ارسالها: 12930
#431
Posted: 28 Nov 2013 20:16
توقف پیری پوست این بار با وایتکس!در خانه امتحان نکنید
مرطوب کننده های گرانقیمت را فراموش کنید دانشمندان با استفاده از مایع سفید کننده (وایتکس) راهی ارزان برای توقف پیری پوست یافته اما اکیدا از مخاطبانی که تحقیقات را مطالعه می کنند خواسته اند که این روش را امتحان نکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دریافتند که محلول بسیار رقیق شده مایع سفید کننده در درمان پوستهای آسیب دیده ناشی از پرتودرمانی، قرار گیری در معرض تابش خورشید و یا پیری موثر است.
محققان اعتقاد دارند که محلول 0.005 درصد که بسیار ضعیف تر از مایع سفید کننده شستشو که در فروشگاه ها عرضه می شود می تواند به رفع التهابات پوستی کمک کند. این درحالی است که کارشناسان هشدار داده اند که مردم نباید مایع سفید کننده را مستقیم روی پوست استفاده کنند.
پزشکان طی دهه های متمادی است که می دانند محلول رقیق شده سفید کننده می تواند به کاهش شدید اگزما کمک کند اما آنها به طور دقیق علت این امر را نمی دانستند.
دکتر توماس لونگ از دانشگاه استنفورد گفت: در اصل پزشکان تصور می کردند که مایع سفید کننده ممکن است عملکرد ضد میکروبی داشته باشد و باکتری ها و ویروسهای روی پوست را از بین ببرد، اما غلظتی که مورد استفاده قرار می گرفت برای این منظور کافی نبود.
نتایج این تحقیق در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده و نشان می دهد که صدمه پوستی موشهایی که در معرض تشعشع قرار گرفتند با حمام در محلول رقیق سفید کننده کاهش یافت.
آزمایشها نشان می دهد که دوز اندک سفید کننده مانع یک ماده شیمیایی می شود که پاسخ التهابی سیستم ایمنی را تحریک می کند. اگرچه پاسخ التهابی برای مبارزه با عفونت ضروری است اما واکنش افراطی آن می تواند به پوست صدمه بزند و محلول رقیق سفید کننده از این امر جلوگیری می کند.
محققان درحال بررسی انجام آزمایشهای بالینی روی انسانها هستند و بررسی می کنند که با این روش می توان بیماریهای دیگری را هم درمان کرد یا خیر.
دکتر لونگ گفت: عوارض جانبی محلول رقیق سفید کننده بسیار کم است، ما باید راه های دیگری را برای استفاده از هیپوکلریت شناسایی کنیم که به بیماران کمک کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#432
Posted: 28 Nov 2013 20:18
سیگار الکترونیکی 'می تواند جان میلیون ها نفر را نجات دهد'
دانشمندان می گویند که اگر همه سیگاری های جهان به سیگار الکترونیکی روی بیاورند، جان میلیون ها نفر نجات پیدا خواهد کرد.
در بریتانیا سالانه حدود صد هزار نفر در اثر بیماری هایی که به مصرف تنباکو نسبت داده می شود می میرند. این رقم در سطح جهان سالانه بیش از پنج میلیون نفر است.
محققان اکنون امیدوارند که افزایش استفاده از سیگارهای الکترونیکی باعث کاهش آمار مرگ در اثر کشیدن سیگار شود.
اما برخی گروه ها اخطار می دهند که سیگارهای الکترونیکی می تواند چهره ای عادی به سیگار کشیدن بدهد.
هم اکنون ۷۰۰ هزار نفر در بریتانیا از سیگارهای الکترونیکی استفاده می کنند، که بعضی آن را در ترکیب با سیگار معمولی می کشند و بعضی آن را کاملا به جای سیگار.
اخیرا معلوم شده که سیگارهای الکترونیکی به اندازه چسب های نیکوتینی در کمک به ترک سیگار موثر است.
مصرف کننده این سیگارها در واقع بخار نیکوتین را استنشاق می کنند و بازدم آن بخار آب است.
رابرت وست استاد بهداشت روان در دانشگاه کالج لندن اخیرا در یک سخنرانی گفته است که مصرف این سیگارها به طور بالقوه می تواند جان میلیون ها نفر را نجات دهد.
او می گوید سوال اصلی این است که آیا این هدف قابل تحقق است یا نه و بهترین راه رسیدن به آن چیست.
مساله دیگری که سیگارهای الکترونیکی پیش می آورد دادن اجازه مصرف در اماکن عمومی است.
از یک طرف بخار متصاعد شده از آنها خطری ندارد اما از طرف دیگر گفته می شود که ممکن است هوس سیگار کشیدن را در دیگران زنده کند.
اتحادیه تجاری صنعت ساخت این سیگارها می گوید که حتی باید در اماکن عمومی استفاده اجازه از آن را داد.
کترین دِولین از این اتحادیه به بی سی گفت: "من فکر می کنم خیلی مهم است که اجازه استفاده گسترده از این سیگارهای الکترونیکی در اماکن عمومی داده شود، سیگاری ها باید تا جایی که ممکن است بیشتر از وجود چنین محصولی آگاه شوند، چون هرچه تعداد سیگاری هایی که به نوع الکترونیکی روی آورند بیشتر باشد فایده بهداشت عمومی آن بیشتر است.
از سوی دیگر بسیاری خواستار اعمال مقررات بر صنعت سیگارهای الکترونیکی هستند.
اخیرا یک پیشنهاد اتحادیه اروپا برای طبقه بندی این سیگارها به عنوان دارو رد شد اما در بریتانیا از سال ۲۰۱۶ به عنوان دارو طبقه بندی خواهد شد.
