ارسالها: 2333
#41
Posted: 24 Jan 2014 23:01
ائل گلی

free pic
ایل گلی )شاه گلی( یکی از مهم ترین گردشگاه های شهر تبریز است که در جنوب شرق آن و در ۷ کیلومتری مرکز شهر واقع شده است. این مکان در زمان "آق قویونلوها" ایجاد شده و در دورهٔ "صفویان" گسترش یافته است.
با احداث هتل ۵ ستاره و بین المللی ایل گلی، این گردشگاه جنبهٔ جهانی پیدا کرده است.
عمق دریاچهٔ ایل گلی ۱۲ متر بوده و در محوطهٔ آن قایقرانی انجام می شود. همچنین شهربازی )لوناپارک( و نیز مسافرخانه های متعددی در داخل این گردشگاه وجود دارد.
ایل گلی تا پیش از روی کارآمدن صفویان، بزرگترین منبع ذخیرهٔ آب جهت آبیاری باغ های مناطق شرقی تبریز تا دروازهٔ تهران و تپلی باغ بوده است.
در دوران حکومت صفویان، تمام شن و ماسه و نخاله های موجود در محوطهٔ داخلی دریاچهٔ فعلی خالی شده و دیواره ای سنگی به دور آن کشیده شد.
در دوران "قاجار" در پیرامون استخر ایل گلی خیابان هایی جهت عبور و مرور احداث گردید و در جوار این معابر، درخت تبریزی،بید مجنون و گل های اطلسی متعددی در چندین ردیف جهت تزئین گردشگاه و پاکی آب و هوا کاشته شد.
ایل گلی در دوران "پهلوی" به شهرداری تبریز واگذار شد تا به یک گردشگاه عمومی تبدیل شود.
"سید باقر کاضمی")مهذب الدوله( استاندار وقت آذربایجان شرقی، نخستین تعمیرات اساسی را در محوطهٔ این گردشگاه به انجام رسانید.
در مرکز استخر ایل گلی، عمارت کلاه فرهنگی هشت ضلعی وجود دارد که امروزه به صورت یک تالار پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد و به کاخ ایل گلی مشهوراست. این بنا پیشتر ساختمانی خشتی بود که در سال 1346 تخریب گشت و با همت شهرداری تبریز و استانداری، جای خود را به یک ساختمان زیبا و مقاوم داد.

