ارسالها: 12930
#387
Posted: 24 Aug 2014 10:37
واکنش بیسابقه کیمیایی درباره اتهام همکاریاش با سعید امامی در آنتن زنده
به گزارش پارسینه به نقل از تابناک، مسعود کیمیایی در اتفاقی بیسابقه بر روی آنتن زنده تلویزیون به انتقاد از همراه ساختن سایه همیشگی اتهام همکاری او با سعید امامی برای ساخت پروژههای سینمایی پرداخت و ضمن تشریح بخشی از جزئیات دیدارهایش با معاون سالهای دور امنیت داخلی وزارت اطلاعات تاکید کرد تنها دو بار سعید امامی ملاقات کرده و پروژه سینمایی مطرح شده در این دیدارها هیچ گاه ساخته نشده است.
به گزارش «تابناک»، برنامه این هفته میزبان مسعود کیمیایی بود؛ اتفاقی غیرمنتظره برای برنامهای تلویزیونی چرا که این کارگردان علاقه چندانی به حضور در تلویزیون ندارد و معمولاً به گفت و گوهای محدود در مجلات اکتفا میکند اما ظاهراً کیمیایی بیدلیل تصمیم نگرفته بود به برنامه هفت بیاید و درصدد رفع برخی اتهامهایی بود که همواره متوجهش بود.
اتهامها در این دو دهه متوجه دو فیلم «ضیافت» (1374) و «سلطان» (1375) بود که گفته میشد این این دو فیلم با هدایت و سرمایه گذاری سعید امامی ساخته شده اما کیمیایی در آن سالها هیچگاه به صراحت این موضوع را تکذیب نمیکرد.
او تیرماه 79 در گفت وگویی، عنوان کرده بود: «این حیطه در آتش است و شما از هر طرف به این حیطه نزدیک شوید آن آتش دامان شما را می گیرد و کسی که در آن تاریخ آن آتش را روشن کرد خیلی آگاهانه این کار را کرد. خیلی دانسته این کار را کرد. بعدها فهمیدم که من در این ماجرا تنها نبودم بلکه خیلی های دیگر هم بودند؛ خیلی از هنرمندان سینما، از تئاتر، از نقاشی و ادبیات... بله، من تنها نبودم. خیلی ها را برای آن ماجرای سعید امامی آماده کرده بود... عرض کردم که آن حیطه، حیطه آتش است. اجازه بدهید ما از کنارش رد شویم.»
با این حال این گفتهها باعث نشد تا پیکان اتهامات از کیمیایی روی بگردانند و او با گذشت این سالها و نیش و کنایههای غیرمنصفانهای که به او زده شده، کیمیایی تصمیم گرفت صریح سخن بگوید، به خصوص پس از اتهاماتی که به تازگی از سوی برخی رسانهها متوجه او شد و صریحتر در این باره به او اتهام زده شده بود و همزمانی این نیش و کنایه و اتهامات با نقدهای آتشین نسبت به آخرین ساختهاش «متروپل»، آقای کارگردان را واداشت تا واکنشی بیسابقه داشته باشد.
کیمیایی به تازگی در گفت و گویی تاکید کرده بود: «میگویند فیلم "سلطان" را فلان مقام امنیتی ساخته و در انتهای فیلم اسمش هست و از او تشکر و تجلیل شده. میگویم آقا بروید و از بقالی سر کوچه تان بخرید و ببینید و اگر دیدید که بود بگویید. هر چه میگویی آقا نیست...نیست اما هیچ کس حوصله نیست تو را ندارد... حوصله هست خودش را دارد اما تو میگویی نیست و نمی دانی باید به کجا شکایت کرد. به هر چیز و هر کس قسم که هرگز کسی از امنیتیها یا دستگاه امنیت به من پول نداده تا هر فیلمی یا حتی یک فیلم بسازم. من همیشه تهیه کننده داشته ام و اصلا هیچ وقت مشکلی به اسم تهیه کننده یا سرمایه گذار نداشته ام. لزومی ندارد از جایی پول بگیرم.»
با این حال صریحترین اظهاراتش را در برنامه هفت بیان کرد. از هیچ نهاد امنیتی پول دریافت نکرده اما صریحترین گفتارش را در برنامه هفت بیان کرد. او در این برنامه به برخی نقدها پاسخ داد اما مهمترین مطلبی که بیان کرد درباره اتهام اصلی بود که در این سالها متوجهش میشد.
کیمیایی در این برنامه تاکید کرد به ماجرایی میپردازد که در این سالها برایش حاشیههای فراوانی داشته است. آقای کارگردان با اشاره به اینکه در سال 1372 توسط یک مامور امنیتی احضار شده، گفت: «شما یا هر کس دیگری را در هرجای دنیا، یک مامور امنیتی، یا پلیس سیاسی بخواهد، کسی نیست که نرود، اصلا امکان ندارد، اینفانته، چگوارا، پابلو نرودا و یا حتی رژی دبره را هم که بخواهند، میرود.»