هواداران اعمال مقررات می گویند این کار مهم است چون محصولاتی که به بازار می آید فاقد استاندارد است.
به علاوه یک نهاد مهم، یعنی انجمن پزشکی بریتانیا، خواستار ممنوعیت آنها در اماکن عمومی شده است.
رام مورتی از این انجمن به بی بی سی گفته: "نگرانی ما از مصرف سیگارهای الکترونیکی این است که آن عادت و رفتار یعنی سیگار کشیدن را دوباره عادی می کند و بزرگترین نگرانی این است که دوباره چهره ای جذاب به آن بدهد."
خیلی وقت نیست که این سیگارها به بازار آمده و بنابراین مطالعات طولانی مدت در مورد آنها انجام نشده اما بیشتر کارشناسان بر این نظرند که استنشاق بخار نیکوتین لزوما خطرناک نیست.
تحقیقات در موش ها نشان داده که استنشاق نیکوتین برای مدت دو سال در طول مطالعه خطری برای سلامت آنها نداشت.
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که مصرف کنندگان تا زمانی که ایمنی این سیگارها ثابت نشده از آن استفاده نکنند.
این سازمان گفت که خطرات بالقوه آن همچنان نامعلوم است به خصوص اینکه بخار متصاعد شده از آن هنوز به درستی بررسی نشده.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#433
Posted: 28 Nov 2013 20:22
پیاز بدون اشک تولید شد/ نوع جدید پیاز برای کاهش وزن و بیماریهای قلبی
دانشمندان یک نوع جدید از پیاز تولید کرده اند که خردکردن آن موجب سوختن و اشک ریختن چشمها نمی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، پیازهای بدون اشک نه تنها از سوختن و اشک ریختن چشم جلوگیری می کند بلکه مانع بروز بیماریهای قلبی عروقی و افزایش وزن نیز می شوند.
کولین سی ادی و همکارانش به عنوان محققان این پروژه اشاره کردند که این پیاز دارای ترکیبات شیمیایی منحصر به فردی است که موجب می شود اثر تحریک کننده اشک آن کاهش یابد.
این تیم تحقیقاتی یک نسخه از پیازهایی را تولید کرده است که موجب می شود ترکیب سولفور آن شبیه به ترکیبی شود که در سیر وجود داشته باشد، این امر موجب می شود که پیاز بی اشک دانشمندان علیه ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نیز به کار رود.
بسیاری از مردم سیر می خورند و از آن در ترکیبات دارویی خود استفاده می کنند تا از تجمع پلاکتهای خونی که موجب شکل گیری لخته های خونی در شریانها می شود جلوگیری کرده باشند. سیر همچنین دارای تأثیرات کاهش وزن هم محسوب می شود. دانشمندان می خواستند بدانند که آیا پیاز جدید هم تأثیرات مشابهی روی سلامتی دارد یا خیر.
دانشمندان در آزمایشهای آزمایشگاهی نشان دادند که عصاره پیاز بدون اشک تاحد زیادی از شکل گیری پلاکتهای خونی جلوگیری می کند که این میزان در مقایسه با پیاز معمولی و حتی سیر بیشتر است.
سایر نتایج نشان داد که پیاز جدید دارای همان خواص ضد تورمی چون پیاز معمولی است. این پیاز همچنین بسیار بیش از پیازها و سیرهای عادی در کاهش وزن موثر است.
نتایج این تحقیقات در مجله انجمن شیمی آمریکا که تحت عنوان کشاورزی و شیمی غذا منتشر می شود، به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#434
Posted: 28 Nov 2013 20:24
دکتر ماهی ... دکتر زنبور!
این روزها سر و کله انواع جدیدتری از درمان های غیرمتعارف پیداشده و طرفداران زیادی هم پیدا کرده است؛ زنبوردرمانی به روش نوین و استفاده از نوع خاصی ماهی از جمله این شیوه هاست.
«درمان انواع سرطان؛ قطعی و بدون عارضه!» اگر شما این جمله را ببینید چه واکنشی نشان میدهید؟ شاید این ادعا را باور نکنید و بگویید مشخص است این همه قطعیت و اطمینان فقط جنبه تبلیغاتی دارد، اما اگر روزی خودتان با این بیماری دست به گریبان شوید یا یکی از عزیزانتان به سرطان مبتلا شود، چطور؟ باز هم حاضر نیستید در مورد این موضوع پرسوجو کنید و اطلاعات بیشتری به دست آورید؟
تبلیغ برای این گونه روش های درمانی که ادعا می شود نتیجه ای رضایت بخش، تضمینی و بدون هیچ گونه عارضه ای دارد، فقط به سرطان محدود نمی شود و درباره درمان ام اس، روماتیسم، میگرن و سایر بیماری ها هم می توان چنین مواردی را دید. خیلی ها هم وقتی مستاصل یا نگران هستند و نمی دانند چه شیوه ای بهترین است، تصمیم می گیرند چنین راه هایی را هم امتحان کنند؛ روش هایی که از نظر آنها ضرری ندارد و شاید تیر آخر ترکش باشد، ولی به عقیده متخصصان، رفتن در این مسیر ممکن است به قیمت از دست دادن سلامت فرد تمام شود.
این روزها سر و کله انواع جدیدتری از این نوع درمان های غیرمتعارف پیداشده و طرفداران زیادی هم پیدا کرده است؛ زنبوردرمانی به روش نوین و استفاده از نوع خاصی ماهی از جمله این شیوه هاست.