screen shots
اولین اینترنت پارک کشور به کمک کارشناسان سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری تبریز، سرویس اینترنت بی سیم برای استفاده گردشگران و شهروندان تبریزی در پارک ائل گلی برقرار گردید. به گزارش روابط عمومی سازمان، براساس پیشنهادی از سوی مدیریت گردشگری شهرداری تیریز و جهت سهولت برقراری ارتباطات اینترنتی گردشگران در تبریز، معاونت فنی سازمان آمار و فناوری اطلاعات اقدام به بسترسازی برای ایجاد این سرویس نمود و در مدت ۱۰ روز دو فرستنده، هرکدام با پوششی به شعاع ۳۰۰ متر کروی در ضلع شرقی و جنوبی ائل گلی نصب گردید.
اولین مرکز اطلاع رسانی هوشمند کشور در مجموعه تاریخی و تفریحی ائل گولی بنا شده است. این مرکز شامل 4 دستگاه کیوسک اطلاع رسانی است که در اتاقک شیشه ای ویژه ای قرار گرفته است و اطلاعات مختلفی از جمله تاریخچه و توضیحاتی در مورد مجموعه باستانی ائل گلی و اطلاعات گردشگری شهر تبریز مثل مراکز تجاری ، بازارها ، مراکز تفریحی ،پارکها ، موزه ها ، مراکز اقامتی و برخی موارد دیگر را در اختیار گردشگران و علاقه مندان قرار می دهد . همچنین با توجه به اینکه اطلاعات این مرکز بر اساس وب می باشد، امکان دسترسی گردشگران از طریق اینترنت نیز به این وب سایت فراهم شده است.
دریاچهٔ ایل گلی با ۵٫۵ هکتار وسعت، گنجایش ۷۲۰۰۰۰ متر مکعب آب را دارد. این دریاچه پیش تر به سبب بزرگی و عظمت، شاه گلی )دریاچهٔ بزرگ( نام داشته که پس از انقلاب اسلامی ایران به ایل گلی )دریاچهٔ مردم( تغییر نام داده است.
یکی از شعبه های رودخانهٔ لیقوان که از نزدیکی روستای "چاوان" می گذرد، به صورت جویباری کوچک از سمت جنوب شرقی دریاچهٔ ایل گلی وارد آن شده و آب آن را تأمین می نماید.
تپهٔ نسبتاً بلندی در بخش جنوبی دریاچهٔ ایل گلی قرار گرفته که جنگل کاری شده و آبشارهای مصنوعی متعددی از این تپه به سمت داخل دریاچه سرازیر می شود. همچنین از ضلع جنوبی دریاچه تا مرکز آن و محل کاخ ایل گلی، خیابانی کشیده شده که عمارت کلاه فرنگی را به صورت یک شبه جزیره درآورده است.
این دریاچه در هنگام فصل زمستـان با نمایی زیبا آمیخته ای از یخ و آب، خود را می نمایاند. در زمان یخ زدن دریاچه ماهی هایی که در این آب زندگی می کنند نمیتوانند به سطح آب برسند و به همین دلیل رشد آن ها کند می شود.
کاخ عمارت کلاه فرهنگی هشت ضلعی موجود در مرکز دریاچهٔ ایل گلی که به کاخ ایل گلی شهرت دارد، امروزه به صورت یک تالار پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد. این بنا پیش تر یک ساختمان یک طبقهٔ خشتی و فرسوده بود.شهرداری تبریزدر سال ۱۳۴۶ خورشیدی ساختمان پیشین را تخریب و عمارت دو طبقهٔ جدید و مقاومی در محل آن احداث کرد.
کاخ ایل گلی در دوران حکومت "سلطان یعقوب آق قویونلو" احداث شده و در دوران سلطنت صفویان گسترش یافته است."قهرمان میرزا" )هشتمین پسرعباس میرزا( نیز این عمارت را تکمیل تر نموده و آنرا به صورت یک گردشگاه سلطنتی برای درباریان قاجار درآورده است.

ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#42
Posted: 24 Jan 2014 23:01
موزه مشروطیت

image upload

print screen windows
خانهٔ مشروطه در یکی از محله های قدیمی شهر تبریز به نام راسته کوچه و در غرب بازار تبریز قرار گرفته است.
این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی 'حاج مهدی کوزه کنانی" بوده است.
این بنا به شمارهٔ ۱۱۷۱ در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۶۷ خورشیدی به تملک رسیده است.
بزرگان مشروطه پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه، در خانهٔ مشروطه جمع شده و به همفکری می پرداختند. همچنین این مکان محل تشکیل جلسه های انجمن تبریز و مرکز فرماندهی مجاهدان در طی محاصرهٔ۱۱ ماههٔ تبریز و نیز مرکز تصمیم گیری برای پایین آوردن پرچم های تسلیم در برابر شاه قاجار بوده است.
از افراد مهمی که در این مکان به فعالیت و همفکری پرداخته اند می توان "ستارخان"،"باقرخان"،"ثقةالاسلام تبریزی"،"حاجی میرزا آقا فرشی" و بنیان گذار این مجموعه،"حاج مهدی کوزه کنانی" را نام برد.
این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی)۱۸۶۸ میلادی( توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شده است.
»حاج ولی معمار« معمار تبریزی که ساکن روسیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی و پس از بازگشت به ایران، بنای خانهٔ مشروطه را بنیان نهاد. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شده است. از ویژگی های منحصر به فرد خانهٔ مشروطه می توان به پنجره های ارسی، درب های منب کاری شده، غلام گردش، کلاه فرهنگی و نورگیر اشاره کرد.
تمامی پنجره های بیرونی خانه ارسی های تمام قدی می باشند که با رنگ های سرخ و سبز و سفیدشان بازی نور و رنگ را از درون خانه دیدنی تر می کنند.
مجسمه هایی از حسین خان باغبان، حاج علی دواچی، ثقة الاسلام تبریزی، حاج علی ختایی، هوارد، کربلایی علی موسیو، شیخ علی اصغر لیلاوایی، آخوند خراسانی، علی اکبر دهخدا و زینب پاشا )تنها زن در صفوف مشروطه خواهان( به همراه مهرهای مختلف گروه های انقلابی از اشیا تاریخی خانه مشروطه می باشند.
این مکان به سفارش حاج مهدی کوزه کنانی در سال ۱۲۴۷ تاسیس شد.
این خانه دارای دو طبقه با بخش های اندرونی و بیرونی می باشد که با سبک معماری دوران قاجاریه بنا شده اند.
حاج مهدی تاجری در بازار تبریز بود.
با اوجگیری نوای مشروطه خواهی در شهر تبریز، حاج مهدی به مشروطه خواهان پیوسته و یکی از اصلی ترین پشتیبانان مالی انقلاب مشروطه شد. او این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامه های ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطه خواهان گذاشت.
این خانه پس از جنگ دوم جهانی و اشغال آذربایجان توسط ارتش سرخ شوروی، در سال های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ مرکز اجلاس سران فرقه دمکرات آذربایجان گردید.
موزهٔ مشروطه نیز پس از ایجاد تغییراتی در تالارها و اتاق های خانهٔ مشروطه و به نمایش درآوردن اسناد تاریخی مربوط به انقلاب مشروطه در سال ۱۳۷۵ خورشیدی تأسیس شده است.
از مهم ترین آثار تاریخی این موزه می توان به "سلاح کمری ستارخان"، "فرش مشروطه"، "وسایل شخصی سران مشروطه" و دیگر مدارک مرتبط با انقلاب مشروطه اشاره کرد.

ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#43
Posted: 24 Jan 2014 23:02
موزه آذربایجان

screenshot capture
موزهٔ آذربایجان یکی از مهم ترین موزه های ایران است که در شهر تبریز و در جوار مسجد کبود قرار گرفته است.
در این موزه که به عنوان دومین موزه تاریخی ایران پس از موزه ملی تهران شناخته می شود، آثار متعلق به دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی به نمایش گذاشته شده اند.
آندره گدار-باستان شناس فرانسوی- نقشهٔ تنظیمی بنای موزهٔ آذربایجان را تهیه نموده و اسماعیل دیباج -رئیس وقت ادارهٔ فرهنگ تبریز- آن را ترسیم نموده است.
در سال های ۱۳۰۶ و ۱۳۰۷ خورشیدی، نمایشگاه سکه های تاریخی تبریز در کتابخانهٔ تربیت برقرار شده بود. در همین سال ها بود که طرح تأسیس موزهٔ آذربایجان در این شهر مطرح گردید.
در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، ۲۰۲ عدد اثر تاریخی متعلق به موزهٔ ایران باستان به تبریز فرستاده شد تا در کتابخانهٔ ملی این شهر به نمایش گذاشته شود.بعدها نیز آثار و اشیای تاریخی تبریز در دبیرستان نجات این شهر نگهداری شده و به نمایش درمی آمدند.
در اردیبهشت ۱۳۳۷ خورشیدی بنای موزهٔ آذربایجان آغاز شد و این موزه به طور رسمی در سال ۱۳۴۱ خورشیدی به بهره برداری رسید.
سالن ها
موزهٔ آذربایجان از ۳ سالن به متراژ ۸۰۰ مترمربع و سالن مخصوص نمایش سکه ها و مهرهای تاریخی ایران در طبقهٔ اول تشکیل یافته است.
طبقه همکف

image upload
در طبقهٔ همکف موزهٔ آذربایجان، آثار و اشیای تاریخی مربوط به دوران پیش از تاریخ و دوران پیش از اسلام گردآوری شده اند که سفال های مربوط به تپهٔ اسماعیل آباد با هفت هزار سال قدمت، از تاریخی ترین آثار این بخش به شمار می روند.
قدمت سنگ های معدنی»سرپانتین« که در جیرفت یافته شده اند نیز به دوران پیش از تاریخ می رسد؛ برروی این سنگ ها تصاویری از گیاهان و حیوانات گوناگون نقش بسته است.
همچنین مجسمهٔ الههٔ زن که در رستم آباد گیلان یافته شده، سه هزار سال قدمت دارد؛ این مجسمه ارزش زن را در دوران ایران باستان به تصویر کشیده است.
ریتون های مربوط به دو تا سه هزار سال پیش نیز در این موزه نگهداری می شوند.اجساد مرد و زنی که مربوط به سه هزار سال پیش هستند در سال ۱۳۷۸ خورشیدی و در پیرامون مسجد کبود یافت شده است. این اجساد از بقایای گورستان سه هزار ساله ای محسوب می شوند که برای بازدید عموم به موزه آذربایجان انتقال یافته اند.
سنگ بسم الله اثر محمدعلی قوچانی نیز در انتهای سالن طبقه همکف قرار گرفته است. چهار قسمت از این سنگ پنج قسمتی قاب آن و یک قسمت باقی مانده نیز متن آن است.
طبقه اول