کارگردان گوزنها تاکید کرد: «من به وسیله یکی از مدیران سینما در آن دوران مطلع شدم و این مدیر گفت که اطلاعات تو را کار دارد و باید بروی، خودش هم گفت که من با تو میآیم، من هم رفتم، چند نفر دیگر را هم همان زمان خواستند. در آن دیدار به من پیشنهاد ساخت یک فیلم شده و من هم داستانی را بازگو کردم اما این فیلم هیچگاه ساخته نشد.»
او ادامه داد: «این فضیلت نیست، فضیلت از جای دیگری است، این که من هیچگاه از قدرت پول نگرفتهام تا فیلم بسازم، این که من هیچگاه در کنار قدرت نایستادم و همیشه هزینه فیلمهایم از باجه فروش فیلم تامین شده و باپولی که مردم برای دیدن فیلم من دادهاند، من فیلم ساختهام. این مساله بود و من هم آرام از کنار آن گذشتم، اما در تمام این سالها مدام درباره این مساله حرف زده شده، هر کس که پیش من آمده، در مورد این ماجرا حرف زدهاست. آن مامور اسمش سعید امامی بود و بعد از آن مدام از من میپرسیدند که این فیلم را به سفارش او ساخته ای یا..»
مجری «هفت» از کیمیایی درباره این موضوع همیشه جنجالی بپرسد که «آیا صحت دارد شما در تیتراژ پایانی یکی از فیلمهایتان از سعید امامی تشکر کردهاید؟» و کیمیایی در پاسخ به این اتهام گفت: «این حرف را درباره من زیاد زدهاند، اما واقعیت این است که سعید امامی یک پیشنهادی به من داد، من این کار را نکردم. در مورد این مساله هم باید بگویم که اگر شما در تیتراژ پایانی فیلمهای من اسم این مامور را دیدی، یا اسمی شبیه اسم او را من را کاملا انکار کنید.»
کیمیایی در آخر نیز ضمن انتقاد شدید نسبت به یکی از شاگردانش بدون ذکر نام، تاکید کرد: «من ازجایی پول نگرفتم، مثل یک هنرمند پاک این را میگویم، من سعید امامی را دوبار دیدم، او یک مامور بود، و هر وقت آن ها کسی مثل من را بخواهند، باید برود، چه من و چه شما باشیم، فرقی نمی کند، پس این حرف را، تمام کنید برای من.»
گفتههای کیمیایی در تلویزیون، جزو معدود ذکر نامهایی است که در طول دو دهه اخیر از سعید امامی معاون سابق امنیت داخلی وزارت اطلاعات بیان شده و این اتفاق نیز طبیعتاً به واسطه عصبانیتی رخ داد که این کارگردان پرسابقه از نیشهای گزنده همکارانش در این سالها متحمل شده بود و ترجیح داد با صدای بلند پاسخ همه این بیمهریها را بدهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#388
Posted: 24 Aug 2014 10:39
اکبر خواجویی، کارگردان 'پدرسالار' درگذشت

http://postimage.org/
اکبر خواجویی، کارگردان و فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون، به دنبال عارضه قلبی در تهران درگذشت.
آقای خواجویی از هفته گذشته در بیمارستان بستری بود. او در سالهای اخیر مشکلات جسمی جدی داشت.
برادر او به خبرگزاری ایسنا گفته است که مراسم تشییع جنازه آقایی خواجویی از مقابل 'خانه سینما' انجام میشود.
اکبر خواجویی در سال ۱۳۲۶ و در اصفهان متولد شد و در دهه ۴۰ به عنوان بازیگر پا به حوزه سینما و تلویزیون گذاشت.
او پیش و پس از انقلاب ایران چند سریال را برای تلویزیون ایران کارگردانی کرد. سریال 'پدرسالار' یکی از پرمخاطبترین کارهای اکبر خواجویی بود.
این سریال در دهه ٧٠ از شبکه دوم تلویزیون ایران پخش میشد و داستان یک پدر سنتی و مواجهههای او با فرزندانش را روایت میکرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 24522
#389
Posted: 25 Aug 2014 20:38
جدول فروش فيلم هاي روي پرده سينماها در تهران
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند
ویرایش شده توسط: andishmand
ارسالها: 24522
#390
Posted: 25 Aug 2014 20:42
«امپراطور جهنم» تکفيريها را زير ذره بين مي برد

پرويز شيخ طادي معتقد است تصميم گيري مديران سينما در همه نهادهاي فرهنگي و نه فقط وزارت ارشاد، درباره مسائل برون مرزي و يا ساخت فيلم در حوزه جنگ نرم و ديپلماسي فرهنگي ديرهنگام است و مديران مربوطه منفعل عمل ميکنند.