ماهی ها متخصص پوست می شوند
«از بین بردن کک ومک، درمان خشکی و التهاب پوست، زیبایی و شفافیت بیشتر، درمان پسوریازیس و...» این موارد روی بروشور تبلیغاتی یک کِرِم جدید نوشته نشده، قرص و داروی خاصی هم قرار نیست این همه کار را یک جا برای بیماران انجام دهد و شیوه جدیدی نیز برای درمان تمام این بیماری ها و مشکلات پوستی ابداع نشده است. فقط بعضی ها می گویند ماهی ها قادرند تمام این مشکلات را حل کنند. تعجب نکنید، درست خواندید.
این روزها در بعضی سالن های ورزشی و زیبایی هم، چنین خدماتی ارائه می شود و عده ای بر این باورند که این ماهی ها نه تنها برای درمان بیماری ها، بلکه برای زیبایی و ماساژ دست و پا هم کاربرد دارند.
آن طور که مسئول یکی از این سالن های ورزشی درباره این نوع ماهی ها می گوید، آنها قادرند بیشتر بیماری های پوستی را درمان کنند و شما فقط باید از این باشگاه وقت بگیرید و از خدمات ارائه شده از سوی ماهی های متخصص استفاده کنید.
البته متصدی باشگاه تاکید می کند استفاده از این ماهی ها علاوه بر درمان بیماری های پوستی، برای ماساژ و زیبایی پوست هم مفید است.
نام علمی این ماهی ها که به دکتر ماهی معروفند، گارا روفا (Garra rufa) است. این ماهی های کوچک بی دندان، امروزه به دلیل احساس آرامشی که می گویند بر اثر استفاده از آنها ایجاد می شود، یا خواص درمانی ای که به آنها نسبت می دهند، معروف شده اند و بازار کسب و کارشان حسابی رونق گرفته است.
البته بعضی مسئولان چنین مراکزی ادعا می کنند این ماهی ها قادرند تمام مشکلات و بیماری های پوستی را درمان کنند. در حالی که گروهی نیز خدمات این نوع ماهی را فقط به موضوعات زیبایی و تمرین های آرامبخش محدود می کنند.
نکته جالبی هم در مورد رفتار برخی متصدیان سالن های زیبایی و شیوه کاری شان وجود دارد. آنها ادعا می کنند پس از ارائه خدمات مانیکور و پدیکور (سوهان زدن به ناخن و گرفتن گوشت های اضافه اطراف آن) لازم است از این ماهی ها کمک بگیرید تا با از بین رفتن سلول های مرده پوست، شادابی و شفافیت بیشتری برای دست ها و پاها ایجاد شود.
آنها که می خواهند از این خدمت استفاده کنند باید داخل استخر یا حوضچه ای که این ماهی ها درون آن هستند، بروند، یا فقط دست و پای شان را داخل آن قرار دهند تا این ماهی های بدون دندان، لایه های مرده پوست را بخورند.
البته وقتی از مراکزی که این خدمات را ارائه می دهند درباره نظافت و بهداشت حوضچه ها بپرسید، پاسخ های متفاوتی خواهید شنید. بعضی ها می گویند آب استخر پس از هر بار استفاده، ضدعفونی می شود و گروهی هم تصور می کنند این ماهی ها به کمک آنزیمی که ترشح می کنند، خودشان آب را تمیز خواهند کرد.
ماهی های تبلیغاتی!
اگر فکر می کنید چنین شیوه هایی طرفداران زیادی ندارد، بدانید کاملا در اشتباه هستید؛ چراکه بسیاری از افراد حاضرند هزینه ای بسیار بیشتر از ویزیت معمول پزشکان متخصص بپردازند و چند دقیقه ای دست و پای شان را در این حوضچه ها بگذارند تا مشکل شان برطرف شود؛ در حالی که متخصصان چنین روشی را موثر نمی دانند.
دکتر زهره نیکبخت، متخصص بیماری های پوست و مو با اشاره به این که استفاده از این ماهی ها سال ها قبل در کشورهای آسیایی مرسوم بوده است می گوید: در گذشته، از این ماهی ها برای پاک کردن و شست وشوی حمام های قدیمی در ترکیه استفاده می شد، اما پس از مدتی به این نتیجه رسیدند که می توان از آنها استفاده های دیگری کرد و سود بیشتری به دست آورد. برای همین امروزه این ماهی ها در آسیا و اروپا تکثیر شده و به فروش می رسند.
این روزها از این ماهی ها در استخرهای مخصوص استفاده می شود، ولی آن طور که دکتر نیکبخت می گوید این کار بیشتر جنبه تجاری دارد.
به گفته این متخصص پوست، اکنون مطالعات متعددی در این زمینه در حال انجام است و به همین دلیل استفاده از این ماهی ها برای درمان بیماری پسوریازیس (بیماری پوستی مزمن و خودایمن) ممنوع اعلام شده، در حالی که در گذشته تصور می شد بیمار مبتلا به پسوریازیس می تواند به کمک این ماهی ها، مشکلش را درمان کند.
وی ضمن بیان این که در بسیاری از کشورها استفاده از این ماهی ها ممنوع شده، یادآور می شود: آن طور که مطالعات و بررسی ها نشان می دهد، میکروارگانیسم هایی در محل نگهداری این ماهی ها وجود دارد که به سرعت نیز تکثیر می شود و می تواند عفونت ها را از آب به افراد، از فرد به فردی دیگر و از ماهی به فرد منتقل کند. بنابراین با توجه به ساده بودن کار تکثیر ماهی، می توان گفت چنین اقداماتی بیشتر جنبه تجاری و تبلیغاتی دارد.
دکتر نیکبخت تاکید می کند: استفاده از این ماهی ها به هیچ وجه توصیه نمی شود و حتی ممکن است افراد سالم نیز پس از این کار دچار بیماری شوند.