screenshot tool
قدیمی ترین آثار طبقهٔ اول موزهٔ آذربایجان مربوط به سدهٔ چهارم هجری و شهر نیشابور است که از مهم ترین ویژگی های آن ها می توان به استفاده از خط کوفی، استفاده نقش های اسلیمی و استفاده از لعاب سفید در این آثار اشاره کرد.
ظروف سفالی مربوط به دورهٔ ایلخانان و قفل رمزی مربوط به سدهٔ ششم هجری نیز از دیگر آثار تاریخی این بخش محسوب می گردند.
در سالن سکه ها و مهرهای تاریخی ایران نیز قدیمی ترین سکه های ضرب شده در ایران از دورهٔ هخامنشیان تا دورهٔ قاجاریان به نمایش درآمده اند. همچنین نمونه هایی از مهرهای تاریخی ایران در این بخش قرارگرفته اند.
طبقه زیرزمین

screen shot software
مجسمه های ساخته شده توسط احد حسینی در طبقهٔ زیرزمین موزهٔ آذربایجان نگهداری می شوند.
این مجسمه ها دید عمیقی نسبت به سرگذشت و اخلاق انسان در طول سده های گذشته -به خصوص سدهٔ بیستم- دارند.
بخش سنگ نگاره های تاریخی، جدیدترین بخش موزهٔ آذربایجان است که در طبقهٔ زیرزمین این موزه قرار گرفته است. در این بخش مجموعه ای از پیکره های انسانی، سنگ گورها، سنگ های کتیبه دار، قوچ های سنگی و مجسمه های سنگی به نمایش گذاشته شده اند.

ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#44
Posted: 24 Jan 2014 23:02
موزه سنجش

free photo hosting
موزه سنجش در شهر تبریز در فضای خانهٔ سلماسی تأسیس شده است.
در این موزه انواع ابزار توزین مانند ترازوهای زرگری،قپان های بزرگ میادین بار، سنگ وزنه ها، پیمانه های نفتی، وسایل مربوط به علم نجوم مانند اسطرلاب، ابزارهای سنجش مربوط به علم هواشناسی، قطب نماها و ساعت های مربوط به سده های گذشته به نمایش گذاشته شده اند.
همچنین یک تنهٔ درخت ۵ میلیون ساله متعلق به دوره پلیوسن از دوران زمین شناسی نوزیستی نیز در این موزه نگهداری می شود.
ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#46
Posted: 24 Jan 2014 23:03
مقبرةالشعرا

free image host
مقبرةالشعرا)آرامگاه شاعران( یکی از گورستان های تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده است.
مقبرةالشعرا هم اکنون در پیرامون تکیهٔ حیدر در تقاطع خیابان های ثقةالاسلام و عارف شهر تبریز واقع شده است و در ضلع شرقی بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملا باشی قراردارد.
مقبره الشعرا در گذشته با اسامی حظیره الشعرا ، حظیره القضاه ، قبرستان سرخاب نیز نامیده میشد اما متاسفانه گذشت روزگاران و مهم تر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده است.
ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#47
Posted: 24 Jan 2014 23:03
بقعه عون بن علی

greenshot
عون بن علی که عینالی و عینال–زینال نیز خوانده می شود، کوه و آرامگاهی بر فراز رشته کوه سرخاب در شمال شهر تبریز است.
از نظر تاورنیه در سفرنامهٔ خود، پیش از ورود اسلام به ایران در محل کنونی آرامگاه عون بن علی، آتشکده و عبادتگاهی بوده که پس از اسلام به زیارتگاه تبدیل شده است. حافظ کربلایی نیز در واپسین سال های سدهٔ دهم هجری، این مکان را محل بافندگی دو برادر دانسته است. پس از سدهٔ دهم هجری، یکی از تکایای درویشان نعمت الهی در محل فعلی آرامگاه عون بن علی بوده است.

