ارسالها: 3981
#171
Posted: 8 Jun 2011 09:37
اشک ریزش از چشم
یکی ازعلل مهم اشک ریزش تنگی و یاانسداد مجرای تخلیه اشک ازچشم به بینی است علت بیماری عمد تا در کودکان مادرزادی ودر بالغین بخصوص خانمها اکتسابی می باشد این امر می تواند بدنبال ضربه به صورت و چشم عمل جراحی سینوس و بینی و یامصرف برخی داروها رخ دهد . از علل دیگر اشک ریزش غیر طبیعی بودن محل قرار گرفتن پلکها و یاعوامل محرک زا درچشم می باشد .
علائم بیماری
اشک ریزی علامت عمده دربیماران می باشد. گاهی تجمع اشک درچشم سبب تارشدن دید شده و بیمار به این علت مراجعه می کند. گاهی این انسداد منجر به عفونت و ترشحات چرکی و چسبنده می شود. عفونت ممکن است سبب برآمدگی پوست درناحیه کیسه اشکی دربخش داخلی چشم گردد. اشک ریزی مداوم همچنین می تواند منجر به آسیب در ناحیه پوست پلک (Ectropion ) و سبب برگشتگی پلک به سمت خارج شود.
درمان
درمان اشک ریزش در کودکا ن در مراحل اولیه ماساژ دادن صحیح و استفاده از قطره های موضعی تجویز شده می باشد . در ٩۰٪ کودکان با تمهیدات فوق مجرای اشکی خود به خود باز می شود . در صورت عدم باز شدن مجرا یا عفونتهای مکرر نیاز به عمل جراحی میل زدن مجرای اشکی پیدا می شود . قرار دادن لوله و ایجاد راه ارتباطی ثانویه بین مجرای اشکی و بینی در مراحل بعدی قرار می گیرد .
در بزرگسالان در موارد تنگی مجرا می توان از قرار دادن لوله استفاده کرد . لازم به ذکر است که در اکثریت موارد میل زدن مجرای اشکی در بزرگسالان جهت تشخیص محل انسداد میباشد وجنبه درمان ندارد . انسداد مجاری اشکی در بزرگسالان در اکثریت موارد نیاز به
عمل DCR یعنی ایجاد راه ارتباطی ثانویه بین مجرای اشکی و بینی دارد. عمل DCR را میتوان از داخل بینی با اندوسکوپ و یا از طریق خارجی با برش روی پوست انجام داد . میزان موفقیت عمل از راه بینی کمتر است ولی حسن این عمل این است که برش بر روی پوست داده نمی شود . از لیزر و امواج رادیویی جهت باز نمودن بافتها و اتصال راه مجرای اشکی و بینی میتوان استفاده نمود . پس از مشورت با پزشک متخصص چشم و جراح مجاری اشکی میتوانید نوع عمل را انتخاب کنید .
توصیه
بیمار میبایست دو هفته قبل از عمل جراحی داروهایی که شانس خونریزی حین عمل یا پس از عمل جراحی را افزایش میدهند مثل آسپیرین، دیکلوفناک، بروفن، وارفارین، ……… را قطع نمایید.
hi dr!
ویرایش شده توسط: leaderlover
ارسالها: 3981
#172
Posted: 8 Jun 2011 09:39
مشکلات چشم ناشی از کار با کامپیوتر (CVS)
مشکلات چشم ناشی از کار با کامپیوتر (CVS)
با فراگیرتر شدن بکارگیری کامپیوتر تعداد کسانیکه از مشکلات چشمی ناشی از کار با کامپیوتر رنج می برند روبه افزایش می باشد.
علائم CVS
علائم شایع CVS عبارتند از: خستگی، خشکی چشم، سوزش، اشک ریزش و تاری دید. درد در ناحیه گردن و شانه ها نیز شایع است.
علت CVS
چشم انسان حروف چاپی را بهتر از حروف نمایش داده شده بر روی مانیتور می بینند. علت این امر این است که حروف چاپی کنتراست بیشتری با صفحه سفید زمینه داشته و لبه های آنها واضح تر است حال آنکه در مورد صفحه مانیتور چنین نیست و لبه ها به وضوح حروف چاپی نیستند.
یکی از دلایل، کاهش میزان پلک زدن است. افراد هنگام کار با کامپیوتر تقریبا ۵/۱ حالت عادی پلک می زنند. این مسأله به همراه خیره شدن به صفحه مانیتور و تمرکز بر روی موضوع کار سبب می شود تا پلک ها مدت بیشتری باز بمانند و در نتیجه اشک موجود در سطح چشم سریعتر تبخیر می شود.
