروع میکنند. هرجا که به یک بنبستی میخورند به موسیقی رجوع میکنند و موسیقی را مورد ضرب و شتم قرار میدهند.
فکر میکنم که این صحبتها فقط یک گذر هست و سرانجامی هم نخواهد داشت. بالاخره شما دوباره شش ماه دیگر با یک جریان جدید در مورد موسیقی و لغو کنسرتها روبهرو میشوید و دوباره یک سال دیگر یک موضوع جدیدتر.
این گذرها که نام بردید تاثیری روی تجدید قوای موسیقی ایران گذاشته؟
به هیچ وجه. به دلیل اینکه نگاه تمام اهالی موسیقی همیشه به اخبار فردا است که در روزنامهها منتشر میشود که ببینیم از کجا دوباره ضربه به موسیقی وارد شده؛ بنابراین همیشه موزیسینها لنگان لنگان پیش میروند. این نگرانی مادام دارد ما را رنج میدهد. بعضی از این اهالی خودشان شدهاند سانسورچی و خودشان قبل از اینکه وزارت ارشاد چیزی را ازشان حذف کند، خودشان موسیقی خودشان را سانسور میکنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#168
Posted: 10 Mar 2015 23:02
سالار عقیلی: در حین کنسرت، همسرم با ناراحتی از صحنه پایین رفت ، به مسئولان گفتم شما آبروی مرا بردید
انتخاب : جمعی از فعالان حوزهی موسیقی شامگاه گذشته در مقابل خانه موسیقی تجمع کردند و نسبت به اقدامات اخیر دربارهی لغو کنسرتها و ایجاد محدودیت برای برخی نوازندگان اعتراض کردند.
به گزارش «انتخاب»؛ رییس هیئت مدیره خانه موسیقی در این تجمع، اظهار کرد: در مدت اخیر، اتفاقاتی افتاده که نشأتگرفته از راه و اندیشهای خاص است و ممکن است تداوم یابد. ما باید در خانه موسیقی بهعنوان یک نهاد مدنی، جلوی این اقدام را بگیریم.
محمد سریر با بیان اینکه خانه موسیقی 16 هزار عضو دارد، افزود: یکی از مشکلات ما، حقوق مولفین و مصنفین است که در این سالها با مشکل روبهرو بوده است. کپیرایت در همه کشورها وجود دارد و باعث میشود حق هنرمند نهتنها در کشور خودش، بلکه در همه دنیا حفظ شود.
سپس مدیرعامل خانه موسیقی پشت تریبون رفت و در سخنانی گفت: اعضای خانه موسیقی امروز برای یک درد مشترک گردهم جمع شدهاند تا خواستههای خود را بیان کنند. متأسفانه امروز مصیبتهایی را تجربه میکنیم که در 30 سال اخیر بیسابقه بوده است. هیچوقت فکر نمیکردیم با آغاز دولت «تدبیر و امید» موسیقیدانها اینگونه دچار یأس وناامیدی شوند.
حمیدرضا نوربخش با بیان اینکه خانه موسیقی هیچ مشکلی با دولت ندارد، افزود: رفتارها تا جایی پیش رفته که دیگر به جامعه موسیقی توهین میکنند. هر کسی به خودش اجازه میدهد هرچه میخواهد بگوید. این دل ما را به درد آورده است، ما یک خانوادهی 15 هزار نفری هستیم و کسی حق ندارد به ما توهین کند.
او ادامه داد: ما جامعهای خدمتگزار و سازنده بودهایم و حتی از شروع انقلاب اسلامی نیز حضور جدی داشتهایم. هر وقت بخواهند یاد و خاطره انقلاب اسلامی را زنده کنند مگر از چیزی بهجز موسیقی استفاده میکنند. حضور موسیقی در همه عرصهها چشمگیر است. پس چطور اینقدر راحت به این جامعه توهین میکنند و میگویند موسیقی در هر شکلش مطرببازی است، آیا جامعه موسیقی این توهین را تحمل میکند؟
مدیرعامل خانه موسیقی بخش دیگری از سخنانش را به موضوع تعطیلی موسیقی در فرهنگسرای تهران اختصاص داد و گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز داریم و باید بیش از همیشه خانه موسیقی را خانه خودمان بدانیم. از زمانی که بحث تعطیلی موسیقی در فرهنگسراها مطرح شد، ما پیگیری کردیم و جلساتی گذاشتیم و آنها فقط به ما وعدههای توخالی دادند.