نیش زنبورها از ره کین نیست
این روزها زنبورها هم طرفداران زیادی پیدا کرده اند و خیلی ها حاضرند درد و سوزش نیش آنها را تحمل کنند تا بیماری شان درمان شود؛ بیماری هایی که سال ها آنها را عذاب داده و حالا ادعا می شود زنبورها چاره کار را می دانند.
دیابت، ام اس، سرطان، روماتیسم، میگرن، بیماری های پوستی، بواسیر و اختلالات تیروئید از جمله بیماری هایی است که می گویند با این روش درمان می شود.
در این میان، درمان ام اس یکی از شناخته شده ترین و پرطرفدارترین هاست که افراد زیادی مایلند آن را امتحان کنند.
یکی از افرادی که ادعا می کند به کمک نیش زنبور قادر است اکثر بیماری ها را درمان کند، می گوید: درباره همه افراد نمی توان با اطمینان گفت صددرصد درمان می شوند؛ بلکه با توجه به سن، شرایط جسمی و وضع بیماری برای هرکس باید به طور جداگانه تصمیم گرفت.
دکتر محمدرضا معتمد، متخصص بیماری های مغز و اعصاب و عضو کمیته علمی انجمن ام اس در این باره می گوید: معمولا در چنین روش هایی، برخی از افراد به شیوه های مختلف و بر اساس فرضیه هایی که در این زمینه وجود دارد، اقدامات درمانی خاصی را (خارج از روش های علمی) برای بیماران مختلف و از جمله مبتلایان به ام اس تجویز و ارائه می کنند.
این افراد معمولا گزارش هایی دارند یا نمونه هایی را معرفی می کنند که با استفاده از این روش کاملا بهبود یافته و هیچ مشکلی هم نداشته و ندارند.
قبل از انتخاب روش درمانی، حتما با پزشک معالج تان مشورت کنید و به هیچ وجه خودسرانه سراغ چنین روش هایی نروید
وی با تاکید بر این که هیچ یک از این موارد مستند نبوده و این روش ها غیرعلمی است، یادآور می شود: تنها روش های درمانی ای که بر اساس مطالعات علمی و با استفاده از راهکارهای درمانی انجام گرفته باشد، قابل قبول است و انجام هر روشی که پایه غیرعلمی دارد، به هیچ وجه توصیه نمی شود؛ هر چند به ندرت ممکن است بعضی روش های درمانی، اثراتی در کاهش بعضی از علائم بیماری داشته باشد. همچنین، با توجه به این که هنوز در مورد بسیاری از این روش ها مطالعه علمی انجام نشده، ممکن است عوارض مختلفی نیز در پی داشته باشد.
از سوی دیگر با توجه به این که یکی از انواع شایع بیماری ام اس، ماهیت رفت و برگشتی دارد و گاهی ممکن است بعضی از علائم بیماری حتی بدون درمان هم بهبود یابد، افراد به اشتباه این بهبود را ناشی از مصرف داروی خاص یا بهره گرفتن از شیوه ای متفاوت با درمان های علمی می دانند که هیچ کدام این موارد ثابت شده نیست.
این پزشک متخصص به بیمارانی که می خواهند روش های مکمل را به عنوان شیوه درمانی انتخاب کنند، توصیه می کند: قبل از انتخاب روش درمانی، حتما با پزشک معالج تان مشورت کنید و به هیچ وجه خودسرانه سراغ چنین روش هایی نروید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#435
Posted: 28 Nov 2013 20:27
با کیسه پلاستیک به رواندا سفر نکنید
در کشور رواندا کیسههای پلاستیک هر مسافر خارجی ضبط و به مراکز بازیافت تحویل داده میشود. از پنج سال پیش استفاده از کیسههای پلاستیک در رواندا ممنوع است. این کشور حالا به الگویی فراتر از مرزهای آفریقا بدل شده است.
آنهایی که فکر میکنند چون روز شنبه در رواندا روز تعطیل است، میتوانند صبحها تا دیروقت بخوابند تصور باطلی دارند. هر بامداد شنبه شماری زن و مرد با بلندگو در خیابانهای شهر راه میافتند و همگان را به همکاری در جمعآوری کیسههای پلاستیک دعوت میکنند. اسم این کارزار "اموگاندا"، به معنی همبستگی و همیاری است.
در بخشی از شهر کیگالی (پایتخت) در حال حاضر با کمک مردم فاضلاب پاکسازی میشود. بعداَ هم قرار است در همین محل گلکاری انجام شود. مسئول این محل به خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان گفته است: «ما پیوسته اهداف تازهای را برای خودمان تعریف میکنیم. در رواندا این به بخشی از فرهنگ ما بدل شده که مشترکا کاری عمومی را انجام دهیم.»
اگر جایی در شهر زباله جمع شده باشد، فوری اهالی دستها را بالا میزنند و آن را جمع میکنند. ولی واقعیت این است که چنین مواردی (جمعشدن زباله) در کیگالی کمتر رخ میدهد، بی سبب نیست که این شهر را حالا به عنوان تمیزترین شهر آفریقا میشناسند و سازمان ملل نیز از آن ستایش کرده است.
خیابانهای رواندا از تمیزی برق میزنند و بر خلاف بسیاری از شهرهای آفریقا در این کشور هیچ کیسه پلاستیکی را رهاشده روی زمین نمیتوان یافت. در واقع از ۵ سال پیش استفاده از کسیه پلاستیک در رواندا ممنوع اعلام شده است. به گفته خانم رز موکانکومیه، رئیس سازمان محیط زیست رواندا، جاانداختن این ممنوعیت ابداً کار آسانی نبود: «خیلیها از من میپرسیدند که این یک جک یا واقعا یک مصوبه است. در شرایطی که همه از کیسه پلاستیک استفاده میکنند تو چگونه میخواهی آنها را کلا جمع کنی.»