screen capture software
آرامگاه عون بن علی که به »عینالی« و»عینال، زینال« نیز معروف است، از بناهای تاریخی شهر تبریز و مربوط به دورهٔ ایلخانان است. این آرامگاه که بر فراز رشته کوه سرخاب بنا شده، به شیوهٔ ایلخانی ساخته شده است.
بنای آرامگاه از ۹ اتاق، ۶ گنبد، هشتی و ایوان تشکیل یافته و در دورهٔ قاجار برای جلوگیری از تخریب آن، اتاقی در سمت شمال بنا احداث شده است.
آرامگاه عون بن علی تا سدهٔ نهم هجری سالم بوده و در این دوره بر اثر حملهٔ نیروهای امپراتوری عثمانی به طور کلی ویران شده است.
این بنا در دورهٔ شاه عباس یکم از نو ساخته شد؛ ولی دیری نپایید که زمین لرزهٔ سال ۱۱۹۳ هجری آنرا به شدت تخریب کرد.
در واپسین سال های سدهٔ سیزدهم هجری، قهرمان میرزا بنای آرامگاه را مرمت نمود.
بنابر گفتهٔ درویشان، دو تن از فرزندان علی بن ابی طالب به نام های »عون بن علی« و »زید بن علی« در این مکان آرمیده اند.
اگرچه در تحقیقات انجام یافته در محوطهٔ آرامگاه مشخص شده که این دو فرد از فرزندان نخستین امام شیعیان نیستند و به احتمال زیاد از دوستداران وی بوده اند.
این بنا در گذشته بیش تر به منظور انجام مراسم های مذهبی کاربرد داشته است.
یادمان ۸ تن از کشته شدگان ایرانی جنگ ایران و عراق در کنار آرامگاه عون بن علی قرار گرفته است. بنای این یادمان از سال ۱۳۸۱ خورشیدی آغاز شده و در ۳۰ شهریور ۱۳۸۵ خورشیدی به بهره برداری رسیده است.
از مشخصات بارز بنای یادمان شهدای گمنام می توان به رعایت سبک آذری، رعایت سبک آرامگاه های ایران، استفاده از شعرهای محمدحسین شهریار، استفاده از نقش های اسلامی، استفاده از حرف هشت و قرار گرفتن بنا در امتداد مسیر قبلهٔ وادی رحمت اشاره کرد

ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#48
Posted: 25 Jan 2014 12:41
شهرستان جلفا