وی افزود: فهمیدیم که عمدی در کار است و میخواهند بنای موسیقی را از این شهر بکنند، اما ما این اجازه را نخواهیم داد. خوشبختانه آقای مختاباد که در شورای شهر است، اعلام موضع کرد و ما هم بهطور جدی از او میخواهیم که این موضوع را پیگیری کند. موسیقی از فرهنگ جدا نمیشود و بدنه اصلی آن است.
او همچنین اظهار کرد: مگر میشود فرهنگسرا وجود داشته باشد، اما موسیقی در آن تدریس نشود. دلیل خودشان این بود که میگفتند نمیخواهیم با آموزشگاههای آزاد رقابت کنیم. پس چطور کلاسهای سینما و آشپزی را تعطیل نمیکنند، مگر آنها آموزشگاه آزاد ندارند؟
وی با بیان اینکه در این راستا خانه موسیقی نامهای را به شهردار تهران نوشت، گفت: همه ما میدانیم قضیهی بگیر و ببند در موسیقی، از جاهایی شروع شد و اول از حضور بانوان نوازنده روی صحنه خودداری کردند که هیچ وجههی قانونی ندارد. مگر میشود که در مملکتی، زنان حق آموزش موسیقی داشته باشند، اما حق اجرا نداشته باشند. این یک بام و دو هوا چه توجیهی دارد؟
نوربخش افزود: این موضوع اول به دو استان مربوط بود و حالا 12 استان از حضور بانوان روی صحنه جلوگیری میکنند. متأسفانه اخیرا دو اتفاق تلخ را در خراسان رضوی تجربه کردیم؛ یکی اینکه حریر شریعتزاده را از روی صحنه پایین آوردند و دوم اینکه کنسرت علیرضا قربانی را لغو کردند؛ اما اوج فاجعه آنجا بود که به ساحت موسیقی توهین کردند.
این خوانندهی موسیقی سنتی اظهار کرد: با هر کسی درباره این سخنان توهینآمیز صحبت میکردم، شگفتزده میشد و میگفت چطور یک مسوول پشت تریبون به موسیقیدانان توهین میکند. این مسأله نیاز به اعلام موضع دارد و در بخشهایی هم مشمول پیگرد قانونی است. اگر برنامهای طی یک مجوز قانونی لغو میشود، چه کسی درباره آن پاسخگو است؟ اینجا یک خسارت معنوی و یک خسارت مادی وارد شده است و فکر میکنم برخوردی که با آقای قربانی شد، میتواند پیگرد قانونی شود.
سپس سالار عقیلی که بهتازگی کنسرتی در شهرستان طرقبه داشته است، گفت: ما قرار بود کنسرتی در مشهد داشته باشیم که البته تا دو روز پیش از آن نمیدانستیم این کنسرت لغو میشود یا نه. پیش از آن، اجرایی در بجنورد برگزار کردیم و پس از آن مسوولان گفتند احتمالا کنسرت طرقبه لغو خواهد شد. بعد گفتند کنسرت برگزار میشود، اما نوازنده زن نمیتواند روی صحنه بیاید. من هم به همسرم که نوازنده است، گفتم که به تهران برگردد؛ اما او ترجیح داد کنار من بماند تا کنسرت را تماشا کند.
او افزود: قبل از آغاز کنسرت به ما اعلام شد که برای نوازنده زن مجوز گرفتیم. سرانجام آن شب روی صحنه رفتیم و من تصنیف اول را خواندم. در حال اجرای ساز و آواز بودیم که یک دیدم همسرم از صحنه پایین میرود. نمیدانستم چه اتفاقی افتاده و بعد از کنسرت خیلی ناراحت بودم. به مسوولان گفتم که شما آبروی من را بردید، در رسانهها مطرح شده بود که سالار عقیلی باید کنسرتش را لغو میکرد؛ اما میخواهم بگویم آن لحظه تصمیمگیری برایم سخت بود. هزار و دویست نفر بلیت خریده بودند، شاید هم من اشتباه کردم که کنسرت را ادامه دادم؛ اما واقعا نمیدانستم باید چه کار کنم. با این حال، اگر این اتفاق دوباره تکرار شود، کنسرت را قطع خواهم کرد.