به خصوص میبایست گزینههای مناسبی برای کیسههای پلاستیک ارائه شود. مغازهها به سرعت شروع کردند کیسههای کاغذی در اختیار مشتریان قرار دهند. علاوه بر آن شعار «کیسههای نخی به جای پلاستیک» هم همهجا مورد تبلیغ قرار گرفت. خانم کوکانکومیه در این باره به اقدامات دیگری هم اشاره میکند: «ما شروع کردیم به همکاری با گروههای زنان برای دوختن کیسههای نخی. این کیسهها را ما بعداً در فرودگاهها هم ارائه کردیم که حالا به خوبی فروش میرود.
به این ترتیب هر کس که به رواندا میرود باید این آمادگی را داشته باشد که در فرودگاه از جهت داشتن یا نداشتن کیسه پلاستک هم مورد کنترل قرار گیرد. به گفته رئیس سازمان محیط زیست رواندا «شاید این اقدام مسافر را به شگفتی و حیرت دچار کند، ولی بعداً که تمیزی شهر را دید خودش هم لذت خواهد برد. در مورد خود مردم بومی هم این موضوع مصداق دارد».
خانم موکانکومیه درباره دلایل موفقیت کارزار علیه کیسه پلاستیک میگوید: «ما تبلیغات وسیعی را در مدارس شروع کردیم و رسانههایی مانند رادیو را هم به کار گرفتیم. ما به مردم توضیح دادیم که اثرات منفی استفاده از کیسه پلاستیک کدام است. بخش خصوصی را هم در کارزارمان ادغام کردیم و به کمک گرفیتم. از این طریق ما قادر شدیم استفاده از کیسههای پلاستیک را کاملا متوقف کنیم.»
سایر کشورهای شرق آفریقا نیز در این میان با تاسی به رواندا قوانین مشابهای را به تصویب رساندهاند. اما در کشورهایی مانند تانزانیا و کنیا اجرای قانون با دشواری و کندی پیش میرود. از همین رو رواندا همچنان با فاصله زیاد در اقدامی که خود شروع کرده پیشتاز است. (در باره تجربه موفقتیت آمیز یک کشور آسیایی (چین) در مبارزه با کیسههای پلاستیکی بیشتر بخوانید)
طرفه این که حالا بسیاری از کنفرانسهای بینالمللی و منطقهای به جای نایروبی یا سایر شهرهای شرق آفریقا در کیگالی برگزار میشوند که قسماً به تمیزی و سلامت زیست محیطی این شهر مربوط میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#436
Posted: 28 Nov 2013 20:29
خواب مغز را از مواد سمی پاکسازی میکند
پژوهشگران آمریکایی دریافتهاند که در هنگام خواب مغز از مواد سمی و زاید پاک میشود. دانشمندان هشدار میدهند که به همین دلیل خواب کافی برای انسان بسیار ضروری است و کمخوابی درازمدت میتواند بیماریهای جدی بیافریند.
بدن ما مانند یک کارخانه پیچیده عمل میکند. در یک طرف رآکتورهایی قرار دارند که وظیفه سوخت و ساز را بر عهده گرفته و مقداری زیادی ماده زاید تولید میکنند.
در طرف دیگر هم سیستم لنفاتیک قرار دارد که مسئول محافظت از بدن در برابر عوامل بیماریزا و ذرات بیگانهاست که برای نمونه سلولهای توموری را از بین میبرد. اما این سیستم برای دفع مواد زاید از مغز کافی نیست و این در حالی است که مغز ارگانی است که در آن سوخت و ساز با شدت تمام ادامه دارد و دقیقه به دقیقه باید از آن در برابر پروتئینهایی که به سلولهای مغزی آسیب میرسانند محافظت کرد.
عملیات پاکسازی مغز
تیمی بینالمللی در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر آمریکا طی پژوهشهای خود توانسته به دریافتهای جالبی در مورد عملیات پاکسازی مغز برسد.
به موجب پژوهشهای این تیم علمی که نتایج آن در مجله معتبر "ساینس" منتشر شده، مواد سمی و زاید مغز تنها توسط سیستم لنفاتیک دفع نمیشوند بلکه در اینجا مغز سیستمی خاص خود دارد. این سیستم که نامش گلیمفاتیک است با سلولهای "گلیا"ی خود نقشی اساسی در زدودن مایع مغزی و مواد زاید دارا است و میتواند با تولید فشار آنها را از ارگان فکری ما خارج سازد.
اما این سیستم برای کار خود به زمان نیاز دارد. دانشمندان تخمین میزنند که پاکسازی کامل مغز روزانه به حدود ۸ ساعت زمان احتیاج دارد و این درست همان زمانی است که انسان در بستر خود خوابیده است.
به هنگام خواب فاصله بین سلولهای مغزی زیاد میشود و آب میانسلولی به راحتی میتواند جریان یابد تا مواد زاید دفع شوند.
یک هشدار
پژوهشگران هشدار میدهند، به هنگام کمبود خواب سرویس نظافتی مغز نمیتواند کار خود را به طور کامل انجام دهد و این مسئله در درازمدت به مغز آسیب میرساند. انباشت بیش از حد مواد سمی در مغز میتواند بیماریهایی مانند آلزایمر یا پارکینسون ایجاد کند.
به همین دلیل است که دانشمندان توصیه میکنند که به موقع بخوابیم و به مغزمان به اندازه کافی فرصت دهیم تا بتواند شستشو شود. اما این شستشو حدود ۸ ساعت زمان میبرد؛ شستشویی که ضرری هم به محیط زیست نمیرساند، چون که پسابهای آن نه تنها انتقال مییابند بلکه بازیافت نیز میشوند!