screen shot software
شهرستان جلفا یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی است که در ناحیهٔ شمال غربی این استان واقع شده است. مرکز این شهرستان شهرجلفا است.
شهرستان جلفا پیشتر یکی از بخش های شهرستان مرند محسوب می شد که به دلیل تجاری بودن و مهم بودن به شهرستانی مستقل تبدیل شد.
موقعیت جغرافیایی
شهرستان جلفا در شمال کوه "کیامگی داغو" در حاشیهٔ جنوبی "رود ارس" واقع است.
این شهرستان از جنوب به شهرستان مرند و شهرستان ورزقان، از شرق به شهرستان کلیبر، از غرب به استان آذربایجان غربی و از شمال به جمهوری آذربایجان و ارمنستان محدود است.
این شهرستان در گذشته تابع شهرستان مرند بود که بعداً با الحاق برخی روستاهای دیزمار ارسباران به مرکزیت خاروانا تحت عنوان بخش سیه رود یا دیزمار غربی به شهرستان تبدیل شد.
بیشتر مکان های تاریخی و اماکن مذهبی و جنگلی-توریستی این شهرستان در دیزمار غربی و در روستاهای "کردشت"، "اشتبین"، "نوجمهر"، "دوزال" و ...قرار دارند.
جمعیت
جمعیت شهرستان جلفا طبق آخرین آمار که بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ منتشر شده است ، ۵۳٫۵۷۹ نفر برآورد شده است که از این تعداد ۴۴٫۸۲۹ نفر در بخش مرکزی و ۸٫۷۵۰ نفر در بخش سیه رود ساکن اند. هم چنین جمعیت شهر جلفا ۵٫۳۱۶ نفر، شهر هادی شهر ۲۸٫۵۵۵ نفر و شهر سیه رود ۱٫۵۱۱ نفر است.
زبان همه اهالی ترکی آذربایجانی بوده و همگی پیرو شیعه 12 امامی هستند.
اهالی شهر جلفا آذری بوده و به زبان ترکی آذربایجانی و با لهجهٔ محلی خود سخن می گویند.
شغل اکثر ساکنین این شهر کشاورزی و دامداری است. البته به دلیل مرکزیت و اداری بودن جلفا و وجود ادارات مختلف دولتی و خصوصی در آن، عده ای نیز به کار در این گونه مراکز مشغول شده اند. و عده ای از مردم این شهر نیز به کار تجارت با آن سوی مرز مشغولند .
جمعیت این شهر براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ خورشیدی، بالغ بر ۴٬۹۸۳ نفر بوده است که از این میان ۲٬۵۷۴ نفر مرد و ۲٬۴۰۹ نفر زن بوده اند. همچنین تعداد خانوارهای این شهر، ۱٬۳۶۵ خانوار بوده است.
از شخصیت های نام آور این منطقه می توان به "امیر سیه سرانی" پژوهشگر برتر علوم و مهندسی دریا اشاره نمود.
آثار تاریخی و دیدنی
شهرستان جلفا به دلیل داشتن آثار تاریخی و دیدنی فراوان یکی از شهرستان های دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می شود.
مهم ترین آثار تاریخی و دیدنی این شهرستان:
"آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی"
"برج دوزال"
"حمام کردشت"

free jpeg images
"کلیسای سنت استپانوس"
"کلیسای ننه مریم"
"کاروانسرای خواجه نظر"
"حمام چوپان"
"آسیاب خرابه"

photo sharing sites
"روستای اشتبین"
"کلیسای مریم مقدس"
"امامزاده سید محمد جلفا"

download screenshot
"زیارتگاه بابا یعقوب"
"قلعه علی بیگ"
"حمام تاریخی جلفا"
"امامزاده سید ابراهیم"

screenshot utility
"قلعه کردشت"
ویژگی های مهم
برخی ویژگی ها هم چون قرار گرفتن شهرستان جلفا در حاشیهٔ رود ارس، قرار گرفتن این شهرستان در مرز ایران با جمهوری آذربایجان و ارمنستان و قرار گرفتن این شهرستان در یک منطقهٔ تجاری این شهرستان را به یکی از قطب های مهم تجاری جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است.

ویرایش شده توسط: paridarya461
ارسالها: 2333
#49
Posted: 25 Jan 2014 13:06
شهرستان چاراویماق

print screen windows xp
شهرستان چاراویماق یکی از شهرستان های جنوبی استان آذربایجان شرقی است.
مرکز این شهرستان، شهر "قره آغاج" می باشد و فاصله آن با شهرستانهای میانه 65 کیلومتر ) از طریق جاده جدید میاندواب - میانه (. با هشترود 70 کیلومتر . با تبریز 193 کیلومتر می باشد.
وجه تسمیه
واژهٔ »چاراویماق« از ترکیب دو واژهٔ »چار«)به معنی چهار( و »اویماق« )به معنی طایفه( به وجود آمده است.
علت این نام گذاری این است که از قدیم الایام، چهار طایفهٔ بزرگ در این منطقه ساکن شده بودند.
این طوایف، عبارتند از:
1.طایفهٔ آقاخانلو
2.طایفهٔ موسولانلو
3.طایفهٔ صولت نظام
4.طایفهٔ کورانلو
تقسیمات کشوری
*.بخش مرکزی شهرستان چاراویماق
*.دهستان چاراویماق جنوب غربی
*.دهستان چاراویماق مرکزی
*.دهستان قوری چای شرقی
*.دهستان ورقه
شهرها
قره آغاج
*.بخش شادیان
*.دهستان چاراویماق جنوب شرقی
*.دهستان چاراویماق شرقی
ویرایش شده توسط: paridarya461