سپس حریر شریعتزاده که در همان اجرا از روی صحنه پایین آمده بود، در توضیح جزییات آن شب گفت: من چندبار از زن بودنم احساس حقارت کردم؛ اما آن شب در مشهد خیلی غمگین شدم و از خودم میپرسیدم که چرا باید این اتفاق بیفتد. من با وقار به روی صحنه رفتم. آنجا من فقط ساز میزنم و در موسیقی غرق میشوم.
پس از صحبتهای شریعتزاده، عبدالحسین مختاباد نیز گفت: یک زمانی بود که دولت با موسیقی مخالفت میکرد؛ اما حالا دولت با ما است. هنرمندان هم باید کنار هم باشند و به صنف خودشان احترام بگذارند.
این عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: آنهایی که کنسرتها را برهم میزنند ما به تفکرشان احترام میگذاریم؛ اما برایشان کارت دعوت نفرستادیم که به کنسرت بیایند. ما کار خودمان را میکنیم آنها هم کار خودشان را بکنند.
مختاباد تصریح کرد: این رفتارها کارهای حسابشدهی سیاسی است و من از سیاسیون خواهش میکنم که ما را رها کنید در این رنج بیحساب.
وی افزود: صاحبان تفکرات اینچنینی حق ندارند تفکرشان را به ما تحمیل کنند. چنین رفتارهایی تازیانه زدن بر دریا است و خودشان خسته میشوند.
سپس مشاور حقوقی خانه موسیقی در سخنانی گفت: گاهی در بعضی جلسات مجبوریم دربارهی مسائلی توضیح دهیم که در هزاره سوم قابل توجیه نیست. یعنی در جامعهای مجوز صادر میشود که این مجوز از سوی مراکز دارای صلاحیت تأیید شده و آن وقت یک نفر میآید و زیر همهچیز میزند. یعنی مثل قدیم است که هر کسی زورش بیشتر باشد، کارش پیش میرود.
رضوانی راد گفت: متأسفانه رادیو آوا، آوار دیگری بر سر جامعه موسیقی خراب کرد که همه کارها را بدون اجازه پخش میکند و دیگر کارد را به استخوان جامعه هنری رسانده است.
او افزود: نکته دیگر اینکه خانه موسیقی با داشتن 15 هزار عضو، توانایی اقدام جمعی را دارد.
سپس علیرضا قربانی که بهتازگی دو کنسرتش بهشکل پیدرپی لغو شده است، گفت: این نوع رفتارها درد مشترکی است که جامعه فرهنگ را دربر گرفته و این فقط مشمول موسیقی نیست. کتابها هم ممیزی میشوند و برای فیلمهای جشنواره، اتفاقاتی میافتد. موسیقی هم بهدلیل برخی مشکلات، مظلومانه تحت فشار است. امروز بیش از هر وقت دیگری نیاز داریم پشت هم باشیم.
این خواننده درباره لغو کنسرتش در مشهد توضیح داد: برای کنسرت مشهد، رپرتوآری را انتخاب کردیم که با حال و هوای این شهر تناسب داشته باشد و اجرایمان جنبه عرفانی داشت. با این حال، من از نظر حقوقی و قانونی حق خودم میدانم که این موضوع را پیگیری کنم.
او تصریح کرد: متأسفانه این روزها عدهای نمیخواهند به قانون تن دهند.
سپس فردین خلعتبری دربارهی اظهارات یکی از مسوولان، گفت: گفتهاند ما مطرب هستیم؛ دلم میخواهد امروز این را بگویم، اگر کاری که قربانی میکند مطربی است، پس مطربی خوب است و من هم یک مطرب هستم. اگر امروز به علیرضا قربانی توهین میشود، در واقع به من و اساتید من توهین شده است. خانه موسیقی و همهی 16 هزار عضو این خانه باید اعتراضشان را بیان کنند.
او اضافه کرد: پیشنهاد میکنم همه این اعضا در یک سالن رسمی مثل وزارت کشور گرد هم بیایند و اعتراضشان را بیان کنند. البته حرکت اعتراضی ما اساسا سیاسی نیست و یک حرکت کاملا قانونمدار است که تنها هدفش پیگیری مطالبات قانونی است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#169
Posted: 11 Mar 2015 11:54
حال و هوای کنسرت در بوشهر: گفتیم حتی بین خانم و آقا نیروی انتظامی بنشایند/ گفتند : مخالفیم
اتحاد جنوب : با آنها مذاکره کرده و به آنان گفته شد در سالنهای اجرای کنسرت موسیقی، خانمها را یک طرف سالن و آقایان را در طرف دیگر سالن نشانده و در ردیفهای وسط آنها، نیروهای انتظامی مینشیند اما این مساله مورد تایید و مقبولیت قرار نگرفت
به گزارش پارسینه، مدیر کل امور اجتماعی استانداری بوشهر گفت: نیاز به راهکار ملی برای اجرای کنسرتهای موسیقی مجوزدار در استانها وجود دارد. حجتالاسلام حسین رزمجو اظهار داشت: جامعه عاری از بزهکاری با حفظ حقوق همه افراد و ظاهری کاملا مذهبی، مدنظر مسئولان نظام است.