پیشگیری از CVS
پلک زدن ارادی و در موارد خاص استفاده از قطره اشک مصنوعی باعث خشکی چشم می شود.
مانیتور را در فاصله ۵۰ – ۶۰ سانتی متری از چشم قرار دهید. مرکز مانیتور باید حدود ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر پایین تر چشمان شما باشد. این وضعیت علاوه بر اینکه باعث می شود پلک ها پایین تر قرار گیرند و سطح کمتری از چشم در معرض هوا باشد. از خستگی گردن و شانه ها نیز می کاهد.
هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید پرده ها را بکشید و روشنایی اتاق را نیز به نصف وضعیت معمولی کاهش دهید. تابش نور به صفحه مانیتور سبب کاهش کنتراست و خستگی چشم می شود. این مسأله بخصوص زمانیکه زمینه صفحه تیره باشد شدیدتر خواهد بود.
هر ۱۰ دقیقه چشم خود را از مانیتور برداشته و به مدت ۱۰ ثانیه به نقطه ای دور نگاه کنید تا با استراحت عضلات چشم خستگی چشم ایجاد نشود.
هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید گردن خود را راست نگهداشته و شانه را عقب بدهید. قوز کردن هنگام کار طولانی با کامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه ها می شود. ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم کنید که کف پاها روی زمین قرار داشتهو زانوی شما در زاویه ۹۰ درجه قرار داشته باشد. Keyboard و Mouse باید پایین تر از آرنج و نزدیک دستان شما قرار داشته باشد.
اگر در صورت رعایت تمام موارد فوق در هنگام کار با کامپیوتر دچار علائم CVS می شوید، به چشم پزشک مراجعه نمائید. گاهی با تجویز یک عینک مخصوص برای دید متوسط مشکلات حل می شوند.
hi dr!
ویرایش شده توسط: leaderlover
ارسالها: 3981
#179
Posted: 8 Jun 2011 09:48
آسم چیست
آسم چیست؟
کلمه آسم از زبان یونانی گرقته شده است که معنی آن تنگی نفس است.
آسم یک مریضی مزمنی است که در آن تنگی نفس بعلت ورم لوله های
تنقسی بوجود میاید و اگر این ورم درمان شود تنگی نفس هم از بین میرود.
یکی از دلایل ورم , در افراد مبتلا به آسم, آلرژی است درمان (کنترل ) آسم به طریق ۲ گروه دارو انجام میشود :
- داروهای موضعی (گشاد کنندگان لوله های تنفسی) مانند سالبوتامل
- داروهای ضد ورم مانند کورتونها
برای درمان آسم سازمان بهداشت جهانی این مریضی را ۴ طبقه دسته بندی کرده است .
طبقه بندی آسم قبل از درمان بر اساس علائم و ۱FEV:
1- خفیف موعدی
۲- همیشگی خفیف
۳-همیشگی متوسط
۴-همیشگی وخیم
اولین قدم تشخیص آن است و آن را از ۲ طریق باید شناسایی کرد:
۱- علائم : تنگی نفس، سرفه،
۲- اسپیرومتری : اگر ۱FEV زیر حد نرمال باشد و بعد از استنشاق سالبوتامول به حد نرمال برگردد.
البته در مواردی مانند آسم خفیف امکان شهود و اثبات این ۲ طریق امکان نداشته باشد باید از تست با متاکولین استفاده کرد .
سنجش تنفس Spirometry :
آسم یک مریضی مزمن برونشها (لولههای هوائی) میباشد که علت آن ورم دیوارههای این لولهها است.
این ورم باعث تنگی تنفس (بازدم) و سرفه و حالت گرفتگی قفسه سینه میشود.
به موجب مطالب فوق، یکی از عناصر اصلی برای تشخیص آسم، وجود تنگی لولههای هوایی موقع بازدم است.
به همین علت یکی از مهمترین آزمایشها برای پزشک سنجش تنفس(اسپیرومتری) است که از طریق آن میتوان آسم را تشخیص داد و کنترل درمان را از طریق آن پیگری کرد.
Spirometry چه چیزی است؟
Spirometry آزمایش بدون درد و Non INVASIVE است که با آن میتوان تنفس یک فرد را اندازهگیری نمود. (حجم تنفسی)
اسپرومتری در سال ۱۹۴۶ در انگلیس اختراع شد .