پرويز شيخ طادي کارگردان سينما درباره تصميم گيري مديران سينما براي ساخت فيلم در حوزه مسائل برون مرزي و سياست خارجي کشورمان به مهر گفت: ايران از جهت موقعيت جغرافيايي در منطقه شرايط ويژه اي دارد و از آنجا که ما از معدود کشورهاي منطقه هستيم که صنعت سينماي پيشرفته داريم در نتيجه ميتوانيم شرايط و اتفاقات منطقه را در قاب سينما به تصوير بکشيم اما متاسفانه همين سينماي ارزشمند از مسائلي چون غزه و گروهکهاي تکفيري غافل مانده و منفعلانه عمل ميکند.
وي افزود: براي رسيدن به نقطه مطلوب در طرح مسائل فرهنگي در درجه نخست بايد همه مديران سينمايي در همه نهادها و سازمانها از حالت انفعال در آيند تا بتوانيم درباره مسائل منطقه فيلم بسازيم و متاسفانه بايد متذکر شوم به دليل نداشتن استراتژي مشخصي و مناسب در اين حوزه نه فيلمنامه خوب نوشته مي شود و نه حمايت هاي لازم صورت مي گيرد.
کارگردان فيلم سينمايي «روزهاي زندگي» در پاسخ به اين که آيا فيلمنامه اي در اين حوزه نوشته است؟ توضيح داد: پرداختن به مسائلي از اين دست که از دغدغههاي نظام جمهوري اسلامي است، از جمله علاقمنديهاي من هم هست بر همين اساس فيلمنامه «امپراطور جهنم» را نوشته ام و خوشبختانه رئيس سازمان سينمايي هم در جريان است و قول همکاري براي توليد را داده است.
وي درباره محتواي فيلمنامه «امپراطور جهنم» عنوان کرد: فيلمنامه «امپراطور جهنم» درباره برخي «مفتيها» و چگونگي و چرايي صدور فتواهايي است که به نام اسلام و اسلامگرايي صادر ميکنند. در واقع بررسي اين نکته که کدام نقطه از جهان اسلام بيمار شده که به اين نقطه رسيده ايم از نکات مهم اين فيلمنامه است. وقتي در خلوت خود به مسائل تکفيريها و سلفيها و فعل آنها که به نام اسلام گذاشته ميشود، فکر مي کنم به اين نتيجه مي رسم که کشتار مردم دردناک و غم انگيز است اما جريان تکفيري که با حميت مفتيها و رژيم سعودي ايجاد و فربه شده نيز يک جنايت است که زيرساخت هاي دين را نشانه گرفته است.
شيخ طادي ادامه داد: بر همين اساس در «امپراطور جهنم» انديشه بيمار يک مفتي را به تصوير کشيده و در نهايت به اين جمع بندي رسيده ام که انديشه هاي مخرب مفتي هايي از اين دست تا چه اندازه مي تواند زيرساخت هاي جهان اسلام را به خطر اندازد.
کارگردان فيلم «شکارچي شنبه» با اشاره به اين که تحقيقات اين پروژه سينمايي يک سال به طول انجاميده است، گفت: براي نگارش فيلمنامه «امپراطور جهنم» يک سال تحقيق کردم و 6 ماه نگارش فيلمنامه طول کشيد. براي جذب سرمايه فيلمنامه را به بسيج هنرمندان داده ام و هريک نظرات خاصي دارند و ارائه نظرات اين اعضا در حالي مطرح مي شود که به اعتقاد من به هيچ عنوان ريشه اي و عميق روي اين مساله نظر ندارند.
وي درباره همکاري سازمان سينمايي بيان کرد: حجت ا... ايوبي رئيس سازمان سينمايي در جريان فيلمنامه «امپراطور جهنم» است و براي ساخت اين فيلمنامه اعلام آمادگي کرده است منتها ساخت اين فيلم 4 ميليارد هزينه دارد و اين مدير سينمايي تاکيد کرده که بحث تامين هزينه ها مطرح است و سازمان به تنهايي همه هزينه ها را متحمل نمي شود و به صورت مشارکتي وارد عمل خواهد شد.
شيخ طادي متذکر شد: يکي از مشکلات سينماي ايران به ويژه در حوزه فيلمنامه و کارگرداني، قانع کردن سرمايه گذاران است و متاسفانه بيشتر وقت و انرژي صاحبان فيلم صرف قانع سازي سرمايه گذاران در بخش دولتي و خصوصي مي شود.
اين کارگردان سينما درباره ديگر فعاليتهايش تشريح کرد: در حال حاضر مشغول نگارش يک مجموعه داستاني و تاريخي به نام «آتش در نيستان» هستم. فيلمنامه اين سريال به زمان خوارزمشاهي برميگردد و اوضاع سياسي، اجتماعي و نظامي آن دوران و دلايل شکست ايران در حمله مغول را مورد بررسي قرار مي دهد.
وي در پايان گفت: نگارش 40 قسمت از اين مجموعه به پايان رسيده و تنها 20 قسمت آن باقي مانده است. اين سريال تلويزيوني از جهت توليد کار بزرگي است و جلوه هاي ويژه کامپيوتري نقش بزرگي در به ثمر رسيدن اين طرح دارد
بی تو
اینجا همه در حبس ابد تبعیدند
سالها، هجری و شمسی، همه بی خورشیدند