وی با اشاره به اینکه عدهای در این استان مخالف برگزاری هرگونه کنسرت موسیقی مجوزدار هستند، خاطرنشان کرد: پس از برگزاری یک کنسرت موسیقی در بوشهر حتی شاهد ایراد سخنان اعتراضی در مورد اجرای یک کار قانونی بودیم. رزمجو افزود: وقتی با آنها مذاکره کرده و به آنان گفته شد در سالنهای اجرای کنسرت موسیقی، خانمها را یک طرف سالن و آقایان را در طرف دیگر سالن نشانده و در ردیفهای وسط آنها، نیروهای انتظامی مینشیند تا هم این کار قانونی به لحاظ ایجاد شادابی و نشاط در جامعه، انجام شود هم شئونات رعایت شود این مساله مورد تایید و مقبولیت قرار نگرفت و با استانداری همکاری نشد.
وی با اشاره به اینکه اینگونه برنامههای در استانهای دیگر به راحتی و بدون مخالفت، در حال انجام است اضافه کرد: مخالفتهای اینچنینی با انجام یک کار قانونی، جوانان را دلزده میکند و این امر را به جامعه القا میکند که عدهای در حال لج و لجبازی با جوانان هستند لذا نیاز به اتخاذ راهکاری ملی برای اجرای کنسرت های موسیقی مجوزدار در استانهاست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#170
Posted: 4 Apr 2015 02:12
علی جنتی: کنسرتها سبب ایجاد نشاط در جامعه شده است
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از عملکرد این وزارتخانه در حوزه موسیقی دفاع کرده و گفته کنسرت های موسیقی "سبب ایجاد نشاط در جامعه شده است."
او در گفت و گو با خبرگزاری مهر، گفته "در حوزه موسیقی اعتراض ها به وزرات ارشاد زیاد است، از جمله به کنسرت های موسیقی در شهرهای مختلف ایران اعتراض های زیادی می شود"، با این حال این کنسرت ها "نشاطی در جامعه ایجاد کرده است."
به گفته علی جنتی "در سال های گذشته، اصحاب فرهنگ مقداری از دولت فاصله گرفته بودند؛ اما امروز امیدوار شده اند و فعالیت می کنند."
با وجود موانع و انتقادهای چهره های تندرو از سیاست های وزارت ارشاد، از جمله در زمینه موسیقی، بر اساس برخی گزارش ها، در ۱۹ ماه اول روی کار آمدن این دولت، حدود ۱۶۰۰ مجوز کنسرت صادر شده است. این در حالی است که در دوره ۸ ساله دولت محمود احمدی نژاد مجموعا ۴۰۰ مجوز کنسرت صادر شده بود.
در سال ۹۳، جز محمدرضا شجریان که همچنان مجوزی برای کنسرت در داخل ایران ندارد، بیشتر هنرمندان شاخص موسیقی سنتی و پاپ در نقاط مختلف ایران به صحنه رفتند و البته برخی از کنسرتها نیز در آخرین لحظات لغو شد.
این کنسرتها از آن شاخصترین چهرههای موسیقی سنتی (ناظری،همایون شجریان،وحید تاج، علیرضا قربانی)، پاپ (محمد اصفهانی، بنیامین بهادری، احسان خواجه امیری، محمد علیزاده و مازیار فلاحی ) و نیز گروه لیان و گروه سیروان خسروی بود. همچنین چندین گروه خارجی از جمله کیتارو، انیمیشن از آمریکا و عالیم قاسماف در سال ۹۳ در ایران روی صحنه رفتند.
در عین حال، شماری از کنسرتهای موسیقی در شهرستانهای ایران با وجود داشتن مجوز وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراض گروههای مذهبی تندرو و تصمیم گیری مقامهای محلی، پیش از اجرا لغو شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