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#437
Posted: 28 Nov 2013 20:30
بدترین مواد شیمیایی مختلکننده هورمونها
"کارگروه زیستمحیطی" (EGW) آمریکا، سازمانی غیرانتفاعی که بر علیه استفاده از مواد شیمایی سمی تبلیغ میکند، فهرستی از ۱۲ ماده شیمیایی که جزء بدترین مختلکننده هورمونی در بدن شمرده میشوند، را منتشر کرده است.
1- بیسفنول ای (BPA)
این ماده شیمیایی در بسیاری از فراوردهها از جمله غذاهای کنسروشده، پلاستیکها، و سیلانتهای دندانی یافت میشود. و از لحاظ ساختمانی شبیه به هورمون استروژن است.
بررسیها قرارگیری در معرض BPA را با بسیاری از مشکلات بهداشتی از جمله چاقی، بلوغ زودرس و سقط جنین مربوط کرده است. اما این بررسیها فقط ارتباط را نشان میدهند، و ثابت نمیکنند که BPA واقعا باعث ایجاد این عوارض شده باشد. این مسئله که آیا BPA در میزانهایی که در محیط زیست یافت میشوند، واقعا برای انسانها مضر هستند هنوز باید مورد بررسی قرار گیرد.
2- دیوکسین
به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) اینها مواد شیمیایی با عمر طولانی هستند که به طور گستردهای در غذاها وجود دارند، و در بافت چربی حیوانی تجمع پیدا میکنند.
این مواد با کاهش شمار اسپرم و سایر اثرات بر دستگاه تولیدمثل مربوط شدهاند. قرارگیری مزمن به دیوکسینها با مشکلات دستگاه ایمنی و سرطان ارتباط داده شده است. اما با وجودی که سمی بودن این مواد شیمیایی در میزانهای بالا شناخته شده است،
به گفته WHO انتظار نمیرود که قرارگیری "پسزمینهای" (قرارگیری به مقادیر طبیعی این مواد در محیط زیست) به طور میانگین بر سلامت انسان اثر بگذارد.
3- آترازین
این افتکش به طور شایع مورد استفاده میتوانند آب آشامیدنی را آلوده کند. در بررسیهای حیوانی این ماده با تومورها، تاخیر بلوغ و التهاب پروستات ارتباط داده شده است، و معلوم شده است که باعث تبدیل قورباغههای نر به قورباغههای ماده میشود.
سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا در سال 2000 اعلام کرد که بعید است که آترازین باعث ایجاد سرطان در افراد شود. اما این سازمان در حال حاضر در حال بازبینی "وضعیت تحقیقات" درباره این ماده شیماییی و اثرات آن بر سلامت و محیط زیست است تا "درباره درستی مقررات این سازمان برای حفاظت از سلامت عمومی و محیط زیست اطمینان حاصل شود."
خریدن محصولات ارگانیک و استفاده از فیلتر برای آب آشامیدنی میتواند باعث کاهش قرارگیری در معرض آترازین شود.
4- فتالاتها
این مواد شیمیایی در پلاستیکها برای انعطافپذیر کردن آنها و در بسیاری مواد به عنوان عوامل حلال مورد استفاده قرار میگیرند.
این مواد شیمیایی را میتوان در مواد زداینده یا پاککننده (دترجنتها)، لباسهای پلاستیکی (کتهای بارانی)، شامپوها و پولیشهای ناخن قرار داد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) مطالعات حیوانی دال بر این است که فتالاتها ممکن است بر دستگاه تناسلی تاثیر بگذارند، اما این اثر قرارگیری در میزانهای پایین فتالاتها بر انسانها نامعلوم است.
برای پایین آوردن قرارگیری در معرض فتالاتها، میتوانید از ظروف غذایی پلاستیکی و لفافهای پلاستیکی ساخته شده از PVC پرهیز کنید. به گفته این سازمان فراوردههای بهداشت شخصی که در فهرست اجزایشان "ماده معطر" هم آورده شده است، نیز ممکن است حاوی فتالات باشند.
5- پرکلرات
این ماده شیمیایی برای ساختن سوخت موشک و سایر مواد منفجره مورد استفاده قرار میگیرد، و ممکن است در بسیاری از فراوردهها از جمله فراوردههای لبنی یافت شوند.
پرکلرات بیش از حد ممکن است بر توانایی غده تیروئید بر ساختن هورمونها اثر بگذارد. گرچه مشکل است از پرکلرات موجود در غذاها پرهیز کرد، میتوان با مصرف مقادیر کافی ید در رژیم غذایی اثرات این ماده شیمایی را کاهش داد.
EPA میگوید در حال تدوین مقرراتی است که برای میزان پرکلراتی که میتوان بر وارد آب آشامیدنی کرد، محدودیت قائل میشود. یک فیلتر اسمز معکوس نیز میتواند میزان پرکلرات در آب آشامیدنی را کاهش دهد.
6- مقاومکنندهها در برابر آتش
مواد شیمایی مورد استفاده به عنوان "مقاومکنندهها در برابر آتش" (fire retardants) به نام پلیبرومینیتد دیفنیل اترها (PBDEs) ماندگاری زیادی در محیط دارند. این مواد میتوانند فعالیت تیروئید را مختل کنند، و با اثرات زیانبار بر سلامت مانند بهرههوشی پایینتر ارتباط دارند.
استفاده از بسیاری از PBDEها کنار گذاشته شده است، اما به علت طول عمر زیاد این مواد، آنها احتمالا برای دههها حیات وحش را آلوده خواهند کرد.
7- سرب
سرب یک سم کاملا بررسیشده است، و با آسیب مغزی، کاهش بهره هوشی، نقصان شنوایی و مشکلات دستگاه عصبی ارتباط دارد. اما همچنین مشخص شده است که سرب بر هورمونها هم تاثیر میگذارد. سرب در حیوانات میتواند میزانهای هورمونهای جنسی را کاهش دهد.