برای بهتر فهمیدن اسپرومتری مفید است تعریفی از تنفس بکنیم:
تنفس چیست؟
تنفس عملی است که به طریق آن اکسیژن از اتمسفر بیرون به نایژکها منتقل میشوند و بالعکس دی اکسید کربن از نایژکها به بیرون فرستاده میشوند.
تنفس از ۲ فاز تشکیل شده است. یک دم و دیگری بازدم، و در طی هر فاز، دم مقدار ثابتی هوا وارد ششها شده و همانقدر هم خارج در بازدم خارج میشود.
ترکیب هوای وارد شده با هوای خارج شده تفاوت دارد، هوای دم غنی از اکسیژن و فقیر از دیاکسیدکرن است درحالیکه هوای بازدم برعکس غنی از دیاکسید کربن و فقیر از اکسیژن میباشد.
در ششها همیشه مقدار هوای ثابتی در پایان هر بازدم باقی میماند که به آن حجم باقیمانده
میگویند .
آیا این آزمایش در شرایط خاصی باید انجام گیرد؟
نه این آزمایش میتواند در تمام طول روز انجام شود. مهم این است که اگر مریض تا بحال این آزمایش را انجام نداده است باید از استعمال داروی هایی(بتا ادرژرنیک ) که برونشها را گشاد میکنند خودداری کند
طریقه های استعمال داروهای آسمی:
استعمال داروهای ضد آسم از طریق استنشاق به نظر یک عمل خیلی ساده میرسد ولی در حقیقت چنین نیست.
در برخی از موارد که وضعیت مریض حاد میشود بدون اینکه دلیل منطقی داشته باشد، احتمال اینکه داروها به طریق صحیح استعمال نشده باشد وجود دارد، به این معنی که یا دستور پزشک بطور درست انجام نشده است(تعداد گرفتن دارو در روز) و یا اینکه درست دارو وارد بدن نشده است.
اینگونه اشتباهات در خیلی از موارد موجب حادشدن مریض و خطرناک شدن آن میشود.
برای همین خیلی مهم است که مریض را تعلیم داد که داروهای آسمی را بشناسد و طریقه درست گرفتن دارو را یاد بگیرد.
برای اینکه بتوانند داروهای آسم به محل برونشها برسند از وسایلی استفاده میشود که شناختن آن مهم است. در این فصل سعی میشود در تعداد این دستگاهها و طریقه استعمال از آن اطلاعات کافی داده شود.
داروهای آسم و طریقه استعمال آنها :
کنترل آسم زیاد آسان نیست بلکه احتیاج مداوم به درمان صحیح دارد که ممکن است سالها طول داشته باشد و حتی در برخی از موارد تمام عمر به درازا میکشد.
برای این مریضی درمانهایی وجود دارد که با وجود اینکه علاج بخش قطعی نیستند، باعث میشوند در اغلب موارد مریض تحت کنترل درآید و خود از یک زندگی عادی برخوردار شود.
در این میان مسئله چگونگی استفاده صحیح از داروهای مختلف برای آسم مهم است.
موفقیت درمان آسم رابطه مستقیم با پذیرش دارو و عمل صحیح به توصیههای پزشک دارد.
پس بنابراین هرچه دارو صحیحتر مصرف شود اثر آن بیشتر است و نیاز مریض به پزشک و درمان آن کمتر میشود.
داروههای ضد آسم بسیار و گوناگون هستند و برای استفاده از هر کدام آنها باید کارکرد آنها را شناخت. برخی از مریضها باید از دو یا بیشتر دارو استفاده کنند و ممکن است دستگاهها با هم فرق بکنند و این ممکن است مریض را کمی سردرگم کنند بعلاوه اینکه این داروها باید در طول روز به مراتب مصرف شوند.
استفاده از اتاقکها در اسپری:
اثر داروهای ضد آسمی موقعی موثر است که دارو به طریق کامل وارد ریه شود. برای انجام این کار و جلوگیری از هدر رفتن دارو در هوا از اتاقکی استفاده میشود که اول دارو را در خود ذخیره میکند و مریض با استفاده از آن میتواند از هدر رفتن دارو جلوگیری کند.
استفاده از این اتاقکها خیلی ساده است. برای مریضهای مسن که نمیتوانند خوب از اسپری استفاده کنند اتاقکهای بزرگتر بهتر میباشد. چون ذرات دارو در آن کوچکتر میشوند و مقاومت هوا نیز در آن کمتر میشود و این به رسیدن دارو در نایژههای کوچک هوایی خیلی کمک میکند
hi dr!
ویرایش شده توسط: leaderlover