8- مواد شیمیایی پلیفلورینه (PFCs):
این مواد شیمیایی در ظروف آشپزی نچسب یافت میشوند و بسیار ماندگار هستند. برخی از PFCها از جمله با کیفیت پایینتر اسپرم، وزن کم هنگام تولد نوزاد و بیماری تیروئیدی ارتباط داده شدهاند.
با این حال این بررسیها نمیتوانند ثابت کنند PFCها باعث ایجاد این مشکلات شدهاند ،بنابراین پژوهش بیشتری مورد نیاز است تا اثرات PFCها را بر بدن انسان معین کند.
9- جیوه
اثر این فلز در تداخل با رشد جنینی مغز شناخته شده است. این فلز میتواند به هورمونی که تخمکگذاری زن را تنظیم میکند، متصل شود، و میتواند به سلولهایی در لوزالمعده که انسولین تولید میکند، آسیب میرساند. EWG خوردن ماهی آزاد و قزلآلای وحشی (به جای ماهی پرورشی) را توصیه میکند تا میزان قرارگیری در معرض جیوه کاهش یابد.
EPA توصیه میکند که زنانی که باردار هستند یا قصد باردارشدن دارند، مصرف ماهیشان را در حد 340 گرم (دو وعده متوسط در هفته) از ماهیهای دارای میزان کم جیوه (ماهی تن سبک کنسروشده، ماهی آزاد، ماهی قزلآلا، و گربهماهی) نگهدارند.
10- آرسنیک
این عنصر به طور طبیعی در محیط و نیز در برخی آفتکشها یافت میشود، و بنابراین میتوان به مواد غذایی و آب آشامیدنی راه یابد. یکی از اشکال آرسنیک، آرسنیک غیرآلی، یک سرطانزای شناختهشده است، و قرارگیری مزمن در معرض مقادیر پایین آن با افزایش خطر سرطانهای مثانه، ریه و پوست مربوط شده است. این عنصر ممکن است با پردازش قندها و کربوهیدراتها در بدن تداخل کند.
سازمان غذا و داروی آمریکا اخیرا اعلام کرد که ظاهرا میزان آرسنیک در برنج در کوتاه مدت خطری برای سلامت به حساب نمیآید، اما این سازمان هنوز در حال تحقیق درباره اثرات بالقوه درازمدت این آلودگی است.
11- آفتکشهای اورگانوفسفره
قرارگیری در معرض موادشیمیایی آفتکش با اثرات بر رشد مغز، رفتار و باروری مربوط شده است، و میتواند بر میزان تستوسترون اثر بگذارد. خریدن محصولات کشاورزی ارگانیک میتواند قرارگیری در معرض این مواد شیمایی را کاهش دهد.
12- اترهای گلیول
این مواد شیمیایی به عنوان حلال در رنگها و مواد پاککنننده مورد استفاده قرار میگیرند با کاهش شمار اسپرم در نقاشان و سایر مشکلات بهداشتی مربوط شدهاند. قرارگیری در معرض این مواد شیمیایی با آسم و آلرژیها در کودکان ارتباط داده شده است. اجتناب از فرارودههای 2- بوتوکسیاتانول (EGBE) و متوکسیدیگلیکول (DEGME) ممکن است به کاهش قرارگیری در معرض اترهای گلیکول کمک کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#438
Posted: 28 Nov 2013 20:31
عملکرد خواب در شستشوی مغز
تحقیقات تازه نشان می دهد که مغز از فرصت خواب برای شستن سموم انباشته شده در طول یک روز پرمشغله از نظر ذهنی استفاده می کند.
تیم پژوهشگران آمریکایی که روی موش های تحقیق کرده معتقد است که "سیستم شستن فضولات" یکی از علل بنیادی نیاز به خواب است.
مطالعه آنها، در نشریه ساینس، نشان داد که سلول های مغز در طول خواب منقبض می شوند تا شکاف میان نورون ها باز و با جاری شدن مایعاتی مغز تمیز شود.
آنها همچنین می گویند که نقص در سیستم شستن پروتئین های سمی مغز ممکن است در اختلالات مغزی نقش داشته باشد.
یک سوال مهم برای محققان خواب این است که چرا بعضی حیوانات می خوابند درحالی که با این کار در برابر حیوانات شکارچی آسیب پذیر می شوند.
قبلا معلوم شده است که خواب نقشی مهم در تثبیت خاطرات و یادگیری در مغز دارد، اما تیمی در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر معتقد است که "خانه تکانی" مغز ممکن است یکی از علل اصلی برای خواب باشد.
سال گذشته تحقیقات نشان داده بود که شبکه ای از لوله کشی ها در مغز به نام گلیمفاتیک هست که فضولات را از مغز خارج می کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#439
Posted: 28 Nov 2013 20:34
کشف دو مومیایی سالم در پرو
باستانشناسان در پرو از کشف دو مومیایی سالم با قدمت بیشتر از یک هزار سال در حومه لیما، پایتخت این کشور خبر داده اند.
به گفته باستانشناسان، این دو مومیایی متعلق به یک کودک و یک بزرگسال است و در یک معبد باستانی کشف شده اند.
محققان بر این باورند که این کودک به عنوان یک قربانی زنده به گور شده است.
معبد هائوکا پوکیانا که به تمدن واری تعلق دارد در فاصله سال های ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلادی ساخته شده است.
باستانشناسان می گویند دو مومیایی کشف شده در حالت چمباتمه قرار داشتند.
به گفته آنها، این مومیایی ها در حالی که لباس به تن داشتند، طناب پیچ شده بودند.
علاوه بر این دو مومیایی، باستانشناسان توانسته اند از گور آنها اشیایی مانند کوزه های گربه نشان و بقایای خوکچه های هندی را به دست آورند.
این سومین بار است که باستانشناسان موفق به کشف مومویایی های سالم در این منطقه می شوند.
تمدن واری در فاصله سال های ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلادی در نواحی ساحلی شمال پرو استقرار داشته است.
به علت فقدان مستندات مکتوب، اطلاعات کمی از این تمدن به دست آمده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#440
Posted: 28 Nov 2013 20:35
نوزادان هم از استعداد ریاضی برخوردارند
آزمونی ساده در شش ماهگی میتواند نشان دهد که کودکان در آینده چقدر استعداد ریاضی خواهند داشت. گروهی از پژوهشگران میگویند نوزادانی که درک بهتری از "مقدار" دارند، در آینده استعداد ریاضی بالاتری نیز خواهند داشت.
یک پژوهش که از سوی روانشناسان دانشگاه دوک و جانز هاپکینز در آمریکا انجام شده، نشان میدهد، نوزادانی که درک بهتری از "مقدار" دارند، بهتر از همسالان دیگرشان در سن ۳ سالگی میتوانند از پس مهارتهای ریاضی بر آیند. به نوشته آریل استار و دو همکار دیگرش که این پژوهش را هدایت میکردهاند، میزان ضریب هوشی در این پژوهش در نظر گرفته نشده است.
روانشناسان آزمایشات خود را در ابتدا روی ۶۶ نوزاد ۶ ماهه انجام دادند و سه سال بعد برای انجام آزمایشهای بیشتر برای سنجش میزان مهارتهای ریاضی این کودکان را مورد بررسی دوباره قرار دادند.
در ابتدا پژوهشگران به نوزادان نقطههای سیاه بر روی زمینه سفید را نشان داده و واکنش آنها را به هنگام تغییر تعداد نقطههای سیاهرنگ و نیز ترتیب آنها مورد مطالعه قرار دادند. در دور دوم این پژوهش کودکان سه ساله بایستی شماری از تمرینهای ریاضی را که مرتبط با درک آنها از اعداد و مقادیر بودند، حل میکردند.
برای نمونه به این کودکان دو مونیتور نشان داده شد که روی آنها نقاط سیاهرنگ به چشم میخوردند و آنها میبایست هر کدام را که نقطههای بیشتری داشت، انتخاب میکردند. در یکی دیگر از مراحل تحقیق از بچهها خواسته شد تا اسباببازیها را بشمارند.
در این میان به گفته پژوهشگران آن دسته از کودکانی که در شش ماهگی نتایج بهتری را در تست به دست آورده بودند، در سن سه سالگی نیز به طرز قابل توجهی بهتر از دیگر همسالان خود عمل کردند.
نوزدان تفاوت میان ۲ و ۳ را تشخیص میدهند
البته پیش از این در سال ۱۹۸۰ روانشناسی به نام "پرنتیس استارکی" نتایج تحقیقی را منتشر کرد که نشان میداد نوزادان حس بسیار بالایی در تشخیص اعداد دارند. این تحقیق در جامعه علمی آن زمان به شدت مورد توجه قرار گرفت. تا آن زمان گمان میرفت درک اعداد و مقادیر تازه از سن پنج سالگی امکانپذیر است. .
استارکی در آزمایشگاه دانشگاه فیلادلفیا از روش نقطههای سیاهرنگ برای سنجش مهارت تشخیص نوزادان ۱۶ تا ۳۰ هفتهای استفاده کرده بود. در ابتدا تنها دو نقطه سیاهرنگ روی مونیتور دیده میشدند که ترتیبشان مدام عوض میشد. بر اساس مشاهدات استارکی مدت زمانی که هر نوزاد به مونیتور خیره میشد، به طور میانگین دو ثانیه بود.
اما نکته قابل توجه زمانی رخ داد که به هنگام تعویض تصویر نه تنها ترتیب نقطهها عوض شد، بلکه تعداد آنها نیز از دو به سه عدد افزایش یافت. نتیجه آن بود که نوزادان مشخصا به این تغییرات واکنش نشان داده و میزان خیره شده آنها به مونیتور به مدت نیمثانیه افزایش پیدا کرد.
به این ترتیب مشخص شد که نوزادان متوجه تغییر عدد ۲ به ۳ شدهاند و پرنتیس استارکی نتیجه گرفت که آنها از درک اعداد بیش از آنکه قادر به شمارش باشند، برخوردارند.
لزوم تحقیقات بیشتر
پژوهشهای آریل استار و تیمش نیز بر پایه روش آزمایشی پرنتیس استارکی استوار بود و تنها تفاوت در استفاده از دو مونیتور به جای یک مونیتور بود. روی یک مونیتور تعداد نقطههای نمایش داده شده تغییر میکرد و بر روی مونیتور دیگر تنها تغییر در ترتیب آنان و نه در تعدادشان رخ میداد. روانشناسان در این میان بر این نکته تمرکز میکردند که کدام مونیتور بیشتر توجه نوزادان را به خود جلب میکند.
این تیم پژوهشی در گزارش خود که در نشریه "Proceedings of the National Academy of Sciences" به چاپ رسیده، با این حال یادآور شدهاند که تحقیقات دیگری هم وجود دارند که ارتباط میان درک از اعداد در سنین نوزادی و مهارت حساب در سنین بالاتر را رد میکنند.
آنها تأکید کردهاند که این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتری است. در پایان اما گفتهاند که به واسطه این تحقیق میتوان به فکر تقویت مهارتهای حساب کردن در بچهها پیش از یادگیری شمارش بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